5 Beste Infraroodlampen Test van 2024

Laatste update: 22.05.24

 

Infraroodlampen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke en duurzame infraroodlamp. Een infraroodlamp kun je nu eenmaal voor verschillende doeleinden gebruiken. Of je nu ziek bent, last hebt van spierpijnen of gewoon je terras gezellig wilt verwarmen. Maar wat zijn nu de beste infraroodlampen? Wij hebben voor jou alvast een selectie gemaakt van de 3 best beoordeelde infraroodlampen. Zo is de Medisana IR885 Infrarood lamp alvast een topproduct gebleken dat door klanten, omwille van de uitstekende kwaliteit, zeer sterk aanbevolen wordt. Door te kiezen voor de Beurer IL50 Infraroodlamp 300 Watt Groot oppervlak kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid. Het ideale toestel voor gebruikers die vaak te kampen hebben met spierpijnen of gewrichtspijnen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Infraroodlampen (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig zijn er heel wat infraroodlampen op de markt gebracht waarmee jij je patio of terras kunt verwarmen of spierpijnen kunt aanpakken. Toch is het beter om verschillende modellen te vergelijken en bekijken alvorens je er eentje aankoopt. Hieronder kun je 5 opties terugvinden. Deze infraroodlampen werden geselecteerd na een grondig onderzoek waarbij we ons gericht hebben op de online reviews en het advies van de klanten. Bekijk deze topproducten eens rustig en kies er de voor jou beste infraroodlamp uit.

 

 

1. Medisana IR885 Infrarood lamp

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke infraroodlamp dan kun je altijd dit model van Medisana eens bekijken. We merken dat heel wat kopers tevreden zijn en het product dan ook meteen willen aanraden.

Met deze infraroodlamp zul je gewrichtspijnen of spierpijnen praktisch meteen kunnen verminderen. Het gaat hier om een vrij krachtige infrarood-halogeenlamp van ruim 300 Watt. Daardoor is een behandeling van ongeveer 15 minuten zeker en vast voldoende. Je hoeft de lamp enkel en alleen maar te richten op het pijnlijke lichaamsdeel.

Voor sommigen is het snoer iets te kort en de infraroodlamp niet goed te draaien. Toch is de meerderheid van de kopers helemaal tevreden over de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit van deze lamp. Bovendien vinden sommige andere gebruikers de lamp ook bijzonder duurzaam.

Medisana is alvast een bekend merk zodra je op zoek gaat naar een degelijke en duurzame infraroodlamp. Het zal dan niet verwonderen dat heel wat gebruikers het als veruit het beste merk beschouwen. De moeite waard om de voor- en nadelen ervan eens even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Vermogen: deze unieke infrarood-halogeenlamp wordt gekenmerkt door een maximaal vermogen van maar liefst 300 Watt.

Behandelingstijd: last van gewrichtspijnen en/ of spierpijnen? Dan is deze infraroodlamp alvast een goede aanbeveling. Bovendien zorgt het krachtige vermogen ervoor dat een korte behandeling van een kwartier ruim voldoende is.

Duurzaam: een blik op de online reviews toont aan dat de lamp door heel wat klanten als bijzonder duurzaam wordt omschreven.

 

Nadelen:

Te kort snoer: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het snoer toch wel net iets langer had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Beurer IL50 Infraroodlamp 300 Watt Groot oppervlak

 

Als je vaak last hebt van vervelende gewrichts- of spierpijnen dan kun je maar beter een infraroodlamp in huis halen. Dit model van Beurer is bovendien ook CE gecertificeerd en dus helemaal nagekeken en goedgekeurd.

Net zoals het voorgaande apparaat beschikt ook deze infraroodlamp over een ruim vermogen van 300 Watt. Een behandeling van ongeveer 15 minuten is dan ook ruimschoots voldoende. Je hoeft de infraroodlamp gewoon te richten op het lichaamsdeel dat je wilt behandelen. Je zult merken dat de lamp over een handig kantelmechanisme bestaat en dus ideaal is om mee te werken.

We merken een aantal minder goede online reviews op waarin kopers aangeven dat ze de prijs toch iets te hoog vinden. Toch is de meerderheid van de gebruikers wel overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van deze infraroodlamp.

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke infraroodlamp van het bekende merk Beurer. Als je na een lange vermoeiende werkdag thuiskomt, en toch wel wat last hebt van vervelende spierpijnen, dan is deze lamp een goede aanbeveling. Daarnaast is de lamp ook geschikt om te gebruiken bij hardnekkige gewrichtspijnen.

 

Voordelen:

CE gecertificeerd: het grote pluspunt van deze infraroodlamp is dat deze gekenmerkt wordt door een CE certificaat. Dat wil dus zeggen dat de lamp niet alleen officiëel getest maar ook goedgekeurd is.

Vermogen: deze infraroodlamp kan makkelijk een vermogen van wel ruim 300 Watt bereiken en behoort dus tot de krachtige toestellen.

Comfort: deze unieke infraroodlamp is niet alleen krachtig en snel gebruiksklaar maar is daarnaast ook uitgerust met een praktisch kantelmechanisme.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is deze infraroodlamp niet meteen voorzien van de laagste prijs en we merken dat sommige klanten dit toch wel jammer vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Liroma.NL 275Watt Infraroodlampen – Pijnverlichting – Bevordert bloedcirculatie – Timer

 

Of je dit apparaat van Liroma tussen de goedkope infraroodlampen zult spotten, valt nog even af te wachten. Toch behoort hij tot de populaire en bijgevolg misschien ook wel beste infraroodlampen uit het rijtje; gezegend met een hele reeks positieve klantenreviews en een mooie globale score van maar liefst 4,7 op 5 sterren. Kortom, de moeite waard om dit toppertje even van naderbij te bekijken.

Zo blijkt de infraroodlamp van Liroma – inclusief meegeleverde afstandsbediening – alvast een goede aanbeveling bij de behandeling van slaapproblemen, acne, stress, allergieën en het stimuleren van de bloedcirculatie. Door hem eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten – rekening houdend met een aansluitspanning van 110 – 240 Volt – kan hij vervolgens probleemloos worden ingeschakeld. Hij maakt hierbij gebruik van een krachtige 275 Watt lamp en bijbehorende temperatuurregeling van 0 tot 60ºC.

Uiteraard heeft men ook gedacht aan het gebruiksgemak en comfort. Zo is het mogelijk om de infraroodlamp in hoogte te verstellen, kun je gebruik maken van de flexibele draaiarm en kun genieten van een 360º rotatie. Kortom, een echt toppertje!

 

Voordelen:

Comfort: de verstelbare hoogte, de 360º rotatie, de timerfunctie, de meegeleverde afstandsbediening en de flexibele draaiarm dragen alvast bij aan het uiteindelijke comfort en gebruiksgemak.

Materiaal: bij de productie van deze infraroodlamp heeft men gekozen om te werken met duurzame materialen zoals hardware en ABS.

Voeding: je dient hem op het stroomnet aan te sluiten en vervolgens in te schakelen. Je geniet hierbij een invoerspanning van 110 tot 240 Volt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met heel wat andere infraroodlampen, ligt de prijs van dit exemplaar duidelijk een pak hoger en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Infraroodlamp en Warmtelamp voor Gewichtspijn&Spierpijn Infrarood Lamp- 300 Watt

 

Net zoals het vorige exemplaar wordt ook deze infraroodlamp van Panacea voornamelijk ingezet bij het bestrijden van gewrichts- én spierpijnen ongeacht of het om een chronische dan wel acute pijn gaat. Hij wordt hierbij gekenmerkt door zijn relatief compacte formaat en dito gewicht waardoor je de lamp makkelijk kunt verplaatsen en/ of transporteren. Ideaal dus indien je infraroodtherapie op verplaatsing aanbiedt.

Ondanks zijn compacte formaat levert hij moeiteloos een ruim vermogen van wel 300 Watt aangevuld met een stralingsbereik van 30 tot 40 cm binnen een stralingshoek van 30 graden. Dit alles wordt gecombineerd met een timerfunctie, een oververhittingsbeveiliging en een gerenommeerd CE keurmerk waarmee nog maar eens de veiligheid van het apparaat lijkt te worden bevestigd.

Heel wat klanten reageren dan ook bijzonder positief en zijn overtuigd van de aangeboden kwaliteit en doeltreffendheid. En dit alles tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere infraroodlampen binnen deze selectie, lijkt dit exemplaar alvast in het oog te springen vanwege zijn betaalbaar prijskaartje.

Formaat: de infraroodlamp wordt gekenmerkt door een relatief compact formaat van 22,5 x 29,2 x 18,7 cm aangevuld met een gewicht van amper 1,5 kg. Dit maakt hem eenvoudig om overal mee naartoe te nemen.

Vermogen: hij levert – weliswaar bij correct gebruik – een ruim vermogen van 300 Watt binnen een stralingsbereik van 30 tot 40 cm.

Handig in gebruik: verder blijkt deze infraroodlamp 100% kantelbaar en voorzien van een verstelbare hoek, een oververhittingsbeveiliging en een handige timerfunctie.

 

Nadelen:

Te weinig warmte: hoewel de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd blijkt, is één koper van mening dat het apparaat te weinig warmte genereert om spierpijnen te verhelpen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sanitas SIL 45 – Infrarood Lamp – 300 Watt – Stralingsbereik 30×40 cm // 100% UV blokkade

 

We sluiten deze top 5 selectie af met de Sanitas SIL 45 infraroodlamp die – overigens net zoals zijn voorganger – gekenmerkt wordt door een compact formaat en licht gewicht. Extra handig dus indien je infraroodtherapie op verplaatsing wilt toepassing. Ondanks zijn compacte formaat levert hij echter moeiteloos een vermogen van wel 300 Watt aangevuld met een aanzienlijk ruim bereik van 30 tot 40 cm. Uiteraard dien je hem daarvoor wel eerst aan te sluiten op het stroomnet met behulp van het 2 meter lange snoer.

Verder is de infraroodlamp uitgerust met een handige timerfunctie, een omvalbeveiliging, een automatische uitschakelingsfunctie, een ventilator en de mogelijkheid om het apparaat tot wel 50 graden te kantelen. 

Hoewel de meeste klanten alvast laaiend enthousiast zijn met hun aankoop, lijkt één koper toch wel wat moeite te hebben met de aangeboden kwaliteit. Zo zou de lamp niet naar behoren werken en regelmatig uitvallen. Aangezien het hier voorlopig maar om 1 negatieve review gaat, zou het eventueel kunnen gaan om een foutieve levering.

 

Voordelen:

Vermogen: de Sanitas SIL 45 infraroodlamp is in staat om zonder problemen een ruim vermogen van wel 300 Watt te leveren.

Snoer: hij is voorzien van een 2 meter lang snoer waarmee je hem probleemloos op het stroomnet kunt aansluiten rekening houdend met de vermelde invoerspanning.

Verpakkingsinhoud: de Sanitas SIL 45 infraroodlamp wordt jou aangeboden inclusief een Engels/Duitstalige gebruiksaanwijzing en een lichtbron van 300 Watt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we moeten jammer genoeg melden dat 1 koper niet overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Infraroodlampen koopgids

 

Je zult je misschien afvragen wat het nut is van een degelijke infraroodlamp? Toch zul je versteld staan van de vele toepassingsmogelijkheden en de voordelen die het met zich meebrengt. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk infraroodlampen met elkaar te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Naast de voordelen en het nut, kun je eventueel ook rekening houden met de werkwijze van de infraroodlamp en het kostenplaatje. Zo zul je merken dat er steeds meer goedkope infraroodlampen opduiken, terwijl je voor anderen dan toch nog steeds wat meer moet betalen. Neem in elk geval rustig de tijd om de beste infraroodlampen te bestuderen.

 

 

Wat is een infraroodlamp en de werkwijze

Wanneer we het over een infraroodlamp hebben, dan hebben we het ook over een infrarode lamp. Twee termen die perfect naar hetzelfde toestel verwijzen. Een infrarode lamp is dus eigenlijk gewoon een toestel dat gebruikt maakt van infraroodstraling om een oppervlakte te gaan verwarmen. Zo zullen infraroodlampen heel vaak gebruikt worden om bijvoorbeeld spierpijnen aan te pakken. Maar ook gewrichtspijnen, buikpijn of menstruatiekrampen behoren tot de mogelijkheden.

Het spreekt voor zich dat een infraroodlamp niet alleen gebruikt wordt om pijnklachten te helpen verminderen. Infraroodlampen kunnen nu eenmaal ook gebruikt worden in andere situaties. Denk maar aan het verwarmen van je terras of je balkon. Een degelijke maar vooral bijzonder krachtige infraroodlamp kan dan ook echt wel van pas komen.

Uiteraard zul je merken dat de ene infraroodlamp veel krachtiger is dan de andere. In principe komt het er gewoon op neer dat korte infraroodstralen zorgen voor een krachtigere werking. Toch is het een aanrader om niet meteen de eerste de beste infraroodlamp aan te kopen. Het is belangrijk om eerst en vooral na te denken waarvoor je de lamp wilt gebruiken en of je deze regelmatig wilt gebruiken. Het kan alvast helpen om eens even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke infraroodlamp dan zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Dit wil natuurlijk ook zeggen dat er heel wat verschillende prijskaartjes kunnen opduiken. Zo zul je heel wat goedkope infraroodlampen hebben net zoals je voor andere exemplaren dan weer wat duurder zult betalen. Probeer voor jezelf te bedenken waarvoor je de infraroodlamp wilt aankopen en hoe vaak je de lamp wenst te gebruiken.

Bedenk hierbij wat het bedrag is dat je zelf wilt maar ook vooral kunt uitgeven. Het is niet de bedoeling dat je zelf in de problemen komt. De verschillende online reviews kunnen in elk geval wel een beter beeld geven over de verschillende infraroodlampen. Kopers geven in de reactie hun ongezouten mening over het desbetreffende product. Door ook rekening te houden met aanbiedingen en leuke promoties kun je altijd nog een aantrekkelijke infraroodlamp aanbieding tegenkomen.

 

Het type infraroodstraling

Wanneer je op zoek gaat naar een infraroodlamp dan is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de straling. Eigenlijk kunnen we de infraroodstralingen gaan onderverdelen in maar liefst 3 verschillende soorten golflengtes. Zo heb je de IR-A golflengte wat eigenlijk overeenkomt met een bijzonder korte infraroodstraling. Vervolgens heb je ook de IR-B en de IR-C golflengte. Hierbij is B de middengolf en C de lange golf infraroodstraling.

De lengte van de golf bepaalt meteen ook de kracht van de infraroodlamp. Stel dat je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een infraroodlamp om pijn te bestrijden. Dan zal een infraroodlamp met een IR-A golflengte een betere aanbeveling zijn. Door de korte golflengte zul je merken dat het effect van de infraroodstralingen ook veel intenser en krachtiger is. Waardoor je dus meer kans hebt om de pijnklachten ook daadwerkelijk te bestrijden.

 

 

Extra kenmerken en eigenschappen

Verder zul je merken dat bepaalde infraroodlampen over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken, in vergelijking met andere lampen. Sommige van deze eigenschappen kunnen echt wel een meerwaarde bieden. Indien je een infraroodlamp gebruikt om pijn te bestrijden, dan is het belangrijk dat je de lamp niet langer dan 15 minuten per keer gebruikt. Een exemplaar met een timer functie is dan ook een echt pluspunt.

Verder zul je merken dat bepaalde infraroodlampen al dan niet voorzien zijn van een dimmer. Dat kan handig zijn wanneer je de infraroodlamp als verlichting en verwarming gebruikt. Tenslotte is het ook handig indien je de infraroodlamp lichtjes kunt kantelen. Of wanneer je de hoek van de lamp geheel naar eigen wensen wat kunt aanpassen. Uiteraard beslis je helemaal zelf welke opties je interessant lijken en welke je meer als een gadget ervaart.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE