6 beste hairextension Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste hairextensions – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je niet tevreden over je kapsel? Wil je graag mooi lang haar of een bos weelderige lokken? Met degelijke hairextensions ligt dit tegenwoordig voor iedereen binnen handbereik zonder dat je er enige moeite moet voor doen. We hebben voor jou alvast 3 huidige toppertjes geselecteerd om eens van nabij te bekijken. Zo zul je merken dat je met de Clip in hairextensions een uitstekende keuze maakt. De 7-delige set weaves met synthetische haren zorgen in een mum van tijd voor een mooi volume. Daarnaast blijkt de Curly Haar Wrap Extension de aangewezen manier om snel en eenvoudig een stijlvol of warrig knotje te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste hairextension (Reviews) van 2024

 

Veel dames zijn reeds overtuigd van de vele voordelen die hairextensions kunnen bieden. Ben je op zoek naar hairextensions uit echt haar zodat je ze in dezelfde kleur van je natuurlijke haar kunt verven? Of gaat je voorkeur uit naar tape-on hairextensions die een ganse dag goed blijven zitten? We vroegen de hulp en het advies van enkele kappers om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste hairextensions uitkiest.

 

Clip in hairextensions

 

1. Clip in hairextensions 7 set wavy – synthetisch – 57 cm lang

 

Brazilian wordt door velen als het beste merk voor hairextensions beschouwd en dit merken we tevens in de reviews waar deze clip-in hairextensions een uitstekende beoordeling kregen voor hun prijs-kwaliteitverhouding. 

Als je van mooie lange haren en extra volume houdt, is deze set echt iets voor jou. Hij bestaat uit 7 weaves of haarmatjes die vervaardigd zijn uit synthetisch haar en vervolgens voorzien van diverse kleine clips om ze gemakkelijk te kunnen bevestigen. De weaves worden getypeerd door hun lengte van 57 cm en dankzij hun vrij licht gewicht van 105 g zul je amper voelen dat er hairextensions in je haar zitten. 

Het gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid door hun variërende breedtes die voor een natuurlijk ogend resultaat zorgen. Deze extensions kunnen in een bakje met koud water en shampoo worden gereinigd.

 

Voordelen:

Kleuren: deze hairextension weaves van Brazilian zijn in diverse kleuren te verkrijgen zodat je een setje kunt kiezen dat bij je eigen haartint past.

Formaat: de weaves kennen een lengte van 57 cm en variërende breedtes waardoor je ze gemakkelijk tussen je eigen haar kunt verbergen.

Bevestiging: elke weave of haarmatje is voorzien van verschillende kleine clips zodat je ze heel snel en eenvoudig op je kruin kunt bevestigen.

Draagcomfort: door hun licht gewicht van slechts 105 g zul je nauwelijks voelen dat je hairextensions draagt.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: deze hairextensions zijn synthetisch en kunnen bijgevolg niet geföhnd of geverfd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Curly hairextensions

 

2. Curly Haar Wrap Extension| Inclusief Luxe Bewaarzakje

 

De curly hairextensions van Skincareplaza kennen de laagste prijs in onze selectie waardoor dit product voor iedereen goed toegankelijk is. Deze hairextensions wrap is vervaardigd uit synthetisch haar met een lengte van 12 cm en licht gewicht van slechts 100 g.

Doordat de extensions op een haarbandje bevestigd zijn, blijken ze ideaal om een mooi knotje te maken. Hij is namelijk heel eenvoudig en snel aan te brengen door hoog op je hoofd een dot te maken en er vervolgens het haarbandje omheen te draaien zodat hij goed blijft zitten. Deze hairextensions wrap kan worden gebruikt om een strakke knot of warrige look te creëren.

Daarnaast kun je hem in 21 verschillende tinten aankopen waardoor je er zeker eentje kunt vinden die perfect bij je natuurlijke kleur past. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de kwaliteit, maar dat het bandje iets te weinig rekt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dit haarstukje is bedoeld om meer volume in je haarknot te creëren. Je kunt hem gebruiken voor een warrige look of strakke knot.

Kleuren: de hairextensions wrap wordt in 21 verschillende kleuren aangeboden zodat je een tint kunt uitzoeken die het best met je eigen haar matcht.

Aanbrengmethode: deze hairextensions kunnen in een mum van tijd worden aangebracht waardoor je meteen stijlvol de deur uit kunt. 

Gewicht: deze uitvoering kent een lengte van 12 cm en weegt slecht 100 g zodat je bijna niet voelt dat je hem draagt.

 

Nadelen:

Haarbandje: één klant merkt op dat het bandje niet elastisch genoeg is om 2 maal rond je eigen knot te draaien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ponytail hairextensions

 

3. Chula Lifestyle Paardenstaart Haar Extension Lang Krullend Golvend 56 cm

 

Met deze ponytail hairextensions van Chula Lifestyle kun je je droom van een extra lange paardenstaart eindelijk realiseren. Deze mooie uitvoering wordt in verschillende tinten aangeboden zodat je zeker een gepaste kleur kunt vinden die goed bij jouw haar past.

Deze hairextensions worden gekenmerkt door hun lengte van 56 cm en de mooie natuurlijke krulling die voor een hele trendy en jeugdige uitstraling zorgt. Bovendien kunnen deze synthetische extensions gemakkelijk in lauw water met een milde shampoo worden gewassen zonder dat de krullen zullen verdwijnen. Doordat deze hairextensions met handige klittenband afgewerkt werd, kun je hem gemakkelijk rond je eigen staart draaien. 

Zet hem vervolgens goed met haarklemmetjes vast en gebruik een leuk haarbandje om de klittenband te verbergen. Je zult er heel stijlvol uitzien en niemand zal merken dat je hairextensions draagt. In de reviews merken we dat enkele klanten minder tevreden zijn over de kwaliteit van deze hairextensions.

 

Voordelen:

Gebruik: de ponytail hairextensions kennen een lengte van 56 cm en zijn speciaal bedoeld om rond je eigen paardenstaart te draaien zodat hij veel langer wordt. 

Verzorging: het synthetische haar kan in lauw water met een milde shampoo worden gereinigd.

Stijl: deze extensions beschikken over een natuurlijk ogende krulling die na het wassen goed aanwezig blijft.

Bevestiging: doordat de extensions op klittenband bevestigd zijn, kun je ze heel snel en gemakkelijk rond je eigen paardenstaart bevestigen.

 

Nadelen:

Kwaliteit: enkele klanten merken op dat het synthetisch haar niet aangenaam aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hairextensions kort haar

 

4. Brazilian Paardenstaart, Ponytail extensions wavy – grote vlinderklem

 

Ook deze hairextensions zijn van het merk Brazilian en blijken heel gebruiksvriendelijk. Dit zien we dan ook meteen in de reviews waar dit product een maximale score van 5 sterren kreeg voor zijn functionaliteit én prijs-kwaliteitverhouding.

Deze paardenstaart met krullen is vervaardigd uit synthetisch materiaal en kan in diverse tinten worden aangekocht waardoor je zeker een exemplaar kunt vinden dat perfect bij je eigen haarkleur past. De hairextensions zijn bevestigd op een grote clip of vlinderklem waarmee je ze heel snel en eenvoudig op je eigen paardenstaart kunt bevestigen. 

Hij kent een haarlengte van 55 cm lang en totaalgewicht van 170 g waardoor je zowel lengte als volume aan je haar toevoegt. Deze hairextensions kunnen niet worden gekleurd, maar blijken wel geschikt om, tot een maximale temperatuur van 180°C, te stylen. Om zijn mooie glanzende kwaliteit te behouden, wordt dit product bij voorkeur in koud water met een zachte shampoo gewassen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat deze hairextensions op een grote vlinderklem zijn vastgemaakt, kun je hem in no-time op je eigen paardenstaart bevestigen.

Stijl: deze hairextensions zijn ideaal om in kort haar een volumineuze en lange staart met krullen aan te brengen.

Lengte: het lange synthetische haar kent een lengte van 55 cm en het geheel weegt 170 g.

Styling: de hairextensions kunnen tot een maximale temperatuur van 180°C worden gestyled.

 

Nadelen:

Geen kleuring: net zoals de meeste andere synthetische hairextensions kan ook deze variant niet worden gekleurd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Balmain hairextensions

 

5. Balmain Hair Half Wig MemoryHair 45cm New York – haarstukje

 

De Balmain hairextensions zijn tijdelijk in de aanbieding en kregen een goedkope prijs waardoor ze iets toegankelijker zijn. In de reviews zien we dat deze hairextensions een maximale score kregen en de klanten enkel positieve ervaringen vermelden.

Deze half wig zorgt voor een weelderig volume en voegt extra lengte toe aan je natuurlijke haar zodat je stijlvol de deur uit kunt. De extensions zijn vervaardigd uit synthetisch 100% MemoryHair dat er niet alleen heel natuurlijk uitziet, maar tevens zo aanvoelt waardoor je bijna niet kunt zien dat je een haarstukje draagt.

Daarnaast kan hij met een maximale temperatuur van 160°C worden gestijld en gekruld waardoor je een eigen look kunt creëren. Hij wordt in 9 prachtige kleuren aangeboden en kan vrij eenvoudig met 2 flexibele kammen in je haar worden bevestigd. Door zijn lengte van 45 cm en licht gewicht van slechts 150 g voelt hij heel comfortabel aan. 

 

Voordelen:

Toepassing: het haarstukje of half wig is speciaal ontwikkeld om meer volume en lengte aan je haar toe te voegen.

Materiaal: de extensions zijn vervaardigd uit hoogwaardig synthetisch MemoryHair en kunnen in 9 verschillende kleuren worden aangekocht.

Bevestiging: hij werd voorzien van 2 flexibele kammen waarmee je het haarstuk stevig kunt vastmaken.

Styling: de mooie extensions kun je tot een maximale temperatuur van 160°C stijlen of krullen waardoor je telkens een andere look kunt kiezen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: hoewel dit product momenteel in de aanbieding is, kent hij de duurste prijs in onze lijst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wire hairextensions

 

6. Wire hairextensions wavy – tape-on hairextensions – 50 cm lengte

 

Deze extensions blijken eveneens van Brazilian te zijn waaruit we kunnen concluderen dat dit één van de populairste merken onder de hairextensions is. Deze wire hairextensions kunnen heel eenvoudig en snel met een speciale hairextensions tape op je echte haar worden vastgemaakt.

Het mooie haarstukje is vervaardigd uit synthetische materialen. Hij wordt gekenmerkt door de brede strook haar van 27 cm die een haarlengte van 50 cm kent waarmee je meer volume kunt creëren én je haar langer laat lijken. Deze uitvoering kan in 8 verschillende kleurschakeringen tussen lichtblond en donkerbruin worden aangekocht waardoor je een exemplaar kunt uitzoeken dat dicht bij je eigen haarkleur aanleunt.

Door deze wire hairextensions heel voorzichtig in koud water met shampoo te wassen, zullen ze hun mooie glans blijven behouden. De extensions kunnen enkel met een handdoek worden gedept zodat ze niet verstrikt geraken. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Lengte: deze hairextensions wire zijn 50 cm lang en 27 cm breed. Daarnaast kennen ze een vrij licht gewicht zodat je amper voelt dat je extensions draagt.

Gebruiksgemak: de wire met extensions kan eenvoudig met een speciale tape op je haar worden bevestigd waardoor hij stevig blijft zitten.

Kleurschakeringen: dit product wordt in 8 verschillende tinten aangeboden van lichtblond tot kastanjebruin.

Stijl: doordat deze extensions licht golvend zijn, zorgen ze voor meer volume én voegen ze extra lengte toe.

 

Nadelen:

Verzorging: als je een hairextensions wire gaat wassen vraagt hij iets meer aandacht dan gewone clip-in exemplaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hairextensions Koopgids

 

Als je last hebt van dun en futloos haar of je coupe is veel te kort geknipt, zijn degelijke hairextensions dé oplossing om snel en eenvoudig terug met een volle bos weelderige lokken te pronken. Maar bestaan er eigenlijk diverse types hairextensions? En welke materialen worden hiervoor gebruikt? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en de aanbiedingen in de diverse testen te vergelijken voor je een beslissing neemt.

Wat zijn hairextensions

Met extensions kun je je look binnen enkele minuten volledig transformeren. Hairextensions bestaan in een grote verscheidenheid aan modellen, kleuren en bevestigingsmethodes waardoor je zeker de perfecte set kunt vinden die bij jouw voorkomen en levenswijze past. Sommige exemplaren zijn echte haarstukjes waarmee je een specifieke stijl kunt creëren zoals een paardenstaart of een knotje en andere extensions zijn losse strengen die worden gebruikt om dikte, lengte en volume aan je haar toe te voegen.

De hairweaves, -wires of haarstukjes kun je tijdelijk in je haar met een clip of tape vastmaken om bijvoorbeeld naar een feest te gaan of een avondje uit iets specialer te maken. De losse haarstrengen daarentegen, worden permanent (maximum 5 maanden) door een gespecialiseerde kapster in het haar bevestigd zodat je coupe er altijd weelderig uitziet.

Elk type hairextensions heeft extra aandacht en een optimale verzorging nodig om de haren in een optimale conditie te houden. Hairextensions worden dan wel op je natuurlijke haar aangebracht, ze krijgen geen voedingsstoffen waardoor je speciale producten moet gebruiken om ze te hydrateren en verzorgen.

 

De gebruikte materialen

Hairextensions worden vervaardigd uit natuurlijke haren of synthetische materialen. De synthetische varianten kunnen in diverse uitvoeringen worden aangekocht en blijken vrij goed betaalbaar. Echter, ze kunnen door hun artificiële samenstelling niet worden gekleurd en ze zijn minder gemakkelijk te stylen. Als je voor synthetische extensions kiest, zullen ze altijd iets zichtbaarder zijn omdat ze nooit dezelfde tint van je natuurlijke haarkleur zullen hebben.

Daartegenover zijn de hairextensions met echt haar wel perfect op je eigen haarkleur af te stemmen omdat ze zonder probleem kunnen worden geverfd. Bovendien beschikken ze over dezelfde haarstructuur als je eigen haar waardoor deze hairextensions volledige in je natuurlijke haardos opgaan en niemand zal merken dat je extensions draagt. Natuurlijke hairextensions zijn vrij prijzig, maar ze zullen veel langer mooi blijven dan synthetische exemplaren.

 

De verschillende varianten en aanbrengmethodes

Zoals we reeds vermeld hebben, bestaan er diverse varianten zodat je voor een tijdelijk gebruik of een permanente bevestiging kunt kiezen. De clip-in extensions kunnen zelf worden aangebracht en het kost je slechts 5 minuten om een andere look te creëren. Deze haarstukjes zijn voorzien van kleine clips die je eigenlijk een beetje met haarspeldjes zou kunnen vergelijken.

Daarnaast zijn er de tape-on extensions of hairwires die qua bevestigingsmethode de eenvoudigste blijken te zijn. Je hoeft enkel een strook hairextensions met een speciale huidkleurige tape op je eigen haar vast te kleven waarna alles er vrij natuurlijk uitziet. 

Er zijn tevens hair weaves of haarstukjes om je haar voller te laten lijken. Deze variant zorgt voor veel meer volume dan wanneer je clip-in of tape-on extensions zou gebruiken. De weaves worden met microringen of lijm geplaatst en kunnen tussen de 3 à 5 maanden blijven zitten. Vervolgens zijn er de kant-en-klare haarstrengen of hot fusion extensions die door middel van een speciale techniek met keratinewax aan je eigen haar worden vastgemaakt.

Echter, tegenwoordig worden de cold fusion of microringen extensions het meest geplaatst omdat ze de minste schade aan je eigen haar berokkenen. Bij deze extensions worden fijne haarstrengen met speciale microringen en nijptang aan het natuurlijke haar vastgemaakt. Kies steeds voor een gespecialiseerde kapster die de extensions op een professionele manier kan plaatsen om een mooie naturelle look te bekomen. 

De verzorging

Welk type hairextensions je ook kiest, het is een goede aanbeveling om ze optimaal te verzorgen zodat ze zacht, mooi en glanzend blijven. Losse hairextensions (hairwires en -weaves met clips of tape) moeten voor het slapen gaan, worden verwijderd zodat ze niet beschadigd geraken. Als je permanente hairextensions hebt, kan dit natuurlijk niet en maak je bij voorkeur een vlecht of paardenstaart om te slapen.

Om de hairextensions dagelijks te kammen, blijkt een brede borstel met flexibele haartjes aangewezen. Na de kambeurt breng je een speciaal vochtinbrengend product aan dat je niet hoeft uit te spoelen. Bovendien mogen extensions enkel worden geborsteld als ze droog zijn en je mag er niet te hard aan trekken.

Voor je je haar wast, is het vrij belangrijk om de extensions nog eens extra te borstelen zodat ze niet gaan samenklitten. Als je je haardos met permanente hairextensions wilt wassen, kun je dit trouwens beter niet onder de harde straal van de douche doen omdat dit de aanhechtpunten kan beschadigen. Kies steeds voor een voedzame en sulfaatvrije shampoo en conditioner die speciaal voor hairextensions ontwikkeld zijn. Masseer de producten voorzichtig met je vingertoppen rond het gebied waar de extensions vastzitten. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoelang blijven hairextensions zitten?

Als je hairextensions met een clip aankoopt of je moet ze met speciale tape bevestigen, zul je ze zonder probleem een ganse dag kunnen dragen. Echter, dit type hairextensions blijkt niet geschikt om mee te slapen. Wanneer je voor permanente hairextensions kiest, wordt het een heel ander verhaal. 

Bij deze hairextensions is de draagtijd van verschillende factoren afhankelijk. De kwaliteit en dikte van de extensions spelen een grote rol en daarnaast zul je tevens rekening moeten houden met de snelheid waarop je natuurlijke haar groeit. Gemiddeld zullen permanente hairextensions na 4 maanden moeten worden verwijderd. Mensen met dun en breekbaar haar kunnen deze extensions ongeveer 3 maanden dragen en bij dik haar moeten ze pas na 5 maanden worden vervangen.

Q2: Hoeveel kosten hairextensions?

De prijzen van hairextensions kunnen nogal verschillend zijn en variëren per merk, lengte en het type extensions. De gewone hairextensions die je zelf in je haar kunt steken kosten ongeveer tussen 30 à 80 euro.

Wanneer je extensions bij een kapster laat plaatsen, zul je meteen een pak meer betalen omdat het best wel wat tijd kost om de haarstrengen in te weven of aan je natuurlijke haar te bevestigen. Daarnaast hangt de prijs tevens af van het aantal strengen en de kwaliteit die je kiest. Voor permanente hairextensions mag je al snel tussen de 500 à 1000 euro rekenen.

 

Q3: Wat zijn hairextensions en uit welke materialen zijn ze vervaardigd?

Hairextensions zijn strengen synthetisch of echt haar, die je tussen je eigen haar kunt verstoppen. Ze worden gebruikt om een andere look te creëren en/of meer lengte en volume aan je haar toe te voegen. Er zijn diverse varianten te verkrijgen waarbij je de keuze hebt tussen tijdelijke of permanente hairextensions. 

De synthetische hairextensions zijn aan een vrij voordelige prijs te verkrijgen. Echter, deze extensions blijken quasi niet stylebaar en moeilijk op je eigen haarkleur af te stemmen omdat ze niet kunnen worden gekleurd. Hairextensions uit echt haar daarentegen, zijn veel gemakkelijker te behandelen en kunnen perfect worden geverfd waardoor deze voor een meer natuurlijk ogend resultaat zorgen.

Het echte haar dat voor extensions wordt gebruikt, is afkomstig uit India waar de dames hun gezonde mooie lange lokken in een tempel offeren. Deze tempels verkopen het natuurlijke haar om pruiken en extensions te maken waarna de opbrengst wordt gebruikt om plaatselijke goede doelen te steunen. Het haar uit India blijkt qua structuur het meest geschikt om hairextensions voor West-Europese vrouwen te maken.

 

Q4: Hoe worden hairextensions geplaatst?

Het plaatsen van hairextensions blijkt geen sinecure en er worden hiervoor diverse technieken gebruikt. De kapsters moeten zich specialiseren en diverse cursussen volgen om hairextensions optimaal te kunnen plaatsen zonder dat je eigen haar beschadigd geraakt. Om hairextensions te laten zetten, moet je haar een minimale lengte van +/- 15 cm hebben. Daarnaast moet je haar in een gezonde conditie verkeren en sterk genoeg zijn om de extensions te kunnen dragen.

Wanneer de hairextensions worden aangebracht, zal men altijd aan de nekpartij beginnen om zo verder naar boven toe te werken. Eerst worden siliconen microringen aangebracht om het haar niet te beschadigen en een stevige grip te bekomen. Daarna worden de hairextensions streng per streng met een sterke draad op deze ringen vastgenaaid.

Er zijn ook methodes waarbij een wasachtige keratinebonding wordt gebruikt. Deze hairextensions kunnen sneller en gemakkelijker worden verwijderd dan de exemplaren met microringen maar brengen meer schade toe aan je eigen haar.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE