5 beste hyaluronzuren Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste hyaluronzuren – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Wanneer je een bepaalde leeftijd hebt, kan de huid een extra boost gebruiken om het vochtgehalte te herstellen en de fijne lijntjes te laten vervagen. Een serum met hyaluronzuur kan jou hier absoluut bij helpen om er terug fris en stralend uit te zien. We hebben alvast 3 topproducten voor jou geselecteerd met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je al gauw merken dat je met het Simia™ Original Active Retinol Serum voor een degelijk product kiest. Hij zorgt voor een optimale celvernieuwing waardoor de huidveroudering wordt tegengegaan. Daarnaast heb je het Vichy Mineral 89 Serum dat gekenmerkt wordt door bepaalde huidversterkende keuze en daardoor eveneens een goede keuze blijkt te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hyaluronzuren (Reviews) van 2024 

 

Ben je op zoek naar het beste hyaluronzuur maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat is niet zo onlogisch gezien het ruime assortiment dat er tegenwoordig op de markt is. Met de hulp en het advies van enkele schoonheidsspecialisten, zijn we op zoek gegaan naar 5 topproducten die we graag aan jou willen voorstellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je een keuze maakt. 

 

1. Simia™ Original Active Retinol Serum – Met Vitamine E & Hyaluronzuur 

 

Het hyaluronzuur serum van Simia blijkt één van de populairste producten te zijn in onze lijst met toppers. De vloeibare substantie wordt in een bruin glazen flesje van 30 ml verkocht dat tevens voorzien is van een zwarte dop met handig pipet zodat je het serum perfect kunt doseren.

Het Simia Active Retinol serum is verrijkt met 2,5% retinol dat door zijn exfoliërende werking voor een snelle celvernieuwing zorgt waardoor de huid veel egaler wordt en de overgebleven littekens van acne optimaal zullen herstellen. Doordat er hyaluronzuur aan het product werd toegevoegd, wordt de vochtbalans in de huid geregulariseerd om rimpels en fijne lijntjes te bestrijden en alle tekenen van huidveroudering weg te werken.

Daarnaast bevat dit serum vitamine E die ervoor zorgt dat de overige ingrediënten goed door de huid worden opgenomen zodat het product maximaal zijn werk kan doen. Het serum wordt bij voorkeur ‘s avonds op een goed gereinigde en droge huid aangebracht. In de reviews merken we dat dit product een zeer goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Verpakking: het bruine glazen flesje heeft een inhoud van 30 ml en is voorzien van een dop met een handig pipet om de vloeibare substantie goed te kunnen doseren.

Ingrediënten: het serum bevat hyaluronzuur, vitamine E en retinol die samen voor een actieve werking zorgen om je huid er jong en fris te laten uitzien.

Gebruik: door het product ’s avonds op een goed gereinigde en droge huid aan te brengen kan hij in de diepere huidlagen doordringen. 

Huidtype: dit serum bevat retinol waardoor het beter niet op een extreem gevoelige huid kan worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten maken de opmerking dat ze na een 3-tal weken nog geen enkele verandering zien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Vichy Mineral 89 Serum – dagelijkse booster voor een sterkere huid 

 

Door zijn samenstelling met mineraliserend thermaal water uit eeuwenoude bronnen wordt Vichy door velen als het beste merk beschouwd om een sterkere huid te krijgen. Het Vichy minerale serum met hyaluronzuur zorgt dan ook voor een stralende huid zodat je er elke dag tiptop uitziet.

Het serum is met hyaluronzuur verrijkt om de diepere huidlagen sterker te maken waardoor de huidcellen optimaal hun vocht kunnen vasthouden. Door hem dagelijks ’s morgens en ’s avonds te gebruiken zal je huid al snel voller en veerkrachtiger aanvoelen en krijgt je gezicht een gezonde natuurlijke gloed. Bovendien kun je het Mineral serum met zijn gel-achtige structuur ook als primer gebruiken voor je je make-up aanbrengt.

Daarnaast zorgt hij ervoor dat de huid na het sporten of zonnen extra wordt gehydrateerd zodat rimpels en fijne lijntjes worden tegengehouden. Dit product is geschikt voor elk huidtype en hij wordt in flacons van 50, 75 of 100 ml verkocht. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Samenstelling: het minerale water van Vichy bevat slecht 11 ingrediënten en werd verrijkt met hyaluronzuur voor een verjongende werking. 

Gebruiksvriendelijk: de gelachtige substantie kan gemakkelijk op de huid worden opengesmeerd zodat hij goed kan indringen.

Toepassing: door ’s morgens en ’s avonds 2 druppels op een gereinigde en droge huid aan te brengen zul je er stralend uitzien. Je kunt hem ook na het sporten of zonnen gebruiken om de huid extra te hydrateren.

Huidtype: dit hypoallergene product heeft geen toevoegingen van alcohol of parfum en kan bijgevolg op alle huidtypes worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Weinig effect: enkele klanten merken geen of quasi geen verandering van de huidstructuur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. L’Oréal Paris Revitalift Hyaluronzuur Filler Serum, Anti Rimpel 

 

Het hyaluronzuur van L’Oréal is tijdelijk in de aanbieding waarbij je het product aan een goedkope prijs kunt aankopen als je meerdere verpakkingen aanschaft. Het Revitalift hyaluronzuur filler serum bevat 1,5% van het actieve ingrediënt waardoor de huid terug veerkrachtig wordt.

Bovendien heeft dit product een gelijkaardige werking als de hyaluronzuur injecties of injectables die doorgaans redelijk duur zijn. Door de intense hydratatie die diep in het celweefsel binnendringt, zal de huid veel soepeler aanvoelen en zal hij al snel egaler lijken. Dankzij zijn regulariserende werking wordt de vochtbalans in de huidcellen optimaal hersteld waardoor de rimpels en fijne lijntjes veel minder zichtbaar zullen zijn. 

Echter, in tegenstelling tot permanente fillers is dit hyaluronzuur filler serum niet schadelijk voor de gezondheid en kan hij bijgevolg dagelijks op een goed gereinigde en droge huid worden aangebracht. In de reviews merken we dat een groot aantal klanten tevreden zijn en dat anderen het product niet aangenaam vinden.

 

Voordelen: 

Huidtype: het product van L’Oréal is dermatologisch getest en blijkt voor elk huidtype geschikt te zijn.  

Samenstelling: deze olieachtige substantie bevat 1,5% hyaluronzuur voor een diepgaande hydratatie. Dit product bevat alcohol en parfum waardoor je daar toch rekening mee moet houden als je allergisch bent.

Gebruik: om de huid goed te hydrateren en rimpels weg te werken, wordt er aangeraden om deze filler serum 2 maal per dag op een gereinigde en droge huid aan te brengen.

Verpakking: de Révitalift filler wordt verkocht in glazen flacons met een afsluitdop waarin een pipet verwerkt is. Je kunt trouwens kiezen uit flesjes met een inhoud van 30 of 50 ml.

 

Nadelen: 

Onaangenaam: enkele klanten vinden dat dit product een vettig laagje op de huid achterlaat dat heel onaangenaam aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Biodermal Pure Balance Serum – Skin Boosting Serum – met hyaluronzuur 

 

De hyaluronzuur crème van Biodermal is speciaal ontwikkeld om rimpels en fijne lijntje bij de rijpere huid optimaal te behandelen. Het Skin Boosting Serum wordt in 30 ml tubes verkocht en deze zijn voorzien van een handige drukdispenser zodat je de crème goed kunt doseren.

Bovendien is het serum samengesteld uit actieve ingrediënten waaronder hyaluronzuur en niacinamide (vitamine B3) die de huid een ware boost geven om de huidstructuur terug egaler te maken. De onderliggende huidlagen worden maximaal gehydrateerd waardoor fijne lijntjes en rimpeltjes snel zullen verdwijnen.

Daarnaast zorgt de niacinamide ervoor dat de antioxidanten in de rijpere huid opnieuw worden aangevuld zodat vrije radicalen er minder vat op hebben. Hierdoor wordt tevens een ceramide barrière gevormd die het vocht in de huid helpt vasthouden waardoor dit serum ook een anti-aging effect heeft. In de reviews zien we dat dit product een zeer goed score kreeg van 4,6 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de crème-achtige substantie wordt in 30 ml tubes aangeboden en kan door middel van een handige drukdispenser perfect worden gedoseerd.

Toepassing: dit geconcentreerde serum is geschikt voor de rijpere huid om rimpeltje en fijne lijntjes aan te pakken zodat je terug een jonge uitstraling krijgt.

Samenstelling: het product werd samengesteld uit actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur en niacinamide om de huid optimaal te verzorgen en hydrateren.

Anti-aging: door de toevoeging van niacinamide wordt er een ceramide barrière gevormd die de huid tegen vrije radicalen zal beschermen en de vochtbalans in de huid helpt bewaren.

 

Nadelen: 

Irritatie: slechts één klant is niet tevreden over dit product omdat zij na gebruik last kreeg van huidirritatie. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lucovitaal Hyaluronzuur 120 mg One a Day Voedingssupplement 

 

Deze hyaluronzuur capsules werden speciaal ontwikkeld voor mensen met een droge tot zeer droge huid om hen te helpen hun jonge en frisse uitstraling te behouden. Het hyaluronzuur voedingssupplement zorgt ervoor dat de huid zijn vocht maximaal blijft vasthouden en dat het celweefsel elastisch blijft zodat rimpeltjes en fijne lijntjes veel minder zichtbaar zullen zijn.

Bovendien bevatten deze capsules tevens vitaminen en mineralen waaronder vitamine E, selenium, jodium en koper die het huidweefsel maximaal gaan verzorgen en tegen invloeden van buitenaf gaat beschermen. Daarnaast zorgt het hyaluronzuur ervoor de productie van collageen optimaal wordt gestimuleerd zodat de huid soepel en elastisch blijft. 

De fabrikant adviseert om éénmaal per dag een capsule met water in te nemen en indien nodig kan deze dosering naar maximum 2 capsules per dag worden verhoogd om een extreem droge huid te behandelen. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Inname: deze verpakking bevat 30 capsules die gemakkelijk met water kunnen worden doorgeslikt. Er wordt voor een normale droge huid 1 capsule aangeraden en indien je een extreem droge huid hebt, kun je maximaal 2 capsules per dag innemen.

Behandeling: dit voedingssupplement met hyaluronzuur dient ter behandeling van een droge tot extreem droge huid om de veerkracht te behouden en rimpels te vermijden.

Samenstelling: het product bevat onder andere jodium, koper, hyaluronzuur, vitamine E en selenium om de huid te verzorgen en beschermen. 

Collageenproductie: deze capsules bevorderen eveneens de productie van collageen zodat de huid zijn souplesse behoudt.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: hoewel de Lucovitaal capsules met hyaluronzuur in de laagste prijsklasse vallen, is dit product vrij prijzig omdat één verpakking slechts 30 capsules bevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hyaluronzuren Koopgids 

 

Als je iets ouder wordt, zul je ondervinden dat je kraaienpootjes en rimpeltjes krijgt en dat je huid niet meer zo stevig aanvoelt. Een product met hyaluronzuur kan een goede aanbeveling zijn om je gezicht er terug jong en fris te laten uitzien. Maar wat is hyaluronzuur nu eigenlijk? En kan dit middel veilig worden gebruikt? Het is niet zo evident om er het juiste product uit te kiezen en daarom kun je beter de diverse testen eens gaan vergelijken en misschien kom je ook wel enkele leuke aanbiedingen tegen. 

Wat is hyaluronzuur en wat is zijn invloed op de huid

Tegenwoordig bevatten veel populaire verzorgings- en huidverbeteringsproducten hyaluronzuur om het verouderingsproces van de huid tegen te gaan. Hyaluronzuur is eigenlijk een lichaamseigen stof die elke mens in zijn lichaam heeft. Hyaluronzuur zorgt er namelijk voor dat wonden sneller genezen en dat de gewrichten soepel bewegen. Daarnaast zul je de stof grotendeels in de huid en het bindweefsel terugvinden waar hij een hydraterende werking heeft en voor volume zorgt zodat je een mooie egale huid bekomt.

Wanneer je jong bent, kent het lichaam een hoge hyaluronzuurgraad die gestaag zal verminderen naarmate je ouder wordt. Dat is dan ook één van de redenen waarom we rimpeltjes krijgen en kraaienpootjes ontstaan. Hyaluronzuur werkt eigenlijk als een soort magneet die water aantrekt en vasthoudt. Producten die dit component bevatten, zullen de hyaluronzuurgraad voor een groot deel opnieuw aanvullen waardoor de lijntjes en rimpels als het ware worden opgevuld om terug een jonge en frisse uitstraling te bekomen.

 

De werking van hyaluronzuur op de huid

Op de ingrediëntenlijst van diverse huidverzorgingsproducten zul je steeds vaker hyaluronzuur tegenkomen en daarnaast is het component ook in fillers terug te vinden die rechtstreeks in de huid worden geïnjecteerd. Bij fillers heb je instant resultaat, maar deze mogen enkel door artsen worden geplaatst bij patiënten die ouder zijn dan 18 jaar. 

Eén molecule van deze werkzame stof trekt tot wel 500 watermoleculen aan zodat je je wel kunt voorstellen dat de huid goed wordt opgevuld en de rimpeltjes verdwijnen. Hyaluronzuur speelt bovendien een belangrijke rol tijdens het herstel en de opleving van de opperhuid en zorgt er door zijn antioxiderende eigenschappen ook voor dat de huid tegen vrije radicalen wordt beschermd.

Door al deze voordelen werden al vrij snel crèmes, serums en andere verzorgingsproducten ontwikkeld die met deze actieve stof worden verrijkt. De hyaluronzuurcrèmes bieden een minder agressieve behandeling aan dan de fillers waardoor de resultaten pas na een tijdje kunnen worden waargenomen. Er zijn trouwens ook supplementen met hyaluronzuur die oraal moeten worden ingenomen.

 

Wat zijn de bestanddelen van een hyaluronzuurcrème

Diverse merken bieden producten met hyaluronzuur aan waardoor de samenstelling van deze crèmes en serums heel uiteenlopend kan zijn. Elke hyaluronzuurcrème zal zeker de werkzame stof bevatten echter, de fabrikanten gebruiken verschillende concentraties om aan andere componenten toe te voegen waardoor de effectiviteit van het product wordt bepaald.

De meeste hyaluronzuurcrèmes hebben trouwens nog veel meer elementen op hun lijstje staan om het effect van het hyaluronzuur te complementeren. Zo worden anti-rimpelcrèmes vaak met minerale oliën, elastine, collageen en het co-enzym Q10 verrijkt  om de tekenen van veroudering tegen te gaan. De samenstelling van deze producten met hyaluronzuur zorgen ervoor dat het middel krachtiger en efficiënter werkt.

 

Op welke huidtypes kun je hyaluronzuur gebruiken 

Fillers of injectables met hyaluronzuur kunnen voor elk huidtype worden gebruikt. Echter, bij verzorgingscrèmes en serums met hyaluronzuur moet je met jouw huidtype rekening houden. Deze crèmes bevatten namelijk naast hyaluronzuur ook andere componenten waardoor het nodig is om voor een product te kiezen dat bij jouw huidtype past om zo het beste resultaat te bekomen.

Omwille van hun sterk hydraterende kracht kun je voor een droge huid beter een crème met plantaardige oliën zoals jojoba- of arganolie kiezen. Een vette huid daarentegen, heeft een product nodig met niet-comedogene en hypoallergene elementen die de huidporiën niet laten dichtslibben. Gevoelige huidtypes die vaak last hebben van couperose en pigmentvlekken, kiezen bij voorkeur een crème waaraan een zonnefilter is toegevoegd. 

Is hyaluronzuur veilig om te gebruiken

Hoewel de naam het anders doet vermoeden, heeft hyaluronzuur totaal niks met zuren te maken. Integendeel, een crème met hyaluronzuur zorgt voor een zachte en langdurige hydratatie zonder de huid aan te tasten. Je kunt dagelijks verzorgingsproducten met hyaluronzuur aanbrengen en je zult geen irritaties of ander ongemakken ondervinden.

Wanneer je borstvoeding geeft, kun je beter geen crème met hyaluronzuur op je bovenlichaam aanbrengen omdat er nog te weinig informatie is om te bepalen of het product tijdens de borstvoedingsperiode enige invloed heeft. Tijdelijke fillers zijn ook veilig te gebruiken mits ze door een deskundige arts worden geplaatst. Je kunt je trouwens beter goed laten informeren, want sommige “dokters” die deze behandeling uitvoeren, zijn hiervoor niet opgeleid en ze zijn ook niet bij de NVCG-beroepsvereniging voor artsen aangesloten.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Wat is hyaluronzuur en wat doet het met je huid?

Hyaluronzuur (HA) komt eigenlijk van nature al voor in het menselijk lichaam en het helpt de weefselcellen om zoveel mogelijk vocht vast te houden zodat de huid wordt gehydrateerd en steviger aanvoelt. Een hyaluronzuur-molecule kan trouwens tot wel 500 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden waardoor hij de veroudering van de huid tegengaat en bijgevolg de fijne lijntjes en diepe rimpels veel minder aanwezig zullen zijn.

Door zijn antioxiderende eigenschappen zal hij de huid tegen vrije radicalen beschermen zodat luchtvervuiling en andere vervuilende stoffen er minder invloed op hebben. Bovendien zal hyaluronzuur de huid sneller herstellen en zullen wondjes optimaal genezen. Doordat hyaluronzuur tevens een antibacteriële werking heeft, kan het product rechtstreeks op open wonden worden gesmeerd om het risico op infecties drastisch te verminderen. Hyaluronzuur kan trouwens op elk huidtype worden gebruikt.

Q2: Hoelang werkt hyaluronzuur?

Tegenwoordig zijn de fillers (injecties) met hyaluronzuur ontzettend populair omdat je hier mooie resultaten mee boekt. Doordat deze ingreep toch wel vrij radicaal is, zal niet iedereen er voorstander van zijn. Tijdens de behandeling wordt het hyaluronzuur in het celweefsel geïnjecteerd zodat je huid terug volume krijgt en de opkomende rimpeltjes en lijntjes worden tegengegaan.

Het product wordt trouwens vaak rechtstreeks in kraaienpootjes of fronsrimpels ingespoten om de huidplooien op te vullen. Het duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden voordat het lichaam de werkende stof volledig heeft afgebroken.

 

Q3: Wat gebeurt er als je hyaluronzuur op je huid smeert?

Het hyaluronzuur dat in cosmetica wordt gebruikt heeft een andere werking op de huid dan het natuurlijke hyaluronzuur dat zich reeds in het lichaam bevindt. Doordat gezonde huid uit ondoordringbare lagen bestaat, kunnen zelfs de kleinste moleculen van het hyaluronzuur niet in de diepe lagen binnendringen.

Verzorgingsproducten met hyaluronzuur werken dus op de huid en niet in de huid zoals velen denken. Echter, de verschillende eigenschappen van het hyaluronzuur hebben door zijn aanwezigheid op het huidoppervlak een gunstig effect waardoor deze voor andere werkzame stoffen veel toegankelijker wordt.   

 

Q4: Waar kun je hyaluronzuur kopen?

Doordat de meeste grote merken wel een serum of crème met hyaluronzuur in hun assortiment hebben, kun je deze producten in elk warenhuis, drogisterij, apotheek of parfumerie aankopen. We willen je graag het advies geven om een product met een degelijke kwaliteit aan te kopen omdat er vaak diverse chemicaliën en opvulmiddelen worden gebruikt die niet zo goed zijn voor je huid.

Je kunt het best ook even wat aandacht besteden aan de verpakking, want bepaalde actieve stoffen, zoals bijvoorbeeld vitamine C en hyaluronzuur, verliezen hun werkzame eigenschappen als ze aan licht en lucht worden blootgesteld.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE