Laatste update: 30.06.22

 

Beste make-upspiegels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je een make-upspiegel in huis haalt, zul je veel gemakkelijker je make-up kunnen aanbrengen, scheren, epileren en dergelijke meer. Hij zorgt voor een meer gedetailleerde weerspiegeling zodat je alles tot in de puntjes kunt afwerken. Door even onze top 3 van beste producten te bekijken, zul je al gauw merken dat je met de Gadgy Make Up Spiegel voor een uitstekend exemplaar kiest. De staande drieluikspiegel is voorzien van dimbare ledlichtjes en vergrotend zicht. Ook de Innovision Make up spiegel met zuignap beschikt over verlichting en is daardoor een meer dan waardig alternatief om in je badkamer te installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste make-upspiegels (Reviews) van 2022

 

Het is best handig om een extra spiegel te hebben zodat je van dichtbij kunt kijken of je wenkbrauwen bijvoorbeeld wel goed geëpileerd zijn. Ben je op zoek naar een make-upkast met spiegel waarin je al je kleine spulletjes kunt opbergen? Of wil je liever een grote make-upspiegel om op je maquillagetafel te zetten? We hebben alvast 5 toppers voor jou uitgezocht om eens beter te bekijken. De online reviews en het advies van klanten kunnen een goede leidraad zijn en je helpen om er de beste make-upspiegel uit te kiezen.

 

1. Gadgy Make Up Spiegel met LED verlichting – Staande spiegel 

 

De Gadgy make-upspiegel met licht is de populairste keuze in onze lijst met topproducten. De handige spiegel kan net zoals een drieluik worden dichtgeklapt zodat hij met zijn compacte formaat van 18 x 27,5 x 2,7 cm gemakkelijk kan worden meegenomen. 

Bovendien is deze make-upspiegel voorzien van 22 dimbare ledlampen waardoor je op elk moment van de dag de beste weergave bekomt om je make-up optimaal te kunnen aanbrengen. Doordat hij met een USB-kabel wordt geleverd en tevens op batterijen werkt, kun je hem quasi overal gebruiken.

Verder kan deze spiegel met voetsteun vlot 180° worden gekanteld om vanuit verschillende perspectieven te kunnen kijken. Dit exemplaar bevat trouwens 4 spiegels met verschillende onderverdelingen om het zicht 2 en 3 maal te vergroten en daarnaast een normale weerspiegeling te bieden. In de reviews merken we dat dit product een zeer goed beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Formaat: dit exemplaar is een drieluik dat in opengeklapte toestand 34,5 x 27,5 x 2,7 cm meet waardoor hij een ideaal formaat heeft om je te maquilleren.

Verlichting: de verlichting van deze make-upspiegel met 22 ledlampen kan eenvoudig worden gedimd zodat je hem naargelang het daglicht kunt aanpassen.

Voeding: om de verlichting te laten werken dien je hem met de meegeleverde USB-kabel op te laden of je kunt hem op batterijen laten functioneren.

Vergroting: de kantelbare spiegel bestaat uit 4 spiegels met onderverdelingen die het beeld 2 en 3 maal vergroten en ook een normale weergave bieden. 

 

Nadelen: 

Onderverdeling: een klant maakt de opmerking dat de vergrotende spiegels best wel wat groter mochten zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Innovision Make up spiegel met verlichting en zuignap 

 

De handige ronde spiegel van Innovision is voorzien van een sterke zuignap om hem op een vaste spiegel of andere vlakke ondergrond te bevestigen. Je kunt hem trouwens met een simpele draaibeweging losmaken zodat je hem kunt meenemen als je op vakantie gaat.

Doordat deze make-upspiegel de verlichting in 3 kleuren aanbiedt, kun je kiezen tussen wit-, dag- en neutraal licht om hem in te stellen volgens de zichtbaarheid in de ruimte waar je hem gebruikt. Bovendien heeft deze spiegel een diameter van 15,6 cm en een 10 x vergrotend effect om alles perfect te kunnen zien.

Verder wordt deze kantelbare spiegel geleverd met een USB-kabel om hem op te laden en je kunt hem tevens met 3 AA-batterijen gebruiken die apart moeten worden aangekocht. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van hun aankoop.

 

Voordelen: 

Verlichting: de ledlampjes rondom de spiegel kunnen op wit-, warm- of daglicht worden ingesteld.

Formaat: deze ronde spiegel heeft een doorsnede van 15,6 cm waardoor je hem ook gemakkelijk kunt meenemen.

Gebruiksvriendelijke: door de stevige zuignap kan deze spiegel gemakkelijk op elk glad oppervlak worden vastgemaakt.

Vergroting: één zijde van de spiegel weerspiegelt het beeld 10 x groter en de andere zijde toont een normale weergave.

 

Nadelen: 

Bevestiging: enkele klanten ondervinden problemen om de spiegel met de zuignap goed vast te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Melodii ML10X – Make Up Spiegel met LED Verlichting – Scheerspiegel 

 

De Melodii make-upspiegel is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Hij is voorzien van 16 witte ledlampjes waarmee je de beste belichting krijgt die heel dicht bij het natuurlijk daglicht aanleunt.

Doordat deze make-upspiegel het beeld wel 10 x vergroot, is hij ideaal om tijdens het scheren, epileren en maquilleren alles gedetailleerd te kunnen zien. Bovendien heeft deze vierkante spiegel een formaat van 16 x 15 x 20 cm zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen als je op reis gaat.

Dankzij de stevige zuignap kun je hem heel eenvoudig op een vaste spiegel of tegelwand bevestigen. De 360° draaibare voet zorgt er overigens voor dat je hem in de gewenste positie kunt plaatsen om comfortabel te kunnen werken. In de reviews merken we dat de klanten dit product heel erg waarderen en de spiegel zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door de draaibare voetsteun kan de spiegel in de juiste stand worden geplaatst voor een optimale zichtbaarheid.

Formaat: deze spiegel heeft een compact formaat van 16 x 15 x 20 cm waardoor je hem ook vlot in je reiskoffer kwijt kunt.

Vergroting: doordat deze spiegel een 10 x vergrotend effect heeft, kun je alles in detail zien.

Bevestiging: de degelijke zuignap zorgt ervoor dat hij op vlakke ondergronden kan worden vastgemaakt.

 

Nadelen: 

Verlichting: enkele klanten merken op dat de ledverlichting heel zwak is waardoor deze bijna nutteloos is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bright Beauty Vanity make up spiegel met verlichting – dimbaar 

 

Bright Beauty Vanity wordt door velen als het beste merk beschouwd voor make-upspiegels met verlichting. Deze Hollywood make-upspiegel is dan ook een waar plaatje om te zien.

Bovendien heeft de stijlvolle witte spiegel een afmeting van 30 x 40 cm zodat je hem gemakkelijk op je kaptafel tussen je make-upspulletjes zet. Doordat de spiegel rondom met 15 mooie bolvormige ledlampen werd afgewerkt, zul je je meteen in de kleedkamer van een acteur wanen. Deze lampjes kunnen trouwens via een simpele touch-bediening worden gedimd om de belichting perfect volgens het moment van de dag aan te passen.

Verder beschikt deze spiegel over een handig frame waarmee hij 360° kan worden gedraaid zodat je je make-up vanuit de beste invalshoek kunt bekijken. In de reviews zien we dat dit exemplaar een uitstekende beoordeling van 4,7 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Design: deze witte make-upspiegel met lampen in jaren ’70-stijl zorgt voor een glamoureuze uitstraling.

Afmetingen: door zijn compacte formaat van 30 x 40 cm kun je hem gewoon tussen je make-upbenodigdheden op je kaptafel zetten. 

Kantelbaar: dankzij de handige staander kan de spiegel 360° worden gekanteld zodat je uit elk perspectief kunt bekijken.

Voeding: hij kan met de meegeleverde standaardkabel op het lichtnet worden aangesloten.

 

Nadelen: 

Lampjes: enkele klanten hadden problemen met de bolvormige lampenkapjes die er steeds afvielen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fantasia make-upspiegel met 2 zuignappen – 15x vergroting

 

De Fantasia make-upspiegel heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij in bijna elk budget past. Deze handige ronde spiegel heeft trouwens een licht gewicht van slechts 200 g en een diameter van 13 cm waardoor hij vrij compact is en bijgevolg ook gemakkelijk kan worden meegenomen. 

Bovendien heeft deze make-upspiegel een 15 x vergrotende weerspiegeling zodat je elk klein detail perfect kunt zien. Je kunt hem dan ook heel goed gebruiken tijdens de verzorging van je huid, wanneer je acne behandelt, tijdens de epilatie van je wenkbrauwen of om je te scheren. Hij wordt daarnaast ook vaak door professionele make-upartiesten aangewend om de maquillage accuraat aan te brengen.

Doordat hij van 2 stevige zuignappen voorzien is, kun je hem op elke gladde ondergrond bevestigen zodat je hem niet moet vasthouden. In de reviews zien we dat dit vrij recente product nog geen reviews kreeg.

 

Voordelen: 

Formaat: deze ronde spiegel heeft een doorsnede van 13 cm en weegt slecht 200 g zodat je hem gemakkelijk in je make-uptas kunt stoppen.

Bevestiging: hij kan met 2 zuignappen op een vlakke en schone ondergrond worden vastgemaakt om vlot te kunnen werken.

Vergroting: door zijn 15 x vergrotend effect kan hij voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Het prijskaartje: hij is heel voordelig waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Geen licht: jammer genoeg beschikt deze spiegel niet over lichtjes zodat je hem steeds in een goed verlichte ruimte moet gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Make-upspiegels Koopgids

 

Bestaan er meerdere types make-upspiegels? Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een dergelijke spiegel? Waar moet je bij de aankoop zoal op letten? En hoe zit het met het prijskaartje? Zijn er aanbiedingen en promoties die je in de gaten moet houden? Je merkt het al snel, er zijn heel wat aandachtspunten waarmee je rekening moet houden als je een make-upspiegel wilt aankopen. Het is dan ook een goede aanbeveling om onze koopgids eens door te nemen en de verschillende mogelijkheden te vergelijken.

Wat is het nut van een make-upspiegel

Tegenwoordig zijn er heel wat make-uptrends die gretig door dames worden gevolgd. Steeds meer vrouwen maken gebruik van professionele technieken om hun make-up optimaal af te werken. Daarnaast zijn de mannen ook veel meer met hun uiterlijk bezig waarbij extra aandacht wordt besteed aan de baard/snor om die zo perfect mogelijk te trimmen.

De vraag naar degelijke make-upspiegels om thuis te gebruiken is dan ook fel toegenomen. Met een dergelijke spiegel heb je een beter zicht om je wenkbrauwen te epileren, de snorharen bij te knippen en om je make-up aan te brengen of je goed te scheren. De meeste spiegels kunnen vaak aan 2 kanten worden gebruikt waarbij aan de ene zijde een vergrotend beeld wordt weergegeven om nauwgezet te kunnen werken en de andere zijde een normale resolutie biedt om het uiteindelijke resultaat te bekijken.

 

De soorten make-upspiegels

Je kunt tegenwoordig make-upspiegels in diverse uitvoeringen en formaten vinden. Welke spiegel je ook uitkiest, het hangt af van wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn. We onderscheiden 4 belangrijke types waarbij de vaste- en staande make-upspiegel het vaakst worden aangekocht. De vaste spiegel wordt aan de muur bevestigd terwijl de staande variant gewoon op je kaptafel kan worden geplaatst.

Daarnaast is er de spiegel met uittrekbare draagarm om aan de muur te bevestigen. Deze make-up- of scheerspiegel is een stuk kleiner dan de vaste en staande versie en hij kan meestal aan 2 kanten worden gebruikt waarbij één zijde over een vergrotende functie beschikt om alles in detail te zien. Dergelijke spiegels zijn bovendien zodanig kantelbaar dat je jezelf vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken.

Tenslotte is er ook de draagbare make-upspiegel die heel handig is om in je handtas mee te nemen. Deze spiegels zijn vrij licht en hebben een compact formaat zodat ze weinig plaats in beslag nemen. Er zijn trouwens ook verlichte make-upspiegels om alles perfect te kunnen zien. 

 

De belangrijkste eigenschappen en aandachtspunten

Een make-upspiegel moet aan enkele aspecten voldoen om een optimaal gebruikscomfort te bekomen. Zo is een staande metalen spiegel bijvoorbeeld een stuk zwaarder dan een exemplaar in kunststof waardoor hij veel stabieler zal blijven staan. De ideale make-upspiegel beschikt bij voorkeur over verlichting onder de vorm van ledlampen om je een perfect zicht te bieden. Je kunt trouwens beter voor neutraal wit licht kiezen omdat dit het natuurlijke daglicht evenaart.

Een spiegel met vergroting stelt je in staat om je op een professionele manier te maquilleren. Dergelijke spiegels hebben verschillende vergrotingen van 2 tot 20 maal, maar deze zijn niet allemaal geschikt om je make-up aan te brengen. De beste vergrotingen liggen tussen 5 en 8 maal omdat deze weerspiegelingen heel gedetailleerd zijn zonder dat het beeld vervormd wordt. Tenslotte moet je ook nog rekening houden met het formaat van de spiegel zodat je je volledige gezicht kunt zien, zelfs als je dicht bij de spiegel staat.

Het prijskaartje

Net zoals bij de meeste producten is de prijs van een make-upspiegel afhankelijk van de kwaliteit, de gebruikte materialen en het formaat van de spiegel. Je zult zeker al een make-upzakspiegeltje kunnen vinden voor de gemiddelde prijs van 8 à 10 euro. Een degelijke staande versie kost ongeveer tussen 20 en 30 euro. De grotere exemplaren om op je kaptafel te plaatsen kunnen oplopen van 50 tot 80 euro. Voor de vaste make-upwandspiegels zul je nog wat dieper in je buidel moeten tasten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES