Beste zonnecrème

Laatste update: 23.05.24

 

Zonnecrèmes test van 2024

 

Of je nu op zon- en strandvakantie vertrekt of je wilt gewoon in je tuin van het warme zonnetje genieten, dan kies je maar beter voor een degelijke zonnecrème. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse zonnecrème producten en we zetten deze graag even voor jou op een rijtje. Zo zou je kunnen kiezen voor de Nivea Sun zonnecrème die gekenmerkt wordt door een beschermingsfactor 30. Echter blijkt ook de Vision Every Day Sun Protection zonnecrème een schot in de roos te zijn. Met z’n beschermingsfactor 50 is dit product ideaal voor mensen met een lichte huidskleur die de neiging hebben sneller te verbranden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zonnecrème Reviews – Top 5

 

Het is inmiddels wel bekend, dat we ons lichaam moeten beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon. Je moet niet te lang in de zon blijven en vooral een goede zonnecrème gebruiken. Het aanbod is groot. Om je keuze wat te vereenvoudigen hebben wij er vijf voor je geselecteerd. Natuurlijk hebben wij ons ook weer laten leiden door het advies van onze klanten.

 

 

1. Nivea Sun

 

Misschien ben je helemaal verslingerd aan het merk Nivea. Dan is dit voor jou de beste zonnecrème en hoef je niet verder te zoeken. Hij wordt geleverd in een sprayvorm en de flacon heeft een royale inhoud van 200 ml. Deze crème is dermatologisch getest en is vrij van octinoxate en oxybenzone.

Deze crème heeft een zeer actieve UVA en UVB bescherming met een beschermingsfactor 30. Hij beschermt niet alleen tegen zonnebrand, maar ook tegen huidveroudering en uitdroging. Hij is waterbestendig maar het is wel verstandig de crème regelmatig opnieuw aan te brengen.

In de review geven klanten aan tevreden te zijn over de kwaliteit van deze zonnebrandcrème. Hij helpt effectief tegen zonnebrand, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Een enkele gebruiker gaf aan, dat de crème vlekken achterlaat op badkleding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Vision Every Day Sun Protection

 

Deze zonnebrandcrème wordt geleverd in lotionvorm en de flacon heeft een inhoud van 50 ml. Het is een lotion die gemakkelijk is aan te brengen en ook snel door de huid wordt opgenomen. Hij is geschikt voor gebruik op alle huidtypes en beschermt effectief tegen zonnebrand met een factor 50.

Deze lotion is waterbestendig en parfumvrij. Door het gebruik van liposomen biedt hij een langdurige zonbescherming. Na het aanbrengen voelt de huid niet plakkerig aan. Ook bij dit product is het zeker aan te bevelen de lotion een aantal keren opnieuw aan te brengen voor een optimale bescherming.

In de beoordeling zijn klanten over het algemeen erg positief over deze zonnecrème. Hij is heel prettig in het gebruik en smeert makkelijk uit. Een enkele gebruiker was van mening dat de lotion toch wat vettig aanvoelde en het gevoel had dat de poriën wat verstopt raakten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Biodermal Zon

 

Biodermal is natuurlijk ook geen onbekende op het gebied van huidverzorgingsproducten. Naast de zonnecrèmes voor het hele lichaam is het verstandig een product te gebruiken voor de gevoelige huid van het gezicht. Dan zou je voor deze kunnen kiezen. 

Deze zonnecrème is dermatologisch getest en biedt bescherming tegen de zon met factor 50. Daarnaast is hij zeer waterbestendig en parfumvrij. Door de toevoeging van canola olie, glycerine en vitamine E verzorgt hij tevens de huid van je gezicht. Na gebruik voelt deze dan ook zacht en glad aan.

Kopers die je voorgingen zijn zeer tevreden over dit product. Deze crème smeert heel fijn uit en wordt snel opgenomen door de huid. Hij is zuinig in gebruik en heeft daarmee een prima prijs-kwaliteitverhouding. Kortom een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Atelier Rebul

 

Deze zonnecrème behoort niet direct tot de categorie goedkope zonnecrèmes. Dit product biedt niet alleen bescherming tegen UVA en UVB stralen met een factor 50. Daarnaast verzorgt hij ook gelijktijdig je huid. Hij is sterk hydraterend en verhoogt het effect van de vitamine D. Hij is geschikt voor alle huidtypes, ook de gevoelige.

Deze zonnecrème kan zowel voor het lichaam als voor het gezicht worden gebruikt. Hij wordt geleverd in een crèmevorm in een tube met een inhoud van 50 ml. Dit product is parfumvrij en dermatologisch getest. Hij laat zich makkelijk aanbrengen en creëert dan ook onmiddellijk een hoog bevochtigend effect.

Dit product is nog maar kort geleden aan ons assortiment toegevoegd. Jammer genoeg mochten wij nog geen reviews van klanten ontvangen. Helaas kunnen wij dan ook niet echt een objectief advies afgeven.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Avène Sun Protection

 

Dit zou natuurlijk ook de zonnecrème aanbieding voor jou kunnen zijn. Dit product van Avène is speciaal bedoeld voor gezichtsbescherming. Vanzelfsprekend kun je deze crème ook voor de rest van je lichaam gebruiken. Hij is geschikt voor de normale en gecombineerde huidtypes.

Deze crème beschermt je huid tegen UVA en UVB stralen met een factor 30. Hij wordt geleverd als crème in een tube met een inhoud van 30 ml. Hij is waterbestendig maar zoals bij alle zonnecrèmes verdient het aanbeveling het product herhaaldelijk aan te brengen voor een optimale huidbescherming.

Ook dit product is onlangs aan ons assortiment toegevoegd. Wij hebben nog geen beoordelingen van onze klanten mogen ontvangen. Dit is jammer want hierdoor kunnen wij niet echt een goed koopadvies afgeven.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zonnecrèmes koopgids

 

Ben je op zoek naar de één van de beste zonnecrèmes? Dan is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de beschermingsfactor maar ook met je huidtype. Kies je voor een zonnecrème in spray vorm of toch liever een lotion of tube? Tegenwoordig behoort het allemaal tot de vele mogelijkheden. We willen jou daarom aanraden om diverse zonnecrème producten aandachtig te bekijken en met elkaar te vergelijken. Heb hierbij oog voor eventuele aanbiedingen en leuke promoties. Het is altijd een meevaller om een zonnecrème aanbieding mee naar huis te nemen.

Het nut van zonnecrème

Wat is het nut van zonnecrème en waarvoor zou je het tenminste in overweging moeten nemen? Eigenlijk is dat een vrij nutteloze vraag. Maar toch merken we dat er nog steeds heel wat mensen zijn die het gebruik van zonnecrème lijken te negeren om toch maar dat mooie bruine kleurtje te bekomen. Zonnecrème verhindert misschien wel dat je sneller bruin wordt, maar het zorgt dan weer voor een mooier bronzend kleurtje dat bovendien langer behouden blijft.

Maar het belangrijkste; een degelijke zonnecrème beschermt je huid tegen de gevaarlijke zonnestralen en vermindert de kans op huidkanker. Het is daarom belangrijk om niet alleen voor een voldoende hoge beschermingsfactor te kiezen maar je bovendien ook regelmatig in te smeren. Door je één keertje in te smeren zal het risico op kanker niet meteen veel kleiner worden. Bovendien zorgt een degelijke zonnecrème er ook voor dat de huid er langer mooi en egaal blijft uitzien.

 

Beschermingsfactor SPF en zonnefilters

Wanneer je op de flacon zonnecrème de afkorting SPF ziet staan dan verwijst dit naar de Sun Protection Factor, de zogenaamde beschermingsfactor. Dit getal duidt de mate van bescherming aan bij blootstelling aan de zon. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 4 verschillende klassen. Kies je voor een zonnecrème met een SPF factor variërend van 6 tot 10 dan zit je in de klasse van de lage bescherming.

Ben je op zoek naar een zonnecrème met matige bescherming dan kun je kiezen voor een product met SPF 15, 20 of 25. Producten met SPF 30 en 50 bieden dan weer een iets hogere beschermingsfactor. En ben je echt op zoek naar een zonnecrème met een bijzonder hoge bescherming dan kun je kiezen voor een SPF 50+. Dit wordt met klem aangeraden voor mensen met een bleke, ietwat rode en/of gevoelige huid die de neiging hebben makkelijk te verbranden.

Daarnaast is het ook belangrijk om aandachtig te zijn voor de zonnefilters. Zoals de naam doet vermoeden, zal dit ingrediënt een meerwaarde bieden in het beschermen van je huid tegen de gevaarlijke UV zonnestralen. Dit ingrediënt zal de gevaarlijke uv A en uv B zonnestralen zoveel mogelijk filteren waardoor ze in beperkte mate op de huid terechtkomen.

Houd er wel rekening mee dat een zonnecrème niet alle gevaar op huidkanker en andere huidbeschadigingen zal wegnemen. Echter is het wel zo dat het risico op kanker aanzienlijk vermindert bij frequent gebruik van een zonnecrème met hoge SPF waarde.

 

Spray, tube of lotion

In je zoektocht naar de voor jou beste zonnecrème zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de substantie. Zo kun je kiezen voor een zonnecrème in spray vorm maar er zijn evengoed mogelijkheden om een tube of lotion aan te kopen. Door te kiezen voor een zonnecrème in tube vorm, hoef je de zonnecrème er alleen maar krachtig uit te duwen om vervolgens over het lichaam uit te smeren.

Een spray werkt voor de meeste gebruikers sneller en is bijgevolg ook handiger. Uiteraard blijkt dit voornamelijk een persoonlijke keuze te zijn. Toch kan een spray vooral erg praktisch zijn bij kindjes. Kindjes zijn namelijk haastig en hebben niet zoveel geduld. Echter is het wel belangrijk om te weten dat het beter is om de zonnecrème in spray vorm zo min mogelijk in te ademen.

Houdbaarheidsdatum

Verder is het ook een goede aanbeveling om aandachtig te zijn wat betreft de houdbaarheidsdatum. Want ook de beste zonnecrème producten zijn voorzien van een einddatum en die hoef je maar beter te respecteren. In de meeste gevallen blijft een degelijke zonnecrème tot wel 12 maanden goed zodra je de fles of tube geopend hebt. Uiteraard kun je de zonnecrème na 12 maanden nog altijd gebruiken maar zal de werking ervan minder doeltreffend zijn.

Ben je niet meer zeker of de zonnecrème nog gebruikswaardig is? En vind je niet meteen een datum terug op de fles of tube? Dan kan het helpen om even kort aan de zonnecrème te ruiken. Heb je de indruk dat de crème werkelijk slecht geurt dan is het misschien wel eens tijd om deze weg te gooien en op zoek te gaan naar een nieuwe zonnecrème.

 

Mogelijke prijskaartje

Een degelijke en duurzame zonnecrème hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope zonnecrèmes op de markt gebracht. Gemiddeld kan het prijskaartje variëren van 1,80 euro tot maximaal 15 euro op een hoeveelheid van zo’n 100 ml.

De prijs kan, in meer of mindere mate beïnvloedt worden door de beschermingsfactor en het merk. Zo zal een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor SPF 50+ vaak iets duurder in de aankoop zijn dan eentje met een lage SPF waarde. Echter hoeft dit prijsverschil geen reden te zijn om toch voor de zonnecrème met lage SPF waarde te kiezen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE