5 Beste Krulborstels Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Krulborstels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je mooi stijl haar maar droom je al zo lang van heerlijke losse krullen? Of wil je liever fijne kleine krulletjes? Dan hoef je niet langer te twijfelen want een degelijke krulborstel kan alvast een oplossing bieden. We begrijpen dat het natuurlijk niet zo eenvoudig is om een keuze te maken uit het ruime assortiment krulborstels. En daarom zijn wij alvast even op zoek gegaan naar wat nu momenteel de 3 best beoordeelde borstels zijn. Zo blijkt de BaByliss Pro Diameter alvast een schot in de roos te zijn en geschikt voor zowel kort, lang alsook halflang haar. Daartegenover staat de Ace & Taylor KT186 Plus die dan weer in het oog springt vanwege zijn geïntegreerde ionentechnologie waardoor statisch of pluizig haar kan vermeden worden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Krulborstels (Reviews) van 2024

 

Als vrouw wil je altijd verzorgd voor de dag komen maar indien er een trouwfeest is dan wil je toch net dat tikkeltje meer. Met een handige krulborstel slaag jij erin om een heel stijlvol en feestelijk kapsel te creëren. Omdat er momenteel heel veel keuze is, is het niet altijd eenvoudig om er de beste krulborstel uit te kiezen. Daarom hebben wij 5 topproducten geselecteerd op basis van de reviews en het advies van de gebruikers. Neem rustig de tijd om deze producten eens te bekijken en wie weet zit er zelfs een krulborstel aanbieding tussen.

 

1. BaByliss Pro Diameter BAB2675TTE 19mm Krulborstel

 

Een goeie krulborstel is er eentje die helemaal aan jouw wensen en verlangens tegemoet kan komen. Misschien kan dit exemplaar van het bekende merk BaByliss PRO wel wat voor jou zijn? Zo wordt hij gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 700 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen 3 warmtestanden en evenveel snelheden.

De platen van de krulborstel zijn voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van titanium en toermalijn. Dankzij z’n bijgevoegde keramische warmte-elementen wordt de warmte mooi en gelijkmatige over het haar verdeeld. Op die manier wordt eventuele beschadiging van het haar zoveel mogelijk vermeden. Een ionentechnologie waardoor antistatisch haar voorkomen wordt is jammer genoeg niet voorhanden.

Toch blijkt het de ideale krulborstel te zijn voor kort, halflang en lang haar en hierbij maakt het haartype helemaal niets uit. Wanneer we de online reacties bekijken dan zien we alleen maar positieve reacties van klanten verschijnen, wat resulteert in een mooie eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen: 

Vermogen: je zult zien dat de krulborstel zonder problemen een piekvermogen van wel 700 Watt kan behalen. Hierbij kun je gebruik maken van 3 warmte- en 3 snelheidsstanden.

Handig in gebruik: de krulborstel is niet alleen voorzien van keramische warmte-elementen maar biedt ook diverse temperatuurinstellingen.

Materiaal: voor de platen heeft men een beroep gedaan op duurzame materialen zoals titanium en toermalijn.

Diameter: de doorsnede van de krulborstel wordt geschat op ongeveer 2 à 3 cm wat hem niet alleen geschikt maakt voor lang maar ook kort- en halflang haar.

 

Nadelen: 

Geen koude luchtstand: ben je van plan om deze krulborstel aan te kopen dan is het belangrijk om te beseffen dat hij niet voorzien is van een koude luchtstand.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ace & Taylor KT186 Plus – 3 in 1 Keramische Föhnborstel – Krulborstel – Ronde borstel

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar de beste krulborstel? Dan loont het de moeite om dit betaalbare toppertje van Ace & Taylor eens even onder de loep te nemen. Op basis van de verhouding tussen de prijs, kwaliteit én gebruiksvriendelijkheid kan hij zomaar in het rijtje naast de bekende krulborstels van Babyliss en Carmen krulborstel worden neergezet. En dat lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve reacties en de mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Maar wat maakt deze krulborstel dan zo speciaal?

De Ace & Taylor KT186 Plus wordt beschouwd als een veelzijdige 3-in-1 keramische föhnborstel die niet alleen in staat is om te drogen maar tevens ook te kammen én te föhnen. Bovendien is hij daarbij voorzien van een 2 meter lang roterend snoer waarmee je hem eenvoudig op het stroomnet kunt aansluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V. Eenmaal aangesloten en vervolgens correct ingeschakeld, kun je kiezen uit 3 standen en diverse temperaturen waarbij de geïntegreerde ionentechnologie automatisch verhindert dat het haar gaat pluizen.

En alsof dat allemaal nog niet voldoende is, is deze Ace & Taylor krulborstel eveneens uitgerust met een keramische coating en voorzien van de nodige CE én RoHS certificaten. Houd er wel rekening mee dat de borstel vrij groot is wat hem minder geschikt maakt voor korte kapsels.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: zijn goedkope prijskaartje maakt deze krulborstel bijzonder goed toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

Voeding: de Ace & Taylor KT186 Plus is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V.

Vermogen: eenmaal correct ingeschakeld, weet hij een aanzienlijk maximaal vermogen tot 1200 watt te genereren, verdeeld over 3 warmtestanden.

Keramische coating: de keramische coating wordt aangevuld met een geïntegreerde ionentechnologie die statisch en/ of pluizig haar verhindert.

 

Nadelen: 

Grote borstel: jammer genoeg is de borstel vrij groot waardoor het apparaat net iets minder geschikt is voor korte kapsels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Carmen DC1090 – Föhnborstel – 750-900 Watt – Ovaal / Geschikt voor lang haar

 

Op zoek naar de geschikte föhnborstel voor middellang tot lang en dik haar? Dan lijk je met de DC1090 krulborstel van Carmen alvast een eerste stap in de goede richting te zetten. De Carmen DC1090 Oval Quattro Brush is dan ook een bijzonder handige styling tool die voorzien is van een kwalitatieve borstel met een diameter van 4 cm, wat hem meteen minder geschikt maakt voor dun en kort haar.

De föhnborstel van Carmen is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, rekening houden met een invoerspanning van 240 Volt, waarna een ruim vermogensbereik van 750 tot 900 watt kan worden geleverd. Je beschikt daarbij over 2 temperatuurstanden in combinatie met maar liefst 3 snelheden waaronder een koudeluchtstand. Verder geniet je keramische warmte-elementen die bijdragen aan een optimale en gelijkmatige warmteverdeling én kan statisch en/ of pluizend haar voorkomen worden dankzij de bekende ionentechnologie.

Hoewel de meeste klanten overtuigd lijken van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt een enkele koper van mening dat het toestel teveel lawaai maakt en te groot is om handig mee te kunnen werken. 

 

Voordelen: 

Vermogen: de Carmen DC1090 garandeert een ruim vermogensbereik tot maximaal 900 watt verdeeld over 2 warmtestanden van respectievelijk 750 en 900 watt.

Doelgroep: dit type krulborstel is – vanwege zijn formaat en de aangeboden mogelijkheden – uitermate geschikt om middellang tot lang dik, kroes, stug of slag haar onder handen te nemen.

Ionentechnologie: dankzij de bekende ionentechnologie kan eventueel statisch dan wel pluizig haar worden vermeden.

Keramische elementen: de keramische warmte-elementen dragen alvast bij aan een optimale en bovenal gelijkmatige warmteverdeling.

 

Nadelen: 

Geen kort haar: houd er rekening mee dat deze föhnborstel minder geschikt is voor mensen met kort (fijn/dun) haar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips ProCare Airstyler HP8656/00 Multistyler

 

Philips behoort zeker tot de bekende merken en staat voor heel wat gebruikers garant voor kwaliteit en degelijkheid. Deze krulborstel van Philips kon dan ook niet in onze selectie ontbreken. Het is misschien niet meteen één van de goedkope krulborstels maar het loont zeker de moeite het toestel te bestuderen.

De prijs zou kunnen verklaard worden doordat het eigenlijk een 3 in 1 product is. Met deze krulborstel kun je namelijk ook je haar drogen, stylen en zelfs verzorgen. Dankzij de ionentechnologie ziet je haar er glanzend uit. De keramische coating zorgt dan weer voor een gelijkmatige verdeling.

Sommige gebruikers vinden het product bijzonder lastig te gebruiken en storen zich ook aan het lawaai. De overgrote meerderheid van de klanten is echter wel heel enthousiast over deze krulborstel. Laat je dus zeker niet afschrikken want misschien is dit wel het product waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Het merk Philips kan alvast niet ontbreken aangezien het garant staat voor heel wat kwalitatieve en uitstekende krulborstels. Het is een multifunctionele krulborstel die garant staat voor heel wat opties en mogelijkheden. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

 

Voordelen: 

3 in 1 product: het is een multifunctioneel 3 in 1 product dat je haar niet alleen zal krullen maar ook in de eerste plaats zal drogen en zelfs verzorgen.

Keramische coating: dankzij de aanwezigheid van de keramische coating mag je zeker zijn van een mooi en gelijkmatige warmteverdeling.

Ionentechnologie: door gebruik te maken van de ionentechnologie wordt statisch haar vermeden.

 

Nadelen: 

Kostprijs: als je deze krulborstel wenst aan te kopen, dan voorzie je maar beter iets meer budget.

Niet gebruiksvriendelijk: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat deze krulborstel helemaal niet zo eenvoudig te gebruiken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. LifeGoods 3-in-1 Magic Brush Föhnborstel Multi Hair Styler

 

Wil je graag wat meer volume in je haar creëren of wil je liever eens een slag of steil haar? Dit alles kan zonder problemen worden bereikt met behulp van deze krachtige LifeGoods föhnborstel. Zo wordt de föhnborstel gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 1000 Watt en heb je hierbij de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 snelheden én 3 warmtestanden.

De borstel is overigens ook nog eens uitgerust met een stel keramische platen die ervoor zorgen dat de warmte mooi en gelijkmatig over het haar wordt verdeeld. Hierdoor worden eventuele beschadigingen aan het haar zoveel mogelijk voorkomen. Dankzij de ionentechnologie kan statisch haar dan weer worden vermeden. Kortom, de moeite waard om hem minstens even te bekijken.

De föhnborstel is vervaardigd uit stevige materialen en werd afgewerkt in een opvallende zwarte met roze kleur. Dankzij het snoer van 200 cm lang geniet je bovendien voldoende bewegingsvrijheid om je haar zonder problemen te bewerken. We stellen dan ook vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn, alhoewel één enkele koper vindt dat de kwaliteit wel beter had gekund.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: het ruime vermogen zorgt ervoor dat het toestel snel gebruiksklaar staat. Bovendien heb je verder de optie uit 3 warmtestanden én maar liefst 2 snelheden.

Keramische coating: dankzij de keramische coating waarover deze föhnborstel beschikt, ben je zeker van een gelijkmatige warmteverdeling.

Vermogen: je kunt deze föhnborstel, met z’n totaal vermogen van 1000 Watt, makkelijk tot de krachtige apparaten rekenen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een blik op de online reviews toont aan dat slechts één klant niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krulborstels koopgids

 

Je wilt er als vrouw natuurlijk altijd goed uitzien. Of je nu naar een sollicitatie moet of een trouwfeest of lekker gewoon thuis op de bank wilt hangen. Een krulborstel kan dan misschien wel een goede aanbeveling zijn voor jou. Toch is het niet altijd eenvoudig een keuze te maken uit de beste krulborstels. Daarom willen wij jou ook graag helpen in je zoektocht. Je zou bijvoorbeeld kunnen letten op het type, de prijs, de hulpstukken en accessoires en het gebruiksgemak wanneer je de krulborstels gaat vergelijken. Let ook zeker op de aanbiedingen. Het is altijd leuk als je met een koopje naar huis kunt gaan.

Het gebruiksgemak

Je zult je misschien wel afvragen waarom je nu precies een krulborstel nodig hebt. Wel, eigenlijk is het een heel handig toestelletje waarmee jij in een mum van tijd van kapsel en look kunt veranderen. Dit kan heel leuk zijn wanneer jij bijvoorbeeld binnenkort naar het trouwfeest gaat van je beste vriendin. Of misschien moet je volgende week wel een belangrijke sollicitatie doen. Kortom je wilt er gewoon altijd zo goed mogelijk uitzien als vrouw. En af en toe eventjes van kapsel veranderen doet wonderen.

Bovendien hoef je met een eigen krulborstel ook niet zo nodig meer naar het kapsalon te rennen. En je hoeft al zeker niet meer zo duur te betalen in het kapsalon. Je kunt je haren gewoon bij jou thuis krullen en ervoor zorgen dat je een feestelijke look creëert. Het is dus niet alleen bijzonder handig en comfortabel maar je spaart er ook een pak geld mee uit. En dat is uiteindelijk echt wel een groot pluspunt voor de meeste gebruikers die op zoek zijn naar een degelijke krulborstel.

 

De soort krulborstel

In je zoektocht naar de voor jou ideale krulborstel zul je merken dat er heel wat diverse types bestaan. Dit is uiteraard wel heel leuk maar het zorgt er natuurlijk ook wel voor dat het niet makkelijk wordt om er eentje uit te kiezen. Het kan handig zijn om je van te voren een aantal dingen af te vragen. Ben je op zoek naar een manuele krulborstel of wil je liever een elektrisch model.

Wanneer je een manuele of standaard krulborstel koopt dan zul je wel iets langer nodig hebben om je haar in model te brengen. Bovendien moet je een manuele krulborstel vaak nog combineren met een krachtig föhn toestel.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een elektrische krulborstel. Deze hoef je wel iets duurder te betalen maar werken ook veel sneller en nauwkeuriger. De borstel geeft de warmte vanzelf af en zorgt voor mooie sierlijke krullen zoals jij wilt.

 

Mogelijke prijsklasse

Doordat er zoveel verschillende krulborstels bestaan, is het niet meer dan normaal dat er ook diverse prijskaartjes te zien zullen zijn. Zo heb je heel wat goedkope krulborstels net zoals je ook de dure exemplaren hebt. Je beslist uiteraard helemaal zelf hoeveel geld je er wenst aan te spenderen en vooral kunt aan spenderen. Het kan misschien een goed idee zijn om even na te denken over welke opties je graag hebben wilt.

Hoe meer opties en mogelijkheden het apparaat biedt, hoe duurder je het hoeft te betalen uiteraard. Je kunt misschien even de verschillende online reviews doornemen van klanten. Daarin geven de gebruikers een positief of een negatief advies over de verschillende krulborstels. Dit kan jou misschien wel helpen wanneer je het eventjes moeilijk vindt om een keuze te maken. Daarnaast raden wij jou ook aan om te letten op alle soorten promoties. Het kan maar zo zijn dat je een krulborstel aanbieding tegenkomt.

Vermogen, accessoires en extra kenmerken

In de informatie die we jou hiervoor al hebben verteld, wordt duidelijk dat sommige krulborstels iets meer opties en mogelijkheden zullen hebben. Sommige van deze opties kunnen echt een meerwaarde vormen terwijl andere functies veeleer een leuk extraatje zullen zijn. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om te kijken naar het vermogen van de krulborstels. Je hebt krulborstels met een ruim vermogen van 1000 watt maar je hebt er ook met minder vermogen.

Wanneer je het vermogen bekijkt, is het een goed idee om rekening te houden met je eigen haartype. Verder zul je merken dat er ook meerdere snelheidsstanden kunnen zijn. Dit is uiteraard ook allemaal afhankelijk van het type krulborstel dat je besluit om aan te kopen en is dus heel persoonlijk. Het is ook altijd handig om uit te kijken naar een apparaat dat in slechts enkele seconden opwarmt.

Sommige krulborstels schakelen bovendien na enkele minuten automatisch uit wanneer ze niet gebruikt worden. Dit is niet alleen handig maar bovenal ook heel veilig. Tot slot is het ook leuk wanneer een krulborstel geleverd wordt in een mooi en aantrekkelijk opbergtasje.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE