7 beste haaroliën Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste haaroliën – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Haaroliën zijn de laatste tijd aan een duidelijke opmars begonnen en lijken bij steeds meer vrouwen – en soms ook mannen – deel uit te maken van de haarverzorging. Tegenwoordig is er dan ook een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten haaroliën voorhanden waardoor het niet altijd even eenvoudig is om een keuze te maken. Daarom selecteerden wij alvast enkele toppertjes inclusief bijbehorende plus- én minpunten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Saramah Arganolie Puur 100 ml haarolie die meteen in het oog springt vanwege het biologische karakter. Echter moet de Jojoba Olie Puur 100ml haarolie alvast niet onder doen. Deze olie is namelijk koudgeperst waardoor de belangrijkste voedingsstoffen en mineralen zoveel mogelijk behouden werden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste haaroliën (Reviews) van 2024

 

De beste haarolie is degene die het meest aan de verwachtingen lijkt te voldoen. Of je keuze daarbij uitgaat naar de bekende Argan haarolie of Jojoba haarolie dan wel naar één van de populairste Tea Tree haaroliën of kokos haaroliën; is vooral persoonlijk. Wij selecteerden 7 toppertjes inclusief advies uit de bijbehorende reviews. Bekijk de opties even en bedenk of je naar huis gaat met het beste merk of de laagste prijs dan wel de befaamde haarolie van Weleda.

 

Argan olie haar

 

1. Saramah Arganolie Puur 100 ml – Voor haar, huid en gezicht – 100% Puur & Biologisch

 

Net zoals de bekende Biosilk haarolie behoort ook deze natuurlijke en 100% biologisch geproduceerde arganolie tot de populairste haaroliën aller tijden. Of het flesje ook tot de goedkope alternatieven dan wel aanbiedingen behoort, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren oplevert.

De Saramah arganolie is afkomstig van de bekende Marokkaanse arganboom en werd op een pure én uiterst biologische manier gewonnen. Dit wordt nog maar eens in de kijker gezet door het biologische keurmerk van zowel de USDA alsook EU. 

De arganolie kent daarbij een unieke samenstelling die niet alleen rijk is aan omega 3 en 6 maar tevens ook een belangrijke hoeveelheid vitamine E en F omvat. Aangevuld met de nodige mineralen en antioxidanten, blijkt deze arganolie niet alleen geschikt voor het haar maar tevens ook de huid en nagels. De olie wordt geleverd in een stevige sprayflacon met een inhoud van 100 ml maar kan nog in tal van andere formaten worden aangekocht. 

 

Voordelen:

Formaat: het flesje arganolie van Saramah kent een totale inhoud van 100 ml maar blijkt daarnaast nog in tal van andere formaten voorhanden.

Samenstelling: de olie is niet alleen rijk aan vitamine E en F maar omvat daarnaast ook diverse essentiële vetzuren, de nodige mineralen en bijbehorende antioxidanten.

Biologisch: in tegenstelling tot heel wat andere haaroliën, werd dit product op een pure en biologische wijze uit de Marokkaanse arganboom gewonnen. De haarolie is verder hypo-allergeen en dermatologisch getest.

Handig in gebruik: de Saramah arganolie is eenvoudig te gebruiken en geschikt om je nagels gezond te houden, je haar zacht te laten aanvoelen en je huid te doen stralen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: zijn prijskaartje zou misschien voor sommigen wel eens een struikelblok kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jojoba olie haar

 

2. Jojoba Olie Puur 100ml – Koudgeperste en Onbewerkte Jojoba Oil – Huidolie en Haarolie

 

Waar sommigen de voorkeur lijken te geven aan knoflookolie voor het haar als 100% natuurlijke haarolie, lijkt een grote meerderheid toch veelal overtuigd van de kracht van Jojoba olie. Bovendien is deze koudgeperste en geheel onbewerkte Jojoba olie niet alleen geschikt voor het haar maar tevens ook voor de huid wat meteen een mooie eindscore van 4,5 op 5 sterren oplevert.

De Jojoba olie – jou aangeboden door BeriVita – wordt geleverd in een stevige flacon met bijbehorende klepdop en kent daarbij een royale inhoud van 100 ml. De goudgele Jojoba olie wordt beschouwd als een uitstekende basisolie die niet alleen in staat is om de vochtbalans van de huid te reguleren maar daarnaast ook perfect dienst doet als haar- én/ of massageolie. Bovendien voelt de olie allesbehalve vettig aan wat zijn gebruiksgemak alleen maar doet toenemen.

Maar dat is natuurlijk niet alles want deze olie staat evenwel bekend omwille van zijn parfumvrije én pH-neutrale karakter en blijkt dan ook geschikt voor diverse huidtypes gaande van de allergische ietwat droge huid tot de vette, vochtarme en zelfs onzuivere huid.

 

Voordelen:

Huidtype: de Jojoba olie is geschikt voor verschillende huidtypes zoals de droge, allergische, onzuivere, vochtarme en/ of vette huid.

Uitvoering: de olie wordt geleverd in een praktische flacon met bijbehorend klepdop en kent een prachtige goudgele kleur. Het flacon kent daarbij een inhoud van 100 ml.

Natuurlijk: de Jojoba olie is een koudgeperste totaal onbewerkte en 100% plantaardige olie; geschikt voor het haar, de huid en de nagels.

 

Nadelen:

Onhandig: volgens één koper zou het flesje behoorlijk onhandig zijn in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Weleda haarolie

 

3. Weleda Voedende Haarolie – 50 ml – Natuurlijk // Weleda Haver

 

Net zoals de Chi haarolie kan ook de bekende Weleda haarolie aan het rijtje van beste voedende oliën worden toegeschreven. Dankzij zijn unieke samenstelling die steunt op het principe van etherische rozemarijnolie in combinatie met tal van natuurlijke klaver extracten; blijkt deze haarolie niet alleen geschikt voor droge maar ook beschadigde haarpunten.

Experts raden aan om enkele druppeltjes van deze Weleda haarolie over een licht vochtige haardos te verspreiden zodoende bij te dragen aan de glans en ultieme veerkracht. De olie kent daarbij een hoofdzakelijk voedende functie en blijkt volledig natuurlijk en vrij van synthetische geur- én/ of kleurstoffen. Het geheel wordt geleverd in een stevige flacon met klepdop, die een royale inhoud kent van 50 ml.

Hoewel heel wat klanten overtuigd blijken van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt één koper van mening dat de prijs-kwaliteitverhouding best wel wat te wensen over laat. Zo is zijn prijskaartje veel te duur.

 

Voordelen:

Inhoud: de flacon kent een royale inhoud van 50 ml en kan – met behulp van de bijbehorende klepdop – eenvoudig hermetisch worden afgesloten.

Uitvoering: de Weleda haarolie werd op een natuurlijke wijze geproduceerd en blijkt vrij van synthetische geur- én of kleurstoffen. Wat het geschikt maakt voor eender welk haartype.

Voedend: de olie levert een hoofdzakelijk voedende functie die goed van pas komt bij droog en/ of beschadigd haar en zorgt voor een optimale veerkracht en unieke glans.

 

Nadelen:

Prijs: volgens één koper is het prijskaartje toch net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kerastase haarolie

 

4. Kérastase – Discipline – Soin Oléo Relax – Haarolie voor Weerbarstig Haar

 

De Kérastase haarolie wordt jou aangeboden in een stevige sprayflacon en kent een royale inhoud van maar liefst 100 ml. Slechts enkele druppeltjes, verspreid over een handdoekdroge haardos, zijn voldoende om weerbarstig, droog en/ of beschadigd haar er weer glanzend en stralend gezond te laten uitzien.

Maar dat is natuurlijk niet alles want deze Kérastase haarolie – afkomstig uit de bekende Kérastase Oléo-Relax serie – is daarnaast eveneens in staat om het haar te hydrateren, te beschermen, voeden én 100% pluisvrij te krijgen. Let wel; in tegenstelling tot sommige voorgaande oliën werd dit product niet dermatologisch getest.

Hoewel deze haarolie heel wat positieve kenmerkende eigenschappen aan boord weet te brengen, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Inhoud: de sprayflacon kent een royale inhoud van maar liefst 100 ml. Genoeg om een hele poos mee verder te komen.

Gebruiksgemak: experts raden aan om deze Kérastase haarolie op droog of handdoekdroog haar te gebruiken en lichtjes in het haar te masseren.

Handig in gebruik: hoewel de haarolie geschikt is voor eender welk haartype is het toch vooral effectief bij mensen met droog, beschadigd en/ of weerbarstig haar. Na de Kérastase behandeling ziet het haar er weer glanzend en gezond uit.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen betekenen.

Niet dermatologisch: houd er rekening mee dat de Kérastase Oléo-Relax haarolie niet dermatologisch getest is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Rozemarijn olie haar

 

5. Versterking van haar en hoofdhuid op basis van olie Prachtige Rozemarijn 100 ml

 

Ben je specifiek op zoek naar een unieke rozemarijn olie voor het haar? Dan lijkt dit product van Aromáma misschien wel aan de verwachtingen te voldoen. De olie wordt geleverd in een handige sprayflacon en kent een royale inhoud van 100 ml waar je best een hele poos mee verder kunt. Door de olie op een droge hoofdhuid en dito haarwortels aan te brengen en vervolgens 20 tot 40 minuten te laten inwerken, draag je bij aan een versterking van zowel het haar als de hoofdhuid.

De haarolie staat bekend om zijn unieke samenstelling waarbij argan- , castor- én zwarte zaadoliën een voedende veelal versterkende functie kennen en de combinatie van organische tijm, pepermunt en rozemarijn de microcirculatie weet te stimuleren. Verder voelt de olie niet vettig aan, spoelt deze makkelijk uit, kent ze een hypoallergeen karakter en werd 100% dermatologisch getest.

Het gebrek aan online reviews maakt het voor ons echter bijzonder moeilijk om jou verdere informatie te verschaffen omtrent eventuele klantervaringen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken.

 

Voordelen:

Haartypes: de haarolie op basis van rozemarijn kan perfect op eender welk haartype worden gebruikt.

Uitvoering: de haarolie wordt geleverd in een handige spray dispenser met een royale inhoud van wel 100 ml.

Gebruiksvriendelijk: de haarolie kent en pH-neutraal karakter, is 100% natuurlijk, hypoallergeen en dermatologisch getest.

 

Nadelen:

Prijskaartje: zijn hogere prijskaartje maakt deze haarolie net iets minder toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Avocado olie haar

 

6. Avocado olie 250 ml – Koudgeperst – Biologisch – Geraffineerd – Huid, gezicht en haarolie

 

De avocado haarolie – jou aangeboden door het bekende merk Pure Naturals – wordt geleverd in een degelijke spray dispenser en kent een royale inhoud van maar liefst 250 ml. Gekenmerkt door een rechtvaardig prijskaartje, lijken heel wat klanten alvast enthousiast wat resulteert in een mooie eindscore van 5 op 5 sterren. De moeite waard dus om deze haarolie even van naderbij te bekijken.

Zo steunt het principe van de Pure Naturals haarolie op het gebruik van avocado als één van de belangrijkste bronnen van natuurlijke mineralen én vitaminen gaande van vitamine A en B1 tot B2, B6, C en E. Daardoor is de olie in staat om een verzorgende, voedende én beschermende factor aan te bieden ten aanzien van het haar, de huid en de nagels. Bovendien fungeert deze avocado olie eveneens als natuurlijke aftersun en is hij voorzien van een SPF15.

Maar dat is natuurlijk niet alles want het geheel wordt verder aangedikt dankzij zijn natuurlijke én 100% biologisch gevormde karakter wat hem tot één van de meest degelijke basisoliën maakt.

 

Voordelen:

Inhoud: de dispenser kent een ruime inhoud van maar liefst 250 ml en is geschikt om huid, haar en nagels te verzorgen.

Gebruiksvriendelijk: de olie is in staat om de huid, het haar en de nagels te voeden en verzorgen en biedt daarnaast een goede oplossing ten aanzien van rimpels en/ of pigmentvlekken.

SPF 15: de olie kenmerkt zich door een SPF 15 en blijkt eveneens als een natuurlijke aftersun te fungeren.

 

Nadelen:

Niet dermatologisch: het is niet helemaal zeker of dit product ook dermatologisch getest werd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kokosolie haar

 

7. Kokosolie 100ml / 100% Puur en Vloeibaar / MCT Kokos Olie voor Haar, Huid en Lichaam

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke kokosolie die jou wordt aangeboden door het bekende en populaire merk “Qure Natural Oil”. De kokosolie werd koudgeperst en kent een vloeibare 100% pure substantie die bijdraagt aan een voedend, herstellend en kalmerend karakter. Het geheel wordt geleverd in een stevige dispenser met bijbehorende klepdop en kent een royale inhoud van 100 ml.

Bij aankoop van deze haarolie zonder siliconen wordt overigens een handig pipet meegeleverd alsook een informatieve handleiding. Daaruit blijkt eveneens dat de olie geurloos is, allesbehalve vettig is én licht aanvoelt op de huid. De olie is eenvoudig in gebruik en geschikt om zowel haar als huid een nieuwe boost te geven.

Hoewel dit type olie geschikt is voor eender welk haartype en zelfs de perfecte haarolie voor krullend haar blijkt te zijn, werden er nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verdere informatie te kunnen verschaffen.

 

Voordelen:

Inhoud: de flacon met klepdop garandeert een aanzienlijke inhoud van wel 250 ml.

Gebruiksgemak: de kokosolie is niet alleen geschikt voor het haar maar ook het gezicht en de rest van het lichaam kunnen er baat bij hebben.

Koudgeperst: het betreft een koudgeperste olie waardoor het goedje niet alleen vloeibaar maar ook geurloos is. Bovendien blijken op die manier enkel de meest essentiële stoffen intact.

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker voor iedereen.

 

Nadelen:

Geen geur: sommigen kunnen het jammer vinden dat de olie vrijwel geurloos is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haaroliën Koopgids

 

Hoewel ze al enkele jaartjes op de markt worden aangeboden, zijn ze pas recentelijk aan een duidelijk opmars begonnen; haaroliën. Maar wat zijn haaroliën precies en wanneer of waarom moet je die eigenlijk gaan gebruiken? In de onderstaande koopgids zoeken wij het graag even voor jou uit. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende haaroliën met elkaar te vergelijken. Daar sommige oliën best wel prijzig kunnen zijn, is het eveneens raadzaam om open te staan voor aanbiedingen en/ of leuke promoties.

Wat is haarolie en waarvoor wordt het gebruikt?

Haarolie is – zoals de naam reeds doet vermoeden – een handig middeltje dat bedoeld is om je haar in een uitstekende conditie te brengen/ houden. Daardoor ziet het haar er na de behandeling niet alleen glanzend en gezond uit maar voelt het ook effectief zachter en bijzonder sterk aan. Het wordt door heel wat experts en klanten dan ook beschouwd als een ware toevoeging bij het dagelijkse dan wel wekelijkse verzorgingsritueel.

Hoewel haarolie in theorie door iedereen kan én mag worden gebruikt, wordt met dit product vooral gefocust op personen met droog, beschadigd pluizig en/ of dunner wordend. Daarnaast kunnen ook mensen die – om wat voor reden dan ook (bijvoorbeeld na een zwangerschap) – te kampen hebben met (lichte) haaruitval er alvast baat bij hebben om een bepaald type haarolie te gebruiken. 

 

Het type haarolie

Zijn je laatste twijfels als sneeuw voor de zon verdwenen en ben je overtuigd van de mogelijkheden die de perfecte haarolie jou te bieden heeft? Dan zul je in eerste instantie overdonderd worden door het aanzienlijke aanbod dat er vandaag de dag voorhanden is. Tegenwoordig kunnen we dan ook kiezen uit diverse soorten haaroliën gaande van het bekende arganolie tot de befaamde Jojoba olie, kokosolie of aloë vera oliën. Welke jij kiest is niet alleen afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en verwachtingen maar tevens ook van het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen en het prijskaartje dat je ervoor over hebt.

Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor één van de vele goedkope basis haaroliën; voorzien van alle nodige ingrediënten en vaak ook geschikt voor gebruik op de huid en/ of nagels. Echter, zullen sommige van deze goedkope oliën niet uitvoerig dermatologisch getest zijn noch de nodige mineralen, vitaminen en antioxidanten bevatten. Ben je bereid om iets meer te spenderen dan is een haarolie zoals argan of Jojoba een betere aanbeveling.

Bedenk daarnaast ook of de olie koudgeperst is. Koudgeperste oliën zijn aan een specifiek productieproces onderworpen waardoor de meest essentiële stoffen (mineralen, vetzuren, antioxidanten en vitaminen) behouden blijven. Dit maakt ze niet alleen zuiverder maar ook natuurlijker en 100% puur ten opzichte van eender welke andere olie.

 

Hoe dien je de haarolie aan te brengen?

Zodra je besluit haarolie aan het verzorgingsritueel toe te voegen, is het uiteraard aangewezen om te weten hoe het product zo efficiënt mogelijk kan worden gebruikt. Zo wordt bij de meeste – zoniet alle – haaroliën aangeraden om het goedje op handdoekdroog/ droog haar aan te brengen. Uiteraard dien je daarbij niet dezelfde hoeveelheid als shampoo te nuttigen maar zijn slechts enkele druppeltjes per beurt ruim voldoende.

Verdeel de druppeltjes daarbij eerst over de beide handpalmen alvorens deze in je haar te masseren. Let wel; haarolie wordt – bij voorkeur – op zo’n 10 cm vanaf de haaraanzet/ wortel aangebracht en bijgevolg niet op de volledige haardos gesmeerd. Op die manier kun je eventueel vettig haar vermijden.

Extra kenmerken en opties

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele bijkomende kenmerken die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo vinden sommige klanten het best wel belangrijk dat de olie op een biologische en 100% natuurlijke wijze tot stand is gekomen. Het lijstje kan daarbij verder worden aangevuld met bijvoorbeeld een bijkomende hypoallergeen karakter en de optie waarbij het product dermatologisch werd getest en goedgekeurd.

Bedenk daarnaast ook of de haarolie die jij op het oog hebt op verschillende haartypes kan worden gebruikt. Zo zullen arganolie, Jojoba olie of kokosolie bijvoorbeeld een betere keuze zijn voor personen met krullend haar. Daarnaast kan ook het flesje en de inhoud van het flacon in verhouding tot de prijs een doorslaggevende factor betekenen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je haarolie?

Wil je je weelderige haardos eens extra goed in de watten leggen met de hulp van een specifieke haarolie? Dan is het uiteraard handig om te weten hoe je een dergelijke haarolie precies op het haar moet aanbrengen. Daarbij raden experts alvast aan om de haaraanzet – ook wel wortel genaamd in de volksmond – steevast te vermijden.

De meeste types haaroliën worden – weliswaar bij voorkeur – gebruikt na het wassen van je weelderige haardos. Daarbij is het de bedoeling dat het haar goed handdoekdroog zoniet bijna droog is alvorens de haarolie aan te brengen. Verdeel daarbij enkele druppels van de olie over de beide handpalmen om deze vervolgens op het haar aan te brengen. (Indien mogelijk zo’n 10 cm van de haaraanzet verwijderd.)

Q2: Wat doet Castorolie met je haar?

Binnen het wereldje van de haaroliën is Castorolie alvast geen onbekende. In vergelijking met andere oliën kenmerkt Castorolie zich vooral door een vrij dikke substantie waardoor sommige experts zelfs aanraden om de olie met andere oliën zoals argan- of amandolie te mengen. Uiteraard is dit laatste geen verplichting maar eerder een aanbeveling en bijgevolg persoonlijke overtuiging.

Bekijken we de samenstelling van Castorolie dan valt meteen een grote hoeveelheid aan ricinolzuur op. Deze vetzuren staan bekend omwille van hun voedende werking en zijn in staat om tot diep in de wortels van het haar door te dringen. Een dergelijke samenstelling maakt Castorolie dan ook juist zo geschikt om ietwat droog en/ of beschadigd, pluizig haar weer nieuw leven in te blazen.

 

Q3: Wanneer moet je haarolie gebruiken?

Haarolie is een goede toevoeging aan de dagelijkse/ wekelijks verzorging en is bedoeld om je haar in een goede conditie te houden waardoor het niet alleen zacht en sterk aanvoelt maar tegelijk ook glanzend en gezond uitziet. 

Hoewel haarolie door iedereen kan en mag worden gebruikt, hebben vooral personen met droog, beschadigd, pluizig en/ of dunner wordend haar hier baat bij. Ook mensen die te kampen hebben met (lichte) haaruitval kan aangeraden worden om een specifieke haarolie te gebruiken.

 

Q4: Welke olie is goed voor krullend haar?

Heb je van nature (licht) krullend haar dan zijn er heel wat verschillende haaroliën die probleemloos aan het verzorgingsritueel kunnen worden toegevoegd. Denk onder meer maar aan arganolie, kokosolie, olijfolie en de bekende Jojoba olie.

Dergelijke oliën bezitten namelijk een grote hoeveelheid aan vitamine E waardoor automatisch een extra beschermlaag op het haar wordt gecreëerd. Op die manier wordt je haar beschermd tegen diverse schadelijke stoffen en/ of invloeden van buitenaf gaande van stof/ vuildeeltjes tot de verschillende weersomstandigheden.

 

Q5: Hoe krijg je haarolie uit kleding?

Net zoals het geval met tal van andere soorten olie, kun je ook haarolie relatief eenvoudig uit kleding verwijderen met behulp van azijn of citroenzuur. Daarbij is azijn – althans volgens heel wat klanten en experts – de meest voor de hand liggende oplossing. 

Daarbij wordt aangeraden om een goede hoeveelheid azijn op de desbetreffende haarolie vlek te gieten en het goedje vervolgens 30 minuten te laten intrekken. Na een half uurtje dien je het kledingstuk grondig te wassen met behulp van een geringe hoeveelheid water en zeep.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE