Laatste update: 25.01.22

 

Beste nepwimpers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig kiezen veel vrouwen ervoor om hun make-up af te werken met nepwimpers. Hierdoor hebben je eigen wimpers een vollere en langere indruk waardoor je ogen nog meer gaan stralen. Men zegt soms dat de ogen de spiegels van de ziel zijn. Met het grote aanbod aan nepwimpers kun je zelf bepalen welke look je wilt neerzetten. We hebben voor jou 3 producten uitgekozen om even te bekijken. Zo kun je zien dat de Naera Magnetische Wimpers Set wordt geleverd met een wimperzetter en 2 flesjes waterproof eyeliner. Vervolgens merk je dat de Revir Magnetische Wimpers een set is met 10 paar wimpers, 4 eyeliners en een pincet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Nepwimpers Koopgids

 

Ben je het kliederen met mascara zat en heb je van nature dunne wimpers, dan kun je kiezen voor nepwimpers. Zoals je  waarschijnlijk wel al zult gezien hebben is het aanbod enorm. Zo zijn er meerdere materialen waaruit ze gemaakt zijn, diverse dichtheden en ook de methodes om ze aan te brengen zijn verschillend. Neem rustig even de tijd om alle mogelijkheden te vergelijken. Het is trouwens een goede aanbeveling om evenzeer de diverse aanbiedingen te bekijken alvorens je jouw favoriete nepwimpers gaat uitkiezen.

Wat zijn nepwimpers en waaruit worden ze gemaakt

Bij nepwimpers of valse wimpers verraadt de naam eigenlijk al over welk product het hier gaat. Nepwimpers zijn wimpers die bovenop de natuurlijke wimpers worden aangebracht om deze een vollere en langere look te geven. Meestal worden ze gebruikt door mensen die van nature dunne en korte wimpers hebben. Ook dames waarvan de wimpers door ziekte of door het verloop van tijd fel zijn uitgedund hebben baat bij het gebruik van nepwimpers. Valse wimpers zijn meestal al voorgevormd waardoor ze een perfecte pasvorm hebben.

De meeste setjes krullen ook mooi op waardoor je een heel mooi effect krijgt. Er worden diverse materialen gebruikt om kunstwimpers te maken waardoor je zelf kunt beslissen of je voor een paar kiest met synthetisch haar of met paardenhaar. Er worden er ook vervaardigd uit gesteriliseerd mensenhaar of uit nertshaar. Een betere keuze is dan “faux mink” wimpers die bestaan uit synthetische haartjes die niet te onderscheiden zijn van echte wimperhaartjes en waarbij geen dierenleed aan te pas komt.

 

De verschillende soorten

Er zijn diverse modellen van wimpers op de markt die zich onderscheiden door de manier waarop de haartjes op de wimperrand worden geplaatst. De mogelijkheden zijn enorm en verschillen per fabrikant. Enkele meest voorkomende wimpersoorten zijn bijvoorbeeld de strips waarbij er een volledig wimperrand is waarop haartjes zijn aangebracht. Binnen deze soort kun je ook nog kiezen voor verschillende looks want ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, vormen, lengtes en diktes. Daarnaast zijn er ook de halve strips die worden gebruikt om op de buitenste ooghoeken aan te brengen voor een natuurlijke look.

Vervolgens heb je de losse wimpers die je ogen een heel natuurlijke uitstraling geven omdat je zelf kunt bepalen hoeveel stuks je plaatst. Bovendien heb je hierin ook verschillende lengtes die je kunt combineren. De meeste losse wimpers hebben een kleine krul en zijn zwart van kleur. Nepwimpers moeten telkens ‘s avonds worden verwijderd en zijn meestal wel herbruikbaar. Tenslotte zijn er ook nog de wimperextensions die door een ervaren schoonheidsspecialiste worden geplaatst. Wimperextensions worden aan en tussen de echte wimpers vastgemaakt en blijven tot wel 4 weken zitten.

 

Aandachtspunten om de juiste keuze te maken

We kunnen je alvast aanraden om niet meteen voor de eerste de beste nepwimpers te kiezen. Ieder persoon heeft een ander gezicht, oogvorm en eigen wimpers waarmee je rekening moet houden. Je kunt beter gaan voor een natuurlijk ogende nepwimper die niet extreem veel van je eigen wimper verschilt. Als je zelf al korte of weinig wimpers hebt zal het opvallen als je voor extra lange of volle nepwimpers kiest. Ook voor de kleur ga je beter naar een soort die dicht bij je natuurlijke wimper aansluit. 

Het is de bedoeling dat je eigen wimpers worden gecomplementeerd en niet dat het er onnatuurlijk gaat uitzien. Bij een valse wimper worden de haartjes op een bandje vastgemaakt. Vaak hebben deze bandjes een zwarte kleur waardoor je er meteen ook de eyeliner bij hebt. Op zich is dit gemakkelijk maar de zwarte kleur valt nogal op als je dit niet gewoon bent. Tegenwoordig voorzien de meeste merken dan ook nepwimpers met een doorzichtige wimperrand of je kunt kiezen om losse wimpers te gebruiken. Deze wimpers vallen het minst op als je bijna geen make-up gebruikt. 

Hoe worden nepwimpers aangebracht

Er zijn 2 verschillende manieren om nepwimpers aan te brengen. Bij magnetische nepwimpers wordt er gebruik gemaakt van kleine magneetjes op de wimperrand of een volledig magnetische strip. Bij deze soort ga je een magnetische eyeliner aanbrengen die meestal ook waterproof is. Je kunt 2 tot 3 laagjes eyeliner plaatsen en goed laten opdrogen. Vervolgen plaats je de nepwimper met een speciale wimperzetter op de eyeliner en je drukt hem even aan. Nu zou je valse wimper goed stevig moeten vastzitten om een ganse dag zonder problemen al je activiteiten uit te voeren.

Daarnaast is er de nepwimper die met een speciale lijm wordt opgeplakt. Zorg ervoor dat je wimperlijm kiest van een goede kwaliteit zodat je zeker bent dat hij goed houdt. Het is minstens even belangrijk om na te kijken of er al dan niet latex in de lijmsoort zit omdat een heleboel mensen hiervoor allergisch blijken te zijn. Het aanbrengen van de juiste hoeveelheid lijm vraagt enige oefening maar eenmaal je het in de vingers hebt is het geen kunst meer. Om de beste manier te leren van het aanbrengen met lijm kun je verschillende tutorials bekijken op YouTube.

 

6 beste nepwimpers (Reviews) van 2022

 

Tegenwoordig gebruiken veel dames nepwimpers om de make-up compleet af te werken. Als je van nature al dunne wimpers hebt of je wimpers zijn door het verstrijken van de jaren wat uitgedund, dan is het handig om natuurlijk ogende nepwimpers te kunnen opplakken. Of misschien wil je nepwimpers laten zetten? We hebben voor jou alvast een lijstje met 6 toppers samengesteld. Vraag ook even advies aan een ervaren schoonheidsspecialiste om je te helpen om de beste nepwimpers uit te kiezen die voor jouw ogen het meest geschikt zijn.

 

1. Naera Magnetische Wimpers Set Inclusief Wimperzetter en 2 flesjes waterproof Eyeliner 

 

De nepwimpers van Naera is een set magnetische wimpers met 3D effect. Deze set bestaat uit 10 paar nepwimpers in verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een setje natuurlijk ogende nepwimpers of voor een paar volle wimpers om  voor een speciaal feestje een dramatische look te verkrijgen.

Bovendien zijn ze voorzien van 5 magneetjes waardoor je ze stevig kunt aanbrengen zonder dat je het risico loopt om tijdens een dansavond je wimpers te verliezen. Deze wimpers zijn bijzonder eenvoudig te plaatsen dankzij de meegeleverde wimperzetter en de magnetische waterproof eyeliner.

Daarnaast kunnen de nepwimpers tot wel 30 keer worden hergebruikt. Ze zijn gemaakt uit synthetisch haar waarbij geen dierlijke materialen werden gebruikt. We zien dat deze set in de reviews een goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Veelzijdig: deze set bestaat uit 10 paar nepwimpers in verschillende stijlen waardoor je kunt kiezen voor een natuurlijk effect of voor grote Bambi ogen en alle variaties er tussenin.

Gebruiksvriendelijk: elke wimper is voorzien van 5 magneetjes waarmee hij op de magnetische waterproof eyeliner stevig vast blijft zitten.

Herbruikbaar: de setjes kunnen tot wel 30 keer worden hergebruikt door ze na het verwijderen voorzichtig te reinigen en altijd in de verpakking te bewaren.

Compleet pakket: het pakket bestaat uit 10 paar wimpers, 2 flesjes magnetische waterproof eyeliner en een wimperzetter om ze gemakkelijk te kunnen aanbrengen.

 

Nadelen:

Eyeliner: enkele klanten maken de opmerking dat de magnetische eyeliner heel moeilijk te verwijderen is.

Koop bij bol.com (€21.95)

 

 

 

 

2. Revir Magnetische Wimpers nepwimpers 10 wimpers 4 eyeliner en pincet

 

Met de magnetische wimperset van Revir heb je geen lijm meer nodig. Dit pakket bestaat uit 10 setjes wimpers in verschillende stijlen zodat je voor elke gelegenheid een andere soort kunt uitkiezen. Daarnaast zijn deze wimpersetjes herbruikbaar waardoor je voor een lange tijd bent voorzien.

Deze nepwimpers hebben magneetjes waarmee ze goed op de magnetische waterproof eyeliner blijven vastzitten. Bovendien zijn de wimpers voorgevormd waardoor ze een perfecte pasvorm hebben en je ze meteen kunt aanbrengen. Ze zijn trouwens gemaakt uit synthetisch haar en er werden voor de productie geen dierlijke materialen gebruikt.

Je kunt de magnetische waterproof eyeliner gemakkelijk verwijderen met make-up remover op oliebasis. We zien in de reviews dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat de nepwimpers voorzien zijn van magneetjes hoef je geen lijm te gebruiken. Dankzij de magnetische eyeliner blijven de wimpers goed zitten.

Herbruikbaar: wanneer je de nepwimpers goed aanbrengt en terug afneemt kun je ze meerdere malen gebruiken. Bewaar ze steeds in de originele verpakking.

Volledige set: het pakket bestaat uit 10 paar valse wimpers in verschillende stijlen, 4 flesjes waterproof magnetische eyeliner en een wimperzetter.

 

Nadelen:

Formaat: één klant merkt op dat de wimpers nogal groot zijn waardoor ze 1 magneetje moest wegknippen om ze goed te laten passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Self Glow magnetische wimpers met eyeliner inclusief wimperpincet 3 stuks

 

De wimperset van Self Glow is de populairste in zijn soort. Hoewel dit niet echt een aanbieding is krijgt deze set een goedkope prijs als je meerdere pakketjes aankoopt. Hierdoor heb je meteen een voorraad mooie nepwimpers in huis aan een voordelige prijs.

Deze set heeft 3 paar nepwimpers waarvan je er 2 kunt gebruiken voor een gewone alledaagse look en 1 paar voor een speciale gelegenheid. De magnetische nepwimpers zijn bovendien heel gemakkelijk aan te brengen met de meegeleverde magnetische eyeliner en de handige wimperzetter.

Daarnaast zijn deze wimpers gemaakt uit kwalitatief synthetisch materiaal dat heel erg op natuurlijke zijde lijkt. Hierdoor zijn ze bijzonder duurzaam en mits een goede verzorging kunnen deze wimpers meerdere malen worden hergebruikt. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over deze magnetische nepwimpers.

 

Voordelen: 

Eenvoudig gebruik: door de handige magneetjes op de wimperrand en de magnetische eyeliner kunnen deze wimpers heel gemakkelijk worden aangebracht. Nepwimpers opplakken was nog nooit zo eenvoudig.

Kwaliteit: deze valse wimpers zijn gemaakt uit fijn synthetisch materiaal waardoor ze eruitzien alsof ze uit pure zijde werden gemaakt. Ze hebben dan ook een uitstekende kwaliteit.

Verschillende looks: de set bestaat uit 3 paar nepwimpers waarmee je telkens een andere look kunt creëren. Twee paar kunnen gemakkelijk dienen voor dagelijks gebruik en één paar is ideaal voor een speciale gelegenheid.

Herbruikbaar: de nepwimpers kunnen goed worden bewaard in de handige verpakking waardoor ze ook meerdere malen bruikbaar zijn.

 

Nadelen:

Lengte: enkele klanten merken op dat de wimpers nogal lang zijn waardoor je ze wel wat moet bijknippen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ardell Demi Wispies multipack 5 paar nepwimpers

 

Ardell wordt vaak beschouwd als het beste merk voor nepwimpers en alle benodigdheden om ze optimaal te gebruiken. Ardell heeft dan ook een enorm aanbod aan verschillende stijlen nepwimpers die uit diverse materialen zijn gemaakt. 

Deze Demi Wispies is een pakket van 5 sets valse wimpers die door middel van de meegeleverde wimperlijm goed op hun plaats blijven zitten. Deze nepwimpers zorgen voor een natuurlijke look doordat de wimperhaartjes kriskras en met verschillende lengtes door elkaar zijn geplaatst. 

Daarnaast hebben deze wimpers een Invisiband of doorzichtige wimperrand. Deze band is trouwens iets smaller dan bij de meeste nepwimpers waardoor ze zeer comfortabel zijn om te dragen. In de reviews zien we dat dit product de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Natuurlijke look: deze nepwimpers geven je een natuurlijke look doordat de haartjes door elkaar en met verschillende lengtes op de doorzichtige wimperrand zijn geplaatst.

Gebruiksvriendelijk: de nepwimpers worden aangebracht met speciale wimperlijm waardoor ze extra goed blijven zitten en comfortabel aanvoelen.

Herbruikbaar: door voorzichtig de lijm van de wimperrand te verwijderen kunnen deze wimpers meerdere malen worden gebruikt.

Stijl: de wimpers hebben een uitlopende stijl die in de binnenste ooghoek korter is en langer wordt naar de buitenste ooghoek toe.

 

Nadelen:

Materiaal: we merken op dat deze nepwimpers zijn gemaakt uit 100% gesteriliseerd menselijk haar wat niet iedereen even aangenaam zal vinden.

Koop bij bol.com (€14.41)

 

 

 

 

5. 3D magnetische wimpers set 10 stuks 2 magnetische eyeliners

 

De nepwimpers van Beuninck zijn voorzien van kleine magneetjes waardoor ze gemakkelijk op de magnetische eyeliner kunnen worden aangebracht. Het pakket bestaat uit 10 nepwimpers in verschillende stijlen, 2 flesjes magnetische eyeliner en een handige wimperzetter.

De voorgevormde wimpers hebben een perfecte pasvorm waardoor ze heel comfortabel zitten. Bovendien zijn ze gemaakt uit synthetisch haar van een hoogstaande kwaliteit. Ze kunnen trouwens meerdere malen worden gebruikt door ze voorzichtig te verwijderen en ze in de originele verpakking te bewaren.

Door de magnetische waterproof eyeliner blijven ze trouwens de ganse dag op hun plaats. Ook tijdens een stevige danspartij hoef je je geen zorgen te maken of ze wel nog goed zitten. We merken dat dit product een uitstekende beoordeling kreeg. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: op de nepwimpers zijn kleine magneetjes aangebracht waarmee ze gemakkelijk op de magnetische eyeliner kunnen worden vastgemaakt.

Diverse looks: het pakket bevat 10 setjes wimpers om telkens een andere look uit te kiezen.

Materiaal: de nepwimpers zijn gemaakt uit synthetische haar van een hoge kwaliteit waardoor ze extra veel volume geven.

Herbruikbaar: de magnetische wimpers kunnen verschillende keren opnieuw worden gebruikt.

 

Nadelen:

Eyeliner: magnetische waterproof eyeliner is niet zo gemakkelijk te verwijderen. Doe dit steeds heel voorzichtig om je echte wimpers niet te beschadigen.

Koop bij bol.com (€24.95)

 

 

 

 

6. 3D magnetische nepwimpers 2 paar zonder lijm

 

De set Belau magnetische nepwimpers heeft de laagste prijs in onze selectie. Het pakket bestaat uit 2 paar 3D magnetische wimpers die verpakt zijn in een handig opbergdoosje. 

Deze wimpers zijn gemaakt uit synthetisch kunsthaar en geven je ogen een volle look. Op de wimperrand zijn enkele kleine magneetjes aangebracht waarmee je de wimpers gemakkelijk op een magnetische eyeliner kunt aanbrengen.

Daarnaast zijn deze herbruikbare wimpers 12 mm lang en kunnen ze zonder probleem volgens je eigen smaak iets worden bijgeknipt. In de reviews zien we dat de meningen over dit product verdeeld zijn.

 

Voordelen:

Magnetisch: de nepwimpers hebben kleine magneetjes om ze op een magnetische eyeliner vast te maken.

Pasvorm: de gebogen wimperrand zorgt voor een perfecte pasvorm. Ze zijn trouwens 26 mm breed waardoor ze geschikt zijn voor verschillende ooggroottes.

Gebruiksgemak: deze wimpers kunnen zonder probleem worden bijgeknipt volgens de grootte van de ogen. Ook de lengte van 12 mm kan worden aangepast.

Opbergdoosje: deze set bestaat uit 2 paar magnetische wimpers die worden geleverd in een handig opbergdoosje.

 

Nadelen:

Extra aankoop: de eyeliner moet apart worden aangekocht. Enkele klanten merken op dat het pakket dan meteen veel duurder is in aankoop.

Koop bij bol.com (€11.99)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe breng je nepwimpers aan en hoe haal je ze er terug af?

Je bekomt het beste resultaat nadat je eerst je echte wimpers met een wimperkrultang hebt gekruld. Vervolgens werk je de maquillage van je ogen af om pas daarna je valse wimpers op te plakken. Als de nepwimpers te lang zijn kun je ze wat bijknippen aan de kant waar de haartjes het langst zijn. Breng nu wat wimperlijm aan op de valse wimpers door de rand voorzichtig in de lijm te dippen. Vervolgens kun je de nepwimper op kleven door te starten aan de binnenste ooghoek.

Druk de wimper voorzichtjes aan waar de eerste echte wimper staat en volg de lijn tot aan de buitenste ooghoek. Het zal misschien niet meteen lukken maar oefening baart kunst. Om de nepwimpers te verwijderen gebruik je lijmverwijderaar voor nepwimpers of een demaquillant waar veel olie in zit. Trek de nepwimpers niet zomaar los want je kunt je echte wimpers hierdoor meetrekken. Om de restjes lijm op je ooglid volledig weg te halen gebruik je gewoon make-up remover.

Q2: Hoelang blijven nepwimpers zitten?

Hoelang je nepwimpers goed blijven zitten is van diverse factoren afhankelijk. Het belangrijkste om ze mooi en lang te kunnen ophouden is het gebruik van een degelijke wimperlijm. Daarnaast is ook de soort wimpers die je uitkiest van groot belang. Er zijn namelijk nepwimpers op de markt die goed zijn om één dag op te houden en je hebt ook setjes die verschillende weken blijven zitten. Wanneer je kiest voor gewone of stripwimpers kun je ze 1 dag dragen. De wimpers die dienen om langer te blijven zitten worden meestal in het schoonheidsinstituut met een speciale lijm en techniek geplaatst. 

 

Q3: Hoe vaak kun je nepwimpers gebruiken?

Wanneer je kiest voor de betere nepwimpers kunnen deze meerdere keren worden gebruikt. Het hangt natuurlijk af van de kwaliteit en de manier waarop je er mee omgaat of je ze al dan niet meermaals kunt aanbrengen. Daarom is het verwijderen van nepwimpers heel belangrijk. Je kunt ze beter vanaf de buitenste ooghoek voorzichtig lostrekken.

Daarna maak je de wimperrand schoon door met een fijn pincet de lijmresten te verwijderen. Bewaar je nepwimpers steeds in de originele verpakking om te weten welke wimper op welk oog hoort. Je zult zelf merken of de wimpers nog naar behoren zijn om ze nogmaals te gebruiken.

 

Q4: Waaruit worden nepwimpers gemaakt?

Er zijn diverse soorten nepwimpers op de markt. Zo zul je er vinden die gemaakt zijn uit synthetisch materiaal, zijden nepwimpers, wimpers die gemaakt zijn van nertshaar en faux mink wimpers. Deze faux mink wimpers zijn de populairste zijdezachte nepwimpers die gemaakt zijn uit faux mink vezels of valse nertshaartjes.

Ze kunnen bijna niet van echte wimpers worden onderscheiden. Tijdens het vervaardigen van faux mink wimpers worden er geen dierlijke materialen gebruikt. Dergelijke wimperharen zijn iets dikker aan de wimperaanzet en worden fijner naar het uiteinde toe. Hierdoor lijken ze heel natuurlijk.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES