5 Beste shampoo’s Test Van 2024

Laatste update: 13.04.24

 

Shampoo – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

5 Beste shampoo’s Test Van 2024

 

Je zult ervan versteld staan hoeveel verschillende soorten shampoo’s er tegenwoordig op de markt worden aangeboden. Zo heb je shampoo’s speciaal ontwikkeld voor blonde haren, voor futloos haar of zelfs gekleurd haard. Je kunt kiezen voor natuurlijke of sulfaatvrije shampoo’s. En indien je te kampen hebt met antiroos, dan bestaan er ook daar heel wat oplossingen voor. Wij bieden een aantal topproducten aan waaronder de shampoo van Fudge, Andrélon en Alpecin. Neutral is voorlopig niet in het rijtje opgenomen maar dat wil niet zeggen dat je dergelijke shampoo niet kunt bestellen. Neem een kijkje en kies er de voor jou beste shampoo uit.

 

1. Fudge Clean Blond Violet Toning Shampoo 1000 ml

 

Deze zilvershampoo van het, al dan niet bekende merk Fudge is een echte aanrader voor blondines. De shampoo wordt geleverd in een duurzame en stevige verpakking en heeft een totale inhoud van maar liefst 1000 ml. Toch vinden sommige kopers het prijskaartje bijzonder duur en zul je het product daarom niet meteen tussen de goedkope shampoo’s hoeven te verwachten.

Heb je last van gele en/ of koperkleurige tonen in je prachtige blonde lokken? Dan kies je maar beter voor de zilvershampoo van Fudge die dergelijke vlekken zal reinigen en neutraliseren. Dankzij de aanwezigheid van het Hydrating Hair Drink Complex, zal deze shampoo het haar ook voeden, gezonder en extra glanzend maken. Verder wordt de shampoo aangevuld met Guarana extracten die het haar versterken.

Het is een degelijke en duurzame shampoo die je makkelijk kunt aanbrengen en die het haar bovendien ook beschermt tegen de schadelijke UV zonnestralen. Echter is het belangrijk om niet met de hoeveelheid shampoo te overdrijven.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Andrélon Langer Fris Shampoo 6 x 300 ml Voordeelverpakking

 

Het zal misschien een belletje doen rinkelen bij sommigen, en bij anderen misschien niet. Toch is ook Andrélon een bekende en vaste waarde op het gebied van duurzame shampoo’s. Dit product maakt bovendien deel uit van de Andrélon Langer Fris serie en wordt geleverd in een voordeelverpakking. Dat wil dus zeggen dat je met maar liefst 3 flacons shampoo huiswaarts keert, die elk een inhoud hebben van 300 ml.

Het gaat hier om een normale shampoo die geschikt is om zowel door mannen als vrouwen te worden gebruikt. Hierbij maakt het niet uit welk huid- of haartype je hebt. Het is echter een goede aanbeveling indien je vaak last hebt van vettig haar. Het product bevat heel wat milde natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld watermeloen. Vandaar ook de frisse geur.

Een blik op de vele online reviews toont aan dat de meeste klanten een positief advies geven over de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Ook de duurzaamheid van het product wordt door heel wat klanten beloond. Echter is er een kleine minderheid van de kopers die minder overtuigd blijkt te zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Alpecin Caffeine Shampoo 250 ml

 

Door te kiezen voor de Alpecin Caffeine Shampoo van het gelijknamige merk Alpecin, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor betaalbaarheid. In vergelijking met sommige andere shampoo’s valt het prijskaartje hier behoorlijk goed mee en lijkt het wel om een shampoo aanbieding te gaan.

De shampoo wordt geleverd in een stevige verpakking met een maximale inhoud van ongeveer 250 ml. Het is de ideale shampoo, gecreeerd voor mannen die last hebben van haaruitval. De unieke formule van de shampoo zal de haargroei optimaal gaan stimuleren en eventuele tekenen van fijn en futloos haar vrijwel meteen gaan aanpakken. Bovendien mag je dit type shampoo ook dagelijks gebruiken.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de meningen tot enigszins verdeeld zijn. Zo zijn er heel wat gebruikers die overtuigd zijn van de kwaliteit en het effect terwijl anderen het dan weer weggesmeten geld vinden. Neem de tijd om het product te bekijken en oordeel vooral zelf.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Schwarzkopf Professional Goodbye Yellow Sulfaatvrije Shampoo 300ml

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve sulfaatvrije shampoo? Dan loont het alvast de moeite om dit product van het bekende merk Schwarzkopf Professional alvast even wat grondiger onder de loep te nemen. De shampoo wordt geleverd in een stevige verpakking met een totale inhoud van 300 ml. Er is ook de mogelijkheid om een flesje van dergelijke shampoo aan te kopen met een inhoud van 1000 ml maar dan zal het prijskaartje wel lichtjes wijzigen.

De shampoo kan gebruikt worden door mannen en vrouwen en is speciaal gericht op gebruikers met blond haar. Deze zilvershampoo is volledig vrij van enige vorm van sulfaten en is daardoor bijzonder mild. Eventuele beschadigingen van het haar worden hierdoor vermeden. Toch is de shampoo nog voldoende sterk om eventuele lichte verkleuringen in het haar aan te pakken.

Wanneer we de online beoordelingen bekijken dan kunnen we tot op heden alleen maar positieve reacties van klanten waarnemen. Kopers reageren positief en hebben het product unaniem met een maximumscore van maar liefst 5 sterren beoordeeld.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Weleda Haver Herstellende Shampoo 190 ml Natuurlijk

 

Ben je op zoek naar een 100% natuurlijke shampoo? Dan kunnen wij jou alvast dit product van Weleda sterk aanraden. De shampoo maakt deel uit van de Weleda Haver serie en bevat een totaal volume van maar liefst 190 ml.

Heb je last van droog en/ of beschadigd haar? Is je haar de laatste tijd bijzonder futloos of heb je vooral heel erg dun en fijn haar? Heb je misschien te kampen met pluizend en/ of dof haar? In dergelijke gevallen kun je maar beter voor deze shampoo en zijn unieke natuurlijke formule kiezen. De shampoo is vooral geschikt voor vrouwen met om het even welk haartype. Het product biedt niet alleen een voedende maar ook versterkende werking aan.

De meeste klanten blijken helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Bijgevolg wordt het product ook meermaals aangeraden. Echter is er toch één enkele koper die het prijskaartje als een struikelblok ziet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Shampoos Koopgids

 

Iedereen gebruikt meerdere malen per week shampoo om het haar te reinigen. Het aanbod aan verschillende soorten is dan ook fenomenaal. Maar wat is nu de beste shampoo en wat doet hij nu eigenlijk specifiek met je haar? Neem gerust even de tijd om alles door te lezen en te vergelijken zodat je de beste shampoo kunt uitkiezen voor jouw haartype. Gebruik de aanbeveling van jouw kapper of kapster om de juiste keuze te maken. Neem zeker ook een kijkje in de koopjeshoek voor speciale aanbiedingen.

Wat is shampoo en het nut ervan

De belangrijkste eigenschap van shampoo is het verwijderen van de overtollige talg en het opgehoopte vuil en de stofdeeltjes. De samenstelling van de verschillende soorten shampoo hebben nog veel meer eigenschappen die voordelig zijn om een gezonde en stralende haardos te hebben. Er zijn shampoos die het haar gaan voeden en verzorgen en er zijn er die speciaal ontworpen zijn om een specifieke haarstructuur optimaal te behandelen. Elke dag komt onze haardos en ook de hoofdhuid in contact met verschillende manieren van vervuiling waardoor er vuil- en stofdeeltjes in het haar achterblijven.

De grootste oorzaak van vervuiling komt echter vanuit ons eigen lichaam. Onze hoofdhuid is namelijk bedekt met talgklieren die talg aanmaken. Dit is een soort vet dat zich op de huid ophoopt en waardoor je haar vettig aanvoelt. Daarnaast kun je ook soms last hebben van een schilferende hoofdhuid waardoor kleine huidschilfers in het haar blijven zitten, dit wordt ook wel roos genoemd. Restjes van gel of lak kunnen zich na enkele dagen ophopen in het haar waardoor het dof zal worden en zwaar aanvoelt. Regelmatig het haar wassen is nodig om al de onreinheden te verwijderen.

 

De verschillende soorten en hun werking

Om het enorme aanbod helemaal te bespreken is onbegonnen werk. De meest voorkomende en ook meest gebruikte shampoos zijn onder andere de antiroos shampoo die ervoor zorgt dat de vorming van huidschimmels en schilfertjes wordt voorkomen. Daarnaast heb je de natuurlijke shampoo die gemaakt is van natuurlijke ingrediënten gecombineerd met actieve stoffen en door toevoeging van natuurlijke oliën wordt droog en pluizend haar verholpen. Dan heb je de speciale babyshampoo die minder irriterende stoffen bevat waardoor hij beter is voor de tere babyhuid en de oogjes.

Tegenwoordig kun je ook shampoo krijgen in vaste vorm, namelijk een shampoo bar. Het ziet eruit als een stukje zeep en het is bijzonder gemakkelijk om in het haar te wrijven. Dit type shampoo is milieuvriendelijk maar hij mist nog wat aan effectiviteit. Tenslotte is er de droogshampoo die wordt gebruikt op droog haar. Het is een snelle en praktische oplossing wanneer je haar snel vet is en als je weinig tijd hebt om het te wassen. Elke shampoo heeft daarnaast ook nog een formule die speciaal ontwikkeld is voor elk specifiek haartype. Daarom is het aanbod ook zo uitgebreid.

 

De samenstelling van shampoo

Wanneer je shampoo gaat aankopen zul je op zoek gaan naar een product dat bedoeld is voor jouw haartype. Elke goede shampoo helpt je om je haar te reinigen en de nodige zorg te bieden. Bovendien voldoen alle shampoos aan de basisvereisten zoals het gemakkelijk uitspoelen, de huid en de ogen zo weinig mogelijk irriteren en bovenal mogen ze het haar niet beschadigen of giftige stoffen bevatten. Daarnaast moet een shampoo biologisch afbreekbaar zijn en slechts een licht zure pH-waarde hebben. Wanneer je last hebt van een allergie of een huidziekte moet je soms voorzichtig zijn en het gebruik van bepaalde componenten vermijden.

We raden je aan om steeds de tijd te nemen om het ticket en de componentenlijst goed te bekijken voor je je keuze maakt. De samenstelling van de verschillende ingrediënten gaat niet alleen de werking van het product bepalen, het zal ook de resultaten en eventuele bijwerkingen beïnvloeden. De juiste behandeling van jouw haartype of een anti-roos effect kunnen eigenschappen zijn die je zoekt in een shampoo. Misschien wil je je krullen versterken of juist je haar stijl maken. Dit wordt allemaal bepaald door de combinatie van verschillende ingrediënten.

Hoe moet je shampoo gebruiken en hoe vaak

Een opmerkelijk aspect van haarverzorging is dat het haar niet schoner en beter verzorgd is wanneer je het alle dagen gaat wassen. Eigenlijk wordt er sterk afgeraden om je haar dagelijks of te vaak te wassen omdat je dan te veel van de talg gaat verwijderen die juist de natuurlijke bescherming biedt aan de hoofdhuid. In bepaalde omstandigheden kan het echter wel goed zijn om je haar dagelijks te wassen zoals na het sporten wanneer je veel gezweet hebt of als je in een vochtige woning leeft. Ook mensen met fijn haar kunnen baat hebben bij een dagelijkse wasbeurt.

Hoe vaak je je haar moet wassen kun je eigenlijk best zelf aanvoelen. Het hangt bovendien ook volledig af van welk haartype je hebt. Algemeen gezien geeft men de raad om je haar 2 à 3 maal per week te wassen. Bij mensen met droog haar kun je zelfs de frequentie verminderen naar 1 à 2 keer per week. Wanneer je last hebt van haar dat snel vet wordt kun je ervoor kiezen om het haar iets vaker te wassen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE