10 beste Parfums Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste parfums – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De zoektocht naar het perfecte parfum kan vaak heel wat tijd in beslag nemen en wordt door sommigen zelfs als zenuwslopend ervaren. Er is dan ook zodanig veel keuze dat het niet altijd makkelijk wordt om een beslissing te nemen. Ben je op zoek naar een parfum dat je overdag kunt gebruiken of moet het toch iets unieks zijn bedoeld voor een speciale gelegenheid. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je kunnen kiezen voor het Hugo Boss herenparfum dat gekenmerkt wordt door een elegante flacon met het typische opschrift van “Hugo Boss”. Als uniek en mysterieus damesparfum zou je dan weer kunnen kiezen voor de eau de parfum “Alien” van Thierry Mugler.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste parfums (Reviews) van 2024

 

Op zoek naar het beste parfum? Dan zul je heel wat bekende merken spotten. Denk bijvoorbeeld maar aan Alien, Hugo Boss, Chanel, Chloe, Calvin Klein en Ariana Grande. Maar ook merken zoals Tom Ford, Rituals, Noa, Guess, Van Gils, Versace en Opium dragen hun steentje bij. Kies je daarbij voor een dames of heren parfum? Een frisse zomerse toets of toch liever wat romantischer en zoeter? In de volgende 10 topproducten is er voor elk wat wils te vinden. Neem ook het advies van klanten, vermeld in de online reviews ter harte.

 

 

1. Hugo Boss Bottled 200 ml Eau de Toilette Herenparfum

 

Met deze eau de toilette van Hugo Boss kies je alvast voor een uniek en opvallend herenparfum. Het eau de parfum wordt gekenmerkt door een aparte houtachtige tevens kruidige geur die speciaal ontwikkeld is voor mannen. Het parfum kwam voor het eerst in 1998 op de markt en is ondertussen uitgegroeid tot één van de populairste herenparfums.

Het parfum wordt jou aangeboden in een unieke designvolle verpakking met het kenmerkende opschrift van Hugo Boss. Het flacon biedt een royale inhoud aan van maar liefst 200 ml. Toch heb je ook de mogelijkheid om een compacter flesje parfum aan te kopen van 30, 50 of 100 ml. De typische geur en het karakter van het parfum worden bekomen door toevoeging van verschillende topnoten, hartnoten en basisnoten. Denk bijvoorbeeld maar aan ceder, sandelhout, klaver, appel en bergamot.

Een blik op de vele online reviews toont aan dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is met hun aankoop. Echter zijn enkele kopers niet overtuigd van de geur en blijkt het bovendien niet één van de goedkope parfums te zijn.

 

Voordelen:

Inhoud: het flacon telt een capaciteit van wel 200 ml. Indien je dat net iets te veel vindt, dan kun je een flacon met een inhoud van 30, 50 of 100 ml aankopen.

Geur: de houtachtige ietwat kruidige geur is bijzonder kenmerkend voor dit unieke Hugo Boss herenparfum.

 

Nadelen:

Prijskaartje: indien je op zoek bent naar het herenparfum met de laagste prijs, dan is dit product jammer genoeg geen goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Thierry Mugler Alien 60 ml Eau de Parfum Damesparfum

 

In tegenstelling tot het vorige product, is dit parfum van Thierry Mugler speciaal ontwikkeld voor dames. Ben je op zoek naar een unieke geur die een mysterieus en verleidelijk karakter garandeert? Dan ben je met de eau de parfum “Alien” alvast aan het goede adres. De typische houtachtige geur wordt bekomen door toevoeging van amber, jasmijn en bosachtige noten.

Het flacon wordt gekenmerkt door een opvallend design afgewerkt in een paarse kleur met hier en daar een gouden accent. Je geniet een royale inhoud van wel 60 ml maar uiteraard is het ook mogelijk om een compact flesje van het damesparfum aan te kopen. Zo kun je evenzeer kiezen voor een inhoud van 15 of 30 ml. Je kunt de parfum makkelijk aanbrengen door middel van een handige spray dispenser.

Kortom, voor velen is het een topproduct met een uitstekende kwaliteit en tegen een voordelig prijskaartje. Slechts een enkele koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van het karakter en de geur van dit damesparfum.

 

Voordelen:

Geur: het parfum wordt gekenmerkt door een mysterieuze houtachtige geur dankzij extracten van onder andere jasmijn, amber en bosachtige noten.

Karakter: het is het ideale parfum voor de vrijgevochten vrouw met een verleidelijk karakter.

Inhoud: de flacon telt een totaal volume van 60 ml maar is ook te bekomen in een compacte flacon van 15 of 30 ml.

 

Nadelen:

Slechte geur: uit de online reviews wordt duidelijk dat deze geur door één koper toch niet helemaal wordt gewaardeerd en dat is dan ook bijzonder jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Calvin Klein Eternity Moment 100 ml Eau de Parfum Damesparfum

 

Ben je dol op alles wat met Calvin Klein te maken heeft? Dan zal dit damesparfum uit de “Calvin Klein Eternity” reeks vast en zeker wel een belletje doen rinkelen. Het parfum wordt jou aangeboden in een eenvoudig doch stijlvol flacon met een royale inhoud van maar liefst 100 ml. En dit alles tegen een mooi en aanvaardbaar prijskaartje. Het lijkt hier wel om een aanbieding te gaan. Het flacon is ook beschikbaar in een compacte inhoud van 30 of 50 ml.

De bloemige geur en het romantische frisse karakter worden bekomen door toevoeging van verschillende extracten. Denk bijvoorbeeld maar aan meloen, framboos en lychees als basis voor de topnoten. Dit wordt aangevuld met enkele hartnoten zoals waterlelie, jasmijn en passiebloem. Dit alles wordt verder gecombineerd met sandelhout, muskus, Kasjmier hout en Braziliaans rozenhout als bekende basisnoten.

Ook hier stellen we vast dat een groot deel van de klanten overtuigd is van de aankoop. Een heerlijke eau de parfum die makkelijk aan te brengen is en bovendien helemaal niet zo duur is. Volgens één klant zou het parfum wel snel vervagen.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een lekker geurend damesparfum? Dan lijkt dit product van Calvin Klein echt wel iets voor jou.

Inhoud: het Calvin Klein parfum wordt jou aangeboden in een 100 ml flacon maar kun je ook aankopen in een flacon met een beperkt volume van 30 of 50 ml.

Geur en karakter: het parfum wordt gekenmerkt door een frisse bloemige geur die een romantisch karakter garandeert.

 

Nadelen:

Te vluchtig: slechts één enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd vanwege het vluchtige karakter van het damesparfum.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Yves Saint Laurent Black Opium 30 ml Eau de Parfum Damesparfum

 

Heb je een voorliefde voor de typische oriëntaalse geuren en dan bij voorkeur vanille? Twijfel dan niet langer en bekijk even dit unieke damesparfum van Yves Saint Laurent. Yves Saint Laurent is niet alleen een vaste waarde in de modewereld maar heeft ook heel wat faam verworven op het gebied van eau de parfums.

Dit parfum, dat overigens deel uitmaakt van de Black Opium reeks, wordt gekenmerkt door een compacte inhoud van 30 ml. Juist goed indien je regelmatig even van parfum wilt wisselen en daarom op zoek bent naar kleine hoeveelheden. Echter is deze damesparfum ook te bekomen in een flacon met een inhoud van 50, 90 of 150 ml.

De kruidige geur en het mysterieuze karakter worden gekenmerkt door elementen zoals oranjebloesem, peer, zoethout, jasmijn, Kasjmier hout en Vanille. Het mysterieuze karakter wordt bovendien nog eens extra in de verf gezet vanwege het aparte design van zwarte glitters. Slechts een enkele koper is van mening dat de prijs toch wel iets te duur is.

 

Voordelen:

Inhoud: het volume van de flacon kan geschat worden op 30 ml, wat een goede inhoud is om mee te starten. Ben je bekend met het parfum dan kun je evenwel kiezen voor een groter flacon van 50, 90 of 150 ml.

Geur: het parfum wordt gekenmerkt door heel wat oriëntaalse kruidige geuren. Denk maar aan extracten van zoethout, jasmijn, vanille en oranjebloesem.

Karakter: de typische geurbestanddelen zorgen voor een uniek en verleidelijk mysterieus karakter.

 

Nadelen:

Prijzig: indien je interesse hebt in dit parfum dan zul je er het hoge prijskaartje toch wel moeten bijnemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Versace Eros 100 ml Eau De Toilette Herenparfum

 

Op zoek naar een leuk en origineel geschenk om je vader, broer of partner mee te verrassen? Dan kan dit unieke herenparfum van Versace misschien wel een schot in de roos zijn. De eau de toilette van Versace Eros wordt gekenmerkt door een bijzonder mannelijke karakter vanwege de houtachtige geur. Deze geur werd bekomen door gebruik van verschillende extracten zoals oriëntaalse noten van amber, vanille, groene appel, cederhout, eikenmos en heel wat houtachtige noten.

Het parfum wordt gekenmerkt door een bijzonder opvallend flacon met een blauw design. Het brengt je meteen terug naar die leuke vakantie in Italië. De flacon heeft een royale inhoud van maar liefst 100 ml maar kan ook in een kleiner formaat worden aangekocht.

Klanten reageren niet alleen positief omtrent de kwaliteit en de duurzaamheid maar zijn ook lovend over het unieke design en de gebruiksvriendelijkheid. Tot op heden is er geen enkele koper die ook maar één negatieve comment weet neer te pennen. Houd er wel rekening mee dat het parfum niet meteen over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen:

Geur: het parfum heeft deze typische houtachtige geur die bekomen wordt door een combinatie van verschillende extracten. Denk maar aan vanille, cederhout, eikenmos en verschillende oriëntaalse noten.

Flacon: het flacon wordt jou toegestuurd inclusief een bijzonder royale inhoud van wel ruim 100 ml.

Design: je zult zien dat het flacon meteen aan Italië doet denken, vanwege de blauwe kleur en de inkervingen in het design. Kortom, een prachtig flacon om bijvoorbeeld uit te stallen in de badkamer.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we melding maken van het toch wel hoge prijskaartje dat mogelijks door sommigen als een minpunt zal worden omschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Chloé Love Story 30 ml Eau de parfum Damesparfum

 

Met dit unieke damesparfum van Chloé, uit de bekende Chloé Love Story reeks, kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar evenzeer voor design. En dat is ook de vele kopers niet ontgaan die voornamelijk positieve reacties en beoordelingen hebben geplaatst. Echter moet je voor een compacte inhoud van 30 ml, toch wel wat budget voorzien.

De flacon is tevens ook de bekomen in een capaciteit an 20, 50 of 75 ml. Enkele van de bekende extracten zoals muskus, citrusfruit en ceder zorgen voor een unieke oriëntaalse bloemige geur. Het Chloé damesparfum staat voor de ongebonden vrouw en wordt beschouwd als een statement van de ultieme vrouwelijkheid.

Ondanks de vele positieve reacties van tevreden klanten, moeten we vermelden dat één iemand het prijskaartje toch wel wat te duur vond. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar je kunt er evenwel rekening mee houden.

 

Voordelen:

Inhoud: je geniet een prachtige flacon met een royale inhoud van 30 ml. Echter kun je het flacon ook in een groter of kleiner formaat bekomen en is er keuze tussen 20, 50 en 75 ml.

Geur: het parfum wordt gekenmerkt door een typische bloemige ietwat oriëntaalse geur die bekomen wordt door een combinatie van verschillende kenmerkende extracten. Je kunt er bijvoorbeeld ceder en muskus in herkennen.

 

Nadelen:

Niet goedkoop: wanneer we de online reviews erop bekijken dan stellen we vast dat het parfum voor één gebruiker toch wel wat goedkoper had mogen zijn. En dat is best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Chanel Allure 100 ml Eau de parfum Damesparfum

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je een enorme fan van Chanel? Dan is dit unieke damesparfum misschien wel waar jij naar op zoek bent. Dit unieke eau de parfum maakt deel uit van de bekende Chanel Allure reeks en wordt gekenmerkt door een royale inhoud van 100 ml. Uiteraard is het mogelijk om een kleinere inhoud aan te kopen en dan zal het prijskaartje veranderen naargelang.

De bloemige geur van het parfum wordt bekomen door een combinatie van maar liefst 6 aromagroepen. Denk bijvoorbeeld maar aan extracten van Siciliaanse mandarijn, waterlelie, kamperfoelie, exotische jasmijn, magnolia, citroen, vanille en bergamot. Het bloemige karakter komt ook tot uiting in het design van de flacon die gekenmerkt wordt door zachtroze tinten.

Ondanks de hoge prijs, scoort het product bijzonder goed in de algemene beoordelingen. Klanten zijn niet alleen lovend over de kwaliteit maar ook de duurzaamheid en het design komen aan bod. Kortom, een unieke kans indien je op zoek bent naar een bekende Chanel damesparfum.

 

Voordelen:

Design: ben je niet alleen op zoek naar een unieke geur maar tevens naar een prachtige designvolle flacon? Dan voldoet het parfum van Chanel helemaal aan jouw wensen. De zachtroze kleur staat voor elegantie,  stijl en luxe.

Geur: het parfum wordt gekenmerkt door een opvallende typische bloemige geur waarin je extracten van waterlelie, mandarijn, magnolia, vanille en bergamot kunt herkennen.

 

Nadelen:

Prijzig: het hoeft natuurlijk niet te verwonderen dat je voor dit unieke parfum van het bekende merk Chanel, toch wel net iets meer budget zult moeten voorzien. Houd hier rekening mee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Ariana Grande Ari 100 ml Eau de parfum Damesparfum

 

Ze staat niet alleen bekend als zangeres maar heeft sinds kort ook een eigen parfumlijn op de markt gebracht. Dit unieke eau de parfum, vernoemd naar Ariana Grande zelf, is dan ook speciaal ontwikkeld voor dames die op zoek zijn naar een unieke bloemige geur. Enkele van de bekende basisnoten zoals romige muskus en licht hout werden aangevuld met rozenknoppen, vanille orchidee, roze pompelmoes en sappige framboos extracten.

Een vrouwelijk parfum gekenmerkt door een uniek en romantisch karakter, en dat komt ook perfect tot uiting in het design. De flacon wordt gekenmerkt door roze tinten en een inhoud van maar liefst 100 ml. Het is ook perfect mogelijk om een flacon met compactere inhoud van 30 of 50 ml aan te kopen.

We stellen vast dat klanten duidelijk tevreden zijn vanwege de unieke kwaliteit en de duurzaamheid. Indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit voornamelijk te maken hebben met het prijskaartje.

 

Voordelen:

Geur: ben je op zoek naar een fris en bloemig parfum? Dan lijkt deze eau de parfum alvast een stap in de goede richting te zijn. Je zult extracten van vanille, pompelmoes en framboos herkennen.

Inhoud: de levering van het product omvat een duurzame eau de parfum met een royale inhoud van wel 100 ml. Wil je het parfum eerst kunnen testen, dan kun je ook kiezen voor een compacte volume van ongeveer 30 of 50 ml.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg melding maken van het feit dat het prijskaartje door sommige klanten net iets te duur bevonden is.

Geur: een blik op de online reviews toont aan dat een enkeling toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de aparte geur van het parfum.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Guess Seductive Noir 50 ml Eau de toilette Damesparfum

 

Guess is een gevestigde waarde op het gebied van parfums en eau de toilettes. Dit unieke parfum is afkomstig uit de bekende Guess Seductive serie en wordt gekenmerkt door een frisse en bloemige geur. Deze typische geur wordt bekomen door extracten van onder andere salie, bergamot, delicate pioen, vanille, Haïti vetiver en Jasmine Sambac.

Deze eau de toilette wordt jou aangeboden in een prachtige flacon die voornamelijk in een zwarte kleur is afgewerkt. hier en daar kun je een gouden en/ of roze accentje opmerken die het geheel net iets stijlvoller doet ogen. De flacon telt een royale inhoud van maar liefst 50 ml maar je hebt ook de mogelijkheid om een compacter flesje van 30 ml aan te kopen. Ook het prijskaartje valt bovendien hartstikke goed mee.

Met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren scoort dit parfum bijzonder goed bij de meeste klanten. Slechts één enkele koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van het kenmerkende Guess geurtje.

 

Voordelen:

Geur: de frisse bloemige geur van dit unieke parfum kenmerkt extracten zoals bijvoorbeeld Jasmine Sambac, vanille, bergamot en salie.

Inhoud: je kunt het parfum aankopen in een royale inhoud van wel 50 ml of een compactere inhoud van ongeveer 30 ml.

Kostenplaatje: het is misschien niet het parfum met de laagste prijs maar toch zul je hem vast en zeker tussen de goedkope exemplaren mogen verwachten.

 

Nadelen:

Matige geur: wanneer we de online beoordelingen, door klanten bij het product geplaatst, bekijken dan stellen we vast dat de geur toch niet helemaal aan de wensen van één koper lijkt te voldoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Tom Ford Noir Extreme 100ml Eau de Parfum Herenparfum

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor dit bekende herenparfum van Tom Ford uit de bekende Tom Ford Noir collectie. Ben je op zoek naar een specifieke houtige ietwat oriëntaalse geur, speciaal gecreëerd voor mannen? Dan is deze eau de parfum precies waar jij naar op zoek moet.

De combinatie van extracten zoals citrus en Indian Kulfi, zorgen voor een bijzonder unieke en verleidelijke mannengeur. Dit sensuele herenparfum is dan ook uitermate geschikt om naar de avond toe te gebruiken. Het parfum wordt geleverd in een prachtige afgewerkt flacon met een bijzonder royale inhoud van maar liefst 100 ml. Een kleiner flacon van 30 ml behoort ook tot de mogelijkheden. Dankzij de spray dispenser, is het herenparfum ook makkelijk aan te brengen.

Klanten reageren dan ook voornamelijk positief en beschouwen het als een kwalitatief herenparfum afkomstig van veruit het beste merk. Toch willen wij er even op wijzen dat het niet meteen één van de meest goedkope parfums uit het rijtje is. Houd hier eventueel rekening mee.

 

Voordelen:

Geur: het parfum, dat overigens speciaal voor heren werd ontwikkeld, wordt gekenmerkt door een unieke houtige oriëntaalse geur.

Inhoud: het flacon wordt gekenmerkt door een ruim volume van wel 100 ml. Wil je het parfum eerst even testen, kies dan voor het flacon met een compacte inhoud van ongeveer 30 ml.

Gebruiksvriendelijk: het is een gebruiksvriendelijk product dat je makkelijk en snel kunt aanbrengen met behulp van de spray dispenser.

 

Nadelen:

Prijzig: het mag dan wel één van de populairste parfums uit het rijtje zijn, toch is het ook eentje waar een bepaald prijskaartje aan vasthangt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Parfums Koopgids

 

Je kent het vast en zeker wel; de zoektocht naar een uniek en speciaal parfum, al dan niet voor jezelf. Waar ben je naar op zoek, waaruit bestaat het en welke invloed heeft het op je lichaamsgeur. Dit en tal van andere vragen worden in de koopgids hieronder zo uitvoerig mogelijk beantwoord. Het is dan ook een goede aanbeveling om even de tijd te nemen deze koopgids te bekijken. Ga vervolgens op zoek naar het geschikte parfum door verschillende flacons met elkaar te vergelijken. Daar het prijskaartje soms wel behoorlijk duur kan zijn, zijn promoties en leuke aanbiedingen altijd mooi meegenomen.

Wat is parfum en waar komt het vandaan

Als we op zoek gaan naar de oorsprong van parfum dan kunnen we teruggaan tot wel 3100 v. Chr in Egypte. Dergelijk parfum bestond voornamelijk uit een combinatie van enerzijds hars en anderzijds naaldbomen aangevuld met plantaardige vetten. Vandaag de dag is er uiteraard al heel wat veranderd en kun je bijgevolg kiezen uit verschillende geurtjes en karakters. Kies je voor een grote flacon of toch liever een compact flesje? En wat dan met het design en de prijs?

Een passend geurtje onder het mom van een parfum, eau de parfum of eau de toilette is vandaag de dag niemand vreemd. Het kan bijdragen aan de persoonlijkheid en je ook meteen een heel pak zelfzekerder doen voelen. Kortom, de aanschaf van een parfum biedt vooral heel wat voordelen. Al zul je het hoge prijskaartje er jammer genoeg wel vaak moeten bijnemen. Daarom dat het handig is om aandachtig te zijn voor eventuele promoties.

 

De belangrijkste grondstoffen en geurbestanddelen

Parfums zijn gebaseerd op het gebruik van bepaalde grondstoffen die we zonder problemen in 3 groepen kunnen onderverdelen. Zo heb je de plantaardige grondstoffen zoals bijvoorbeeld bloemen, bladeren, wortels en takken. Je hebt de synthetische grondstoffen zoals menthol en fenyletyl-alcohol. En je hebt natuurlijk ook de zogenaamde dierlijke grondstoffen. Denk bijvoorbeeld maar aan castroreum en muskus.

Daarnaast bestaat een parfum ook uit heel wat geurbestanddelen, ook wel “noten” genoemd. Zo zijn er parfums die uit maar liefst 30 verschillende geurbestanddelen of noten zijn opgebouwd. Een standaard of traditioneel parfum zal in de meeste gevallen uit slechts 3 geurbestanddelen bestaan. Deze worden onderverdeeld in topnoten, hartnoten en basisnoten. Met de basisnoten bedoelt men houtachtige geuren en harsgeuren. Hartnoten zijn dan weer alle bloemengeuren en topnoten de citrusgeuren. Hierbij blijven de basisnoten het langste hangen en zijn de topnoten het meest “vluchtig”.

 

Het type parfum

Daar het aanbod zodanig ruim is, is het belangrijk om een keuze te maken tussen de verschillende soorten parfum. Kies je voor een uniek traditioneel parfum dan kies je voor een product dat maar liefst voor 20 tot 40% uit geurbestanddelen bestaat. Een eau de parfum biedt 10 tot 20% geurbestanddelen aan terwijl een eau de toilette en eau de cologne respectievelijk 5 tot 10% en 2 tot 3% geurbestanddelen aanbieden. Een aftershave zit dan weer rond de 2 tot 4% geurbestanddelen.

Dat wil dus zeggen dat een traditioneel standaard parfum een groter aantal geurbestanddelen heeft en dus ook minder vluchtig zal zijn dan bijvoorbeeld een eau de toilette of eau de cologne. Ben je op zoek nar een geurtje dat niet snel vervaagt, dan moet je echt op zoek gaan naar het typische parfum met een hoger aandeel aan noten. En dat verklaart meteen ook het verschil in prijs.

 

De inhoud van het flacon

Echter kan de prijs natuurlijk ook bepaald worden door de inhoud van het flacon en het type. Indien je een bepaald parfum voor de eerste keer besluit aan te kopen, dan raden wij jou aan om te kiezen voor een compacte inhoud. Indien je de geur snel beu bent of er toch niet zo dol op bent, dan heb je gelukkig geen al te grote hoeveelheid aangekocht.

Afhankelijk van het parfum dat je besluit aan te kopen, kun je kiezen tussen verschillende volumes. Zo zijn flacons met een inhoud van 15, 30, 50, 75, 100, 150 of 200 ml alvast geen vreemd verschijnsel meer.

Het parfum in combinatie met de lichaamsgeur

Als je een parfum gaat kiezen dan is het ook belangrijk om rekening te houden met je persoonlijkheid, de omstandigheden en de lichaamsgeur. De lichaamsgeur kan de geur van een bepaald parfum bijzonder sterk beïnvloeden. Daarom wordt aangeraden om de het parfum op een neutrale plek in het lichaam te testen. Denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van de polsen of in de hals.

Ook de omstandigheden en je persoonlijkheid zijn belangrijk. Ben je een introvert of extrovert iemand? Ben je op zoek naar een verleidelijk en mysterieus parfum of het mag toch eerder iets open en fris zijn? Ben je van plan om het parfum tijdens een sollicitatie te gebruiken of toch eerder een feestje of ben je gewoon op zoek naar een lekker geurend doordeweeks parfum?

 

Waar kun je het parfum maar beter bewaren

Tot slot is het belangrijk om ook even stil te staan bij de bewaarmogelijkheden. De meeste parfums zijn voorzien van een houdbaarheidsdatum die pas na het openen van het flacon verschijnt. In de meeste gevallen kan een degelijk parfum makkelijk een jaar lang meegaan. Echter kun je de duurzaamheid van het parfum best wel een handje helpen.

Zorg ervoor dat het parfum op een donkere plek kan worden bewaard en sluit het flacon steeds goed af. Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de plek waar je het parfum bewaart, zeker niet te warm aanvoelt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak je parfum?

Zou je graag even zelf een heerlijk parfum maken? Dat kan natuurlijk ook en wij helpen jou daar graag bij. In eerste instantie is het belangrijk om op zoek te gaan naar één of meerdere bloemen die je heerlijk ruiken vindt. Je zult ongeveer 1 tot maximaal anderhalf kopje aan bloemblaadjes nodig hebben. Vervolgens is het belangrijk om de bloemblaadjes grondig te wassen. Enkel water is uiteraard voldoende.

Vervolgens hoef je ongeveer 2 kopjes gedestilleerd water in een pan, bij voorkeur aluminium, te gieten. Zodra de bloemblaadjes grondig zijn afgespoeld, gooi je ze in de aluminium pan met het gedestilleerde water. Zorg er vervolgens voor dat het water net onder het kookpunt kan sudderen. Het is dus niet de bedoeling om de bloemblaadjes te kopen. Laat het mengsel even sudderen gedurende ongeveer 2 uurtjes waarna je het kookvuur uitschakelt en het geheel laat afkoelen. Zeef het mengsel grondig en giet alles in een leuke flacon.

Q2: Welk parfum past bij mij?

De zoektocht naar het perfecte parfum wordt door veel mensen als vrij lastig ervaren. De keuze is dan ook enorm groot en je moet rekening houden met verschillende elementen. Zo moet je niet alleen stilstaan bij de situatie waarin je het parfum wenst te gebruiken maar ook je lichaamsgeur en je persoonlijkheid.

Ben je van nature een mysterieus iemand dan kan een parfum met een mysterieus karakter wonderen doen. Ben je een open en vrolijk iemand dan komt een bloemige of fris fruitige geur misschien beter tot z’n recht. Houd ook rekening met de situatie. Zo mag een parfum voor één of ander feestje best wat meer uitgesproken zijn dan het parfum dat je draagt tijdens een sollicitatie of op kantoor.

 

Q3: Hoe lang blijft parfum goed?

Het is natuurlijk belangrijk om het parfum zo goed mogelijk te bewaren zodanig dat het toch wel een tijdje kan meegaan. Een degelijk parfum kan makkelijk een jaartje meegaan zonder dat het aan geur en karakter verliest. In sommige gevallen is een houdbaarheid tot zelfs 3 jaar mogelijk.

In de meeste gevallen zul je de houdbaarheidsdatum van het parfum zien verschijnen zodra je het parfum open doet. Probeer het parfum steeds op een koele en donkere plek te bewaren. Ook dit draagt bij aan de uiteindelijke duurzaamheid van het parfum, de eau de parfum of de eau de toilette.

 

Q4: Wat is het verschil tussen eau de toilette en parfum?

Het grootste verschil tussen een parfum en een eau de toilette kun je terugvinden in het percentage geurbestanddelen. Een degelijk parfum, eender welk merk, heeft een hoger aandeel aan geurbestanddelen dan een gelijknamige eau de toilette.

Als we er een cijfer of percentage zouden moeten op kleven dan mag je zeker zijn dat het aandeel aan geurbestanddelen bij een parfum geschat wordt tussen de 20 en 40%. Bij een degelijke en duurzame eau de toilette is dit maar 5 tot 10% meer. Dat verklaart meteen ook waarom een eau de toilette gekenmerkt wordt door een vluchtig karakter.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE