Laatste update: 30.06.22

 

Beste haarmaskers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je last hebt van droog en futloos haar, dan kun je je toevlucht zoeken tot een goed haarmasker. Dit product zorgt ervoor dat je haardos op een korte tijdspanne terug een levendige en gezonde uitstraling heeft. De keuze aan producten is eindeloos en daarom hebben we er voor jou 3 uitgezocht om eens te vergelijken. Zo blijkt het L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil haarmasker op basis te zijn van fijne kokosolie waardoor het haar wordt gevoed zonder het te verzwaren. Je kunt ook kiezen voor Shea Moisture Raw Shea Butter Deep Treatment Mask voor droog, broos en beschadigd haar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste haarmaskers (Reviews) van 2022

 

Wanneer je je haar vaak kleurt of bewerkt met een haardroger of stijltang wordt het advies gegeven om je haardos regelmatig met een flinke oppepper te verwennen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor het beste haarmasker voor droog en beschadigd haar zal je haardos terug een gezonde en levendige uitstraling krijgen. We hebben voor jou 7 topproducten uitgezocht om de keuze wat gemakkelijker te maken. Neem je tijd om alles eens te bekijken alvorens het beste haarmasker uit te kiezen.

 

1. L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Haarmasker

 

Het L’Oréal haarmasker is ontwikkeld voor normaal tot droog haar om het intens te voeden zonder dat het haar zwaarder zal aanvoelen. Daarnaast heeft het product de eigenschap om de haren super zacht en levendig te maken met een heel mooie glans.

Het haarmasker met kokosolie heeft bovendien een heerlijke subtiele geur. De smeltende textuur van de crème zorgt ervoor dat je het masker gemakkelijk op de haren kunt aanbrengen zodat het snel wordt opgenomen. Het product kan trouwens op 3 manieren worden gebruikt. Op droog haar, net voor je het gaat wassen, laat je het intrekken zolang het nodig is. Je kunt het 5 minuten laten intrekken maar ook een ganse nacht.

Je kunt het ook na de wasbeurt gebruiken op nat haar om het na 5 minuten uit te spoelen. Daarnaast kun je het ook gewoon na het douchen aanbrengen op nat of droog haar en het niet uitspoelen. Dit product is dermatologisch getest en het is bovendien hypoallergeen. Het haarmasker zit trouwens verpakt in een pot met een inhoud van 300 ml en hij heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen een stuk toegankelijker is. In de reviews zien we dat dit masker een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Haartype: het haarmasker van L’Oréal is geschikt om te gebruiken op droog tot normaal haar en kan voor elke haarkleur worden aangewend.

Gebruiksvriendelijk: het product kan op 3 manieren worden gebruikt om een optimaal resultaat te bekomen.

Dermatologisch getest: het product is uitgebreid getest waaruit blijkt dat het hypoallergeen is en dus door mensen met een gevoelige huid kan worden gebruikt.

De prijs: het haarmasker wordt verkocht in een pot van 300 ml en heeft de goedkoopste prijs in onze lijst waardoor hij ook door mensen met een kleiner budget kan worden aangekocht.

 

Nadelen:

De geur: één klant vindt de geur nogal indringend. Dit heeft natuurlijk met persoonlijke smaak te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Shea Moisture Raw Shea Butter Deep Treatment Mask 355 ml

 

Het Deep Treatment masker met rauwe shea butter van Shea Moisture zorgt voor een intense verzorging van broos, droog en beschadigd haar. Het product is overigens vrij van parabenen en sulfaten waardoor het toch op een vrij duurzame manier tot stand kwam. Bovendien is het niet op dieren getest.

De herstellende werking is afkomstig van de actieve ingrediënten waaronder zeekelp, arganolie en shea butter. De arganolie zorgt ervoor dat het haar terug zijn elasticiteit vindt en glans heeft. De shea butter gaat het haar herstellen waardoor het terug een gezonde uitstraling krijgt. Daarnaast is er de zeekelp die het haar reinigt  en van alle onzuiverheden ontdoet zodat de andere ingrediënten diep in het haar kunnen doordringen.

Het product kan trouwens worden aangebracht op droog haar waarop je het 10 à 20 minuten laat inwerken waarna je het  grondig moet uitspoelen. Bovendien wordt de crème verpakt in een pot met een inhoud van 400 ml. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de werking van dit haarmasker.

 

Voordelen:

Haartype: het product van Shea Moisture is speciaal ontwikkeld om op broos, droog en beschadigd haar te gebruiken.

Gebruiksgemak: het haarmasker kan worden aangebracht op droog haar om het vervolgens 10 à 20 minuten goed te laten inwerken waarna je het grondig met water uitspoelt.

Natuurlijke ingrediënten: het Deep Treatment masker heeft een samenstelling van onder ander zeekelp, arganolie en shea butter.

Verpakking: het product wordt verkocht per pot van 400 ml waardoor je voorzien bent voor enkele behandelingen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: de producten van Shea Moisture blijken nogal prijzig te zijn waardoor ze toch iets minder toegankelijk zijn voor mensen met een klein budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Keune Care Vital Nutrition Mask 200 ml

 

Keune wordt door veel professionelen geroemd als het beste merk voor haarproducten. Het merk is dan ook de grootste Nederlandse producent die reeds in 80 landen professionele haarproducten levert aan haarsalons en haarstylisten. Het Keune haarmasker is trouwens het populairste product in de lijst en het is geschikt voor elk haartype dat wat extra liefde nodig heeft.

Het haarmasker dat werkt met essentiële mineralen zorgt ervoor dat droog, poreus en beschadigd haar op een optimale manier wordt gevoed en hersteld. De speciale Nutri-technology zorgt voor een beschermlaag zodat het haar bestand is tegen uitdroging en uv-stralen. Deze technologie bezorgt je bovendien ook een mooie glans. De micro proteïnen zullen het haar voeden en hydrateren en deze zullen trouwens ook de vochtbalans in het haar herstellen.

Daarnaast is er de Vital Nutrition dat het haar zal versterken en verzorgen waardoor het  ook zijn elasticiteit zal terugvinden. Het product wordt gebruikt op gewassen en handdoekdroog haar waarin het 5 à 10 minuten moet intrekken. Voor een optimaal resultaat wikkel je best een warme handdoek over je haar. Na de inwerktijd moet de haardos goed worden uitgespoeld. In de reviews zien we dat het product het maximale aantal sterren kreeg.

 

Voordelen:

Haartype: het product van Keune is geschikt voor elk haartype dat wat zorg en aandacht nodig heeft.

Samenstelling: door de natuurlijke essentiële mineralen wordt het haar gevoed en hersteld. De verschillende innovatieve technologieën zorgen voor een optimale werking van het product.

Gebruik: het haarmasker moet op gewassen handdoekdroog haar worden gebruikt. Na een inwerktijd van 5 à 10 minuten moet het product  grondig worden uitgespoeld.

Kwaliteit: de producten van Keune worden voor professionele doeleinden gebruikt en zijn van topkwaliteit.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: het gebruik van essentiële mineralen en de innovatieve technologieën weerspiegelen zich in de duurdere prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Garnier Loving Blends Milk Mask amandel haarmasker

 

Het Garnier haarmasker is een aanbieding waardoor je een betere prijs krijgt op deze multiverpakking. Het product zit in knijpflessen van 2 x 250 ml waarmee je gemakkelijk de hoeveelheid kunt doseren. Bovendien is het haarmasker samengesteld uit ingrediënten die voor 98% van natuurlijke oorsprong zijn.

De Loving blends haarmaskers van Garnier zorgen ervoor dat het haar extra verzorging krijgt zonder het te verzwaren waardoor je haardos licht en luchtig blijft. Dit masker bevat biologische amandelmelk die uit Spanje afkomstig is en werd tevens ook verrijkt met natuurlijk agavesap uit Mexico. Hierdoor worden je haren gehydrateerd en gerevitaliseerd  om het beste resultaat te bekomen.

Bovendien werkt  het masker het best op gewassen haar dat reeds met een conditioner is behandeld. Vervolgens ga je het masker aanbrengen van de wortel tot de punten om het enige tijd te laten inwerken. Tenslotte moet het product goed uit de haren worden gespoeld om de crème volledig te verwijderen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Voordeelprijs: door de multiverpakking van 2 x 250 ml koop je het product aan een voordelige prijs waardoor het voor iedereen meer bereikbaar is.

Natuurlijke samenstelling: dankzij de biologische samenstelling van natuurlijke amandelmelk en agavesap krijg je een optimale werking.

Haartype: dit product is geschikt voor licht droog tot normaal haar. Daarnaast zijn er nog 2 andere variaties op de markt voor beschadigd en breekbaar haar en voor onhandelbaar en pluizig haar.

Gebruiksvriendelijk: het product kan het best worden aangebracht op gewassen haar dat reeds een behandeling kreeg met conditioner. Na de inwerktijd moet het haar goed worden uitgespoeld.

 

Nadelen: 

Consistentie: enkele klanten merken op dat de substantie nogal melkachtig is waardoor het gemakkelijk tussen je vingers glipt wanneer je het product in je hand giet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Keratine haarmasker keratine behandeling herstelt beschadigd haar en beschermt de kleur 

 

Het product van HairCare is een keratine haarmasker dat door gebruik van een gepatenteerde technologie een intensieve behandeling biedt aan droog en beschadigd haar. Een keratine behandeling zal het eiwit (keratine) dat zich van nature in het haar bevindt, laten herstellen waardoor je haardos terug glans krijgt en levendig wordt.

Het vernieuwende haarmasker zal het haar voeden en herstellen zodat het meer weerstand krijgt en beter is beschermd tegen beschadiging tijdens het föhnen, stylen en bij chemische behandelingen. Het masker zal er bovendien voor zorgen dat je coupe langer zijn styling zal behouden. Doordat het product verrijkt is met natuurlijke producten waaronder keratine, arganolie, shea butter en dergelijke meer zal het haar zich snel herstellen waarna het soepel, zacht en gezonder is.

Daarnaast is je haardos gemakkelijk te kammen en kun je het goed stylen. Dit product, dat bovendien ook dermatologisch is getest, zal ervoor zorgen dat je haarkleur langer goed blijft. Het wordt trouwens verkocht in een mooie pot met een inhoud van 400 ml. In de reviews merken we dat de klanten over het algemeen tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruik: het product is gemakkelijk aan te brengen op gewassen haar waarna het na een inwerktijd moet worden uitgespoeld.

Werking: het masker biedt een keratine behandeling die de natuurlijke eiwitten in het haar zal herstellen waardoor je terug een mooie glans krijgt.

Bescherming: het haarmasker werkt ook beschermend zodat je haar niet beschadigd raakt tijdens, het föhnen, stylen en bij chemische behandelingen. Bovendien zul je ook langer van je haarkleuring kunnen genieten.

 

Nadelen: 

De prijs: een klant is behoorlijk boos omdat hij/zij het product heeft gevonden in een discounter waar de prijs een stuk lager ligt. Dit kan goed zijn omdat dit waarschijnlijk een lot is met een beperkte houdbaarheidsdatum.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Herbolive Avocado haarmasker voor gekleurd & beschadigd haar 100% biologisch

 

Het avocado haarmasker van Herbolive is een aanbieding en valt in de laagste prijsklasse van onze lijst met topproducten. Hij kreeg daarnaast ook nog eens een uitstekende beoordeling in de reviews. Bovendien is het haarmasker samengesteld met biologisch geteelde ingrediënten zoals avocado, aloë vera en olijfolie.

De avocado-olie zal het haar voeden waardoor beschadigd en gekleurd haar meteen een boost krijgt. Je kleur zal bovendien langer mooi en levendig blijven. De aloë vera zorgt voor een bescherming en voeding van de hoofdhuid zodat ook de haarwortels in een optimale conditie verkeren.

Je kunt het masker 2 maal per week gebruiken op gewassen haar. Na een inwerktijd moet je de haren goed naspoelen zodat al het product uit het haar is verdwenen. Wanneer je last hebt van erg beschadigd haar, dan kun je de behandeling om de andere dag herhalen. Het vegan haarmasker wordt trouwens geleverd in een pot met 250 ml inhoud.

 

Voordelen:

Bescherming: het haarmasker biedt bescherming aan je hoofdhuid waardoor deze in optimale conditie is zodat het haar van aan de haarwortel tot de puntjes is verzorgd.

Kleur: dit product is speciaal ontwikkeld om gekleurd haar langer mooi te houden en om de verschillende kleurtonen ook beter te accentueren.

Ingrediënten: het masker bestaat uit 96% biologisch geteelde ingrediënten en het is volledig vegan. Het product  is trouwens ook dierproefvrij.

Dermatologisch getest: deze crème bevat geen parabenen, minerale oliën en genetisch gemodificeerde plantenextracten. Het masker is dan ook geschikt voor gebruik op een gevoelige huid.

 

Nadelen:

Verpakking: wanneer je meerdere keren per week de behandeling wilt herhalen lijkt de inhoud van 250 ml toch wel wat weinig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Olive-elia haarmasker met olijfolie natuurlijke haarmasker

 

Het haarmasker van Olive-elia is gemaakt met 97% natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat problemen zoals een doffe kleur, gespleten haarpunten en statisch haar worden opgelost.  Het masker is bovendien vrij van minerale oliën, propyleenglycol en parabenen.

Het haarmasker voor droog haar zal je hoofdhuid een oppepper geven door de hoge concentratie van panthenol en niacinamide. Hierdoor wordt je haardos van aan de wortels tot de puntjes verzorgd. Daarnaast is er ook olijfolie voor de glans en laurierolie voor herstelling en het verzachten van het haar aan toegevoegd. De honing zorgt voor de antibacteriële werking en hydratatie van de hoofdhuid. Er zijn nog tal van andere ingrediënten aan toegevoegd die allemaal een positieve werking hebben op de haarstructuur en de hoofdhuid.

Het product is trouwens heel gemakkelijk aan te brengen. Je gebruikt het masker op gewassen haar waar je hem goed gaat inmasseren. Vervolgens laat je de crème 3 tot 5 minuten inwerken om hem daarna grondig uit te spoelen. Daarnaast wordt het product aangeboden in een pot van 200 ml. Er zijn voor dit haarmasker nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruik: het haarmasker met olijfolie is heel eenvoudig in gebruik door het in te masseren op gewassen haar waarna je het 3 tot 5 min laat inwerken. Vervolgens moet je het gewoon grondig uitspoelen.

Natuurlijke samenstelling: het product bestaat voor 97% uit natuurlijke bestanddelen die allemaal een gunstig effect hebben op de haarstructuur en je hoofdhuid.

Haartype: door de verschillende voedende, herstellende en hydraterende ingrediënten is dit haarmasker specifiek bedoeld voor droog haar.

Verpakking: het product is verpakt in een handige een pot met 200 ml inhoud waardoor je het masker gemakkelijk kunt doseren.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: het haarmasker van Olivia-elia is nogal prijzig waardoor het minder toegankelijk is voor wie minder te besteden heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haarmaskers Koopgids

 

Het gebruik van een haarmasker is een goede aanbeveling om je haren een optimale verzorging te bieden of wanneer het net een behandeling heeft gekregen met chemische producten. Een haarmasker zorgt ervoor dat je haardos terug straalt. Maar wat is een haarmasker nu juist en welke verschillende soorten zijn er op de markt. We raden je aan om alles eerst goed te bekijken en te vergelijken alvorens een keuze te maken. Neem ook even een kijkje in de koopjeshoek voor diverse aanbiedingen van volledige pakketten inclusief shampoo en conditioner.

Wat is een haarmasker en waarvoor wordt het gebruikt

Een haarmasker is een verzorgingsproduct dat je op regelmatige basis kunt gebruiken. Het masker zal ervoor zorgen dat het haar voldoende voeding krijgt en goed wordt gehydrateerd. In tegenstelling tot een conditioner dringt een haarmasker tot diep in de haarstructuur door zodat het ook van binnenuit wordt hersteld. Wanneer je haar wat dof, droog, pluizig en/of futloos is, dan kan het wel wat liefde en aandacht gebruiken. Een haarmasker zal je haren oppeppen zodat ze er terug stralend en gezond uitziet. Naast de herstelling van de haarstructuur en de voedende werking heeft een haarmasker ook een beschermende eigenschap.

Onze haardos wordt constant blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals het weer of luchtverontreinigingen. Ook door de verontreiniging vanuit ons eigen lichaam krijgt je haar het soms zwaar te verduren. Door regelmatig gebruik te maken van een haarmasker wordt het hiertegen beschermd en krijgt je haar een stevige boost. Sommige mensen gebruiken het 1 à 2 maal per week, andere personen die zwaar beschadigd haar hebben kunnen gebaat zijn wanneer ze het om de andere dag aanbrengen tot het haar volledig is hersteld. 

 

Wat zijn de actieve bestanddelen

Het geheim van een goed werkend haarmasker zit hem in de combinatie van ingrediënten die samen zorgen voor een integrale werking. Een haarmasker is een samenstelling van hydraterende bestanddelen gecombineerd met plantaardige ingrediënten die het haar versterken. Het water en de stollingsmiddelen zorgen voor een consistentie die het product gemakkelijk laat aanbrengen. De belangrijkste componenten in een haarmasker zijn echter de vochtinbrengers waaronder oliën, boters en vetten die het haar op een intensieve manier gaan hydrateren.

Enkele van de meest effectieve ingrediënten zijn arganolie die zorgt voor glans en zachtheid, honing die het haar herstelt en bescherming biedt en groene thee die het haar voedt en verrijkt. Daarnaast is er kokosolie die een zeer krachtige hydraterende werking heeft en kokoswater dat zorgt voor de nutritionele eigenschappen. Shea boter is een vochtinbrengend ingrediënt dat een bron is van gezonde vetzuren en avocado-olie is een vochtinbrengend component dat over essentiële vitaminen en mineralen beschikt. Zo zijn er nog een hele lijst met ingrediënten die elk hun specifieke kwaliteiten hebben.

 

Welke soorten haarmasker zijn er en hun consistentie

Net zoals bij shampoos en conditioners zijn er ook voor elk haartype verschillende haarmaskers op de markt. Elk masker zal over bepaalde kwaliteiten beschikken om een haartype aan te pakken of een haarprobleem op te lossen. Er zijn speciale maskers die het haar glad maken of die juist de krullen in het haar zullen versterken. Andere producten zijn bedoeld als kleurbeschermers voor gekleurd haar. Deze gaan trouwens ook het haar oplichten waardoor de kleuraccenten beter uitkomen. Er zijn haarmaskers die specifiek droog en beschadigd haar gaan behandelen of dun en breekbaar haar.

Dik haar, krullend haar, vet haar en steil haar, voor elk haartype is er wel een haarmasker te vinden. Ook zul je merken dat een haarmasker kan verschillen van vorm of consistentie. Zo is het meest voorkomende haarmasker een product in crèmevorm dat meestal hydraterend werkt. Een exfoliërend masker behandelt de hoofdhuid  tegen opgehoopt vuil en overtollige talg. Sommige maskers zijn geïmpregneerd in een douchekapje en je kunt er ook vinden in poedervorm. De nieuwste maskers hebben trouwens een warmte effect waardoor de effectieve bestanddelen nog beter in het haar dringen.

Hoe breng je een haarmasker aan

Een haarmasker aanbrengen is eigenlijk vrij eenvoudig. Je kunt het best een masker gebruiken op pas gewassen haar dat handdoekdroog is. Je smeert het masker uit op het haar over de ganse lengte tot aan de punten. Je kunt het product het best even inmasseren zodat het goed over het haar wordt verdeeld.

Vervolgens wikkel je een warme handdoek rond je hoofd voor de periode van de inwerktijd. De meeste maskers hebben genoeg aan 5 tot 15 minuten maar je kunt het masker ook een ganse nacht laten inwerken. Tenslotte moeten de haren goed worden gespoeld met water tot alle restjes zijn verdwenen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een haarmasker en hoe lang moet het inwerken?

Een haarmasker moet je in eerste instantie gebruiken wanneer jij vindt dat je haar een diepe boost nodig heeft. Normaal is 1 maal per week voldoende. Wanneer je haar erg beschadigd is of als je last hebt van zeer droog en pluizig haar kun je de behandeling ook om de andere dag uitvoeren. Je brengt het aan op gewassen en handdoekdroog haar waar je het goed gaat inmasseren.

Verdeel het product goed over de volledige lengte van je haar tot aan de puntjes. Vervolgens kun je voor het beste resultaat je haar in een warme licht vochtige handdoek wikkelen om het een tijdje te laten inwerken. Dit kan 5 tot 10 min zijn en je kunt het ook een volledige nacht laten inwerken. Tenslotte moeten de haren grondig worden gespoeld zodat al het product verdwenen is.

Q2: Wat is een goed haarmasker voor droog haar?

Voor droog en pluizig haar heb je een haarmasker nodig dat de haren gaat voeden en hydrateren. Je kunt beter voor een masker kiezen dat samengesteld is met natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, avocado-olie, arganolie, shea butter en olijfolie. Het product moet diep in het haar kunnen dringen om het goed te kunnen herstellen. Daarom is het belangrijk om een haarmasker te gebruiken op gewassen haar. Panthenol en provitamine B5 zorgen voor een indringende voeding en de herstelling van de vochtbalans in het haar.

 

Q3: Hoe maak je een haarmasker?

Om een natuurlijk en effectief haarmasker te maken kun je verschillende ingrediënten gebruiken. Je kunt op het internet wel honderden recepten vinden die allemaal hun specifieke werking hebben voor elk haarprobleem. Zo is er het simpele recept om droog haar te hydrateren en te voeden met slechts 2 ingrediënten.

Je laat kokosolie op kamertemperatuur komen zodat je hem goed kunt mengen. Hier voeg je een hoeveelheid honing aan toe en je hebt het perfecte haarmasker om droog haar te behandelen. Andere veel gebruikte ingrediënten zijn avocado, banaan, een rauw ei, olijfolie en nog veel andere producten die je meestal wel in huis hebt.

 

Q4: Wat is een haarmasker?

Een haarmasker is bedoeld om je haar een diepe verzorging te geven. Het zal er vooral voor zorgen dat het haar wordt beschermd en gehydrateerd. Een haarmasker werkt in tegenstelling tot een conditioner tot diep in de haarstructuur waardoor het haar een complete verzorging krijgt. Een haarmasker heeft ook de eigenschap dat het lang blijft nawerken wat uiteindelijk de gezondheid van je haardos ten goede komt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES