5 beste vitamine C serums Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste vitamine C serums – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Doordat de huid constant aan zonnestralen en andere factoren wordt blootgesteld, kan vroegtijdige huidveroudering optreden. Om de gezichtshuid optimaal tegen vrije radicalen te beschermen, is het gebruik van vitamine C serum dan ook een echte aanrader. We selecteerden alvast 3 huidige toppertjes om aan jou voor te stellen. Uit onderzoek is gebleken dat het Sylk Vitamine C Serum & Hyaluronzuur serum een uitstekende invloed heeft op de bloedsomloop waardoor de collageenproductie wordt gestimuleerd. Daarnaast is het Simia™ Original Vitamine C Serum een meer dan waardig alternatief. Het serum combineert de eigenschappen van vitamine C, E en hyaluronzuur om een maximale werking te verkrijgen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste vitamine C serums (Reviews) van 2024

 

Het zal je wel niet verwonderen dat er tegenwoordig een heel ruim aanbod van vitamine C serums op de markt is om de huid van je gezicht optimaal te verzorgen. Ben je op zoek naar vitamine C serum van De Tuinen om je huid een extra boost te geven? Of gaat je voorkeur uit naar het product van Vicius dat door vele beroemdheden wordt gebruikt? We geven je graag het advies om onze lijst met topproducten even te bekijken alvorens je er het beste vitamine C serum uitkiest dat aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Sylk Vitamine C Serum & Hyaluronzuur serum | Anti Aging 

 

Het vitamine C serum van Sylk blijkt één van de populairste producten in onze selectie met toppertjes te zijn. In de reviews merken we dan ook dat hij een uitstekende beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.  Dit vitamine C serum voor het gezicht combineert de actieve werking van vitamine C, E en hyaluronzuur om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Bovendien zorgen de verschillende ingrediënten ervoor dat het huidweefsel meer vocht zal vasthouden en dat de voedingsstoffen van de antioxidanten beter worden opgenomen waardoor de huid langer jeugdig blijft. Daarnaast is dit serum bijzonder geschikt om acne en mee-eters te behandelen en hij voorkomt een droge en doffe huid zodat je een gezonde gloed krijgt. 

Verder zul je merken dat het serum huidschade en verwijde poriën, optimaal gaat herstellen en wegwerken waardoor de huid er terug stralend uitziet. Het Sylk vitamine C en hyaluronzuur serum wordt aangeboden in een handige flacon met pipet en kan dagelijks op een goed gereinigde huid worden gebruikt.

 

Voordelen: 

Toepassing: dit product zorgt ervoor dat de tekenen van huidveroudering worden tegengegaan en helpt eveneens ook bij de behandeling van acne en mee-eters. Daarnaast is hij bijzonder effectief om verwijde poriën te verminderen.

Samenstelling: het serum combineert de gunstige invloeden van vitamine C, E en hyaluronzuur om de huid optimaal te verzorgen.

Huidtype: doordat het serum voor een vermindering van de talgproductie zorgt, kan hij zonder probleem zowel op een droge als een vette huid worden aangebracht.

Verpakking: de amberkleurige glazen flacon heeft een inhoud van 60 ml en is voorzien van een schroefdop met pipet om steeds de gepaste dosering te gebruiken.

 

Nadelen: 

Dosering: een klant merkt op dat je beter niet te veel van het product aanbrengt omdat je anders puistjes krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Simia™ Original Vitamine C Serum – Met Vitamine E & Hyaluronzuur 

 

Het vitamine C serum van Simia bevat 20% vitamine C en werd met vitamine E en hyaluronzuur aangevuld om de beste werking te bekomen. Door de hoge concentratie aan vitamine C zal de huid veel egaler worden en zullen rimpels en ouderdomsvlekken drastisch verminderen zodat je je jeugdige uitstraling behoudt.

Dankzij zijn stimulerende werking op de productie van collageen, zal er extra bindweefsel worden aangemaakt om de huid mooi en strak te houden. Bovendien heeft dit product eveneens ontstekingsremmende eigenschappen waardoor je quasi geen last van acne en mee-eters zult hebben. 

Het parfumvrije product wordt verkocht in donkerkleurige glazen flesje met een inhoud van 30 ml en de handige afsluitdop met pipet zorgt overigens voor een perfecte dosering. Dit serum is niet geschikt voor de extreem gevoelig huid. In de reviews zien we dat de klanten zeer tevreden zijn over hun aankoop en dit product dan ook zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Ingrediënten: het Simia serum werd samengesteld met vitamine C, E en hyaluronzuur zodat het product optimaal door de huid wordt opgenomen.

Gebruik: hij wordt toegepast om vroegtijdige tekenen van huidveroudering tegen te gaan en de huid tegen vrije radicalen te beschermen.

Ontstekingsremmend: door zijn ontstekingsremmende en herstellende eigenschappen zullen acne en mee-eters al snel verdwijnen en wordt de huid volledig hersteld.

Verpakking: de glazen donkerkleurige flacon werd voorzien van een draaidop met pipet om de inhoud van 30 ml exact te kunnen doseren.

 

Nadelen: 

Werking: enkele klanten zijn niet tevreden over de effectiviteit van dit product omdat ze na een 3-tal weken nog geen verandering zien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

3. HydroSkin Vitamine C Serum – 2.5% Active Retinol serum – Gezichtsverzorging – 60 ML

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt dit product een goedkope prijs bij aankoop van 2 stuks. Hierdoor wordt het Hydroskin vitamine C serum meteen een pak toegankelijker en kun je bijgevolg een flinke duit besparen.

Doordat dit serum naast vitamine C eveneens retinol, niacinamide, hyaluronzuur en vitamine E bevat, zorgt hij voor een intensieve antioxidantenwerking die gemakkelijk door de opperlaag van de huid dringt om deze te zuiveren en strak te houden. Daarnaast zal hij de aanmaak van collageen verhogen om de huid voller en soepeler te maken en worden huidcellen sneller vernieuwd waardoor rimpels en fijne lijntjes verminderen.

Normaal gezien is dit product voor alle huidtypes geschikt, maar het is aangewezen om 24 uur voor het eigenlijke gebruik dit serum even op een klein stukje huid te testen om zo allergische reacties uit te sluiten. In de reviews merken we dat de klanten dit serum een zeer goede score van 4,7 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Huidtype: het vitamine C serum is geschikt voor elk huidtype om de huid te voeden, herstellen, voller en steviger te maken en om de tekenen van huidveroudering te bestrijden.

Samenstelling: net zoals de meeste serums bevat dit product een samenstelling van verschillende ingrediënten waaronder vitamine C, E, niacinamide, retinol en hyaluronzuur om een optimale werking te bekomen.

Inhoud: het blauwe doorzichtige flesje met doseerpipet heeft een inhoud van 60 ml zodat je voor een tijdje bent voorzien.

De prijs: bij aankoop van minimum 2 stuks krijgt dit product een voordeliger prijs waardoor hij meteen iets toegankelijker wordt.

 

Nadelen: 

Substantie: enkele klanten merken op dat dit product vrij vloeibaar en waterachtig aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. La Roche-Posay Pure Vitamine C Serum – 30ml – Dermatologische anti-rimpel

 

Doordat alle producten van La Roche-Posay in samenwerking met vooraanstaande dermatologen worden ontwikkeld, wordt dit door velen als het beste merk beschouwd. Dit hypoallergene vitamine C serum is trouwens geschikt om dagelijks op de gevoelige huid aan te brengen. 

Bovendien bevat het product naast pure vitamine C ook hyaluronzuur en salicylzuur waardoor de huidproblemen doeltreffend worden aangepakt. Het krachtige hydraterende serum helpt om rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan en zal de huid gladstrijken zodat je er terug jeugdig gaat uitzien. Door de aanwezigheid van de antioxidanten krijg je terug een levendige en stralende teint en lijkt je huid minder dof.

Daarnaast heeft dit vitamine C serum een fluweelachtige en snel absorberende textuur waardoor hij als basis voor je make-up kan worden gebruikt. Het is belangrijk om het product ’s ochtends op een goed gereinigde huid aan te brengen zodat je na een 8-tal weken de eerste resultaten zult opmerken. In de reviews zien we dat de meeste mensen dit serum een maximale score gaven.

 

Voordelen: 

Componenten: naast pure vitamine C bevat deze samenstelling eveneens hyaluronzuur en salicylzuur waardoor hij uitermate geschikt is om de gevoelige huid tegen huidveroudering te beschermen.

Gebruik: hij zorgt ervoor dat de huid terug strakker wordt zodat rimpels en fijne lijntjes bijna niet meer zichtbaar zijn, de poriën worden kleiner en ouderdomsvlekken zullen verdwijnen.

Substantie: het product heeft een fluweelachtige structuur die makkelijk door de huid wordt opgenomen om een maximale werking te verkrijgen.

Verpakking: de flacon heeft een inhoud van 30 ml en werd voorzien van een schroefdop met pipet om het serum te doseren.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit product in de duurste prijsklasse valt waardoor hij niet door iedereen kan worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vicius® – Serum gezichtsverzorging met Vitamine C & Hyaluronzuur 

 

Het Vicius gezichtsverzorgingsserum heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het product zorgt voor een stralende, strakke en egale huid zodat je je jeugdige uitstraling behoudt.

Dankzij de exclusieve samenstelling van vitamine C, E, hyaluronzuur, aloë vera en groene thee extracten beschikt dit serum over een bewezen werking om de huid te voeden en tekenen van veroudering tegen te gaan. Bovendien beschermt hij tegen vrije radicalen waardoor de huid niet extra wordt belast.

Daarnaast kan het serum op alle huidtypes worden aangebracht en gebruik je hem bij voorkeur 2 maal per dag op een goed gereinigde huid. De donkere flacon heeft een inhoud van 30 ml en werd tevens voorzien van een handig doseerpipet om het product op een zuinige manier te gebruiken. In de reviews merken we dat de klanten dit serum 4,9 van de 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Samenstelling: dit serum bevat onder andere vitamine C en E, hyaluronzuur, aloë vera en groene thee extracten om een optimaal resultaat te verkrijgen.

Toepassing: hij zorgt voor een strakke en egale huid waarbij de rimpels en fijne lijntjes bijna volledig worden weggewerkt. Hij heeft daarnaast ook voedende en beschermende eigenschappen zodat factoren van buitenaf weinig tot geen invloed hebben.

Verpakking: het zwarte 30 ml flesje met doseerpipet zorgt ervoor dat het product onder de beste omstandigheden wordt bewaard.

De prijs: doordat het serum de laagste prijs in onze selectie heeft, is hij voor iedereen goed toegankelijk.

 

Nadelen: 

Ondoorzichtige flacon: hoewel de zwarte verpakking voor een optimale bewaring zorgt, is dit minder handig aangezien je niet kunt controleren hoeveel product je nog hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vitamine C serums Koopgids

 

Als je problemen hebt met een doffe huid, opvallende pigmentvlekken, donkere kringen of een slappe huid, is het een goede aanbeveling om in vitamine C serum te investeren. Maar je zult je misschien wel afvragen wat vitamine C serum voor je huid doet? Of hoe je dit product nu eigenlijk moet gebruiken? Door even onze koopgids te bekijken en de diverse mogelijkheden in de testen te vergelijken, zul je al heel wat wijzer worden. Laat zeker ook de interessante aanbiedingen niet zomaar aan je neus voorbijgaan.

Wat is vitamine C serum

Om het nut van vitamine C serum te begrijpen, is het belangrijk dat je de kenmerken van vitamine C leert kennen. Vitamine C is namelijk een voedingsstof die niet lichaamseigen is, maar die wel diverse voordelen biedt die broodnodig zijn om er jong en strak te blijven uitzien. Daarom is het dus noodzakelijk om vitamine C in te nemen of op de huid aan te brengen zodat de hoeveelheid in je lichaam wordt verhoogd om zo de actieve werking te stimuleren.

Vitamine C heeft vooral een positief effect op de huid en zal deze zowel van binnen als van buiten beschermen. Doordat vitamine C een heel krachtige antioxidant is, worden de vrije radicalen geneutraliseerd waardoor deze veel minder schadelijk zijn en je huid bijgevolg veel gezonder zal zijn.

Bovendien zal het gebruik van vitamine C serum voorkomen dat het celweefsel snel veroudert en pigmentvlekken zullen verdwijnen. Het serum zal overigens de aanmaak van collageen bevorderen waardoor hij een soort anti-aging effect heeft waarbij de rimpels en fijne lijntjes veel minder zichtbaar worden. Vitamine C serum is dan ook de ideale hulp om de huid jeugdig en stralend te houden.

 

Wat zijn de voordelen van het serum

Zoals we hierboven reeds vermeld hebben, biedt vitamine C serum diverse voordelen om onze lichamelijke gezondheid en de uitstraling van de huid te bevorderen. Voor de meeste dames is de belangrijkste eigenschap van vitamine C serum, dat hij de symptomen van de huidveroudering bestrijdt. Daarmee gaat tevens de bescherming tegen fotoallergie gepaard. Een vorm van huidschade die door blootstelling aan zonlicht wordt veroorzaakt. Vitamine C serum zal de negatieve effecten van de zonnestralen neutraliseren waardoor de huid veel minder uitdroogt.

Niet onbelangrijk is de gunstige werking waarbij tekenen van huidveroudering worden verzwakt. Het serum zorgt ervoor dat de huid tot in de onderlagen wordt gevoed zodat de weefsellagen voller worden en bijgevolg rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Bovendien heeft vitamine C serum een heel lichte structuur waardoor je hem gemakkelijk kunt aanbrengen. Hij bevat een hoge concentratie aan actieve ingrediënten die enkel als doel hebben dat de huid er altijd stralend en jeugdig uitziet.

 

De samenstelling en het huidtype

Bij de samenstelling van vitamine C serum zul je als snel merken dat er nog andere actieve bestanddelen aan het product worden toegevoegd om de effectiviteit en de kracht van vitamine C te versterken. Hierdoor krijg je een complete formule die veel doeltreffender werkt om de verouderingstekenen te verminderen en tegen te gaan. Zo wordt vitamine C vaak met hyaluronzuur gecombineerd omwille van zijn efficiënte antirimpel effect. 

Daarnaast zul je meestal ook collageen, glycolzuur en vitamine E in de formule terugvinden omdat deze antioxidanten herstellende eigenschappen bezitten. Vitamine C serum kan overigens op alle huidtypes worden aangebracht en het gebruik wordt vooral aangeraden aan dames of heren met een rijpere huid om deze tegen weefselveroudering te behandelen. 

Echter, diverse dermatologen geven aan dat de huid vanaf de leeftijd van 30 jaar zijn stevigheid en souplesse verliest waardoor rimpels en fijne lijntjes zich kunnen manifesteren. Om dit verouderingsproces te vertragen, wordt er geadviseerd om vanaf deze leeftijd producten te gebruiken die rijk zijn aan vitamine C.

Hoe moet je vitamine C serum gebruiken

Om maximaal van de effecten te kunnen genieten, is het belangrijk om het product op de juiste manier aan te wenden. Als je vitamine C serum op een zuivere huid gebruikt, zullen de actieve ingrediënten dieper in het weefsel dringen en zul je bijgevolg de beste resultaten bekomen. Bekijk steeds de gebruiksvoorschriften op de verpakking om de exacte dosering te bepalen, want door de hoge concentratie van de actieve ingrediënten heb je meestal maar enkele druppeltjes nodig. 

Het product kun je met je vingertoppen op je gezicht aanbrengen om dit vervolgens met cirkelvormige bewegingen in te masseren zodat het serum optimaal door de huid wordt opgenomen. Doordat de hals en het decolleté ook aan vrije radicalen worden blootgesteld, kun je het vitamine C serum daar eveneens aanbrengen om huidveroudering tegen te gaan.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE