7 beste wimperserums Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste wimperserums – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Doordat we niet allemaal met volle lange wimpers gezegend zijn, zoeken de meeste dames hun heil in allerlei tijdelijke hulpmiddeltjes om een sensuele oogopslag te bekomen. Echter, door een degelijk wimperserum te gebruiken, verkrijg je een meer permanente oplossing én natuurlijker resultaat. We hebben alvast 3 huidige toppertjes voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je al snel merken dat je met het Seidon™ Tavia een uitstekend product in huis haalt. Dit groeiserum belooft reeds na 6 weken een prachtig resultaat. Daarnaast blijkt het dermatologisch geteste Nanolash Wimperserum met zijn unieke samenstelling eveneens een prima optie te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste wimperserums (Reviews) van 2024

 

Je hebt zeker al gemerkt dat veel bekende merken, waaronder L’Oréal, een uitstekend wimperserum in hun gamma hebben. Ben je op zoek naar het wimperserum van Reflectocil om je wimpers te verstevigen? Of gaat je voorkeur uit naar een wimperserum van Aphro? We vroegen de hulp en het advies van enkele schoonheidsspecialistes om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er het beste wimperserum uitkiest dat aan al jouw noden voldoet.

 

Seidon wimperserum

 

1. Seidon™ Tavia – Wimperserum – Wimper Groeimiddel – Wenkbrauwen Groeimiddel

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt dit wimperserum een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt. Het Tavia wimperserum van Seidon blijkt één van de populairste producten om je wimpers volumineuzer, dikker en langer te maken.

Hij wordt gekenmerkt door zijn unieke samenstelling die ervoor zorgt dat je binnen de 6 weken al zichtbaar resultaat verkrijgt. Doordat hij met voedende elementen werd verrijkt, dringen de werkzame stoffen tot diep in de haarwortels waardoor de wimper- en wenkbrauwhaartjes van binnenuit sterker en dikker worden.

Hij wordt aangeboden in een 3 ml tube met applicatorborstel. In de reviews merken we dat de meningen nogal verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over het uitblijven van resultaten.

 

Voordelen:

Groeipercentage: dit wimperserum belooft binnen de 6 weken een opmerkelijk groeipercentage van 87,7%.

Gebruiksvoordeel: doordat dit serum zowel op de wimpers als op de wenkbrauwen kan worden gebruikt, moet je geen 2 verschillende producten aankopen.

Voedend: zijn unieke formule beschikt over voedende eigenschappen die de haarwortels van binnenuit zullen versterken waardoor de wimpers voller en langer zullen worden.

Verpakking: het serum is verpakt in een 3 ml tube met een handig applicatorborsteltje.

 

Nadelen:

Kwaliteit: door zijn goedkope verpakking en het uitblijven van resultaten merken we dat enkele klanten sterk twijfelen aan de kwaliteit van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nanolash wimperserum

 

2. Nanolash Wimperserum – na slechts 3 weken 50% langere wimpers

 

De unieke formule van het Nanolash wimperserum bevat hoogwaardige ingrediënten die ervoor zorgen dat je binnen een tijdsbestek van 30 dagen tot wel 50% vollere en langere wimpers krijgt. Dit serum werd door deskundigen in samenwerking met vooraanstaande laboratoria ontwikkeld om de beste resultaten te bekomen.

Doordat hij jarenlang aan grondige analyses werd onderworpen, kan zijn effectieve werking en veilig gebruik worden gegarandeerd. Daarnaast werd dit product dermatologisch getest en daaruit blijkt dat dit serum door quasi iedereen kan worden aangewend. 

Hij wordt verkocht in een 3 ml tube met een applicatorborsteltje waarmee je het serum gemakkelijk op de wimperrand kunt aanbrengen. In de reviews zien we dat de meeste klanten met dit wimperserum positieve ervaringen hebben en het product zeker aanraden.

 

Voordelen:

Ontwikkeling: het wimperserum werd in prominente laboratoria door deskundigen ontwikkeld. Bovendien werd er jarenlang uitvoerig onderzoek verricht om een optimale werking en veilig gebruik te waarborgen

Gebruikswijze: het serum wordt bij voorkeur ’s avonds voor het slapengaan op een gereinigde huid aangebracht.

Resultaat: wanneer dit product dagelijks wordt gebruikt, krijg je na slechts 30 dagen 50% langere en vollere wimpers. 

Inhoud: de 3 ml tube werd van een handig applicatorborsteltje voorzien zodat je het serum gemakkelijk op de wimperrand kunt aanbrengen.

 

Nadelen:

Bimatoprost: een klant merkt op dat dit product blijkbaar toch een minieme hoeveelheid bimatoprost bevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Revitalash wimperserum

 

3. Revitalash Advanced Eyelash Conditioner Wimperserum – 2 ml

 

Revitalash wordt door velen als het beste merk voor wimperserums beschouwd. Dit krachtige Revitalash wimperserum blijkt momenteel het meest aangeprezen product te zijn en dit merken we ook in de reviews waar de mensen heel tevreden zijn over hun aankoop.

Hij werd samengesteld op basis van functionele cosmetische ingrediënten, waaronder polypeptiden en botanische stoffen, waarmee dit wimperserum op een gezonde manier voor natuurlijke volle wimpers zorgt. De wimperhaartjes worden namelijk van binnenuit gevoed en verzorgd waardoor ze steviger worden en optimaal zullen groeien.

Bovendien werd dit product dermatologisch getest en bevat hij geen schadelijke stoffen zodat je hem veilig kunt gebruiken. Hij wordt aangeboden in een 2 ml tube met een handige applicatorborstel om hem ’s avonds gemakkelijk te kunnen aanbrengen.

 

Voordelen:

Inhoud: de tube met applicatorborstel kent een inhoud van 2 ml. Dit blijkt voldoende te zijn om hem ongeveer 3 maanden dagelijks te gebruiken.

Samenstelling: deze variant wordt getypeerd door zijn doeltreffende samenstelling met krachtige polypeptiden en botanische stoffen die voor gezonde en volle lange wimpers zorgen.

Toepassing: door dit product elke avond aan te brengen, zul je na 12 weken een mooi en natuurlijk ogend resultaat mogen verwachten.

Gebruiksgemak: het serum kan zonder probleem in combinatie met wimperextensions of -verf worden aangewend.

 

Nadelen:

Oogirritaties: enkele klanten merken op dat hun ogen na slechts enkele dagen al beginnen te irriteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Miralash wimperserum

 

4. Miralash Wimperserum – Lange en Volle Wimpers – 3 ml tube

 

Het Miralash wimperserum werd door deskundigen ontwikkeld en uitvoerig getest om de allerhoogste kwaliteit te bekomen. Uit diverse dermatologische en allergologische onderzoeken is gebleken dat dit product geen irritaties veroorzaakt of andere bijwerkingen kent.  

Daarnaast beloven zijn revolutionaire eigenschappen een gegarandeerde werking die uiterst betrouwbaar blijkt. Door het serum elke avond op een goed gereinigde huid aan te brengen zullen de wimpers in een korte tijdspanne langer, voller en donkerder worden waardoor je een intense oogopslag krijgt.

Bovendien zal zijn unieke samenstelling de haartjes langer laten doorgroeien en het uitvalproces vertragen. Het serum wordt aangeboden in een 3 ml tube met applicatorborsteltje. In de reviews zien we dat de meeste klanten dit een uitstekend product vinden.

 

Voordelen:

Samenstelling: deze formule werd samengesteld met uiterst veilige en betrouwbare componenten om een doeltreffende werking te bekomen.

Gebruik: de producent raadt aan om het serum elke avond op een goed gereinigde huid aan te brengen.

Werking: door zijn unieke eigenschappen zullen de wimperharen langer blijven doorgroeien en wordt het uitvalproces vertraagd.

Onderzoek: hij werd door dermatologen en allergologen uitvoerig getest en daaruit blijkt dat het serum geen schadelijke bijwerkingen kent of oogirritaties veroorzaakt.

 

Nadelen:

Inhoud: enkele klanten merken op dat de verpakking nagenoeg leeg was waardoor dit product wel bijzonder duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Maybelline wimperserum

 

5. Maybelline Lash Sensational Wimperserum – met pro-vitamine B5 en arginine

 

Het Maybelline wimperserum kent de laagste prijs in ons assortiment waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het Lash Sensational wimperserum zorgt ervoor dat je langere wimpers krijgt die zacht en soepel aanvoelen en bovendien bijzonder sterk zijn.

Door zijn samenstelling met de verzorgende elementen provitamine B5 en arginine worden de wimpers van binnenuit gevoed en verzorgd. Hierdoor zullen de haartjes veel minder snel afbreken en wordt het uitvalproces vertraagd. Daarnaast werd hij verrijkt met krachtige polypeptiden die de wimpers tegen beschadigingen zullen beschermen.

Diverse dermatologische testen hebben uitgewezen dat dit product zonder risico op irritaties kan worden aangewend. Hij wordt verkocht in tubes met een handig applicatorborsteltje. In de reviews zien we dat dit product een goede beoordeling kreeg, maar dat niet iedereen overtuigd is over de vooropgestelde resultaten ervan.

 

Voordelen:

Verzorgend: deze uitvoering bevat onder andere arginine en provitamine B5 die de wimperhaartjes van binnenuit voeden en verzorgen.

Beschermend: de krachtige polypeptiden zullen de wimpers optimaal beschermen zodat ze minder snel afbreken.

Dermatologisch getest: uit diverse testen is gebleken dat dit serum geen irritaties veroorzaakt of schadelijke gevolgen kent.

Resultaat: door het serum tweemaal per dag aan te brengen, zou je reeds na 4 weken verandering kunnen zien.

 

Nadelen:

Werking: enkele klanten twijfelen over de effectiviteit van dit product omdat hij geen haargroeimiddel bevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Grandelash wimperserum

 

6. Grande Cosmetics – GrandeLash wimperserum – 2 ml – wimperextensions en -verf

 

Het Grandelash wimperserum van Grand Cosmetics zorgt op een effectieve manier voor natuurlijk ogende lange en volle wimpers. In een korte tijdspanne van 4 tot 6 weken zul je reeds verandering merken en na 3 maanden zal het volledige resultaat goed zichtbaar zijn.

Dit serum wordt getypeerd door zijn unieke samenstelling die vitamines, aminozuren en antioxidanten bevat waardoor broze en beschadigde wimpers optimaal zullen versterken en herstellen. Hierdoor blijkt dit het ideale serum te zijn om in combinatie met wimperextensions en -verf te gebruiken. 

Bovendien werd dit serum door oogartsen getest en goedgekeurd zodat je hem zonder risico kunt aanbrengen. Deze variant wordt aangeboden in een 2 ml met een handig applicatorborsteltje en wordt bij voorkeur ‘s avonds op een gereinigde huid aangebracht. In de reviews zien we dat enkele klanten toch last hebben van oogirritaties.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: het Grandlash wimperserum kan zonder probleem in combinatie met wimperverf en -extensions worden gebruikt.

Samenstelling: door zijn unieke mix van antioxidanten, aminozuren en vitamines kent hij verzorgende en herstellende eigenschappen.

Goedgekeurd: hij werd uitvoerig door oogartsen getest en goedgekeurd waardoor je hem veilig kunt gebruiken.

Inhoud: de handige tube met applicatorborstel kent een inhoud van 2 ml.

 

Nadelen:

Oogirritaties: hoewel dit product aan allerlei testen werd onderworpen, blijken enkele klanten toch allergische reacties te ondervinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Xlash wimperserum

 

7. Xlash Wimper Serum – klinisch getest en goedgekeurd

 

Xlash Cosmetics brengt met dit Xlash wimperserum een bijzonder effectief product op de markt. Door het serum dagelijks op een goed gereinigd gezicht aan te brengen, zul je binnen 30 dagen reeds een zichtbare verandering opmerken.

Het wimperserum bevat namelijk vitaminen, mineralen en essentiële eiwitten die de wimperharen zullen voeden, verzorgen en versterken waardoor de wimpers op een natuurlijke manier sneller groeien. Daarnaast zullen de haartjes eveneens voller worden zodat je een oogverblindende blik krijgt.

Dit product werd klinisch getest en goedgekeurd waardoor het serum veilig kan worden gebruikt zonder risico op beschadigingen. Het wimperserum wordt aangeboden in een mooie blauwe tube met een inhoud van 3 ml en handige applicator. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over de kwaliteit van dit product.

 

Voordelen:

Verpakking: de stijlvolle blauwe tube kent een inhoud van 3 ml en werd voorzien van een handige applicator.

Gebruik: wanneer het serum eenmaal per dag op een goed gereinigde huid wordt aangebracht, zul je reeds na 30 dagen zichtbare resultaten verkrijgen.

Formule: het serum bevat essentiële eiwitten, mineralen en vitaminen die verzorgende en versterkende eigenschappen kennen.

Klinisch getest: dit product werd klinisch getest en goedgekeurd zodat je hem veilig kunt gebruiken.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat dit product in de hogere prijsklasse valt waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wimperserums Koopgids

 

Wanneer je liever niet dagelijks met kunstwimpers, wimperkrullers en speciale mascara’s aan de slag gaat om volle en lange wimpers te bekomen, is het een goede aanbeveling om in een degelijk wimperserum te investeren. Maar wat is wimperserum eigenlijk? En waar moet je bij de aankoop op letten? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken alvorens je een keuze maakt.

Wat is wimperserum

De meeste dames die met hun uiterlijk bezig zijn, hebben vast al over wimperserum gehoord. Wimperserum is namelijk een cosmetisch product dat je een quasi permanente oplossing biedt om lange en volle wimpers te krijgen. In plaats van dagelijks met allerlei hulpmiddeltjes in de weer te zijn om een oogverblindende blik te bekomen, kun je wimperserum gebruiken om de groei van je wimperharen op een natuurlijke manier te bevorderen.

Wimperserum is een vloeistof die de wimpers zal voeden, verzorgen en versterken zodat het uitvalproces wordt vertraagd. Hierdoor kunnen de haren langer doorgroeien waardoor ze vanzelf dikker en langer zullen worden. Je zult natuurlijk wel even geduld moeten hebben voor je enig zichtbaar resultaat ziet, want pas na een 4 tot 5-tal weken zullen je wimpers veel voller en langer zijn. Wimperserum kan trouwens eveneens op de wenkbrauwen worden aangebracht om ze op een natuurlijke manier mooier en voller te maken.

 

Hoe werkt wimperserum

De meeste wimperserums worden gekenmerkt door hun unieke samenstelling met peptiden, vitamines, hyaluronzuur, natuurlijke oliën en essentiële eiwitten die allemaal natuurlijke groeibevorderende eigenschappen kennen. Deze bestanddelen zullen de wimperhaartjes voeden, verzorgen en versterken waardoor de wimpers langer kunnen doorgroeien. 

Het is namelijk zo dat elk wimperhaartje een eigen groeicyclus kent van zo’n 6 tot 8 weken waarbij de haren verschillende groeifasen doorlopen. Het wimperserum bevat voedende bestanddelen die ervoor zorgen dat de haren minder snel uitvallen zodat ze meer tijd hebben om te groeien. Zo krijgen ze op een natuurlijke wijze een maximale lengte waardoor ze er vanzelf voller en langer uitzien.

 

Hoe kies je een degelijk product

Doordat de huid rond je ogen vrij gevoelig en dun is, blijkt het vrij belangrijk om voor een wimperserum te kiezen dat aan verschillende testen werd onderworpen. Een degelijk product is vaak door oogartsen en andere deskundigen beoordeeld en goedgekeurd waardoor je vrij zeker bent dat je een veilig wimperserum in huis haalt.

Tijdens dermatologisch testen wordt er nagegaan of de aanwezige ingrediënten allergische huidreacties kunnen veroorzaken. Als je huid vrij gevoelig is, weet je hierdoor meteen of je dit serum al dan niet kunt gebruiken. Daarnaast is het niet onbelangrijk om even de ingrediëntenlijst onder de loep te nemen.

De meeste serums bevatten immers behoorlijk uiteenlopende bestanddelen waardoor je ze beter even met elkaar kunt vergelijken. Controleer eveneens op de aanwezigheid van voldoende plantaardige stoffen en of het serum op waterbasis is. Schadelijke stoffen waaronder parabenen, formaldehyde of aanverwanten van bimatoprost kunnen beter worden vermeden.

Daarnaast wordt het overgrote deel van de serums tevens klinisch getest. Hierbij wordt er informatie verzameld over de effectiviteit en de veiligheid van het product. Een klinische test gebeurt steeds op diverse proefpersonen om te zien of er kans is op allergische reacties. Pas nadat het serum werd goedgekeurd, krijgt hij een label met de vermelding klinisch getest of hypoallergeen.

Belangrijke waarschuwing

Een tijd geleden werden tientallen wimperserums van de markt gehaald omdat ze verschillende ingrediënten bevatten die binnen een korte tijdspanne spectaculaire resultaten beloven. We hebben het hier dan voornamelijk over serums met bimatoprost; een hormoonachtige stof die de groei stimuleert. Daarnaast blijkt het gebruik van serums waarin aanverwante product van bimatoprost verwerkt zijn, eveneens enige risico’s in te houden. 

Bimatoprost en analoge bestanddelen zijn oorspronkelijk bedoeld om patiënten met glaucoom te behandelen. Naast zijn groeibevorderende bijwerkingen zijn er tevens bijzonder ernstige blijvende letsels mogelijk zoals een permanente verkleuring van de iris. Hierdoor is het goed om altijd de verpakking goed na te kijken en met de verschillende testen rekening te houden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe breng je wimperserum aan?

De meeste fabrikanten en deskundigen raden aan om het product net voor het slapengaan te gebruiken. Daarbij is het vrij belangrijk dat je je huid eerst goed reinigt en droog dept voor je het wimperserum gaat aanbrengen. Vervolgens behandel je het gezicht met je normale huidverzorgingsproducten waarbij je ervoor zorgt dat de ogen en wimpers schoon en droog blijven om het serum optimaal zijn werk te kunnen laten doen.

Tenslotte kun je het product net op de wimperrand bij de haarworteltjes aanbrengen. Begin hiervoor steeds bij de binnenste ooghoek en werk langs de wimperlijn naar de buitenste ooghoek. Aangezien het serum na het knipperen vanzelf op de onderste wimpers terecht komt, moet je enkel de bovenste wimpers behandelen.

Q2: Wat is wimperserum en hoe werkt hij? 

De natuurlijke groei van wimperharen kent een cyclus die ongeveer 6 tot 8 weken duurt. Eerst zullen de haartjes uit de haarworteltjes groeien waarna de wimpers langer en dikker worden. Vervolgens vallen de haartjes uit waarna de groeicyclus van vooraf aan begint.  

Het wimperserum zorgt er als het ware voor dat de groeifase wordt verlengd waardoor het uitvallen van de wimpers wordt uitgesteld. Wimperserum is namelijk een samenstelling van voedende, verzorgende en groeibevorderende componenten die ervoor zorgen dat je wimpers langer, voller en sterker worden.

 

Q3: Waar kun je wimperserum aankopen?

Bij de aankoop van wimperserum is het vrij belangrijk dat je enkele waarschuwingen in acht neemt. Het is namelijk zo dat er oneindig veel wondermiddeltjes tegen een sportgoedkoop prijskaartje online worden aangeboden.

Echter, het overgrote deel van deze miraculeuze serums blijken  nepproducten die weinig tot geen resultaat geven en bovendien bijzonder schadelijk voor de ogen kunnen zijn. Een wimperserum wordt bij voorkeur in een speciaalzaak, apotheek, erkende drogisterij of via de officiële website van de fabrikant aangekocht om een degelijk en veilig product te bekomen.

 

Q4: Wat zit er in wimperserum?

Veel serums worden getypeerd door hun samenstelling met natuurlijke groeibevorderende bestanddelen waaronder peptiden, eiwitten, vitamines, hyaluronzuur, keratine en castor- of ricinusolie. Deze ingrediënten kennen voedende en verzorgende eigenschappen waardoor de wimperharen sterker en voller worden en ze bovendien langer door laat groeien.

Daarnaast worden er vaak bestanddelen gebruikt die aan het groeimiddel bimatoprost verwant zijn. Dit is een geneesmiddel dat bedoeld is voor mensen met oogaandoeningen. Echter, het gebruik van wimperserum met bimatoprost kan tot ernstige en blijvende schade zorgen. We denken dan aan huidverkleuringen op de oogleden en/of een blijvende verkleuring van de iris. Afgelopen jaar werden er meerdere serums van de markt gehaald omdat ze zuivere bimatoprost bevatten. Ondertussen hebben alle fabrikanten bimatoprost vervangen door aanverwanten, wat helaas niet betekent dat het gebruik helemaal veilig is.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE