5 beste haarverven zonder ammoniak Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste haarverven zonder ammoniak – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Houd jij ervan om regelmatig eens van haarkleur te veranderen? Dan geef je maar beter de voorkeur aan een duurzame natuurlijke haarverf waar zo weinig mogelijke chemische bestanddelen aan werden toegevoegd. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Herbal Time Natural Black haarverf zonder ammoniak die geschikt is voor toon op toon verven én/ of een perfecte grijsdekking aflevert. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de Venita Henna Color Balsem Natural Blond; een unieke haarverf die geleverd wordt in een tube van 75ml en die een perfect natuurlijke blonde haardos oplevert. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

ModeMode
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste haarverven zonder ammoniak (Reviews) van 2024

 

Ben je specifiek op zoek naar een zwarte haarverf zonder ammoniak of een haarverf zonder ammoniak voor 100% grijsdekking? Of gaat je voorkeur eerder naar een natuurlijke haarverf zonder ammoniak en waterstofperoxide (ppd) noch parabenen? Wij selecteerden alvast 5 toppertjes – rekening houdend met het advies uit de online reviews – waaronder diverse professionele haarverven zonder ammoniak zoals die van Schwarzkopf en L’Oréal. Daartegenover staan de (minder bekende) producten zoals de haarverf zonder ammoniak van Keune of Syoss. Bekijk de opties even en wie weet ga je straks wel met een aanbieding, het beste merk/ en of populairste product naar huis.

 

Zwarte haarverf zonder ammoniak

 

1. Herbal Time Natural Black nr.7 Bio Care Kant-en Klare Natuurlijke Haarverf 

 

Is haarverf zonder ammoniak schadelijk? Niet iedereen blijkt daarvan overtuigd te zijn. Zelfs de beste haarverf zonder ammoniak bevat nog altijd een grote hoeveelheid andere chemicaliën die eventuele huidirritaties en/ of allergieën kunnen veroorzaken. Toch zijn velen van mening dat haarverf zonder ammoniak nog altijd beter is dan de varianten met bijtend ammoniak. De moeite waard dus om deze Herbal Time natuurlijke haarverf even onder de loep te nemen.

Wil je je zwarte coupe nog eens extra in de verf zetten door die paar grijze haartjes weg te werken? Dan is deze Natural Black nr.7 van Herbal Time alvast een schot in de roos. De haarverf wordt geleverd in een stevige verpakking met alle nodige ingrediënten om het goedje veilig en probleemloos aan te brengen. Bovendien blijkt de haarverf niet alleen vrij van ammoniak maar tevens ook van waterstofperoxide en parabenen. Door zijn vrij neutrale pH-waarde (4 à 5) blijft hij overigens dicht bij de natuurlijke pH-waarde van haar.

Verder blijkt het product geschikt voor zowel mannen als vrouwen en wordt het voornamelijk aangeraden voor toon op toon gebruik. Ondanks zijn hoge prijskaartje zijn klanten duidelijk overtuigd van de mogelijkheden wat resulteert in een maximale score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt een handige tube natuurlijke haarverf met een inhoud van 75 ml alsook de nodige instrumenten om deze feilloos op je haardos aan te brengen.

Doelgroep: de haarverf kan door mannen én vrouwen worden gebruikt en is vooral bedoeld voor toon op toon verven alsook donkerder gebruik.

Langdurig gebruik: in tegenstelling tot heel wat andere soorten haarverven, beschadigt dit product de haarstructuren niet zelfs niet na langdurig gebruik. Dat heeft vooral te maken met de natuurlijke ingrediënten als zijnde brandnetel extracten, olijfolie, ricinusolie en henna extracten.

 

Nadelen:

Prijskaartje: zijn hoge prijskaartje zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haarverf zonder ammoniak en waterstofperoxide

 

2. Venita Henna Color Balsem Natural Blond nr.111 Kant-en Klare Natuurlijke Haarverf

 

Of je met de Venita Henna Color Balsem ook meteen voor een goedkope haarverf zonder ammoniak en waterstofperoxide kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken klanten alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de haarverf van Venita eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt deze 100% kant-en-klare haarverf zonder ammoniak geleverd in een stevige verpakking met een inhoud van 75 ml waardoor hij geschikt is voor korte tot halflange kapsels. Naast het feit dat de haarverf zonder ammoniak vrij is van waterstofperoxide, blijkt deze ook vrij van zware metalen, parabenen, oxidanten, PPD en PTD wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De henna color herbal balsem blijkt samengesteld op basis van een reeks voedende actieve ingrediënten en staat garant voor een natuurlijke blonde kleur. Deze zorgt niet alleen voor een voedend en glanzend kapsel maar kan tevens ook gebruikt worden als de perfecte grijsdekking. Kortom, net zoals de bekende Syoss haarverf en tinten van L’Oréal, ook met rede één van de toppertjes binnen dit segment.

 

Voordelen:

Plantaardig: de haarverf is vervaardigd op basis van plantaardige bestanddelen en draagt bij aan een voedend, betoverend en glanzend kapsel.

Inhoud: 1 tube kent een inhoud van 75 ml en is bij deze geschikt om korte tot halflange kapsels onder handen te nemen.

Grijsdekkend: in tegenstelling tot sommige andere haarverven, blijkt dit model ook geschikt om als grijsdekkende haarverf te worden gebruikt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haarverf zonder ammoniak 100% grijsdekking

 

3. Garnier Olia Permanente Crèmekleuring – 4.62 Donker Granaat – Zonder Ammoniak 

 

In tegenstelling tot de 2 voorgaande toppertjes, kies je met de Garnier Olia crèmekleuring voor een permanente haarverf op basis van olie én zonder ammoniak-toevoegingen. Hij wordt daarbij getypeerd met een 4.62 codering die overeenkomt met een donkerrode granaatachtige kleur. Kortom, echt iets voor de durvers onder ons!

De Garnier Olia haarkleuring is niet alleen geschikt voor een eerste echte haarkleuring maar biedt tevens ook een uitstekende optie indien je op zoek bent naar een haarverf met 100% grijsdekking. De kleuring bestaat daarbij uit maar liefst 60% aan bloemolieën zonder toevoeging van ammoniak wat niet alleen bijdraagt aan de staat van het haar na kleuring maar tevens ook aan de geur.

De Garnier Olia haarkleuring draagt onder meer bij aan een intense, levendige én langhoudende kleur, een zachte haarstructuur én een zichtbaar verbeterde haarkwaliteit. Jammer genoeg uit zich dit in een hoger prijskaartje.

 

Voordelen:

Kleur: wil je je haar in een donkerrood ietwat granaatachtig jasje steken? Dan is deze Garnier Olia permanente haarkleuring met 4.62 codering gelijk wat je zoekt.

Samenstelling: de haarkleuring bevat maar liefst 60% aan bloemoliën en kwamt tot stand zonder toevoeging van ammoniak.

Doeltreffendheid: onderzoek en diverse enquêtes tonen aan dat deze haarkleuring bijdraagt aan een zichtbaar verbeterde haarkwaliteit, een glanzende haardos en 100% zijdezacht haar.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: hoewel de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk aangenaam verrast zijn, lijkt een enkele koper het product allesbehalve gebruiksvriendelijk te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

L’Oréal haarverf zonder ammoniak

 

4. L’Oréal Professional HI.Richesse #04.15 Macchiato Haarkleur 50 ml zonder ammoniak

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een professionele haarverf zonder gebruik van ammoniak? Dan weet dit product van L’Oréal Paris jou misschien wel te bekoren. Zo wordt deze L’Oréal haarverf zonder ammoniak beschouwd als een semi-permanente haarkleuring die – na enkele wasbeurten – geleidelijk aan zal vervagen.

De HI-Richesse met productnummer 04.15 kent een prachtige macchiato haarkleur en wordt geleverd in een stevige verpakking met bijbehorende draaidop en een royale inhoud van 50 ml. Let wel; je dient dit product nog te mengen met een ontwikkelaar die jammer genoeg niet in het aankooppakket zit inbegrepen wat een extra meerkost zou kunnen betekenen. Bovendien is deze haarverf zonder ammoniak niet geschikt om een 100% grijsdekking te bekomen.

Toch is deze haarkleuring het bekijken meer dan waard. Zo kent het product een uitstekende kwaliteit en is het geschikt om zowel door mannen als vrouwen te worden gebruikt. Jammer genoeg werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons moeilijk is om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Inhoud: de haarkleuring van L’Oréal Paris wordt geleverd in een stevige tube met bijbehorende draaidop en een royale inhoud van ongeveer 50 ml.

Haarkleur: de HI.Richesse van L’Oréal Paris kent een productnummer 04.15 die overeenkomt met een prachtige macchiato haarkleur.

Doelgroep: deze haarverf zonder ammoniak is geschikt voor mannen en vrouwen die hun haar voor het eerst kleuren dan wel een vorige kleuring willen bijwerken.

 

Nadelen:

Geen ontwikkelaar: houd er rekening mee dat je het product dient te mengen met een ontwikkelaar die jammer genoeg niet meegeleverd wordt op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Schwarzkopf haarverf zonder ammoniak

 

5. Schwarzkopf Essensity Permanent Colour Haar kleuring zonder ammoniak 60ml

 

We sluiten het rijtje af met de Essensity permanente haarkleuring van Schwarzkopf die – vanwege zijn laagste prijskaartje in vergelijking met de voorgaande toppertjes – duidelijk tot de goedkope alternatieven behoort. De haarkleuring wordt geleverd in een stevige tubevorm met een inhoud van 60 ml en een 07-55 codering die overeenkomt met een medium-blonde ietwat goudachtige kleur. 

Doordat de Schwarzkopf Essensity professionele haarkleuring voornamelijk bestaat op een basis van verschillende oliën én daarbij 100% ammoniakvrij blijkt, wordt weinig tot niet geraakt aan de belangrijke basisstructuren van het haar. De haarkleuring – overigens geschikt voor unisex gebruik – is niet alleen in staat om 100% grijsdekking te garanderen maar kan een haarkleur ook tot maar liefst 4 tinten lichter maken.

Doordat je deze haarverf nog moet mengen met een bijpassende ontwikkelaar raden wij aan om deze haarverf zonder ammoniak bij de kapper te gebruiken. Op die manier kom je alvast niet voor verrassingen te staan.

 

Voordelen:

Inhoud: de verpakking telt een stevige tube haarverf met een inhoud van 60 ml.

Haarkleur: de tube kent een 07-55 markering die overeenkomt met een medium-blonde tot goudachtige tint.

Doelgroep: de haarkleuring is geschikt voor mannen en vrouwen en kan gebruikt worden om grijze haren te verdoezelen alsook een bestaande haarkleur tot maar liefst 4 tinten lichter te maken.

 

Nadelen:

Geen ontwikkelaar: houd er rekening mee dat je deze haarverf nog met een speciale ontwikkelaar dient te mengen. Deze wordt jammer genoeg niet meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haarverven zonder ammoniak Koopgids

 

Kun je ervan genieten om van tijd tot tijd eens van haarkleur te veranderen? Dan geef je maar beter de voorkeur aan een degelijke en duurzame haarverf zonder ammoniak. Op die manier is de kans op eventuele haarbeschadigingen een pak kleiner wat het goedje meteen gezonder maakt in tegenstelling tot haarverven mét ammoniak. In de onderstaande koopgids gaan we hier graag even verder op in. Wij willen jou dan ook de aanbeveling geven om de gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende haarverven zonder ammoniak – alsook eventuele aanbiedingen – met elkaar te vergelijken. 

Waarom kiezen voor een haarverf zonder ammoniak?

Hoewel heel wat haarverven standaard mét ammoniak worden aangeboden, zijn er tegenwoordig ook veel gebruiksvriendelijke alternatieven te vinden. Zo kun je opteren voor een (semi) permanente haarkleuring zonder ammoniak dan wel een haarkleuring die naast ammoniak ook vrij is van parabenen en waterstofperoxide. Zeker voor wie regelmatig de haren kleurt, is het belangrijk om grondig in te spelen op gezondheid en textuur zodoende de haarwortels zo weinig mogelijk te belasten.

Uiteraard moeten we niet liegen en bevatten haarkleuringen naast ammoniak nog heel wat andere chemicaliën die mogelijks schade kunnen berokkenen bij veelvuldig gebruik. Toch is de keuze voor een haarkleuring zonder ammoniak (en parabenen) nog altijd beter dan een haarverf met ammoniak.

 

Voor wie is haarverf zonder ammoniak geschikt?

Gelukkig bestaat er vandaag de dag een breed gamma aan verschillende haarkleuringen zonder ammoniak waardoor er voor elk wat wils te vinden is. Zo kun je kiezen uit diverse blonde tinten, bruine haarkleuringen en zwarte kleurschakeringen. Maar ook de opvallende tinten ontbreken alvast niet in het gamma. Garnier Olia speelt daar alvast gretig op in en biedt tal van rode tinten aan gevolgd door het bekende merk L’Oréal Paris die hun standaard gamma verder wisten uit te breiden met kopertinten, violet en rode haarschakeringen. Kortom, haarverf zonder ammoniak is tegenwoordig geschikt voor iedereen!

 

Kleur en intensiteit

Uiteraard willen we de bovenstaande paragraaf wel meedelen met een kleine kanttekening. Zo raadt menig expert aan om een goede en weldoordachte keuze te maken op het gebied van kleur en intensiteit. Heb je nog nooit eerder je haar gekleurd? Kies dan bij voorkeur voor een tint die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleuring in de buurt komt. Wil je toch liever enkele tinten donkerder en twijfel je tussen 2 kleuren? Kies dan steevast voor de meest lichte tint aangezien een kleuring in werkelijkheid altijd donkerder doorkomt dan op foto wordt aangegeven.

Daarnaast is ook de intensiteit of het resultaat van de haarkleuring van groot belang. Deze wordt voornamelijk bepaald door de inwerktijd. Hoe langer je een haarkleuring op het haar laat inwerken, hoe donkerder/ intenser deze na afloop zal ogen. Wil je graag dat het resultaat zo natuurlijk mogelijk oogt – en bijgevolg misschien iets minder intens blijft – kies dan voor een iets kortere inwerktijd. Daarnaast zal de inwerktijd ook verschillen indien de haarkleuring bedoeld is om op grijsdekking in te spelen.

Wat kost haarkleuring zonder ammoniak?

Tot slot willen we het toch nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje van een haarkleuring zonder ammoniak. Algemeen kunnen we stellen dat de prijs varieert van ongeveer 6 euro tot maar liefst 30 à 35 euro. Een groot prijsverschil dat niet alleen te wijten is aan een verschillende merknaam of kleur maar vooral aan het type haarverf. 

Kies je bijvoorbeeld voor een standaard haarkleuring zonder ammoniak of een intensieve haarverf, dan beginnen de prijskaartjes vanaf 5 à 8 euro. Wil je je natuurlijke haardos echter bleken, dan dien je al meteen rekening te houden met een beginnend prijskaartje van ongeveer 10 euro. Kortom, het hangt er zowat vanaf waar jij zelf naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Neem de tijd om een keuze te maken en besef dat een eerste haarkleuring vaak tot meerdere haarkleuringen zal leiden, zeker wanneer je werkt met intense ietwat fellere kleurtjes.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE