Laatste update: 30.06.22

 

Beste stijltangen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er goed en verzorgd uitzien is voor vele vrouwen een belangrijk punt en dat begint vaak met een mooi gestyled kapsel. Een stijltang is daarbij een handig hulpmiddel om dagelijks je lokken in model te brengen. Zo zijn er stijltangen die je haar stylen en glad maken en andere modellen waarmee je ook mooie krullen kunt maken. We hebben de 3 best beoordeelde stijltangen voor jou op een rijtje gezet. Zo blijkt de Carmen CR-1070 warmteplaten te hebben met een keramische coating en de stijltang van Babyliss Diamond Ceramic ST327E biedt dan weer 6 temperatuurinstellingen aan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste stijltangen (Reviews) van 2022

 

Door te kiezen voor een stijltang kun je snel en makkelijk zelf je haar in model brengen om er goed en verzorgd uit te zien. Geef je de voorkeur aan een stijltang met afgeronde platen zodat je hem ook kunt gebruiken om te krullen of wil je liever een mini stijltang om in je handtas mee te kunnen nemen? We hebben voor jou 6 topproducten geselecteerd aan de hand van het advies van haarspecialisten en de reviews van klanten. Kies er de beste stijltang uit voor jouw haar en misschien heeft hij wel de laagste prijs.

 

1. Carmen CR-1070 Smooth & Shine stijltang maximum 230°C

 

De Carmen CR-1070 is een stijltang met standaard platen die een breedte hebben tussen 2,5 cm en 3,5 cm waardoor hij geschikt is om alle haarsoorten in model te brengen. Lang en dik haar wordt door de extra lange platen van 110 mm probleemloos glad gemaakt en bovendien hebben ze een keramische coating waardoor de stijltang gemakkelijk door het haar glijdt. Omdat deze platen afgerond zijn kun je ook mooie krullen maken.

De stijltang is regelbaar tussen 120°C en 230°C waardoor kroezend of dik krullend haar goed kan gestyled worden en daarnaast is hij binnen de minuut opgewarmd en klaar voor gebruik. De platen kunnen vergrendeld worden zodat je stijltang veilig kan opgeborgen worden.

Het automatisch uitschakelsysteem zorgt ervoor dat de stijltang na een uur in slaapstand gaat waardoor je je geen zorgen moet maken omtrent oververhitting. Door het lange meedraaiende snoer van 1,8 m heb je meer dan genoeg bereik om vlot te kunnen werken en kun je overal gemakkelijk bij. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het toestel ligt comfortabel in de hand en is makkelijk hanteerbaar dankzij het meedraaiende snoer van 1,8 m.

Platen: de lange platen laten je toe om iets sneller te werken doordat je bredere lokken kunt stylen. Bovendien is deze stijltang binnen de minuut opgewarmd en klaar voor gebruik.

Veiligheid: de platen kunnen vergrendeld worden zodat je de stijltang veilig kunt opbergen.

 

Nadelen: 

Onstabiel: door de bolle onderkant en het kleine steunpunt onderaan gaat de stijltang rollen als je hem neerlegt, wat wel gevaarlijk kan zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Babyliss Diamond Ceramic ST327E stijltang met 6 temperatuurinstellingen

 

Babyliss wordt door velen beschouwd als het beste merk in haarverzorgingsproducten waardoor deze stijltang dan ook niet in onze lijst mocht ontbreken. Het toestel heeft een cool-touch buitenzijde waardoor je je niet snel zal verbranden. Daarnaast heeft de stijltang extra brede platen van 35 mm breed en 110 mm lang die zijn afgewerkt met een geavanceerde Diamond Ceramic coating. Hierdoor is er minder wrijving op het haar wat meteen een betere bescherming biedt. Bovendien garandeert deze coating een langere levensduur van het toestel.

De stijltang warmt onmiddellijk op en kan ingesteld worden op 6 temperaturen waardoor hij geschikt is voor alle haartypes. Door de lengte van de platen is hij het meest geschikt voor halflang en lang haar. Op de led-display kun je zien op welke temperatuur hij staat ingesteld en aan de hand van een indicatie toont hij wanneer hij de juiste temperatuur heeft bereikt.

Het toestel is beveiligd met een automatisch uitschakelsysteem zodat je stijltang niet kan overhit raken. De stijltang heeft een snoer dat kan meedraaien van 2,80 m waardoor hij handig is in gebruik en je makkelijk overal bij kunt. In de reviews merken we op dat alle klanten zeer tevreden zijn over dit product. Hij wordt door iedereen aangeraden.

 

Voordelen: 

Diamond Ceramic coating: door de coating glijdt de stijltang soepel door het haar en bovendien is je haar hierdoor beschermd tegen wrijving. Hierdoor gaan de haarschubben zich makkelijk sluiten en krijg je een mooie glans.

Temperatuur: het toestel haalt een maximum temperatuur van 235°C. Daarnaast warmt hij snel op en koelt hij snel af.

Beveiliging: de platen kunnen vergrendeld worden waardoor je hem veilig kunt opbergen.

 

Nadelen:

Geen beschermhoes: een klant merkt op dat er bij dit toestel geen hoesje wordt meegeleverd om hem netjes te kunnen opbergen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Chi G2 met print- professionele stijltang limited edition

 

De Chi G2 professionele stijltang is de populairste in onze lijst. De platen in titanium hebben een standaard breedte tussen 2,5 cm en 3,5 cm met een keramische coating die extra bescherming biedt aan je haar. Door deze coating zijn de platen krasvrij en zal de warmte gelijkmatig verdeeld worden.

De stijltang kan ingesteld worden op 3 voorgeprogrammeerde temperatuurstanden tussen 180°C en 220°C waardoor hij geschikt is om te gebruiken voor dun, normaal of dik haar. Hij kan ook nog stapsgewijs ingesteld worden op 5 standen zodat je hem naar wens kunt gebruiken voor jouw haartype. De afgeronde platen zorgen ervoor dat je naast het stylen van je haar ook krullen kunt maken met deze stijltang. 

Het toestel heeft een extra lang meedraaiend snoer van 3 m waarmee je alle kanten uit kunt en waardoor hij ook zeer handig is voor gebruik  in een salon. Bovendien is hij uitgerust met een oververhittingsbeveiliging. In de reviews zien we een zeer goede tevredenheid over deze stijltang.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de afgeronde platen kun je met dit toestel zowel je haar stylen als krullen maken.

Korte opwarming: door de korte opwarmtijd van 40 sec is toestel snel klaar voor gebruik .

Beveiliging: het toestel heeft een oververhittingsbeveiliging waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken of je nu wel of niet het toestel hebt uitgeschakeld.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken op dat de prijs van deze stijltang aan de hoge kant ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Remington S8500 Shine Therapy stijltang met 9 temperatuurstanden

 

De Remington S8500 is een aanbieding en komt hierdoor in de laagste prijscategorie van onze top 6. De stijltang heeft standaard platen van 35 mm breed en 110 mm lang met een keramische coating die gedrenkt is in verzorgende arganolie. Deze wordt door de warmte geactiveerd en tijdens het stylen zal de arganolie afgeven op het haar om het te verzorgen en een glanzende uitstraling te geven.

De stijltang heeft 9 temperatuurstanden waarop je hem kunt instellen tussen 150°C en 230°C en die kunnen afgelezen worden op de LCD-display. Bovendien is hij amper in 15 sec gebruiksklaar. Door de uitgebreide keuze aan temperatuurstanden is deze stijltang geschikt om te gebruiken voor elk haartype. 

Het draaibare snoer van 1,8 m zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier kunt werken. In de online reviews zien we dat er een algemene tevredenheid is over de prijs-kwaliteitverhouding van deze stijltang. Bovendien hebben de klanten geen enkel minpunten opgemerkt.

 

Voordelen:

Platen: de stijltang heeft flexibel bewegende platen waardoor er een gelijkmatige druk is over de volledige lok die gestyled wordt en de warmte gelijkmatig verdeeld is. 

Opbergen: de platen kunnen vastgezet worden om je stijltang veilig te kunnen opbergen en de coating niet te beschadigen.

Veiligheid: het apparaat gaat in slaapstand na 1 uur zodat hij nooit oververhit kan raken.

 

Nadelen:

Brede platen: doordat de brede platen niet afgerond zijn kan de stijltang niet gebruikt worden om krullen te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Max Pro mini stijltang met titanium platen 

 

De Max pro mini stijltang is een goedkope en kwaliteitsvolle stijltang die niet moet onderdoen voor de grote varianten. Het is een compact en professioneel toestelletje dat je makkelijk kunt opbergen in je handtas of je kan het meenemen op reis in je bagage. Het apparaat is in amper 6 sec opgewarmd en biedt één temperatuurstand van 220°C. 

De kleine standaard platen hebben een breedte van 2,5 cm en het toestel heeft een totale lengte van 20 cm. Door de korte en fijne platen in 100% titanium is deze stijltang perfect voor kroeshaar dat van dicht bij de wortel moet gestyled worden. Bovendien is door de kortere grip van de platen het apparaat ook geschikt voor kort, fijn en dun haar.

De stijltang sluit met een kliksysteem om hem makkelijk te kunnen opbergen of mee te nemen. Hij heeft een snoer dat kan ronddraaien met een lengte van 2,30 m die  heel wat bewegingsvrijheid biedt om op een comfortabele manier te kunnen werken. In de reviews van klanten merken we een uitstekende tevredenheid op over zowel de kwaliteit van het apparaat als de prijs. Alle klanten raden deze mini stijltang aan.

 

Voordelen:

Veelzijdig: de platen zijn afgerond en niet te breed waardoor ze ook geschikt zijn  om krullen te maken.

Gebruiksgemak: het apparaat is compact en handig in gebruik zodat het perfect past in de handtas of reiskoffer.

Snelle opwarming: het toestel is binnen de 6 sec gebruiksklaar.

 

Nadelen:

Temperatuur: de enige temperatuurstand die deze stijltang heeft is 220°C.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. ghd stijltang mini styler met keramische platen

 

Ghd is een merk dat wordt aangeraden door haarspecialisten en gebruikt wordt in vele salons, daarom mocht deze mini styler zeker niet in ons lijstje ontbreken. De afgeronde platen van het apparaat zijn gemaakt uit keramisch materiaal en ze zijn extra smal waardoor ze uiterst geschikt zijn om kort haar en pony’s te stylen.

Met zijn totale lengte van 20 cm wordt hij vooral gebruikt om fijn en dun haar te stylen. Het apparaat heeft een maximum temperatuur van 180°C en is in 30 seconden gebruiksklaar. Doordat hij na 30 min in slaapstand gaat hoef je nooit te twijfelen of je het apparaat wel hebt afgezet.

Het meedraaiend snoer dat 360° kan draaien heeft een lengte van 2,70 m om op een comfortabele manier te kunnen stylen. In de reviews merken we een uitstekende tevredenheid op over dit apparaat. Zowel haarspecialisten en klanten vinden dit een aanrader.

 

Voordelen:

Smalle platen: de extra smalle platen zorgen ervoor dat dit toestel handig is om kort haar en pony’s te stylen.

Krasvrij: door de keramische platen is dit toestel krasvrij en kun je veilig je haar stylen zonder verbrandingsgevaar. 

Gebruiksklaar: het toestel is super snel opgewarmd en gebruiksklaar in 30 sec.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we hebben opgemerkt dat deze mini stijltang nogal prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stijltangen Koopgids

 

Voor veel dames is een stijltang niet meer weg te denken uit de dagelijkse verzorging en daarom is het belangrijk om het geschikte apparaat te vinden. De stijltang moet eerst en vooral de juiste temperatuur bereiken voor jouw haartype. Daarnaast zijn de materialen van de warmteplaten en ook de breedte ervan belangrijk. Wil je een mini stijltang om mee te nemen op reis of toch liever een gewoon exemplaar? Neem rustig de tijd om de verschillende toestellen te vergelijken. De aanbeveling van haarspecialisten en van klanten die deze toestellen hebben uitgetest kunnen een goede gids zijn bij het maken van een keuze.

De temperatuur 

Stijltangen zijn verkrijgbaar met een vaste of instelbare temperatuur. Is het de bedoeling dat alleen jij de stijltang gaat gebruiken, dan kun je er eentje kiezen met een vaste temperatuur. Zijn er meerdere haartypes waarvoor de stijltang zal gebruikt worden, dan kies je er best een toestel uit met een verstelbare temperatuur.

Het is belangrijk bij de aankoop van een stijltang om goed te bekijken of het toestel de temperatuur haalt die nodig is voor jouw haartype. Voor mensen met dun haar zijn temperaturen tussen 150°C en 180°C al voldoende. Mensen met dik of kroezend haar hebben hogere temperaturen nodig om hun haar te stylen. Hier spreken we algauw van 190°C tot 220°C om tot een goed resultaat te komen. Let er wel steeds op dat je je haar niet op een te hoge temperatuur gaat stylen, anders zul je het verbranden en gaat het pluizen.

 

Het materiaal van de warmteplaten

Het materiaal waaruit de warmteplaten is gemaakt, mogen we ook niet uit het oog verliezen. Als je meerdere keren per week je haar gaat stylen is het beter om warmteplaten te kiezen uit titanium of keramiek. Deze verdelen de warmte gelijkmatig waardoor je haar beter beschermd is tegen de hitte. Bovendien hebben deze platen negatieve ionen waardoor het eindresultaat van je kapsel veel gladder en ook veel minder statisch zal zijn.

Stijltangen met keramische of titanium warmteplaten zijn duurder in aankoop maar hebben ook een langere levensduur. Als je maar af en toe je stijltang gebruikt, kun je makkelijk een goedkoper model kiezen met een keramische coating. Het nadeel hiervan is dat je haar minder goed beschermd is. 

 

Het formaat 

Er zijn verschillende formaten van stijltangen. Je hebt de gewone stijltang, maar je kunt ook kiezen voor een mini stijltang. Deze mini styler is makkelijk om mee te nemen in je handtas als je bijvoorbeeld net voor een belangrijke afspraak nog snel even je haar in orde wilt brengen. Ook in de reiskoffer is hij handig meegenomen omdat hij niet veel plaats inneemt.

Deze mini styler wordt vaak gebruikt door mensen met een kort kapsel of om de pony te stylen. Ook voor kroezend haar is deze mini stijltang eigenlijk nog de beste keuze omdat je met de korte en fijne platen dicht bij de wortel kunt komen om vanaf daar te beginnen stylen. Als je dik haar hebt kies je beter een toestel met brede warmteplaten.

Doordat de warmte verdeeld is over een groter oppervlak zal je haar makkelijker en sneller gestyled worden. Brede platen zijn minder flexibel en kun je minder goed meebewegen in je haar, hierdoor zul je ook moeilijker krullen kunnen maken. Heb je dun haar of kort haar dan ga je logischerwijze kiezen voor een model met dunne en korte platen. 

Extra kenmerken

Sommige stijltangen worden gemaakt in samenwerking met een bekend haarsalon of een beroemde ontwerper en hebben daardoor een uniek design. Een toestel kan ook nog extra functies hebben zoals bijvoorbeeld het stijlen met stoomfunctie of afgifte van een verzorgend product via de coating. 

De meeste apparaten hebben een meedraaiend snoer die lang genoeg is om gemakkelijk overal bij te komen en comfortabel te kunnen werken. Een ingebouwde kam of borstel is een extra die je haar nog steiler kan maken en vooral geschikt is voor dames met lang en dik haar.

 

Het prijskaartje

Bij de aankoop van een stijltang is de prijs afhankelijk van de gebruikte materialen en de mogelijkheden van het toestel. Kan het toestel naast het haar stylen ook krullen maken en heeft het apparaat een meedraaiend snoer? Geven de platen een goede bescherming tegen de hitte en beschikt het toestel over een LCD scherm of een ingebouwde kam? Hoe meer functies het toestel heeft hoe duurder het wordt in aankoop. De meeste stijltangen worden geleverd met een beschermhoes zodat je hem veilig kan opbergen.

Voor stijltangen met warmteplaten met keramische coating betaal je tussen € 24 en € 95. Voor mini stylers met titanium of volledige keramische platen mag je rekenen tussen € 23 en € 160. Daarnaast is de prijs van een stijltang in het gewone formaat met deze platen gemiddeld tussen € 60 en € 180. Ga zeker ook de aanbiedingen niet uit de weg want soms verkopen de grote merken hun einde reeksen aan een leuke prijs.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak je krullen met een stijltang?

Om haar te krullen start je altijd met droog haar. Als je haar pas gewassen en gedroogd is, dan gebruik je best een mousse voor wat stevigheid in je krullen. Er wordt aangeraden om steeds een beschermende spray tegen hitte te gebruiken. Gebruik een dunne stijltang en laat deze opwarmen tot de minimumtemperatuur die nodig is voor jouw haar. Vervolgens deel je je haar op in secties en zet alles vast met knijpers of spelden. 

Nu begin je onderaan en rond de oren met draaien (voor golfjes) en krullen (voor echte krullen). Wissel deze technieken af voor een natuurlijk resultaat. Nu kun je zelf verder gaan experimenteren welke techniek voor jouw kapsel het beste is. Hoe strakker je de tang in je haar draait, hoe strakker de krul zal zijn. Voor lichte en natuurlijke golven beweeg je de stijltang snel door je haar.

Q2: Hoe krijg je steil haar zonder stijltang?

Om je haar steil te maken zonder stijltang is het vooral belangrijk om de juiste producten te kiezen. Gebruik een gladmakende shampoo en conditioner of zelfs een stay-in conditioner. Vervolgens ga je na het wassen je haar wikkelen in een super absorberende handdoek zodat je een tulband op je hoofd hebt. Laat hierin je haar zo lang mogelijk drogen. 

Daarna kun je je haren föhnen met koude lucht terwijl je ondertussen steeds je haren blijft doorkammen. Gebruik hierbij een goede verzorgingsolie op de puntjes zodat je haar niet gaat kroezen. Als afwerking doe je nog wat verzorgingsolie op je haarlengten en de puntjes om je haar mooi en glad te maken en te laten glanzen. 

 

Q3: Hoe gebruik je een stijltang en hoe warm moet hij worden?

Bij sommige stijltangen kun je de temperatuur zelf instellen. Kies de temperatuur die voor jouw haartype geschikt is. Voor fijn en ontkleurd haar gebruik je best 140°C tot 160°C. Bij normaal, gekleurd of licht golvend haar wordt 160°C tot 180°C aangeraden. Dik of gekroesd haar stijl je met 180°C tot 230°C. Als je een te hoge temperatuur gaat gebruiken zal dit je haar beschadigen.

Zorg er steeds voor dat je haren goed droog zijn en gebruik een hittebestendige spray om je haar te beschermen. Vervolgens ga je je haren opdelen en steek je alles met knijpers of spelden omhoog. Je begint best onderaan en rond de oren.

Het is beter om elke lok maar 1 maal langzaam te steilen en zo ga je lok per lok met de stijltang door je haar tot je volledige kapsel is gedaan. Als afwerking kun je nog eens snel met een hete stijltang door je haren gaan. Doe wat verzorgingsolie op je puntjes en haarlengten om een extra glad en glanzend resultaat te verkrijgen.

 

Q4: Vanaf welke leeftijd kan je een stijltang gebruiken?

Een stijltang kan in principe gebruikt worden vanaf de leeftijd dat je kind goed kan stilzitten zodat het geen gevaar loopt op brandwonden. Het is belangrijk om het haar goed te beschermen met een hittebestendige spray. Natuurlijk moeten de haren bij jonge kinderen niet dagelijks gestyled worden maar voor een speciale gelegenheid kan het wel. 

Gebruik ook steeds een goede naverzorging want bij het gebruik van hete styling apparaten is hydrateren noodzakelijk voor de gezondheid van het haar. Vanaf de leeftijd van 13 à 14 jaar kun je het apparaat al eens meer gebruiken maar dit is volledig afhankelijk van jouw voorkeur als ouder.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES