6 beste Wenkbrauwpotloden Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste wenkbrauwpotloden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Omdat de wenkbrauwen voor een groot deel de expressie van je gezicht bepalen, is het belangrijk om deze zo goed mogelijk af te lijnen en vorm te geven. Door gebruik te maken van een wenkbrauwpotlood kun je dunner wordende wenkbrauwen voller laten lijken en ook meer kleur geven. We hebben voor jou reeds 3 exemplaren uitgezocht om eens op een rijtje te zetten. De Maybelline Brow Satin Duo zou een uitstekende keuze kunnen zijn omdat hij een wenkbrauwpotlood en poederstift combineert. Daarnaast zul je merken dat de waterproof Joya Beauty Microblading Eyebrow Tattoo Pen perfect kan worden gebruikt als je gaat sporten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste wenkbrauwpotloden (Reviews) van 2024

 

Wil je ook graag perfecte wenkbrauwen zoals de modellen op de catwalk? Je kunt hiervoor een degelijk wenkbrauwpotlood gebruiken om jouw wenkbrauwen op een knappe manier te accentueren. Zoek je een waterproof wenkbrauwpotlood of gaat je voorkeur uit naar een wenkbrauwpotlood van Hema? We vroegen het advies aan professionele make-upartiesten om ons te helpen deze lijst met toppers samen te stellen. Ga er even comfortabel bij zitten om alle producten rustig te bekijken en er daarna het beste wenkbrauwpotlood uit te kiezen.

 

1. Maybelline Brow Satin Duo Wenkbrauwpotlood en Poeder

 

Uit de reviews blijkt dat dit wenkbrauwpotlood van Maybelline bij veel dames de populairste keuze is. Hij werd beloond met een goede score voor zijn prijs-kwaliteitverhouding en is trouwens tijdelijk in de aanbieding waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. 

Omdat het potlood tweedelig is, kun je je wenkbrauwen in twee stappen perfect opmaken. Zo blijkt de ene kant voorzien van een potlood om je wenkbrauwen de gekozen vorm te geven terwijl de andere kant over een poederstift beschikt om ze egaal op te vullen.

Daarnaast is dit wenkbrauwpotlood in 2 zwarte en 2 bruine tinten te verkrijgen zodat zowel blonde als donkerharige dames een gepaste kleur kunnen vinden. Het poeder is jammer genoeg niet waterproof waardoor je toch wel even moet opletten wanneer je in de regen loopt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het Maybelline wenkbrauwpotlood bestaat uit 2 delen waarbij het uiteinde met het potlood bedoeld is om de wenkbrauwvorm te definiëren en de andere kant met de poederstift dient om ze op te vullen.

De kleuren: hij is verkrijgbaar in 2 tinten bruin die kunnen dienen voor de dames met blond haar en 2 tinten zwart voor de donkere haartypes.

Het prijskaartje: dit wenkbrauwpotlood is momenteel in de aanbieding waardoor hij voor iedereen goed betaalbaar is.

Hanteerbaarheid: doordat het poeder door middel van een druksysteem in het sponsje komt kun je het perfect doseren.

 

Nadelen: 

Niet waterproof: we hebben gemerkt dat het poeder niet waterbestendig is waardoor je hem toch beter niet gebruikt wanneer je gaat sporten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Joya Beauty Microblading Eyebrow Tattoo Pen Waterproof Tattoo Wenkbrauw Pen

 

Hoewel het wenkbrauwpotlood van Joya een goedkope prijs krijgt wanneer je meerdere stuks aankoopt kunnen we dit product niet echt als een aanbieding beschouwen. Het is natuurlijk wel mooi meegenomen als je meerdere exemplaren uit de 5 aangeboden kleuren wilt kiezen.

Deze Microblading wenkbrauwpen belooft je een subliem resultaat net alsof je je wenkbrauwen hebt laten microbladen of tatoeëren. Deze pen werkt trouwens met een soort inkt waarmee je heel fijne lijntjes kunt zetten die er net als echte haartjes uitzien. Bovendien is deze wenkbrauwpen ook waterproof waardoor je hem gewoon kunt gebruiken als je gaat sporten of zwemmen.

Doordat je dagelijks je wenkbrauwen opmaakt kun je zelf bepalen welke vorm je kiest en of ze iets lichter moeten zijn of net iets voller. Bovendien verkrijg je met slechts 4 strepen een natuurlijke look die de ganse dag mooi blijft zitten. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Resultaat: met deze Microblading pen van Joya bekom je net hetzelfde resultaat alsof je je wenkbrauwen hebt laten tatoeëren.

Gebruiksgemak: de pen is gevuld met een soort inkt die uit 4 fijne puntjes vloeit waarmee je in slechts 4 bewegingen een natuurlijke look kunt creëren.

Kleuren: hij is beschikbaar in 5 verschillende kleuren waardoor je de gepaste tint kunt uitzoeken die het best bij jouw haarkleur past.

Waterproof: deze wenkbrauwpen is waterproof zodat je er gerust mee kunt gaan sporten en zelfs zwemmen geen enkel probleem vormt.

 

Nadelen:

Moeilijk doseerbaar: de inkt blijkt moeilijk doseerbaar te zijn omdat je heel hard moet drukken om er vloeistof uit te krijgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Anastasia Beverly Hills Brow Wiz met handig draaisysteem

 

Met het Anastacia wenkbrauwpotlood teken je met een uiterst fijne precisie de perfecte wenkbrauwen met een professionele kwaliteit. Dit wenkbrauwpotlood is overigens verkrijgbaar in wel 10 verschillende tinten waardoor er voldoende keuze is om er eentje te vinden die het best bij jouw haarkleur past.

Hij heeft aan de ene kant een fijne stift met een wasstructuur en aan de andere kant een handig borsteltje om de wenkbrauwen in model te borstelen zodat je hun natuurlijke vorm kunt benadrukken. Daarnaast is hij waterproof waardoor je je bij regenweer of tijdens het sporten geen zorgen hoeft te maken. 

Het handige draaisysteem waarmee je de potloodstift in/uit kunt draaien zorgt er bovendien ook voor dat dit mechanisme tegelijkertijd de stift gaat slijpen tot een fijne punt waardoor hij ideaal is om smalle wenkbrauwen te definiëren. In de reviews merken we dat de klanten dit product een goede score met 4,1 van de 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Waterproof: doordat de stift een wasachtige structuur heeft blijft hij lang zitten zelfs wanneer je door vochtig weer moet of gaat sporten.

Gebruiksvriendelijk: de ene kant van het wenkbrauwpotlood heeft een fijne punt en de andere kant is voorzien van een handig borsteltje om de wenkbrauwen goed in vorm te borstelen.

Gebruiksklaar: het draaisysteem zorgt ervoor dat je de stift gemakkelijk in/uit kunt draaien en dat hij steeds een fijne punt heeft zonder dat je zelf moet slijpen.

Kleuren: hij is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren zodat je voor elke haarkleur de gepaste nuance kunt vinden.

 

Nadelen: 

Prijzig: enkele klanten merken op dat hij te weinig inhoud heeft in verhouding tot de hoge kostprijs van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nyx Pmu Professional Make-up Precision Brow Pencil Wenkbrauwpotlood 

 

NYX brengt met dit wenkbrauwpotlood weer een toppertje op de markt dat bovendien wordt gemaakt met een vegan formule die niet op dieren is getest. In de reviews kunnen we dan ook zien dat de klanten dit product heel erg waarderen waardoor hij met een uitstekende score van 4,7 sterren werd beloond.

Het NYX wenkbrauwpotlood is bovendien te verkrijgen in acht natuurlijke tinten waartussen je zeker de perfecte match met jouw haarkleur kunt vinden. Aan de ene kant van het dubbelzijdige potlood is een platte punt voorzien om de wenkbrauwen eerst met fijne lijntjes af te tekenen waarna je met het flexibele borsteltje aan de andere zijde het wenkbrauwpoeder kunt blenden.

Dit product is spijtig genoeg niet waterproof waardoor hij zal vervagen wanneer je hevig zweet. Je kunt hem trouwens beter niet aanbrengen als je gaat sporten want het poeder zal dan wel heel snel verdwijnen.

 

Voordelen: 

Precisie-afwerking: door de fijne platte punt kun je zeer fijne lijntjes trekken om de perfecte vorm te bekomen. Daarna kun je het poeder zachtjes blenden met het flexibele borsteltje om een natuurlijke look te creëren.

Gebruiksgemak: dit wenkbrauwpotlood is voorzien van een handig draaisysteem om de stift er in/uit te draaien en gelijktijdig te slijpen.

Kleuren: deze wenkbrauwstift is verkrijgbaar in 8 natuurlijke kleuren zodat er zeker wel eentje tussen zit die bij de tint van jouw haar past.

Vegan: het potlood wordt gemaakt zonder toevoeging van dierlijke producten en hij is bovendien ook niet getest op dieren.

 

Nadelen:

Niet waterproof: het enige dat we kunnen opmerken is dat dit potlood niet waterproof is waardoor hij niet geschikt is om te dragen tijdens sportactiviteiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wenkbrauw Designer wenkbrauwpotlood Essence met handig borsteltje

 

Het wenkbrauwpotlood van Essence valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor het voor iedereen goed toegankelijk is. We merken trouwens op dat dit product nog geen reviews kreeg waardoor we de reacties van klanten niet konden afwegen tegenover onze bevindingen.

Het eenvoudige wenkbrauwpotlood laat je toe om met fijne en nauwkeurige lijntjes je wenkbrauwen te definiëren zodat ze er steeds top uitzien. Doordat het potlood kan worden bijgeslepen bepaal je zelf de dikte van de punt om de haarlijnen te tekenen. Bovendien is er in de beschermingsdop een borsteltje geïntegreerd waarmee je de wenkbrauwen kun uitkammen voor een perfecte vorm en om ze voller te laten lijken.

Daarnaast heeft dit potlood een zachte romige textuur  verrijkt met katoenzaadolie en plantaardige olie waardoor hij gemakkelijk over de wenkbrauwen glijdt. Doordat hij te verkrijgen is in wel 6 verschillende tinten kun je trouwens gemakkelijk de ideale kleur vinden die bij jouw haar past. Dit waterproof wenkbrauwpotlood kun je bovendien zonder probleem gebruiken tijdens het sporten en zwemmen.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het wenkbrauwpotlood is verrijkt met plantaardige- en katoenzaadolie waardoor hij een zachte structuur heeft waarmee je hem gemakkelijk kunt aanbrengen.

Kleurenaanbod: hij is te verkrijgen in 6 verschillende tinten zodat zowel dames met een lichte haarkleur als donkere haartypes hun ideale match zullen vinden.

Duurzaam: door de wasachtige textuur blijft de kleur van dit wenkbrauwpotlood de ganse dag goed zitten. Hij is bovendien waterproof waardoor je hem tijdens het sporten ook kunt gebruiken.

De prijs: dit artikel valt in de laagste prijsklasse zodat je gerust meerdere kleuren kunt uitkiezen om te variëren.

 

Nadelen:

Bijslijpen: omdat dit wenkbrauwpotlood niet voorzien is van een zelfslijpend draaimechanisme moet je regelmatig de punt met een slijper wat aanscherpen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Chanel Crayon Sourcils wenkbrauwpotlood met speciale potloodslijper

 

Wat ooit begon in een klein hoedenwinkeltje in Parijs is uitgegroeid tot een immens zakenimperium dat vooral in de haute couture, parfum- en make-up industrie fel op de voorgrond treedt. Chanel wordt dan ook door velen als het beste merk beschouwd voor producten die gemaakt zijn met puur vakmanschap.

Dit Chanel wenkbrauwpotlood getuigt door zijn uitstekende kwaliteit, van professionele knowhow waarmee hij gemaakt is. Het potlood heeft trouwens een compacte poederstructuur waardoor je hem heel gemakkelijk en perfect kunt aanbrengen. Door fijne lijntjes te trekken en hem daarna te blenden met het geïntegreerde borsteltje verkrijg je een heel mooi resultaat zodat je er de hele dag onberispelijk uitziet.

Hij is bovendien samengesteld met hechtende stoffen die een langhoudende kleur garanderen. Daarnaast krijg je bij dit potlood een handige slijper meegeleverd waarmee je hem regelmatig scherp kunt zetten om steeds heel accuraat te kunnen werken. Het wenkbrauwpotlood wordt overigens in 4 verschillende tinten aangeboden. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de poederachtige textuur kan de kleur heel vlot worden aangebracht zonder dat je hard moet drukken.

Accuraat: het potlood wordt geleverd met een puntenslijper waarmee je regelmatig het potlood kunt aanscherpen om uiterst precieze lijntjes te tekenen.

Langhoudend: door de intense pigmentatie en de hechtende stoffen blijft de kleur lang zitten waardoor je er de hele dag tiptop uitziet.

Kleuren: het potlood kan worden aangekocht in 4 verschillende kleuren gaande van een tint voor blonde lokken tot intens zwart voor donkerharige types.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit product nogal een duur prijskaartje heeft wat ergens normaal is door de naam waaraan hij verbonden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wenkbrauwpotloden Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare en vlotte manier om je wenkbrauwen een volle en gedefinieerde look te geven, kunnen we je de aanbeveling geven om te kiezen voor een wenkbrauwpotlood. Hoe je een wenkbrauwpotlood het best gebruikt en welke verschillende soorten er zijn, kun je terugvinden in onze koopgids. Neem even de tijd om alle producten te vergelijken voor je er eentje uitkiest. Bekijk zeker ook even de aanbiedingen waarbij je door bijvoorbeeld meerdere kleuren aan te kopen, een betere prijs krijgt.

Wat is een wenkbrauwpotlood en hoe geef je de juist vorm aan je wenkbrauwen

Omdat de natuur ons niet allemaal met volle wenkbrauwen gezegend heeft, moeten we op zoek gaan naar middeltjes die ons helpen om ze een mooie vorm en een gevulde look te geven. Een wenkbrauwpotlood is een snel en handig make-upproduct om je wenkbrauwen bij te tekenen in de vorm die jij verkiest. Daarnaast ondervinden dames, door het verstrijken van de jaren, dat hun wenkbrauwen dunner worden en kale plekjes vertonen. Met een dergelijk potlood kun je dit euvel in no-time bijwerken waardoor je er steeds op je best uitziet. In tegenstelling zoals vaak wordt gedacht, is het gebruik van een wenkbrauwpotlood totaal niet moeilijk.

Het vraagt natuurlijk wel enige oefening om je wenkbrauwen de perfecte vorm te geven, maar ook daar zijn handige trucjes voor. Door het potlood langs de neusvleugel naar de binnenste hoek van de wenkbrauwen te leggen bepaal je het beginpunt. Vervolgens moet je het potlood langs je neusvleugel naar de buitenste zijde van je pupil richten om het hoogste punt te vinden. Het eindpunt kun je vaststellen door het potlood langs de neusvleugel richting buitenste ooghoek te houden. Wanneer je al deze punten hebt gemarkeerd kun je de vorm tekenen en je wenkbrauwen opvullen.

 

De verschillende soorten

We onderscheiden diverse soorten wenkbrauwpotloden die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo is er het houten wenkbrauwpotlood zoals we het allemaal wel kennen. Deze potloden hebben een stift die uit compact samengeperst poeder of een wasachtige substantie bestaat. Dit type potlood is trouwens heel eenvoudig te gebruiken en werkt zeer nauwkeurig omdat je het potlood zelf kunt slijpen tot de fijne of iets dikkere punt die jij wilt gebruiken. Dit potlood heeft trouwens meestal een goedkope prijs waardoor het voor iedereen goed toegankelijk is.

Vervolgens is er het intrekbaar wenkbrauwpotlood dat voorzien is van een handig draaimechanisme en een geïntegreerd slijpsysteem dat hem steeds een fijne punt heeft om heel accuraat te kunnen werken. De wasachtige structuur van deze pen zorgt er niet alleen voor dat hij lang blijft zitten maar dat hij daarnaast ook waterproof is. De nieuwste trend is de wenkbrauwpen die met inkt werkt waardoor je een uiterst fijn resultaat bekomt alsof je wenkbrauwen werden getatoeëerd of gemicroblade. Deze inkt is in de meeste gevallen waterbestendig en blijft tot wel 48 uur goed zitten.

Hoe kies je de beste kleur

Je wenkbrauwen bepalen voor een groot deel je expresie. Het is dus belangrijk om de juiste kleur uit te kiezen zodat je er steeds op je best uitziet. Zo zal een donkere kleur je uitstraling harder maken terwijl een te lichte kleur totaal geen effect zal hebben. Kies steeds voor een kleur die zo dicht mogelijk bij de natuurlijk kleur van je wenkbrauwen aanleunt. Omdat het vet van je huid de kleur van het wenkbrauwpotlood donkerder gaat maken kies je bovendien beter voor een tint of twee lichter dan je oorspronkelijke haarkleur.

Deze regel gaat echter niet op voor mensen met een blonde haarkleur omdat je wenkbrauwen tenminste zichtbaar moeten zijn. Zij kiezen dan beter voor een wenkbrauwpotlood met een tint donkerder dan de eigen haarkleur. Daarnaast speelt de huidskleur ook een rol. Bij een lichte huidskleur is een asblond wenkbrauwpotlood voor jou de beste keuze terwijl de lichtbruine potloden meer tot hun recht komen op een licht gebruinde huid. Tenslotte hebben donkere huiden een heel mooi resultaat met bruine of zwarte tinten. Zoals je merkt is het toch wel even wikken en wegen om het gepaste wenkbrauwpotlood uit te zoeken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een wenkbrauwpotlood?

Een wenkbrauwpotlood wordt gebruikt om de wenkbrauwen in te kleuren, bij te tekenen en voller te laten lijken. Het is eigenlijk een gewoon potlood waarvan het lood vervangen is door een wasachtige structuur of een compact geperst poeder dat je kunt gebruiken als make-up. Door de fijne punt kun je gemakkelijk de wenkbrauwhaartjes definiëren om de gewenste vorm en kleur te bekomen. Naast de potloodvorm kun je het wenkbrauwpotlood ook terugvinden als poederstift en eveneens als een soort stift waarbij je de punt in/uit kunt draaien zodat je niet hoeft te slijpen.

Q2: Hoe moet je wenkbrauwpotlood aanbrengen?

De perfecte wenkbrauwen zijn voor iedereen anders. De ene persoon houdt van dunne wenkbrauwen terwijl de andere heel graag volle wenkbrauwen wil. Omdat de wenkbrauwen de expressie van je gezicht gaan bepalen is het belangrijk om wenkbrauwpotlood op de juiste manier aan te brengen. Je start met je wenkbrauwen te borstelen en de verdwaalde haartjes te epileren. Om de juiste afmeting te bepalen leg je het potlood langs je neusvleugel en de binnenste ooghoek tot aan je wenkbrauw en plaats daar eventueel met een white stick een fijn streepje. 

Vervolgens ga je het hoogste punt van je wenkbrauw bepalen door het potlood langs je neusvleugel te leggen richting de buitenkant van je pupil waar je ook een kleine markering kunt maken. Tenslotte bepaal je het uiteinde van je wenkbrauw door het potlood schuin naar boven langs je neusvleugel en de buitenste ooghoek te leggen. Nu kun je met het wenkbrauwpotlood kleine lijntjes trekken in de vorm en met de richting van de haargroei.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE