5 beste wimperkrullers Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste wimperkrullers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn mooie volle en gekrulde wimpers een echt schoonheidsideaal waarmee je je look volledig afmaakt. Echter, niet iedereen heeft van nature mooi gevormde wimpers en dan komt een wimperkruller goed van pas. We hebben alvast 3 exemplaren voor jou uitgezocht om even met elkaar te vergelijken. Zo zul je al snel merken dat je met de Dol op Beauty Elektrische Wimperkruller een uitstekende keuze maakt. Dit elektrische toestel warmt binnen de 10 seconden op en kent 2 warmtestanden. Daarnaast blijkt de Tweezerman Wimperkruller 38 Graden met zijn speciale ergonomische vormgeving zeker een gelijkwaardige optie te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste wimperkrullers (Reviews) van 2024

 

Veel dames gebruiken een wimperkruller om hun wimpers een mooie vorm te geven. Ben je op zoek naar een wimperkruller met kam? Of gaat je voorkeur uit naar een mini wimperkruller die je in je handtas kunt meenemen? We vroegen de hulp en het advies van enkele schoonheidsspecialistes om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en kies er vervolgens de beste wimperkruller uit die aan al jouw noden voldoet.

 

1. Dol op Beauty Elektrische Wimperkruller met LED Display | Verwarmd | Oplaadbaar

 

De wimperkruller van Dol op Beauty is één van de populairste toestelletjes om je wimpers op een efficiënte manier te krullen. Deze elektrische wimperkruller werd voorzien van een handig borsteltje waarmee je in een mum van tijd mooie volle gekrulde wimperhaartjes verkrijgt.

Het gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid door de 2 warmtestanden waarmee je je wimpers een zachte of een volle look kunt geven. Doordat het toestelletje vrij compact en oplaadbaar is, kun je hem gemakkelijk in je handtas meenemen.

Verder wordt hij aangeboden in het wit met roségoud of zwart met glitters zodat je er eentje kunt uitkiezen die perfect bij jouw make-uptasje past. Deze elektrische wimperkruller wordt geleverd met een USB-lader, wimperborsteltje en een handig schoonmaakborsteltje om het apparaat na elk gebruik te reinigen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit apparaat warmt zichzelf op waardoor je de wimpers gemakkelijker kunt krullen en het resultaat langer kunt behouden.

Oplaadbaar: de wimperkruller werkt elektrisch en kan met de meegeleverde USB-lader worden opgeladen.

Formaat: door zijn handige en compacte formaat kun je hem perfect in je make-uptasje wegstoppen om mee te nemen.

Verpakking: hij wordt geleverd in een pakket met de wimperkruller, USB-lader en een wimper- en schoonmaakborsteltje zodat je hem telkens na gebruik schoon kunt maken.

 

Nadelen: 

Niet efficiënt: sommige klanten merken op dat het toestel op hun wimpers totaal geen effect geeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tweezerman Wimperkruller 38 Graden – met 3 extra siliconenpads

 

Tweezerman wordt door velen als het beste merk voor nagelknippers, epilatietangetjes en wimperkrullers beschouwd en dat merken we ook in de reviews waar hij de maximale score van 5 sterren kreeg.

Deze Tweerzerman wimperkruller wordt getypeerd door zijn zachte boog van 38° die de wimpers van diepliggende en amandelvormige ogen optimaal zal krullen. Door zijn brede ergonomische vormgeving past hij perfect over alle wimperhaartjes waardoor je mooie volle krullende wimpers bekomt.

Daarnaast werd hij voorzien van een ronde hypoallergene siliconenpad die voor een intense krul zorgt zonder dat de wimpers beschadigd raken en worden er nog 3 extra pads meegeleverd.

 

Voordelen: 

Toepassing: door zijn brede doch zachte boog van 38° is deze wimperkruller perfect voor amandelvormige en diepliggende ogen.

Ergonomisch: de ergonomische handgreep zorgt voor een maximale controle zodat je in slechts enkele seconden prachtig gekrulde wimpers bekomt.

Veilig gebruik: de ronde hypoallergene siliconenpad zorgt ervoor dat je een intense krul verkrijgt zonder je wimpers te beschadigen.

Het prijskaartje: deze wimpertang is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Gebruik: om een optimaal resultaat te bekomen moet je deze wimpertang zelf opwarmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. MW® Elektrische Wimperkruller – Verwarmde kruller – Wimpers Make Up

 

De MW elektrische wimperkruller kent 3 warmtestanden, namelijk 40, 50 en 60°C waarmee je je wimpers perfect in model kunt brengen. Een verwarmde wimperkruller zorgt er tevens voor dat je het krullend effect op je wimperhaartjes langer kunt behouden.

Zijn gebruiksvoordeel wordt nog een tikkeltje versterkt door zijn compacte formaat en de boogvormige borstel die de wimperhaartjes gemakkelijker en beter zal krullen zodat je er de ganse dag stralend uitziet. Dankzij de thermische protectiegleuf wordt de huid rond de oogleden maximaal beschermd waardoor je je niet kunt verbranden.

Deze oplaadbare wimperkruller wordt geleverd met een USB-lader en handig wimperborsteltje om je wimperhaartjes netjes in model te borstelen. In de reviews merken we dat deze elektrische wimperkruller van de meeste klanten een zeer goede beoordeling kreeg omwille van zijn gebruikscomfort.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door zijn compacte en handige formaat kan deze wimperkruller gemakkelijk in je make-uptasje worden opgeborgen.

Warmtestanden: deze wimperkruller kent 4 warmtestanden waarmee je zelf het krullend effect kunt bepalen.

Wimperborstel: de gebogen wimperborstel zorgt ervoor dat je een mooie krul in je wimpers krijgt. De thermische gleuf zal de huid rond de oogleden tegen brandwondjes beschermen.

De prijs: hij kent de laagste prijs in onze selectie met topproducten waardoor hij in bijna elk budget past.

 

Nadelen: 

Tijd: enkele klanten merken op dat het krulproces iets meer tijd vergt in vergelijking met een traditionele wimpertang.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Shiseido Eyelash Curler wimperkruller – voor alle oogvormen

 

De traditionele wimperkruller van Shiseido is een waar toppertje in zijn soort. Deze wimpertang zorgt, dankzij zijn randloze vormgeving, voor een uitzonderlijk volume. Daarnaast krult hij de wimpers van aan de wortels tot aan de puntjes om een optimaal resultaat te verkrijgen, ongeacht de oogvorm.

Hij wordt getypeerd door zijn brede gebogen kromming waarmee hij de wimperhaartjes vanaf de buitenste hoek tot aan de binnenkant van het ooglid gaat krullen. Zelfs de kortste haartjes worden perfect mee gekruld. Door zijn unieke ontwerp en de rubberen beschermingspads zal hij de wimperhaartjes op een uiterst voorzichtig manier behandelen.

Wanneer je de wimpertang even kort met een haardroger gaat verwarmen zul je het prachtig krullend effect veel langer kunnen bewaren. Er werden voor deze uitvoering nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: door zijn unieke randloze vormgeving kan de wimpertang voor elke oogvorm worden aangewend om de wimpers een prachtige krul te geven.

Ergonomisch: deze wimperkruller kent een brede kromming waardoor alle wimperhaartjes van het volledige ooglid optimaal worden gekruld.

Bescherming: de rubberen afgeronde pads zorgen ervoor dat de wimperhaartjes op een zachte manier worden behandeld om ze niet te beschadigen.

Prijsvoordeel: wanneer je meerdere stuks gaat aankopen, krijg je deze wimpertang aan een voordelige prijs.

 

Nadelen: 

Niet verwarmd: de wimperkruller dient vooraf met een haardroger te worden opgewarmd om het krullend effect langer te kunnen bewaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Essence Cosmetics Wimperkruller – eyelash curler – met reserve siliconen kussentje

 

De Essence wimperkruller kreeg een heel mooie en elegante vormgeving en kent een sprankelend roségouden kleurtje waardoor hij er heel stijlvol uitziet. Zijn handige vorm zorgt voor een uiterst comfortabel gebruik zodat je wimpers in slechts enkele seconden mooi in model zijn gebracht.

Daarnaast werd hij voorzien van een siliconen afgerond kussentje dat voorkomt dat de fijne wimpers zouden afbreken of beschadigd raken. Je krijgt er overigens nog een reserve exemplaar bij waardoor je het apparaatje voor een lange tijd kunt gebruiken.

Door de wimpertang vooraf even op een warme radiator te leggen of met een haardroger te verwarmen zul je een beter en langer houdend resultaat verkrijgen. Er werden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Vormgeving: door zijn specifieke vorm is dit apparaat heel gemakkelijk hanteerbaar.

Toepassing: zijn ergonomische gebogen rand zorgt ervoor dat deze wimpertang voor elke oogvorm kan worden gebruikt om de wimperhaartjes van in de ooghoek tot de buitenkant optimaal te krullen.

Bescherming: hij werd afgewerkt met een afgerond siliconen kussentje dat voor een optimale bescherming zorgt zodat de fijne haartjes niet kunnen afbreken.

Voordelig: deze uitvoering valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Niet verwarmd: ook deze wimpertang moet net zoals alle traditionele exemplaren vooraf even worden verwarmd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wimperkrullers Koopgids

 

Wanneer je graag mooie gekrulde wimpers wilt, is het een goede aanbeveling om in een degelijke wimperkruller te investeren. Maar bestaan er eigenlijk verschillende soorten wimperkrullers? En hoe moet je een dergelijk toestel gebruiken? Door onze koopgids te bekijken zul je al snel wat wijzer worden. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden in de diverse testen te vergelijken, want er komen soms hele interessante aanbiedingen voorbij.

Wat is een wimperkruller

Een wimperkruller wordt ook wel wimpertang genoemd en doet eigenlijk niet meer dan dat de naam doet vermoeden. Jammer genoeg heeft niet elke vrouw mooie volle en gekrulde wimpers en dan kun je de natuur gerust een handje helpen door een wimperkruller te gebruiken en zodoende een mooie stralende oogopslag te verkrijgen. 

Je zou denken dat je met mascara al aardig op weg bent maar eens je een wimperkruller hebt gebruikt, zul je vaststellen welke schitterende resultaten je kunt bekomen.

Een wimperkruller kun je een beetje vergelijken met een krultang waarmee je mooie golven in je haren maakt. Het is eigenlijk een soort brede knijper of tang die je kort op je wimpers moet drukken om ze mooi te laten krullen.

 

De verschillende types

We onderscheiden 4 verschillende soorten wimperkrullers die in wezen heel erg op elkaar lijken, maar toch op een andere manier werken. De traditionele metalen wimperkruller is de meest voorkomende variant en werkt bijzonder efficiënt om een krullend volume te creëren dat lang blijft zitten. Het enige nadeel van deze wimpertang is dat hij er precies als een waar martelwerktuig uitziet.

De siliconen wimperkruller zorgt voor een minder langhoudend resultaat omdat je door de vorm van het toestelletje minder hard op je wimpers kunt drukken. Echter, sommigen beschouwen dit eerder als een voordeel en ervaren deze wimpertang als veiliger en aangenamer.

Daarnaast is er de thermische wimperkruller die warmte genereert om de wimpers optimaal te kunnen krullen. Hij zorgt voor meer krullend volume zonder dat de wimperhaartjes beschadigd raken. Deze variant heeft een korte opwarmtijd nodig voor je hem kunt aanwenden. Tenslotte is er ook nog de thermische kruller met een borsteltje dat met een eenvoudig mechanisme werkt waardoor hij eenvoudiger te gebruiken is dan de traditionele wimperkruller.

 

Hoe moet je een wimperkruller gebruiken

Voor je je wimpers gaat krullen is het belangrijk dat zowel je wimpers als het toestelletje goed schoon zijn. Zorg ervoor dat alles restjes mascara verwijderd zijn, want anders kunnen je wimpers beschadigd raken. De kruller zelf kun je met een beetje alcohol of desinfecterend middel reinigen zodat er geen bacteriën in je ogen terechtkomen.

Een wimpertang wordt steeds gebruikt voor je je mascara aanbrengt. Een gewone traditionele wimperkruller dien je vooraf even op te warmen met een haardroger of je kunt hem op een warme radiator leggen om de sierlijke krul langer te kunnen behouden. Eenmaal je alles hebt voorbereid kun je van start gaan door de wimperkruller op je wimpers te plaatsen tegen de rand van je oogleden.

Zorg er steeds voor dat alle wimperhaartjes netjes tussen het ijzer zitten en breng vervolgens het toestelletje met de holle kant naar je ogen toe terwijl je hem dichtknijpt. Druk de wimpertang niet te hard toe want je wimpers zouden kunnen afbreken. Vervolgens schuif je steeds een stukje op tot wanneer je aan de topjes komt. Net zoals je je haarlak gebruikt om de krul in je haren te bewaren, kun je je wimpers met mascara fixeren om de sierlijke vorm langer te behouden.

De grootte van de krulboog en het rubber

Omdat we niet allemaal dezelfde oogvorm hebben, worden de meeste wimperkrullers met verschillende krulbogen aangeboden. Het is dus best wel belangrijk dat je vooraf even de vorm van je ogen gaat bekijken om een gepaste wimpertang te kunnen aanschaffen. De wimperkruller moet namelijk voldoende breed zijn zodat hij alle wimperhaartjes ineens kan krullen om een gelijkmatig resultaat te bekomen.

Als je amandelvormige en kleine ogen hebt, kun je beter voor een exemplaar met een gematigde boog kiezen want anders zal hij de wimpers minder volume geven. Dames met grote ronde ogen daarentegen gaan bij voorkeur voor een toestel met een vrij ronde vorm om het mooiste resultaat te verkrijgen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een wimperkruller?

Een wimperkruller ziet er misschien wel een beetje eng uit, maar is heel eenvoudig te gebruiken. Bij voorkeur breng je eerst je basis make-up aan zoals foundation blush en oogschaduw waarna je met de wimpertang aan de slag kunt gaan.

Breng de geopende wimperkruller naar je ogen zodat de wimpers er perfect tussen passen. Je kunt de wimpertang gerust eerst tegen je oogleden drukken om de tang vervolgens iets terug naar voren over de wimpers te laten glijden waarbij je je oogleden niet meer raakt. Druk nu de wimperkruller voorzichtig dicht waarna je hem nog steeds ietsje gesloten naar het midden van de wimpers schuift om hem nog eens volledig dicht te knijpen.

Tenslotte glijd je met het toestel naar het uiteinde van je wimpers en druk je de tang nog eens tegen elkaar. De wimperkruller moet telkens niet veel langer dan 2 à 3 seconden worden dichtgeknepen om een mooi resultaat te bekomen. Doordat je de wimpers op verschillende punten met de wimpertang gaat behandelen, krijgen ze een mooi gevormd krullend effect dat je daarna met mascara kunt fixeren.

 Q2: Wat doet een wimperkruller en is het slecht voor je wimpers?

Een wimperkruller of wimpertang zorgt ervoor dat je wimpers een mooie krullende vorm krijgen. Hierdoor zullen je ogen een open en stralende look verkrijgen waardoor je vanzelf een stijlvolle uitstraling bekomt. Mits correct gebruik zal een wimperkruller je wimpers niet beschadigen. Voor je een dergelijk toestel gaat gebruiken, is het belangrijk dat je wimperhaartjes goed gereinigd zijn zodat er geen restjes mascara meer aanhangen.

Gebruik de wimperkruller dus altijd voor je mascara aanbrengt want anders worden je wimpers hard waardoor ze kunnen afbreken of zelfs uitvallen en dit willen we natuurlijk absoluut voorkomen.

 

Q3: Hoe werkt een wimperkruller?

Om het mooiste resultaat te bekomen is het belangrijk dat je de traditionele wimperkruller even lichtjes gaat opwarmen. Hierdoor zul je namelijk je wimpers veel beter kunnen krullen dan wanneer je een koude wimpertang zou gebruiken. Eigenlijk kun je een wimperkruller een beetje vergelijken met het effect van een krultang op je haardos.

Een gewone wimperkruller kun je opwarmen door hem op de warme radiator te leggen of je kunt met je haardroger de wimpertang even opwarmen. Zorg er steeds voor dat de tang niet té heet is zodat je je oogleden niet verbrandt. Daarnaast kun je ook gewoon voor een elektrische wimperkruller kiezen die zichzelf tot de benodigde temperatuur gaat opwarmen en quasi meteen gebruiksklaar is.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE