6 beste Krulborstels Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste föhnborstels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij veel dames behoort modelleren van het kapsel tot het vaste ochtendritueel. Door te investeren in een goede föhnborstel zul je ‘s morgens heel wat tijd besparen en kun je bovendien met één enkel toestel verschillende stijlen creëren. We hebben 3 apparaten uitgekozen waarvan we de voor- en nadelen even op een rijtje zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Agermann 4-in-1 Föhnborstel die gekenmerkt wordt door de keramische coating én ionische technologie. Daartegenover staat de BaByliss Smooth Boost 668E borstel die dan weer in het oog springt vanwege zijn dual voltage en daardoor makkelijker kan worden meegenomen op reis.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste krulborstels (Reviews) van 2024

 

Veel vrouwen hebben de gewoonte aangenomen om ‘s ochtends hun haar netjes te stylen zodat ze goed voor de dag komen. Daarom is de aankoop van een föhnborstel een goede keuze. We hebben voor jou 6 topproducten uitgekozen die het ochtendritueel gemakkelijker zullen maken. We hebben ons hiervoor gebaseerd op de online reviews en het advies van kappers. Neem even de tijd om alles te bekijken en kies er vervolgens de beste krulborstel uit die het meest aan jouw wensen voldoet.

 

1. Agermann 4-in-1 Föhnborstel – Keramische Magic Brush – Lang/Kort/Stijl/Krullen

 

Net zoals de bekende föhnborstels van Babyliss, behoort ook dit apparaatje van Agermann tot de populaire föhnborstels. En dat lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve klantenreviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Benieuwd of dit toppertje ook voor jou de beste föhnborstel zou kunnen zijn? Lees dan alvast even verder!

Zo kies je met de Agermann meteen voor een multifunctionele en breed inzetbare 4-in-1 föhnborstel die geschikt is om verschillende soorten kapsels gaande van lang/ kort tot stijl/ krullend haar onder handen te nemen. Daarbij dien je de borstel op het stroomnet aan te sluiten waarna een ruim vermogen tot 1200 watt kan worden gegenereerd inclusief bijbehorend temperatuurbereik van 50 tot maximaal 80ºC.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want daarnaast blijkt deze föhnborstel met keramische warmte-elementen eveneens voorzien van de kenmerkende ionentechnologie waardoor statisch haar zoveel mogelijk kan worden vermeden. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een korte opwarmtijd van amper 20 seconden, een roterende borstel en meerdere temperatuurstanden waartussen probleemloos kan worden geschakeld.

 

Voordelen:

Ionentechnologie: net zoals de meeste föhnborstels van Babyliss, blijkt ook dit exemplaar uitgerust met de bekende ionentechnologie in combinatie met keramische verwarmingselementen.

Multifunctioneel: deze recht krultang is multifunctioneel inzetbaar en kan zowel als föhn, krultang, stijlborstel of stijltang worden gebruikt.

Temperatuur: je kunt schakelen tussen verschillende temperatuurstanden en een bijbehorend temperatuurbereik van 50 tot maximaal 80ºC.

Voeding: met het behulp van het flexibele roterende snoer kun je het apparaat eenvoudig op het stroomnet aansluiten waarna een ruim vermogen tot 1200 watt mogelijk wordt.

 

Nadelen:

Geen accessoires: houd er rekening mee dat bij aankoop geen extra accessoires worden meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BaByliss Smooth Boost 668E, Föhnborstel Dual voltage

 

Tussen de goedkope föhnborstels zul je vast en zeker dit exemplaar van BaByliss kunnen spotten. BaByliss is een bekend merk én gevestigde waarde op het gebied van haarverzorgingsproducten en mocht dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Bovendien maakt de combinatie van de dual voltage en het compacte lichtgewicht design, van deze BaByliss krulborstel een bijzonder handzaam product om overal mee naartoe te nemen. 

De BaByliss 668E föhnborstel wordt overigens geleverd inclusief 2 borstelopzetstukken van 22 mm waarvan eentje met harde pinnen en een andere met zachte borstelharen. Welke je ook kiest is vooral afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur en smaak. Verder dragen het dunne ergonomische handvat en het meedraaiende snoer alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Wanneer je de borstel correct weet in te schakelen, kun je overigens gebruik maken van een ruim maximaal vermogen van 300 Watt alsook diverse temperatuurinstellingen en warmtestanden. Ondanks de vele voordelen en mogelijkheden vindt één koper dat het toch wel wat moeite en ervaring kost om er probleemloos mee te kunnen werken.

 

Voordelen:

Voeding: de föhnborstel is voorzien van een 1,8 meter lang meedraaiend snoer dat je in het stopcontact dient te pluggen rekening houdend met een maximaal voltage van 115 of 230 Volt.

Vermogen: bij een correcte inschakeling van het apparaat kan een ruim vermogen van 300 Watt worden geleverd, verdeeld over verschillende temperatuurinstellingen. 

Comfort: het dunne ergonomische handvat zorgt voor een unieke en comfortabele grip wat algemeen bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Borstelopzetstukken: de borstel wordt geleverd inclusief 2 opzetstukken van 22 mm waarbij 1 borstel gekenmerkt wordt door zachte borstelharen en de andere door harde pinnen. De compacte opzetstukken blijken vooral geschikt voor kort tot halflang haar.

 

Nadelen:

Geen coolshot: ben je van plan om deze föhnborstel aan te kopen, houd er dan wel rekening mee dat er geen sprake is van een zogenaamde coolshot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bluemay Föhborstel – Föhn & Styler – Ionentechnologie + Keramische warmte-elementen

 

Deze professionele föhnborstel van het bekende merk Bluemay typeert zich door een optimale kwaliteit, een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en handig design. Bekijken we de bijbehorende föhnborstel reviews dan kunnen we stellen dat de overgrote meerderheid van de klanten het daar duidelijk mee eens is, getuigde de vele positieve klantreacties en mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. Kortom, de moeite waard om deze goede krulborstel van Bluemay eens even onder de loep te nemen.

Zo kun je de vernieuwde Magic Brush met behulp van het 2 meter lange 360º meedraaiende snoer, alvast heel eenvoudig op het stroomnet aansluiten. Eenmaal correct aangesloten en vervolgens ingeschakeld, weet hij een ruim vermogen te garanderen verdeeld over maar liefst 3 warmtestanden waardoor hij voor eender welk haartype geschikt blijkt.

Naast het feit dat de Bluemay föhnborstel in staat is om het haar te ontwarren, drogen en glad te maken; is hij tevens ook uitgerust met keramische warmte-elementen en de befaamde ionentechnologie. Daardoor geniet je een gelijkmatige warmteverdeling en is de kans op statisch haar kleiner. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de ingebouwde toetsenvergrendeling. de antiklit borstel, de praktische geïntegreerde luchtfilter en het lichtgewicht ergonomisch gevormde design.

 

Voordelen:

Blaasstanden: de föhnborstel garandeert maar liefst 3 blaasstanden en blijkt daardoor geschikt voor eender welk haartype.

Snoer: de antiklit föhnborstel is voorzien van een professioneel 360º meedraaiend snoer dat maar liefst 2 meter lang is en bijgevolg heel wat bewegingsvrijheid garandeert.

Ionentechnologie: dankzij de geïntegreerde ionentechnologie is de kans op statisch en/ of pluizig haar meteen een pak geringer.

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij het grote publiek.

 

Nadelen:

Niet ophangbaar: houd er rekening mee dat deze Bluemay föhnborstel niet ophangbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips ProCare Airstyler HP8656/00 multistyler

 

Met deze Philips ProCare föhnborstel kun je het kapsel gelijktijdig drogen en stylen. De krulborstel beschikt over een ionenconditioner waarbij de negatieve ionen de statische elektriciteit gaan wegnemen waardoor je glanzend en pluisvrij haar krijgt. De keramische laag op de borstels zal de temperatuur gelijkmatig verdelen en je haar beschermen tegen te grote hitte pieken.

De ProCare heeft een vermogen van 1000 Watt waardoor hij in een mum van tijd de juiste temperatuur bereikt. Bovendien kan het toestel ingesteld worden op 2 verschillende warmtestanden en 3 snelheden zodat je je haar kunt stylen zoals jij het graag hebt.

Bovendien wordt het apparaat geleverd met 5 verschillende opzetstukken waaronder een intrekbare borstelpen voor golven en krullen en een platte borstel voor een natuurlijke stijle look. Daarnaast heb je ook nog een volumizer, een thermoborstel en een spuitkop voor een gerichte luchtstroom. Dankzij dit apparaat hoef je echt geen enkele haarstijl uit de weg te gaan. De reviews zijn voor het overgrote deel allemaal zeer positief en de klanten zijn tevreden over hun aankoop.

 

Voordelen:

Functioneel: met dit toestel kun je tegelijk je haren drogen en stylen waardoor je heel wat tijd bespaart.

Antistatisch: dankzij de ionenconditioner is je haar pluisvrij en extra glad en glanzend.

Gebruiksvriendelijk: door de 5 verschillende opzetstukken kun je om het even welke haarstijl creëren.

Veilig: de keramische laag op de borstels en de Thermo Protect instelling beschermen je haar tegen oververhitting.

 

Nadelen:

Geluid: enkele klanten melden dat het toestel nogal veel lawaai maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Revlon RVDR5222E warmeluchtborstel met keramische coating

 

De Revlon krulborstel heeft een specifieke ovale vorm waardoor het haar mooi glad wordt terwijl er toch volume wordt gecreëerd bij de haarwortel. Deze krulborstel zou geschikt zijn voor elk haartype maar in de reviews wordt melding gemaakt dat fijn en dun haar snel beschadigd raakt door de hoge temperatuur. Daarnaast zien we dat andere klanten dan wel weer heel tevreden zijn over deze föhnborstel. 

De krulborstel heeft een vermogen van 800 Watt en hij heeft bovendien 3 verschillende warmtestanden en snelheden waardoor je hem kunt instellen zodat hij zeker bij jouw haartype past. De grote borstel heeft een diameter van 3 cm waardoor hij kan gebruikt worden voor het creëren van volume, het haar stijlen en om een lichte golving in het haar te brengen. Doordat deze borstel zo groot is, is hij niet geschikt om krullen in het haar te maken. 

Het apparaat heeft bovendien een extra lang meedraaiend netsnoer waardoor je op een comfortabele manier kunt werken. De keramische coating en de ionen technologie beschermen het haar tegen statische elektriciteit en oververhitting. Dankzij de coolshot functie kun je het kapsel fixeren zodat je haar langer in model blijft.

 

Voordelen:

Unieke borstelvorm: dankzij de speciale ovale vorm van de borstel kun je volume steken aan de haarwortel terwijl je de haren stijl brusht.

Tijdbesparend: doordat je tegelijk je haren kunt drogen terwijl je het stylt zul je heel wat tijd besparen.

Coolshot functie: door de coolshot functie kun je de coupe fixeren zodat het haar langer in model blijft.

Beschermend: door de keramische coating wordt het haar beschermd tegen oververhitting. Daarnaast zorgt de ionen technologie ervoor dat je haar mooi glanst en pluisvrij is.

 

Nadelen:

Haartypes: we merken in de reviews dat dit apparaat toch niet voor elk haartype geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. BaByliss Beliss Big Hair AS960E – Roterende Föhnborstel – Complete set

 

We sluiten het rijtje af met de BaByliss Beliss Big Hair AS960E professionele föhnborstel die geleverd wordt als onderdeel van een volwaardige set en het mogelijk maakt om je haar te drogen, voluminiseren, steilen en/ of modelleren. Zo telt de meegeleverde opbergetui eveneens 4 verwisselbare opzetstukken wat het hogere doch te rechtvaardigen prijskaartje kan verklaren.

Met behulp van het 2,25 meter lange snoer kun je de BaByliss föhnborstel makkelijk en snel op het stroomnet aansluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V. Eenmaal vervolgens ingeschakeld, weet hij een ruim totaal vermogen van 1000 watt te genereren verdeeld over 2 verschillende warmtestanden en een bijbehorende koudeluchtstand. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de bekende ionentechnologie die de kans op statisch en/ of pluizig haar weet te verminderen.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt een kleine minderheid zijn prijskaartje toch wel net iets te duur te vinden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze föhnborstel wordt gelijk een 50 mm grote ronde opzetborstel meegeleverd alsook een 20 mm ronde opzetborstel, een stijlopzetstuk, een blaasmond, een opbergetui, een garantiebewijsje en een handleiding. 

Vermogen: hij weet een ruim vermogen van 1000 watt te genereren verdeeld over verschillende warmtestanden en een koudeluchtstand.

Snoer: dankzij het 2,25 meter lange roterende snoer geniet je heel wat bewegingsvrijheid en kun je het apparaat makkelijk op het stroomnet aansluiten.

Anti-frizz functie: dankzij de geïntegreerde ionische anti-frizz functie is het mogelijk om je haar glas, pluisvrij en glanzend te krijgen. 

 

Nadelen:

Niet steil: houd er wel rekening mee dat je haar nooit zo steil zal worden als met behulp van een stijltang. Zo zal er altijd wel wat volume in zitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krulborstels Koopgids

 

Een net en verzorgd kapsel is één van de dingen waar veel dames belang aan hechten als ze de deur uit moeten. Door voor een föhnborstel te kiezen gaat dit vrij vlot. Welk toestel je kiest hangt natuurlijk af van je haarlengte en haartype. Er zijn verschillende soorten op de markt die allemaal ook extra functies hebben of beschikken over andere opzetstukken. Neem de tijd om alle mogelijkheden even te bekijken en te vergelijken en bepaal welk budget je er wilt aan uit geven. De aanbevelingen van de klanten in de reviews kunnen een goede wegwijzer zijn.

Het gebruik

Een föhn- of krulborstel is een handig apparaat om het haar te stylen of om snel van look te veranderen. Dames die krulletjes hebben en wel eens iets anders willen kunnen door middel van een föhnborstel hun haar volledig steil maken. Een krulborstel kan ook gebruikt worden om krullen in steil haar te maken of om een lichte golving te bekomen. Daarnaast kun je met het toestel ook gewoon je kapsel snel in model brengen en bijvoorbeeld bij een bob-kapsel de haarpuntjes naar binnen of naar buiten krullen.

Met een krulborstel of föhnborstel hoef je bovendien ook niet elke keer dat je een feestje hebt, naar een kapsalon te gaan. Met je eigen toestel creëer je thuis een feestelijke look en bespaar je heel wat tijd en geld. Een föhnborstel is bovendien vrij makkelijk hanteerbaar en je hebt weinig moeite om jezelf in een handomdraai een nieuw kapsel aan te meten.

 

De verschillende types 

Wanneer je een föhnborstel wilt aankopen, dan merk je meteen dat er verschillende types worden aangeboden. Zo zie je dat er föhnborstels zijn die een netsnoer hebben en daarnaast zijn er toestellen die draadloos kunnen worden gebruikt. Een elektrisch krulborstel heeft warmte af en zorgt voor mooie krullen. Bij een handmatige krulborstel daarentegen heb je de warmte nodig van een aparte föhn om tot enig resultaat te komen.

Wanneer een föhnborstel over voldoende vermogen beschikt kan hij niet alleen gebruikt worden om je haar in model te brengen maar kun je daarnaast ook je haren drogen. Sommige toestellen kunnen zelfs alles tegelijk waardoor je gewoon op hetzelfde moment je natte haar kunt drogen en stylen. 

 

Het haartype en het vermogen

Bij het kiezen van een föhnborstel is het belangrijk om even stil te staan bij welke haartype je hebt. Heb je krullend haar of heb je veel en dik haar, dan kies je beter voor een krachtig toestel dat voldoende vermogen heeft. Bij deze haartypes heb je een hogere warmtestand nodig om tot een goed resultaat te komen. Door gebruik te maken van een apparaat met een hoog vermogen kun je vrij vlot je haar in model brengen.

Personen die steil en dun haar hebben kunnen gebruik maken van een toestel met een mindere wattage. Föhnborstels die over een hoog vermogen beschikken hebben meestal ook meerdere warmte- en snelheidsstanden. Dit is belangrijk wanneer het toestel door meerdere gezinsleden met verschillende haartypes zal worden gebruikt. Ook de opwarmsnelheid van het toestel is afhankelijk van het vermogen.

 

De verschillende mogelijkheden

Sommige toestellen hebben extra mogelijkheden en functies. Er zijn toestellen waarbij de borstel een keramische coating heeft zodat de warmte gelijkmatig over het opzetstuk verdeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen hitte pieken. Daarnaast worden er ook toestellen aangeboden met ionentechnologie. Deze maakt gebruik van negatieve ionen waardoor het haar een mooie glans krijgt en bovendien pluisvrij en antistatisch is. 

Er zijn ook föhnborstels die beschikken over een automatische uitschakeling waardoor het toestel zichzelf in stand-by gaat zetten wanneer het enkele minuten niet gebruikt wordt. Een apparaat met hittebeveiliging controleert de ingestelde temperatuur. Wanneer die te hoog is, zal het apparaat zichzelf even uitschakelen tot het terug een veilige temperatuur heeft om verder te werken. Er zijn ook krulborstels die een roterende borstel hebben waardoor je makkelijk het haar kunt uitrollen.

De accessoires

De duurdere borstels worden meestal geleverd met meerdere opzetstukken zodat het apparaat voor verschillende looks of door andere gezinsleden kan worden gebruikt. Zo zijn er ronde borstels met verschillende diameters om te stylen of krullen te maken. Een platte borstel om het haar te stijlen of een opzetstuk om volume aan te brengen bij de haarwortels behoren ook tot de mogelijkheden. 

Sommige ronde borstels hebben intrekbare haartjes of tandjes zodat je haar niet komt vast te zitten en zodat de mooie krullen in het haar blijven. Een thermoborstel wordt gebruikt om golven in het haar te brengen en om te stijlen. Kortom met een toestel dat verschillende opzetstukken heeft, kun je alle kanten uit. Veelal wordt een föhnborstel geleverd in een handig reisetui zodat hij netjes kan opgeborgen worden.

 

Het prijskaartje

Je merkt het al, er zijn borstels op de markt met zo veel verschillende mogelijkheden dat het je niet zal verwonderen dat ook de prijzen nogal uiteenlopend zijn. Neem ook even de tijd om in de outlet-store of in de koopjeshoek te kijken naar eventuele aanbiedingen. Je vindt al een gewone krulborstel voor een gemiddelde prijs tussen 18 en 30 euro. Toestellen die een hoger vermogen hebben en/of meerdere opzetstukken hebben zijn te verkrijgen tussen 35 en 60 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is het verschil tussen een krulborstel en een krultang?

Het grote verschil tussen een krulborstel en een krultang is eigenlijk de werking. Een krulborstel brengt volume en krullen aan in het haar door middel van warme lucht. Daardoor kan een krulborstel ook gewoon op nat haar gebruikt worden. Met een borstel zul je geen kleine krullen kunnen maken en bekom je een ander effect dan met een krultang. Hij dient eigenlijk meer om volume en golven in je haar te brengen of om de haarpunten naar binnen of naar buiten te krullen. Kortom een krulborstel is geschikt om je haren te stylen te drogen.

Een krultang daarentegen kan enkel worden gebruikt om je haar te krullen. Grote krullen, kleine krullen en natuurlijk ogende golvingen zijn met een krultang eenvoudig in je haar te brengen door middel van de verhitting van de buis. De tang wordt op een snelle manier opgewarmd door een keramisch verwarmingselement.

Q2: Wat doet een krulborstel?

Een krulborstel is een combinatie van een borstel en een föhn. Een krulborstel werkt door de warme lucht van de föhn en wordt voornamelijk gebruikt om het kapsel in model te brengen terwijl je de haren aan het drogen bent. Er zijn gewone krulborstels op de markt waarbij je zelf je lokken door je haar moet draaien. Daarnaast kun je ook een automatische krulborstel vinden die het haar zelf rond de borstel zal draaien door middel van een roterende kop.

 

Q3: Welke maat föhnborstel?

Meestal worden de föhnborstels geleverd met verschillende opzetstukken. Zo kun je ronde borstels vinden met een diameter die varieert tussen 12 en 70 mm. De borstels met een kleine diameter worden het best gebruikt door mensen met kort haar. Bij gebruik op lang haar kun je met een smalle borstel knopen krijgen en kan hij in je lange haar vast komen te zitten.

In sommige gevallen kan dit alleen maar opgelost worden door het haar eraf te knippen. Borstels met een grote diameter zijn bedoeld om te gebruiken op halflang tot lang haar om volume en golvingen in het haar te brengen. Deze modellen worden ook vooral gebruikt bij een boblijn om de haarpunten mooi naar binnen te krullen en het kapsel te stylen.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE