12 beste eyeliners Test van 2024

Laatste update: 13.04.24

 

Eyeliners – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er zijn tegenwoordig heel wat soorten eyeliners op de markt gebracht waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Zo kun je kiezen tussen verschillende texturen, borsteltjes en kleuren. Om het voor jou allemaal net dat tikkeltje makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om alvast op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde eyeliners. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Lancôme Artliner Zwart eyeliner. Zoal je al kunt vermoeden, kies je met dit product voor een natuurlijk zwarte eyeliner die jou wordt geleverd door één van de bekende merken Lancôme. Door te kiezen voor de Rimmel London Exaggerate Full Colour Eyeliner kies je niet alleen voor een kwalitatief en bekend merk, maar kies je meteen voor een echte aanbieding.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

12 Beste Eyeliners (Reviews) van 2024

 

De perfecte eyeliner kan ervoor zorgen dat je ogen nog net dat tikkeltje meer uitgesproken zijn. Toch is het niet gemakkelijk om er de voor jou beste eyeliner uit te halen omwille van de enorme keuzemogelijkheden. Zo heb je de eyeliner wing of modellen met glitter. Door rekening te houden met verschillende factoren zoals het advies en de reviews van klanten, waren wij in staat om een top 5 samen te stellen. Deze kun je hieronder eens rustig bekijken en wie weet zit er ergens wel een leuke eyeliner aanbieding tussen.

 

 

1. Lancôme Artliner Zwart

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke eyeliner dan kun je altijd dit product van het bekende en gewaardeerde merk Lancôme eens bekijken. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen tussen de goedkope eyeliners zal te vinden zijn.

Deze eyeliner van Lancôme is helemaal vloeibaar en dit wordt door heel wat kopers gewaardeerd. Veel vrouwen vinden het namelijk iets eenvoudiger om een mooi lijntje te trekken met een vloeibare eyeliner. Dit product is beschikbaar in meerdere kleuren en is bovendien ook dermatologisch getest.

Enkele kopers vinden de prijs van het product toch wel een tikkeltje te hoog. Toch is de meerderheid van de gebruikers wel overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van deze eyeliner. Daarnaast blijft het lijntje volgens heel wat gebruikers ook mooi en lang aanwezig.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rimmel London Exaggerate Full Colour Eyeliner 

 

Zodra je de prijs van deze eyeliner bekijkt dan zul je het idee krijgen dat het hier wel eens om een eyeliner aanbieding gaat. Deze eyeliner is afkomstig van Rimmel London dat vrij bekend is bij het grote publiek.

Deze eyeliner heeft een emerald groene kleur maar kun je daarnaast ook nog in 3 andere kleuren bekomen. Het gaat hier om een watervaste eyeliner die ook nog eens dermatologisch getest is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele irritaties of pijnlijke ogen.

Ondanks de lage prijs van dit product vindt één enkele gebruiker het prijskaartje nog steeds te hoog. Gelukkig blijken de meeste kopers dit helemaal tegen te spreken. Zo vinden zij deze eyeliner niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar ook voordelig van prijs. Haast je dus zeker naar de winkel en oordeel vooral zelf.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. L’Oréal Paris Super Liner Perfect Slim Eyeliner 

 

Met deze Perfect Slim Eyeliner van het bekende merk L’Oréal Paris haal je volgens heel wat klanten een degelijk product in huis. Bovendien vinden de meeste kopers dat het prijskaartje zeker goed meevalt voor deze L’Oréal eyeliner.

Net zoals de meeste andere producten uit onze lijst, is ook deze eyeliner helemaal vloeibaar. Bovendien is de eyeliner voorzien van een speciale stiftapplicator. Deze zorgt ervoor dat het vanaf nu een koud kunstje wordt om een mooi lijntje aan te brengen.

We merken toch wel op dat de meningen bij dit product vrij verdeeld zijn. Toch zijn de meeste kopers wel overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de voordelige prijs van deze eyeliner. Voor de rest lijkt het ons een goed idee mocht je dit product eens grondig bekijken. Wie weet is het wel de eyeliner waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Extreme Sparkle Eyeliner 106

 

Je mag erop vertrouwen dat je met deze eyeliner van Golden Rose zeker en vast de blikvanger van elk feestje wordt. Bovendien valt volgens de meeste kopers de prijs ook nog bijzonder goed mee. De eyeliner is namelijk voorzien van een goede dosis glitters waardoor je deze typische glamour look kunt bekomen.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende tinten blauw die zorgen voor een betoverend mooi effect. Je hoeft je daarnaast ook geen zorgen te maken over eventuele irritaties of jeukende en pijnlijke ogen. De eyeliner is namelijk dermatologisch getest en helemaal goedgekeurd.

Op dit moment kunnen we helemaal geen negatieve online beoordelingen waarnemen. We merken dus dat alle kopers wel degelijk razend enthousiast zijn over deze eyeliner en het product dan ook sterk aanraden. Het is niet alleen handig in gebruik maar het is ook vooral bijzonder duurzaam.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. MAC Cosmetics Eyeliner Brushbrown

 

Met deze Mac eyeliner mag je er zeker van zijn dat je een degelijk product in huis haalt. Mac Cosmetics is namelijk één van de bekende namen op het gebied van cosmetica producten.

Deze eyeliner heeft een mooie aparte bruine tint die je look helemaal kan afmaken. Ideaal wanneer jij binnenkort naar een leuk feestje of een evenement moet gaan. Het uiteinde van de eyeliner is vrij puntig waardoor je heel nauwkeurig te werk kunt gaan. Bovendien blijft de eyeliner heel lang en mooi zitten.

Toch kan de hoge prijs wat roet in het eten gooien. Dit zou eventueel kunnen verklaren waarom er nog steeds geen online reviews zijn geplaatst. Laat je hierdoor echter helemaal niet afleiden want wie weet is dit wel de eyeliner die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Maybelline eyeliner

 

6. Maybelline Hyper Easy Liner Liquid Eyeliner – 800 Knockout Maybelline

 

Dat het aanbrengen van een eyeliner geen sinecure is, hoeft alvast niet langer gezegd. Toch zijn er bepaalde tips & tricks die je kunt volgen om het proces net iets makkelijker te laten verlopen. Daarnaast heeft ook de uitvoering van de eyeliner een invloed op hoe makkelijk/ moeilijk het is om het perfecte lijntje aan te brengen. En daar weet Maybelline natuurlijk alles van!

Zo wordt deze Maybelline eyeliner alvast geleverd met een handige applicator die – in combinatie met de zeshoekige vorm – alvast bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Doordat het overigens een liquid eyeliner betreft, is de kans op eventuele vlekken en/ of uitschieters meteen een pak kleiner. Maar dat is natuurlijk niet alles want daarnaast werd de eyeliner uitgerust met een langhoudende formule, werd hij uitvoerig dermatologisch getest en afgewerkt met een prachtige zwarte matte kleur.

Of je met deze eyeliner van Maybelline een aanbieding in de wacht sleept, laten we nog even in het midden. Toch lijken heel wat klanten overtuigd wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Kleur: de Maybelline Hyper Easy Liner is een vloeibare eyeliner die overeenkomt met een prachtige 800 Knockout zwarte kleur.

Applicator: de applicator met het bijbehorende kenmerkende flexibele puntje maken het mogelijk om een vloeiende lijn te trekken.

Grip: de zeshoekige vorm van deze eyeliner draagt alvast bij aan een optimale grip en bijgevolg ultiem gebruiksgemak.

Langhoudend: de eyeliner springt in het oog vanwege zijn langhoudende formule die makkelijk 24 uur lang kan meegaan.

 

Nadelen:

Droogt uit: volgens één koper zou de eyeliner van Maybelline behoorlijk snel uitdrogen waardoor hij zijn effect verliest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

L’Oréal eyeliner

 

7. L’Oréal Paris Super Liner Ultra Precision Eyeliner – L’Oréal Paris

 

De eyeliner van L’Oréal Paris valt meteen op vanwege zijn prachtige – ietwat opvallende – turquoise kleur maar blijkt daarnaast nog in tal van andere (neutrale) kleuren te bekomen. Op die manier is er vast en zeker voor elk wat wils te vinden.

De L’Oréal Paris Super Liner Ultra Precision eyeliner wordt jou aangeboden als een – op het eerste gezicht – eenvoudige stift die het tekenen van het perfecte lijntje makkelijker moet maken. Net zoals het voorgaande product kies je met deze L’Oréal eyeliner eveneens voor een vloeibaar exemplaar met een matte kleurafwerking die ook nog eens 100% dermatologisch getest werd. Let wel; deze eyeliner is niet helemaal waterproof wat misschien een struikelblok zou kunnen zijn.

Hoewel sommige klanten van mening zijn dat de eyeliner bijzonder kwetsbaar is en andere kopers vinden dat zijn prijskaartje te duur is, lijken de meesten echter wel overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Voordelen:

Substantie: met de Super Liner van L’Oréal Paris kies je voor een duurzame vloeibare eyeliner.

Kleur: de eyeliner garandeert een prachtige turquoise kleur maar blijkt eveneens in tal van andere – ietwat neutrale – kleuren voorhanden.

Stiftapplicator: de eyeliner is uitgerust met een bijbehorende speciale stiftapplicator waardoor het makkelijker wordt om het perfecte lijntje te tekenen.

 

Nadelen:

Prijs: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de prijs van deze eyeliner net iets te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nyx eyeliner

 

8. NYX Professional Makeup Epic Wear Liquid Eyeliner – Stone Fox EWSPLL03 – 3,5 ml

 

Kies je voor de NYX eyeliner – jou aangeboden door het bekende gelijknamige merk “NYX Professional Makeup” – dan ben je opnieuw verzekerd van een vloeibare eyeliner met een maximale inhoud van 3,5 ml. Dankzij de fijne, flexibele opzetborstel wordt het aanbrengen van het perfecte lijntje een koud kunstje. Bovendien kan deze eyeliner – in tegenstelling tot heel wat andere gelijkaardige producten – eveneens op het lichaam worden gebruikt waardoor hij ook bij menig bodypainters enorm geliefd is.

De NYX Professional Makeup Epic Wear Liner wordt gekenmerkt door een prachtige mat grijze kleur maar blijkt nog in tal van andere kleurtjes gaande van bruin tot wit en zwart, voorhanden. Maar dat is natuurlijk niet alles want de eyeliner blijkt ook nog eens 100% waterproof, klontvrij, dermatologisch getest én veganistisch wat zijn prijskaartje echt wel lijkt te rechtvaardigen.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, vindt een kleine minderheid zijn prijskaartje nog steeds te duur.

 

Voordelen:

Kleureffect: de eyeliner garandeert een prachtige grijze kleur met een langhoudend kleureffect dat tot maar liefst 24 uren meegaat.

Gebruiksgemak: de eyeliner blijkt 100% veganistisch en werd daarnaast ook nog eens dermatologisch getest.

Applicator: het betreft een klontvrije waterproof eyeliner die voorzien is van een handige applicator zodat het aanbrengen van het lijntje iets makkelijker verloopt.

Inhoud: de eyeliner van NYX kent een behoorlijk royale inhoud van 3,5 ml.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat zijn hoge prijskaartje wel eens een struikelblok zou kunnen worden voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Catrice eyeliner

 

9. Catrice Glam & Doll Easy Wash Off eyeliner 1,7 ml 010 – Catrice

 

Staat er deze avond een leuk dinertje met vriendinnen op de planning en wil je er best wel wat glamorous uitzien? Dan is deze Catrice Glam & Doll eyeliner misschien wel waar jij naar op zoek bent. Hoewel er tot op heden nog geen online reacties werden geplaatst, lijkt hij alvast de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

Zo kies je met de Glam & Doll voor een vloeibare eyeliner van Catrice inclusief bijbehorende applicator die het tekenen van het perfecte lijntje net iets eenvoudiger moet maken. De eyeliner wordt daarbij gekenmerkt door een glanzende naturelle zwarte kleur die bij eender welke outfit perfect tot zijn recht komt.

Maar dat is natuurlijk niet alles want de Catrice eyeliner garandeert daarnaast een langhoudend kleureffect én werd uitvoerig dermatologisch getest waardoor hij door ieder huidtype kan worden aangewend. Let wel; deze eyeliner blijkt jammer genoeg niet veganistisch noch watervast te zijn.

 

Voordelen:

Substantie: net zoals de voorgaande eyeliners blijkt ook dit exemplaar van Catrice gekenmerkt door een eenvoudig aan te brengen vloeibare substantie.

Applicator: de kenmerkende applicator stift maakt het net iets makkelijker om het perfecte lijntje aan te brengen.

Handig in gebruik: de eyeliner is niet alleen makkelijk om aan te brengen, maar wast na gebruik ook weer snel af. Daarnaast is hij dermatologisch getest waardoor hij voor ieder huidtype geschikt blijkt.

 

Nadelen:

Niet watervast: jammer genoeg blijkt de Catrice Glam & Doll eyeliner niet helemaal watervast te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Essence eyeliner

 

10. Essence cubanita gel eyeliner pen 02 ihola guapa! // Essence Cosmetics

 

Ben je op zoek naar een ietwat opvallende eyeliner voor eenmalig/ minder frequent gebruik én tegen een betaalbaar prijskaartje? Dan loont het de moeite om de Essence eyeliner, van het gelijknamige merk “Essence Cosmetics” alvast even onder de loep te nemen. Hoewel zijn prijskaartje beduidend lager ligt in vergelijking met de voorgaande toppertjes, werden er nog geen reviews geplaatst. De felle paars/roze kleur zou hier een mogelijke verklaring kunnen bieden.

Toch lijkt deze Essence eyeliner de moeite waard om eens even extra “in de verf” te zetten. Het betreft een gel eyeliner pen die – dankzij zijn unieke stift uitvoering – makkelijk en snel aan te brengen is en daarbij een langhoudend kleureffect garandeert. 

Maar gelukkig is dat niet alles want daarnaast is deze eyeliner 100% watervast en werd hij uitvoerig dermatologisch getest waardoor hij vrijwel op ieder huidtype aan te brengen is. Ben je echter op zoek naar een veganistische en biologisch geproduceerde eyeliner, dan is dit product van Essence misschien niet direct iets voor jou.

 

Voordelen:

Kleur: de eyeliner springt in het oog vanwege zijn felle paars/roze kleur die perfect tot uiting komt op licht gebruinde/ donker getinte huidtypes.

Substantie: net zoals de voorgaande exemplaren, kies je ook hier voor een vloeibare eyeliner die makkelijk op het ooglid aan te brengen is.

Stift: dankzij de applicator stif wordt het proces van aanbrengen nog net dat tikkeltje makkelijker gemaakt.

Gebruiksgemak: zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt door zijn watervaste structuur en langhoudende kleureffect. Bovendien werd de eyeliner uitvoerig dermatologisch getest.

 

Nadelen:

Niet veganistisch: houd er rekening mee dat deze eyeliner – in tegenstelling tot één van de voorgaande producten – niet veganistisch is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mac eyeliner

 

11. MAC Cosmetics Liquidlast Eyeliner – Misty Me // Met applicator

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan raden wij jou aan om de Liquidlast Eyeliner van het bekende en immens populaire merk “MAC Cosmetics” even onder de loep te nemen. MAC Cosmetics is een vaste waarde in de modewereld en staat bekend vanwege zijn kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. 

Zo wordt de Liquidlast eyeliner van MAC Cosmetics alvast gekenmerkt door zijn vloeibare substantie en de aanwezigheid van een bijbehorende applicator waardoor het tekenen van het perfecte lijntje een koud kunstje blijkt te zijn. De unieke glanzende zilveren kleur oogt kan perfect door eender welke huidskleur gedragen worden en draagt bij aan een prachtige glamorous look.

Hoewel de merknaam en het prijskaartje anders doen vermoeden, blijkt deze eyeliner niet 100% watervast noch veganistisch te zijn. Bovendien zou – volgens sommige reviews – het langhoudende kleureffect ietwat te wensen overlaten. 

 

Voordelen:

Kleur: de MAC Cosmetics Liquidlast eyeliner wordt gecatalogiseerd als “Misty Me” dat gekenmerkt wordt door een prachtige glanzende zilveren kleur.

Substantie: het betreft een vloeibare eyeliner die makkelijk op het ooglid aan te brengen is.

Applicator: de applicator stift draagt alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en maakt het iets makkelijker om een lijntje of wing te tekenen.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met andere eyeliners, steekt het prijskaartje van de MAC Cosmetics boven alle gemiddelden uit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Permanente eyeliner

 

12. L’Oyé Semi-Permanent Makeup Stylon Casual Denim (13) – Eyeliner

 

Wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om voor een “PMU eyeliner” – ook wel “Permanente Make-Up Eyeliner” te kiezen waarbij de eyeliner met behulp van speciale apparaten in de bovenste huidlaag wordt getekend. Deze vorm van permanente eyeliner is uiteraard niet zelf aan te brengen en dient onder professioneel toezicht in een gerenommeerd schoonheidssalon te worden begeleid.

Vind je het idee van een permanente eyeliner net iets te drastisch dan zou je eventueel kunnen kiezen voor een zogenaamde semi-permanente eyeliner zoals dit exemplaar van L’OYÉ Cosmetics. Hierbij kies je voor een vloeibare eyeliner met een prachtige azuurblauw/groene kleur die zich de hele dag perfect aan de huid weet te vestigen.

Maar dat is uiteraard niet alles want de L’OYÉ eyeliner met bijbehorende applicator stift, blijkt ook nog eens dermatologisch getest, watervast én zelfs veganistisch wat zijn prijskaartje – in vergelijking met het voorgaande product van MAC – alvast lijkt te rechtvaardigen.

 

Voordelen:

Substantie: het betreft een vloeibare eyeliner met een prachtige ietwat opvallende azuurblauw/groene kleur.

Dermatologisch getest: de eyeliner werd uitvoerig dermatologisch getest en kan dan ook op ieder huidtype worden aangebracht.

Veganistisch: de eyeliner blijkt overigens niet alleen watervast en voorzien van een langhoudend kleureffect, maar is daarnaast ook 100% veganistisch.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel de prijs vast en zeker te rechtvaardigen valt, zou het voor sommige klanten alsnog een struikelblok kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eyeliners koopgids

 

Of je nu op zoek bent naar de beste make-upkwasten of duurzame eyeliner producten, het assortiment is bijzonder uitgebreid en de keuze daardoor niet altijd makkelijk. Het is alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten te vergelijken en hierbij de aanbiedingen niet uit het oog te verliezen. Als je de beste eyeliners met elkaar gaat vergelijken, probeer dan ook even te letten op het nut, de kostprijs, de kleur, het design en de dikte . En wie weet kom jij zelfs nog een aantrekkelijke eyeliner aanbieding tegen.

 

 

Wat is eyeliner en het nut ervan

Je zult misschien wel al eens van “eyeliner” gehoord hebben. En indien dit niet het geval is, dan zul je vast en zeker weten wat een oogpotlood is. Eigenlijk zijn het twee producten die hetzelfde doel voor ogen hebben. Zowel een eyeliner alsook een oogpotlood zijn dus eigenlijk bedoeld om lijntjes rondom je ogen te trekken. Het maakt niet uit of je enkel lijntjes boven je ogen trekt of alleen maar onder je ogen aanbrengt. Het is zoals je zelf wilt. De bedoeling van deze lijntjes is om je ogen en dus je gezicht net iets meer expressie te geven.

Je beslist zelf of je een dun of dikker lijntje wilt, net zoals je zelf ook de vorm van het lijntje kunt bepalen. Op basis daarvan kun je een goede keuze maken om tot de voor jou beste eyeliner te komen. Wil je graag een zwart lijntje of zie je toch liever groen of blauw? Werkelijk alles is mogelijk en juist daarom is het ook logisch dat er wel verschillende prijskaartjes kunnen optreden. In elk geval, probeer nog niet te panikeren en neem even rustig de tijd om de verschillende producten te bekijken.

 

Het verschil tussen eyeliner en oogpotlood

Eigenlijk is er amper verschil tussen een eyeliner en een oogpotlood. Beide producten beogen namelijk één en hetzelfde doel, namelijk je gezicht en je ogen expressiever maken. Hierbij is de algemene regel dat wanneer je gebruik maakt van dikke en donkere lijntjes, je ogen een veel dramatischer look zullen bekomen. Denk maar aan de Gothic look waar heel wat mensen zich goed bij voelen. Hoe donkerder en dikker je gaat, hoe meer drama je ogen zullen uiten. Je kiest uiteraard helemaal zelf hoe je de lijntjes wilt hebben.

Om dan toch een klein verschil te kunnen waarnemen dan moeten we vooral kijken naar het ontwerp. Zo zul je merken dat een oogpotlood werkelijk een potlood is dat je ongeveer zou kunnen vergelijken met een normaal kleurpotlood. Een eyeliner is net hetzelfde maar dan wel de vloeibare variant ervan. Doordat eyeliner vloeibaar is, vinden heel wat kopers het ook makkelijker om een lijntje te trekken. Tegenwoordig bestaan er echter ook stiften op de markt, die de voordelen van oogpotloden en eyeliner zoveel mogelijk combineren.

 

Mogelijke kostprijs

Een eyeliner hoeft helemaal niet zo duur te zijn in de aankoop. Zo kun je al heel wat goedkope eyeliners op de markt vinden. Het is maar wat je zelf bereid bent om eraan te spenderen. Toch zul je merken dat het prijskaartje door een aantal bepalende factors in meer of mindere mate kan worden beïnvloedt. 

Zo kan het merk alvast een belangrijke rol spelen. Een eyeliner van Chanel of Dior zal jammer genoeg vaak iets meer budget vragen dan wanneer je in de supermarkt eentje aankoopt. Is de kwaliteit daarom beter? Soms wel en soms niet. Veel is ook afhankelijk van persoon tot persoon.

Sommige personen zweren bij Chanel terwijl anderen daar absoluut niet tevreden over zijn. Kortom, het is vooral een persoonlijke keuze en dus bij iedereen verschillend. Daarnaast zal ook het kleurtje een bepaalde invloed op de prijsbepaling kunnen hebben. Ook het feit of de eyeliner medisch getest en goedgekeurd is, kan het prijskaartje toch wel net iets duurder maken.

Indien je echter mocht twijfelen tussen verschillende eyeliners dan kan het misschien wel een goede hulp zijn om ook eventjes de verschillende online beoordelingen door te nemen. Daarin geven diverse kopers een positief of negatief advies over een bepaalde eyeliner. Zo weet jij of een bepaalde eyeliner al dan niet iets voor jou kan zijn.

 

 

Kleur, design en dikte

Je zult merken dat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende eyeliners. Eerst en vooral op basis van de kleur. De meest voorkomende eyeliner is uiteraard de zwarte eyeliner. Toch kun je tegenwoordig ook kiezen voor heel wat andere kleurtjes zoals blauw, paars en groen. Welke kleur je aankoopt, is uiteraard een persoonlijke keuze.

Houd verder ook even rekening met de dikte van de eyeliner. Zo kun je kiezen voor een eyeliner met een dunne of fijne punt, terwijl er ook exemplaren zijn waarvan de punt iets dikker is. Welke dikte ideaal is, is afhankelijk van het lijntje dat jij wilt aanbrengen. Wil je liever een dun lijntje of een toch liever een dikker lijntje. Bovendien zul je merken dat tal van verschillende merken verschillende eyeliners aanbieden. Keuze zat dus!

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe moet je eyeliner aanbrengen?

Hoewel de meesten ervan overtuigd zijn dat een eyeliner in één enkele vloeiende beweging moet worden aangebracht, hoeft dat in werkelijkheid niet het geval te zijn. Zo zijn er zelfs heel wat (bekende) make-upartiesten die aanraden om de eyeliner in 2 fasen aan te brengen. Daarbij trek je een eerste lijn vanuit je binnenste ooghoek naar het midden van je ooghoek toe om vervolgens een tweede lijn aan te brengen vertrekkende vanuit je buitenste ooghoek naar binnen toe.

Gaat je voorkeur uit naar de befaamde “winged eyeliner” dan wordt aangeraden om steevast te starten langsheen de onderste wimperrand. Dit om de eenvoudige reden dat deze – weliswaar ter hoogte van de buitenste ooghoek – van nature heel lichtjes naar omhoog loopt. En laat dat nu precies de lijn zijn die je – bij het aanbrengen van een winged eyeliner – dient te volgen.

Q2: Welke kleur eyeliner kies je best voor groene ogen?

Heb je van nature groene ogen? Dan kies je maar beter voor rode kleuren en/ of kleuraccenten. Denk – naast rood – onder meer aan paars, oranje, peach, bruin, koper en bepaalde pruimkleuren. Met behulp van dergelijke kleuren kun je je prachtige groene kijkers nog eens extra goed in de verf zetten. Tegenwoordig bieden heel wat merken rode, paarse, bruine en oranje eyeliners aan.

 

Q3: Welke kleur eyeliner is geschikt voor blauwe ogen?

Mensen met blauwe ogen kiezen maar beter voor een donkere eyeliner – bij voorkeur de standaard zwarte kleur – in combinatie met donkerblauwe, paarse of juist hele lichte kleuren oogschaduw. Op die manier komen de blauwtinten in je ogen extra duidelijk aan bod.

 

Q4: Welke kleur eyeliner kies je in combinatie met bruine ogen?

Mensen die gezegend zijn met bruine ogen, hebben dan weer de mogelijkheid om te kiezen uit een breed palet aan diverse kleuren eyeliner. Afhankelijk van het effect dat je wenst te bereiken, zal het ene kleur eyeliner een betere aanbeveling blijken dan het andere. Zo worden kleuren als brons, koper en champagne aangeraden om een zachte blik te creëren terwijl kleuren als limoengroen, koningsblauw, zalm- of felroze voornamelijk bedoeld zijn om meer expressie in je blik te bekomen.

 

Q5: Hoe maak je een wing met eyeliner?

Zoals in het antwoord op de eerste vraag reeds min of meer duidelijk werd, is het aangewezen om de winged eyeliner langsheen de onderste wimperrand te starten. Vervolgens teken je een rechte lijn – al dan niet in 1 vloeiende beweging dan wel in kleinere stukjes – langs de oogrand. Daarbij luidt het advies van sommige make-upartiesten om het lijntje eerst dun aan te brengen en pas op het einde voller te tekenen.

Indien je minder ervaring hebt in het plaatsen van een prachtige wing, kun je altijd steunen op het principe van tape. Daarbij wordt een stukje tape van het uiteinde van je oog tot het puntje van je wenkbrauw geplakt, waarna je de wing enkel maar langsheen de tape hoeft te trekken.

 

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE