5 beste gezichtsreiniger apparaten Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste gezichtsreiniger apparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Doordat de huid van je gezicht dagelijks aan allerlei schadelijke stoffen wordt blootgesteld, is het vrij belangrijk om hem goed te reinigen. Een degelijk gezichtsreinigingsapparaat zorgt ervoor dat de huid van alle onzuiverheden wordt ontdaan waardoor je er stralend en gezond blijft uitzien. We hebben voor jou alvast 3 toppers uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je al snel merken dat je met de Foreo Luna™ mini 2 een zeer goede keuze maakt. Hij is vrij compact en beschikt over 8 intensiteiten om de huid optimaal te behandelen. Daarnaast blijkt de Levanda 4-in-1 Elektrische Gezichtsreiniger met 4 verschillende opzetstukken eveneens een bijzonder handig apparaatje te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gezichtsreiniger apparaten (Reviews) van 2024

 

Er bestaan diverse reinigingsapparaten om de huid van je gezicht stralend en gezond te houden. Ben je op zoek naar een elektrische gezichtsreiniger die alle onzuiverheden optimaal wegneemt? Of gaat je voorkeur uit naar een manuele gezichtsborstel? We vroegen de hulp en het advies van enkele schoonheidsspecialistes om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er het beste gezichtsreinigingsapparaat uitkiest.

 

1. Foreo Luna™ mini 2 – gezichtsreinigingsborstel – 8 intensiteiten – oplaadbaar

 

Foreo wordt door velen als het beste merk voor slimme en handige verzorgingsapparaten beschouwd. Deze Foreo Luna gezichtsreinigingsborstel is dan ook één van de populairste producten in ons assortiment en dat merken we ook in de reviews waar hij van de meeste klanten een uitstekende beoordeling kreeg.

Het apparaat wordt gekenmerkt door zijn vrij compacte formaat waardoor je hem gemakkelijk in je toilettas kunt meenemen. De eendelige siliconen borstel werd aan de voorkant voorzien van fijne dunne nopjes om de gevoelige en normale huid te zuiveren. Aan de achterzijde werden dikkere siliconen punten aangebracht om de normale tot vette huid diep te reinigen zonder hem te beschadigen.

Zijn gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid door de 8 verschillende intensiteitsstanden zodat je hem voor alle huidtypes en diverse behandelingen kunt aanwenden. Deze elektrische gezichtsreinigingsborstel is waterdicht en wordt geleverd met een USB-kabel waarmee je hem gemakkelijk kunt opladen.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: doordat deze siliconen gezichtsreinigingsborstel over verschillende aanraakpunten beschikt, hoef je nooit van borstelkop te veranderen.

Gebruiksvriendelijk: hij kent een vrij klein formaat zodat je hem gemakkelijk in het voorziene reisetui kunt meenemen.

Oplaadbaar: deze borstel is voorzien van een geïntegreerde batterij die met de meegeleverde USB-kabel kan worden opgeladen.

Instellingen: het apparaat kent 8 verschillende intensiteitsinstellingen en geeft 8000 T-Sonic pulsaties per minuut.

 

Nadelen: 

Gebruik: we merken op dat deze uitvoering niet kan worden gebruikt als hij aan het opladen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Levanda 4-in-1 Elektrische Gezichtsreiniger – Gezichtsborstel – Gezichtsreinigingsborstel 

 

De gezichtsreiniger van Levanda kent de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Deze luxueuze gezichtsreinigingsborstel wordt geleverd met 4 verschillende opzetstukken waaronder een massage-, reinigings- en exfoliatorborstel én een handige make-upspons zodat je diverse behandelingen kunt uitvoeren om je huid er stralend en gezond te laten uitzien.

Doordat de borstelkoppen met heel zachte en flexibele haartjes werden afgewerkt, kunnen ze zonder probleem op de gevoelige huid worden aangewend. Zijn gebruikscomfort wordt nog een tikkeltje versterkt doordat de opzetstukken in 4 rotatiesnelheden kunnen worden ingesteld om met de gepaste intensiteit elk huidtype te reinigen en verzorgen. 

Deze waterdichte gezichtsreinigingsborstel kent een heel comfortabele handgreep en komt met een handig laadstation zodat hij draadloos kan worden opgeladen. In de reviews zien we dat dit product een excellente score kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Gebruikscomfort: deze uitvoering wordt geleverd met een make-upspons, exfoliator-, massage- en reinigingsborstel waardoor je je huid op diverse manieren kunt verzorgen.

Huidtypes: doordat de borstelkoppen voorzien zijn van flexibele zachte haren, kan deze gezichtsreinigingsborstel voor alle huidtypes worden aangewend.

Instellingen: hij beschikt over 4 verschillende standen zodat je hem op de gepaste rotatiesnelheid, rekening houdend met je huidtype, kunt instellen. 

Oplaadbaar: dit toestel kan heel eenvoudig in het oplaadstation worden geplaatst om hem draadloos op te laden.

 

Nadelen: 

Exfoliatorborstel: enkele klanten merken op dat de exfoliatorborstel vrij hard is waardoor de huid soms pijnlijk aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tigioo Gezichtsborstel – Elektrische gezichtsreiniger – Gezichtsverzorging – Gezichtsreinigingsborstel 

 

De gezichtsborstel van Tigioo is tijdelijke in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor quasi iedereen toegankelijk is. Het ergonomisch gevormde apparaat wordt geleverd met 3 handige opzetstukken zodat je de huid op een efficiënte manier kunt reinigen.

De borstelkop met zachte haren is bedoeld om tijdens de dagelijkse reiniging alle onzuiverheden en make-upresten te verwijderen. Het opzetstuk met stevige haren zal de huid tot diep in de poriën reinigen. Daarnaast zorgt de siliconenborstel voor een stimulatie van de collageenproductie en neemt hij tevens alle dode huidcellen weg zodat de huid er terug jong en strak gaat uitzien.

Zijn reinigend vermogen wordt nog een tikkeltje versterkt door de ultrasone trillingstechniek die in 3 verschillende snelheden kan worden ingesteld. Deze gezichtsreiniger kan overigens heel eenvoudig in het snelle laadstation worden opgeladen. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de hanteerbaarheid, maar sommigen vinden de opzetborstels te hard.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze uitvoering kan in 3 snelheden worden ingesteld en blijkt daardoor geschikt om de droge tot normale huid optimaal te behandelen.

Opzetstukken: dit pakket bevat een zachte borstelkop, dieptereinigingsborstel en een siliconen opzetstuk om de dode huidcellen te verwijderen.

Ultrasoon: de ultrasone trillingstechniek zorgt voor een milde reiniging zodat de huid niet beschadigd raakt. 

Oplaadbaar: hij wordt geleverd met een snelle oplaadbasis waarin het apparaat na 1,5 uur al terug gebruiksklaar is.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: enkele klanten merken op dat de 2 opzetborstels te hard zijn en bijgevolg niet geschikt voor de gevoelige huid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Elektrische Gezichtsreiniger Huidverzorging Vrouwen Gezichtsborstel- Face Brush – Sonic Cleanser 

 

Deze Phoenix Pro gezichtsreiniger uit silicone blijkt het perfecte toestel om zeer gevoelige huidtypes en acne te behandelen. De hypoallergene gezichtsborstel kan namelijk in 3 verschillende snelheden worden ingesteld om de huid op een zachte en milde manier te reinigen zodat er geen huidirritaties ontstaan. 

Het compacte en handzame apparaat werkt met diepe frequentietrillingen die ervoor zorgen dat de reinigingsproducten optimaal door de huid worden opgenomen waardoor alle make-upresten en onzuiverheden worden verwijderd. Bovendien blijkt deze innovatieve techniek de bloeddoorstroming en collageenproductie goed te stimuleren zodat dit exemplaar tevens helpt om de huidveroudering tegen te gaan.

Daarnaast kent waterdichte toestel een heel eenvoudig bedieningssysteem en kan met de meegeleverde USB-kabel snel worden opgeladen. Hij is enkel geschikt om op een natte huid te gebruiken. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over dit handige toestel en zijn efficiënte werking.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de waterdichte gezichtsreinigingsborstel kan heel eenvoudig onder de kraan worden gereinigd waardoor hij altijd hygiënisch schoon blijft.

Huidtypes: hij is geschikt voor de gevoelige tot vette huid en blijkt ideaal om puistjes en mee-eters te voorkomen en behandelen.

Diepe reiniging: door zijn innovatieve frequentietrillingen zorgt hij voor een optimale reiniging en stimulatie van de collageenproductie.

Oplaadbaar: deze uitvoering wordt geleverd met een USB-kabel om hem snel en gemakkelijk te kunnen opladen.

 

Nadelen: 

Laadkabel: één klant maakt de opmerking dat de laadkabel niet was meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. 4 in 1 Gezichtsreinigingsborstel Deluxe- Elektrische Gezichtsreiniger 

 

Deze luxueuze gezichtsreinigingsborstel van NJ Beauty is het neusje van de zalm om de huid optimaal te verzorgen en reinigen. Hij wordt namelijk geleverd met 4 verschillende opzetstukken waarmee je je huid op diverse reinigings- en verzorgingsmethodes kunt trakteren zodat je er altijd stralend en gezond blijft uitzien.

Het pakket bevat onder andere een borstelkop om de huid dagelijks op een zachte manier te reinigen en met het siliconen opzetstuk verkrijg je een iets diepere reiniging. Daarnaast zorgt de exfoliërende borstelkop ervoor dat de huid goed wordt gescrubd om zo de dode huidcellen te verwijderen. De massagekop blijkt trouwens bijzonder efficiënt om de bloedcirculatie en collageenproductie te verhogen waardoor de tekenen van huidveroudering worden tegengegaan. 

Doordat hij over diverse snelheidsstanden beschikt, kun je de gepaste intensiteit voor jouw huidtype kiezen. Deze ergonomisch gevormde gezichtsborstel wordt geleverd met een USB-kabel om hem gemakkelijk en snel op te laden. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze luxueuze reinigingsborstel komt met 4 opzetstukken om de huid gewoon en diep te reinigen, scrubben en masseren.

Huidtype: doordat hij in diverse intensiteitsstanden kan worden ingesteld, kan hij voor alle huidtypes worden aangewend.

Oplaadbaar: hij wordt geleverd met een USB-kabel waarmee je hem vrij snel kunt opladen.

Ergonomisch: dankzij zijn ergonomische handgreep blijkt dit apparaat bijzonder goed hanteerbaar.

 

Nadelen: 

De prijs: dit product valt in de hogere prijsklasse waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gezichtsreiniger apparaten Koopgids

 

Om je huid gezond en jeugdig te houden, willen we je graag de aanbeveling geven om dagelijks een degelijk gezichtsreinigingsapparaat te gebruiken. Maar welke voordelen kent een dergelijk toestel? En bestaan er verschillende types gezichtsreinigers? Neem even rustig de tijd om de informatie in onze koopgids te bekijken en je zult meteen heel wat wijzer worden. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk exemplaar, kun je ook rekening houden met de interessante aanbiedingen en promoties als je de verschillende testen gaat vergelijken.

Wat is een gezichtsreinigingsapparaat

Zoals we bijna allemaal al wel weten, vraagt een gezonde huid enige aandacht en daarom gebruiken de meeste mensen elke avond een gezichtsreinigingsmiddel om de huid te zuiveren. Echter, de combinatie van een kwaliteitsvol product én elektrische reinigingsborstel blijkt een veel beter resultaat op te leveren. Een gezichtsreinigingstoestel helpt je namelijk om de reinigingsgel of- lotion beter aan te brengen zodat hij dieper in de poriën kan dringen.

Doordat je vaak onbewust je gezicht met je handen aanraakt, komen er bacteriën op je huid terecht en deze kunnen voor kleine ontstekingen zorgen. Een gezichtsborstel zal deze microben optimaal verwijderen waardoor er veel minder kans bestaat dat puistjes en mee-eters zich gaan ontwikkelen. Daarnaast biedt een reinigingsborstel een soort gezichtsmassage waarmee de collageenproductie wordt verhoogd en je huid bijgevolg terug een jeugdige uitstraling krijgt.

 

De werking

Het gezicht kan in 4 zones worden opgedeeld, namelijk het voorhoofd, de neus, kin en onder de wangen. Deze zones zijn vaak iets vetter dan de rest van je gezicht waardoor ze goed moeten worden gereinigd. Een elektrische reinigingsborstel maakt roterende bewegingen of werkt met een ultrasone techniek die lichte trillingen veroorzaakt zodat het reinigingsproduct goed door de huid wordt opgenomen.

Daarnaast zullen de zachte en fijne borstelharen of siliconen aanraakpunten de onzuiverheden en dode huidcellen wegnemen waardoor de poriën maximaal worden gereinigd. Voor je het apparaat gebruikt, moet je altijd eerst je make-up verwijderen om te voorkomen dat de huid gaat irriteren. Daarna neem je een kleine hoeveelheid van jouw reinigingsproduct om lichtjes op je natte huid te smeren.

Vervolgens zet je de reinigingsborstel in de gewenste stand en plaats je hem op je gezicht. Door met de borstel kleine draaiende bewegingen te maken, wordt de huid optimaal gereinigd. Sommige toestellen geven trouwens elke 20 seconden een signaal om aan te geven dat je naar een andere gezichtszone moet overgaan.

 

De diverse types en hun opzetstukken

De diverse gezichtsreinigingsapparaten hebben allemaal als primair doel de huid optimaal te reinigen. Ze onderscheiden zich meestal door het aantal opzetstukken of borstelkoppen die worden meegeleverd. De reinigingsborstel voor dagelijks gebruik beschikt over zachte flexibele haartjes terwijl het opzetstuk voor de dieptereiniging vaak iets stuggere haren heeft. 

Daarnaast zijn de meeste exemplaren voorzien van een exfoliator- of scrubborstel om de huid eenmaal per week te scrubben en de dode huidcellen te verwijderen. Mensen met een gevoelige huid kunnen deze scrubborstel het best op de laagste intensiteitsstand gebruiken. Sommige toestellen zijn tevens uitgerust met een massage-opzetstuk om de bloeddoorstroming en collageenproductie optimaal te stimuleren.

Om de gevoelige tot normale huid te reinigen, gaat de voorkeur uit naar een apparaat met zachte aanraakpunten uit silicone zodat de huid niet beschadigd raakt. Je kunt tevens eendelige toestellen uit silicone vinden die voorzien zijn van verschillende behandelvlakken. Dergelijke apparaten zijn dan ook geschikt voor alle huidtypes en behandelingen. 

De huidtypes

Voor je een gezichtsreinigingsapparaat gaat aankopen, is het goed om even je huidtype te bekijken. Vooral voor gevoelige huidtypes is het vrij belangrijk om voor een aangepaste gezichtsreiniger te kiezen. Mensen met een normale tot vette huid kunnen quasi elk toestel gebruiken.

Bovendien kunnen alle elektrische gezichtsreinigingsborstels in diverse intensiteitsstanden worden ingesteld en dit blijkt vaak de doorslaggevende factor om een bepaald toestel aan te kopen. Mensen met een gevoelige of geïrriteerde huid hebben het meeste baat bij een apparaat dat op een vrij lage snelheid de huid mild gaat reinigen. Na verloop van tijd kun je eventueel de intensiteit rustig opbouwen tot je huid een dieptereiniging aankan. 

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE