5 beste rozenwaters Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste rozenwaters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is je vast wel al opgevallen dat biologische middelen meer en meer terrein winnen en een echte trend zijn geworden om de huid en het lichaam op een gezonde manier te verzorgen. Rozenwater is zo’n natuurlijk product dat sinds oudsher wordt gebruikt voor zijn medicinale en cosmetische eigenschappen. We hebben alvast 3 toppertjes voor jou uitgezocht om eens van nabij te bekijken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het Damascus Rozenwater biologisch dat geleverd wordt in een stevig flesje met een inhoud van 200 ml. Daartegenover staat het Alteya Organics Biologisch dat niet alleen geschikt is voor huid- én haarverzorging maar tevens instaat voor een therapeutische, reinigende én ontgiftende werking. 

ModeMode
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste rozenwaters (Reviews) van 2024

 

Er is tegenwoordig een vrij groot aanbod op de markt van natuurlijke middelen die allerlei doelgerichte voordelen kennen. Ben je op zoek naar puur rozenwater om je huid optimaal te reinigen? Of wil je graag rozenwater drinken om je spijsvertering te stimuleren? We hebben alvast een lijst met 5 topproducten samengesteld om je te helpen bij je keuze. Bij twijfel kun je eventueel de online reviews en het bijhorende advies van klanten raadplegen. Neem even rustig de tijd om alles goed te bekijken alvorens je er het beste rozenwater uitkiest.

 

1. Damascus Rozenwater biologisch – 200 // Najel – Verzorgend, Hydraterend

 

Het biologische rozenwater van Najel wordt geleverd in een stevige verpakking met bijbehorende draaidop en een royale inhoud van maar liefst 200 ml. Het is bovendien vrij van kunstmatige bewaar-, geur- én kleurstoffen, bevat geen dierlijke ingrediënten en werd uitvoerig getest onder diverse dermatologische voorwaarden, wat het gebruik ervan rechtvaardigt.

Het Damascus rozenwater is 100% biologisch en bevat diverse ingrediënten zoals onder meer lijnzaadolie en citroenolie. Daardoor is het niet alleen geschikt om onzuiverheden in de huid aan te pakken maar werkt het tevens ook kalmerend bij een licht geïrriteerde tot rode huid. En alsof dat nog niet voldoende is, zou je dit biologische rozenwater eveneens als chakra en aurareiniger kunnen aanwenden middels gebruik te maken van een verstuiver.

Een blik op de online reviews toont alvast heel wat tevreden klanten wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 op 5 sterren weet te verklaren. De moeite waard dus indien je op zoek bent naar een knap staaltje biologisch rozenwater.

 

Voordelen: 

Inhoud: het biologische rozenwater wordt geleverd met een inhoud van ongeveer 200 ml.

Gebruiksgemak: het rozenwater is niet alleen bedoeld om onzuiverheden in de huid weg te werken maar kan daarnaast ook een kalmerend effect beogen op een (licht) geïrriteerde huid.

Dermatologisch getest: het rozenwater werd uitvoerig dermatologisch getest en is geschikt voor mannen en vrouwen.

 

Nadelen: 

Prijs: hoewel klanten overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding, zou de prijs voor anderen dan weer een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Alteya Organics Biologisch Bulgaars Rozenwater – 500 ml

 

Of je het Alteya Organics rozenwater tussen de aanbiedingen, laat staan goedkope producten zult spotten, valt te betwijfelen. Toch lijken heel veel klanten aangenaam verrast van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, wat resulteert in een resem positieve reviews en een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om het rozenwater van Alteya Organics eens even onder de loep te nemen.

Het biologische bloemenwater blijkt 100% stoom gedistilleerd en gebotteld in de bekende Rose Valley in Bulgarije, vandaar ook de naam “rozenwater”. Het wordt jou aangeboden in een stevig flesje met bijbehorende draaidop en een netto inhoud van 500 ml waardoor je best wel een hele poos verder kunt. 

Bovendien kent het parfumvrije lotion een breed toepassingsveld. Zo kan het een therapeutische ietwat reinigende en ontgiftende werking bieden die tekenen van veroudering, slechte spijsvertering of acne in de hand kunnen werken. Daarnaast is het ook ideaal als onderdeel van een volwaardige huid- én haarverzorging. Kortom, een multifunctioneel product en – hoewel je het rozenwater ook zelf kunt maken – loont het de moeite om deze investering te wagen.

 

Voordelen: 

Zuiver: het rozenwater werd 100% stoom gedistilleerd en blijkt daardoor helemaal zuiver. Je kunt het rozenwater overigens ook in het kruidvat aankopen.

Gebruiksgemak: het is niet alleen geschikt als onderdeel van je huid- én/ of haarverzorging maar kan daarnaast ook therapeutisch, reinigend én ontgiftend werken. Kortom, eveneens aangewezen bij tekenen van acne, een slechte spijsvertering en/ of veroudering.

Inhoud: het rozenwater wordt jou aangeboden in een stevige fles met een netto volume van 500 ml.

 

Nadelen: 

Prijzig: hoewel de prijs recht evenredig is met de aangeboden kwaliteit, kan het voor sommigen best wel even schrikken zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Garnier Skinactive Face Botanische Tonic Rozenwater – 3 x 200 ml

 

Het Garnier Skinactive rozenwater is één van de populairste producten in onze selectie. Deze voordeelverpakking bestaat uit 3 flacons met elk een inhoud van 200 ml zodat je voor een tijdje bent voorzien. Hij kan overigens ook per stuk worden aangekocht, maar dan vervalt de voordeelprijs.

Deze reinigingstonic werd verrijkt met rozenwater en bestaat uit 96% natuurlijke bestanddelen. De overige 4% zijn bewaarmiddelen en ingrediënten die zorgen voor een lekkere geur. Door zijn quasi zuivere samenstelling is hij geschikt voor de droge en gevoelige huid om alle onzuiverheden en make-upresten optimaal te verwijderen. 

Hierdoor zal je huid niet alleen schoon en fris aanvoelen, maar het huidweefsel zal tevens verzachten zodat je een mooie en gave huid krijgt. In de reviews zien we dat de meningen nogal verdeeld zijn en dan heeft men het voornamelijk over de textuur van dit product.

 

Voordelen: 

Pakket: dit voordeelpakket bevat 3 flacons met een inhoud van 200 ml zodat je meteen voldoende voorraad in huis hebt.

Samenstelling: deze tonic bestaat uit 96% biologische ingrediënten en werd verrijkt met rozenwater omwille van zijn zuiverende eigenschappen.

Toepassing: de reinigingstonic zal alle make-upresten en andere onreinheden verwijderen waardoor je huid er terug helder en fris uitziet.

Huidtype: hij werd dermatologisch getest en hieruit is gebleken dat hij geschikt is voor de droge en gevoelige huid.

 

Nadelen: 

Structuur: enkele klanten merken op dat deze tonic olieachtig aanvoelt wat sommigen niet zo aangenaam vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Jacob Hooy Rozenwater Premium 500ml – reinigingslotion

 

Het Jacob Hooy rozenwater kent de laagste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Deze amberkleurige flacon bevat een inhoud van 500 ml en in de fleshals werd een soort druppelteller voorzien waarmee je steeds de gepaste hoeveelheid op een wattenschijfje kunt gieten.

Dit Premium rozenwater wordt gekenmerkt door zijn verzorgende en hydraterende werking die de huid maximaal zal voeden zodat je er steeds stralend uitziet. Zijn uitstekende eigenschappen worden zelfs nog een tikkeltje versterkt doordat je hem tevens als reinigingslotion kunt gebruiken om je make-up te verwijderen.

Door enkele druppels van dit rozenwater aan je badwater toe te voegen zal de huid zachter aanvoelen en je krijgt een heerlijk ontspannen gevoel. Dit rozenwater kan op alle huidtypes worden toegepast en is in het bijzonder geschikt voor een droge, gevoelige en/of rijpere huid. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Inhoud: het rozenwater van Jacob Hooy komt in een amberkleurige flacon met een inhoud van 500 ml en kan dankzij de geïntegreerde druppelteller zuinig worden gebruikt.

Toepassing: dit product kent reinigende, verzorgende en hydraterende eigenschappen waardoor je je huid optimaal kunt behandelen.

Huidtype: deze variant werd dermatologisch getest en is geschikt voor de gevoelige, droge en rijpere huid.

Het prijskaartje: doordat hij de laagste prijs in onze lijst met toppers heeft, kan hij door bijna iedereen worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Geen inwendig gebruik: dit product is geen zuiver rozenwater en kan bijgevolg niet aan bereidingen worden toegevoegd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Biologisch Rozenwater 200ml – 100% Rosa Damascena bloemenwater

 

Wooden Spoon wordt door velen als het beste merk voor natuurlijke producten beschouwd om de huid en het haar optimaal te verzorgen. Dit organische rozenwater wordt gekenmerkt door zijn heerlijke aroma waardoor je je in een echte rozentuin waant.

Het 100% zuivere destillaat wordt verkregen uit de rozenblaadjes van de Rosa Damascena en heeft alle krachtige eigenschappen van de essentiële rozenolie behouden. Dit rozenwater is dan ook uitermate geschikt om de gezichtshuid te reinigen zodat alle make-upresten en onreinheden goed worden verwijderd en je huid terug fris en zacht aanvoelt.

Daarnaast is hij door zijn actieve werking bijzonder efficiënt om de geïrriteerde en droge huid te voeden en kalmeren. Uit dermatologisch testen is gebleken dat hij hypoallergeen en parfumvrij is waardoor hij op alle huidtypes kan worden aangewend. We konden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews vinden.

 

Voordelen: 

Samenstelling: dit 100% natuurlijke product is vrij van chemicaliën, parabenen, alcohol en conserveringsmiddelen.

Inhoud: deze handige amberkleurige flacon kent een inhoud van 200 ml en is geschikt voor dagelijks gebruik.

Eigenschappen: het pure rozenwater kent reinigende, hydraterende en kalmerende eigenschappen om de gezichtshuid optimaal te verzorgen.

Huidtype: dermatologische testen wijzen uit dat dit product zonder probleem op de geïrriteerde en droge huid kan worden aangebracht.

 

Nadelen: 

De prijs: dit rozenwater voert de hoogste prijs in onze lijst waardoor hij minder goed toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Rozenwaters Koopgids

 

Rozenwater is een kruidendistillaat dat zoveel verschillende voordelen kent dat het eigenlijk niet in je badkamer mag ontbreken. Maar waarvoor kun je dit rozenwater allemaal gebruiken? En hoe moet je het product bewaren? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken zodat je het beste rozenwater kunt uitkiezen dat aan al jouw noden voldoet.

Wat is rozenwater

Rozenwater is een kruidendistillaat dat wordt verkregen uit de rozenblaadjes van verschillende rozensoorten. Doordat elke soort zijn typische geur kent, zijn sommige rozen meer geschikt dan andere. Zo zijn de Bulgaarse Rosa Damascena, Rosa Gallica, en Rosa Centifolia bijzonder goed bruikbaar om rozenwater te bereiden. 

Het natuurlijke preparaat kent verschillende toepassingen in de cosmeticawereld waar hij onder andere vaak in reinigingslotions, dagcrèmes en parfum wordt gebruikt omwille van zijn actieve bestanddelen en aangename friszoete geur. Daarnaast kent hij tevens medicinale eigenschappen waardoor het rozenwater veelvuldig in de alternatieve geneeskunde wordt toegepast. In zijn pure vorm wordt rozenwater eveneens als smaakmaker aan bereidingen toegevoegd.

 

Wat maakt rozenwater zo apart

In de vele mythische verhalen over Cleopatra wordt vermeld hoe ze dagelijks baadde in rozenwater om haar lichaam en gezicht te reinigen zodat ze haar uitzonderlijke schoonheid kon behouden. Doordat deze luxueuze baden enkel voor de rijken waren weggelegd werd een distillaat gemaakt om de bijzondere eigenschappen van de rozen in kleine hoeveelheden te kunnen toepassen. 

Rozenblaadjes geven namelijk hun mineralen, vitaminen en actieve bestanddelen af aan het water dat tijdens het distilleerproces wordt gebruikt. Zo bevat het rozenwater vitamine A, B3, C, D, E en nog vele  andere antioxidanten die zorgen voor de krachtige eigenschappen van dit product. Rozenwater verricht wonderen voor het menselijke lichaam en wordt meestal puur gebruikt maar het kan ook met essentiële oliën worden gemengd om bijvoorbeeld kleimaskers of massageolie te maken.  

 

De toepassingen

Rozenwater wordt door zijn talrijke weldadige eigenschappen voor allerlei huidproblemen aangewend. Het verfrissende product zal de bloedcirculatie in de huid goed stimuleren waardoor hij heel geschikt is om de droge, rijpere en gevoelige huid op een positieve manier te beïnvloeden.

Door de rijke aanwezigheid van vitamine A kent rozenwater tevens een reinigende en ontstekingsremmende werking die de onzuivere huid optimaal gaat behandelen zodat puistjes en mee-eters efficiënt worden aangepakt. Daarnaast kent rozenwater een verstevigende werking en herstelt hij de vochtbalans in de huidlagen. Alle tekenen van huidveroudering waaronder fijne lijntjes, pigmentvlekken en rimpeltjes zullen na verloop van tijd verdwijnen waardoor je huid er terug strak en egaal zal uitzien.

Na een korte nacht kunnen wattenschijfjes met rozenwater echt wonderen doen om de wallen en donkere kringen onder je ogen te verzachten. Het destillaat kan in zijn zuivere vorm ook inwendig worden gebruikt om de spijsvertering te stimuleren en de darmen te reinigen en ontgiften. We willen je graag de aanbeveling geven om steeds de gebruiksaanwijzingen heel strikt toe te passen.

Hoe moet je rozenwater aanbrengen en de bewaartips

Kwaliteitsvol zuiver rozenwater kan gemakkelijk van producten met toevoegingen worden onderscheiden omdat de pure vorm er gewoon als water uitziet. Eens je het flesje hebt geopend ruik je meteen een sterke friszoete bloemengeur alsof er wel honderden rozen in de kamer staan. Rozenwater kun je gebruiken als toner voor je je dagcrème aanbrengt of je voegt er gewoon enkele druppels aan toe om een goede basis voor je make-up te bekomen.

’s Avonds voor het slapengaan gebruik je het rozenwater als reinigende tonic nadat je je make-upremover hebt gebruikt zodat alle achtergebleven restjes worden weggehaald. Doordat het product ook citroenzuur bevat, kun je heel gemakkelijk je mascara verwijderen zonder je wimpers te beschadigen. 

Om het rozenwater optimaal te bewaren, kun je de flacon beter in zijn originele verpakking laten zodat het product goed van zonlicht, warmte en zuurstof afgeschermd is. Als je een flesjes zonder doos aankoopt, plaats je hem bij voorkeur op een donkere plaats. Wanneer het tijdens de zomer te warm wordt, dan is de koelkast een betere bewaarplaats zodat het rozenwater zijn krachtige eigenschappen niet verliest.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is rozenwater en hoe wordt het gemaakt?

Rozenwater is eigenlijk gedistilleerd water dat met de krachtige eigenschappen van rozen werd verrijkt waardoor het destillaat voor medicinale en cosmetische toepassingen kan worden aangewend. Het ziet eruit als gewoon water, maar als je de verpakking opent zul je een sterke rozengeur ruiken.

Je kunt rozenwater in verschillende afgeleide vormen terugvinden maar de meest voorkomende is het pure rozenwater dat bestaat uit rozenblaadjes die in water werden gekookt waarna de stoom werd opgevangen. Je kunt het rozenwater bijvoorbeeld toevoegen aan essentiële oliën of je dagcrème om hem op je huid te gebruiken. Enkel het pure rozenwater is geschikt voor consumptie.

Q2: Hoe kun je rozenwater zelf maken?

Je kunt rozenwater gewoon zelf maken door 10 gewassen rozenblaadjes in een kookpot met anderhalve liter water zachtjes te laten koken. Het rozenwater is klaar als de blaadjes al hun kleur hebben verloren. Je zou ook een zuiver destillaat kunnen maken door 100 g gewassen rozenblaadjes op de bodem van een kookpot te leggen. Vervolgens plaats je hierin een schaaltje op een verhoog waarin je 120 ml gedestilleerd water giet. 

Zet de rozenblaadjes net onder water en laat dit zachtjes met een omgekeerd deksel koken. Door het deksel omgedraaid te leggen, zal de stoom in het schaaltje gedestilleerd water vallen en zo bekom je zuiver rozenwater. Eigenhandig gemaakt rozenwater is 1 week houdbaar.

 

Q3: Waar kun je rozenwater kopen?

Tegenwoordig kun je in bijna elke drogisterij puur rozenwater of afgeleide producten aanschaffen. Daarnaast kun je het destillaat in zijn zuivere vorm zeker in diverse natuurwinkels aankopen en ook in verschillende webshops, die over een uitgebreid assortiment hoogwaardige biologische producten beschikken, zul je zeker rozenwater kunnen vinden.

Als je rozenwater aankoopt is het wel belangrijk dat je even naar de houdbaarheidsdatum kijkt want dit product zal na een bepaalde tijd zijn verzorgende eigenschappen en frisse geur verliezen.

 

Q4: Wat doet rozenwater voor je huid?

Tijdens het destilleren geven de rozenblaadjes hun mineralen en vitaminen af aan het water waardoor het rozenwater bijzondere eigenschappen krijgt. Het zal de huid tot in de onderste huidlagen hydrateren en zorgt tevens ook voor een goede bloedcirculatie zodat je gezicht er stralend en gezond uitziet.

Daarnaast kent het rozenwater een reinigende en ontstekingsremmende werking waardoor het preparaat ideaal is om een onzuivere huid en acne te behandelen. Je kunt rozenwater in je badolie doen om je lichaam een heerlijke geur te geven of je gebruikt hem als toner om je gezichtshuid te verfrissen voor je je make-up aanbrengt. Net zoals de meeste natuurlijke producten kent het rozenwater oneindig veel toepassingsmogelijkheden.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE