5 beste castoroliën Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste castoroliën – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het meest veelzijdige en natuurlijke wondermiddel om in huis te halen, is castorolie. De olie is doeltreffend voor persoonlijk gebruik en hij kan ook worden ingezet om huis-tuin-en keukenprobleempjes op te lossen. We hebben alvast 3 exemplaren voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je merken dat de Your Beauty Tree ® Wimper Serum castorolie een uitstekend product is om de natuurlijke groei van je wimpers te stimuleren. Of misschien gaat je voorkeur uit naar de Holland Rose® Luxury Beauty? Deze castorolie laat niet alleen je wimpers langer en voller lijken, maar hij biedt je tevens tal van andere gebruiksmogelijkheden.

ModeMode
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste castoroliën (Reviews) van 2024

 

Wanneer je een natuurlijk product zoekt om allerlei huid- en haarprobleempjes op te lossen, kunnen we het advies geven om in een degelijke castorolie te investeren. Wil je graag een castorolie om op je gezicht te gebruiken? Of gaat je voorkeur uit naar castorolie die de haargroei stimuleert? We hebben alvast 5 toppers uitgezocht om aan jou voor te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste castorolie uitkiest die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Your Beauty Tree ® Wimper Serum Met Echte Castor Olie 

 

De castorolie van Your Beauty Tree valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij voor bijna iedereen goed toegankelijk is. Hij wordt in een verpakking van 10 ml aangeboden en je krijgt er ook nog een handig borsteltje bij om de castorolie op je wimpers aan te brengen. 

De koudgeperste olie zorgt ervoor dat je wimpergroei extra wordt gestimuleerd zodat je na 4 tot 6 weken reeds zult merken dat ze er voller, langer en gezonder uitzien. Doordat de olie diep in de haarwortels trekt en deze van binnenuit versterkt, zul je pas na 3 maanden het uiteindelijke resultaat verkrijgen.

Bovendien kan deze olie ook op de wenkbrauwen en hoofdhuid worden gebruikt om een vollere haardos te krijgen en je kunt hem tevens als gezichtsreiniger aanwenden. Deze castorolie is trouwens dermatologisch getest en kan dagelijks worden toegepast. In de reviews merken we dat dit product de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het wimperserum wordt met een fijn wimperborsteltje geleverd waarmee je hem gemakkelijk op de wimpers kunt aanbrengen.

Toepassing: hij zorgt niet alleen voor vollere en langere wimpers, maar je kunt hem ook gebruiken om de haargroei van de wenkbrauwen en je haardos te stimuleren. Daarnaast is hij bijzonder doeltreffend om de gezichtshuid te reinigen. 

Verpakking: de wonderolie is in een donkergekleurd glazen flesje verpakt om het product optimaal te kunnen bewaren. De handige afsluitdop met pipet zorgt er overigens voor dat je de olie perfect kunt doseren.

De prijs: doordat hij in de laagste prijsklasse valt en bijzonder zuinig kan worden gebruikt, is hij ook bereikbaar voor mensen die minder te besteden hebben.

 

Nadelen: 

Eindresultaat: we merken op dat je best wel wat geduld moet opbrengen voor je het uiteindelijke resultaat kunt waarnemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Holland Rose® Luxury Beauty – 100% organisch en koudgeperst – Black Jamaican 

 

De Black Jamaican castorolie van Holland Rose is één van de populairste producten in onze lijst met toppers. De wonderolie wordt verkocht in een donker glazen flesje met een inhoud van 10 ml dat tevens voorzien is van een afsluitdop met pipet zodat je er zuinig mee kunt omgaan. 

Daarnaast wordt er ook een mooi bamboe wimperborsteltje meegeleverd om de wimperolie precies te kunnen aanbrengen. Doordat de ricinusolie voor een goede stimulans van de haargroei zorgt, zullen je wimpers en wenkbrauwen er veel voller uitzien. Wanneer je het product elke avond gebruikt, kun je na 4 tot 6 weken reeds merken dat je wimpers er gezonder uitzien. Het eigenlijke resultaat is pas na 3 maanden goed zichtbaar.

Bovendien bestaat deze Black Jamaican uit 100% pure en koudgeperste olie waardoor je hem gemakkelijk met andere schoonheidsproducten kunt mengen om bijvoorbeeld de huid te voeden of het gezicht te reinigen. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop, maar dat niet iedereen hetzelfde resultaat bekomt.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze castorolie kan veelzijdig worden toegepast om de haargroei te stimuleren, de huid te reinigen en deze te voeden.

Verpakking: het glazen flesje bevat 10 ml wonderolie die je, dankzij de afsluitdop met pipet, perfect kunt doseren. 

Behandeling: door elke avond met het borsteltje de olie op de wimperaanzet aan te brengen zul je na 4 tot 6 weken al verandering zien.

Samenstelling: deze Black Jamaican castorolie is een 100% pure en koudgeperste olie zodat je hem voor allerlei toepassingen kunt gebruiken.

 

Nadelen: 

Effectiviteit: we merken dat deze olie niet bij iedereen optimaal werkt waardoor het uiteindelijke resultaat verschillend kan zijn. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nooqi – Castorolie – 100% Puur – Biologisch – Koudgeperst – Voor Huid, Haar & Gezicht 

 

Nooqi wordt door velen als het beste merk beschouwd voor biologische producten die bij de dagelijkse lichaamsverzorging kunnen worden ingezet. Deze olie komt trouwens in een glazen amberkleurige verpakking en hij is verkrijgbaar met een inhoud van 50 of 100 ml zodat je ganse gezin hem kan gebruiken.

Bovendien is deze castorolie voor de huid en het haar een pure biologische en koudgeperste olie die je dagelijks kunt toepassen. Door zijn diepe indringende hydratatie zal de wonderolie de huid optimaal voeden en soepel houden waardoor je veel minder fijne lijntjes hebt en rimpels worden tegengegaan. Hij zorgt er overigens ook voor dat je haar voller en steviger wordt zodat je een weelderige haardos verkrijgt. 

Daarnaast kan hij als wimper- en wenkbrauwserum worden aangewend om een stralende blik te bekomen. Doordat deze castorolie volledig vegan en dierproefvrij is, kun je hem met een gerust gemoed gebruiken. In de reviews merken we dat deze olie een uitstekende beoordeling met het maximale aantal sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de Nooqi castorolie kan zowel voor het haar als op de huid worden gebruikt.

Hydraterend: hij heeft een reinigende en hydraterende werking waardoor de huid terug soepel wordt en huidveroudering wordt tegengegaan.

Samenstelling: deze koudgeperste olie is een 100% organisch product zodat hij ook geschikt is voor vegan gebruikers.

Verpakking: de olie is verkrijgbaar in amberkleurige glazen flesjes met een inhoud van 50 of 100 ml. De afsluitdop met handig doseerpipet zorgt voor een zuinig gebruik.

 

Nadelen: 

Niet drinkbaar: deze castorolie kun je niet drinken en bijgevolg is hij enkel geschikt voor uitwendig gebruik. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Castor Olie, Wonderolie 20ml Pipetfles Puur – Plantaardige Castorolie

 

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijg je deze wonderolie aan een goedkope prijs als je meerdere verpakkingen gaat aankopen. De Butterfly castorolie wordt aangeboden in een glazen pipetfles met een inhoud van 20 ml die je gemakkelijk kunt doseren zodat je hem zuinig kunt toepassen.

Doordat deze castorolie 100% plantaardig en koudgeperst is, heeft hij een iets dikkere consistentie dan de meeste andere oliën die je op de markt kunt vinden. Bovendien bevat hij veel ricinolzuur waardoor hij een verzachtende en kalmerende werking heeft en het haar en de huid optimaal zal voeden en verzorgen. Deze castorolie wordt trouwens vaak door mannen gebruikt om hun snor en baard te verzorgen.

Verder beschikt deze olie eveneens over bacteriedodende en ontstekingsremmende eigenschappen zodat je hem gerust op open wonden kunt aanbrengen om het genezingsproces te bevorderen. Verder kent deze Butterfly castorolie voorlopig geen bijwerkingen en hij is dierproefvrij. In de reviews zien we dat de klanten dit product 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Verzorgend: de vochtinbrengende castorolie zorgt voor een optimale hydratatie zodat de verouderde huid soepel blijft en rimpels worden tegengegaan. Daarnaast biedt hij een uitstekende verzorging voor mannen met baard en/of snor.

Huidtypes: doordat hij rijk is aan ricinolzuur of Omega-9 vetzuren, is hij geschikt voor zeer gevoelige huidtypes. 

Ontstekingsremmend: dankzij zijn bacteriedodende eigenschappen vormt hij op open wonden een soort barrière zodat infecties worden afgewend.

Dierproefvrij: deze castorolie werd niet op dieren getest en hij is tevens geschikt voor vegan gebruikers.

 

Nadelen: 

Consistentie: doordat deze olie koud wordt geperst en volledig uit pure castorolie bestaat, heeft hij een dikkere consistentie waardoor hij minder goed door de huid wordt opgenomen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dode zee producten – Professionele shampoo voor sterke haargroei 

 

 

Het product van Yofing Dead Sea Minerals is een professionele shampoo die met castor- en hennepolie verrijkt is om de haargroei te bevorderen. Bovendien kan hij op elk haartype worden gebruikt en zorgt hij ervoor dat de haren niet gaan afbreken.

Doordat hij Omega-9 vetzuren bevat zal hij de haarwortels en de lengtes van binnenuit versterken zodat je haardos optimaal tegen verontreinigende stoffen en hitte beschermd is. Zelfs na een föhnbeurt zullen je haren pluisvrij zijn en je verkrijgt een mooie glans waardoor je coupe er stralend en verzorgd uitziet. Hij is trouwens ideaal wanneer je je haren mooi glad wilt krijgen zonder dat het na een tijdje alweer gaat kroezen.

Verder kan deze haarshampoo met castorolie zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt om het haar van bij de haarwortels te herstellen en haaruitval tegen te gaan. Er werden voor dit vrij recente product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Uniseks: deze shampoo is geschikt voor mannen en vrouwen en hij kan op elke haarkleur worden aangebracht.

Verzorgend: door de combinatie van hennep- en castorolie bevat dit product vrij veel ricinolzuur waardoor de haren optimaal worden verzorgd.

Versterkend: de vochtinbrengende crème shampoo zal het haar van binnenuit versterken zodat haarbreuk en haaruitval wordt vermeden.

Beschermend: hij zal het haar tegen hitte en anti radicalen beschermen waardoor je een mooie gladde en glanzende haardos verkrijgt.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat de producten van Yofing Dead Sea Minerals vrij prijzig zijn zodat ze niet in elk budget zullen passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Castoroliën Koopgids

 

Als je op zoek bent naar een natuurlijk product om allerlei huis-tuin- en keukenprobleempjes op te lossen, is het een goede aanbeveling om voor castor- of wonderolie te kiezen. Maar wat is dat nu precies die castorolie en waarvoor kun je hem zoal gebruikten? Neem even rustig de tijd om alle producten in de verschillende testen te bekijken en vergelijken. In de diverse webshops zijn er trouwens altijd wel leuke aanbiedingen te vinden.

Wat is castorolie

De Ricinus Comminus of castorboom wordt door zijn extreem snelle groei ook wel eens wonderboom genoemd. Deze boom, die oorspronkelijk enkel in Indië, het oosten van Afrika en rond het zuidoostelijk gebied aan de Middellandse Zee te vinden was, levert de zaden waaruit castorolie wordt gewonnen. Doordat de zaden tijdens de periode van de slavenhandel massaal werden geëxporteerd, gedijt de boom tegenwoordig overal in het Mediterrane gebied. 

De oude Egyptenaren gebruikten deze olie reeds 4000 jaar voor Christus omwille van zijn medicinale eigenschappen. Daarnaast werd hij ingezet om het ultieme schoonheidsideaal te bekomen. Tijdens de Middeleeuwen werd de olie vaak aangewend om huidziektes te behandelen en in onze hedendaagse tijd wordt castorolie vooral gebruikt om de huid te voeden, de haardos te verzorgen en het haar voller te laten lijken.

Castor-of ricinusolie bevat in zijn zuivere vorm een samenstelling van ongeveer 90% enkelvoudig onverzadigd omega 9-vetzuur of ricinolzuur. Dit zuur verwijdert alle onzuiverheden waardoor hij onder andere helpt om de balans van de huid en hoofdhuid te herstellen. Tevens bevat de wonderolie omega 3 en omega 6 vetzuren die van wezenlijk belang zijn om de huid en de haarstructuur soepel te houden zodat de verouderingsverschijnselen worden tegengegaan.

 

Waarvoor wordt castorolie gebruikt

Wonderolie of castorolie kent oneindig veel toepassingen waarvan we je er toch enkele willen voorstellen. Zo is het een bijzonder krachtig laxeermiddel dat de darmspieren extra stimuleert en ervoor zorgt dat constipatie tijdelijk en snel wordt opgelost. De olie bevordert de doorbloeding tijdens de menstruatie zodat de daarmee gepaarde pijn sterk wordt verminderd en hij helpt bovendien ook bij de behandeling van cysten en baarmoederfibromen. 

Door een beetje ricinusolie op de buik van je baby te wrijven, zal je kleintje minder ongemak ondervinden wanneer hij/zij krampjes heeft. Dankzij de rijkelijke aanwezigheid van ricinolzuur wordt castorolie vaak aan crèmes en lotions toegevoegd om de huid optimaal te hydrateren en rimpels te bestrijden. Hij werkt trouwens bijzonder effectief bij de behandeling van acne omdat hij de ontstekingsgerelateerde symptomen zal reduceren waardoor je veel minder puistjes hebt.

Verder helpt de olie bij het bestrijden van schimmels die voor tandvlees- en wortelkanaalinfecties zorgen, iets wat vaak voorkomt bij mensen die een tandprothese dragen. Daarnaast bezit hij eveneens wondhelende eigenschappen en vormt hij een barrière tegen bacteriën om de kans op een infectie te verminderen. Door zijn ontstekingsremmende effecten zal hij een optimale pijnverlichting bieden en de droge geïrriteerde huid behandelen bij patiënten die aan psoriasis lijden. 

 

Het gebruik

Hoewel wonderolie rechtstreeks op de huid kan worden aangebracht, is het toch aangeraden om vooraf even te testen of je eventueel allergische bent. De olie heeft trouwens een iets dikkere consistentie dan andere etherische oliën waardoor hij niet volledig in de huid trekt en er bijgevolg altijd wel een dun laagje achterblijft. Je kunt dit echter perfect oplossen door de castorolie met een fijnere olie zoals olijf-, argan- of jojoba olie te vermengen om een betere huidopname te bekomen.

Bij de behandeling van acne verkrijg je het beste resultaat door ricinusolie met een druppel eucalyptus- of lavendelolie te mengen. Wanneer je de olie als anti-aging middeltje wilt gebruiken om vroegtijdige rimpels te vermijden, neem je 1 theelepel castorolie, 1 theelepel jojoba olie en je voegt er 2 druppels lavendelolie aan toe. Er is ook nog de “oil cleansing method”, een populaire 30 dagen durende reinigingskuur die bijzonder populair is om het gezicht met behulp van oliën te reinigen.

Om een vette huid van onzuiverheden te ontdoen, neem je 1/3 castorolie met 2/3 olijfolie terwijl een gecombineerd huidtype meer baat heeft bij ¼ ricinusolie en ¾ zonnebloem- of olijfolie. Een droge huid kun je dan weer beter met olijfolie en slechts enkele druppels wonderolie reinigen. Door elke avond met een mascaraborsteltje wat wonderolie op je wenkbrauwen en/of wimpers aan te brengen zal de olie goed kunnen intrekken om zo de haargroei te stimuleren. 

De bijwerkingen van wonderolie

Doordat je castorolie ook kunt innemen om constipatie te behandelen, moet je wel met enkele zaken rekening houden. Het is raadzaam om de olie niet zomaar te consumeren omdat overmatig gebruik tot krampen, diarree, overgeven en misselijkheid kan leiden. De olie is een sterk laxerend middel waardoor hij niet langer dan 7 dagen na elkaar mag worden gebruikt. Voor je de olie gaat innemen, kun je trouwens beter eerst advies aan je geneesheer vragen en dien je de gebruiksaanwijzing strikt te volgen.

Voor zwangere vrouwen wordt het gebruik van castorolie afgeraden omdat dit tot een vroeggeboorte kan leiden. Bovendien mag de olie niet aan kinderen onder de 10 jaar worden geven tenzij de kinderarts dit uitdrukkelijk aanbeveelt. Bij uitwendig gebruik worden er heel weinig bijwerkingen genoteerd zodat de olie bij de meeste mensen veilig op de huid kan worden aangebracht. Wanneer je zeker wilt zijn dat je geen allergische reacties krijgt, kun je de olie voor gebruik eerst op een klein stukje huid testen. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waarvoor wordt castorolie gebruikt?

Castorolie wordt bij een grote verscheidenheid aan kwaaltjes aangewend. Hij beschikt niet alleen over geneeskrachtige eigenschappen, maar de olie kan ook als schoonheidsmiddeltje worden ingezet. Castorolie is bijvoorbeeld ideaal om je wenkbrauwen en wimpers meer volume en lengte te geven. Hij geeft een boost aan je droge en doffe haar en de olie zal tevens je nagels versterken waardoor ze minder snel afbreken. 

Daarnaast is het een adequaat middel om je huid op een natuurlijke manier te voeden zodat deze er fris en stralend uitziet. Door zijn ontstekingsremmende eigenschappen kun je hem gebruiken als massageolie op plaatsen waar je artritis hebt en de olie helpt bij verstopping of ademhalingsproblemen. Op diverse websites kun je trouwens volledige lijsten terugvinden waar je de toepassingen van castorolie kunt terugvinden.

Q2: Waar kun je castorolie kopen?

In elke drogisterij en biowinkel kun je meestal castorolie aankopen. Daarnaast is de olie ook bij de apotheek en in diverse webshops te vinden waar natuurlijke producten worden aangeboden. Je kiest bij voorkeur voor een zuivere castorolie die weinig tot geen toevoegingen bevat om maximaal van al zijn eigenschappen te kunnen genieten. Bij aankoop kun je best even controleren of de castorolie een specifieke toepassing heeft omdat sommige producten bijvoorbeeld niet geschikt zijn voor inwendig gebruik.

 

Q3: Hoe moet je castorolie gebruiken en hoe vaak?

Je kunt castorolie vermengen met een fijnere olie zoals bijvoorbeeld amandel-, argan- of jojoba olie zodat je hem als serum kunt inmasseren om je huid optimaal te hydrateren. Deze verdunde olie kan 2 à 3 maal per week op je gezicht worden aangebracht om de huid tot in de diepste lagen te voeden. Daarnaast kun je castorolie ook zuiver gebruiken om je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen. Als je enkele druppels van de olie in je badwater doet, krijg je een heerlijk zachte huid die net zoals een babyvelletje aanvoelt.

 

Q4: Wat is castorolie?

Castorolie wordt ook wel wonderolie of ricinusolie genoemd. Het is een plantaardige olie die door de eeuwen heen voor allerlei toepassingen werd gebruikt. De olie wordt gewonnen uit de vrucht van de Ricinus Communis of wonderboom die oorspronkelijk enkel in India, Oost-Afrika en het zuidoostelijke gebied van de Middellandse Zee groeide.

Tijdens de periode van de slavenhandel werden de zaden naar het Caraïbisch gebied meegevoerd waardoor de bomen hier tegenwoordig weelderig groeien. De zaden of bonen van de wonderboom bestaan uit 90% ricinolzuur en leveren na persing een 100% zuivere olie die voor medicinale- en schoonheidsdoeleinden kan worden gebruikt.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE