6 beste Micellair Waters Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste micellair waters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij de meeste dames is het een vast ritueel om ‘s morgens en ‘s avond de gezichtshuid te reinigen. Door de jaren heb je waarschijnlijk al verschillende producten geprobeerd waarbij je toch niet de optimale werking ervaart. Om een diepe reiniging te bekomen kun je gebruik maken van micellair water. We hebben 3 producten uitgekozen om eens de voor- en de nadelen te bekijken. Zo zie je dat het La Roche-Posay fysiologisch micellair water geschikt is voor de gevoelige huid. Daarnaast merk je dat de Nivea expert make-up remover specifiek de langhoudende- en waterproof make-up gemakkelijk gaat verwijderen.

ModeMode
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste micellair waters (Reviews) van 2024

 

Micellair water is de nieuwste revelatie op het gebied van gezichtsreiniging. Zoek je een klein flesje micellair water om in je handtas te stoppen zodat je na het sporten je gezicht kunt reinigen en verfrissen? Of misschien zoek je micellair water om dagelijks je make-up te verwijderen? We hebben voor jou 6 topproducten uitgekozen aan de hand van het advies van schoonheidsconsulentes. Probeer even de tijd te nemen om alles rustig te bekijken alvorens je het beste micellair water uitkiest voor jouw huidtype.

 

1. La Roche-Posay fysiologisch micellair water 200 ml gevoelige huid

 

Het reinigingswater van La Roche is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid en is geschikt voor dagelijks gebruik. Het micellair water zal je huid zuiveren van alle vuil en stofdeeltjes die zich gedurende de dag in je poriën hebben opgestapeld.

Daarnaast kan het ook worden gebruikt om je make-up te verwijderen. Dit fysiologisch micellair water zal bovendien je huid hydrateren waardoor je vroegtijdige huidveroudering tegengaat. Dankzij de kalmerende en verfrissende werking kun je de dag starten met een schone en zachte huid.

Het reinigingswater is dermatologisch getest waardoor hij geschikt is voor de meest gevoelige huidtypes die soms last hebben van roodheid en irritaties. Het product is trouwens verkrijgbaar in verpakkingen van 200 en 400 ml. In de reviews zien we dat alle klanten heel tevreden zijn over de werking van dit micellair water. 

 

Voordelen:

Huidtype: dit micellair water is geschikt voor elk huidtype en vooral voor de gevoelige huid die snel last heeft van roodheid en irritatie.

Voedend: door de hydraterende werking wordt de huid tijdens de reiniging meteen ook gevoed.

Gebruiksvriendelijk: het reinigingswater kan gewoon op een wattenschijfje worden aangebracht om de huid te reinigen.

 

Nadelen:

Verpakking: een klant merkt op dat het formaat van het flesje te klein is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nivea expert make-up remover 400ml micellair water

 

Nivea wordt sinds jaar en dag door velen  beschouwd als het beste merk voor huidverzorgingsproducten. Dit micellair reinigingswater zal langhoudende- en waterproof make-up verwijderen zonder dat je er al te veel moeite moet voor doen. 

Het Nivea micellair water is gemaakt met zwarte thee extracten die als een magneet vuil en vetdeeltjes in de huid gaan aantrekken. De effectieve formule zorgt ervoor dat de huid terug kan ademen en een zuurstofboost krijgt zodat hij er fris en gezond zal uitzien.

Daarnaast is het micellair water alcoholvrij, pH-neutraal en dermatologisch getest waaruit blijkt dat het geschikt is voor een gemengde huid. Het product wordt bovendien verkocht in verpakkingen van 400 ml waardoor je er toch wel een eindje ver mee komt. In de reviews merken we op dat de klanten over het algemeen tevreden zijn over dit product. Ze beoordelen dit micellair water dan ook met 4,5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Dermatologisch getest: het product is pH-neutraal en alcoholvrij. Bovendien is het dermatologisch getest waaruit blijkt dat het micellair water geschikt is voor de gemengde huid.

Werking: dankzij de effectieve formule wordt de huid gereinigd waardoor ook langhoudende- en waterproof make-up gemakkelijk worden verwijderd.

Positieve werking: het product zorgt ervoor dat de huid een zuurstofboost krijgt en terug kan ademen.

Het prijskaartje: doordat dit product 50% korting kreeg heeft hij een heel goedkope prijs.

 

Nadelen:

Matige werking: het blijkt toch iets moeilijker te zijn om waterproof mascara en eyeliner te verwijderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Garnier SkinActive Pure Active micellair reinigingswater voor de vette huid 

 

Garnier maakt al meer dan 100 jaar verzorgingsproducten die voor iedereen toegankelijk zijn. Het SkinActive Pure micellair water is één van de populairste producten uit hun gamma. Het milde reinigingswater is geschikt voor de gevoelige en de gemengde tot vette huid. In de reviews zien we dat de klanten dit product 4,8 van de 5 sterren gaven. 

Het Garnier micellair water gaat de onzuiverheden in de huidporiën wegnemen en verzacht bovendien de gevoelige huid. Het is zowel geschikt om de make-up van de ogen, de lippen en de rest van het gezicht te verwijderen. Daarnaast is het reinigingswater dermatologisch getest en verrijkt met micellen voor een optimale werking.

Deze aanbieding bestaat uit 3 stuks, elk met een inhoud van 400 ml. Bovendien bestaat dit micellair water voor wel 7 verschillende huidtypes zodat er zeker eentje geschikt is voor jouw huid. Het product is heel eenvoudig te gebruiken door gewoon een hoeveelheid op een wattenschijfje te doen en het gezicht te reinigen zonder naspoelen.

 

Voordelen: 

Dubbele werking: het micellair water zal de huid reinigen en gaat bovendien de gevoelige huid verzachten.

Huidtypes: het product is geschikt voor een gevoelige, gemengde tot vette huid.

Gebruiksvriendelijk: je doet een hoeveelheid op een wattenschijfje en je kunt de huid in een simpele beweging reinigen.

Het prijskaartje: bij deze aanbieding koop je 3 stuks voor een voordelige prijs.

 

Nadelen:

Verschillende soorten: doordat er heel wat verschillende soorten micellair water zijn kan het wel even duren vooraleer je het juiste product voor jouw huid hebt gevonden

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Biodermal Micellair water makeup remover 200ml

 

Biodermal is een Nederlands merk dat huidverzorgingsproducten maakt die speciaal afgestemd zijn op de huidtypes van de Nederlandse vrouw. Iedere huidstructuur is anders en elke huid reageert anders op invloeden van buitenaf.

Het Biodermal micellair water zal de huid op een zeer milde maar effectieve manier reinigen. Hierdoor worden alle make-up en andere onzuiverheden verwijderd. Daarnaast heeft het reinigingswater ook een verzachtende, verzorgende en hydraterende werking waardoor je een stralende huid krijgt.

Het product is dermatologisch getest en is bovendien pH-neutraal waardoor het geschikt is voor de normale tot gevoelige huid. Het micellair water is heel gemakkelijk te gebruiken, ‘s ochtends en ‘s avonds, op een wattenschijfje om het gezicht en de hals reinigen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over dit product en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen:

Driedubbele werking: naast het reinigen gaat dit product ook de huid verzorgen en hydrateren.

Gebruiksgemak: het micellair water is gemakkelijk in gebruik en bovendien moet het gezicht niet worden afgespoeld.

Huidtypes: het water is dermatologisch getest en pH-neutraal. Het is geschikt voor de gevoelige en tot normale huid.

 

Nadelen:

Irritatie: een klant maakt de opmerking dat het prikt in de ogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Rituals The Ritual of Namasté Purify Micellar Water Gezichtsreiniging

 

Het product van Rituals valt in de laagste prijsklasse in onze top 6. Het reinigingswater is verrijkt met Heilige Lotus en Indian Rose extracten die ervoor zorgen dat je een schone en frisse huid hebt. De zachte reinigende formule verwijdert make-up, onzuiverheden en vervuilende deeltjes uit de lucht. 

De Heilige Lotus extracten zorgen voor een verzachtende en verzorgende werking. Daarnaast wordt dit aangevuld met de zoete en subtiele geur van de Indian Rose die gekozen werd voor zijn hydraterende eigenschappen. Door de combinatie van deze actieve bestanddelen zal de huid rein en fris aanvoelen. 

Bovendien is dit product dermatologisch getest en geschikt voor elk huidtype. Het micellair water is alcoholvrij en is gemaakt met natuurlijke producten die op een ecologisch verantwoorde manier werden verkregen. De klanten zijn heel tevreden over dit micellair water met zijn subtiele geur.

 

Voordelen:

Effectieve werking: door de combinatie van natuurlijke bestanddelen heeft dit product een reinigende en verzorgende werking.

Geur: het micellair water heeft de heerlijke subtiele geur van de Indian Rose.

Huidtype: de Heilige Lotus extracten zorgen ervoor dat dit product ook geschikt is voor de gevoelige huid.

Het prijskaartje: het reinigingswater van Rituals valt in de laagste prijsklasse.

 

Nadelen:

Prikkelend gevoel: één klant die een heel gevoelige huid heeft ervaart een prikkelend gevoel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Vichy Pureté Thermale micellair water 400 ml gevoelige huid

 

Het Vichy mineraalwater ontspringt in een bron in het vulkanisch gebied in de Auvergne in Frankrijk. Door de 4000 meter diepte in de aarde maakt het water een duizend jaar durende tocht waarbij het het Vichy water zich gaat verrijken met 15 zeldzame mineralen. 

Het Vichy Thermale micellair water is gemaakt met toevoeging van dit mineraliserend Vichy water en ook met panthenol waardoor je een sterke en stralende huid krijgt. Panthenol is een vitamine B5 complex dat kan worden opgelost in water en dat zorgt voor de herstelling van de huid.

Het reinigingswater van Vichy werd dermatologisch getest en is bovendien alcoholvrij. Naast de reinigende werking zal het de roodheid wegnemen en de huid hydrateren. Dit micellair water is geschikt voor de gevoelige huid die vaak last heeft van huidirritaties en roodheid.  Hij wordt trouwens verkocht in flacons van 200 ml. De klanten tonen in de reviews een enorme appreciatie voor dit product en beoordelen het dan ook met 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Huidtype: dit product is geschikt voor de gevoelige huid die soms geïrriteerd en rood is.

Dermatologisch getest: het reinigingswater van Vichy is dermatologisch getest en alcoholvrij.

Natuurlijke bestanddelen: het micellair water is gemaakt met toevoeging van het thermale water dat bestanddelen van 15 mineralen bevat.

 

Nadelen:

Prijzig: voor een kleine verpakking van 200 ml is de aankoopprijs nogal prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Micellair waters Koopgids

 

Micellair water wordt tegenwoordig geprezen als het meest effectieve reinigingsproduct. Het wordt dan ook door veel dames gebruikt die heel tevreden zijn over de optimale werking ervan. Maar wat is micellair water nu precies, waarom moet je dit echt gebruiken en hoe moet je het gebruiken? Neem even een ogenblik de tijd om de producten te vergelijken. De aanbevelingen van de verschillende schoonheidsconsulentes kunnen je helpen om het beste micellair water te kiezen voor jouw huidtype. Laat ook de verschillende aanbiedingen niet zomaar aan je voorbijgaan.

Wat is micellair water

Micellair water lijkt op het eerste zicht gewoon op water met olie. Het micellair water bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten die een reinigende werking hebben op de huid. Bovendien werkt het ook vochtinbrengend, verfrissend en egaliserend waardoor je een mooie en gezonde gezichtshuid krijgt. Het micellair water is eigenlijk water en olie met toevoeging van micellen. Hierdoor zullen de 2 componenten zich gaan mengen en een beetje olieachtig aanvoelen.

De micellen bestaan uit een hydrofiele kop die water aantrekt en vet afstoot en de lipofiele staart van de cel die net het omgekeerde doet. Door de combinatie van deze eigenschappen worden onzuiverheden die in de huid zitten in de micellen opgeslagen. Vervolgens kunnen die met een wattenschijfje gewoon worden verwijderd. Meestal worden er ook hydraterende, kalmerende en verzorgende ingrediënten aan het reinigingswater toegevoegd.

 

Hoe wordt micellair water gebruikt

De micellen nemen onzuiverheden zoals talg, vuil en make-up resten in zich op waardoor dit naar het huidoppervlak komt en je het gewoon kan wegvegen. Je gebruikt het micellair water best ‘s morgens om de giftige stoffen en de zweetrestjes in de huidporiën te verwijderen. Zo heb je een frisse huid als basis voor je verzorgingsproducten en make-up. ‘s Avonds gebruik je het micellair water om alle make-up resten te verwijderen zodat je met een zuivere huid naar bed kunt gaan.

Je brengt een hoeveelheid van het reinigingswater aan op een wattenschijfje dat je vervolgens op de huid gaat deppen om daarna af te vegen. Je hoeft niet hard te wrijven maar het is wel nodig om dit te blijven herhalen tot je een schoon wattenschijfje hebt. Het is daarna ook niet nodig om je huid na te spoelen met water. Wanneer je echter langhoudende- en waterproof make-up wil verwijderen gebruik je toch beter eerst een make-up remover op basis van olie. Daarna kunnen de laatste make-up resten met micellair water worden verwijderd.

 

Waarom micellair water gebruiken

Micellair water heeft een geweldig effect op de huid. Het speciale water kun je gebruiken als reinigingsmelk en als tonic in één product. In vergelijking met om het even welk ander reinigingsproduct nemen de micellen veel meer vet en vuil op die je gewoon van de huid kunt afvegen. Hierdoor krijg je een veel schonere en frissere huid. Bovendien bevat het product geen tot heel weinig alcohol waardoor je het micellair water voor het volledige gezicht mag gebruiken. Je kunt ook je oogmake-up verwijderen zonder dat je last zult krijgen van geïrriteerde ogen.

De verschillende soorten micellair water

Zoals er bij elk cosmeticaproduct diverse uitvoeringen zijn voor de verschillende huidtypes, bestaan er ook verschillende soorten micellair water. De reinigende werking en de hydraterende eigenschappen van het product blijven altijd hetzelfde ongeacht welke soort micellair water je kiest. Zo is er reinigingswater voor de gevoelige en droge huid die geregeld last heeft van huidirritaties, roodheid en droge plekken.

Daarnaast heb je micellair water dat specifiek dient voor de normale of vette huid en ook nog een product dat ideaal is voor de gemengde huid. Kortom, voor elke huidsoort bestaat er micellair water. Bovendien biedt elke soort nog extra voordelen aan die afhankelijk zijn van het huidtype waarvoor het product is bedoeld.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is micellair water?

Micellair water is een product dat dient om de huid te reinigen. Het is vooral ontwikkeld om make-up en vuil die in de poriën van het gezicht zitten, te verwijderen. Het ziet eruit alsof het gewoon water is. Het is echter een samenstelling van verschillende ingrediënten waaronder micellen die water aantrekken en vet gaat afstoten. 

De combinatie van deze eigenschappen heeft een reinigende werking. De lipofiele staart van de cel zal zich in het vuil in de huid vastzetten en de hydrofiele kop van de cel steekt naar buiten. Het bolletje dat hierdoor ontstaat zal de onreinheden vasthouden in de micel. Deze kunnen gemakkelijk worden weggespoeld met water of ze kunnen met een wattenschijfje worden weggeveegd.  

Q2: Hoe wordt micellair water gebruikt?

Er wordt aangeraden om de ochtendroutine te starten met micellair water om de gezichtshuid te ontdoen van zweetrestanten en gifstoffen die zich gedurende de nacht in de poriën hebben opgestapeld. De huid zal worden verfrist voor je aan je huidverzorging begint. Wanneer het avond is, kun je micellair water gebruiken om je make-up weg te nemen. Micellair water heeft ook de eigenschap om waterproof make-up gemakkelijk te verwijderen. Je doet gewoon wat van het product op een wattenschijfje en hiermee kun je het gezicht en je hals reinigen.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE