5 beste droogshampoos Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste droogshampoos – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Velen onder ons hebben al snel last van vet haar en moeten bijna dagelijks hun haar wassen. Op bepaalde momenten heb je daar echter net geen tijd of zin voor en dan kan een droogshampoo een snelle oplossing bieden. In onze huidige top 3 zul je al gauw merken dat je met de Andrelon Droogshampoo Verrassend Volume vast en zeker een degelijk product in huis haalt. Je doffe en futloze haardos krijgt meteen een flinke boost zodat je weer stralend voor de dag komt. Ook de Batiste Tropical Droogshampoo blijkt een uitstekende keuze te zijn om droog en beschadigd haar er weer tiptop te laten uitzien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste droogshampoos (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een droogshampoo voor gekleurd haar? Of gaat je voorkeur uit naar een natuurlijke droogshampoo om je haar te behandelen? Gezien het ruime assortiment lijkt het niet onlogisch om jezelf de vraag te stellen welke droogshampoo nu eigenlijk het beste is voor jouw haartype. Daarom hebben we alvast de hulp en het advies gevraagd aan enkele haarstylisten om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste droogshampoo uitkiest.

 

1. Andrelon Droogshampoo Verrassend Volume – 6x 245 ml – Voordeelverpakking

 

De Andrelon droogshampoo is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Hij blijkt tevens één van de populairste producten te zijn in onze selectie en dat kunnen we wel merken in de online reviews waar hij van bijna elke klant een uitstekende beoordeling kreeg. 

Wanneer je vaak last hebt van slap en futloos haar, dan is dit product van Andrelon een welkome hulp. Hij zorgt ervoor dat de overtollige talg bij de haarwortels vlot wordt geabsorbeerd zodat je haardos er tussen 2 wasbeurten altijd verzorgd uitziet. Je stralende look wordt zelfs nog een tikkeltje stijlvoller omdat hij met collageen werd verrijkt wat voor een soort lift-up zorgt om meer volume te creëren.

Daarnaast is deze droogshampoo in sprayvorm voor elk haartype geschikt zodat iedereen er gebruik van kan maken. Dit product wordt geleverd in een pakket met 6 flacons die een inhoud van 245 ml hebben zodat je voor een hele tijd bent voorzien. 

 

Voordelen: 

Haartype: deze droogshampoo kan op elk haartype worden gebruikt om je lokken er tussen 2 wasbeurten door fris te laten uitzien.

Gebruiksgemak: de droogshampoo in sprayflacon kan heel eenvoudig worden aangebracht waardoor elke leek hem kan gebruiken.

Resultaat: doordat hij met collageen werd verrijkt, zal hij de haarwortel een soort lift geven zodat je haar meer volume krijgt.

Verpakking: deze voordeelverpakking bevat 6 flacons van 245 ml zodat je meteen voldoende voorraad in huis hebt.

 

Nadelen: 

Toepassing: enkele klanten merken op dat dit product niet geschikt is om meerdere dagen na elkaar te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Batiste Tropical Droogshampoo – 6x 200 ml – Voordeelpakket

 

De Batiste droogshampoo wordt geleverd in een voordeelverpakking van 6 spuitbussen met een inhoud van 200 ml. Hij kan heel eenvoudig vanop een afstand van 10 cm worden aangebracht om hem vervolgens na een korte inwerktijd van slechts 1 minuut terug uit te borstelen om zo het beste resultaat te bekomen.

Doordat hij verrijkt is met rijstzetmeel zullen alle overtollige oliën en vetten op de hoofdhuid optimaal worden geabsorbeerd zodat je haardos er terug schoon en verzorgd uitziet. Bovendien zorgt hij voor een mooie glans, extra volume en textuur waardoor hij tevens geschikt is om opsteekkapsels in model te houden.

Deze heerlijk ruikende shampoo met zijn frisse geur van kokos en tropisch fruit kan voor alle haartypes worden aangewend en is bijzonder adequaat voor vet haar. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze droogshampoo kent een korte inwerkperiode van slechts 1 minuut waarna het product al terug kan worden uitgeborsteld.

Verpakking: het pakket bestaat uit 6 sprays met een inhoud van 200 ml zodat je voor een lange tijd bent voorzien.

Toepassing: hij kan op elk haartype worden aangewend en is heel efficiënt om vet haar te behandelen.

Geur: dit product heeft een frisse geur van kokos en tropische bloemen waardoor je hcaar de ganse dag heerlijk ruikt.

 

Nadelen: 

Witte schijn: enkele klanten merken op dat er een lichte witte waas op het haar achterblijft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Moroccanoil Droogshampoo Light Tones – 205 ml

 

Moroccanoil wordt door velen als het beste merk beschouwd voor haar- en huidverzorgingsproducten. Deze Moroccanoil droogshampoo werd speciaal ontwikkeld voor haar dat snel vettig wordt zodat je altijd piekfijn de deur uit kunt.

Er werd voor deze samenstelling een ruime hoeveelheid talk gebruikt wat ervoor zorgt dat de overtollige talg en onfrisse geurtjes maximaal worden geabsorbeerd. Bovendien werd hij verrijkt met arganolie die lila ondertonen bevat waardoor dit een geschikt product is om op lichtere haartinten te gebruiken. Zijn doeltreffendheid wordt nog net iets meer bekrachtigd door de uv-filterende formule die een adequate bescherming biedt tegen schadelijke zonnestralen.

De droogshampoo wordt aangeboden in een handige en mooie sprayflacon met een inhoud van 205 ml zodat je hem gemakkelijk in je handtas kunt opbergen om overal mee naartoe te nemen. We merken dat er voor dit product nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Haarkleur: deze Morrocanoil haarshampoo bevat arganolie met lila ondertonen waardoor dit product heel geschikt is voor mensen met blonde en licht gekleurde haren.

Haartype: door de rijke aanwezigheid van talk, is dit product ideaal om vet haar te behandelen.

Beschermend: doordat deze droogshampoo over een uv-beschermende formule beschikt, worden de zonnestralen maximaal gefilterd en hebben deze bijgevolg geen schadelijk effect op je haardos.

Formaat: de spuitfles heeft een inhoud van 205 ml en handig formaat zodat je hem vlot kunt opbergen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze droogshampoo in de duurste prijsklasse valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nivea – Fresh Revive Dry Hair Shampoo With Bright

 

De droogshampoo van Nivea heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij in bijna elk budget past. Dit product voor lichte haartinten is perfect om tussen 2 wasbeurten, je haardos goed te reinigen zodat je met een verzorgde coupe de deur uit kunt.

Hij kent een sterk absorberend vermogen waardoor de olieachtige substantie bij de haarwortels en op de hoofdhuid maximaal wordt verwijderd. Daarenboven zal hij het haarvolume herstellen en een aangename textuur aanbrengen zodat je lokken terug veerkrachtig worden en je bijgevolg een piekfijn resultaat bekomt.

Verder kan deze droogshampoo op elk haartype worden aangewend waardoor het ganse gezin er gebruik van kan maken. Doordat deze spuitbus een handig formaat heeft met een inhoud van 200 ml, kun je hem gemakkelijk overal meenemen. Er werden voor dit vrij recente product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Werking: dit product heeft een sterk absorberende werking waardoor alle onreinheden en vet uit het haar worden verwijderd.

Veerkrachtig: doordat hij op de lokken enige structuur aanbrengt, wordt er meer veerkracht en volume gecreëerd wat voor een stralende en verzorgde look zorgt.

Haartype: deze droogshampoo kan zonder probleem op elk haartype worden gebruikt.

Het prijskaartje: de Nivea droogshampoo voert de laagste prijs in onze lijst zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Haarkleur: we merken dat deze uitvoering enkel geschikt is voor lichte haartinten waardoor donkere types voor een andere versie zullen moeten kiezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wash + Blow Clean Supreme (dry Shampoo) 180 Ml

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, kun je deze droogshampoo tijdelijk aan een voordelige prijs aanschaffen als je meerdere stuks aankoopt. Het product wordt aangeboden in een sprayflacon met een inhoud van 180 ml waardoor hij vrij compact is om in je handtas mee te nemen.

De heerlijk geurende droogshampoo van Aussie kan op alle haartypes en -kleuren worden toegepast en zorgt voor een frisse coupe met veel volume zodat je steeds een verzorgde look hebt. Doordat hij over een sterke absorberende werking beschikt, zullen alle onzuiverheden en overtollige talg optimaal worden verwijderd waardoor je haren eruit zien alsof ze pas gewassen zijn.  

Hij kan bovendien eenvoudig worden aangebracht en na een korte inwerkperiode hoef je nog enkel het residu met de haardroger te verwijderen. We konden voor dit vrij recente product nog geen reviews terugvinden.

 

Voordelen: 

Verpakking: de Aussie droogshampoo wordt geleverd in een sprayflacon met een inhoud van 180 ml waardoor hij een handig formaat heeft om hem vlot te kunnen meenemen.

Geur: dankzij zijn heerlijke geur zal je haardos de ganse dag fris en aangenaam ruiken.

Werking: het product is sterk absorberend zodat hij alle onzuiverheden en de vette substantie zal wegnemen om je lokken er glanzend en schoon te laten uitzien.

Gebruiksvriendelijk: de resten van de droogshampoo kunnen na de inwerktijd gemakkelijk met een haardroger worden verwijderd.

 

Nadelen: 

Haarkleur: hoewel deze droogshampoo op elke haarkleur kan worden aangebracht, bestaat de kans dat hij op donkere haartinten een licht schijn achterlaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Droogshampoos Koopgids

 

Wanneer je tussen 2 wasbeurten merkt dat je lokken er niet meer zo fris uitzien, kan het een goede aanbeveling zijn om in een degelijke droogshampoo te investeren. Maar wat is nu juist een droogshampoo en hoe gebruik je dit product? En zijn er ook verschillende soorten? Door even onze koopgids te bekijken zul je al snel wat wijzer worden. Neem ook even rustig de tijd om alle aanbiedingen in de diverse testen te vergelijken voor je een keuze maakt.

Wat is droogshampoo en de voordelen van dit product

Droogshampoo is eigenlijk niet meer en niet minder dan een shampoo in poedervorm. Hij werd speciaal ontwikkeld om je haardos tussen 2 wasbeurten door zonder water te reinigen waardoor het lijkt of je lokken pas gewassen zijn.

Na het sporten, tijdens de warme zomermaanden of na een zware inspanning op het werk is het niet altijd mogelijk om meteen je haren te wassen. Door een droogshampoo te gebruiken, zal je haardos er in een oogwenk terug stralend en fris uitzien. Het product zal de overtollige talg op de hoofdhuid absorberen waardoor je coupe terug volume krijgt, mooi glanst en tevens zullen de schilfertjes verdwijnen.

Daarnaast is het gebruik van droogshampoo een uitstekend hulpmiddel om bijvoorbeeld opsteekkapsels in model te brengen. De meeste varianten zijn dan ook in een handige kleine spuitbus verpakt zodat je hem gemakkelijk in je handtas, sport- of rugzak kunt opbergen om overal mee naartoe te nemen.

 

De verschillende soorten en de haartypes

Er zijn 3 belangrijke types droogshampoo die zich onderscheiden door de manier waarop ze moeten worden aangebracht. Het product in poedervorm lijkt erg veel op talkpoeder en wordt voornamelijk op de haarwortels aangebracht om de overtollige talg op de hoofdhuid te verwijderen. De droogshampoo in crèmevorm heeft dan weer een romige structuur waardoor je hem gemakkelijker over de volledige lengte van je haardos kunt verdelen zodat je een natuurlijker resultaat bekomt.

Droogshampoo in sprayvorm is heel eenvoudig te gebruiken en dit is dan ook de best verkochte variant. Deze shampoo is eigenlijk vergelijkbaar met de versie in poedervorm, maar doordat de spray het product gelijkmatiger verspreidt, kan hij veel eenvoudiger over het haar en de wortels worden verdeeld.

Net zoals bij de gewone shampoos kun je droogshampoo voor verschillende haartypes terugvinden. Het is dus belangrijk om even na te gaan of je een product voor fijn of dik haar nodig hebt en of je haar vettig en zwaar is of eerder droog en futloos. Er zijn trouwens ook droogshampoos voor gekleurd haar die een speciale formule bevatten waardoor je lokken naast het reinigen tevens van een vleugje kleur worden voorzien om bijvoorbeeld de uitgroei wat bij te werken.

Hoe moet je droogshampoo aanbrengen

Elk product kent een specifieke gebruiksaanwijzing die je best zorgvuldig kunt opvolgen om een optimaal resultaat te bekomen. Toch kunnen we je enkele handige tips geven over het gebruik van droogshampoo in sprayvorm. Zo is het heel belangrijk dat je haar altijd volledig droog is voor het product wordt aangebracht. 

Eerst moeten je lokken grondig worden geborsteld zodat de droogshampoo overal gelijkmatig kan intrekken. Nadat je de sprayflacon goed hebt geschud, kan het product met een afstand van 20 à 30 cm op het haar worden gesprayd. Bij voorkeur start je eerst met de wortels aan de voorkant en zijkanten van je kruin en dan pas doe je de achterkant en in de nek. Op de zones waar je haren iets vetter lijken, kun je meer product aanbrengen om betere resultaten te verkrijgen.

Terwijl de droogshampoo wordt aangebracht, masseer je het product goed in je haar zodat je volledige haardos een gelijkmatige structuur krijgt. Na een inwerktijd van 2 à 3 minuten mag je je haren nog even goed borstelen of je kunt je vingers gebruiken om zichtbare resten te verwijderen. Voor deze laatste stap is een haardroger op de laagste temperatuurstand eveneens een handig hulpmiddel om het residu weg te blazen. Nu ben je klaar en kun je de deur uit met een coupe dat eruitziet alsof het pas gewassen is.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is droogshampoo en hoe gebruik je het?

Droogshampoo is eigenlijk gewoon shampoo, maar dan in poedervorm. Het product is speciaal ontwikkeld om je haar er schoon en fris te laten uitzien zonder dat er water aan te pas komt. Het product zal je haren en hoofdhuid reinigen, absorbeert de overtollige talg en zorgt ervoor dat schilfertjes verdwijnen. Hierdoor krijg je terug een levendige haarkleur en meer volume zodat het lijkt of je haren pas echt gewassen zijn.

De meest voorkomende droogshampoo is de versie in sprayvorm en die kun je heel eenvoudig aanbrengen. Nadat je het haar goed geborsteld hebt, kun je het product vanop een afstand op je haarwortels sprayen terwijl je de shampoo goed in je lokken masseert om overal een gelijkmatige textuur te bekomen. Na een inwerktijd van 2 à 3 minuten mag je je haardos borstelen om alle resten te verwijderen. Je kunt hiervoor trouwens ook je vingers gebruiken of je blaast met een haardroger op de laagste stand eens goed door je haar.

Q2: Hoe werkt droogshampoo?

Je hoofdhuid is met haarzakjes of follikels bedekt. Hieruit groeien niet alleen haren, maar de haarzakjes produceren ook talg om je kruin te verzachten en het haar een zekere structuur te geven. Bovendien biedt deze olieachtige substantie een natuurlijke bescherming voor je hoofdhuid en tevens maakt het je haar zachter. 

Echter, wanneer er zich teveel talg heeft opgehoopt, zal je haar er vettig uitzien waardoor je coupe niet meer fris oogt. Droogshampoo bevat actieve ingrediënten die gebaseerd zijn op alcohol en/of zetmeel (talk) om de olie en het zweet te absorberen. Door een dergelijke shampoo te gebruiken, zal de overtollige talg worden opgenomen en ziet je haar er terug schoon uit. Vaak worden er lekkere geurtjes aan toegevoegd zodat je lokken altijd heerlijk fris ruiken.

 

Q3: Waar kun je droogshampoo kopen?

Droogshampoo is al een hele tijd op de markt en je kunt het product tegenwoordig in bijna elk warenhuis kopen. Wanneer je even langs de drogisterij loopt of je kijkt in de vele webshops, dan zul je zeker een droogshampoo kunnen vinden die aan al jouw wensen voldoet. Sommige kappers hebben diverse varianten in hun assortiment en je krijgt er meteen hun deskundig advies bij. Het product wordt trouwens in verschillende prijsklassen aangeboden waardoor je al shampoos kunt aankopen vanaf gemiddeld 12 euro.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE