7 beste Kappersscharen Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste kappersscharen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je zelf je haarpuntjes wilt knippen of wanneer je een professionele schaar zoekt om in je haarsalon te gebruiken, zul je merken dat er echte pareltjes worden aangeboden. Met een degelijke kappersschaar zul je met meer gemak de haren van je klanten of van je huisgenoten kunnen knippen. We hebben voor jou alvast 3 toppertjes uitgezocht om eens wat beter te bekijken. Zo kun je kiezen voor de Allures Professionele Kappersschaar Set met zijn diamant geslepen schaarbladen. Of misschien gaat je voorkeur uit naar de Professionele Uitdunschaar die uit vernikkeld staal vervaardigd is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kappersscharen (Reviews) van 2024

 

Als je zelf je pony wilt knippen of je bent toe aan een nieuwe kappersschaar voor je salon, dan kunnen we het advies geven om onze onderstaande lijst met topproducten even te bekijken. Ben je op zoek naar een kappersschaar voor linkshandigen? Of misschien wil je liever een ergonomische kappersschaar om de ganse dag in je kapsalon te gebruiken? Neem even de tijd om alle mogelijkheden te vergelijken om pas daarna de beste kappersschaar uit te kiezen. Ga zeker ook even langs de outletstore voor een leuke aanbieding.

 

1. Allures Professionele Kappersschaar Set Rechtshandig set 

 

Deze mooie set van Allures bestaat uit een kappersschaar, kam en een lederen etui waarin je alles netjes samen kunt bijhouden. Bovendien is de schaar uit hoogwaardig roestvrij staal gemaakt en voorzien van diamantgeslepen schaarbladen zodat je hem zowel voor professioneel als thuisgebruik kunt aanwenden.

Bij een kappersschaar die op dergelijke wijze wordt geslepen, ben je trouwens zeker van snijbladen met een permanente scherpte waardoor je hem minder snel zult moeten slijpen. Daarnaast beschikt deze kappersschaar voor rechtshandigen over een ergonomische vormgeving zodat hij goed in de hand ligt om er steeds creatief mee om te gaan.

Doordat er in deze professionele kappersschaar ook een pinksteun werd verwerkt, liggen alle vingers comfortabel op een gelijke lijn waardoor je nog meer gebruiksgemak verkrijgt. We merken in de reviews dat deze set tot de populairste producten in onze selecte behoort. Hij kreeg dan ook een zeer goede beoordeling voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze kappersschaar set van Allures bestaat uit een professionele kappersschaar en een kam die in een handig lederen etui netjes kunnen worden opgeborgen.

Snijvlakken: de schaar werd diamantgeslepen waardoor hij bijna permanent scherp zal blijven.

Ergonomisch: door zijn handige pinksteun kun je deze schaar gedurende een lange periode comfortabel hanteren. Hij is trouwens voor rechtshandige gebruikers ontworpen.

Materiaal: de kappersschaar werd uit roestvrij staal gemaakt waardoor hij zeker niet gaat roesten. 

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn niet tevreden over de kwaliteit van deze set waarbij vaak wordt vermeld dat de kam kapot is en dat de rubberen bescherming in de vingerogen ontbreken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Professionele Uitdunschaar Effileerschaar uitdunschaar kapper RVS Kappersschaar

 

Deze effileerschaar heeft een betaalbare en vrij goedkope prijs zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. Doordat hij ook als coupeschaar en kappersschaar te verkrijgen is, kun je voor elke snijtechniek het gepaste materiaal aankopen zonder dat je daarbij diep in je buidel moet tasten.

Wanneer je deze kappersschaar gaat gebruiken om het haar uit te dunnen, zul je een heel luchtige coupe bekomen. Bovendien is hij gemaakt uit vernikkeld staal en voorzien van diamantgeslepen schaarbladen waardoor hij altijd heel scherp zal blijven. Zijn ergonomische vorm en zijn totale lengte van 16 cm zorgen er trouwens voor dat hij heel stabiel in de hand.

Deze uitdunschaar is daarnaast ook voorzien van een pinksteun waardoor je hem op een comfortabele manier kunt vasthouden, en hij kan daarbij zowel door links- als rechtshandigen worden gebruikt. In de reviews zien we dat hij een uitstekende score met 4,8 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: doordat er op één schaarblad tanden zijn geplaatst, is deze schaar ideaal om de haren uit te dunnen.

Materiaal: deze kappersschaar is uit vernikkeld staal vervaardigd waardoor hij ook door mensen met een metaalallergie kan worden gebruikt.

Slijping: hij is diamantgeslepen zodat je een perfecte droge snede hebt waarbij de haarstructuur niet wordt beschadigd.

De prijs: deze effileerschaar heeft een voordelige prijs waardoor hij heel goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Gebruik: hoewel er in de beschrijving wel wordt vermeld dat dit een professionele schaar is, kunnen we hem niet als dusdanig beschouwen. Voor professioneel gebruik zijn er betere scharen op de markt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Jaguar Pre Style Ergo Knipschaar 5,5 Inch instapmodel

 

De kappersschaar van Jaguar behoort tot de top van onze selectie. Hij kreeg in de reviews een uitstekende beoordeling voor zijn prijs-kwaliteitverhouding. Dit prachtige exemplaar heeft een klassieke vormgeving waardoor je tijdens het knippen de beste voeling behoudt. 

Doordat hij voorzien is van een eenzijdige microvertanding, wordt deze kappersschaar als het ideale instapmodel voor leerling-kappers beschouwd. De microvertanding zorgt er trouwens voor dat hij gemakkelijker te gebruiken is omdat het haar minder snel van tussen de schaarbladen glijdt. Bovendien werden de vingerogen symmetrisch naast elkaar geplaatst waardoor hij goed hanteerbaar is en een beter knipgevoel heeft.

Daarnaast is deze knipschaar verkrijgbaar in 5,5 of 6,0 inch zodat je zelf kunt uitzoeken welke afmeting voor jou het meeste gebruiksgemak biedt. Verder is deze uitvoering geschikt voor rechtshandige gebruikers, maar hij kan ook in een versie voor linkshandigen worden verkregen. Je kunt trouwens uit dezelfde serie een Jaguar Pre Style Ergo 28 coupeschaar aankopen om je set compleet te maken. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door zijn eenzijdige microvertanding is hij een perfect instapmodel voor beginnende kappers.

Ergonomie: de vingerogen werden symmetrisch geplaatst waardoor je een betere voeling krijgt met de traditionele manier van knippen. Hij is trouwens ook voorzien van een pinksteun zodat je hem gedurende een lange periode comfortabel kunt gebruiken.

Maatserie: deze professionele kappersschaar kun je in de maten 5,5 en 6,0 inch verkrijgen.

Hantering: de Jaguar kappersschaar wordt in een versie voor rechts- of linkshandigen aangeboden.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat deze kappersschaar in de middelste prijsklasse valt waardoor hij voor de meeste thuisgebruikers iets minder aantrekkelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kappersschaar Set Rechtshandig bestaat uit een kam, kappersschaar en uitdunschaar

 

Deze set valt in de laagste prijsklasse van onze lijst waardoor hij ook voor mensen met een klein budget goed toegankelijk is. De kappersschaar set van VaiVe bestaat uit een kappersschaar, uitdunschaar en een kam waardoor je meteen van start kunt gaan om je capaciteiten als thuiskapper aan je huisgenoten te etaleren.

Bovendien wordt de set in een handig zakje geleverd zodat je alles samen kunt opbergen en/of met je meenemen. Doordat de scharen een ergonomische vormgeving hebben en voorzien zijn van een handige pinksteun, zijn ze heel gemakkelijk hanteerbaar. Deze set is trouwens enkel geschikt voor rechtshandige gebruikers.

De scharen zelf zijn uit metaal gemaakt terwijl de vingerogen met een zwarte kunststof materie werden afgewerkt om allergische reacties te vermijden. Daarnaast meet de uitdunschaar 16 cm en heeft  de kappersschaar een totale lengte van 17 cm waardoor ze beiden heel veel gebruiksgemak bieden. In de reviews kunnen we zien dat de meningen over de kwaliteit van dit product nogal verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Verpakking: deze set wordt geleverd in een handig opbergzakje waarin een uitdunschaar, kappersschaar en een gewone kam zitten om al je huisgenoten van de gewenste snit te voorzien.

Materiaal: de metalen scharen werden afgewerkt met zwarte kunststof waardoor ze ook voor mensen met nikkelallergie geschikt zijn.

Kostprijs: het setje voor thuisgebruik valt in de laagste prijsklasse zodat hij voor elk budget geschikt is.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn minder tevreden over het snijvermogen van deze scharen en de te kleine vingerogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cosy Home Professionele 8 in 1 kappers set Zwarte Scharen

 

Deze kappersschaar set voor thuis is een waar pareltje om te zien. Hij bestaat uit wel 8 verschillende onderdelen waarmee je helemaal voorzien bent om meteen aan de slag te gaan. Dankzij de kappers- en effileerschaar en het effileermes kun je je volledige gezin met je kapperskunsten bedienen.

Bovendien zorgen een reinigingsdoek, kam, 2 haarspelden en een kappersmantel ervoor dat je op een efficiënte manier te werk kunt gaan. Het volledige pakket is trouwens in een handige lederen opbergtas verpakt zodat je alles goed samen kunt houden. Daarnaast zijn de scharen en het effileermes vervaardigd uit roestvrij staal dat met een hittebestendige zwarte coating werd afgewerkt om een lange levensduur te garanderen.

De ergonomische vormgeving van de beide scharen zorgt er overigens voor dat je op een comfortabele manier kunt knippen zonder dat je vingers vermoeid raken. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Verpakking: dit pakket bestaat uit een kappers- en een effileerschaar, kam, effileermes, 2 haarspelden en een kappersmantel. Daarnaast krijg je er ook nog een reinigingsdoek en een handig lederen etui bij om alles samen te bewaren.

Gebruiksgemak: doordat je hier meteen een volledige set hebt kun je hem voor het ganse gezin gebruiken.

Materiaal: de scharen en het effileermes zijn uit roestvrij staal gemaakt dat werd voorzien van een zwarte hittebestendige coating.

Comfort: de kappers- en effileerschaar hebben een ergonomische vorm waardoor ze heel comfortabel in de hand liggen.

 

Nadelen: 

Effileermes: deze set bevat eveneens een effileermes waarvoor je toch over enige handigheid moet beschikken om hem veilig te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. BeautyTools Gold Line Uitdunschaar/Effileerschaar Linkshandig voor Dik Haar

 

Het merk BeautyTools heeft een ruim assortiment met kwalitatieve en efficiënte producten om professionele kappers van de beste materialen te voorzien. Deze professionele effileerschaar van BeautyTools is speciaal bedoeld om dik haar gemakkelijk te kunnen uitdunnen.

Door de fijne vertanding zul je trouwens weinig weerstand ondervinden waardoor je vlotjes door een dikke haardos kunt gaan. Bovendien is deze uitdunschaar voor linkshandigen uit kwaliteitsvol verhard inox vervaardigd, zodat je een heel scherpe snede hebt om een coupe op de meest efficiënte manier uit te dunnen. De ergonomische vormgeving zorgt er overigens voor dat je vingers niet vermoeid zullen raken waardoor je kracht zou verliezen.

Daarnaast wordt deze schaar met een extra paar ringen geleverd, een lederen opbergtas en een tool om de kappersschaar naar wens te kunnen aanspannen. Om een dergelijke kappersschaar te slijpen kun je trouwens beter naar een professionele scharenslijper stappen zodat de schaar niet beschadigd raakt. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de fijne vertanding kun je heel vlot een dikke haardos uitdunnen zonder dat je daarvoor echt kracht moet gebruiken.

Ergonomie: deze schaar voor linkshandigen heeft een ergonomische vormgeving waardoor hij moeiteloos een ganse dag kan worden gebruikt.

Verpakking: de kappersschaar wordt in een lederen etui geleverd met een extra paar ringen om in de vingerogen te plaatsen. Dankzij de meegeleverde tool kun je de schaar naar eigen wens goed aanspannen.

Kwaliteit: de producten van BeautyTools ondergaan een grondige kwaliteitscontrole en bovendien wordt elke schaar geseald voor ze wordt afgeleverd.

 

Nadelen: 

Hantering: deze schaar wordt enkel aangeboden voor linkshandigen. Personen die rechtshandig zijn moeten voor een andere uitvoering kiezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Kyone Original 800 Black Vintage Knipschaar 7,00 Inch

 

Voor professionele kappers is deze Kyone kappersschaar een echt juweeltje. Kyone staat garant voor kwaliteitsvolle tools die in geen enkele kapperszaak zouden mogen ontbreken en wordt dan ook door veel haarstylisten als het beste merks beschouwd.

Deze prachtige titanium kappersschaar is met een zwarte coating afgewerkt waardoor hij ook geschikt is voor mensen die aan nikkelallergie lijden. Doordat de Kyone 800 Black Vintage een ergonomische vormgeving met hoge snijbladen heeft, kun je deze schaar voor verschillende snijtechnieken gebruiken. Bovendien worden er in hetzelfde assortiment ook scharen aangeboden om te slicen, onder- of bovenhands te knippen, te contouren en nog veel meer andere kniptechnieken uit te voeren.

Daarnaast kan het schroefwerk van deze schaar traploos worden versteld, zodat je hem gemakkelijk naar eigen behoefte kunt aanpassen. De schroef is trouwens mooi in de schaar is ingewerkt waardoor het quasi onmogelijk is dat de haren komen vast te zitten. Er werden voor deze professionele kappersschaar nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: doordat de Kyone schaar zich automatisch naar de hand van de gebruiker zet, is hij echt bedoeld voor professionele kappers die graag hun eigen materiaal gebruiken.

Antiallergisch: de titanium schaar met zwarte coating kan zonder probleem ook door mensen met een nikkelallergie worden gebruikt.

Verstelbaar: door het geïntegreerde schroefwerk kan deze kappersschaar traploos worden aangepast.

Vormgeving: de ergonomische vormgeving en de hoge snijbladen zorgen voor een heel comfortabel gebruik.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze schaar wel een heel duur prijskaartje heeft waardoor hij voor de meeste thuisgebruikers minder interessant is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kappersscharen Koopgids

 

Wanneer je thuis je kapperskunsten tevoorschijn wilt toveren om je kinderen van een leuke en nette coupe te voorzien, kunnen we de aanbeveling geven om te investeren in een degelijke kappersschaar. Er zijn verschillende soorten kappersscharen op de markt waardoor het niet altijd evident lijkt om een keuze te maken. Je zult trouwens merken dat het formaat en de vormgeving belangrijke aandachtspunten zijn waardoor je beter even de diverse mogelijkheden gaat bekijken en vergelijken. Neem zeker ook een kijkje in de koopjeshoek voor enkele leuke aanbiedingen.

Waarom je beter voor een kappersschaar kunt kiezen om je haren te knippen

Velen onder ons hebben wel eens geprobeerd om hun eigen haar of dat van een vriendin wat bij te knippen, en in de meeste gevallen was het resultaat niet meteen waar men op gehoopt had. Dat heeft vooral te maken met het type schaar dat hiervoor wordt gebruikt waarbij een duidelijk verschil merkbaar is tussen een gewone schaar enl een professionele kappersschaar. Als je een kappersschaar iets beter gaat bekijken, zul je merken dat deze er wel wat anders uitziet dan een gewone keuken- of bureauschaar. 

Een kappersschaar is doorgaans iets duurder dan een gewone schaar omdat hij uit hoogwaardige materialen is vervaardigd die op een speciale manier heel scherp kunnen worden geslepen. Dit zorgt ervoor dat je een precieze en droge snede bekomt waarbij de haarschubben en de haarstructuur niet beschadigd raken. Daarnaast heeft een kappersschaar meestal een ergonomische vorm waardoor je hem op een ontspannen manier kunt gebruiken, om moeiteloos gedurende een langere periode te knippen.

 

De verschillende kappersscharen en hun  gebruik

Je zult zeker al gemerkt hebben dat er diverse soorten kappersscharen zijn die voor verschillende technieken worden gebruikt. Met een knipschaar kun je bijvoorbeeld het haar knippen, langs de oren of in de nek contouren en je kunt er ook mee slicen. Bovendien is een knipschaar in 2 varianten verkrijgbaar; met of zonder microvertanding. De gewone knipschaar is op beide snijbladen voorzien van microvertanding die ervoor zorgt dat het haar niet van de schaar wegglijdt. Om het haar te slicen, kun je beter voor een knipschaar zonder microvertanding kiezen zodat de haarstructuur niet beschadigd raakt.

Daarnaast is er ook de effileer- of uitdunschaar om het haar zodanig uit te dunnen dat je een luchtige coupe verkrijgt. Deze soort scharen hebben altijd op beide snijbladen tanden staan. Hoe minder tanden de schaar heeft, hoe meer het haar wordt uitgedund. Tenslotte is er ook nog de coupe- of modelleerschaar die wordt gebruikt om een mooie coupe in het haar te knippen. Dergelijke schaar heeft een gewoon snijblad en een snijblad met tanden. Ook hier geldt hetzelfde principe van hoe minder tanden, hoe meer er wordt weggeknipt.

 

Formaat, design en ergonomie

Het formaat van de kappersschaar hangt voor een groot deel samen met de vormgeving of de ergonomie van een schaar en hoe ze kan worden gebruikt. Een kleine schaar zal bijvoorbeeld handig zijn om heel precies te werk te gaan en de contouren rond de oren of de nekpartij te knippen. Hij heeft kleinere snijbladen waardoor je een betere controle hebt. Een grote schaar is dan weer handig om grote stukken haar weg te knippen. Doordat deze schaar lange snijbladen heeft, kun je met één knip meer haar weghalen.

Daarnaast kun je kiezen uit 2 soorten designs. Doordat het klassieke model volledig symmetrisch gemaakt is en over snijbladen beschikt die even lang zijn, staan ook de vingerogen mooi naast elkaar. Met deze schaar zul je het traditionele knipgevoel behouden en zul je meer bewegingsvrijheid ervaren. Je kunt ook kiezen voor het offset design dat zodanig ontworpen is dat de positionering van de vingers heel ontspannen aanvoelt. Het vingeroog voor de duim staat verder naar achteren geplaatst zodat alle vingers op één lijn staan.

De slijpwijze

Een schaar kan op twee verschillende manier geslepen zijn. De schaar met een vlakke slijping is de enige waarbij sprake is van microvertanding waardoor deze meer grip op het haar heeft. Deze schaar is ideaal om strakke kapsels met consistente haarlengtes te knippen. Een vlak snijblad kan trouwens gemakkelijker, goedkoper en vaker worden geslepen wat bijdraagt aan de duurzaamheid.

Een kappersschaar met een convex snijblad wordt bol afgeslepen waardoor deze onmogelijk microvertanding kan hebben. Deze scharen zijn heel scherp zodat ze perfect zijn om het haar te slicen en zachte lijnen te creëren. Mits je over de nodige ervaring beschikt, kan een schaar met een convex snijblad eigenlijk voor elke kniptechniek worden gebruikt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe kun je een kappersschaar het best slijpen?

Als je zelf wat handig bent, kun je gemakkelijk je kappersschaar zelf slijpen. Hiervoor zijn er een aantal benodigdheden die je vooraf al kunt klaarleggen waaronder een wetsteen met korrel 1000 en eentje met korrel 3000, enkele tissues en een schroevendraaier. Je begint met de schaar uit elkaar te halen door de schroef los te draaien. Alvorens je de wetsteen gaat gebruiken, moet je deze wat nat maken om efficiënt te kunnen werken.

Slijp het schaarblad eerst met korrel 1000 door het snijblad naar beneden te richten en deze op en neer over de steen te bewegen. Wanneer het snijvlak scherp genoeg is, kun je met de wetsteen korrel 3000 dezelfde handeling herhalen. Vervolgens neem je het tweede deel van de schaar om deze op dezelfde manier te slijpen. Nu kun je je schaar terug in elkaar zetten en met een natte tissue reinigen.

Q2: Waarvoor kun je een kappersschaar gebruiken?

De naam van de schaar laat al duidelijk merken waarvoor hij bedoeld is. Een kappersschaar dient uitsluitend om haar te knippen. Deze scharen zijn trouwens uit speciale materialen vervaardigd die ervoor zorgen dat je een heel precieze en scherpe snede verkrijgt, zodat de haarschubben niet beschadigd raken.

Afhankelijk van welke snit je wilt bekomen en omdat er diverse kniptechnieken zijn, kun je voor elke techniek een andere schaar gebruiken. Met een normale knipschaar kun je knippen, inknippen of de coupe gewoon bijwerken. Om je haar te slicen heb je een schaar nodig die convex geslepen is. Een effileerschaar of coupeschaar, die voorzien is van twee snijbladen met tanden, is dan weer bedoeld om de haardos uit te dunnen.

 

Q3: Hoe houd je een kappersschaar vast?

Doordat je altijd 2 handen gebruikt wanneer je haar aan het knippen bent, is het belangrijk om voor een schaar te kiezen die voor jou goed hanteerbaar is. Er worden immers scharen aangeboden voor links- of rechtshandigen zodat de kappersschaar perfect in je hand ligt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een schaar met of zonder pinksteun.

Om op een comfortabele manier te werken, geven de meeste kappers de voorkeur aan een kappersschaar met pinksteun omdat dit ervoor zorgt dat alle vingers op dezelfde lijn liggen. In tegenstelling tot een gewone schaar waarbij je de duim en de wijsvinger gebruikt, ga je bij een kappersschaar je duim en ringvinger in de vingerogen plaatsen om op de meest efficiënte manier te kunnen knippen.

 

Q4: Wat is het verschil tussen een kappersschaar en een gewone schaar?

Op het eerste zicht zul je misschien niet veel verschil opmerken, toch is een kappersschaar helemaal anders dan een gewone schaar. Een kappersschaar is uit speciale metaalsoorten gemaakt, zoals bijvoorbeeld titanium of vernikkeld staal, waardoor je een droge en precieze snede kunt maken die de haarstructuur niet gaat beschadigen.

Daarnaast hebben de meeste kappersscharen een andere vormgeving die in vergelijking met een normale schaar, veel fijner en langer is. Een kappersschaar heeft trouwens een ontwerp dat ergonomisch beter in de hand ligt waardoor je bewegingen kunt maken die met een gewone schaar bijna niet mogelijk zijn.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE