6 beste Gezichtsmaskers Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste gezichtsmaskers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

2 tot maximaal 3 keer per week een gezichtsmaskertje aanbrengen is niet alleen een goed idee voor de huid maar ook het geschikte moment om even wat me-time in te lassen. Tegenwoordig is het aanbod aan diverse types gezichtsmaskers bijzonder uitgebreid, mede dankzij de grote verscheidenheid aan huidtypes en huidproblemen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we graag 3 producten even in de kijker. Zo zou je kunnen kiezen voor het Rituals The Ritual of Namasté gezichtsmasker dat voornamelijk geschikt blijkt voor de normale huid. Wordt je huid echter gekenmerkt door heel wat onzuiverheden dan kun je eventueel opteren voor het Doberyl Blackhead Masker.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste gezichtsmaskers (Reviews) van 2024

 

Het beste gezichtsmasker is er eentje dat geschikt is voor jouw huidtype en eventuele huidproblemen. Zo bestaan er heel wat natuurlijke gezichtsmaskers alsook tal van maskers die zouden helpen tegen acne, mee-eters en/ of andere huidproblemen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om zelf gezichtsmaskers te maken tegen mee-eters of gezichtsmaskers te maken tegen puistjes. Lijkt je dat teveel werk dan kun je er ook altijd eentje aankopen. Wij zetten alvast 6 toppers op een rijtje, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Neem even rustig een kijkje en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen de vele populairste gezichtsmaskers.

 

1. Rituals The Ritual of Namasté Glow Gezichtsmasker, Huidtype: Normale huid

 

Met dit Rituals gezichtsmasker, uit de bekende “The Ritual of Namasté” serie, kun je een doffe en grauwe huid er weer stralend en glanzend laten uitzien. Dit crème-achtige masker, overigens geleverd in een stevige verpakking, telt een inhoud van 50 ml en kun je dus meerdere malen gebruiken.

Doordat de crème werd samengesteld op basis van natuurlijke ingrediënten blijkt hij vooral geschikt voor mensen met een normaal huidtype. Hij biedt hierbij een verzorgende én hydraterende werking en blijkt bovendien alcoholvrij. Daarnaast staat dit unieke gezichtsmaskers evenzeer bekend omwille van zijn anti-rimpel en anti-oxiderende eigenschappen.

Kortom, een handig en doeltreffend maskertje dat je eenvoudig kunt aanbrengen en vervolgens 10 tot 20 minuutjes moet laten inwerken. Ideaal om een persoonlijk me-time momentje in te lassen. Ook heel wat klanten reageren bijzonder enthousiast en beoordelen het product met een mooie eindscore van 4,7 sterren. Sommigen vinden het prijskaartje wel iets te duur.

 

Voordelen:

Gebruiksaanwijzing: het masker met perzikachtige kleur dien je voorzichtig op het gezicht aan te brengen en zachtjes in te masseren. Laat het vervolgens 10 tot 20 minuutjes inwerken alvorens je het afspoelt met warm water.

Inhoud: het gezichtsmasker wordt geleverd in een stevig glazen potje met een handig dekseltje. Het geheel kent hierbij een inhoud van 50 ml en is bijgevolg geschikt voor meermaals gebruik.

Doeltreffend: het masker is niet alleen vrij van oxidanten maar kent ook heel wat anti-rimpel eigenschappen en is daarnaast 100% alcoholvrij.

Veiligheid: het product werd niet alleen dermatologisch getest maar ook 100% goedgekeurd en is bijgevolg veilig voor gebruik.

 

Nadelen:

Geen spatel: één koper vindt het best wel jammer dat de verpakking geen spateltje omvat om het gezichtsmasker aan te brengen.

Niet budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere gezichtsmaskertje uit deze lijst, zul je zien dat dit exemplaar niet meteen over de laagste prijscategorie beschikt en bijgevolg niet tot de goedkope maskers behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Doberyl Blackhead Masker, Mee-eters verwijderen, 5 stuks

 

Ben je op zoek naar een zwart gezichtsmasker waarmee je puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden kunt aanpakken? Dan lijkt dit black mask gezichtsmasker van Doberyl alvast een meer dan goede aanbeveling. De verpakking telt maar liefst 5 stuks met een inhoud van 30 ml en wordt jou aangeboden tegen een betaalbaar prijskaartje.

Het is de bedoeling om het masker in een dunne laag op je neus te smeren. Echter kun je het ook perfect op het hele aangezicht aanbrengen alhoewel je hier dan misschien iets meer verpakkingen zult moeten voorzien. Laat het masker vervolgens 20 minuutjes inwerken zodanig dat alle dode huidcellen en/ of bacteriën kunnen worden verwijderd. Kortom, ideaal voor personen met een normaal huidtype die last hebben van acne, jeugdpuistjes, rode vlekken en tal van andere onzuiverheden.

Jammer genoeg kunnen wij jou verder geen advies geven over de gebruikservaringen aangezien er tot op heden nog geen online reviews werden geplaatst. Laat je hier niet door afschrikken maar neem de tijd om de mogelijkheden even rustig te bekijken.

 

Voordelen:

Verpakking: je zult zien dat de verpakking maar liefst 5 afzonderlijke stuks omvat en op die manier een inhoud van 30 ml aanbiedt.

Inwerktijd: het blackhead masker voorziet een inwerktijd van ongeveer 20 minuutjes waarna je gezicht er weer glanzend en gezond zal uitzien.

Doeltreffend: niet alleen geschikt om mee-eters aan te pakken maar ook acne en andere onzuiverheden behoren tot het rijtje.

 

Nadelen:

Niet parfumvrij: ben je van plan om dit type masker aan te kopen, houd er dan wel rekening mee dat ze niet parfumvrij zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. L’Oréal Paris Exfoliërend Pure Clay Gezichtsmasker 50 ml, Verfijnt Poriën

 

L’Oréal Paris is een echte koploper op het gebied van schoonheids- én verzorgingsproducten en wordt door vele klanten dan ook beschouwd als veruit het beste merk. Het is dus niet onlogisch dat dit unieke gezichtsmasker, uit de bekende L’Oréal Paris Pure Clay serie, in het rijtje opduikt.

In tegenstelling tot de vorige 2 producten bevat het hier een crème-achtig kleimasker dat je, bij voorkeur 2 tot 3 keer per week, op het aangezicht aanbrengt. Eenmaal aangebracht laat je het ongeveer 5 tot 10 minuutjes inwerken en opdrogen. Houd er wel rekening mee dat een kleimasker in het begin wat trekkerig kan aanvoelen, wat niet door iedereen zal gewaardeerd worden. Daarna was je het masker eenvoudig af met behulp van lauw water en klaar is Kees!

Het product wordt geleverd in een handig potje met dekseltje en omvat een inhoud van 50 ml, wat ongeveer goed is voor 10 beurten. Bovendien is het masker alcoholvrij, dermatologisch getest en geschikt om acne, puistjes en andere onzuiverheden op een gecombineerde huid aan te pakken. Klanten reageren bijzonder tevreden alhoewel één koper de geur te overheersend vindt.

 

Voordelen:

Inhoud: de verpakking telt een maximale inhoud van 50 ml wat ongeveer goed is voor 10 beurten.

Gebruiksaanwijzing: je dient het masker op het aangezicht aan te brengen en vervolgens 5 tot maximaal 10 minuutjes te laten inwerken. Vervolgens kun je het afspoelen met lauw water. Bij voorkeur herhaal je de behandeling 2 tot maximaal 3 keer per week.

Huidtype: dit gezichtsmasker is voornamelijk bedoeld voor de gecombineerde huid en is erop gerust om puistjes, acne en andere onzuiverheden te behandelen.

 

Nadelen:

Geur: volgens één koper zou de geur van deze klei-achtige crème behoorlijk overheersend zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. 50x Blackhead Masker strips, Pil’aten, Mee-eters verwijderen & Blackhead Killer

 

Tegenwoordig zijn ook de Pilaten gezichtsmaskers aan een duidelijk opmars begonnen. Het is dan ook niet onlogisch dat deze Blackhead maskers het rijtje topproducten komen vervoegen. Bovendien telt de verpakking maar liefst 50 stuks elk met een inhoud van 6 ml, wat het totaal op maar liefst 30 ml brengt. Kortom, geschikt om 50 gezichtsmaskertjes aan te brengen en dit tegen een betaalbare prijs.

De zwarte maskers die voornamelijk bestaan uit een specifieke formule van enerzijds actieve kolen en anderzijds vitaminen, zorgen voor een optimale reiniging. Eenmaal het masker op het aangezicht wordt aangebracht, droogt het in ongeveer 30 minuten op. Vervolgens kun je het masker er weer afpellen en neemt het puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden gewoon mee. Op die manier ontstaat een extra zachte én glanzend strale huid zodra je het masker verwijderd hebt.

Bovendien kent het Blackhead masker heel wat anti-rimpel eigenschappen alsook een heerlijke geur. Een blik op de online reviews toont een mooie eindscore en heel wat tevreden klantreacties aan. Slechts één koper vindt de kwaliteit eerder matig en dat is jammer.

 

Voordelen:

Verpakking: je zult zien dat de verpakking maar liefst 50 stuks telt die elk een maximale inhoud van maar liefst 6 ml kennen.

Doeltreffend: het masker is niet alleen geschikt om puistjes en acne aan te pakken maar ook mee-eters en andere onzuiverheden op eender welk huidtype.

Inwerktijd: het gezichtsmasker heeft ongeveer een klein halfuurtje nodig om volledig in te werken en uit te harden waarna je het vervolgens voorzichtig kunt afpellen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt één koper toch niet helemaal tevreden te zijn over de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Collageen gezichtsmasker, Huidverzorging, Maskers, Goud collageen, Natuurlijk huidproduct

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke collageen gezichtsmaskers. Zo omvat de verpakking maar liefst 5 gezichtsmaskers die samen goed zijn voor een totale inhoud van 60 ml. Daar het een natuurlijk reinigend masker betreft kan het vrijwel op eender welk huidtype worden gebruikt, wat alvast een meerwaarde betekent.

De collageen gezichtsmaskers zullen de huid niet alleen reinigen maar ook verzorgen en zijn overigens 100% parfumvrij. Je kunt de pads eenvoudig en snel op het aangezicht aanbrengen waarna je ze, bij voorkeur, ongeveer 30 minuutjes laat inwerken om vervolgens te verwijderen. Indien mogelijk wordt aangeraden om deze behandelingen 2 tot maximaal 3 keer per week te herhalen. Houd er wel rekening mee dat de gezichtsmaskers na ieder gebruik beter worden weggegooid.

Ook hier merken we op dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is en het product beloond met een mooie eindscore van 4,3 sterren. Slechts enkele klanten vinden dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund en dat is jammer.

 

Voordelen:

Verpakking: je zult zien dat de verpakking maar liefst 5 collageen gezichtsmaskers telt die goed zijn voor een totaal volume van 60 ml.

Samenstelling: het natuurlijk collageen wordt onttrokken van de cactus plant en biedt een voedende werking aan. De geringe hoeveelheid zorgt dan weer voor een hydraterend effect.

 

Nadelen:

Geen gevoelige huid: er wordt aangeraden om dit type gezichtsmasker, vanwege de ingrediënten, niet op een gevoelige huid te gebruiken.

Geen kinderen: het spreekt voor zich dat het masker bij voorkeur niet op een kinderhuidje wordt gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Schaebens Gezichtsmasker Vochtmasker met Aloë Vera, Avocado, Urea, Komkommer (10ml)

 

We sluiten het rijtje van de 6 topproducten af met één van de goedkope gezichtsmaskers van Schaebens. Het goedkope prijskaartje doet echter niets af aan de kwaliteit en doeltreffendheid. Bovendien is het één van de weinige avocado gezichtsmaskers die worden aangevuld met ureum, komkommer, thermaal water én Aloë Vera extracten. Dankzij het thermaal water wordt de huidvochtigheid op peil gehouden, wat ideaal is voor personen met een droge huid.

De verpakking telt een inhoud van 2 x 5 ml en is dus voor meermaals gebruik. Naast het feit dat dit type exfoliërend gezichtsmasker het vochtgehalte op peil houdt, blijkt het ook anti-rimpel eigenschappen te omvatten. Bovendien werd het product meermaals dermatologisch getest én goedgekeurd wat bijdraagt aan het veiligheidsgevoel.

Jammer genoeg blijken er nog geen online reacties bij dit product te zijn geplaatst. Het is goed mogelijk dat het om een vrij nieuw gezichtsmasker gaat. Indien je het dus besluit aan te kopen, neem dan zeker even de tijd om ons te laten weten wat je ervan vindt.

 

Voordelen:

Inhoud: met een inhoud van 2 x 5 ml bekom je met dit gezichtsmasker een totaal volume van 10 ml.

Extracten: naast Aloë vera extracten wordt dit type gezichtsmasker ook gekenmerkt door komkommer, ureum, thermaal water en avocado.

Vochtgehalte: het thermaal water zorgt ervoor dat de vochtbalans van de huid zoveel mogelijk op peil wordt gehouden.

 

Nadelen:

Niet parfumvrij: ben je van plan om dit type masker in huis te halen, houd er dan wel rekening mee dat het niet 100% parfumvrij blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gezichtsmaskers Koopgids

 

Ben je toe aan een time-out voor jezelf? Wil je even lekker kunnen ontspannen en aan niets hoeven te denken? Dan kunnen een heerlijk warm bad en een geschikt gezichtsmaskertje alvast wonderen verrichten. Bovendien is een gezichtsmasker niet alleen ontspannend maar biedt het nog heel wat andere bijkomende pluspunten aan. In onze koopgids proberen wij een overzicht te bieden van de mogelijkheden en de belangrijke factoren waarmee je rekening zou kunnen houden als je de verschillende maskertjes gaat vergelijken. Daar niet alle maskertjes een koopje blijken te zijn, willen wij jou aanraden om eventuele aanbiedingen niet te negeren.

Wat is een gezichtsmasker en welk is het meest geschikt voor jou

Een gezichtsmasker is, in de meeste gevallen, een soort van crème-achtige substantie die voorzien is van heel wat speciale ingrediënten. Dit maakt dat ze niet alleen gericht zijn op relaxatie maar vooral op het oplossen van bepaalde specifieke huidproblemen.  Heb je gemerkt dat je huid heel wat onzuiverheden kent, dan kies je bijvoorbeeld beter voor een gezichtsmasker uit klei. Mensen met een ietwat drogere huid zijn dan weer beter met een maskertje met aloë vera extracten die zorgen voor hydratatie en vocht.

Eender welk masker je kiest, je zult zien dat het gebruik helemaal geen voeten in de aarde heeft. Je hoeft enkel maar je gezicht even schoon te maken om vervolgens het maskertje zo egaal mogelijk over de huid heen te smeren. Kies je voor een tissuemasker dan hoef je niet te smeren maar het product zo goed mogelijk op het aangezicht te plakken en even te laten intrekken.

Echter willen wij er op wijzen dat het niet de bedoeling is om zomaar het eerste het beste masker in het winkelkarretje te leggen. Houd rekening met de behoeften van je huid. Zo wil je een droge huid niet nog droger maken en een vettige huid niet nog vettiger. Voordat je een gezichtsmaskertje aankoopt, lijkt het ons een goede aanbeveling om je huid even goed in de spiegel te bestuderen of te rade te gaan bij een dermatoloog.

 

Het type masker in functie van je huidtype en het doel

Het ruime assortiment aan gezichtsmaskers maakt dat de keuze niet altijd evident is. Houd daarom zoveel mogelijk rekening met je eigen huidtype alsook de eventuele huidproblemen. Zoals reeds eerder gezegd is geen enkele huid gelijk en vraagt eender welk type of probleem een andere specifieke aanpak. Zo moet je als gebruiker met een droge huid, op zoek naar een gezichtsmasker dat voldoende hydratatie aanbiedt. Vaak zullen dit maskers zijn die over Aloë vera extracten beschikken.

Eenmaal dit terzijde, zul je merken dat er diverse soorten maskertjes bestaan. Zo kun je kiezen voor een zogenaamd crème-achtig gezichtsmasker. Dergelijke maskers worden helemaal niet hard en zijn nadien makkelijk van het gezicht af te wassen en/of te wrijven. Ben je op zoek naar een masker dat volledig uithardt, dan kies je beter voor een gezichtsmasker uit klei. Let wel dat dergelijke maskers een trekkerig gevoel kunnen veroorzaken, wat niet iedereen als aangenaam zal ervaren.

De zogenaamde peel off gezichtsmaskers dien je dan weer op het aangezicht te smeren om vervolgens te laten intrekken. Na enkele minuutjes trek je een dergelijk maskertje probleemloos van je gezicht alhoewel sommigen dit als pijnlijk zullen ervaren. Peel off maskers zijn dan weer wel handig voor onderweg. 

Ben je thuis en heb je wat meer tijd dan kun je kiezen voor een poedermasker. Dergelijke maskertjes dien je aan te lengen met water om vervolgens op je gezicht uit te smeren. Een scrubmasker is eveneens geschikt voor thuisgebruik en ideaal om de dode huidcellen en/ of mee-eters van het aangezicht te verwijderen.

Inwerktijd, verpakking en eventuele prijs

Zoals je ziet kan de inwerktijd van een gezichtsmasker aanzienlijk variëren van minimaal 1 minuut tot maar liefst 20 minuten. Heb je iets meer tijd en wil je echt even helemaal kunnen ontspannen, dan kun je opteren voor een gezichtsmasker met een inwerktijd van 15 tot 20 minuutjes. Ben je gehaast kies dan voor een 1-minuut gezichtsmasker.

De verschillende soorten maskertjes maken het onmogelijk om één conform prijskaartje te hanteren. Zo kan de prijs aanzienlijk verschillen van enkele euro’s tot maar liefst 15 euro of meer. Naast het type masker, de inwerktijd en de ingrediënten zal ook de verpakking een lichte invloed hebben op de prijs. In de meeste gevallen worden de maskers geleverd in een tube of een potje, wat in de aankoop duurder is dan bijvoorbeeld een pakje.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak je een gezichtsmasker?

Heb je iets meer tijd en wil je graag zelf een gezichtsmasker maken? Dan kan dit ook gewoon. Toch willen we er even op wijzen dat er niet slechts 1 recept bestaat maar wel degelijk verschillende naargelang het type huid en de huidproblemen. Zo is een honing-yoghurt masker een ideale aanbeveling voor personen met een onzuivere huid. De honing, die als een natuurlijk antibioticum fungeert, doet zijn werk bij het detecteren van onzuiverheden en/of wondjes.

Voor 1 persoon bestaat een dergelijk gezichtsmasker uit 1 theelepel honing die je mengt met 1 theelepel yoghurt. Mensen met een vette huid kunnen indien gewenst, nog enkele druppeltjes limoensap toevoegen. Meng het geheel goed onder elkaar en smeer vervolgens op het aangezicht. De maskertjes dienen ongeveer 10 minuutjes in te trekken en kunnen vervolgens afgespoeld worden. Naar analogie kun je ook bananenmaskers, avocadomaskers en yoghurtmaskers produceren.

Q2: Hoe vaak dien je een gezichtsmasker te gebruiken?

We begrijpen dat heel veel mensen het liefst dagelijks een verwenmomentje zouden inlassen. Toch is het dagelijks gebruik van een gezichtsmasker niet aan te raden en vrijwel geheel overbodig.

Algemeen kunnen we stellen dat een gezichtsmasker maximaal 1 tot 2 keer week dient gebruikt worden, als aanvulling op je dagelijkse verzorging. Echter is dit slechts een indicatie want dien je hierbij ook rekening te houden met je huidtype en de eventuele huidproblemen. Zo wordt gebruikers met een gevoelige en/of droge huid aangeraden om het masker minder vaak in te plannen dan mensen met een vet of gecombineerd huidtype.

 

Q3: Wat doet een gezichtsmasker?

Naast dat het geweldig ontspannend en relaxerend werkt, is een gezichtsmasker vooral bedoeld om je huid een boost te geven en bepaalde huidproblemen aan te pakken. Denk hierbij maar aan mee-eters, acne, puistjes, wondjes en/ of andere onzuiverheden zoals een rodere huid. Zoals we echter al eerder gezegd hebben, moet je bij de keuze wel rekening houden met je huidtype en je huidproblemen.

Je wilt een vettige huid niet nog vettiger maken en een droge gevoelige huid niet nog gevoeliger. Ga daarom op zoek naar het masker met die extracten die je huid een boost geven. Zo helpt Aloë vera voor extra hydratatie wat dergelijke gezichtsmaskers ideaal maakt voor mensen met een gevoelige en/ of droge huid.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE