Laatste update: 11.05.21

 

Beste föhnborstels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij veel dames behoort het kapsel modelleren tot het vaste ochtendritueel. Door te investeren in een goede föhnborstel zul je ‘s morgens heel wat tijd besparen en kun je bovendien ook verschillende stijlen creëren met één enkel toestel. We hebben 3 apparaten uitgekozen om de voor- en de nadelen te bekijken. Zo blijkt de BaBylissPRO föhnborstel BAB2620E over een keramische warmteverdeling te beschikken waardoor het haar beschermd is tegen warmtepieken. Daarnaast merk je dat de Braun Satin Hair 1 AS110 Krulborstel een roterende borstel heeft met een uitrolfunctie waardoor hij ook veilig kan gebruikt worden op lange haren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Krulborstels Koopgids

 

Een net en verzorgd kapsel is één van de dingen waar veel dames belang aan hechten als ze de deur uit moeten. Door voor een föhnborstel te kiezen gaat dit vrij vlot. Welk toestel je kiest hangt natuurlijk af van je haarlengte en haartype. Er zijn verschillende soorten op de markt die allemaal ook extra functies hebben of beschikken over andere opzetstukken. Neem de tijd om alle mogelijkheden even te bekijken en te vergelijken en bepaal welk budget je er wilt aan uit geven. De aanbevelingen van de klanten in de reviews kunnen een goede wegwijzer zijn.

Het gebruik

Een föhn- of krulborstel is een handig apparaat om het haar te stylen of om snel van look te veranderen. Dames die krulletjes hebben en wel eens iets anders willen kunnen door middel van een föhnborstel hun haar volledig steil maken. Een krulborstel kan ook gebruikt worden om krullen in steil haar te maken of om een lichte golving te bekomen. Daarnaast kun je met het toestel ook gewoon je kapsel snel in model brengen en bijvoorbeeld bij een bob-kapsel de haarpuntjes naar binnen of naar buiten krullen.

Met een krulborstel of föhnborstel hoef je bovendien ook niet elke keer dat je een feestje hebt, naar een kapsalon te gaan. Met je eigen toestel creëer je thuis een feestelijke look en bespaar je heel wat tijd en geld. Een föhnborstel is bovendien vrij makkelijk hanteerbaar en je hebt weinig moeite om jezelf in een handomdraai een nieuw kapsel aan te meten.

 

De verschillende types 

Wanneer je een föhnborstel wilt aankopen, dan merk je meteen dat er verschillende types worden aangeboden. Zo zie je dat er föhnborstels zijn die een netsnoer hebben en daarnaast zijn er toestellen die draadloos kunnen worden gebruikt. Een elektrisch krulborstel heeft warmte af en zorgt voor mooie krullen. Bij een handmatige krulborstel daarentegen heb je de warmte nodig van een aparte föhn om tot enig resultaat te komen.

Wanneer een föhnborstel over voldoende vermogen beschikt kan hij niet alleen gebruikt worden om je haar in model te brengen maar kun je daarnaast ook je haren drogen. Sommige toestellen kunnen zelfs alles tegelijk waardoor je gewoon op hetzelfde moment je natte haar kunt drogen en stylen. 

 

Het haartype en het vermogen

Bij het kiezen van een föhnborstel is het belangrijk om even stil te staan bij welke haartype je hebt. Heb je krullend haar of heb je veel en dik haar, dan kies je beter voor een krachtig toestel dat voldoende vermogen heeft. Bij deze haartypes heb je een hogere warmtestand nodig om tot een goed resultaat te komen. Door gebruik te maken van een apparaat met een hoog vermogen kun je vrij vlot je haar in model brengen.

Personen die steil en dun haar hebben kunnen gebruik maken van een toestel met een mindere wattage. Föhnborstels die over een hoog vermogen beschikken hebben meestal ook meerdere warmte- en snelheidsstanden. Dit is belangrijk wanneer het toestel door meerdere gezinsleden met verschillende haartypes zal worden gebruikt. Ook de opwarmsnelheid van het toestel is afhankelijk van het vermogen.

De verschillende mogelijkheden

Sommige toestellen hebben extra mogelijkheden en functies. Er zijn toestellen waarbij de borstel een keramische coating heeft zodat de warmte gelijkmatig over het opzetstuk verdeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen hitte pieken. Daarnaast worden er ook toestellen aangeboden met ionentechnologie. Deze maakt gebruik van negatieve ionen waardoor het haar een mooie glans krijgt en bovendien pluisvrij en antistatisch is. 

Er zijn ook föhnborstels die beschikken over een automatische uitschakeling waardoor het toestel zichzelf in stand-by gaat zetten wanneer het enkele minuten niet gebruikt wordt. Een apparaat met hittebeveiliging controleert de ingestelde temperatuur. Wanneer die te hoog is, zal het apparaat zichzelf even uitschakelen tot het terug een veilige temperatuur heeft om verder te werken. Er zijn ook krulborstels die een roterende borstel hebben waardoor je makkelijk het haar kunt uitrollen.

 

De accessoires

De duurdere borstels worden meestal geleverd met meerdere opzetstukken zodat het apparaat voor verschillende looks of door andere gezinsleden kan worden gebruikt. Zo zijn er ronde borstels met verschillende diameters om te stylen of krullen te maken. Een platte borstel om het haar te stijlen of een opzetstuk om volume aan te brengen bij de haarwortels behoren ook tot de mogelijkheden. 

Sommige ronde borstels hebben intrekbare haartjes of tandjes zodat je haar niet komt vast te zitten en zodat de mooie krullen in het haar blijven. Een thermoborstel wordt gebruikt om golven in het haar te brengen en om te stijlen. Kortom met een toestel dat verschillende opzetstukken heeft, kun je alle kanten uit. Veelal wordt een föhnborstel geleverd in een handig reisetui zodat hij netjes kan opgeborgen worden.

 

Het prijskaartje

Je merkt het al, er zijn borstels op de markt met zo veel verschillende mogelijkheden dat het je niet zal verwonderen dat ook de prijzen nogal uiteenlopend zijn. Neem ook even de tijd om in de outlet-store of in de koopjeshoek te kijken naar eventuele aanbiedingen. Je vindt al een gewone krulborstel voor een gemiddelde prijs tussen 18 en 30 euro. Toestellen die een hoger vermogen hebben en/of meerdere opzetstukken hebben zijn te verkrijgen tussen 35 en 60 euro.

 

6 beste krulborstels (Reviews) van 2021

 

Veel vrouwen hebben de gewoonte aangenomen om ‘s ochtends hun haar netjes te stylen zodat ze goed voor de dag komen. Daarom is de aankoop van een föhnborstel een goede keuze. We hebben voor jou 6 topproducten uitgekozen die het ochtendritueel gemakkelijker zullen maken. We hebben ons hiervoor gebaseerd op de online reviews en het advies van kappers. Neem even de tijd om alles te bekijken en kies er vervolgens de beste krulborstel uit die het meest aan jouw wensen voldoet.

 

1. BaBylissPRO föhnborstel BAB2620E Blue Lightening

 

De Babyliss föhnborstel is al meteen een aanbieding en heeft een korting van 20%. In de reviews krijgt hij van de klanten een zeer goede beoordeling door zijn prijs-kwaliteitverhouding. Deze warmte krulborstel heeft meerdere blaassnelheden waardoor je je haar op een snelle manier kunt stylen volgens jouw wens.

Voor het beste resultaat gebruik je dit apparaat op haar dat al voor 80% droog is want dit is een stylingtool en die vervangt geen föhn. Bovendien zorgt de keramische warmteplaat ervoor dat de temperatuur gelijkmatig over de ganse borstel wordt verdeeld zodat je haar beschermd is tegen hitte pieken. De borstel heeft een diameter van 32 mm waardoor hij geschikt is om te gebruiken voor halflang tot lang haar.

Daarnaast werkt het toestel op de netstroom met een vermogen van 700 Watt waardoor hij snel de gewenste temperatuur bereikt. Bovendien heeft het roterend netsnoer een lengte van 2,7 m waardoor je voldoende bewegingsvrijheid hebt om je haar op een gemakkelijke manier te stylen. Dankzij het fijne handvat ligt deze krulborstel heel comfortabel in de hand.

 

Voordelen: 

Snelheden: dit toestel beschikt over 2 snelheden zodat je je haar volgens je eigen wens kunt verzorgen.

Warmteverdeling: de keramische warmteverdeling zal het haar beschermen tegen hitte pieken.

Snoerlengte: het meedraaiende netsnoer heeft een lengte van 2,70 m.

Diameter: dankzij de diameter van 32 mm is het toestel geschikt voor halflang tot lang haar.

 

Nadelen:

Oververhitting: enkele klanten merken op dat het toestel zeer snel oververhit raakt waardoor het zichzelf uitschakelt en voor een 5-tal minuten niet kan gebruikt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Braun Satin Hair 1 AS110 Krulborstel met uitrolfunctie

 

Braun wordt door de meeste mensen erkend als het beste merk voor elektrische apparaten. Het merk staat bovendien voor hun innovatieve producten met een knap design en een oerdegelijke Duitse kwaliteit. Deze krulborstel van Braun heeft een vermogen van 200 Watt waardoor de minimale temperatuur van 65° C vlot bereikt wordt.

Naast de 2 warmtestanden kan het apparaat ook ingesteld worden op 2 verschillende instellingen voor warmte en luchtstroom zodat je oververhitting en uitdroging van je haar kunt voorkomen. De elektrische krulborstel heeft bovendien een netsnoer van 2 m om op een comfortabele manier je haren te stylen. Dankzij de uitrolfunctie zal je haar niet verward raken en/of vast komen te zitten in de borstel.

De krulborstel heeft een diameter van 18 mm zodat je bij kort haar optimale resultaten kunt bereiken met strakke krullen. Het lila toestel heeft bovendien een extra smal handvat waardoor het zeer comfortabel in de hand ligt. In de reviews zien we dat alle klanten zeer tevreden zijn over deze goedkope föhnborstel. Het product wordt sterk aangeraden door zijn correcte prijs en de uitstekende kwaliteit.

 

Voordelen: 

Temperatuur: deze föhnborstel kan ingesteld worden op 2 warmtestanden met een minimale temperatuur van 65°C.

Uitrolsysteem: dankzij de roterende föhnborstel met uitrolfunctie raken je haren niet in de borstel verward.

Diameter: de smalle ronde borstel met een diameter van 18 mm is heel goed bruikbaar op kort haar. Bovendien kun je met dit toestel ook stevige kleine krullen maken.

Het prijskaartje: de krulborstel van Braun valt in de laagste prijscategorie.

 

Nadelen:

Haartypes: deze föhnborstel is niet geschikt voor dik en lang haar.

Koop bij bol.com (€16.99)

 

 

 

 

3. Carmen Ion Pro DC1085 föhnborstel met coolshot 2 borstels

 

De Carmen krulborstel hoort bij de populairste föhnborstels in onze top 6. Dit toestel is uitgerust met de ionentechnologie waardoor de haarschubben onmiddellijk gesloten worden zodat je een schitterend glanzend effect krijgt op je haar. Bovendien zorgt deze technologie er ook voor dat je haar niet gaat pluizen en antistatisch is.

Dankzij de coolshot functie kun je je coupe fixeren zodat het lang in model blijft. Deze heteluchtborstel is ideaal om te gebruiken op middellang en lang haar dankzij de 2 bijgeleverde borstels. Deze hebben een diameter van 30 mm en 38 mm en beschikken beiden zowel over borstelharen als over tandjes. Bovendien zijn de tandjes op de borstel van 30 mm intrekbaar waardoor je de krul mooi in je lokken kunt behouden.

Daarnaast heeft deze professionele föhnborstel een vermogen van 1000 Watt en hij kan bovendien ingesteld worden op 2 verschillende warmtestanden. Het meedraaiende netsnoer heeft een lengte van 1,8 m zodat je voldoende bewegingsvrijheid hebt wanneer je je haar stylt. In de reviews zien we dat de klanten allemaal meer dan tevreden zijn over hun aankoop. Ze raden dit product dan ook sterk aan.

 

Voordelen: 

Warmtestanden: het apparaat kan ingesteld worden op 2 verschillende warmtestanden en hij heeft bovendien ook een coolshot functie voor het fixeren van de coupe.

Ionentechnologie: dankzij de ionentechnologie krijg je een extra glanzend resultaat en daarnaast is je haar ook pluisvrij en antistatisch.

Borstels: deze krulborstel wordt geleverd met 2 borstels die een diameter hebben van 30 en 38 mm. De fijnste borstel heeft bovendien intrekbare tandjes zodat je perfect de krul kunt in je kapsel kunt behouden.

Netsnoer: het meedraaiende netsnoer heeft een lengte van 1,8 m.

 

Nadelen:

Vermogen: het apparaat is niet krachtig genoeg om het haar te drogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips ProCare Airstyler HP8656/00 multistyler

 

Met deze Philips ProCare föhnborstel kun je het kapsel gelijktijdig drogen en stylen. De krulborstel beschikt over een ionenconditioner waarbij de negatieve ionen de statische elektriciteit gaan wegnemen waardoor je glanzend en pluisvrij haar krijgt. De keramische laag op de borstels zal de temperatuur gelijkmatig verdelen en je haar beschermen tegen te grote hitte pieken.

De ProCare heeft een vermogen van 1000 Watt waardoor hij in een mum van tijd de juiste temperatuur bereikt. Bovendien kan het toestel ingesteld worden op 2 verschillende warmtestanden en 3 snelheden zodat je je haar kunt stylen zoals jij het graag hebt.

Bovendien wordt het apparaat geleverd met 5 verschillende opzetstukken waaronder een intrekbare borstelpen voor golven en krullen en een platte borstel voor een natuurlijke stijle look. Daarnaast heb je ook nog een volumizer, een thermoborstel en een spuitkop voor een gerichte luchtstroom. Dankzij dit apparaat hoef je echt geen enkele haarstijl uit de weg te gaan. De reviews zijn voor het overgrote deel allemaal zeer positief en de klanten zijn tevreden over hun aankoop.

 

Voordelen:

Functioneel: met dit toestel kun je tegelijk je haren drogen en stylen waardoor je heel wat tijd bespaart.

Antistatisch: dankzij de ionenconditioner is je haar pluisvrij en extra glad en glanzend.

Gebruiksvriendelijk: door de 5 verschillende opzetstukken kun je om het even welke haarstijl creëren.

Veilig: de keramische laag op de borstels en de Thermo Protect instelling beschermen je haar tegen oververhitting.

 

Nadelen:

Geluid: enkele klanten melden dat het toestel nogal veel lawaai maakt.

Koop bij bol.com (€50.99)

 

 

 

 

5. Revlon RVDR5222E warmeluchtborstel met keramische coating

 

De Revlon krulborstel heeft een specifieke ovale vorm waardoor het haar mooi glad wordt terwijl er toch volume wordt gecreëerd bij de haarwortel. Deze krulborstel zou geschikt zijn voor elk haartype maar in de reviews wordt melding gemaakt dat fijn en dun haar snel beschadigd raakt door de hoge temperatuur. Daarnaast zien we dat andere klanten dan wel weer heel tevreden zijn over deze föhnborstel. 

De krulborstel heeft een vermogen van 800 Watt en hij heeft bovendien 3 verschillende warmtestanden en snelheden waardoor je hem kunt instellen zodat hij zeker bij jouw haartype past. De grote borstel heeft een diameter van 3 cm waardoor hij kan gebruikt worden voor het creëren van volume, het haar stijlen en om een lichte golving in het haar te brengen. Doordat deze borstel zo groot is, is hij niet geschikt om krullen in het haar te maken. 

Het apparaat heeft bovendien een extra lang meedraaiend netsnoer waardoor je op een comfortabele manier kunt werken. De keramische coating en de ionen technologie beschermen het haar tegen statische elektriciteit en oververhitting. Dankzij de coolshot functie kun je het kapsel fixeren zodat je haar langer in model blijft.

 

Voordelen:

Unieke borstelvorm: dankzij de speciale ovale vorm van de borstel kun je volume steken aan de haarwortel terwijl je de haren stijl brusht.

Tijdbesparend: doordat je tegelijk je haren kunt drogen terwijl je het stylt zul je heel wat tijd besparen.

Coolshot functie: door de coolshot functie kun je de coupe fixeren zodat het haar langer in model blijft.

Beschermend: door de keramische coating wordt het haar beschermd tegen oververhitting. Daarnaast zorgt de ionen technologie ervoor dat je haar mooi glanst en pluisvrij is.

 

Nadelen:

Haartypes: we merken in de reviews dat dit apparaat toch niet voor elk haartype geschikt is.

Koop bij bol.com (€46.99)

 

 

 

 

6. AEG Hot Air Styler HAS 5660 föhnborstel

 

De AEG Hot Air krulborstel behoort tot de laagste prijsklasse van onze lijst.  Het toestel heeft een vermogen van 600 Watt waardoor hij vrij snel de gewenste temperatuur heeft. Er zijn bovendien 2 temperatuurinstellingen en 2 snelheden zodat je het apparaat volledig volgens eigen wens kunt gebruiken op elk haartype.

De föhnborstel wordt geleverd met 2 verschillende ronde borstels met een diameter van 20 en 30 mm. De grootste borstel heeft bovendien intrekbare borstelharen waardoor dit apparaat ook ideaal is voor gebruik bij lang haar. Daarnaast heeft de kleinere borstel grove borstelharen waardoor deze krulborstel voor elk haartype geschikt is.

Door de oververhittingsbeveiliging zal het toestel zichzelf uitschakelen wanneer de temperatuur te hoog wordt en er risico is voor beschadiging van het haar. Wanneer de borstel weer de juiste warmte heeft kun je hem gewoon terug verder gebruiken. Dankzij de coolshot functie fixeer je het kapsel zodat je de ganse dag van een mooie coupe kunt genieten. Voor deze föhnborstel zijn nog geen reviews gegeven.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de ergonomische handgreep met soft-touch ligt deze föhnborstel comfortabel in de hand.

Instellingen: het apparaat kan ingesteld worden op 2 verschillende temperaturen en snelheden. Daarnaast zorgt de coolshot functie voor de fixatie van het kapsel.

Opzetstukken: de krulborstel wordt geleverd met 2 borstels die een diameter hebben van 20 en 30 mm.

Veiligheid: het toestel zal zichzelf uitschakelen wanneer het een te hoge temperatuur bereikt heeft.

 

Nadelen: 

Vermogen: we merken op dat de krulborstel een vermogen heeft van 600 Watt. Echter, dit lijkt ons onvoldoende om het haar gelijktijdig te kunnen stylen en drogen.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is het verschil tussen een krulborstel en een krultang?

Het grote verschil tussen een krulborstel en een krultang is eigenlijk de werking. Een krulborstel brengt volume en krullen aan in het haar door middel van warme lucht. Daardoor kan een krulborstel ook gewoon op nat haar gebruikt worden. Met een borstel zul je geen kleine krullen kunnen maken en bekom je een ander effect dan met een krultang. Hij dient eigenlijk meer om volume en golven in je haar te brengen of om de haarpunten naar binnen of naar buiten te krullen. Kortom een krulborstel is geschikt om je haren te stylen te drogen.

Een krultang daarentegen kan enkel worden gebruikt om je haar te krullen. Grote krullen, kleine krullen en natuurlijk ogende golvingen zijn met een krultang eenvoudig in je haar te brengen door middel van de verhitting van de buis. De tang wordt op een snelle manier opgewarmd door een keramisch verwarmingselement.

Q2: Wat doet een krulborstel?

Een krulborstel is een combinatie van een borstel en een föhn. Een krulborstel werkt door de warme lucht van de föhn en wordt voornamelijk gebruikt om het kapsel in model te brengen terwijl je de haren aan het drogen bent. Er zijn gewone krulborstels op de markt waarbij je zelf je lokken door je haar moet draaien. Daarnaast kun je ook een automatische krulborstel vinden die het haar zelf rond de borstel zal draaien door middel van een roterende kop.

 

Q3: Welke maat föhnborstel?

Meestal worden de föhnborstels geleverd met verschillende opzetstukken. Zo kun je ronde borstels vinden met een diameter die varieert tussen 12 en 70 mm. De borstels met een kleine diameter worden het best gebruikt door mensen met kort haar. Bij gebruik op lang haar kun je met een smalle borstel knopen krijgen en kan hij in je lange haar vast komen te zitten.

In sommige gevallen kan dit alleen maar opgelost worden door het haar eraf te knippen. Borstels met een grote diameter zijn bedoeld om te gebruiken op halflang tot lang haar om volume en golvingen in het haar te brengen. Deze modellen worden ook vooral gebruikt bij een boblijn om de haarpunten mooi naar binnen te krullen en het kapsel te stylen.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties