12 beste Mascara’s Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste mascara’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Mascara is het populairste make-upproduct dat door vrijwel elke vrouw wordt gebruikt. Wanneer je meer houdt van een sobere look, dan kun je met een klein beetje mascara je ogen accentueren én toch je natuurlijke uitstraling bewaren. Omdat er steeds weer nieuwe producten op de markt worden aangeboden hebben we er 3 uitgezocht om samen met jou eens wat beter te bekijken. De L’Oréal Paris Telescopic Mascara zal de haartjes extra verlengen zodat je het mooie valse wimpereffect krijgt. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Maybelline Lash Sensational mascara die je wimpers extra veel volume geeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

12 beste mascara’s (Reviews) van 2024

 

Zelfs wanneer een vrouw heel weinig make-up gebruikt zit er toch meestal wel een mascara in haar make-uptasje. Ben je op zoek naar een mascara die extra volume geeft aan je wimpers of kies je voor een mascara met een handige waaiervormige borstel? We vroegen het advies aan verschillende make-upartiesten om deze lijst met topproducten te kunnen samenstellen. We willen je graag vragen om alles even rustig te bekijken voor je er de beste mascara uitkiest waarvan jij denkt dat hij je goed zal staan.

 

1. L’Oréal Paris Telescopic Mascara met flexibel precisie borsteltje

 

Deze L’Oréal mascara is meteen het populairste product in onze lijst met toppers. In de reviews zien we bovendien dat deze tijdelijke aanbieding een goede score kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding en dat de klanten dit product zeker aanraden. 

De Telescopic mascara heeft een recht flexibel precisie borsteltje met 4 platte zijkanten waarmee hij perfect vanaf de wimperaanzet tot aan de puntjes kan worden aangebracht. Door de mascara met een zigzaggende beweging aan te brengen creëer je trouwens ook meer volume en worden de wimpers goed gespreid zodat de microvezels elk wimperhaartje bedekken.

Daarnaast zorgen de telescopische microvezels in het product voor extra verlenging waardoor je als het ware het valse wimpereffect verkrijgt. Hij heeft trouwens een intens mooie carbonzwarte kleur waardoor je ogen nog meer worden geaccentueerd. Deze mascara is spijtig genoeg niet waterproof waardoor hij wel kan uitlopen.

 

Voordelen:

Borsteltje: het flexibele precisie borsteltje heeft 4 platte kanten waarmee je elk wimperhaartje perfect bereikt om een mooi resultaat te bekomen.

Kleurintensiteit: de carbonzwarte pigmenten zorgen voor een intense kleur waardoor je ogen een sprekende uitstraling krijgen.

Verlenging: door de combinatie van de telescopische microvezels en het flexibele precisie borsteltje worden de wimpers vanaf de wimperaanzet tot aan de puntjes verlengd.

De prijs: deze mascara heeft tijdelijk een goedkope prijs waardoor hij voor velen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Klonterig: enkele klanten maken de opmerking dat het product de wimpers aan elkaar doet kleven waardoor ze er klonterig uitzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Maybelline Lash Sensational Mascara verrijkt met rozenbottelolie

 

De Maybelline mascara Lash Sensational wordt geleverd in een roze blinkende tube die heel comfortabel in de hand ligt. Met de waaiervormig gebogen borstel zul je trouwens elk wimperhaartje moeiteloos van een mooie intens zwarte of bruine kleur kunnen voorzien.

Bovendien zorgt de borstel ervoor dat de haartjes goed uit elkaar worden gespreid om een uitwaaierend effect te bekomen waardoor klonterige wimpers uit den boze zijn. Het borsteltje beschikt trouwens over verschillende borstelhaarlengtes om de korte wimperhaartjes ook te voorzien van een laagje mascara zodat je meer volume kunt creëren.

Door de toevoeging van rozenbottelolie zorgt deze mascara overigens voor soepele en verzorgde wimpers waardoor je er steeds op je best uitziet. Daarnaast kun je door eerst een mascaraprimer te gebruiken voor extra lengte zorgen om een sensationeel resultaat met volle lange wimpers te bekomen. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Verzorgend: deze mascara is verrijkt met rozenbottelolie waardoor de wimpers worden verzorgd en soepel blijven.

Gebruiksgemak: de gebogen borstel met verschillende lagen borstelharen zorgt ervoor dat de wimpers goed worden gespreid zodat elk haartje van product kan worden voorzien.

Volume: door de flexibele borstel zigzaggend over de wimpers te bewegen bekom je een uitwaaierend effect met veel volume.

Het prijskaartje: de mascara van Maybelline valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij voor elk budget geschikt is.

 

Nadelen:

Moeilijk te verwijderen: enkele klanten merken op dat dit product heel snel opdroogt en moeilijk te verwijderen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Max Factor 2000 Calorie Mascara Dramatic Volume voor gevoelige ogen

 

De Max Factor 2000 werd ontworpen om de wimpers extra veel volume te geven. Het is trouwens een populair product dat graag door professionele make-upartiesten wordt gebruikt omdat je er een heel dramatische look mee kunt creëren.

Bovendien beschikt deze mascara over een unieke formule die ervoor zorgt dat de vloeistof snel opdroogt en veegvast is waardoor hij voor mensen met gevoelige ogen en contactlensdragers bijzonder goed geschikt is. Hij is trouwens niet waterproof waardoor je hem gemakkelijk met een milde make-upremover kunt verwijderen.

Daarnaast heeft deze verpakking een speciaal dik borsteltje met een spitse kop waarmee je ook de haartjes in de beide ooghoeken kunt bereiken om de mascara heel precies aan te brengen. Hoewel de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop merken we in de reviews dat sommige mensen de geur als onaangenaam ervaren.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het dikke borsteltje met fijne kop zorgt ervoor dat je ook de wimperhaartjes in de binnenste en buitenste ooghoeken van een laagje product kunt voorzien.

Resultaat: door de mascara met een zigzaggende beweging in enkele laagjes aan te brengen zorgt hij voor extra volume.

Kleuren: hij is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen waardoor je kunt kiezen voor een krullend effect, volume of waterproof. Daarnaast wordt hij aangeboden in een zwarte of een bruine kleur.

Gevoelige ogen: doordat hij snel droogt en veegvast is, wordt hij door mensen met gevoelige ogen en door contactlensdragers goed verdragen.

 

Nadelen:

Weinig effect: enkele klanten melden dat ze weinig verschil opmerken wanneer ze deze mascara gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Clinique High Impact Mascara Black 01 Krul en Volume voor gevoelige ogen

 

Naast de uitgebreide verzorgingslijn biedt Clinique ook make-upproducten aan die dermatologisch zijn getest. Daarom wordt het vaak als het beste merk beschouwd voor producten met een hoogwaardige kwaliteit die bovendien ook door mensen met een allergie kunnen worden gebruikt.

De Clinique mascara is rijkelijk gepigmenteerd met intens zwart of met een zwart/bruine tint zodat je zelf kunt bepalen of je voor een natuurlijke look gaat of een meer uitgesproken oogopslag wilt. Dankzij het dikke borsteltje met verschillende borstelhaarlengtes kun je elke wimper laag voor laag van een film voorzien om zowel volume als lengte te verkrijgen en een uitdagende blik te creëren.

Daarnaast is deze mascara uitvoerig dermatologisch getest waardoor hij ook geschikt is voor mensen die gauw last hebben van oogirritaties en voor contactlensdragers. Hij is niet waterproof waardoor je hem gemakkelijk met een milde make-upremover kunt verwijderen. In de reviews zien we dat dit artikel een heel goede score kreeg. 

 

Voordelen: 

Kleurintensiteit: door de sterk gepigmenteerde kleuren kun je je ogen met een zwarte of een zwart/bruine tint laten stralen.

Gebruiksgemak: het dikke borsteltje met borstelharen in verschillende lengtes zorgt ervoor dat je elk wimperhaartje van een laagje mascara kunt voorzien.

Dermatologisch getest: deze mascara is dermatologisch getest waaruit blijkt dat hij geschikt is voor mensen met gevoelige ogen en contactlensdragers.

Makkelijk verwijderbaar: hij kan gewoon met een milde make-upremover en een wattenschijfje worden verwijderd.

 

Nadelen:

Prijs-kwaliteit: enkele klanten zijn minder tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit artikel omdat je van dit dure product meerdere laagjes moet aanbrengen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Chanel Le Volume De Chanel Waterproof voor een vol en dik resultaat

 

Dit toppertje van Chanel kreeg in de reviews een uitstekende beoordeling met 4,7 van de 5 sterren. Hoewel je bij aankoop van meerdere stuks deze mascara aan een goedkopere prijs krijgt, blijft dit toch wel een duur product waardoor hij niet voor ieders budget geschikt is.

De Chanel mascara Le Volume is waterproof en zorgt bovendien voor een intense kleur waardoor je een open blik krijgt. Hij kan gemakkelijk worden aangebracht met het spits toelopende borsteltje die over borstelharen in verschillende lengtes beschikt zodat elk wimperhaartje perfect van een laagje mascara kan worden voorzien.

Daarnaast worden de wimperharen goed gescheiden waardoor je een voller en dikker resultaat krijgt dat veegbestendig is en de ganse dag goed blijft zitten. De vloeibare samenstelling van het product zorgt er trouwens voor dat elk laagje een intenser resultaat geeft. De mascara kan bovendien het best met een make-upremover op oliebasis worden verwijderd om de wimperhaartjes niet te beschadigen.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: het handige borsteltje is voorzien van borstelharen met verschillende lengtes waardoor je elk wimperhaartje zorgvuldig van mascara kunt voorzien.

Resultaat: door de mascara in meerdere laagjes aan te brengen met een zigzag beweging kun je voor meer volume zorgen.

Kwaliteit: deze mascara is veegbestendig en waterproof waardoor je er de ganse dag onberispelijk zult uitzien.

Kleur: hij is verkrijgbaar in de tinten zwart en bruin die bij elk laagje intenser worden waardoor je een open blik krijgt.

 

Nadelen: 

De prijs: hoewel de mascara van Chanel een goedkopere prijs krijgt bij aankoop van meerdere stuks is hij nog steeds aan de dure kant waardoor hij minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Lancôme Monsieur Big Mascara valse wimpereffect met extra volume

 

Lancôme toont met dit pareltje wederom zijn vakmanschap en de kwaliteit waarmee hun producten zijn vervaardigd. We merken dat deze Lancôme mascara goed wordt gesmaakt wat ook blijkt uit de zeer goede beoordeling die hij kreeg.

Monsieur Big wordt geleverd in een glanzende zwarte tube die een compact formaat heeft waardoor hij heel handig is om in je handtas mee te nemen. Bovendien zorgt het dikke borsteltje ervoor dat de wimpers goed worden gespreid zodat het product perfect op elk haartje kan worden aangebracht om het valse wimpereffect te verkrijgen.

Daarnaast is hij veegvast en blijft hij tot wel 24 uur lang zitten waardoor je de ganse dag stralend voor de dag kunt komen. Doordat deze mascara niet waterproof is kun je hem gemakkelijk voor het slapengaan met een zachte make-upremover verwijderen.

 

Voordelen:

Borsteltje: het dikke borsteltje zorgt ervoor dat elk wimperhaartje van een laagje product wordt voorzien waardoor je het valse wimpereffect krijgt.

Gebruiksvriendelijk: door zijn compacte formaat kun je hem gemakkelijk in je handtas wegstoppen zodat je altijd je favoriete mascara bij de hand hebt.

Veegvast: doordat dit product veegvast is en tot wel 24 uur lang blijft zitten zul je er de ganse dag perfect opgemaakt uitzien.

Het prijskaartje: dit artikel is een tijdelijke promotie die scherp werd geprijsd waardoor dit kwalitatieve product een stuk toegankelijker is geworden.

 

Nadelen: 

Niet waterproof: deze mascara is jammer genoeg niet waterproof waardoor je toch wel moet opletten wanneer het warm is en je gaat zweten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Essence Bye Bye Panda Eyes! Veegvaste Volumiserende en Definiërende Mascara 

 

De Essence mascara Bye Bye Panda Eyes heeft een crème-achtige structuur waarmee je gemakkelijk volume kunt creëren. Doordat hij je wimpers een intense zwarte kleur geeft, krijg je een heel open en sprekende blik waardoor je er de ganse dag op je best uitziet.

De vetvrije mascara zorgt er trouwens voor dat je zeker geen zwarte randen rond je ogen zult krijgen zodat panda ogen uit den boze zijn. Dankzij het dikke borsteltje met meerdere laagjes borstelharen wordt elke wimper van een delicate film voorzien waardoor je een stralende blik krijgt. Omdat er tijdens het productieproces geen enkel dierlijk product werd gebruikt en hij bovendien niet is getest op dieren, kan hij ook door veganisten worden gebruikt.

Daarnaast zal de mascara niet brokkelen of barsten zodat je je geen zorgen moet maken over beschadigde wimpers. Hij is trouwens gemakkelijk te verwijderen met lauw water en een wattenschijfje waardoor je geen make-upremover nodig hebt. Er werden voor deze mascara nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Consistentie: het product heeft een crème-achtige structuur zodat je hem heel gemakkelijk kunt aanbrengen. 

Kleur: hij wordt aangeboden in een intens zwarte kleur om je ogen een intense blik te geven.

Borstel: door de dikke borstel met meerdere laagjes borstelharen kun je elk wimperhaartje goed bereiken.

Gebruiksgemak: dit product is vetvrij waardoor je zeker geen vlekken zult krijgen. Daarnaast is hij heel gemakkelijk te verwijderen met lauw water.

 

Nadelen: 

Niet waterproof: door het feit dat je hem gemakkelijk met water kunt verwijderen vragen we ons af of hij echt wel lang en goed blijft zitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Lancôme Grandiôse Mascara

 

Deze handige zwarte mascara is afkomstig van het wereldwijd bekende merk Lancôme en zal heel wat vrouwen duidelijk kunnen bekoren. Het is niet meteen één van de meeste goedkope mascaras maar toch lijken heel wat kopers zich daar niet aan te storen.

Deze handige mascara zal meteen zorgen voor een mooi en meervoudig make-up resultaat. Het zorgt er namelijk meteen voor dat je wimpers niet alleen veel langer lijken maar bovendien ook veel volumineuzer. Het gaat hier bovendien om een hypoallergene mascara die dus vrij is van eventuele schadelijke stoffen. Het werd ook dermatologisch getest.

Ondanks het hogere prijskaartje waar een kleine minderheid van de kopers zich aan stoort, zijn de meeste klanten echter helemaal overtuigd. Zij geven dan ook meteen een goed advies over de kwaliteit en de duurzaamheid van deze mooie mascara.

Tussen het ruime assortiment aan mascara’s zul je merken dat Lancôme alvast bekend staat omwille van de kwaliteit en duurzaamheid. Het wordt niet voor niets door heel wat klanten als veruit het beste merk beschouwd. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor je.

 

Voordelen:

Verpakking: de mascara is niet alleen degelijk maar wordt bovendien gekenmerkt door een opvallend en prachtig design. Een echte blikvanger dus.

Effect: deze unieke mascara heeft als voornaamste doel, je ogen nog eens extra in de kijker te zetten. Zo zorgt de mascara eerst en vooral voor een volumineus effect en lijken je wimpers bovendien ook veel langer te zijn.

Veilig: het is belangrijk om te vermelden dat de mascara hypoallergeen is en er dus geen gebruik gemaakt werd van schadelijke stoffen. Verder blijkt het product ook dermatologisch getest en goedgekeurd.

 

Nadelen: 

Prijzig: het zal je niet verwonderen dat deze zwarte mascara niet meteen voorzien is van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara

 

Ook het merk Estée Lauder is bij een bijzonder groot publiek wereldwijd bekend. Dit kunnen we ook duidelijk zien aan de vele online reviews die bovendien voor het grootste gedeelte positief blijken te zijn.

Net zoals het voorgaande product zorgt ook deze mascara van Estée Lauder voor lange volumineuze wimpers in een mooie zwarte kleur. Bovendien is het product ook dermatologisch getest en dit wordt uiteraard ook duidelijk weergegeven op de verpakking. Een voordeel van deze mascara is dat het helemaal waterproof is.

Volgens een kleine minderheid van de kopers is deze mascara behoorlijk prijzig en helemaal niet waterproof. Toch is de meerderheid echter wel overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid. In combinatie het met leuke klassevolle design gaat het hier om een topproduct.

Ook Estée Lauder kunnen we toevoegen aan het lijstje van bekende merken op het gebied van cosmetica en verzorgingsproducten. Ben je benieuwd om te weten of deze mascara al dan niet aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen? Lees dan vooral even verder.

 

Voordelen:

Doeltreffendheid: met deze mascara bereik je niet alleen het effect van lange wimpers maar lijken ze bovendien ook nog eens volumineuzer te zijn.

Veilig: het is een groot pluspunt indien de mascara niet alleen dermatologisch getest maar ook goedgekeurd is.

Waterproof: ben je op zoek naar een mascara die niet uitloopt wanneer je weent, als het regent of wanneer je gaat zwemmen? Dan is dit product een meer dan goede aanbeveling.

 

Nadelen: 

Niet waterproof: ondanks wat in de beschrijving wordt vermeld, zou deze mascara volgens enkele klanten toch niet waterproof blijken te zijn.

Prijzig: enkele kopers hadden deze mascara liever iets goedkoper gezien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. L’Oréal Paris Double Extension Waterproof Mascara

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke mascara dan is het de moeite om dit product van L’Oréal Paris eens grondig te bestuderen. Aan de voordelige prijs te zien, zou het bovendien zomaar eens een mascara aanbieding kunnen zijn.

De mascara van L’Oréal Paris is niet alleen waterproof maar zorgt ook voor een uitstekende resultaat. Je wimpers zullen niet alleen veel langer maar ook veel voller lijken waardoor jij een klassevolle uitstraling bekomt. Verder biedt de mascara extra bescherming en verzorging aan je wimpers.

We merken meteen op dat de meningen omtrent dit product toch eerder verdeeld blijken te zijn. Zo is het voor sommige personen werkelijk een topproduct en voor anderen laat het dan weer te wensen over. Haast je daarom naar de winkel en probeer het gewoon lekker zelf even uit. Laat ons zeker weten wat je ervan vindt.

Wie had gedacht dat L’Oréal Paris geen deel zou uitmaken van dit lijstje, zat er helemaal naast. L’Oréal Paris is één van de topnamen wanneer we het hebben over cosmetica en verzorgingsproducten. Bovendien zijn veel van hun producten betaalbaar.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de vorige producten die we zonet besproken hebben, zul je merken dat het prijskaartje van deze mascara echt wel een pak lager ligt.

Waterproof: het grote pluspunt van dit product is dat de mascara volledig waterproof blijkt te zijn. Geen zorgen als je moet wenen of wanneer je gaat zwemmen.

Doeltreffendheid: deze mascara zet je ogen nog eens extra in de verf maar zal bovendien je wimpers ook beschermen en extra verzorgen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een blik op de online beoordelingen toont aan dat de meeste klanten tevreden zijn. Toch blijkt een bijzonder kleine minderheid niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Chanel Le Volume De Chanel Mascara 10 Noir

 

Deze mascara is afkomstig van het wereldwijd bekende merk Chanel en zal dus niet meteen tussen de goedkope mascara producten te vinden zijn. De mascara heeft een zwarte kleur die wordt aangeduid door de 10 Noir.

Dit product heeft een volume van ongeveer 6 ml waardoor je toch wel een tijdje verder kunt. De mascara zal meteen zorgen voor een feestelijke look doordat het je wimpers opties verlengt en veel voller doet lijken.

Slechts één enkele koper vindt het product toch wel redelijk prijzig. Toch kunnen we heel wat positieve reacties waarnemen. Zo zijn er heel wat gebruikers die een positief advies geven over de kwaliteit en de duurzaamheid. Bovendien kun je de mascara bijzonder gemakkelijk aanbrengen en valt de prijs voor de meesten toch wel nog mee.

Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een duurzame zwarte mascara voor een speciale gelegenheid? Dan loont het de moeite om dit product alvast even wat grondiger te bekijken. Deze mascara wordt jou bovendien aangeboden en aanbevolen door het topmerk Chanel.

 

Voordelen:

10 Noir: elke Chanel mascara wordt aangeduid met een nummer en een kleur. Deze 10 Noir zorgt dus voor een elegante donker zwarte kleur.

Inhoud: de mascara wordt geleverd in een prachtige designvolle verpakking en telt een inhoud van maar liefst 6 ml.

Doeltreffendheid: de mascara zorgt er in eerste instantie voor dat je wimpers volumineuzer lijken en zal ze daarnaast ook nog eens optisch gaan verlengen.

 

Nadelen: 

Prijzig: het zal je natuurlijk niet meteen mogen verwonderen dat deze mascara gekenmerkt wordt door een bepaald prijskaartje. De hoge prijs maakt het product minder toegankelijk voor het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. Collistar Infito Hoge Precisie Mascara

 

Het is misschien niet meteen één van de meeste bekende merken maar dat wil daarom niet zeggen dat deze mascara van Collistar moet onderdoen voor al deze andere producten. In tegenstelling tot de voorgaande producten die we hier al besproken hebben, bekom je met deze mascara hemelse blauwe wimpers.

Uiteraard is het ook mogelijk om de mascara in een zwarte of bruine kleur aan te kopen. Dit is helemaal afhankelijk van persoon tot persoon. De mascara is dermatologisch getest en zal dus niet zorgen voor vervelende allergische reacties. Bovendien laat het je wimpers er optisch voller en langer uitzien.

Ondanks de hoge prijs merken we toch dat de meeste kopers helemaal overtuigd zijn van de kwaliteit en de duurzaamheid van het product. Het is dus zeker de moeite waard om het eens te proberen.

Het rijtje met topproducten wordt afgesloten met deze unieke mascara geleverd en aangeboden door Collistar. Het merk is misschien niet zo bekend als Chanel of Lancôme maar staat echter wel garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Kleur: tot hiertoe hebben we het alleen maar over zwarte mascara’s gehad. Ben je echter op zoek naar een speciale en unieke mascara, kies dan voor dit product dat je wimpers er prachtig blauw laat uitzien.

Veilig: de mascara is niet alleen dermatologisch getest maar werd vervolgens ook volledig goedgekeurd. Geen zorgen voor eventuele allergische reacties dus.

Doeltreffendheid: de mascara zorgt niet alleen voor een optische verlenging van de wimpers maar laat deze er tevens ook veel voller uitzien.

 

Nadelen: 

Prijzig: jammer genoeg merken we ook hier een hoger prijskaartje op. Houd hier rekening mee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mascara’s Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe mascara, willen we je graag de raad geven om eerst even onze koopgids door te nemen. Zoals je zelf wel al zult gemerkt hebben, zijn er verschillende soorten mascara’s op de markt. Maar hoe kies je nu juist de beste mascara en welk borsteltje bezorgt je het gewenste resultaat? Ga er even rustig bij zitten om alle mogelijkheden te vergelijken voor je een beslissing neemt. Neem ook een kijkje in de outlet store waar enkele leuke aanbiedingen zeker je interesse zullen wekken.

Wat is mascara en hoe maak je de beste keuze

Mascara is een cosmeticaproduct dat wordt gebruikt om de wimpers te accentueren zodat ze er lang, vol en intens zwart uitzien. De donkere kleur zorgt er trouwens voor dat de vorm van je ogen beter uitkomt waardoor je een sprekende oogopslag krijgt. Een goede mascara kan bovendien wonderen doen voor je uitstraling. Grote ogen worden onbewust geassocieerd met een jeugdige uitstraling en bovendien worden volle wimpers ook gelinkt aan vrouwelijkheid en schoonheid. Mascara werd reeds bij de Egyptenaren veelvuldig gebruikt als teken van macht, om de schoonheid te accentueren, tijdens ceremoniën en ook bij verleidingstechnieken.

Om de juiste mascara uit te kiezen die het best bij jou past moet je enkele aspecten in overweging nemen. Wil je je wimpers meer volume geven, ze mooi naar binnen laten krullen of wil je liever lengte creëren? Als je vaak gaat sporten of je vertoeft veel in een vochtige omgeving, dan kies je beter voor een waterproof mascara. Omdat er zo veel verschillende producten worden aangeboden zijn al deze factoren belangrijk om even bij stil te staan wanneer je je keuze maakt.

 

De verschillende soorten mascara’s en de borsteltjes

Je kunt mascara aankopen met verschillende formules om tot een specifiek resultaat te komen. Daarbij zijn de borsteltypes een belangrijke factor om de beoogde look te bekomen. Er zijn mascara’s die enkel voor extra volume zorgen zodat je wimpers er vol en dik uitzien. Daarnaast zijn er die meer lengte creëren en er zijn ook producten die de 2 combineren waardoor je als het ware het valse wimpereffect krijgt. De soort borstel dat bij een bepaalde mascaraformule wordt gebruikt, zal bepalen hoe je hem moet aanbrengen om het gewenste effect te krijgen.

Zo zijn er smalle rechte borsteltjes met korte borstelharen om volle wimpers te krijgen. Met een puntig borsteltje bereik je ook de kleine haartjes in de beide ooghoeken zodat deze worden verlengd. Een gekromde of waaiervormige borstel zal er dan weer voor zorgen dat alle wimperhaartjes worden uitgespreid zodat het product goed kan worden aangebracht zonder dat de wimpers aan elkaar gaan kleven. Bij dit type borstel is het trouwens nodig om meerdere laagjes aan te brengen. Natuurlijk is er ook een ruime keuze aan verschillende kleuren hoewel hij eerde wordt verkocht in de tinten zwart en bruin.

Hoe gebruik je mascara en wat is de beste manier om hem te verwijderen

Mascara kun je rechtstreeks op de wimpers aanbrengen of je kunt eerst een wimperprimer gebruiken waardoor hij lang en goed blijft zitten. Een primer zorgt er trouwens ook voor dat de mascara de haartjes nog extra gaat verlengen. Elke tube mascara is voorzien van een borsteltje waarmee je de wimpers van aan de wimperaanzet tot aan de puntjes van een laagje kunt voorzien. Je legt als het ware een soort film over elke wimper om het gewenste resultaat te verkrijgen. Om meer volume te creëren kun je beter zigzaggende bewegingen maken zodat de mascara op elk minuscuul haartje terechtkomt.

Nadat het eerste laagje mascara goed gedroogd is kun je nog één of twee keer over de wimpers gaan om het effect te versterken. Doordat mascara wordt aangeboden zowel op waterbasis als ook in een versie die waterproof is, heb je verschillende producten nodig om hem te verwijderen. Een gewone mascara op waterbasis kun je gemakkelijk verwijderen met een milde make-upremover die je ook voor je andere producten gebruikt. Voor een waterproofmascara is een make-upremover op oliebasis een goede aanbeveling om het product van je wimpers af te halen. Je kunt trouwens beter niet vegen maar de mascara voorzichtig afdeppen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe breng je mascara aan?

Om je mascara goed aan te brengen zijn er verschillende technieken. We kunnen echter stellen dat je enkel door te oefenen de beste manier zult vinden om jouw mascara aan te brengen. Je kunt hem opbrengen met een kammende beweging waarbij je het borsteltje vanaf de wimperaanzet met een opwaartse beweging over de ganse wimperlengte beweegt.

Om meer volume te creëren kun je het mascaraborsteltje tegen de wimperaanzet duwen en op een zigzaggende manier naar boven toe te werken tot dat je de ganse wimper hebt behandeld. Met een gebogen borsteltje kun je trouwens gemakkelijk de wimperhaartjes in de binnenste- en buitenste ooghoeken bewerken.

 

 Q2: Welke bestanddelen zitten er in mascara?

Een mascara bestaat uit verschillende bestanddelen waarbij de kleurstof het belangrijkst is om de gekozen look te bekomen. Koolstof of carbon wordt gebruikt voor een zwarte kleur en werd ook al in de periode van de Egyptenaren gebruikt om de ogen zwart te maken. Een bruine kleur komt ook vaak voor en is afkomstig van ijzeroxides die varianten zijn van roest. Soms worden ook nog andere kleurpigmenten toegevoegd zoals rood, geel of blauw.

Daarnaast worden verschillende soorten oliën gebruikt en ook paraffine of bijenwas kun je meestal in een mascara terugvinden. Bij enkele formules wordt een waterafstotend product toegevoegd om de mascara waterproof te maken. Een nieuwe trend is trouwens de toevoeging van nylon en rayon om de wimpers te verlengen.

Q3: Hoe verwijder je waterproof mascara?

Net zoals de rest van je make-up is het ook belangrijk om iedere avond je mascara te verwijderen zodat de wimperhaartjes tijdens de nacht niet beschadigd raken. Wanneer je een waterproof mascara hebt aangebracht, dan heb je een make-upremover nodig met twee fasen. Dit is een product dat werd gemaakt op oliebasis waardoor de mascara als het ware oplost. Je kunt het best make-upremover op een wattenschijfje doen om vervolgens voorzichtig de wimpers af te vegen. We willen je graag aanraden om niet te hard te wrijven zodat de wimpers en de delicate huid van de ogen niet worden beschadigd.

 

Q4: Hoelang blijft mascara houdbaar?

Op alle make-upproducten staat een houdbaarheidsdatum en ook mascara is maar een beperkte tijd bruikbaar. De vervaldatum zul je steeds kunnen terugvinden op de tube, maar je zult al gauw zelf merken wanneer je mascara bedorven is. De muffe geur en de klonterige structuur zullen snel verraden dat hij beter niet meer kan worden gebruikt.

Bovendien geven producenten het advies om mascara niet langer dan 3 maanden te gebruiken. Het borsteltje is namelijk een bron van bacteriën omdat het steeds weer in aanraking komt met poederdeeltjes van je andere make-up. Het borsteltje en het product worden vies waardoor je het risico loopt op een heftige oogontsteking.

 

Q5: Welke mascara loopt niet uit?

Om te zorgen dat je mascara niet uitloopt kun je kiezen voor een product dat waterproof is. Doordat je ogen soms tranen of wanneer je door de regen moet kan mascara gemakkelijk uitlopen. Bij een waterproof variant heb je de zekerheid dat hij ook bij vochtige omstandigheden goed blijft zitten. Er zijn zelfs producten waarmee je gerust kunt gaan zwemmen. De keerzijde van een waterproof mascara is dat hij moeilijker te verwijderen is. Daarnaast kunnen de wimpers makkelijker uitvallen of afbreken en ze drogen ook sneller uit.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE