8 beste Kaptafels Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste kaptafels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je van plan om een kaptafel aan te kopen maar weet je niet meteen wat je kunt verwachten of waar je moet beginnen? Dan willen wij jou alvast even op weg helpen. Zo zijn wij op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten en hebben we hierbij rekening gehouden met de online reviews en het advies van klanten. Zo blijkt de TecTake Make up tafel alvast een schot in de roos te zijn. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een handig krukje en een prachtige spiegel. Ook de Acaza Make-up tafel kan op heel wat bijval rekenen en biedt een totaal formaat van 80 x 40 x 137,5 cm aan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste kaptafels (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een kaptafel met spiegel en met lampjes? Of is vooral de kleur voor jou van belang en kijk je daarom uit naar een unieke opvallende zwarte kaptafel? Het lijkt onderhand wel duidelijk dat de beste kaptafel voor iedereen anders kan zijn. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben we 5 topproducten geselecteerd. We hebben rekening gehouden met de online reviews en het advies van klanten. Bekijk de mogelijkheden even en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. TecTake Make up tafel met spiegel en krukje 402072

 

Met deze unieke kaptafel van het bekende, misschien ook wel het beste merk Tectake mag je alvast zeker zijn van een uitstekende kwaliteit. De kaptafel wordt gekenmerkt door een breedte van 40 cm, een lengte van 76 cm en een hoogte van maar liefst 148,5 cm. Dit maakt hem vrij compact ten opzichte van andere kaptafels en bijgevolg makkelijk te plaatsen.

Bij de productie van deze rechthoekige kaptafel heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van duurzaam hout die nadien in een neutraal wit kleurtje werd gestoken. Verder zul je zien dat de kaptafel geleverd wordt inclusief een degelijke spiegel en een stevig krukje. Dankzij de vele lades geniet je voldoende opbergruimte om je persoonlijke spulletjes in kwijt te kunnen.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat personen tevreden zijn over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze kaptafel. Echter blijkt een kleine minderheid dan weer minder overtuigd van de verpakking en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: de kaptafel is ongeveer 40 cm breed, zo’n 76 cm lang en ruim 148,5 cm hoog.

Verpakking: de verpakking telt niet alleen een stevige kaptafel maar eveneens een makkelijk te onderhouden spiegel en een stevig krukje.

Opbergruimte: de aanwezigheid van verschillende lades biedt overigens heel wat extra opbergruimte aan.

 

Nadelen:

Slechte prijs-kwaliteitverhouding: slechts een beperkt aantal gebruikers is van mening dat de kwaliteit niet in verhouding staat tot de prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Make-up tafel met Rechthoekige Spiegel en Bijhorende Kruk

 

Ben je op zoek naar een moderne kaptafel die gekenmerkt wordt door een elegant design en opvallend kleurtje? Dan lijkt deze kaptafel van Acaza in een zwarte kleur misschien wel aan jouw eisenpakket te voldoen. Ondanks het feit dat het niet meteen het product met de laagste prijs is, lijken de meeste klanten echter wel heel tevreden te zijn met hun aankoop.

Met een totale afmeting van 80 x 40 x 137,5 cm verschilt deze kaptafel niet zo heel veel ten opzichte van het vorige product uit deze lijst. Ook hier werd voornamelijk gekozen om te werken met degelijke en duurzame houtsoorten die vervolgens stevig werden opgeschuurd en voorzien van een likje verf. De kaptafel wordt bovendien geleverd inclusief een rechthoekige spiegel en een handige krukje.

Je geniet tal van grote en kleine opberglades die het mogelijk maken om al je persoonlijke spulletjes veilig en netjes op te bergen. Ondanks het hoge prijskaartje kunnen we dan toch een topscore noteren van maar liefst 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: deze unieke kaptafel wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 80 x 40 x 137,5 cm.

Design: deze prachtige kaptafel is volledig afgewerkt in een stijlvolle elegante zwarte kleur. Echt iets voor de durvers onder ons.

Verpakking: ook hier worden een stevig krukje en praktische spiegel met de aankoop van de kaptafel meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om dit product aan te kopen dan zul je misschien toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kaptafel met krukje speelgoed kaptafel houten kaptafel S4k-Toys

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen en ben je bijgevolg op zoek naar een goedkope kaptafel? Dan lijkt dit product van S4k-Toys alvast een goede aanbeveling te zijn. Deze prachtige kaptafel wordt gekenmerkt door een compact formaat van 71 x 51 x 92 cm wat hem vooral geschikt maakt voor kindjes.

Op het moment van productie heeft men besloten om gebruik te maken van de positieve eigenschappen van MDF. Je geniet hierdoor niet alleen een stevige maar vooral ook gebruiksvriendelijke en veilige kaptafel. Het mag dan wel geen kaptafel met licht zijn, toch worden er wel een spiegel en een handige krukje zomaar meegeleverd.

Deze stevige kaptafel is volledig vrij van scherpe hoeken en randjes en werd afgewerkt in een neutrale elegante witte kleur. Tot op heden heeft er nog maar 1 koper een reactie geplaatst en het product beloond met een topscore van 5 sterren. Een uitstekende kwaliteit die gecombineerd wordt met een trendy design.

 

Voordelen:

Prijskaartje: bij het zien van de betaalbare prijs zul je meteen aangenaam verrast en enthousiast reageren.

Formaat: het formaat van deze kaptafel wordt als vrij compact beschouwd en geschat op 71 x 51 x 92 cm.

Materiaal: deze prachtige kaptafel is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden MDF.

Handig in gebruik: op het moment van aankoop worden eveneens een spiegel en krukje aangeboden.

 

Nadelen:

Geen licht: besef wel dat noch de kaptafel noch de spiegel is uitgerust met lampjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. VDD Hoek kaptafel make up visagie met 3 spiegels

 

Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om een kaptafel aan te kopen die geleverd wordt inclusief 3 spiegels. Ben je al geruime tijd op zoek naar een dergelijk product, dan lijkt deze kaptafel van VDD misschien wel aan jouw verwachtingen te kunnen voldoen. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 neutrale kleuren zoals wit, zwart of lichtbruin.

Deze prachtige vijfhoek kaptafel wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 111 x 54 x 142,5 cm en werd afgewerkt in een licht Scandinavisch design. De tafel is vervaardigd uit verschillende duurzame materiaalsoorten zoals spaanplaat en glas. Verder geniet je voldoende opbergruimte dankzij de talrijk aanwezige lades. Kortom, een handig product dat er best wel fraai uitziet.

Desondanks moeten we vaststellen dat niet alle kopers er hetzelfde lijken over te denken. De meningen blijken dan ook enorm verdeeld, wat mogelijkheid biedt tot verbetering. Sommige klanten beschouwen dit echt als een topproduct terwijl andere kopers de kwaliteit en het design als matig beschouwen.

 

Voordelen:

Ontwerp: wat meteen opvalt aan deze kaptafel is dat hij bestaat uit een combinatie van 3 grote spiegels.

Formaat: het formaat van deze prachtige tafel wordt geschat op maar liefst 111 x 54 x 142,5 cm.

Design: de kaptafel is afgewerkt in een kenmerkend Scandinavisch design en is te bestellen verschillende neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld maar aan zwart, lichtbruin of wit.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een beperkt aantal klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hollywood Kaptafel Crystal white by Luxury Palace (Crystal Collection)

 

Is budget geen enkel probleem en ben je vooral op zoek naar de “glitter and glamour”? Dan willen wij jou alvast aanbevelen om deze unieke kaptafel van Luxury Palace even grondig onder de loep te nemen. De hoge prijs zou meteen een verklaring kunnen zijn voor het ontbreken van online reviews alhoewel het evengoed om een vrij recent product zou kunnen gaan.

Deze prachtige exclusieve make-up tafel is vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals MDF en glas én blijkt bovendien beschikbaar in tal van kleuren. Zo kun je zelf beslissen of je voor een witte, zwarte of roze kaptafel kiest. Of geef je liever de voorkeur aan een zilveren, gouden of rosé-gouden exemplaar?

De kaptafel wordt gekenmerkt door een hoogte van 80 cm, een breedte van maar liefst 120 cm en een diepte van ruim 40 cm. Verder geniet je een touchscreen inclusief aan- en uitschakelaar, een USB poort, een prachtige spiegel inclusief dimbare ledlampen en 2 handige opberglades. Een handig product maar jammer genoeg wel met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze prachtige kaptafel beschikt niet alleen over een unieke aan- en uitschakelaar maar wordt verder eveneens uitgerust met een USB poort en touchscreen.

Opbergruimtes: je geniet enkele handige opberglades waarin je verzorgings- en make-up producten probleemloos kunt opbergen.

Materiaal: de kaptafel is vervaardigd uit een combinatie van verschillende stevige materiaalsoorten zoals glas en MDF.

 

Nadelen:

Prijzig: het extreem dure prijskaartje zou kunnen verhinderen dat hij tot de populairste kaptafels gaat behoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. vidaXL met kruk

 

De vidaXL kaptafel is gemaakt van hout en is daardoor een stevig en duurzaam product. Dit product heeft een leuk design waardoor het er royaal uit ziet. Het heeft een grote kantelbare spiegel met sierlijke ornamenten. Onder de spiegel is er een plankje waar je al jouw parfums, lotions of deodorants kunt zetten.

Dit plankje is voorzien van twee kleine laden waarin jij je sieraden of haarattributen kunt zetten. Daarnaast is er ook een grote lade aan de onderkant, waarin je nog zoveel spullen kwijt kunt. Dit product komt standaard met een zitkrukje dat dik gevuld is en comfortabel zit.

Het grootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product is duurzaam en het heeft een fraai design. Het is een stevige en prachtige kaptafel. Voor een gebruiker is het van mindere kwaliteit.

Als vrouw wil je graag al je spulletjes zoals make-up, deodorant en andere benodigdheden zoveel mogelijk bij elkaar hebben staan. Dat is de reden dat velen ook een kaptafel aankopen. Dit model van vidaXL is misschien niet meteen het goedkoopste maar het kan wel rekenen op heel wat positieve reacties. Daardoor zou het zomaar eens één van de populairste kaptafels uit de lijst kunnen zijn.

 

Voordelen:

Comfort: deze kaptafel is voorzien van een handige spiegel en een krukje om op te zitten. Verder zijn er ook heel wat lades waarin jij bepaalde elementen veilig kunt opbergen.

Materiaal: dit model is helemaal handgemaakt uit stevig en duurzaam hout. Achteraf werd het volledig afgewerkt met een mooi likje witte verf.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de spiegel van deze kaptafel te kantelen. Bovendien zijn er ook enkele plankjes voorzien waar jij bijvoorbeeld je parfum op kunt plaatsen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ondanks het feit dat de meeste kopers helemaal tevreden zijn, is één enkele gebruiker niet helemaal enthousiast over de kwaliteit ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. KidKraft Prinses

 

KidKraft Prinses kaptafel en stoel is het ideale cadeau voor jouw dochter, nichtje of kleindochter, wil je haar net een prinses laten voelen. Met dit product is haast elk meisje wel blij, want het heeft een leuk en mooi prinsessen thema.

Dit product is veilig voor kinderen, want het heeft een onbreekbare spiegel. Het is een stevig product, want het is gemaakt van hout. Daarnaast is het voorzien van een lade waarin er spullen opgeborgen kunnen worden zoals een kam, haaraccessoires, sieraden etc.

Ook voor dit product staan er tot nu toe alleen positieve beoordelingen geschreven. De gebruikers zijn tevreden met dit product en geven er goed advies over. Dit product is van goede kwaliteit en het is duurzaam.

Het heeft een mooi en leuk design waardoor dit product er fraai uitziet. Daarnaast is het ook comfortabel voor het kind.

Met de KidKraft kaptafel zul jij jouw dochtertje echt een bijzonder groot plezier doen. Indien je nog op zoek bent naar een geschikt verjaardagsgeschenk dan is dit werkelijk ideaal. De kaptafel heeft een roze kleur en is afgewerkt met heel wat spiegels en een gouden kroontje. Je dochtertje zal zich meteen een echte prinses voelen.

 

Voordelen:

Veiligheid: de spiegels waaruit deze kaptafel bestaat, zijn helemaal onbreekbaar. Daardoor is het perfect veilig voor kindjes.

Materiaal: deze aantrekkelijke kaptafel is helemaal uit bijzonder stevig en duurzaam hout gemaakt. Vervolgens werd het afgewerkt met een speciale coating en kreeg het een mooi roze kleurtje.

Handig in gebruik: het product is voorzien van een stevige schuiflade waarin je kind bepaalde spulletjes veilig in kan opbergen. De kaptafel wordt ook geleverd met een handig krukje.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we merken dat alle kopers helemaal enthousiast zijn over dit product. Voor hen zijn er helemaal geen nadelen aan. Toch vermoeden we dat de hoge prijs eventueel een struikelblok zou kunnen zijn voor toekomstige gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Parisot Volage

 

De kaptafel Volage is een ideaal product voor mensen die behoefte hebben aan genoeg ruimte om hun spullen te zetten.

Dit geweldige product heeft een apart design en is daardoor uniek. Het heeft een grote spiegel en het heeft 5 lades waarin jij al je spullen kunt opbergen. Voor spullen die je graag bij de hand wilt hebben, heeft dit product 3 grote legplanken. Hierop kun je bijvoorbeeld je parfums, deodorant, lotions en nog veel meer zetten.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het wel niet tot de categorie van goedkope kaptafels. En dat kun je merken aan het aantal reviews die er voor dit product geplaatst zijn.

Tot nu toe is er maar 1 review geplaatst voor dit product. De koper is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een mooie vormgeving.

Met de Parisot kaptafel voorzie je maar beter iets meer budget. Het is namelijk niet meteen voorzien van de laagste prijs. Het product meet 61 x 114 cm en ziet er echt bijzonder elegant en stijlvol uit. Het lijkt ons dan ook de moeite om de sterke punten en eventueel zwakke punten eens even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met de voorgaande toestellen, is deze kaptafel wel vrij ruim. Ideaal voor mensen die graag veel spulletjes bij zich hebben.

Handig in gebruik: het product is voorzien van een bijzonder grote spiegel. Verder zijn er diverse lades voorzien waarin jij belangrijke spulletjes kunt opbergen. Er werd ook gedacht aan legplankjes waar jij eventueel je parfum op kunt plaatsen.

 

Nadelen:

Geen stekker: op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. De koper is helemaal tevreden over het design en de kwaliteit. Het enige minpuntje is dat er geen 5 volt stekker bij de aankoop van het product wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kaptafels Koopgids

 

Het is alvast een goede aanbeveling om de aanschaf van een kaptafel niet zomaar in het wilde weg te doen. Neem je tijd om de verschillende mogelijkheden en opties met elkaar te vergelijken en zo zul je zien dat er heel wat verschillen kunnen optreden. Zo kun je kiezen tussen diverse formaten, materialen en optiemogelijkheden. Sommige kaptafels zullen vrij goedkoop zijn en eventueel deel uitmaken van de aanbiedingen, anderen zullen dan weer iets duurder zijn.

Wat is een kaptafel en het gebruiksgemak

Een kaptafel kan beschouwd worden als een handig woonaccessoire dat je kunt gebruiken tijdens het uitvoeren van de dagelijkse verzorging. Denk bijvoorbeeld maar aan het verwijderen of aanbrengen van make-up, het borstelen of föhnen van je haar en het lakken van je nagels. Ook eenvoudige handelingen zoals het inbrengen van oorringen, juwelen en het aanbrengen van parfum kunnen hiertoe behoren.

Het is een handig meubelstuk dat door de meeste gebruikers rechtstreeks in de slaapkamer wordt geplaatst. Vaak, alhoewel dit afhankelijk is van het product, wordt er zelfs een handig krukje op het moment van aankoop meegeleverd. Je kunt ze aankopen in tal van materiaalsoorten zoals hout, glas, metaal, kunststof en RVS. Op die manier kun je eventueel een bepaalde stijl creëren. Ben je dol op moderne en designvolle look of toch eerder barok?

Bovendien is het niet zozeer een meubelstuk dat bedoeld is voor volwassenen. Je kunt ze ook in compact formaat aankopen en eventueel als verjaardagsgeschenk aan je dochtertje cadeau doen. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Stevigheid en duurzaamheid in functie van de gebruikte materialen

Bij de aanschaf van een kaptafel is het natuurlijk aanbevolen om ook even rekening te houden met de gebruikte materiaalsoorten. Zoals reeds min of meer vermeld, is de waslijst aan gebruikte materialen bijzonder groot. Zo zullen de meeste kaptafels vervaardigd zijn uit MDF of hout alhoewel er ook exemplaren bestaat uit spaanplaat, eikenhout, polyester, metaal en kunststof. Aan jou de keuze dus!

Indien hij geleverd wordt inclusief een spiegel, dan is de spiegel uiteraard vaak uit glas vervaardigd. Het krukje is vaak gemaakt uit hetzelfde materiaal dat men gebruikt heeft voor het onderstel. Dus dit kan opnieuw een natuurlijk houtsoort zijn alsook metaal, kunststof en spaanplaat. Houd er bij de keuze van het materiaal ook rekening mee wat dit betekent voor de stevigheid. Zo zal metaal en spaanplaat steviger aanvoelen dan kunststof.

 

Het formaat en de plaatsing

Net zoals er verschillende materiaalmogelijkheden bestaan, bestaat er ook heel wat onderscheid op het gebied van formaten. Zo kun je kiezen voor een grote of compacte kaptafel naar gelang je wensen en verwachtingen. Toch raden we aan om, indien je het formaat van de kaptafel moet bepalen, ook rekening te houden met de plaatsing. Waar wil je de kaptafel laten installeren en wat is de maximale beschikbare ruimte?

Wil je de kaptafel in de slaapkamer plaatsen, zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je voldoende ruimte hebt om in- en uit je bed te kunnen en de kastdeuren te openen. Dat lijkt heel nutteloos maar er zijn al vaker miskopen gedaan die gebaseerd waren op een slecht formaat. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met de doelgroep. Ben je op zoek naar een unieke kaptafel voor je dochtertje van 4, dan kies je bij voorkeur een compact exemplaar zodanig dat hij handzaam blijft voor haar.

Opbergruimte en andere mogelijke kenmerken

Sommige kaptafels zijn bovendien uitgerust met tal van extra kenmerken en mogelijkheden. Zo is het altijd mooi meegenomen indien er een spiegel en een stevig krukje worden meegeleverd. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval. Ook het gebruik van extra opbergruimte door middel van lades, is een mooie maar vooral praktische extra. Een eenvoudige basis kaptafel zal bijvoorbeeld geen extra lades, en bijgevolg opbergruimte aanbieden.

Wil je graag wat meer luxe dan kun je altijd nog opteren om een kaptafel met lichtjes in huis te halen. Zo kun je ook bij dageraad of bij het vallen van de nacht nog probleemloos je verzorgingsrituelen uitvoeren. Hecht je niet alleen belang aan de kwaliteit maar wil het oog ook wat? Dan kun je kiezen tussen verschillende designs, kleuren en stijlen. Zo maak jij zelf de keuze tussen een modern ogende kaptafel of een klassieker exemplaar.

 

Mogelijke prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. De gemiddelde prijs wordt geschat rond de 200 euro, echter hoeft een degelijke kaptafel helemaal niet zo duur te zijn. Zo worden er, zeker naar einde reeks toe, regelmatig aanbiedingen en promoties gedaan. Op die manier kun je altijd nog met een leuke kaptafel aan spotprijs huiswaarts keren.

Bedenk of je van plan bent de kaptafel regelmatig te gebruiken of eerder sporadisch eens een keertje? Hecht je belang aan de kleur en het design of moet de tafel vooral praktisch zijn. Hoeveel budget wil maar kun je er vooral aan spenderen? Bij eventuele twijfel kunnen de online reviews van klanten altijd nog soelaas bieden.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE