7 beste Stijltangen Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Stijltangen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Je wilt er als vrouw toch altijd zo goed en verzorgd mogelijk uitzien. Het kapsel vormt daarbij een belangrijk onderdeel. Met een stijltang kun je diverse kapsels creëren. Zo kun je je haar mooi glad strijken en dan heb je ook bepaalde stijltangen waarmee je je haar kunt krullen. Alvorens een stijltang aan te kopen, kun je misschien eerst even een kijkje nemen in de koopgids. Indien je toch wel erg gehaast bent en de stijltang dringend nodig hebt, dan kun je ook altijd gewoon doorklikken naar onze top 3 van beste stijltangen. Zo haal je met de Remington S8500 Shine Therapy een zeer degelijk en mooi uitziende stijltang in huis. Met dit apparaat kun je niet alleen je favoriete kapsel creëren maar het helpt je haar ook te verzorgen. De BaByliss iPro Steam ST395E Stoom Stijltang Keramische coating hoeft alvast niet onder te doen. Bovendien kun je dit type stijltang ongeacht het haartype gaan gebruiken en dat is een belangrijk pluspunt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 Beste Stijltangen (Reviews) van 2024

 

Koop een stijltang en zorg ervoor dat je haar elke dag netjes in stijl is. Met zo een stijltang kun je je haar gemakkelijk glad maken en je kunt soms ook krullen maken in het haar, dat is afhankelijk van het type apparaat dat je kiest. Kies daarom de beste stijltang voor jezelf.

 

1. Remington S8500 Shine Therapy Stijltang

 

De Remington S8500 Shine Therapy stijltang heeft stijlplaten met een keramische coating en verzorgende Marokkaanse Argan olie. Hierdoor heb je geen last meer van droog of stug haar en krijg je ,na het gebruiken van dit product, mooi en glanzend haar.

Dit product is vanwege de temperatuurinstelling geschikt voor elk haartype. Je kunt de temperatuur aflezen op een LCD display. Het apparaat warmt snel op in enkele seconden en het heeft zelfs een temperatuur boost.

Gezien de prijs van dit product, lijkt het wel op een stijltang aanbieding. Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik.

De stijltang wordt snel warm en maakt je haren ook snel stijl. Je haren blijven ook nog de hele dag stijl. Andere kopers vinden dat het teveel stoom geeft en dat het slot niet soepel werkt.

Als we de prijs van dit product vergelijken met de andere producten dan zien we dat deze Remington stijltang over de laagste prijs beschikt. Dit doet helemaal niets af aan de kwaliteit ervan en dit zie je ook aan de beoordelingen waaruit blijkt dat heel wat kopers tevreden zijn.

 

Voordelen: 

Temperatuur: in minder dan 15 seconden is je toestel volledig opgewarmd. Het apparaat is verder ook perfect om in een recordtempo naar de hoogst mogelijke temperatuur te gaan. Je kunt de temperatuur zelfs vastzetten.

Keramische coating: de stijlplaten van dit toestel zijn voorzien van een keramische coating. Dit in combinatie met de arganolie is echt ideaal voor mensen met droog en stug haar.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: voor sommige kopers geeft het toestel iets teveel stoom af. Daarnaast blijkt ook het veiligheidsslot niet zo goed te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BaByliss iPro Steam ST395E Stoom Stijltang Keramische

 

Ben je op zoek naar een degelijke stijltang en mag het allemaal net iets meer zijn? Dan zou je eventueel dit product van het bekende merk BaByliss alvast even kunnen bekijken. Aan de reacties te zien, zijn er heel wat kopers die het als een topproduct beschouwen. En zelfs de meeste bekende beautyblog raadt deze BaByliss stijltang aan.

De stijltang meet ongeveer 25 cm en is voorzien van een 180 cm lang snoer. Zo geniet je meteen ook heel wat bewegingsvrijheid tijdens het stylen van je haar. Het steilen gebeurt bovendien door gebruik te maken van stoom, wat niet alleen gezonder maar ook veiliger is voor het haar. Je geniet hierbij een minimale temperatuur van 170 graden Celsius en een maximale temperatuur van maar liefst 230 graden Celsius. De combinatie van de keramische warmte-elementen en de ionentechnologie zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en vermijden statisch haar.

Het apparaat is uitgerust met maar liefst 5 verschillende warmtestanden en beschikt daarnaast over een regelbare temperatuur en een handige toetsenvergrendeling. Indien je zo nu en dan ook je haar wilt krullen dan is deze stijltang echter minder geschikt. Houd hier dan ook rekening mee.

Tussen de 5 topproducten zul je vast en zeker ook deze stijltang van BaByliss terugvinden. De stijltang wordt jou bovendien aangeboden in een stevige en duurzame opbergtas. Altijd handig indien je de stijltang bijvoorbeeld wenst mee te nemen op reis. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Lees dan zeker even verder.

 

Voordelen: 

Stoom: deze unieke stijltang is gebaseerd op het gebruik van stoom dat niet alleen veiliger is voor het haar maar bovenal ook veel gezonder. Je geniet hierbij een temperatuur die schommelt tussen de 170 en 230 graden Celsius.

Warmtestand: het is een bijzonder krachtige stijltang waarbij je probleemloos kunt schakelen tussen de 5 beschikbare warmtestanden.

Extra functies: de stijltang wordt daarnaast gekenmerkt door een handige toetsenvergrendeling en de mogelijkheid om de temperatuur zelf te bepalen.

Haartype: of je nu dik of dun haar hebt, krullend of steil; deze unieke stijltang is een must have voor iedereen. Ongeacht het haartype.

 

Nadelen: 

Geen krullend haar: deze stijltang wordt gebruikt om het haar te steilen en is dus minder geschikt indien je graag een krullend of golvend kapsel wenst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Chi G2 GF1595AEU Stijltang

 

Met CHI G2 Keramische Stijltang kun je je haar mooi glad krijgen of je kunt prachtige krullen maken in je haar, want dit apparaat is ook een krultang. Super handig zo een 2 in 1 apparaat, want je hebt dan meer keus voor wat betreft kapsels. Het heeft een snelle opwarmtijd en heeft ook nog een ionische werking op het haar.

Gezien de prijs van dit product, behoort het niet tot de categorie van goedkope stijltangen. Desondanks zijn de meeste kopers tevreden met dit product.

Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Het is waar voor je geld, want je haar blijft de hele dag in stijl als je dit product gebruikt. Het is ook klein en compact waardoor je het gemakkelijk overal kunt meenemen. Enige minpunten zijn dat het wel een hoge prijs heeft en warm kan worden in je handen.

Ben je op zoek naar een toestel waarmee je je haar niet alleen kunt stijlen maar ook kunt krullen? Dan ben je met deze stijltang van Chi echt wel aan het goede adres. Bovendien valt de prijs voor dit 2-in-1 apparaat voor heel wat kopers echt goed mee.

 

Voordelen: 

2-in-1: als je dit apparaat in huis haalt, kun je niet alleen je haar stijlen maar je kunt er ook je haar mee krullen. Op die manier zul je net iets meer van haarstijl kunnen variëren.

Handig in gebruik: de stijltang beschikt over keramische stijlplaten die zorgen dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Het titanium zorgt er dan weer voor dat dit product voor elk haartype geschikt is.

Temperatuur: het toestel heeft slechts 40 seconden nodig om op te warmen. Verder beschikt het over drie temperatuurstanden die overeenkomen met verschillende haartypes.

 

Nadelen: 

Kostprijs: ondanks de vele voordelen die dit product te bieden heeft, blijven enkele gebruikers ervan overtuigd dat de prijs toch net iets te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Max Pro Evolution Stijltang

 

De Maxpro Evolution stijltang heeft flexibele titanium platen, waardoor het snel warm wordt en je je haar niet alleen kunt stijlen, maar ook krullen. Dit apparaat heeft een ionische werking, wat betekent dat het haar niet statisch en pluis wordt.

Het is voor elke haartype bestemd, zelf voor dik en stevig haar. Doordat het een dubbele voltage heeft, kun je het ook in het buitenland gebruiken en op vakantie meenemen. Het is een veilig apparaat, want het schakelt na 60 minuten vanzelf uit als het niet gebruikt wordt.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit. Het warmt super snel op en is niet zwaar om te gebruiken. Het snoer is lang en draait handig mee. Het is dus gemakkelijk in gebruik.

Voor deze kopers is het een top product. Andere kopers vinden het snoer te lang, waardoor het onhandig is. Daarnaast koelt het soms af en is het warmtegeleidend.

Je hebt soms vrouwen die liever een toestel aankopen met een lange garantieduur. Met deze stijltang heb je recht op levenslange garantie zodra je je laat registreren. Daarnaast kun je ook de kleur kiezen die het beste bij jouw stijl en persoonlijkheid past. Het is namelijk beschikbaar in vier verschillende kleuren.

 

Voordelen: 

Veiligheid: als je op zoek bent naar een veilig apparaat dan is deze stijltang iets voor jou. Dit toestel schakelt namelijk automatisch uit als je het gedurende 60 minuten niet gebruikt hebt.

Titanium platen: dit toestel heeft titanium platen die bovendien ook nog eens flexibel zijn. Hierdoor is het ook mogelijk om je haar te krullen in plaats van te stijlen.

Gebruiksvriendelijk: dit apparaat is werkelijk geschikt voor verschillende haartypes. En de ionische technologie werkt antistatisch en voorkomt dat het haar pluist.

Draad van het toestel: het snoer is behoorlijk lang en is draaibaar. Op die manier is het gemakkelijker werken.

 

Nadelen: 

Snoerlengte: een aantal gebruikers storen zich echter aan de lengte van het snoer dat toch iets te lang zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. ISO Professional Sunshine Girl Stijltang 

 

Met de ISO Professional Sunshine Girl stijltang krijg jij je haar zo in stijl. Door de infrarode technologie is dit apparaat binnen enkele seconden warm en klaar voor gebruik.

Het heeft flexibele keramische platen die je haar niet alleen mooi in stijl brengen, maar ook beschermen. Je kunt met dit apparaat ook mooie krullen maken in je haar. Het heeft een dubbel voltage dus je kunt het ook in andere landen gebruiken.

De kopers zijn tevreden met dit product, want het stijlt je haar mooi en je kunt er ook mooie krullen mee maken. Het warmt snel op en je haar blijft lang in stijl.

Daarnaast is het niet zwaar in gewicht, zodat je handen niet moe zullen raken. Het is van goede kwaliteit en het is gemakkelijk om te gebruiken. Deze kopers geven dus positief advies voor dit product, ondanks het een hoge prijs heeft.

Door de keramische platen waarover dit apparaat beschikt, kun je met deze stijltang van ISO ook gaan voor een krullend kapsel. Bovendien ziet het toestel er door de roze kleur echt wel heel meisjesachtig en aantrekkelijk uit.

 

Voordelen: 

Opwarmtijd: dit toestel beschikt over de infrarood technologie die ervoor zorgt dat de stijltang in slechts enkele seconden warm wordt. Zo kun je er sneller van gebruik maken.

Dubbel voltage:  dankzij het dubbele voltage is het ook mogelijk om van deze stijltang in andere landen gebruik te maken.

Gebruiksvriendelijk: met dit product kun je niet alleen je haar stijlen maar ook krullen. Bovendien ligt het ook gemakkelijk in de hand en is het handig in gebruik doordat het weinig weegt.

 

Nadelen: 

Aankoopprijs: toch blijft het product voor enkele kopers net iets te duur. Dit ondanks de vele positieve kanten ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Carmen CR-1070 Smooth & Shine stijltang maximum 230°C

 

De Carmen CR-1070 is een stijltang met standaard platen die een breedte hebben tussen 2,5 cm en 3,5 cm waardoor hij geschikt is om alle haarsoorten in model te brengen. Lang en dik haar wordt door de extra lange platen van 110 mm probleemloos glad gemaakt en bovendien hebben ze een keramische coating waardoor de stijltang gemakkelijk door het haar glijdt. Omdat deze platen afgerond zijn kun je ook mooie krullen maken.

De stijltang is regelbaar tussen 120°C en 230°C waardoor kroezend of dik krullend haar goed kan gestyled worden en daarnaast is hij binnen de minuut opgewarmd en klaar voor gebruik. De platen kunnen vergrendeld worden zodat je stijltang veilig kan opgeborgen worden.

Het automatisch uitschakelsysteem zorgt ervoor dat de stijltang na een uur in slaapstand gaat waardoor je je geen zorgen moet maken omtrent oververhitting. Door het lange meedraaiende snoer van 1,8 m heb je meer dan genoeg bereik om vlot te kunnen werken en kun je overal gemakkelijk bij. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het toestel ligt comfortabel in de hand en is makkelijk hanteerbaar dankzij het meedraaiende snoer van 1,8 m.

Platen: de lange platen laten je toe om iets sneller te werken doordat je bredere lokken kunt stylen. Bovendien is deze stijltang binnen de minuut opgewarmd en klaar voor gebruik.

Veiligheid: de platen kunnen vergrendeld worden zodat je de stijltang veilig kunt opbergen.

 

Nadelen: 

Onstabiel: door de bolle onderkant en het kleine steunpunt onderaan gaat de stijltang rollen als je hem neerlegt, wat wel gevaarlijk kan zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Max Pro mini stijltang met titanium platen 

 

De Max pro mini stijltang is een goedkope en kwaliteitsvolle stijltang die niet moet onderdoen voor de grote varianten. Het is een compact en professioneel toestelletje dat je makkelijk kunt opbergen in je handtas of je kan het meenemen op reis in je bagage. Het apparaat is in amper 6 sec opgewarmd en biedt één temperatuurstand van 220°C. 

De kleine standaard platen hebben een breedte van 2,5 cm en het toestel heeft een totale lengte van 20 cm. Door de korte en fijne platen in 100% titanium is deze stijltang perfect voor kroeshaar dat van dicht bij de wortel moet gestyled worden. Bovendien is door de kortere grip van de platen het apparaat ook geschikt voor kort, fijn en dun haar.

De stijltang sluit met een kliksysteem om hem makkelijk te kunnen opbergen of mee te nemen. Hij heeft een snoer dat kan ronddraaien met een lengte van 2,30 m die  heel wat bewegingsvrijheid biedt om op een comfortabele manier te kunnen werken. In de reviews van klanten merken we een uitstekende tevredenheid op over zowel de kwaliteit van het apparaat als de prijs. Alle klanten raden deze mini stijltang aan.

 

Voordelen:

Veelzijdig: de platen zijn afgerond en niet te breed waardoor ze ook geschikt zijn  om krullen te maken.

Gebruiksgemak: het apparaat is compact en handig in gebruik zodat het perfect past in de handtas of reiskoffer.

Snelle opwarming: het toestel is binnen de 6 sec gebruiksklaar.

 

Nadelen:

Temperatuur: de enige temperatuurstand die deze stijltang heeft is 220°C.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stijltangen koopgids

 

Een stijltang is een essentieel product voor de meeste vrouwen om hun haar mooi in model te krijgen. Een stijltang moet voldoen aan enkele specifieke eisen, we sommen enkele belangrijke op. De prijs en het merk van een product zijn belangrijk maar ook het materiaal van de warmteplaten en de dikte van de tang is per persoon verschillend. Tot slot speelt de temperatuur ook een grote rol bij de aankoop, ook als je de temperatuur kunt regelen of niet.

Prijs en merk van de stijltang

Bekende merken staan meestal garant voor een goede stijltang. Het haar van een vrouw is belangrijk dus vrouwen zullen meestal opteren voor een stijltang van hoge kwaliteit. Daarom worden goedkopere stijltangen minder gekocht omdat je niet zeker bent van de kwaliteit van het product.

De prijs van de stijltang hangt ook af van de verschillende voordelen die het apparaat biedt. Kun je er enkel je haar mee stijlen of kun je ook krullen in je haar leggen? Beschadigt de stijltang mijn haar of is het beter beschermd? Er bestaan stijltangen die uitgerust zijn met een LCD scherm waarop je de temperatuur kunt aflezen of beschikken over een ingebouwde kam zodat je tegelijkertijd ook je haar kamt. Hoe meer functies, hoe meer je zult betalen.

De prijs kan ook afhangen van het soort stijltang die je koopt, de meest voorkomende zijn elektrische stijltangen maar tegenwoordig kun je ook een stoom stijltang kopen, deze zijn speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Hoewel de meeste producten via het stopcontact werken kun je nu ook draadloze stijltangen kopen die meer vrijheid bieden tijdens het stijlen van je haar.

 

Is de temperatuur regelbaar

Het haar is bij iedereen verschillend dus de temperatuur zal ook niet altijd hetzelfde zijn. Mensen met dun haar zullen bij een lage temperatuur al krullen kunnen maken, mensen met dik haar kunnen dit enkel verwezenlijken met een hogere temperatuur. Pas op dat je geen te hoge temperatuur gebruikt zodat je haar niet verbrandt. Je probeert dus best eerst verschillende temperaturen uit om de ideale temperatuur voor jou haar te vinden. Begin best bij een lage temperatuur om te vermijden dat je haar verbrandt.

Nu moet je nog controleren of de stijltang die je wilt kopen een vaste temperatuur of een instelbare temperatuur heeft. Vele producten beschikken over verschillende warmtestanden zodat het bruikbaar is voor verschillende types. Voor mensen met dun haar is een temperatuur tussen de 150 en 180 graden meestal optimaal. Mensen met beschadigd haar gebruiken best een stoom stijltang om hun haar te stijlen. Dik haar en kroeshaar kun je beter stijlen op een temperatuur tussen 190 en 220 graden Celsius. Het is aanbevolen om je haar niet meer dan één keer te stijlen want anders kan het schadelijk zijn voor je haar.

 

Materiaal van de warmteplaten

Om hier een beslissing te nemen stel je jezelf best eerst de vraag hoeveel je je stijltang zult gebruiken. Als je een stijltang meerdere keren per week gebruikt dan is een product met keramische of titanium platen de beste keuze voor jou.

Het voordeel van warmteplaten die volledig keramisch of van titanium zijn is dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en je haar beter beschermd is tegen de hitte van de stijltang. Ze bevatten ook negatieve ionen die ervoor zorgen dat je haar minder statisch wordt en een gladder eindeffect heeft. Het grootste minpunt van deze apparaten is dat ze duurder zijn.

Ben je net van plan om je stijltang maar af en toe te gebruiken, zoals één keer per week, dan kun je beter opteren voor een goedkoper model met een keramische coating.

Deze producten hebben echter enkele nadelen in vergelijking met stijltangen die warmteplaten hebben van 100% titanium of keramiek. Ze beschermen je haar niet zo goed tegen de hitte en het kan dus vlugger beschadigd raken. De coating zal ook vlugger slijten dus ze hebben een kortere levensduur. Het grootste voordeel is dat ze een stuk goedkoper zijn.

Formaat van je stijltang

De dikte van je stijltang kan afhangen van de breedte van je warmteplaten. Over het algemeen zijn producten met brede platen het best geschikt voor mensen met dik haar. Deze zijn dan wel minder flexibel en zijn veel moeilijker om krullen mee te maken. Met een fijn apparaat kun je makkelijk de bewegingen maken om krullen of golven in je haar te leggen.

Logischerwijze zijn kleine platen geschikt voor dun haar en grote platen geschikt voor dik haar. Grote platen zijn ook beter voor mensen met krulhaar om hun haar te kunnen stijlen. Sommige platen zijn ook flexibel zodat ze makkelijk meebewegen om krullen in je haar te leggen. Opteer best voor een draadloos apparaat zodat de kabel niet meer in de weg ligt, je moet dit toestel dan wel geregeld opladen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak je krullen met een stijltang?

Om haar te krullen start je altijd met droog haar. Als je haar pas gewassen en gedroogd is, dan gebruik je best een mousse voor wat stevigheid in je krullen. Er wordt aangeraden om steeds een beschermende spray tegen hitte te gebruiken. Gebruik een dunne stijltang en laat deze opwarmen tot de minimumtemperatuur die nodig is voor jouw haar. Vervolgens deel je je haar op in secties en zet alles vast met knijpers of spelden. 

Nu begin je onderaan en rond de oren met draaien (voor golfjes) en krullen (voor echte krullen). Wissel deze technieken af voor een natuurlijk resultaat. Nu kun je zelf verder gaan experimenteren welke techniek voor jouw kapsel het beste is. Hoe strakker je de tang in je haar draait, hoe strakker de krul zal zijn. Voor lichte en natuurlijke golven beweeg je de stijltang snel door je haar.

Q2: Hoe krijg je steil haar zonder stijltang?

Om je haar steil te maken zonder stijltang is het vooral belangrijk om de juiste producten te kiezen. Gebruik een gladmakende shampoo en conditioner of zelfs een stay-in conditioner. Vervolgens ga je na het wassen je haar wikkelen in een super absorberende handdoek zodat je een tulband op je hoofd hebt. Laat hierin je haar zo lang mogelijk drogen. 

Daarna kun je je haren föhnen met koude lucht terwijl je ondertussen steeds je haren blijft doorkammen. Gebruik hierbij een goede verzorgingsolie op de puntjes zodat je haar niet gaat kroezen. Als afwerking doe je nog wat verzorgingsolie op je haarlengten en de puntjes om je haar mooi en glad te maken en te laten glanzen. 

 

Q3: Hoe gebruik je een stijltang en hoe warm moet hij worden?

Bij sommige stijltangen kun je de temperatuur zelf instellen. Kies de temperatuur die voor jouw haartype geschikt is. Voor fijn en ontkleurd haar gebruik je best 140°C tot 160°C. Bij normaal, gekleurd of licht golvend haar wordt 160°C tot 180°C aangeraden. Dik of gekroesd haar stijl je met 180°C tot 230°C. Als je een te hoge temperatuur gaat gebruiken zal dit je haar beschadigen.

Zorg er steeds voor dat je haren goed droog zijn en gebruik een hittebestendige spray om je haar te beschermen. Vervolgens ga je je haren opdelen en steek je alles met knijpers of spelden omhoog. Je begint best onderaan en rond de oren.

Het is beter om elke lok maar 1 maal langzaam te steilen en zo ga je lok per lok met de stijltang door je haar tot je volledige kapsel is gedaan. Als afwerking kun je nog eens snel met een hete stijltang door je haren gaan. Doe wat verzorgingsolie op je puntjes en haarlengten om een extra glad en glanzend resultaat te verkrijgen.

 

Q4: Vanaf welke leeftijd kan je een stijltang gebruiken?

Een stijltang kan in principe gebruikt worden vanaf de leeftijd dat je kind goed kan stilzitten zodat het geen gevaar loopt op brandwonden. Het is belangrijk om het haar goed te beschermen met een hittebestendige spray. Natuurlijk moeten de haren bij jonge kinderen niet dagelijks gestyled worden maar voor een speciale gelegenheid kan het wel. 

Gebruik ook steeds een goede naverzorging want bij het gebruik van hete styling apparaten is hydrateren noodzakelijk voor de gezondheid van het haar. Vanaf de leeftijd van 13 à 14 jaar kun je het apparaat al eens meer gebruiken maar dit is volledig afhankelijk van jouw voorkeur als ouder.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE