Laatste update: 30.06.22

 

Beste eyeliners – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Maybelline Hyper Easy Liner Liquid eyeliner ben je verzekerd van een heus paradepaardje waarbij kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én duurzaamheid centraal staan. De 800 Knockout Maybelline eyeliner is overigens voorzien van een handige applicator waardoor het aanbrengen tot een koud kunstje verheven wordt. Daartegenover staat de bekende L’Oréal Paris Super Liner Ultra Precision die dan weer in het oog springt vanwege zijn prachtige matte afwerking en daarbij 100% dermatologisch getest werd. In de onderstaande tabel hebben we – voor de volledigheid – nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste eyeliners (Reviews) van 2022

 

Eyeliners zijn er tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren gaande van de (semi-) permanente eyeliners en de waterproof eyeliners tot de gel eyeliners en de – misschien wel populairste – liquid eyeliners. Of je daarbij kiest voor een traditionele zwarte kleur dan toch de optie open laat voor een bruine of witte eyeliner, een eyeliner met glitter of een fel gekleurde eyeliner; blijft een persoonlijke gegeven. Wij selecteerden alvast 7 toppertjes binnen het segment van de beste eyeliners, rekening houdend met het advies uit de online reviews. Bekijk de opties en bepaal of jij kiest voor het beste merk dan wel één van de goedkope en/ of laagste geprijsde eyeliners uit het rijtje.

 

Maybelline eyeliner

 

1. Maybelline Hyper Easy Liner Liquid Eyeliner – 800 Knockout Maybelline

 

Dat het aanbrengen van een eyeliner geen sinecure is, hoeft alvast niet langer gezegd. Toch zijn er bepaalde tips & tricks die je kunt volgen om het proces net iets makkelijker te laten verlopen. Daarnaast heeft ook de uitvoering van de eyeliner een invloed op hoe makkelijk/ moeilijk het is om het perfecte lijntje aan te brengen. En daar weet Maybelline natuurlijk alles van!

Zo wordt deze Maybelline eyeliner alvast geleverd met een handige applicator die – in combinatie met de zeshoekige vorm – alvast bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Doordat het overigens een liquid eyeliner betreft, is de kans op eventuele vlekken en/ of uitschieters meteen een pak kleiner. Maar dat is natuurlijk niet alles want daarnaast werd de eyeliner uitgerust met een langhoudende formule, werd hij uitvoerig dermatologisch getest en afgewerkt met een prachtige zwarte matte kleur.

Of je met deze eyeliner van Maybelline een aanbieding in de wacht sleept, laten we nog even in het midden. Toch lijken heel wat klanten overtuigd wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Kleur: de Maybelline Hyper Easy Liner is een vloeibare eyeliner die overeenkomt met een prachtige 800 Knockout zwarte kleur.

Applicator: de applicator met het bijbehorende kenmerkende flexibele puntje maken het mogelijk om een vloeiende lijn te trekken.

Grip: de zeshoekige vorm van deze eyeliner draagt alvast bij aan een optimale grip en bijgevolg ultiem gebruiksgemak.

Langhoudend: de eyeliner springt in het oog vanwege zijn langhoudende formule die makkelijk 24 uur lang kan meegaan.

 

Nadelen:

Droogt uit: volgens één koper zou de eyeliner van Maybelline behoorlijk snel uitdrogen waardoor hij zijn effect verliest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

L’Oréal eyeliner

 

2. L’Oréal Paris Super Liner Ultra Precision Eyeliner – L’Oréal Paris

 

De eyeliner van L’Oréal Paris valt meteen op vanwege zijn prachtige – ietwat opvallende – turquoise kleur maar blijkt daarnaast nog in tal van andere (neutrale) kleuren te bekomen. Op die manier is er vast en zeker voor elk wat wils te vinden.

De L’Oréal Paris Super Liner Ultra Precision eyeliner wordt jou aangeboden als een – op het eerste gezicht – eenvoudige stift die het tekenen van het perfecte lijntje makkelijker moet maken. Net zoals het voorgaande product kies je met deze L’Oréal eyeliner eveneens voor een vloeibaar exemplaar met een matte kleurafwerking die ook nog eens 100% dermatologisch getest werd. Let wel; deze eyeliner is niet helemaal waterproof wat misschien een struikelblok zou kunnen zijn.

Hoewel sommige klanten van mening zijn dat de eyeliner bijzonder kwetsbaar is en andere kopers vinden dat zijn prijskaartje te duur is, lijken de meesten echter wel overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Voordelen:

Substantie: met de Super Liner van L’Oréal Paris kies je voor een duurzame vloeibare eyeliner.

Kleur: de eyeliner garandeert een prachtige turquoise kleur maar blijkt eveneens in tal van andere – ietwat neutrale – kleuren voorhanden.

Stiftapplicator: de eyeliner is uitgerust met een bijbehorende speciale stiftapplicator waardoor het makkelijker wordt om het perfecte lijntje te tekenen.

 

Nadelen:

Prijs: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de prijs van deze eyeliner net iets te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nyx eyeliner

 

3. NYX Professional Makeup Epic Wear Liquid Eyeliner – Stone Fox EWSPLL03 – 3,5 ml

 

Kies je voor de NYX eyeliner – jou aangeboden door het bekende gelijknamige merk “NYX Professional Makeup” – dan ben je opnieuw verzekerd van een vloeibare eyeliner met een maximale inhoud van 3,5 ml. Dankzij de fijne, flexibele opzetborstel wordt het aanbrengen van het perfecte lijntje een koud kunstje. Bovendien kan deze eyeliner – in tegenstelling tot heel wat andere gelijkaardige producten – eveneens op het lichaam worden gebruikt waardoor hij ook bij menig bodypainters enorm geliefd is.

De NYX Professional Makeup Epic Wear Liner wordt gekenmerkt door een prachtige mat grijze kleur maar blijkt nog in tal van andere kleurtjes gaande van bruin tot wit en zwart, voorhanden. Maar dat is natuurlijk niet alles want de eyeliner blijkt ook nog eens 100% waterproof, klontvrij, dermatologisch getest én veganistisch wat zijn prijskaartje echt wel lijkt te rechtvaardigen.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, vindt een kleine minderheid zijn prijskaartje nog steeds te duur.

 

Voordelen:

Kleureffect: de eyeliner garandeert een prachtige grijze kleur met een langhoudend kleureffect dat tot maar liefst 24 uren meegaat.

Gebruiksgemak: de eyeliner blijkt 100% veganistisch en werd daarnaast ook nog eens dermatologisch getest.

Applicator: het betreft een klontvrije waterproof eyeliner die voorzien is van een handige applicator zodat het aanbrengen van het lijntje iets makkelijker verloopt.

Inhoud: de eyeliner van NYX kent een behoorlijk royale inhoud van 3,5 ml.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we vermoeden dat zijn hoge prijskaartje wel eens een struikelblok zou kunnen worden voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Catrice eyeliner

 

4. Catrice Glam & Doll Easy Wash Off eyeliner 1,7 ml 010 – Catrice

 

Staat er deze avond een leuk dinertje met vriendinnen op de planning en wil je er best wel wat glamorous uitzien? Dan is deze Catrice Glam & Doll eyeliner misschien wel waar jij naar op zoek bent. Hoewel er tot op heden nog geen online reacties werden geplaatst, lijkt hij alvast de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

Zo kies je met de Glam & Doll voor een vloeibare eyeliner van Catrice inclusief bijbehorende applicator die het tekenen van het perfecte lijntje net iets eenvoudiger moet maken. De eyeliner wordt daarbij gekenmerkt door een glanzende naturelle zwarte kleur die bij eender welke outfit perfect tot zijn recht komt.

Maar dat is natuurlijk niet alles want de Catrice eyeliner garandeert daarnaast een langhoudend kleureffect én werd uitvoerig dermatologisch getest waardoor hij door ieder huidtype kan worden aangewend. Let wel; deze eyeliner blijkt jammer genoeg niet veganistisch noch watervast te zijn.

 

Voordelen:

Substantie: net zoals de voorgaande eyeliners blijkt ook dit exemplaar van Catrice gekenmerkt door een eenvoudig aan te brengen vloeibare substantie.

Applicator: de kenmerkende applicator stift maakt het net iets makkelijker om het perfecte lijntje aan te brengen.

Handig in gebruik: de eyeliner is niet alleen makkelijk om aan te brengen, maar wast na gebruik ook weer snel af. Daarnaast is hij dermatologisch getest waardoor hij voor ieder huidtype geschikt blijkt.

 

Nadelen:

Niet watervast: jammer genoeg blijkt de Catrice Glam & Doll eyeliner niet helemaal watervast te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Essence eyeliner

 

5. Essence cubanita gel eyeliner pen 02 ihola guapa! // Essence Cosmetics

 

Ben je op zoek naar een ietwat opvallende eyeliner voor eenmalig/ minder frequent gebruik én tegen een betaalbaar prijskaartje? Dan loont het de moeite om de Essence eyeliner, van het gelijknamige merk “Essence Cosmetics” alvast even onder de loep te nemen. Hoewel zijn prijskaartje beduidend lager ligt in vergelijking met de voorgaande toppertjes, werden er nog geen reviews geplaatst. De felle paars/roze kleur zou hier een mogelijke verklaring kunnen bieden.

Toch lijkt deze Essence eyeliner de moeite waard om eens even extra “in de verf” te zetten. Het betreft een gel eyeliner pen die – dankzij zijn unieke stift uitvoering – makkelijk en snel aan te brengen is en daarbij een langhoudend kleureffect garandeert. 

Maar gelukkig is dat niet alles want daarnaast is deze eyeliner 100% watervast en werd hij uitvoerig dermatologisch getest waardoor hij vrijwel op ieder huidtype aan te brengen is. Ben je echter op zoek naar een veganistische en biologisch geproduceerde eyeliner, dan is dit product van Essence misschien niet direct iets voor jou.

 

Voordelen:

Kleur: de eyeliner springt in het oog vanwege zijn felle paars/roze kleur die perfect tot uiting komt op licht gebruinde/ donker getinte huidtypes.

Substantie: net zoals de voorgaande exemplaren, kies je ook hier voor een vloeibare eyeliner die makkelijk op het ooglid aan te brengen is.

Stift: dankzij de applicator stif wordt het proces van aanbrengen nog net dat tikkeltje makkelijker gemaakt.

Gebruiksgemak: zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt door zijn watervaste structuur en langhoudende kleureffect. Bovendien werd de eyeliner uitvoerig dermatologisch getest.

 

Nadelen:

Niet veganistisch: houd er rekening mee dat deze eyeliner – in tegenstelling tot één van de voorgaande producten – niet veganistisch is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mac eyeliner

 

6. MAC Cosmetics Liquidlast Eyeliner – Misty Me // Met applicator

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan raden wij jou aan om de Liquidlast Eyeliner van het bekende en immens populaire merk “MAC Cosmetics” even onder de loep te nemen. MAC Cosmetics is een vaste waarde in de modewereld en staat bekend vanwege zijn kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. 

Zo wordt de Liquidlast eyeliner van MAC Cosmetics alvast gekenmerkt door zijn vloeibare substantie en de aanwezigheid van een bijbehorende applicator waardoor het tekenen van het perfecte lijntje een koud kunstje blijkt te zijn. De unieke glanzende zilveren kleur oogt kan perfect door eender welke huidskleur gedragen worden en draagt bij aan een prachtige glamorous look.

Hoewel de merknaam en het prijskaartje anders doen vermoeden, blijkt deze eyeliner niet 100% watervast noch veganistisch te zijn. Bovendien zou – volgens sommige reviews – het langhoudende kleureffect ietwat te wensen overlaten. 

 

Voordelen:

Kleur: de MAC Cosmetics Liquidlast eyeliner wordt gecatalogiseerd als “Misty Me” dat gekenmerkt wordt door een prachtige glanzende zilveren kleur.

Substantie: het betreft een vloeibare eyeliner die makkelijk op het ooglid aan te brengen is.

Applicator: de applicator stift draagt alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en maakt het iets makkelijker om een lijntje of wing te tekenen.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met andere eyeliners, steekt het prijskaartje van de MAC Cosmetics boven alle gemiddelden uit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Permanente eyeliner

 

7. L’Oyé Semi-Permanent Makeup Stylon Casual Denim (13) – Eyeliner

 

Wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om voor een “PMU eyeliner” – ook wel “Permanente Make-Up Eyeliner” te kiezen waarbij de eyeliner met behulp van speciale apparaten in de bovenste huidlaag wordt getekend. Deze vorm van permanente eyeliner is uiteraard niet zelf aan te brengen en dient onder professioneel toezicht in een gerenommeerd schoonheidssalon te worden begeleid.

Vind je het idee van een permanente eyeliner net iets te drastisch dan zou je eventueel kunnen kiezen voor een zogenaamde semi-permanente eyeliner zoals dit exemplaar van L’OYÉ Cosmetics. Hierbij kies je voor een vloeibare eyeliner met een prachtige azuurblauw/groene kleur die zich de hele dag perfect aan de huid weet te vestigen.

Maar dat is uiteraard niet alles want de L’OYÉ eyeliner met bijbehorende applicator stift, blijkt ook nog eens dermatologisch getest, watervast én zelfs veganistisch wat zijn prijskaartje – in vergelijking met het voorgaande product van MAC – alvast lijkt te rechtvaardigen.

 

Voordelen:

Substantie: het betreft een vloeibare eyeliner met een prachtige ietwat opvallende azuurblauw/groene kleur.

Dermatologisch getest: de eyeliner werd uitvoerig dermatologisch getest en kan dan ook op ieder huidtype worden aangebracht.

Veganistisch: de eyeliner blijkt overigens niet alleen watervast en voorzien van een langhoudend kleureffect, maar is daarnaast ook 100% veganistisch.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel de prijs vast en zeker te rechtvaardigen valt, zou het voor sommige klanten alsnog een struikelblok kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eyeliners Koopgids

 

Staat er binnenkort een belangrijk event op de planning of heb je een leuk feestje met vrienden en vriendinnen in het vooruitzicht? Dan wil je er vast en zeker op je best uitzien. De juiste kleding en make-up – weliswaar voorzien van het perfecte streepje eyeliner – mogen dan ook alvast niet ontbreken. Maar welke eyeliner is nu eigenlijk de beste optie? En dien je bij de kleurbepaling eveneens rekening te houden met je huidtype en/ of oogkleur? Wij zoeken het graag voor jou uit in de onderstaande koopgids. Neem deze even rustig door alvorens de verschillende eyeliners en/ of aanbiedingen en promoties met elkaar te vergelijken.

Waarom kiezen voor een eyeliner?

Een outfit staat of valt met de juiste make-up. Zo kiezen heel wat vrouwen ervoor om hun look net dat tikkeltje meer kracht bij te zetten door gebruik te maken van de perfecte eyeliner. Een eyeliner is nu eenmaal de make-uptool bij uitstek om je ogen nog net iets meer in de verf te zetten. En hoewel het voor heel wat vrouwen een zenuwslopend karweitje betekent, is het tekenen van het perfecte lijntje eigenlijk eenvoudiger dan op het eerste gezicht misschien lijkt. 

Vandaag de dag kun je dan ook kiezen uit een bijzonder uitgebreid gamma aan verschillende eyeliners, diverse kleuren, mogelijkheden en prijscategorieën waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. Het is dan ook een goede aanbeveling om bij je keuze voor een bepaald type niet alleen rekening te houden met je verwachtingen en wensen maar tevens ook aandachtig te zijn voor je huidskleur/ type en de kleur van je ogen.

 

Het type eyeliner?

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk werd, bestaan er wel degelijk verschillende soorten eyeliners. Zo kunnen we een eerste onderscheid maken tussen de semi-permanente en de permanente eyeliners. De semi-permanente eyeliners zijn de degene die je standaard in diverse winkelketens en/ of schoonheidssalons kunt kopen. Dit onder de vorm van een eenvoudige potlood/ applicatorstift tot een vloeibare of ietwat gelachtige substantie.

De permanente eyeliners worden echter – onder het toeziend oog van professionele schoonheidscentra – onder de bovenste huidlaag getatoeëerd en blijven bijgevolg enkele weken/ maanden zichtbaar. Het voordeel hiervan is dat je je niet langer zorgen hoeft te maken over het perfecte lijntje. Anderzijds kun je de kleur van de eyeliner niet langer aanpassen aan je outfit.

 

Kleur in relatie tot huidtype en oogkleur

Ben je voor het idee gewonnen en wil je je outfit pimpen door aanschaf van de perfecte eyeliner? Dan is de kleur een belangrijke factor om rekening mee te houden. De tijd dat men enkel oog had voor een neutrale zwarte eyeliner, ligt ondertussen al ver achter ons. Tegenwoordig kun je opteren uit een breed spectrum aan diverse glanzende en/ of matte kleuren gaande van zwart tot bruin, zilver, wit, turquoise, roze, paars en geel; met of zonder glitters. Kortom, voor elk wat wils!

Toch willen wij jou aanraden om je bij je keuze – in meer of mindere mate – te laten leiden door je huids- én/ of oogkleur. Zo zullen mensen met een donkere huidtint en bijbehorende donkere ogen beter opteren voor felle kleurtjes zoals paars, roze, oranje en geel. Groene ogen en een relatief bleke huid komen dan weer optimaal tot hun recht in combinatie met peach, rode, licht oranje of nude tinten. Heb je vooral grijs/ blauwachtige ogen, kies dan voor kleuren met een blauwe en/ of paarse ondertoon. Ook zilver en tal van andere lichtgrijze of witte kleurtjes komen bij mensen met blauwe ogen perfect tot hun recht.

Extra kenmerken en bijkomende opties

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele bijkomende factoren die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het altijd handig indien de eyeliner gekenmerkt wordt vanwege een langhoudend effect, waarbij het perfecte lijntje makkelijk 24 uren weet stand te houden. Daarnaast is het eveneens een meerwaarde indien de eyeliner watervast én 100% waterproof is, veganistisch, biologisch en uitvoerig dermatologisch getest werd. Let wel; deze extra’s kunnen een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe moet je eyeliner aanbrengen?

Hoewel de meesten ervan overtuigd zijn dat een eyeliner in één enkele vloeiende beweging moet worden aangebracht, hoeft dat in werkelijkheid niet het geval te zijn. Zo zijn er zelfs heel wat (bekende) make-upartiesten die aanraden om de eyeliner in 2 fasen aan te brengen. Daarbij trek je een eerste lijn vanuit je binnenste ooghoek naar het midden van je ooghoek toe om vervolgens een tweede lijn aan te brengen vertrekkende vanuit je buitenste ooghoek naar binnen toe.

Gaat je voorkeur uit naar de befaamde “winged eyeliner” dan wordt aangeraden om steevast te starten langsheen de onderste wimperrand. Dit om de eenvoudige reden dat deze – weliswaar ter hoogte van de buitenste ooghoek – van nature heel lichtjes naar omhoog loopt. En laat dat nu precies de lijn zijn die je – bij het aanbrengen van een winged eyeliner – dient te volgen.

Q2: Welke kleur eyeliner kies je best voor groene ogen?

Heb je van nature groene ogen? Dan kies je maar beter voor rode kleuren en/ of kleuraccenten. Denk – naast rood – onder meer aan paars, oranje, peach, bruin, koper en bepaalde pruimkleuren. Met behulp van dergelijke kleuren kun je je prachtige groene kijkers nog eens extra goed in de verf zetten. Tegenwoordig bieden heel wat merken rode, paarse, bruine en oranje eyeliners aan.

 

Q3: Welke kleur eyeliner is geschikt voor blauwe ogen?

Mensen met blauwe ogen kiezen maar beter voor een donkere eyeliner – bij voorkeur de standaard zwarte kleur – in combinatie met donkerblauwe, paarse of juist hele lichte kleuren oogschaduw. Op die manier komen de blauwtinten in je ogen extra duidelijk aan bod.

 

Q4: Welke kleur eyeliner kies je in combinatie met bruine ogen?

Mensen die gezegend zijn met bruine ogen, hebben dan weer de mogelijkheid om te kiezen uit een breed palet aan diverse kleuren eyeliner. Afhankelijk van het effect dat je wenst te bereiken, zal het ene kleur eyeliner een betere aanbeveling blijken dan het andere. Zo worden kleuren als brons, koper en champagne aangeraden om een zachte blik te creëren terwijl kleuren als limoengroen, koningsblauw, zalm- of felroze voornamelijk bedoeld zijn om meer expressie in je blik te bekomen.

 

Q5: Hoe maak je een wing met eyeliner?

Zoals in het antwoord op de eerste vraag reeds min of meer duidelijk werd, is het aangewezen om de winged eyeliner langsheen de onderste wimperrand te starten. Vervolgens teken je een rechte lijn – al dan niet in 1 vloeiende beweging dan wel in kleinere stukjes – langs de oogrand. Daarbij luidt het advies van sommige make-upartiesten om het lijntje eerst dun aan te brengen en pas op het einde voller te tekenen.

Indien je minder ervaring hebt in het plaatsen van een prachtige wing, kun je altijd steunen op het principe van tape. Daarbij wordt een stukje tape van het uiteinde van je oog tot het puntje van je wenkbrauw geplakt, waarna je de wing enkel maar langsheen de tape hoeft te trekken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES