12 beste Lippenstiften Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Lippenstiften – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu kiest voor een rode lippenstift of een minder opvallend kleurtje, het kan meteen een meerwaarde bieden aan je dagdagelijkse look. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde lippenstiften. Zo blijkt de L’Oréal Paris Infallible 506 alvast een meer dan goede keuze te zijn. Het product wordt geleverd door één van de meest bekende en betrouwbare merken in de make-up wereld namelijk L’Oréal Paris. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Maybelline Superstay 24H lippenstif. Het is een handige lippenstift die garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

12 Beste Lippenstiften (Reviews) van 2024

 

Als je een belangrijke sollicitatie hebt of naar een trouwfeest of andere belangrijk evenement hoeft, dan wil je er altijd piekfijn uitzien. Een lippenstift maakt het plaatje dan ook vaak volledig af. Doordat er zoveel verschillende soorten en kleuren op de markt zijn, is het normaal dat je vaker twijfelt aan je keuze. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met 5 mogelijke opties. Wij hebben ons laten leiden door de reviews en het advies dat we van de kopers krijgen. Zo hoef jij er nu enkel nog de beste lippenstift uit te kiezen.

 

1. L’Oréal Paris Infallible Lippenstift 506 Red Infallible

 

L’Oréal Paris is een grote en vaste waarde in de wereld van de make-up en de verzorgingsproducten. Het is dus niet meer dan logisch dat één van de 5 topproducten afkomstig is van dit merk.

Als je op zoek bent naar een lippenstift met een langhoudend effect dan zit je met dit product zeker en vast goed. Bovendien kun je kiezen uit maar liefst 25 verschillende kleuren. Zo zit er beslist een kleur tussen waarin jij je goed voelt en piekfijn naar het trouwfeest kunt. Daarnaast is de lippenstift niet alleen waterproof maar ook nog eens kissproof.

Ondanks de hoge prijs volgens sommige kopers, zijn de meeste gebruikers tevreden van de goede kwaliteit. Het is een duurzaam product dat heel gemakkelijk en vooral snel aan te brengen is.

Ben je op zoek naar de ideale lippenstift? Dan kun je alvast even naar de producten van L’Oréal Paris kijken. Het is namelijk algemeen geweten dat L’Oréal Paris garant staat voor kwaliteit en degelijkheid. Het hoort niet alleen tot de populairste merken maar voor heel wat gebruikers is het ook veruit het beste merk.

 

Voordelen:

Assortiment: L’Oréal Paris staat garant voor een bijzonder ruim assortiment. Zo heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen wel 25 diverse kleuren.

Gebruiksgemak: of je nu kiest voor een rode of roze kleur, de lippenstiften van L’Oréal Paris zijn niet alleen waterproof maar bovendien ook volledig kissproof. Ideaal dus wanneer je binnenkort een bruiloft in het verschiet hebt.

Handig in gebruik: de lippenstift is makkelijk en zonder problemen aan te brengen en zorgt vervolgens voor een mooi en langdurig effect.

 

Nadelen: 

Budget: het spreekt voor zich dat de lippenstift niet meteen over de laagste prijs beschikt en dat kan een struikelblok zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Maybelline Superstay 24H Lippenstift 340 Absol Plum

 

Ook Maybelline is een belangrijk merk op vlak van make-up producten. Je zult deze lippenstift misschien niet meteen tussen de goedkope lippenstiften hoeven te zoeken, maar toch zul je heel tevreden zijn van de kwaliteit ervan.

Deze 24h superstay lippenstift zal ervoor zorgen dat je er tijdens elke belangrijke gebeurtenis piekfijn uitziet. Er zijn maar liefst 14 kleuren beschikbaar. Het langhoudende effect is alleen maar mooi meegenomen. Dit product bestaat uit 2 belangrijke onderdelen. Zo is er een vloeibare lippenstift en vervolgens breng je een verzorgende balsem aan.

We merken dat de meningen eerder verdeeld zijn bij dit product. Sommige kopers vinden dat de lippenstift je lippen iets te veel uitdroogt. Andere gebruikers zijn dan weer wel tevreden van de kwaliteit en duurzaamheid ervan. Haast je dus naar de winkel en laat ons zeker weten wat jij ervan vindt.

Ook Maybelline mag je beschouwen als een vaste waarde op het gebied van make-up producten en verzorgingsproducten. Maybelline staat dan ook garant voor kwaliteit en degelijkheid. Het is dan ook een goed idee om ook deze lippenstift even van wat naderbij te bekijken. Hieronder alvast een korte opsomming.

 

Voordelen:

Assortiment: je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken uit een ruim assortiment van wel 14 verschillende kleuren. Of je nu naar kantoor gaat of naar een feest, er is voor elk gebeuren wel een gepast kleurtje aanwezig.

Ontwerp: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de lippenstift in 2 delen is onderverdeeld. Zo hoef je eerst de vloeibare lippenstift aan te brengen om vervolgens te eindigen met de verzorgende en voedende lipbalsem.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten blijkt echter niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van deze lippenstift.

Prijzig: jammer genoeg zul je deze lippenstift niet meteen tussen de goedkope producten moeten verwachten aangezien het prijskaartje toch wat hoger ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Maybelline Superstay Matte Ink Lippenstift 20 Pioneer

 

Net zoals het voorgaande product is ook deze lippenstift afkomstig van het merk Maybelline. Ook dit product staat dus garant voor een langhoudend en mooi kleureffect. Het enigste verschil met het vorige product is de matte afwerking ervan.

Je kunt kiezen uit maar liefst 10 verschillende kleurtjes. Zo kun jij bijvoorbeeld een minder opvallende tint nemen als je naar een sollicitatie moet. En kun je een opvallend kleurtje kiezen als je naar een trouwfeest gaat.

Uit één enkele review kunnen we opmaken dat de koper niet volledig overtuigd is van de kwaliteit van het product. Toch is de overgrote meerderheid lovend over de duurzaamheid en de voordelige koop van deze Maybelline lippenstift.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze lippenstift wordt aangeboden door het alom bekende merk Maybelline. Het is een degelijk product dat garant staat voor kwaliteit en een duurzaam effect. Je zult bovendien versteld staan van het ruime assortiment. Laten we alvast even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen van deze lippenstift.

 

Voordelen:

Assortiment: het Matte Ink assortiment bestaat uit diverse leuke kleurtjes. Zo kun je kiezen voor een opvallend kleurtje als je naar een feest trekt of een neutraal kleurtje tijdens de kantooruren.

Duurzaamheid: de meeste kopers geven een bijzonder positief advies over de duurzaamheid van deze lippenstift.

Handig in gebruik: de lippenstift is bijzonder makkelijk en zonder problemen aan te brengen en zorgt vervolgens voor een langdurig effect.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: uit de verschillende online reviews, blijkt slechts één enkele klant niet tevreden te zijn met de geleverde kwaliteit van deze unieke lippenstift.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Rimmel London Provocalips Lip Color 420 Seductive Berry Lipstick

 

Niet iedereen wil altijd heel veel geld uitgeven aan degelijke make-up producten. Met deze lippenstiften van Rimmel hoeft dit ook niet. Door de lage prijs zou dit zomaar een lippenstift aanbieding kunnen zijn.

Deze Rimmel lippenstift staat garant voor een langhoudend effect en is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Het is aan te raden om de dode huidcellen van je lippen te verwijderen alvorens je de lippenstift aanbrengt. Dit kun je doen door met een tandenborstel eventjes over je lippen te wrijven. Vervolgens heb je een mooier resultaat met de lippenstift.

We merken dat heel wat klanten vooral tevreden zijn over de goede kwaliteit en de lage prijs van dit product. Verder is het ook heel erg duurzaam en blijft het lekker lang zitten. Toch vindt één enkele koper het product toch net iets te duur voor wat het is. Het is het beste om deze lippenstift dus zelf eens uit te proberen en wie weet voldoet het wel volledig aan jouw verwachtingen.

Door te kiezen voor de Rimmel lippenstift dan kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar tegelijk ook voor een betaalbare prijs. Ideaal dus wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een duurzame lippenstift. Bekijk hieronder alvast even de voor- en nadelen van het product.

 

Voordelen:

Budget: beschik je over een beperkt budget of ben je niet van plan de lippenstift vaak te gebruiken. Dan kan dit product van Rimmel alvast een goede oplossing bieden.

Assortiment: je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken uit maar liefst 8 opvallende en neutrale kleuren.

Gebruiksaanwijzing: alvorens je de lippenstift aanbrengt, is het natuurlijk een goede aanbeveling om je lippen goed schoon te maken en op die manier alle dode huidcellen zoveel mogelijk te verwijderen. Dit komt het resultaat van de lippenstift alleen maar ten goede.

 

Nadelen: 

Prijzig: ondanks de lage prijs, is een enkele koper nog steeds van mening dat het prijskaartje veel te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dior Addict Lip Glow Lipbalsem 001 Pink

 

Deze lippenstift van Dior zul je niet meteen tussen de goedkope verzorgingsproducten hoeven te zoeken omwille van de hogere prijs. De lippenstift is beschikbaar in 3 verschillende doch zachte tinten. Bovendien wordt het geleverd in een luxueuze verpakking die heel aantrekkelijk is.

De lippenstiften beschikken over een Color Reviver waardoor er automatisch gereageerd wordt op de vochtigheidsgraad van jouw lippen. Hierdoor kan een optimaal kleurresultaat gegarandeerd worden. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat de lippenstift gaat vervagen want het effect is langhoudend.

Ondanks de hoge prijs zijn de meeste kopers helemaal overtuigd van het product. De lippenstift is voorzien van een hoge kwaliteit en is heel gemakkelijk aan te brengen. Daarnaast ziet de verpakking er ook heel leuk uit.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de lippenstiften van Dior. Houd er wel rekening mee dat je dan misschien net iets dieper in je geldbuidel zult moeten tasten. Anderzijds krijg je er dan weer kwaliteit en degelijkheid voor in de plaats.

 

Voordelen:

Design: de kwaliteit van de lippenstift staan in evenwicht met de luxueuze verpakking waarin de lippenstift van Dior geleverd wordt.

Assortiment: je kunt kiezen uit 3 diverse doch bijzonder zachte en neutrale kleurtinten.

Color Reviver: dankzij de Color Reviver wordt een optimaal kleurresultaat beoogd. Dit heeft te maken met het feit dat de lippenstift van Dior zal reageren op de vochtigheidsgraad en zich daaraan zal gaan aanpassen.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: indien je interesse hebt indit product dan zul je toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Mac Cosmetics Matte Lippenstift voor vollere lippen 

 

Mac Cosmetics is het populairste merk dat je in heel veel make-uptasjes zult terugvinden. Het wordt trouwens door veel make-upartiesten als het beste merk beschouwd voor professioneel gebruik. Hij wordt verkocht in een vrij eenvoudige zwarte verpakking die 3 g lippenstift bevat. 

Deze lippenstift van Mac Cosmetics heeft trouwens een super zachte crème-achtige structuur zodat je hem heel vlot kunt aanbrengen. Bovendien is hij verrijkt met verzorgende mineralen waardoor je lippen er vol gaan uitzien en heel zacht aanvoelen. Doordat hij wordt verkocht in wel 23 verschillende kleuren met een matte of een glanzende afwerking zul je zeker wel een kleur vinden die voor jou past.

Daarnaast heeft deze lippenstift een langhoudend effect waardoor je er de ganse dag onberispelijk zult uitzien. In de reviews merken we dat dit product een heel goede score kreeg voor de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Langhoudend: deze lippenstift heeft een langhoudend effect waardoor hij dag ganse dag goed blijft zitten.

Kleurenaanbod: de Mac lippenstift kan worden aangekocht in 23 verschillende kleuren met een matte of glanzende afwerking zodat je er voor elke gelegenheid eentje zult vinden.

Verzorgend: hij is verrijkt met toegevoegde mineralen waardoor hij een verzorgende werking heeft en de lippen extra zacht maakt.

Gebruiksgemak: doordat hij een volle roomachtige textuur heeft kun je hem heel gemakkelijk aanbrengen.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: één klant is niet tevreden over de kwaliteit omdat haar lippenstift brokkelig zou zijn. We zijn er zeker van dat de leverancier dit probleem graag zal oplossen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Chanel Rouge Coco Lipstick Lippenstift met beschermende fyto-ceramiden

 

De Rouge Coco is een serie lipsticks van Chanel die bestaat uit intense kleuren die zorgen voor een natuurlijk en hoogglanzend effect. Hij wordt bovendien aangeboden in wel 22 verschillende tinten gaande van een discrete nude kleur tot een opvallende “red lipstick” waarvoor Chanel zo bekend staat.

Deze lippenstift is bovendien verpakt in de typische zwarte metalen huls met goudkleurige afwerking zodat je hem met plezier uit je handtas haalt. De stift heeft een stevige structuur die zacht en vloeibaar wordt als hij met de lippen in contact komt waardoor je hem gemakkelijk kunt aanbrengen.

Daarnaast is hij verrijkt met complexe hydraterende stoffen die de lippen gedurende 8 uur voeden en verzorgen. Door de toevoeging van plantaardige fyto-ceramiden worden de lippen trouwens zachter gemaakt en zijn ze beschermd. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop, maar ze vinden hem wel nogal duur.

 

Voordelen:

Kwaliteit: deze lippenstift heeft een stevige textuur die zacht wordt wanneer hij in aanraking komt met de lippen zodat je hem goed kunt aanbrengen.

Kleurenpallet: hij is verkrijgbaar in 22 verschillende kleuren zodat je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een naturelle look of de felrode lippenstift die Chanel typeert.

Verpakking: doordat hij verpakt is in de traditionele zwarte metalen huls met goudkleurige afwerking straalt hij luxe en klasse uit.

Hydraterende werking: er werden aan deze lippenstift complexe en hydraterende stoffen toegevoegd die samen met de fyto-ceramiden voor zachte en beschermde lippen zorgen.

 

Nadelen: 

De prijs: de lippenstift is wel duur in aankoop waardoor hij minder toegankelijk is voor mensen die minder kunnen besteden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Maybelline Superstay 24h Lippenstift vloeibare formule met applicator

 

Deze Maybelline lipstick is eigenlijk een vloeibare lippenstift die met een soort penseeltje gemakkelijk kan worden aangebracht. Hij is bovendien ontwikkeld met een micro-flex formule die een laagje op de lippen vormt waardoor de kleur niet in de fijne lijntjes rond je mond zal uitlopen.

Dit product van Maybelline heeft trouwens een langhoudende werking die tot wel 24 uur mooi blijft zitten zodat je er steeds op je best uitziet. Daarnaast kun je met deze lippenstift je lippen niet alleen van een prachtige kleur voorzien, maar ze krijgen ook een verzorgende balsem waardoor ze niet zullen uitdrogen en barsten. 

Doordat deze Superstay collectie uit wel 10 verschillende kleuren bestaat kun je de gepast kleur uitkiezen die perfect met jouw stijl en jouw persoonlijkheid match. We hebben in de reviews opgemerkt dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze lippenstift heeft een vloeibare substantie die je heel gemakkelijk met de applicator op de lippen kunt smeren.

Langhoudend: door de micro-flex formule wordt een laagje op de lippen gelegd waardoor je de kleur tot wel 24 uur mooi kunt houden. 

De kleuren: hij is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren waartussen je de perfecte match kunt vinden die bij jouw stijl past.

Verzorging: de verzorgende balsem zorgt ervoor dat de lippen niet uitdrogen en de ganse dag soepel blijven.

 

Nadelen:

Niet kleurvast: enkele klanten merken op dat de kleur na verloop van tijd toch gaat vervagen en verdwijnt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. L’Oréal Paris Infallible Lippenstift 24h Langhoudend tweevoudige werking

 

Deze L’Oréal lippenstift heeft een tweevoudige werking waardoor hij tot wel 24 uur lang een mooie en intense kleur heeft zodat je er steeds op je best uitziet. Hij staat trouwens tijdelijk in de aanbieding met een betaalbare en goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed bereikbaar is.

Dit product heeft aan de ene kant een lippenstift die met de sterk gepigmenteerde formule voor de intense kleur zorgt terwijl het andere uiteinde een vloeibare verzorgende balsem is die je met een applicator moet aanbrengen als color booster. Daarnaast is hij in 15 prachtige kleuren te verkrijgen van sober Nude tot het felle Resolut Red. De verzorgende balsem met glanzende finish zorgt er bovendien voor dat de kleuren nog worden versterkt.

Door de toevoeging van hyaluron gel worden de lippen eveneens gehydrateerd waardoor ze minder droog zullen aanvoelen wat bij de meeste langhoudende lippenstiften wel het geval is. In de reviews zien we dat de klanten heel enthousiast zijn over hun aankoop waardoor hij 4,6 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruik: de ene kant is voorzien van een lippenstift voor de intense kleur, de andere kant heeft een vloeibare verzorgende balsem die de kleur nog meer accentueert met een glanzende afwerking.

Voedende werking: doordat de vloeibare balsem verrijkt is met hyaluron gel worden de lippen gevoed zodat ze minder snel zullen uitdrogen.

Langhoudend: de tweevoudige manier van aanbrengen belooft een langhoudende werking waardoor je tot wel 24 uur van een intense kleur kunt genieten.

De prijs: deze lippenstift staat tijdelijk in de aanbieding waardoor hij door iedereen voordelig kan worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn minder tevreden over de kwaliteit van de lippenbalsem omdat hij na een tijdje korrelig zou aanvoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Rimmel London Lasting Finish Lipstick Matte met blur-effect poeders

 

De Rimmel lippenstift heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor je meerdere kleurtjes kunt aankopen om er voor elke gelegenheid als een plaatje uit te zien. Deze Lasting Finish Lipsticks behoren tot een collectie die enkel in een matte finish in 7 kleuren wordt aangeboden.

De lippenstift heeft een zachte romige structuur waardoor je hem gemakkelijk kunt aanbrengen en hij een comfortabel gevoel geeft. Bovendien combineert zijn innovatieve formule de pure pigmenten die voor de kleur zorgen met verzorgende lippenbalsem en blur-effect poeders om tot de mooie matte look te komen.

Daarnaast belooft de Rimmel Lasting Lipstick een houdbaarheid tot wel 8 uur lang waardoor je niet constant je lippen moet bijstiften voor een intense kleur. Er wordt het advies gegeven om voor een perfect resultaat eerst een lipfiller of lipprimer te gebruiken alvorens je de prachtige kleuren aanbrengt. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Duurzaam: de lippenstift van Rimmel is speciaal ontwikkeld met een poederachtige afwerking waardoor hij tot wel 8 uur een mooi resultaat geeft.

Kleurkeuze: deze volledige collectie bestaat uit 8 matte kleuren van snoeproze tot donkerpaars.

Structuur: de intense kleurpigmenten worden gecombineerd met verzorgende lippenbalsem en speciale poeders voor het blur-effect waardoor hij een romige zachte structuur heeft die ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kunt aanbrengen.

Het prijskaartje: deze lippenstift heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten zodat hij goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Kleurenkaart: enkele klanten merken op dat de kleuren in het echt anders zijn dan dat ze op de foto’s worden afgebeeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Estée Lauder Pure Color Love Chrome Lipstick met 4 verschillende finishes

 

De Estée Lauder Pure Color is een serie lipsticks die wordt aangeboden in een kleurenpallet gaande van zachtroze tot een intense zwarte lippenstift die met goudpoeder is afgewerkt. Hierdoor kun je uit de reeks pittige kleuren een tint uitzoeken die je volledig op je outfit kunt afstemmen zodat je op elk feest schitterend voor de dag komt.

De Pure Color Love serie is trouwens verkrijgbaar met 4 gedurfde finishes waaronder Ultra Mattes voor een matte opvallende kleur en Shimmer Pearls voor een gedurfde glinsterende kleur met intense parelmoer. Vervolgens is er de Cooled Chromes afwerking die je lippen een opvallende chroomkleur geeft met extreme parelmoer finish en de Edgy Crèmes met een intense romige kleur.

Het is bovendien perfect mogelijk om deze kleurencollectie door elkaar te gebruiken door verschillende kleurlaagjes aan te brengen en met elkaar te mengen voor een unieke look. We merken in de reviews dat de klanten dit artikel de maximumscore van 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Opvallende kleuren: deze serie van Estée Lauder wordt aangeboden in 28 verschillende kleuren waardoor je zeker wel meerdere favorieten zult hebben.

Afwerking: de lipsticks zijn verkrijgbaar met 4 verschillende finishes waaronder Shimmer Pearls, Ultra Mattes, Edgy Crèmes en Cooled Chromes zodat ze voor diverse gelegenheden kunnen worden gebruikt.

Gebruiksgemak: door verschillende laagjes aan te brengen kun je de kleuren mengen om tot een volledig uniek resultaat te komen.

Verpakking: de prachtige intense kleuren zijn verpakt in een metalen huls met een zilveren kleur die pure klasse uitstraalt.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: deze lippenstift valt in de duurdere prijsklasse waardoor je misschien niet meteen meerdere stuks gaat aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. Glamfox Witch Flower Lipstick Heksenbloem met 24K Goud Korrels Lippenstift

 

Deze unieke Glamfox Witch Flower is alleen al door zijn uitzicht een echt hebbeding. De lippenstift heeft een kristalheldere substantie waarin een echt bloemetje werd verwerkt en bevat bovendien 24K goudschilfers om een glanzend effect te creëren. 

Daarnaast is deze lippenstift een pure balsem die ervoor zorgt dat de natuurlijke tint van de lippen wordt versterkt terwijl ze worden gehydrateerd. Hij werd trouwens samengesteld met 9 bloemenessenties en echte goudschilfers zonder toevoeging van parabenen of minerale oliën. Wanneer de lippenstift in aanraking komt met de pH-waarde van de huid zal er een kleurverandering optreden zodat de natuurlijke pigmentatie optimaal tot zijn recht komt.

Daarnaast bevat dit product het beroemde ingrediënt Volufiline met zijn uitzonderlijke plumping-effect kwaliteiten waardoor het door een Frans bedrijf werd gepatenteerd. In de reviews kunnen we zien dat de klanten deze unieke lippenstift een uitstekende beoordeling gaven.

 

Voordelen: 

Verzorgend: door de toevoeging van 9 bloesemextracten heeft deze lippenbalsem een hydraterende werking waardoor de lippen zacht en soepel aanvoelen.

Uitstraling: het product zelf is kristalhelder met een echte bloem en 24k goudschilfers in verwerkt waardoor hij een echt pareltje is om te zien.

Plumping-effect: doordat het exclusieve ingrediënt Volufiline eraan toegevoegd is, krijg je een plumping-effect dat de lippen voller gaat maken.

Kleur: de goudschilfers in combinatie met de 9 goudbloesems zorgen ervoor dat de natuurlijke kleur van je lippen beter tot hun recht komen.

 

Nadelen:

Resultaat: een klant meldt dat ze niks van het plumping-effect merkt waardoor de lippen niet voller worden. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lippenstiften koopgids

 

Je wilt er als vrouw natuurlijk op gelijk welk moment goed uitzien en een beetje make-up en lippenstift kan hierbij dan ook een groot verschil maken. Om jou te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar factoren waar je rekening mee kunt houden wanneer je de beste lippenstiften gaat vergelijken. Zo kun je onder andere gaan letten op elementen zoals het nut, de merknaam, het prijskaartje en het type lippenstift. Het is hierbij ook een pluspunt om eventuele promoties zeker niet uit de weg te gaan. Je zou maar eens een leuke lippenstift aanbieding kunnen tegenkomen.

 

 

Het nut van lippenstift

Het lijkt misschien heel onlogisch maar toch kan lippenstift in bepaalde situaties wel een bepaald nut of belang hebben. Wanneer je binnenkort bijvoorbeeld naar een belangrijke sollicitatie moet dan wil je er natuurlijk altijd zo goed mogelijk proberen uitzien. Ook voor dat ene belangrijke trouwfeest of het leuke etentje dat gepland staat, wil je er op en top fantastisch uitzien. In dat geval kan een vleugje lippenstift het plaatje dan ook helemaal afmaken. Toch is het niet altijd gemakkelijk om een goede keuze te maken.

Tegenwoordig zijn er zoveel soorten en kleuren waaruit je hoeft te kiezen. En dan hebben we het helemaal nog niet gehad over eventuele leuke aanbiedingen die het allemaal nog net een beetje moeilijker maken om te beslissen. Het is dan ook een goede aanbeveling om even na te denken wat je verwachtingen precies zijn en voor welke situatie je de lippenstift wenst te gebruiken. Je zult merken dat de zoektocht dan plots een pak eenvoudiger zal verlopen. Niet getreurd, je zult zeker en vast de voor jou perfecte lippenstift tegenkomen die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Merknaam en mogelijke prijsbepaling

Zodra je op zoek gaat naar de voor jou ideale lippenstift dan zal het meteen opvallen dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes waar te nemen zijn. Dit is ook logisch zodra je het ruime assortiment aan lippenstiften ziet. De prijs kan gemakkelijk worden beïnvloedt door verschillende factoren. Zo zal in eerste instantie het merk een belangrijk rol spelen. Een lippenstift van Chanel zul je niet meteen tussen de goedkope lippenstiften hoeven te zoeken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de dure lippenstiften meteen de beste zijn. Rimmel London is bijvoorbeeld een goedkoper merk maar biedt ook al heel wat kwaliteit.

Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om rekening te houden met je eigen budget. Wat is het bedrag dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt uitgeven. Door hier rekening mee te houden, zul je meteen een pak gerichter op zoek kunnen gaan. Het kan daarnaast ook een goed idee zijn om even een kijkje te nemen tussen de vele online reviews. Houd ook zoveel mogelijk rekening met eventuele promoties en verder kun je de kostprijs ook drukken door een algemene bestelling te plaatsen. Zo kun je de leuke lippenstiften aanvullen met wat make-up en de beste shampoo’s?

 

Het type lippenstift

Je zult al vrij snel merken dat er heel wat verschillende soorten lippenstift op de markt gebracht zijn. Hierbij bedoelen we niet alleen maar op het gebied van kleuren maar ook rekening houden met het toepassingsveld. Zo heb je bijvoorbeeld heel wat verzorgende en hydraterende lippenstiften. Deze kun je ook heel vaak terugvinden onder de naam van lippenbalsems zoals “Labello”. Deze zijn ideaal om gesprongen lippen te herstellen en te verzorgen. Ook wanneer je besluit om naar een koude vakantiebestemming te trekken dan kan een beschermende lippenbalsem wonderen doen.

Daarnaast zijn er ook heel wat lippenstiften die gewoon bedoeld zijn om een outfit of een look helemaal af te maken. Zo kun je echt schitteren op gelijk welk feestje. Hierbij is het wel aan te raden om de kleur van je lippenstift zoveel mogelijk af te stemmen op je outfit en de situatie. Wanneer je bijvoorbeeld naar een zeer belangrijke sollicitatiegesprek moet dan is een neutraal kleurtje een betere optie. Als het gaat om een etentje bij vrienden of je bent op vakantie dan kun je natuurlijk zonder problemen voor een feller kleurtje kiezen.

 

 

Dermatologisch certificaat of niet?

Verder willen wij jou even attent maken op het feit dat heel veel lippenstiften vaak bepaalde vreemde stoffen bevatten. Deze kunnen al dan niet schadelijke zijn voor onze gezondheid en ons lichaam. Zo bevatten sommige lippenstiften een grote hoeveelheid lood. Indien je dergelijke producten gedurende jaren dagelijks gaat gebruiken dan kan dat in bepaalde gevallen leiden tot neurologische problemen.

Daarnaast zijn er ook verschillende lippenstiften die in een grote hoeveelheid parabenen bevatten. Parabenen kunnen op een gegeven moment onze hormoonhuishouding gaan verstoren. Om maar te zwijgen over de kankerverwekkende stof BHT die je ook in verschillende lippenstiften terugvindt. Indien het dus mogelijk is, raden wij jou aan om zoveel mogelijk uit te kijken naar een lippenstift met een dermatologisch certificaat. Zeker wanneer je vaak lippenstiften gebruikt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke kleur lippenstift kun je het beste kiezen?

Het kiezen van een lippenstiftkleur is vooral een persoonlijke keuze waarbij jij je goed moet voelen. Er zijn wel enkele handige tips die je kunt gebruiken zoals bijvoorbeeld de teint van je huid en de kleur van je haren. In principe kun je elke lippenstiftkleur gebruiken die je wilt, maar je kunt hem toch beter laten matchen met je huidskleur om geen al te grote contrasten te hebben.

Bij een huidskleur met een koele ondertoon kies je beter voor paarse tinten en bij een warme huidskleur staan oranje en perzikachtige kleuren zeer goed. Voor een donkere huid kun je trouwens kiezen uit een behoorlijk uitgebreid kleurenpallet gaande van licht roze tinten naar donkere chocoladekleuren tot zelfs knalrood.

 

Q2: Hoe kun je lippenstift zelf maken?

Een natuurlijke lipstick kun je eenvoudig zelf maken met de ingrediënten die al duizenden jaren worden gebruikt. Je hebt bijen-of candelillawas nodig om de lippenstift hard te maken en amandel-, kokos of jojoba-olie om hem smeerbaar te houden. Daarnaast wordt er ook avocado-, amandel-, mango- of sheaboter aan toegevoegd om het mengsel gemakkelijk op je lippen te kunnen smeren.

Om er kleur aan te geven worden pigmenten toegevoegd zoals bijvoorbeeld poeder van rode bieten, kaneel, cacaopoeder, curcuma om de gewenste tint te bekomen. Je kunt het best de vaste componenten even verwarmen zodat je een vloeibaar geheel krijgt om daarna al roerend er een beetje pigment aan toe te voegen. Je kunt er steeds wat meer bijdoen of verschillende soorten mengen tot je het gewenste resultaat bereikt. 

Q3: Welke bestanddelen zitten er in lippenstift?

Naast de natuurlijke producten waaronder bijvoorbeeld sheaboter, bijenwas, avocadoboter en kleurstoffen wordt er ook vaak chili-extract aan lippenstift toegevoegd om je lippen te laten zwellen en roder te laten worden. Daarnaast wordt ook vaak schildluis gebruikt als kleurpigment en verschillende geurstoffen om de geur en de smaak aangenaam te maken.

Een lippenstift die je aankoopt in de winkel bevat ook enkele chemische bestanddelen. We hebben het dan over cetyl alcohol, isopropyl lanolate en nog enkele moeilijk uitspreekbare chemische namen die ervoor zorgen dat je lippenstiftkleur mooi glanst en dat hij langer goed blijft zitten.

 

Q4: Welke kleur lippenstift maakt je tanden witter?

Het geheim om je tanden witter te laten lijken met lippenstift is door complementaire kleuren te kiezen. Door de kleurencirkel te gebruiken zul je zien dat deze is onderverdeeld in koele en warme tinten. De kleuren die tegenover elkaar liggen zijn de complementaire kleuren. Als je tanden van nature niet helemaal wit zijn maar eerder een gele tint hebben, dan kun je beter kiezen voor een lippenstift met een blauwe ondertoon. Omdat geel een warme tint is waarvan de complementaire kleur blauw is zullen je tanden meteen een heel stuk witter lijken.

 

Q5: Welke lippenstift blijft lang zitten?

Wanneer je gewone lippenstift gebruikt zal gedurende de dag de kleur vervagen doordat je eet, drinkt en praat. Door gebruik te maken van een long lasting lippenstift kun je dit probleem voorkomen en er de ganse dag onberispelijk uitzien.

Het grote nadeel bij deze soort lippenstift is dat hij snel je lippen zal uitdrogen waardoor je wat extra aandacht moet besteden aan de verzorging ervan. Het gebruik van een lippenbalsem zowel voor als na het aanbrengen van de long lasting lippenstift zal voorkomen dat je droge en gebarsten lippen krijgt en het zal bovendien je lippen soepel houden.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE