Laatste update: 30.06.22

 

Beste jojoba oliën – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het gebruik van natuurlijke verzorgingsproducten is tegenwoordig aan een flinke opmars bezig en de veelzijdige jojoba olie mag dan ook zeker niet in je kast ontbreken. We hebben alvast 3 toppers uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je merken dat je met de Jojoba Olie Puur 100ml van Berivita een uitstekend middel in huis haalt om het vochtgehalte in je huid en haar optimaal in balans te houden. Ook met de Naturapharma Jojoba Olie 50 ml ben je zeker van een meer dan waardig alternatief. De olie is 100% puur en wordt verkregen uit de eerste koude persing.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste jojoba oliën (Reviews) van 2022

 

Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende varianten en afgeleide producten op de markt zijn, is het niet zo eenvoudig om er de beste jojoba olie uit te kiezen. Ben je op zoek naar jojoba olie met een actieve werking om acne te behandelen? Of gaat je voorkeur uit naar pure jojoba olie om op je haar aan te brengen? We vroegen alvast de hulp en het advies van verschillende dermatologen om deze lijst met toppers samen te stellen. 

 

1. Jojoba Olie Puur 100ml – Huidolie en Haarolie

 

De jojoba olie van Berivita blijkt één van de populairste producten te zijn om de vochtbalans van je huid en haar optimaal te reguleren. In de reviews merken we dan ook dat deze olie een zeer goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Hij wordt geleverd in een eenvoudige witte flacon met een inhoud van 100 ml zodat je voor een lange tijd bent voorzien. Doordat deze jojoba olie 100% puur en plantaardig is, wordt hij als een prima basisolie voor massages beschouwd. Je hebt er niet veel van nodig en de substantie voelt niet vettig aan waardoor je hem eveneens voor het gezicht kunt gebruiken om een vette huid en acne doeltreffend te behandelen.

Deze koudgeperste jojoba olie bevat geen chemische stoffen, parabenen noch parfum zodat hij gerust op elk huid- en haartype kan worden aangebracht. Daarnaast is hij niet getest op dieren waardoor je het product met een zuiver geweten kunt aanbrengen.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze jojoba olie kan op elk haar- en huidtype worden gebruikt waardoor hij voor het ganse gezin geschikt is.

Inhoud: de stevige witte flacon heeft een ruime inhoud van 100 ml zodat je voor een tijdje voorzien bent.

Kwaliteit: dit product is plantaardig en 100% puur zonder chemische toevoegingen, parabenen of parfum.

Basisolie: doordat deze zuivere olie niet vet aanvoelt, kan hij als basis worden gebruikt om eventueel andere etherische oliën aan toe te voegen.

 

Nadelen: 

Verpakking: enkele klanten merken op dat de flacon niet zo handig is waardoor je soms te veel van het product gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Naturapharma Jojoba Olie 50 ml – voor huid en haar

 

Naturapharma wordt door velen als het beste merk voor plantaardige verzorgingsproducten beschouwd. Deze jojoba olie voor de huid wordt verkregen uit de eerste koude persing waardoor je zeker bent van een uitstekende kwaliteit.

Door zijn zuivere biologische samenstelling is hij een uitstekende dragerolie voor diverse essentiële oliën zodat hij heel geschikt is als bad-, baby- en massageolie. Doordat het product niet vettig aanvoelt en optimaal door de huid wordt opgenomen, zal hij de vochtbalans goed handhaven waardoor hij een perfecte basis is voor je make-up. Zijn veelzijdige en doeltreffende werking worden zelfs nog extra in de verf gezet omdat je hem namelijk ook op je haar kunt aanbrengen. 

De goudgele olie is verpakt in een amberkleurige doorzichtige flacon met een inhoud van 50 ml en wordt bij voorkeur op een donkere en droge plaats bij kamertemperatuur bewaard. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn en dit product een uitstekende score van 4,9 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de olie is ideaal om bij de dagelijkse huid- en haarverzorging aan te wenden en kan door iedereen worden gebruikt.

Samenstelling: deze jojoba olie is 100% puur en bevat bijgevolg geen enkele toevoeging of conserveringsmiddelen.

Verpakking: de doorzichtige flacon met een inhoud van 50 ml wordt het best bij kamertemperatuur op een donkere plaats bewaard.

De prijs: dit product kent de laagste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Substantie: één klant merkt op dat deze olie vrij vet is en niet goed in de huid trekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cruydhof Jojoba Olie Biologisch – 100 ml – massageolie

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt deze Cruydhof olie een goedkope prijs bij aankoop van meerdere stuks. Deze jojoba olie is volledig biologisch en bevat vitamine E waardoor de huid tot in de diepste lagen wordt gehydrateerd.

Hij wordt maximaal door de huid opgenomen en voelt niet vettig aan zodat je deze jojoba olie tevens voor je gezichts- en haarverzorging kunt toepassen om er stralend en fris uit te zien. Bovendien kun je hem als dragerolie met 5 tot 25 druppels andere etherische oliën verdunnen waardoor je een perfecte massageolie bekomt.

De goudkleurige jojoba olie wordt geleverd in een mooie doorzichtige flacon die voorzien is van een geïntegreerd druppeltellertje zodat je de inhoud van 100 ml spaarzaam kunt gebruiken. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Dragerolie: deze jojoba olie is heel geschikt als dragerolie waardoor je hem met 5 tot 25 druppels etherische oliën kunt verdunnen.

Gebruik: doordat deze olie goed in de huid trekt en niet vettig aanvoelt, is hij een zeer geschikte massageolie en kan hij eveneens voor je gezichts- en haarverzorging worden gebruikt.

Inhoud: het flesje met een inhoud van 100 ml is voorzien van een soort druppelteller zodat je het product zuinig kunt aanbrengen.

Samenstelling: de biologische pure olie bevat vitamine E die zorgt voor een optimale hydratatie tot in de diepste huidlagen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: hoewel de olie bij aankoop van meerdere verpakkingen een voordelige prijs krijgt, vinden enkele klanten hem toch iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Natural Heroes Biologisch Jojoba Olie Koudgeperst – 100ml

 

De Natural Heroes jojoba olie is een koudgeperste en ongeraffineerde olie die 100% natuurlijk is. Hij bevat een vrij hoog gehalte aan vitamine E waardoor hij een krachtige antioxidant is om het haar en de huid optimaal te voeden en verzorgen.

Door zijn uitstekende kwaliteit en biologische samenstelling is deze jojoba olie uitermate geschikt om acne te behandelen. Dankzij zijn sterk purificerende eigenschap zal hij de huidporiën optimaal zuiveren zodat je terug een gave en gezonde huid krijgt. Zijn reinigende werking wordt zelfs nog versterkt doordat hij tevens de overtollige talg op de hoofdhuid gaat wegnemen. Hij is dan ook een prima haarconditioner om je lokken terug te herstellen en glanzend te maken.

Deze parfumvrije olie is verpakt in een knappe amberkleurige flacon met een inhoud van 100 ml en bovendien geschikt voor elk huid- en haartype waardoor hij door het ganse gezin kan worden gebruikt. In de reviews zien we dat dit product een heel goede score van 4,7 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Samenstelling: deze jojoba olie is koudgeperst en niet geraffineerd waardoor hij 100% natuurlijk is en een uitstekende kwaliteit kent.

Antioxidant: de aanwezigheid van een rijke hoeveelheid vitamine E maakt hem een krachtige antioxidant zodat de huid maximaal wordt gevoed en verzorgd.

Reinigende werking: hij zal de overtollige talg op de hoofdhuid verwijderen waardoor je haardos mooi gaat glanzen en volledig herstelt.

Verpakking: de amberkleurige flacon kent een inhoud van 100 ml zodat het ganse gezin hem kan gebruiken.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat dit product de duurste prijs heeft in onze selectie waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Jojoba Olie 100ml | 100% Puur & Onbewerkt | Gezicht, Haar en Lichaam

 

De Qure Natural Oil jojoba olie is verpakt in een stijlvolle 100 ml flacon met een zwarte schroefdop waardoor je hem gewoon op je wastafel kunt laten staan. De 100% pure olie werd met de artisanaal koudgeperst zonder enige vorm van bewerkingen of andere toevoegingen.

Dit vakmanschap zorgt voor een kwalitatief hoogstaand product met een rijke aanwezigheid van antioxidanten en vitamines A, B en E. De typische geur en gouden kleur van deze jojoba olie is trouwens kenmerkend voor zijn puurheid zodat hij zowel inwendig als uitwendig kan worden gebruikt. Het onbewerkte product is geschikt voor alle huid- en haartypes en verhoogt het collageen gehalte waardoor je een zachte en soepele huid krijgt.

Doordat hij snel door het huidcelweefsel wordt opgenomen kan hij dagelijks op het gezicht en lichaam worden aangebracht om het verouderingsproces drastisch te vertragen. Er werden voor deze vrij recente uitvoering nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Ambachtelijk: deze jojoba olie werd artisanaal koud geperst en kreeg geen enkele vorm van bewerking waardoor hij van een uitzonderlijk kwaliteit is.

Gebruik: hij kan door zijn puurheid zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt.

Voedend: door de ruime aanwezigheid van vitamines en antioxidanten is hij heel geschikt om zowel de huid als het haar te voeden en herstellen.

Tegen huidveroudering: hij zorgt voor een verhoging van de collageenproductie zodat huidveroudering wordt tegengegaan.

 

Nadelen: 

De geur: doordat deze jojoba olie zijn typische geur heeft behouden, zal hij wellicht niet door iedereen als aangenaam worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jojoba oliën Koopgids

 

Jojoba olie wordt door zijn enorme veelzijdigheid en diverse voordelen steeds vaker toegepast. Maar wat is jojoba olie en waarom is hij zo nuttig? En hoe moet je dit product eigenlijk gebruiken? Met deze koopgids willen we je graag wat meer informatie verschaffen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en de verschillende producten in de testen te vergelijken. Je kunt hierbij ook rekening houden met eventuele promoties en misschien zul je wel enkele interessante aanbiedingen kunnen vinden.

Wat is jojoba olie 

Jojoba olie wordt gewonnen uit de zaden van de Simmondsia California die voornamelijk in de woestijnachtige gebieden van Noord- en Midden-Amerika en in delen van Mexico voorkomt. Doordat de struik tegen extreme droogte en uitzonderlijk hoge temperaturen van wel 60°C bestand is, kan hij tot 200 jaar oud worden. De naam jojoba olie is enigszins misleidend, want het product is eigenlijk niet echt een olie maar eerder een vloeibare was die zich door zijn unieke samenstelling van de meeste andere etherische oliën onderscheidt.

Jojoba olie wordt reeds honderden jaren gebruikt en de eerste gekende toepassingen situeren zich in de 18de eeuw. In die periode werden de zaden door inheemse stammen geoogst waarna de pitten werden verhit en vermalen tot er een wasachtige olie ontstond. Dit bleek een prima middeltje te zijn om hun door de zon beschadigde haardos en huid optimaal te voeden en herstellen. 

In de jaren ’70 heerste er een grote schaarste aan walvisolie die vaak voor geneeskundige doeleinden werd ingezet. De zeer dure en zeldzame olie werd al snel door jojoba olie vervangen omdat dit product over uitzonderlijke geneeskrachtige bestanddelen beschikt waarmee vervelende huidkwaaltjes heel goed kunnen worden behandeld. Tegenwoordig wordt jojoba olie zowel puur als in diverse natuurlijke cosmetica- en verzorgingsproducten gebruikt.

 

De diverse toepassingsgebieden

Zoals je wel al gemerkt hebt, kent jojoba olie een heel ruim toepassingsgebied en bovendien is uit verschillende onderzoeken gebleken dat de olie voor bijna elk huid- en haartype geschikt is. Er zijn diverse haarverzorgingsproducten waarin jojoba olie wordt verwerkt om bijvoorbeeld een droge en/of jeukende hoofdhuid te behandelen. Hij zorgt er eveneens voor dat dof en futloos haar een enorme boost krijgt zodat je lokken er terug tiptop uitzien. 

Daarnaast zal jojoba de gezondheid van de huid bevorderen omdat hij, in tegenstelling tot sommige andere oliën, de poriën niet verstopt. Doordat hij over uitstekende reinigende eigenschappen beschikt en een rijke hoeveelheid jodium bezit, zal de olie de groei van schadelijke bacteriën tegengaan waardoor puistjes en acne optimaal worden behandeld. Dankzij de aanwezigheid van vitamine E kent hij tevens een sterke hydraterende werking zodat alle tekenen van huidveroudering optimaal worden weggewerkt en je huid terug zacht en soepel aanvoelt.

Jojoba olie bevat ook vitamine B complex waardoor dit product een goede aanbeveling is om de hormoonbalans te handhaven en de huid tegen huidkanker en vrije radicalen te beschermen die vaak een negatieve invloed op ons celweefsel hebben. Niet geheel onbelangrijk is het feit dat hij huidreacties ten gevolge van bestralingstherapie behandelt en de genezing van kleine wondjes bevordert. 

Hoe wordt jojoba olie gebruikt

Hoewel de meeste andere essentiële oliën eerst moeten worden verdund voor je ze op de huid aanbrengt, is dit bij jojoba olie niet het geval. Wanneer je de olie voor de eerste maal gaat gebruiken, kun je beter even een huidtest doen om te zien of je al dan niet een allergische reactie krijgt.  

De olie mag bijvoorbeeld gewoon puur op droge gebarsten lippen worden aangebracht om ze te verzorgen en verzachten of hij kan op je volledige gezicht en lichaam worden gesmeerd om de huid optimaal te voeden en verouderingstekenen tegen te gaan. Daarnaast is jojoba olie tevens een heel geschikte dragerolie waardoor hij met 5 tot 25 druppels andere etherische oliën kan worden verdund om hem als massageolie te gebruiken.

Door jojoba olie met andere natuurlijke bestanddelen tot een soort pasta te mengen, kun je dit als masker gebruiken om acne te bestrijden. Hij mag trouwens zonder probleem rond de ogen worden aangebracht waardoor de olie ook een ideaal reinigingsmiddel is om je oogmake-up te verwijderen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar kun je jojoba olie kopen?

Zoals je zeker wel al hebt gemerkt, is er niet alleen pure jojoba olie te verkrijgen maar ook tal van afgeleide producten te vinden. Je kunt hiervoor in verschillende zaken terecht en die zullen je zeker advies kunnen geven en bovendien een zekere kwaliteit garanderen.

Zo kun je jojoba olie in bijna elke natuurwinkel verkrijgen maar je zou eventueel ook in diverse webshops kunnen kijken waar biologische producten worden aangeboden. Wanneer je een pure olie wenst aan te kopen, is het wel zo verstandig om even goed de ingrediëntenlijst te bekijken zodat je zeker weet dat er geen andere bestanddelen en/of bewaringsmiddelen aan werden toegevoegd.

Q2: Waarvoor wordt jojoba olie gebruikt?

Jojoba olie wordt voor verschillende behandelingen aangewend. Het product is rijk aan vetzuren, jodium, vitamine E en B complex en andere heilzame componenten waardoor dit unieke natuurlijke product in diverse verzorgingsproducten wordt verwerkt. Zo is het een uitstekend middel om de huidveroudering tegen te gaan, acne en puistjes te behandelen en de huid optimaal te reinigen.

Daarnaast kent hij wondhelende en antibacteriële eigenschappen en een kalmerende werking op de huid. Hij zal tevens de hoofdhuid verzachten en de haarzakjes verstevigen zodat je futloze en beschadigde haar een flinke boost krijgt. Dankzij zijn schimmelwerende eigenschap is jojoba olie een uitstekend middel om schimmel- en kalknagels te behandelen. Er zijn trouwens nog onnoemelijk veel toepassingsgebieden waarbij jojoba olie kan helpen. 

 

Q3: Wat doet jojoba olie voor je huid en haar?

Jojoba olie wordt al sinds mensenheugenis gebruikt bij de huid- en haarverzorging. Deze olie is, in tegenstelling tot andere essentiële oliën, eerder een wasachtige substantie die sterk op de lichaamseigen talg lijkt. Jojoba olie zal het haar voeden en verzorgen en tevens zorgt hij ervoor dat de hoofdhuid niet uitdroogt en jeukerig aanvoelt. Hij helpt om schilfertjes te verminderen, gaat haarverlies tegen en versterkt en verdikt het haar zodat het er glanzend en weelderig uitziet.

Wanneer je jojoba olie op de huid aanbrengt, vormt hij een soort film die het celweefsel tegen vrije radicalen en bacteriën zal beschermen. Jojoba olie zal de huid tot in de diepste lagen verzorgen, voeden en hydrateren waardoor je je jeugdige uitstraling kunt behouden. Daarnaast is jojoba olie het perfecte middel om acne te behandelen zodat je huid terug gaaf en soepel wordt.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES