Laatste update: 26.01.21

 

Beste epilators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er zijn verschillende manieren om ongewenste lichaamsbeharing te verwijderen. Door gebruik te maken van een epilator heb je in een wip opnieuw gladde benen en ben je toch wel enkele weken van die vervelende haartjes verlost. Om het voor jou wat eenvoudiger te maken hebben we er 3 uitgekozen om eens de voor- en nadelen te bekijken. Zo merk je dat het Braun Silk-épil SensoSmart epileerapparaat ook draadloos onder de douche kan worden gebruikt. De Carmen 2-in-1 Advance Satin Set heeft een verwisselbare kop waardoor het een epileerapparaat en een Ladyshave in één toestel is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Epilators Koopgids

 

Door een epilator te gebruiken ben je een tijdje voorzien van een mooie en gladde huid. We geven je graag het advies om te kiezen voor een degelijk apparaat dat over voldoende pincetjes of klemmetjes beschikt. Daarnaast is een goede snelheid ook heel belangrijk  om de behandelingen zo pijnloos mogelijk te  kunnen uitvoeren. Er zijn diverse aanbiedingen op de markt die verschillende functies met één apparaat mogelijk maken. Neem rustig je tijd om alles eens goed te vergelijken alvorens je keuze te maken.

Wat is een epileerapparaat en waarvoor wordt het gebruikt

Een epileerapparaat is een elektrisch toestel waarmee de lichaamsharen worden verwijderd. In tegenstelling tot een scheerapparaat worden de haren niet geschoren maar volledig uit het haarzakje verwijderd. Ze worden als het ware uit de huid getrokken zodat het haar en de wortel volledig weg zijn. Een epileertoestel kun je gebruiken op de benen, de oksels, de bikinilijn en voor het gezicht. Een behandeling met een epilator is wel wat pijnlijk waardoor je nadien toch enkele uurtjes een gevoelige huid zult hebben.

Met een degelijk toestel kun je alle probleemzones behandelen waardoor je toch voor enkele weken een mooie gladde en haarloze huid hebt. Het apparaat is trouwens heel gemakkelijk te gebruiken en je hebt er geen specifieke vaardigheden voor nodig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het harsen of scheren heeft epilatie bijna geen invloed op de huid waardoor je ook minder irritatie hebt. Het kan toch wel een pijnlijke behandeling zijn maar het voordeel is dat je dit na een tijdje minder zal voelen. Bovendien hoef je het ook veel minder frequent te ondergaan dan een scheerbeurt of een ontharing met een chemisch middel.

 

De verschillende soorten ontharingsapparaten 

Om een gladde huid te hebben kun je kiezen uit verschillende soorten ontharingstoestellen. Met een scheermesje of ladyshave kun je de haren van je oksels, je benen en de bikinilijn eenvoudig en snel wegscheren. Na enkele dagen zul je echter al gauw zwarte stoppeltjes zien verschijnen die aangeven dat je de behandeling binnen de kortste keren zult moeten herhalen. Door gebruik te maken van een epilator ga je een stapje verder en worden de haartjes met de wortel uit het haarzakje getrokken. Hierdoor duurt het toch wel enkele weken voordat je terug beharing zult beginnen opmerken.

Daarnaast is er het IPL ontharingstoestel wat staat voor Intense Pulse Light waarbij een techniek wordt gebruikt met een zeer krachtige lichtbundel die meteen de haarzakjes gaat verzwakken. Hierdoor zul je merken dat er steeds minder haren teruggroeien. Het laserontharingsapparaat maakt gebruik van een gelijkaardige techniek maar werkt fijner waardoor je de lichtbundel geconcentreerd kunt gebruiken zodat bepaalde plekken efficiënter worden behandeld. De behandeling met een laser is permanent en hoeft gemiddeld slechts 3 maal te worden herhaald.

 

De snelheid van het toestel

De meeste epilators beschikken over verschillende snelheden waardoor je ook grondiger en veiliger op verschillende huidzones kunt werken. Sommige haarzones hebben meer haargroei dan andere plaatsen waar de haartjes ook fijner van structuur zijn. Hoe dikker de haren, hoe meer kracht en snelheid het toestel nodig heeft om deze grondig te kunnen verwijderen. Zachte en fijne haren vergen minder kracht om ze uit het haarzakje te trekken waardoor je het toestel dus beter op een lage snelheid kunt zetten.

Door op elke plaats de juiste instelling te gebruiken vermijd je huidirritaties en bekom je een optimaal resultaat. De juiste snelheid en kracht zal er ook voor zorgen dat het ontharingsproces veel minder pijnlijk is. We hoeven er geen doekjes om te winden, epileren doet toch wel wat pijn maar het is eigenlijke best draaglijk. Bovendien zal de huid steeds minder gevoelig worden waardoor je de pijn ook minder gaat ervaren.

 

De epilatorkop

Een epileertoestel kan meerdere koppen hebben die de verschillende zones kunnen behandelen. Andere apparaten hebben slechts één kop en zijn meer geschikt om te gebruiken op grote huidzones zoals de benen en de oksels. Elke epilatorkop is voorzien van een aantal pincetten of klemmetjes die de haartjes gaan uittrekken. Meestal varieert dit aantal tussen 20 en 40 stuks en deze kunnen zowel in lengte als in rangschikking verschillend zijn.

Bij een epileerkop met minder pincetten of klemmetjes zal de behandeling langer duren maar het zal minder pijnlijk zijn. Bij meer pincetten zul je veel sneller klaar zijn maar daartegenover staat dan ook weer een behandeling die wat gemener is. Om het meest efficiënt  te kunnen werken kies je het best voor een apparaat dat met meerdere koppen wordt aangeboden.

De diverse mogelijkheden en het onderhoud

Sommige epilators worden verkocht met diverse koppen om bijvoorbeeld het gezicht, de wenkbrauwen en de bikinilijn apart te bewerken. Er zijn ook toestellen waarbij een scheerkop wordt geleverd. Daarnaast zijn er epilators die waterdicht zijn waardoor je gevoelige zones kunt epileren wanneer je onder de douche staat. Warm water kalmeert de huid en zorgt ervoor dat de behandeling minder pijnlijk zal zijn. Een apparaat dat draadloos kan worden gebruikt is bovendien veel gemakkelijker omdat je hem om het even waar kunt gebruiken.

Meestal wordt een epilator geleverd in een handig opbergtasje met verschillende borsteltjes. Bij een toestel dat enkel droog kan worden gebruikt is dit wel belangrijk omdat je de epileerkop goed moet schoonborstelen. Men geeft de aanbeveling om steeds na ieder gebruik het toestel goed te reinigen omdat er haartjes tussen de pincetten kunnen blijven zitten. Bij een toestel dat onder de douche kan worden gebruikt kun je de epilatorkop gewoon eens uitspoelen zodat alle haartjes weg zijn.

 

6 beste epilators (Reviews) van 2021

 

Bijna alle dames willen graag mooie gladde benen en al zeker wanneer de lente eraan komt. Hiervoor kun je gebruik maken van de beste epilator zodat je toch gedurende enkele weken kunt genieten van een haarvrije huid. Kies je voor een aanbieding waarin verschillende epileerkoppen zitten of ga je voor een Flawless face epilator die geschikt is voor het gezicht. De selectie die we voor jou hebben samengesteld zal je alvast op weg helpen om een goede keuze te maken. Het advies van de klanten in de online reviews is bovendien een goede leidraad om een beslissing te nemen.

 

1. Braun Silk-épil SensoSmart 9-890 epileerapparaat

 

De Braun epilator Silk-épil is één van de populairste producten in onze lijst met toppers. Het toestel werkt met een innovatieve druksensor technologie waardoor er een evenredige druk wordt uitgevoerd zodat alle haartjes in één keer worden verwijderd.

De epileerkop is extra breed om alle haartjes zowel kort als lang in één beweging te epileren waardoor je tot wel 4 weken lang van een haarvrije huid kunt genieten. Bovendien zorgt de micro-pincet technologie ervoor dat zelfs de allerkleinste haartjes worden verwijderd. De draaiende epileerkop volgt mooi de contouren van het lichaam voor een optimale werking.

De Sensosmart kan zonder probleem ook draadloos onder de douche worden gebruikt. Hij heeft trouwens een snelle oplaadfunctie waardoor hij vlug gebruiksklaar is. Daarnaast wordt dit toestel geleverd met 7 extra opzetstukken zodat hij voor het ganse lichaam kan worden gebruikt. In de reviews zien we dat hij een heel goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de Silk-épil van Braun kan op een droge huid worden aangewend maar je kunt hem ook gebruiken wanneer je onder de douche staat.

Efficiënt: door de speciale epileerkop, de Sensosmart druktechnologie en de microgriptechnologie worden alle haartjes volledig verwijderd.

Accessoires: het toestel wordt geleverd met 7 extra accessoires waaronder een opzetstuk voor het gezicht, scheerhoofd, een huidcontact- en een trimmeropzetstuk. Daarnaast krijg je er ook nog een lichaams- en gezichtstrimmer bij en een mooi etui om alles in op te bergen.

Oplaadbaar: deze epilator werkt met een geïntegreerde oplaadbare batterij die over een snellaadfunctie beschikt waardoor hij vlug gebruiksklaar is.

 

Nadelen:

Kwaliteit: enkele klanten zijn niet tevreden over de werking van het apparaat omdat het na iedere behandeling moet worden opgeladen.

Koop bij bol.com (€135)

 

 

 

 

2. Carmen 2-in-1 Advance Satin Set LS170 epileerapparaat, Ladyshave en epilator 

 

De epilator van Carmen heeft de laagste prijs in onze selectie en hij kreeg in de reviews een goede beoordeling met 4,3 van de 5 sterren. Hij wordt bovendien geleverd met 2 verwisselbare koppen waardoor je met het apparaat zowel kunt epileren als scheren.

Het toestel werkt op 2 voltages 100 en 240 Volt zodat hij overal ter wereld kan worden gebruikt om ook tijdens je vakantie te kunnen genieten van een mooie gladde huid. Bovendien kan de epilator worden opgeladen om hem ook draadloos te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om te epileren wanneer je onder de douche staat.

Daarnaast beschikt de epileerkop over 18 pincetten waarmee de haartjes snel worden verwijderd. Door de afneembare scheer- en epileerkop is de epilator heel eenvoudig schoon te maken met het borsteltje. Na het epileren kan de huid heel gevoelig en geïrriteerd zijn en daarom wordt er aangeraden om een kalmerende bodylotion te gebruiken.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de verwisselbare scheer- en epilatorkop kun je zowel scheren als epileren met één apparaat.

Efficiënt: de epileerkop is voorzien van 18 pincetten waarmee alle haartjes snel worden verwijderd.

Draadloos: het toestel kan worden opgeladen op 2 voltages zodat hij wereldwijd kan worden gebruikt. Daarnaast kun je hem op een droge huid maar ook onder de douche gebruiken.

Onderhoud: door de afneembare koppen en dankzij het meegeleverde borsteltje is de epilator heel gemakkelijk te reinigen.

 

Nadelen:

Vaste koppen: de beide koppen zijn niet draaibaar waardoor je op bepaalde plaatsen op het lichaam meer druk moet uitoefenen omdat het apparaat de lichaamscontouren niet volgt.

Koop bij bol.com (€28.99)

 

 

 

 

3. Philips Lumea Advanced BRI922/00 IPL lichtontharing

 

Philips komt steeds over de brug met innovatieve technologieën waardoor het ook als het beste merk wordt beschouwd voor apparaten met een uitstekende kwaliteit die bovendien efficiënt werken. De Philips laser epilator werkt met zachte lichtimpulsen waardoor de haarzakjes worden verzwakt. Door het apparaat regelmatig te gebruiken ben je minimaal 3 maanden haarvrij en zullen de haartjes voor minstens 85% niet meer terug groeien.

Dankzij de speciale Skin Tone-sensor kun je ook veilig werken. Deze sensor schakelt automatisch het apparaat uit wanneer de huid geïrriteerd raakt. Met het precisiehulpstuk kan het toestel trouwens ook voor het gezicht worden gebruikt. Bovendien is het grote behandelvenster ideaal om grote oppervlakken zoals de benen en de oksels te bewerken.

Deze Philips Lumea kan echter niet worden gebruikt op een zeer donkere huid omdat deze de lichtimpulsen te veel zou absorberen. Hij is daarnaast ook niet geschikt voor wit/grijs tot licht blond en rood haar. In de reviews zien we dat de klanten dit toestel sterk aanraden. Hij kreeg dan ook een uitstekende beoordeling.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat kan op verschillende haar- en huidtypen worden gebruikt. Dankzij de ingebouwde huidtint sensor wordt de huidskleur constant opgemeten zodat de lichtsterkte naar jouw huidskleur wordt aangepast. 

Accessoires: er worden 2 opzetstukken bij het toestel geleverd om zowel het lichaam als het gezicht te kunnen behandelen.

Efficiënt: na 3 behandelingen zal de haargroei al voor 85% verminderd zijn. Bovendien kun je ook minimaal 3 maanden van een gladde en haarvrije huid genieten.

Veiligheid: de geïntegreerde lichtfilter zorgt ervoor dat het apparaat veilig op het gezicht en op andere gevoelige plaatsen kan worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Niet draadloos: het toestel kan niet draadloos worden gebruikt waardoor je toch steeds moet werken in de nabijheid van een stopcontact.

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

4. Elektrische epilator vrouw, Epilady epileerapparaat dames, massageborstel

 

Deze 5 in 1 epilator van Sody wordt geleverd met een epilator voor het gezicht die voorzien is van een precisie-opzetstuk. Daarnaast wordt er een extra scheerkop, elektrische voetvijl, een gezichtsreinigingsborstel, een massagekop en een epilatorkop bij het toestel geleverd zodat het ganse lichaam kan worden behandeld.

Het oplaadbare apparaat heeft 2 spanningen van 100 en 240 Volt waardoor hij overal ter wereld bruikbaar is en je hem dus ook op vakantie kunt meenemen. Het toestel kan bovendien op 2 snelheden worden ingesteld zodat je hem op gevoelige zones kunt gebruiken.

Daarnaast zorgen de brede epileerkop en het ingebouwde licht ervoor dat je snel en efficiënt kunt werken en zelfs de fijne haartjes kunt wegwerken die anders niet goed zichtbaar zijn. In de reviews kreeg deze epilatorset een zeer goede beoordeling en bovendien zijn de klanten heel tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen:

Functioneel: dit 5 in 1 apparaat is heel divers in zijn gebruik. Naast het epileren zijn er ook opzetstukken om te scheren, het gezicht te reinigen, de voeten te behandelen en een gezichtsmassage uit te voeren.

Instelling: het toestel kan op 2 verschillende snelheden worden ingesteld zodat hij ook op een gevoelige huid kan worden gebruikt.

Gebruiksgemak: door de extra brede epileerkop en het ingebouwde licht kun je de behandeling in optimale omstandigheden uitvoeren. Daarnaast wordt er ook een gezichtsepilator meegeleverd.

Oplaadbaar: het toestel kan worden opgeladen op dual stroom met 100 en 240 Volt om ook draadloos te gebruiken.

 

Nadelen: 

Vermogen: een klant merkt op dat het apparaat niet voldoende kracht heeft om alle behandelingen optimaal uit te voeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips Series 8000 BRE735/00 Wet & Dry epilator

 

De Philips epilator wordt geleverd met verschillende opzetstukken waardoor je hem voor het ganse lichaam kunt gebruiken. Hij beschikt over een brede epileerkop met wel 32 pincetten waarmee je op een zachte manier kunt epileren met als resultaat dat je 4 weken lang kunt genieten van een gladde en haarloze huid. De meegeleverde exfoliërende borstel gaat de dode huidcellen verwijderen om met een goed voorbereide huid aan de behandeling te kunnen beginnen.

Daarnaast worden ook een scheerkop en een trimkam meegeleverd waardoor je het toestel ook kunt gebruiken om haar te scheren of te trimmen. De mini trimkam zorgt er trouwens voor dat de bikinizone gemakkelijk kan worden bijgewerkt. Bovendien heeft hij een beschermende kap om de haartjes op gevoelige zones te verwijderen en een aparte kap die zorgt voor een optimaal contact met de huid. 

De ergonomische S-vormige handgreep ligt comfortabel in de hand waardoor je vlot kunt werken. Het toestel kan trouwens draadloos worden gebruikt op een droge huid en in bad of onder de douche. Dankzij het ingebouwde licht zijn alle haartjes goed zichtbaar. We zien in de reviews dat dit product een goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Functioneel: dankzij de verschillende opzetstukken en de exfoliërende borstel kun je met dit toestel een volledige verzorgende behandeling uitvoeren.

Epileerkop: de epileerkop is voorzien van 31 pincetten waardoor alle haartjes snel en efficiënt worden verwijderd.

Gebruiksvriendelijk: de ergonomische S-vormige handgreep zorgt voor een vlotte hanteerbaarheid van het apparaat. Daarnaast is er ook een geïntegreerd lampje waardoor zelfs de fijnste haren goed zichtbaar zijn.

Draadloos: het toestel kan droog worden gebruikt en ook terwijl je aan het baden bent of onder de douche. Hij kan trouwens in 2 verschillende snelheden worden ingesteld om de gevoelige zones te behandelen.

 

Nadelen:

Beperkt gebruik: jammer genoeg wordt deze epilator zonder opzetstukken voor het gezicht geleverd.

Koop bij bol.com (€79.99)

 

 

 

 

6. Cocora wenkbrauw trimmer, wenkbrauw epilator, precisietrimmer, USB oplaadbaar

 

De Cocora wenkbrauw epilator is het goedkope product in onze lijst. Hij kreeg bovendien in de reviews een maximale score met 5 van de 5 sterren. Het toestel is een precisietrimmer die je toelaat om snel, eenvoudig en pijnloos de wenkbrauwen bij te werken zodat je er steeds op je best uitziet.

Daarnaast heeft de trimmer een handig formaat waardoor je hem gemakkelijk in je handtas kunt meenemen. Hij heeft een heel elegant design in een witte kleur met een rosé gouden afwerking. Dit toestel kan trouwens draadloos worden gebruikt en met een meegeleverde USB-kabel kun je hem overal opladen.

Daarnaast beschikt hij over een ingebouwde ledverlichting om op de meest efficiënte manier te kunnen werken. Deze trimmer wordt bij voorkeur gebruikt op een gereinigde en droge huid. Voor een optimale behandeling trek je de huid strak en verplaats je het toestel met kleine cirkelvormige bewegingen.

 

Voordelen:

Compact formaat: deze compacte en handige wenkbrauwtrimmer is niet veel dikker dan een dikke stift. Hierdoor kan hij gemakkelijk in de handtas worden meegenomen.

Pijnloos: deze trimmer belooft een pijnloos en veilige verwijdering van de overtollige wenkbrauwhaartjes.

Oplaadbaar: het toestel kan worden opgeladen met de meegeleverde USB-kabel zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Het prijskaartje: de wenkbrauwtrimmer heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen toegankelijk is. Bovendien komt hij in de aanbieding wanneer je meerdere stuks aankoopt.

 

Nadelen:

Geen epilatie: doordat dit toestel een trimmer is en geen epilator worden de haarwortels niet verwijderd waardoor de haartjes snel zullen terug groeien.

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een epilator en hoe werkt  hij?

Een epilator is een elektrisch apparaat dat de lichaamshaartjes gaat verwijderen zonder ze af te scheren. Door de snel draaiende kop met een spiraal of met pincetjes worden de haartjes vastgegrepen om ze daarna razendsnel uit te trekken. De haartjes worden volledig vanaf de wortel verwijderd waardoor het een tijdje zal duren vooraleer deze teruggroeien. Een epilator werkt eigenlijk op dezelfde werkwijze alsof je zou epileren met hars of met een pincet maar dan veel sneller en eenvoudiger.

Q2: Hoe moet je epileren met een epilator?

Epileren doe je het best ‘s avonds zodat alle rode vlekjes en bobbels tegen de volgende dag verdwenen zijn. Voor je gaat epileren is het goed om de huid voor te bereiden. Neem een warme douche waarbij je een exfoliërende scrub gebruikt om de dode huidcellen te verwijderen en vervelende ingegroeide haartjes te vermijden. Sommige apparaten kunnen zelfs onder de douche worden gebruikt. Zoek een plaatsje uit waar je rustig kunt neerzitten. Vervolgens houd je het toestel in een hoek van 90° op je benen en maak je dezelfde bewegingen alsof je aan het scheren bent.

Je kunt je huid met je andere hand wat strakker trekken zodat de epilator gemakkelijk over de benen gaat. Je hoeft niet te duwen met het apparaat, je zet hem gewoon op je huid. Doe dit langzaam anders loop je het risico dat enkele haartjes zullen afbreken waardoor ze kunnen ingroeien. Ga steeds met het apparaat tegen de haargroei in om het beste resultaat te bereiken. Na het epileren kun je beter je huid wat verwennen met een hydraterende bodylotion. 

 

 

Laatste update: 26.01.21

 

Beste ontharingscrèmes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer de eerste lentezon komt piepen worden topjes en rokjes uit de kast gehaald om te kunnen genieten van de zonnestralen op je huid. Daarbij zijn okselhaartjes en harige benen voor velen een taboe. Dankzij een ontharingscrème kun je thuis pijnloos en op een eenvoudige en snelle manier ontharen. We hebben voor jou 3 crèmes uitgezocht die door de klanten heel positief werden beoordeeld. Zo zie je dat de Veet ontharingscrème voor de man makkelijk kan afgespoeld worden in de douche. Daarnaast heb je het Intimate Hair Removal ontharingspoeder dat speciaal ontwikkeld is om te gebruiken op de intieme delen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ontharingscrèmes Koopgids

 

Als je kiest voor een ontharingscrème ben je zeker dat je op een snelle en pijnloze manier van je ongewenste haartjes zult verlost zijn. Je hebt bovendien crèmes voor verschillende huidtypes en ook ontharingsmiddelen die enkel bedoeld zijn om op de intieme delen te gebruiken. Welke ontharingscrème voor jou de beste keuze is dat moet je even bekijken door de producten te vergelijken. Lees gerust ook even de aanbevelingen van de klanten in de online reviews want deze zullen je al een duidelijker beeld geven van welk product voor jou het meest geschikt is.

De verschillende soorten ontharingscrème en de werking

Een ontharingsmiddel kun je aankopen in verschillende vormen. Zo heb je gel, een mousse of crème en daarnaast is het middel ook verkrijgbaar in poedervorm. Echter, ze geven allemaal hetzelfde resultaat, dus wat je persoonlijke voorkeur is hangt af van je eigen wensen. Ontharingscrème werkt op actieve bestanddelen zoals zouten van thioglycolzuur en daarnaast ook op basis van pH-waarden waardoor de haartjes makkelijk kunnen worden verwijderd.

Doordat je de crème op de ongewenste haargroei smeert zal de structuur van de haartjes worden aangetast. De pH-waarden en de actieve bestanddelen breken de keratine af die in de haren zit. Daardoor zullen deze verzwakken en net onder het huidoppervlak afbreken wanneer je de crème afveegt of afspoelt. De wortel wordt niet verwijderd, enkel de haargroei boven de huid.

 

De verschillende soorten ontharingscrème  en het gebruik ervan

Een ontharingsmiddel is snel en eenvoudig aan te brengen. Je smeert gewoon een laag crème of gel op de plaats die je wilt ontharen. Dit doe je het best met een spatel of een sponsje of je kunt hem gewoon met je handen over de haartjes smeren. Je moet er wel steeds voor zorgen dat de haartjes goed bedekt zijn. Na het verstrijken van de aangegeven wachttijd veeg je de crème probleemloos weg met een vochtige handdoek of je verwijdert hem met behulp van een spatel of sponsje. 

Sommige producten kunnen ook makkelijk onder de douche worden weggespoeld. Er zijn verschillende types waaronder bijvoorbeeld een standaard crème om je oksels, benen, armen en bikinilijn te ontharen. Daarnaast heb je ook speciale ontharingsproducten die geschikt zijn voor de gevoelige huid van het gezicht zoals boven de lip, langs de slapen of op de kin. Om de intieme delen te  ontharen raden we aan om een crème te kiezen die daarvoor ontwikkeld is. 

 

Het resultaat na het gebruik

Een ontharingscrème werkt op ongeveer dezelfde manier als scheren maar toch net iets anders. Bij het scheren worden de haartjes net boven het huidoppervlak bot afgesneden waardoor ze aanvoelen als een beiteltje. De haartjes beginnen snel terug te groeien waardoor je al vlug terug stoppels krijgt. Bij het ontharen met een crème of gel worden de haartjes zodanig verzwakt dat ze net onder het oppervlak zullen afbreken.

Op dit breekpunt zijn de haartjes al dunner geworden waardoor ze zachter en niet zo stekelig zijn als ze teruggroeien. Door de toevoeging van veelal natuurlijke verzorgingsproducten zal de huid gehydrateerd worden en niet trekkerig aanvoelen. Na het gebruik van een ontharingscrème heb je tot zeker 3 à 4 dagen na de behandeling een babyzachte huid zonder haartjes.

Enkele tips voor een goed resultaat 

Je laat de ontharingscrème beter niet langer op de huid dan aangegeven in de gebruiksaanwijzing. De inwerktijd kan trouwens variëren van merk tot merk maar ook van het te behandelen oppervlak. Gebruik liever geen ontharingscrèmes dicht rond de ogen en vermijd contact met moedervlekken, littekens, spataders, acne en een beschadigde of zonverbrande huid. Houd bovendien ook toch zeker enige afstand van de geslachtsorganen zowel bij de man als de vrouw.

De pH-waarden en de actieve bestanddelen die in de crème zitten kunnen voor infecties en brandwondjes zorgen. Enkele specialisten raden aan om eerst de huid met een huidvriendelijk scrub te behandelen alvorens je de ontharingscrème gebruikt. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijderd en zullen de haartjes gemakkelijker loslaten. Zorg er ook steeds voor dat je ontharingscrème op een droge huid gebruikt voor het beste resultaat. Bovendien kun je beter na de behandeling ook een goede hydraterende crème gebruiken omdat je huid wel wat gevoelig kan zijn.

 

Het prijskaartje

De aankoop van een ontharingsmiddel is helemaal niet zo duur en bovendien is de aankoopprijs bij alle merken zo een beetje gelijk. De producten voor de totale lichaamsontharing hebben een gemiddelde prijs van 8 euro. We bedoelen hiermee de producten die bedoeld zijn voor het ontharen van benen, armen, oksels en de bikinilijn. De ontharingscrèmes voor het gezicht alsook de crèmes voor de intieme delen hebben een gemiddelde kostprijs van 9 à 10 euro. Sommige merken hebben ook aanbiedingen als je een product koopt in een grote hoeveelheden.

 

5 beste ontharingscrèmes (Reviews) van 2021

 

Om ongewenste haargroei te verwijderen kun je gebruik maken van een ontharingscrème die op een pijnloze manier deze haartjes zal doen verdwijnen. We hebben voor jou 5 topproducten uitgekozen aan de hand van de opmerkingen in de reviews van klanten en met het advies van schoonheidsspecialistes. Kies er de beste ontharingscrème uit die het dichtst bij jou wensen aanleunt. Bekijk ook even de aanbiedingen misschien kun je daar wel jouw perfecte ontharingsmiddel op de kop tikken.

 

1. Veet Ontharingscrème voor de man gevoelige huid In Shower 150 ml

 

Veet is veruit het populairste en meest bekende merk voor ontharingscrèmes. Deze ontharingscrème is ontwikkeld om haartjes dicht bij de wortel te verwijderen. De crème heeft een speciaal ontwikkelde geurtechnologie waardoor je geen last hebt van de typische geur die bij de meest ontharingsproducten achterblijft. Veet for men is een aanbieding en valt in de laagste prijscategorie.

Dit product is geschikt voor de gevoelige huid en zorgt ervoor dat deze tot wel 24 uur gehydrateerd blijft. Bovendien is de crème beschikbaar in tubes met een inhoud van 150 ml en mag dit product gebruikt worden op het ganse lichaam. Daarnaast is het ontharingsmiddel heel eenvoudig aan te brengen en kan het onder de douche afgespoeld worden. 

De haartjes worden verwijderd in slechts 3 stappen. Je strijkt de gel over het oppervlak dat moet onthaard worden en laat hem 4 tot maximaal 6 minuten inwerken. Vervolgens controleer je een klein stukje en wanneer je ziet dat je de haartjes makkelijk kunt afvegen, dan kun je alles grondig afspoelen met water. In de reviews zien we dat alle klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Geur: waar de meeste ontharingscrèmes een nare geur achterlaten is dat bij deze crème helemaal niet geval dankzij een nieuwe geurtechnologie.

Gebruiksvriendelijk: deze crème kan gewoon worden afgeveegd met een sponsje en afgespoeld onder de douche.

Huidtypes: het product is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en mag bovendien overal op het lichaam worden toegepast.

 

Nadelen:

Verbruik: om een mannenborst en de benen van een man te ontharen heb je al een flinke hoeveelheid product nodig waardoor het verbruik van deze crème niet echt zuinig is.

Koop bij bol.com (€8.99)

 

 

 

 

2. Intimate Hair Removal ontharingspoeder 70 gram

 

Intimate Hair Removal is een ontharingsmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor de intieme delen. Andere ontharingscrèmes die vaak uit chemische producten bestaan, zijn niet geschikt om rond de vagina te gebruiken. Dit product dat in poedervorm is gemaakt met slechts 4 ingrediënten heeft zo goed als geen enkele bijwerking op de huid rond de geslachtsorganen.

Het ontharingsmiddel is geschikt om te gebruiken op de bikinilijn, de bilnaad/bilspleet, de schaamstreek en de mannelijke geslachtsdelen. Het is bedoeld om op die plaatsen te gebruiken waar je met een scheermesjes niet bij kunt.  Daarnaast is het product ideaal voor mensen met een gevoelige tot zeer gevoelige huid.

Het middel is bovendien heel gemakkelijk te gebruiken. Je vermengt het poeder met een beetje lauw water en je brengt het aan op de plaatsen die je wilt ontharen. Dit laat je daar 7 tot 10 minuten inwerken om het vervolgens af te spoelen met lauwwarm water. In de reviews merken we dat alle klanten zeer tevreden zijn over de prijs en de werking van dit product. De mensen raden aan om dit product aan te kopen omdat ze geen last hadden van huidirritaties of andere problemen.

 

Voordelen:

Efficiënt: het ontharingsmiddel doet zijn werk zoals het hoort en geeft bovendien geen enkele huidirritatie of brandwondjes. 

Gebruiksvriendelijk: het poeder is ontwikkeld voor de zeer gevoelige huid en kan dus voor elk huidtype gebruikt worden zowel door mannen als door vrouwen.

Inwerkingstijd: je hebt slechts 7 à 10 minuten tijd nodig om tot een perfect resultaat te komen.

 

Nadelen: 

Mengpotje: een klant geeft de opmerking om een ander groter mengpotje te gebruiken omdat het bijgeleverde potje nogal klein is om het poeder met water te mengen.

Koop bij bol.com (€9.95)

 

 

 

 

3. Veet Ontharingsspray gevoelige huid 150 ml met aloë vera en vitamine E

 

Veet is het bekendste merk voor ontharingsproducten voor mannen en vrouwen en het wordt door velen beschouwd als het beste merk op dit gebied. De ontharingsspray is dan ook de grote blikvanger van Veet. Deze spray is speciaal gemaakt voor vrouwen die een middel zoeken om op een snelle, pijnloze en makkelijke manier van hun ongewenste haartjes af te komen.

De ontharingsspray is ontwikkeld voor de gevoelige huid waardoor hij eveneens geschikt is voor elk huidtype. Bovendien is hij te gebruiken op de benen, armen, oksels en de bikinilijn waar de haartjes tot aan de wortel verwijderd worden. De aloë vera en de vitamine E zorgen voor een zijdezachte gehydrateerde huid.

Dankzij de spray kun je op een snelle en eenvoudige manier je lichaam ontharen zonder dat je daarbij je handen moet vies maken. De spuitbussen zijn overigens te verkrijgen in verpakkingen met verschillende inhoud. In de reviews zien we dat de meningen over dit product verschillen. Dit zal dan ook een beetje afhankelijk zijn van wat je verwachtingen zijn en welk huidtype je hebt.

 

Voordelen:

Inhoud: deze spray is verkrijgbaar in bussen van 150, 300, 450 en 600 ml.

Gebruiksgemak: doordat het ontharingsmiddel in sprayvorm is, hoef je niet meer te smeren met je handen.

Huidtype: de Veet ontharingsspray is geschikt voor de normale huid.

Verzorging: door de toevoeging van aloë vera en vitamine E wordt de huid zijdezacht en gehydrateerd.

 

Nadelen:

Verbruik: enkele klanten merken op dat een kleine spuitbus net genoeg is om je benen te behandelen. 

Koop bij bol.com (€8.99)

 

 

 

 

3. No Hair Crew ontharingscrème voor mannen voor het ganse lichaam 

 

De Body Hair Removal crème is een product dat speciaal voor mannen is op de markt gebracht.  No Hair Crew is gespecialiseerd in het verwijderen van alleen maar mannelijk haar. Het merk is opgericht met het idee dat geen enkele man door ongewenste lichaamsbeharing mag worden tegengehouden. Deze snelwerkende crème belooft dan ook een optimaal resultaat op een bijzonder eenvoudige en pijnloze manier.

De ontharingscrème is verrijkt met kalmerende ingrediënten en hij heeft bovendien een hydraterende werking zodat je een zijdezachte huid krijgt. Daarnaast is de crème dermatologisch getest, 100% vegan en hij is niet getest op dieren. Het ontharingsmiddel is verpakt in een tube van 200 ml en wordt geleverd met een spatel om de crème makkelijk aan te brengen en te verwijderen. Daarnaast is het product geschikt voor elk huidtype en het mag bovendien gebruikt worden voor de benen, de borst, rug, armen en oksels.

Er wordt aangeraden om de crème niet langer dan 10 minuten op de huid te laten waarna je hem kunt verwijderen met de spatel of een vochtige handdoek en daarna af te spoelen onder de douche. In de reviews merken we een gemiddelde beoordeling op van de klanten. Het gebruik van een ontharingscrème is hoe dan ook altijd afhankelijk van de dikte van de haartjes.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze crème mag gebruikt worden voor ieder huidtype op de benen, borst, rug, de armen en de oksels.

Men Only: No Hair Crew brengt ontharingsproducten op de markt die enkel en alleen voor mannen zijn.

Verzorging: de unieke samenstelling met Ginseng zorgt voor een optimale werking en bovendien heb je na gebruik een gehydrateerde en zijdezachte huid.

Tests: de crème is dermatologische getest, 100% vegan en dierproefvrij.

 

Nadelen:

Geur: het product zou een niet zo aangename geur hebben waardoor een douche na gebruik wel nodig is.

Koop bij bol.com (€11.95)

 

 

 

 

5. Chilly Silx ontharingscrème Face gevoelige huid voordeelverpakking

 

De ontharingscrème van Silx komt in de goedkope prijscategorie terecht omdat hij wordt aangeboden in een voordeelverpakking van 6 stuks. Bovendien is de crème gemaakt om te gebruiken op de gevoelige huid van het gezicht.

Het ontharingsmiddel is verrijkt met Shea Butter en wilde rozenolie die je huid zal voeden en hem verzachten. De ongewenste haartjes boven de neus, op de kin of langs de slapen worden effectief verwijdert en ook de hele korte haartjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De tubes hebben een inhoud van 50 ml en worden geleverd met een bijhorende spatel. De ontharingscrème kan het best aangebracht worden op een vochtige huid waarna je hem kort laat inwerken om vervolgens met de spatel te verwijderen. Op bepaalde verkoopsites merkten we reviews op die niet echt lovend waren. Op deze verkoopsite is er nog geen enkele review geplaatst voor dit product.

 

Voordelen:

Voordeelverpakking: deze ontharingscrème heeft een aantrekkelijke prijs omdat hij wordt aangeboden in een voordeelverpakking van 6 stuks.

Verzorging: doordat de ontharingscrème verrijkt is met Shea Butter en rozenolie krijg je een gehydrateerde en zachte huid.

Gezichtsontharing: de crème is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van het gezicht.

 

Nadelen:

Irritaties: op andere verkoopsites merken we op dat de klanten last hebben van huidirritaties en een branderig gevoel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt ontharingscrème?

Ontharingscrème kun je meestal vinden als een gel, in een sprayvorm of als crème. Het ontharingsmiddel werkt door een reactie van de alkalische ingrediënten op de eiwitstructuur of keratine van de haartjes. Het middel lost de haren niet volledig op, maar gaat ervoor zorgen dat de structuur van de haartjes verzwakt wordt waardoor deze gemakkelijk gaan afbreken.

Nadat het product is aangebracht, duurt het  gemiddeld tussen de 5 à 10 minuten voor het middel zijn werk heeft gedaan. Bij mannen, die meestal een dikkere haarstructuur hebben, moet het product iets langer inwerken. Je kunt na de wachtperiode de haartjes met een spateltje of met een natte warme handdoek makkelijk wegvegen.

Q2: Wat is er beter scheren of ontharingscrème?

Scheren en het gebruik van ontharingscrème werken op een andere manier maar hebben wel een gelijkaardig resultaat. Bij het scheren ga je de haartjes net tegen de huid wegsnijden waardoor je al vrij snel terug stoppels zult hebben.

Bij ontharingscrème worden de haartjes bewerkt met een chemische stof zodat ze gaan ontbinden waardoor je soms tot wel 4 dagen stoppelvrij kunt blijven. Daarnaast kan scheren soms pijnlijk zijn en daar heb je bij een ontharingsmiddel totaal geen last van. Wat nu het beste is tussen de 2 hangt volledig af van je persoonlijke ervaringen.

 

Q3: Waarom werkt ontharingscrème niet?

Mensen met donker haar of personen die een dikke haarstructuur hebben kunnen problemen ondervinden bij het gebruik van ontharingscrème. Personen met donker haar hebben hier hetzelfde probleem als bij het scheren. Er zijn altijd plekjes waar zwarte stoppels te zien zijn en dit kan enkel verholpen worden als je beslist om te waxen of te epileren.

Bij mannen, dan denken we vooral aan de baardgroei bij de man, kan het zijn dat het ontharingsmiddel niet werkt. Dit komt omdat de haarstructuur op deze plaatsen veel dikker is en het product langer moet inwerken dan meestal op de verpakking staat. Eigenlijk is een ontharingsmiddel niet geschikt voor de gezichtsbeharing bij de man.

 

Q4: Hoe vaak mag je ontharingscrème gebruiken en hoelang blijven de haartjes weg?

Ontharingscrèmes zijn gemaakt van chemische producten met toevoegingen van enkele verzorgende natuurlijke producten. Het is dus heel normaal dat je na gebruik een beetje een jeukerig gevoel hebt en wat roodheid ziet. De haartjes worden tot net onder het huidoppervlak afgebroken en dat geeft soms wat reactie. Je neemt best een rustperiode van 3 à 4 dagen voordat je het product opnieuw gaat gebruiken. Dat is ook zo ongeveer de periode dat de stoppeltjes opnieuw gaan opduiken.

 

 

Laatste update: 26.01.21

 

Beste IPL lichtontharingsapparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast scheren en epileren kun je je ongewenste lichaamsbeharing ook verwijderen met een IPL- lichtontharingsapparaat. Vroeger moest je naar een schoonheidssalon, nu kun je dit gewoon doen in de comfortabele omgeving van je eigen huis. Door te kiezen voor een degelijk en duurzaam IPL-apparaat is deze behandeling in een mum van tijd geklaard. We hebben voor jou 3 toppers even op een rijtje gezet. Zo zien we dat de Braun Silk-expert BD 5009 in een pakket komt met een sonische exfoliatieborstel om je lichaam te scrubben. Daarnaast heb je de GoSmooth IPL Kit die een inhoud heeft van 400.000 lichtflitsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

IPL lichtontharingsapparaten Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar een IPL-ontharingsapparaat dan raak je soms de weg kwijt. Het aanbod van verschillende apparaten wordt alsmaar uitgebreider. Als een leek is het niet altijd evident om er het beste toestel uit te kiezen want wat is nu eigenlijk een IPL-apparaat en waarvoor kun je het gebruiken? Voor welke huidtypes en haarkleuren mag dit toestel gebruikt worden? Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en te vergelijken. De aanbevelingen van de professionelen op dit gebied zullen je zeker verder helpen.

Wat is een IPL-apparaat en de werking ervan

Een IPL-apparaat is een toestel dat het mogelijk maakt om bepaalde lichaamszones snel en probleemloos te ontharen. Denk bijvoorbeeld aan je armen en je benen, je bikinilijn, je oksels en het gezicht. Een grote hoeveelheid lichtflitsen worden naar de haarwortel gestuurd waarbij de warmte het haarzakje gaat beschadigen. Hierdoor gaat het in de rustfase van de haargroeicyclus en zullen de haartjes uitvallen. Ze groeien pas terug wanneer het haarzakje weer actief wordt.

Zowel bij IPL als bij laserontharing zal je haar niet onmiddellijk uitvallen. Dit duurt tot wel 2 weken. Bovendien lijkt het soms dat de haren nog steeds groeien doordat het zich uit de wortel duwt. Het is daardoor mogelijk dat je moet scheren tussen de behandelingen, vooral aan het begin. IPL-ontharing en laserontharing mogen niet aanzien worden als methodes voor permanente ontharing. Alhoewel het haarzakje uitgeschakeld wordt, is deze niet verwijderd. Dit gebeurt alleen bij een elektrolyse behandeling.

 

De effecten op de huidtinten en de haarkleur

Een IPL-ontharingsapparaat is geschikt om te gebruiken op een bleke tot licht getinte huid. De lichtintensiteit die het apparaat voortbrengt zal het donkere pigment in de haarzakjes opwarmen en de lichte huidskleur niet beschadigen. In een donkere huid zit ook donker pigment waardoor de huid  ook zal opwarmen door de lichtenergie. Bij deze huidtypes is er een grote kans op huidreacties zoals het tijdelijk of permanent verdonkeren of verlichten van de huid, sterke roodheid, brandwonden en blaren.

Naast de huidskleur is het ook belangrijk om de haarkleur even te bekijken. Het is aangewezen om het toestel niet te gebruiken voor hele lichte haarkleuren. Net zoals bij een donkere huidskleur zorgen lichte haren ervoor dat de lichtflitsen niet tot in de haarzakjes terechtkomen. Bij lichtblond, rood, wit of grijs haar heb je niet de nodige melanine die het intense licht geleidt om het haarzakje te verwarmen en uit te schakelen. Het gebruik van een IPL-apparaat heeft bij lichte of bleke haarkleuren dus geen enkel effect en is soms zelfs pijnlijk.

 

Welke zones kun je behandelen

Als je kleine gebieden wilt behandelen zoals het gezicht, de oksels, de bikinilijn, de buik en de voorarmen dan heb je een klein precisie behandelingsraampje nodig met een oppervlakte van ongeveer 2 cm 2. Omdat je relatief weinig verbruikt en een klein gebied bovendien ook een minder lange behandeling vraagt, heb je een goede hoeveelheid flitsen nodig maar ook niet te veel.

Grote oppervlakken zoals je borst, de rug en de benen hebben meer nood aan een apparaat met een hoop lichtflitsen zodat je je toestel jaren kunt gebruiken. Hier spreken we dan over enkele honderdduizenden. Dames kunnen hun probleemzones zoals de bovenlip, aan de slapen, de wangen, de kin en de nek behandelen maar houd zeker voldoende afstand van de ogen. Voor mannen wordt het gebruik op het gezicht niet aangeraden. Er zijn minder goede resultaten opgemerkt op de baard door de dikte en de diepte van de haarwortels.

De levensduur van het apparaat

Het aantal lichtflitsen die een apparaat als inhoud heeft, houdt verband met de levensduur ervan. De toestellen die geschikt zijn om een zeer grote hoeveelheid lichtflitsen af te geven gaan gewoonlijk ook jarenlang mee tot deze allemaal opgebruikt zijn.

Bij andere IPL-apparaten die een minder hoge flitscapaciteit hebben, is er meestal de mogelijkheid om lichtcartridges aan te kopen. Dergelijke toestellen gaan iets minder lang mee, maar je kunt steeds weer het aantal lichtflitsen bijvullen. Deze apparaten worden dikwijls alleen maar gebruikt om kleinere oppervlakken te behandelen. 

 

Extra functies en het prijskaartje

Je zult merken dat bepaalde IPL-apparaten over extra mogelijkheden beschikken. Bijvoorbeeld een geïntegreerde sensor om het huidtype te meten en vervolgens de lichtintensiteit aan te passen, draagt bij aan de veiligheid en de betrouwbaarheid van het toestel. Een ingebouwde uv-filter zorgt ervoor dat de huid geen schadelijke uv-stralen opneemt en gaat verbranden. Daarnaast zijn er ook toestellen die draadloos kunnen gebruikt worden of andere waarmee je een behandeling kunt uitvoeren terwijl hij aan het opladen is.

De prijs is net zoals bij alle apparaten afhankelijk van de extra functies, het design en de kwaliteit van de gebruikte materialen. De gemiddelde prijs van een degelijk en duurzaam IPL-apparaat is gemiddeld 200 euro. Uiteraard zijn er ook heel wat apparaten die goedkoper zijn of juist een pak duurder zijn. De prijzen kunnen oplopen tot wel 450 euro. Bekijk zeker ook even de koopjeshoek of een outletstore voor leuke aanbiedingen. 

 

5 beste IPL lichtontharingsapparaten (Reviews) van 2021

 

Door het gebruik van een IPL lichtontharingsapparaat kun je bepaalde zones op je lichaam probleemloos ontharen. We geven je graag het advies om de 5 toppertjes die wij voor jou uitgekozen hebben even rustig te bekijken. Aan de hand van de reviews van de klanten zul je een beter beeld krijgen. Kies er vervolgens het beste IPL lichtontharingsapparaat uit dat het meest bij jouw wensen aanleunt.

 

1. Braun Silk-expert BD 5009 (+ Braun sonische exfoliatieborstel) IPL lichtontharing

 

Braun wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste merken op het gebied van elektrische apparaten. Deze Braun Silk-expert staat dan ook met stip op nummer 1 in onze top 5. Hij kreeg bovendien van alle klanten in de online reviews een quotering met het maximaal aantal sterren. Dit apparaat werd klinisch getest voor een blijvend resultaat van zichtbare haarverwijdering. Bovendien is de behandeling quasi pijnloos.

De SensoAdapt kleursensor zorgt voor de juist lichtintensiteit die past bij jouw huidtint op de verschillende lichaamsdelen. Daarnaast heeft dit toestel 3 standen om de gevoeligheid van je huid met het gepaste energieniveau te behandelen.  Door middel van de glijmodus kun je grote oppervlakken zoals je benen of armen in slechts 8 minuten snel en doeltreffend behandelen.

De precisiemodus met de geïntegreerde huidcontact sensor behandelt nauwkeurig kleinere oppervlakken zoals de bovenlip of de slapen. De Braun Silk-expert werkt op netstroom met een adapter en heeft een snoerlengte van 3 meter waardoor je op een comfortabele manier kunt werken.

 

Voordelen: 

Levensduur: deze Braun Silk-expert heeft een inhoud van 300.000 flitsen waarmee je tot wel 15 jaar lang  je volledige lichaam kunt behandelen.

Veilig: door de unieke SensoAdapt teint sensor zal het apparaat altijd de juiste lichtintensiteit kiezen voor de veiligste en de meest effectieve behandeling van jouw huid. Bovendien is het toestel veilig en klinisch getest voor gebruik zonder veiligheidsbril.

Resultaten: 94% van de vrouwen zien resultaat na slechts 3 maanden behandeling. Bij 89% van de vrouwen is er een zichtbare vermindering van het haar tot wel 12 maanden na de laatste behandeling.

Accessoire: een sonische exfoliatieborstel wordt inclusief bij dit apparaat meegeleverd. Met deze borstel die bedoeld is voor het lichaam, kun je je huid zacht scrubben voor een heerlijk zijdezacht gevoel.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: dit product blijkt nogal prijzig te zijn.

Koop bij bol.com (€325.5)

 

 

 

 

2. GoSmooth IPL Kit – 400.000 flitsen IPL lichtontharing met beschermingsbril

 

Met de GoSmooth IPL kit komen we in de gemiddelde prijscategorie terecht van onze top 5. Daarnaast kreeg het apparaat een zeer goede beoordeling van alle klanten in de online reviews. De behandelingen zijn eenvoudig en in een korte tijdspanne uit te voeren. Bovendien is het apparaat veilig en pijnloos te gebruiken in het comfort van je eigen omgeving.

Het toestel werkt op netstroom met een adapter en heeft een flexibel meedraaiend snoer. Door de snoerlengte van 1,150 m kun je ook tijdens het opladen een behandeling uitvoeren. De maximale schermgrootte van dit toestel is 4 cm waarmee je zowel grote als kleine oppervlakken effectief kunt behandelen. Dit lichtontharingsapparaat is geschikt voor personen met een zeer bleke  tot een licht donkere huidskleur.

Na slechts enkele behandelingen zul je al zichtbare resultaten boeken en een verminderde haargroei vaststellen. Bovendien kan hij gebruikt worden op het lichaam, de intieme zones, het gezicht, de oksels en de armen en benen. Een uv-filter gaat je huid beschermen tegen verbranding. De kit bevat onder andere een beschermingsbril, een scheermesje en een aloë vera gel die na gebruik de behandelde zones gaat verkoelen en hydrateren.

 

Voordelen:

Levensduur: het IPL-apparaat heeft een inhoud van  400 000 flitsen wat overeenkomt met 8 jaar volledige lichaamsbehandelingen.

Design: het toestel is verkrijgbaar in een witte kleur die afgewerkt is met roze en ligt bovendien goed in de hand.

Extra toebehoren: een aloë vera gel, beschermingsbril en scheermesje worden inclusief in het pakket meegeleverd.

Gebruiksgemak: door het flexibel meedraaiend snoer van 1,150 m kun je op een comfortabele manier de behandelingen uitvoeren.

 

Nadelen:

Niet draadloos: het IPL-ontharingsapparaat kan niet draadloos gebruikt worden.

Koop bij bol.com (€149)

 

 

 

 

3. OEM Super lichtontharingsapparaat voor lichte en donkere haren

 

Het OEM lichtontharingsapparaat met uv-filter is geschikt om te gebruiken op een zeer lichte tot een licht getinte huidskleur.  Bovendien is dit toestel ideaal voor het verwijderen van licht blonde tot donkere haren. Het apparaat kan gebruikt worden om delen van het gezicht, de oksels, bikinilijn, rug, borst en armen en benen te behandelen.

De lichtpulsen van dit apparaat gaan de wortels tot diep onder de huid raken waardoor verdere haargroei voorkomen wordt. Na enkele behandelingen zul je al zichtbaar resultaat hebben en krijg je bovendien een zijdezachte huid. Het zwarte IPL-apparaat van OEM heeft een flexibel meedraaiend snoer van 1,20 m en werkt bovendien met een adapter op netstroom.

Het toestel van OEM heeft een levensduur van 600.000 lichtflitsen wat overeenkomt met 10 jaar behandelingen over het volledige lichaam. Er wordt aangeraden om voor gebruik van het OEM Super lichtontharingsapparaat eerst na te vragen bij je dokter of dermatoloog of dit toestel geschikt is voor jouw huid. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: ook moeilijk bereikbare plekjes kunnen met dit apparaat pijnloos behandeld worden.

Zuinig: bij dit toestel dat werkt op netstroom hoeven geen lampjes of andere onderdelen vervangen te worden waardoor er geen verborgen kosten zijn.

Gebruiksgemak: het IPL-apparaat kan zowel op lichte als op donkere haren gebruikt worden.

Extra voordelen: het toestel wordt geleverd in een mooie verpakking samen met een beschermingsbril, een scheermesje en een adapter.

 

Nadelen:

Werking: het apparaat moet goed dicht tegen de huid gehouden worden anders werkt het niet.

Koop bij bol.com (€69.99)

 

 

 

 

4. Philips Lumea Prestige BRI956/00 IPL licht ontharing

 

Eén van de populairste apparaten onder de IPL-ontharingssystemen is de Philips Lumea Prestige. Dankzij de unieke gebogen opzetstukken kan dit apparaat eenvoudig gebruikt worden op het lichaam, oksels, gezicht en de bikinilijn. De gratis Lumea-app zal je persoonlijk begeleiden bij de verschillende behandelingen.

De Smart Skin sensor zorgt voor de ideale lichtintensiteit voor jouw huidtype. Dankzij het speciale opzetstuk voor het gezicht kun je op een veilige manier het gezichtshaar behandelen. Bovendien zorgt de IPL-technologie ervoor dat de groeicyclus van de haarwortel doorbroken wordt waardoor het haarzakje in rustpauze gaat. Bij regelmatige behandelingen belooft Philips minimaal 6 maanden een zachte huid zonder de groei van vervelende haartjes.

Het IPL-ontharingsapparaat is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen voor een eenvoudige en effectieve behandeling van de ongewenste haargroei. Daarnaast is het apparaat ook klinisch getest. In de reviews zien we dat er een algemene tevredenheid heerst over de kwaliteit van dit apparaat. Toch zijn er enkele opmerkingen over de resultaten na de behandeling en ook de hoge prijs is een struikelpunt.

 

Voordelen:

Smart Skin-sensor: een geïntegreerde huidtint sensor meet de huidskleur zodat de lichtsterkte automatisch aangepast wordt aan jouw huidtype.

Verschillende haar- en huidtypes: het toestel kan gebruikt worden op (natuurlijk) donkerblond, bruin en zwart haar en op huidtinten variërend van zeer wit tot lichtbruin.

Opzetstukken: de opzetstukken verschillen door combinaties van vorm, venstergrootte en venster en kunnen zo op meerdere lichaamsdelen gebruikt worden.

Draadloos: dit toestel werkt op netstroom met adapter en kan eventueel draadloos gebruikt worden.

 

Nadelen:

Niet voor alle haartypes: dit IPL-apparaat kan niet worden gebruikt voor wit/grijs, licht blond of rood haar en is niet geschikt voor een zeer donkere huid.

Koop bij bol.com (€392.99)

 

 

 

 

5. IPL lichtontharingsapparaat 600.000 flitsen met vervangbare lamp

 

Het IPL-apparaat van This is Goods is een leuke aanbieding en valt in de laagste prijscategorie van ons lijstje. De goedkope prijs van dit product mag je echter niet misleiden. Het lichtontharingsapparaat voorkomt het teruggroeien van ongewenste lichaamsbeharing voor een periode van zeker 3 maanden. Bovendien zal  je huid zijdezacht aanvoelen door regelmatig gebruik dankzij de verschillende lichtpulsen.

Door de schermgrootte van 6,4 cm is dit IPL-ontharingsapparaat geschikt om te gebruiken voor je armen, benen, je rug, borst, oksel en bikinilijn. Het toestel van This is Goods heeft dankzij zijn 600.000 lichtflitsen een lange levensduur. Bovendien wordt hij opgeladen door middel van een USB-kabel. Het toestel kan ook  gebruikt worden tijdens de oplaadtijd die 45 minuten duurt. Het meedraaiende snoer heeft een lengte van 1,5 m wat ruim voldoende is om een behandeling in alle comfort uit te voeren. Dit apparaat is jammer genoeg niet snoerloos te gebruiken.

Het witte lichtontharingsapparaat wordt geleverd met een beschermende bril die tijdens de behandeling je ogen tegen de lichtflitsen gaat beschermen. Dit toestel kan gebruikt worden bij vrijwel alle huidtinten gaande van een zeer lichte tot een zeer donkere huid. In de reviews zien we dat er zowel voor- als tegenstanders zijn voor dit apparaat dat uiteindelijk wel een goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Glijmodus: dit apparaat beschikt over de glijmodus waardoor hij heel vlot kan gebruikt worden voor de grotere oppervlakken van je lichaam.

Zuinig: door de vervangbare lamp is dit geen weggooi-product en kan het gedurende meerdere jaren gebruikt worden.

Levensduur: de lamp heeft met zijn 600.000 lichtflitsen een lange levensduur.

Het prijskaartje: het IPL-lichtontharingsapparaat is in aanbieding door een fikse korting.

 

Nadelen:

Niet draadloos: enkele klanten merken op dat het spijtig is dat het toestel niet draadloos kan gebruikt worden.

Koop bij bol.com (€49.95)