Laatste update: 29.05.22

 

Beste elektrische tandenborstels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig raden bijna alle tandartsen aan om met een elektrische tandenborstel te poetsen. Een dergelijk apparaat zorgt ervoor dat alle bacteriën en tandplak op de beste manier worden verwijderd zodat het tandvlees en de tanden gezond blijven. We hebben voor jou alvast 3 toppers uitgekozen om eens op een rijtje te zetten. Zo zie je dat de Oral-B PRO 2 2900 elektrische tandenborstel in een pakket met 2 handvatten en 2 opzetborstels wordt geleverd. Daarnaast is er de Oral-B Pro 2 2500 die ook een uitstekende keuze zou kunnen zijn, omdat de elektrische tandenborstel voorzien is van een oplichtende poetsdruksensor en een timer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste elektrische tandenborstels (Reviews) van 2022

 

Als je een nieuwe elektrische tandenborstel gaat aankopen, zul je merken dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. Ben je op zoek naar een duo elektrische tandenborstel zodat jullie beiden je eigen borstelhouder hebben? Of misschien wil je liever een elektrische tandenborstel op batterijen om hem gemakkelijk te kunnen meenemen. We kregen de hulp en het advies van enkele tandartsen om deze lijst met topexemplaren samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle toestellen te bekijken zodat je daarna de beste elektrische tandenborstel kunt uitkiezen.

 

1. Oral-B PRO 2 2900 Elektrische Tandenborstel Duopack 2 Handvatten en 2 Opzetborstels

 

Deze dubbele elektrische tandenborstel van Oral-B maakt gebruik van een ronde opzetborstel die roterende bewegingen maakt, waardoor de tand volledig wordt omhuld en een grondige reiniging krijgt. Doordat een ronde kop accuraat tandplak zal aanpakken zul je ook gezonder tandvlees krijgen.

Daarnaast beschikt deze tandenborstel over een oplichtende poetsdrukcontrole waarbij de rotatiesnelheid zal verminderen en je een signaal krijgt wanneer je te hard aan het poetsen bent. Hij is verder voorzien van een ingebouwde timer die je helpt om de aanbevolen poetstijd van 2 minuten te volbrengen zodat je gebit te beste verzorging krijgt.

Bovendien heeft de Oral-B Pro een uitstekende lithium Ion-batterij die tot wel 2 weken kan worden gebruikt zonder op te laden waardoor je hem gemakkelijk op vakantie kunt meenemen. Dankzij de handige batterij indicator kun je trouwens zien wanneer het tijd is om de tandenborstel op te laden. In de reviews merken we dat deze duo tandenborstelset een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: door de lichtgevende poetsdruksensor kun je veilig je tanden poetsen zonder te veel druk op je tandvlees te zetten.

Timer: omdat de meeste tandartsen en mondhygiënisten een poetsbeurt van minimum 2 minuten aanbevelen zal de ingebouwde timer je daarbij helpen.

Batterij: de lithium Ion-batterij heeft een lange gebruiksduur van wel 2 weken zonder dat je hem moet opladen.

Verpakking: deze set wordt geleverd met een laadstation, 2 tandenborstelhouders in verschillende kleuren en 2 opzetborstels zodat je elk je eigen toestel hebt. 

 

Nadelen: 

Stroomverlies: enkele klanten hebben problemen met de oplaadbare batterij die niet goed werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Oral-B Pro 2 2500 Elektrische Tandenborstel met reisetui

 

De tandenborstels van Oral-B blijken de populairste apparaten te zijn in onze lijst met topproducten. Bovendien is deze Oral-B 2 2500 tijdelijk in de aanbieding waardoor hij een aantrekkelijke en goedkope prijs heeft.

Deze zwarte elektrische tandenborstel is voorzien van een lithium Ion-batterij waarmee hij tot wel 2 weken kan worden gebruikt zonder dat je hem moet opladen. Daardoor is hij trouwens ook handig om bijvoorbeeld op vakantie mee te nemen in het meegeleverde reisetui waarin je hem netjes kunt opbergen. Daarnaast beschikt deze elektrische tandenborstel over 2 poetsstanden, eentje voor gevoelige tanden en eentje voor de dagelijkse poetsbeurt.

Doordat hij voorzien is van een oplichtende poetsdruksensor zul je trouwens nooit te veel druk op je tandvlees zetten. Verder helpt de ingebouwde timer je om een poetsbeurt minimum 2 minuten vol te houden. In de reviews merken we ook hier heel tevreden klanten op die het apparaat zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze tandenborstel heeft 2 verschillende poetsstanden waardoor hij ook voor gevoelige tanden kan worden gebruikt. De elektrische tandenborstel met timer geeft een signaal wanneer je 2 minuten hebt gepoetst.

Batterij: de oplaadbare lithium Ion-batterij kan tot wel 2 weken worden gebruikt zonder laden zodat je de tandenborstel gemakkelijk kunt meenemen als je op vakantie gaat.

Poetsdruksensor: hij is voorzien van een poetsdruksensor waardoor de rotatiesnelheid zal verminderen als je te hard op de borstel drukt.

Verpakking: het pakket wordt geleverd met een handig reisetui, een handvat met de bijbehorende oplader en 1 opzetborsteltje.

 

Nadelen: 

De prijs: hoewel deze tandenborstel tijdelijk in de aanbieding is, vinden enkele klanten hem nog behoorlijk duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Sonicare 2 series HX6232/20 Special Edition Elektrische tandenborstel 

 

De Philips Sonicare elektrische tandenborstel is een speciale uitvoering die je in het zwart en wit kunt aankopen. Hij maakt gebruik van sonische en trillende bewegingen om de tanden op een natuurlijke manier witter te maken en vlekken en tandsteen optimaal te verwijderen. 

Daarnaast heeft deze elektrische tandenborstel van Philips één poetsstand waarmee je op een veilige en zachte manier gevoelige tanden kunt poetsen. Doordat het opzetborsteltje een ovale vorm heeft met een lange gebogen nek, kun je ook op moeilijk bereikbare plaatsen poetsen zodat implantaten, facings en beugels optimaal worden verzorgd.

Bovendien is hij voorzien van een handige timer die elke 30 seconden een pieptoon geeft om je te helpen de aanbevolen poetstijd van 2 minuten aan te houden. Deze tandenborstel heeft een oplaadbare batterij die je eenmaal volgeladen, tot wel 2 weken kunt gebruiken. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze tandenborstel.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze elektrische tandenborstel wordt geleverd met een smalle ovale opzetborstel met een lange nek zodat je overal goed kunt poetsen.

Poetsstand: hij heeft één poetsstand waardoor je op een zachte manier ook beugels, facings, implantaten en gevoelige tanden kunt reinigen.

Timer: de ingebouwde timer geeft elke 30 seconden een piepsignaal om aan te geven dat je een ander deel van je gebit moet poetsen. Hierdoor zul je ook gemakkelijker aan de aanbevolen poetstijd van 2 minuten voldoen.

Gebruiksduur: wanneer de batterij volledig is opgeladen kun je gedurende 2 weken, 2 maal per dag je tanden poetsen.

 

Nadelen: 

Te zacht: enkele klanten vinden dat deze elektrische tandenborstel te zacht poetst waardoor ze geen schoon gevoel hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Oral-B Genius X 20000N Elektrische Tandenborstel met slim reisetui

 

Zoals we reeds hebben opgemerkt, wordt Oral-B door velen als het beste merk voor elektrische tandenborstels beschouwd . Ze hebben dan ook een zeer uitgebreide gamma waarin iedereen wel zijn gading kan vinden. Deze Oral-B elektrische tandenborstel is het neusje van de zalm.

De roze elektrische tandenborstel is ook verkrijgbaar in een rosé gouden kleur of in het zwart voor een meer mannelijke versie. Bovendien is deze mooie tandenborstel voorzien van kunstmatige intelligentie die jouw manier van poetsen zal herkennen zodat hij hierop kan bijsturen om je gebit de beste verzorging te bieden. Hij kan trouwens worden verbonden met een mobiele app die je tijdens het poetsen zal begeleiden waardoor je tanden een optimale reiniging krijgen.

Daarnaast heeft hij 6 verschillende poetsstanden waarmee je onder andere gevoelige tanden kunt poetsen, een tongreiniging uitvoeren of bijvoorbeeld je tandvlees speciaal verzorgen. Hij beschikt verder ook over een poetsdruksensor zodat je nooit te hard kunt poetsen. Hij wordt geleverd met een slim reisetui dat zowel je telefoon als je tandenborstel gelijktijdig kan opladen. In de reviews zien we dat hij een heel goede score van 4,5 sterren kreeg. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze tandenborstel werkt met kunstmatige intelligentie en kan met een mobiele app worden verbonden om je te helpen tijdens het poetsen zodat je gebit een optimale reiniging krijgt.

Instellingen: hij beschikt over een timer en 6 verschillende poetsstanden waarmee je uiteenlopende behandelingen kunt uitvoeren.

Slim reisetui: hij wordt geleverd met een opzetborsteltje en een slim reisetui dat je telefoon en je tandenborstel gelijktijdig kan opladen.

Gebruiksduur: de lithium Ion-batterij kan wanneer hij volledig is opgeladen, gedurende 2 weken worden gebruikt.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken op dat deze tandenborstel in de duurste prijscategorie valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Braun SmartSeries 6400 Roterende-oscillerende tandenborstel

 

Deze elektrische tandenborstel van Braun is er eentje uit de Smartseries die via bluetooth met je telefoon kan worden verbonden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijk bijhouden hoelang je hebt gepoetst en welke instellingen je onlangs hebt gebruikt.

Doordat hij voorzien is van 5 verschillende poetsstanden kun je je gebit en je volledige mond in topconditie houden. Zo kun je kiezen voor de “daily clean” voor de dagelijkse reiniging van je gebit, “gum care” om je tandvlees te masseren en “sensitive” wanneer je tanden wat gevoeliger zijn. Daarnaast kun je met de “whitening” instelling je tanden polijsten en met “deep clean” poets je je tanden gedurende 3 minuten voor een extra grondige reiniging.

Bovendien is hij zoals de meeste elektrische tandenborstels ook uitgerust met een poetsdruksensor die zal oplichten wanneer je te hard op je tanden drukt. Hij wordt trouwens geleverd in een pakket met 4 verschillende opzetborstels en een opbergunit, SmartGuide, luxe reisetui en een oplader zodat je meteen van start kunt gaan. We merken in de reviews dat hij de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door de 5 verschillende instellingen kun je je mond en je gebit verzorgen zoals bij de tandarts.

Bluetooth: deze tandenborstel kan via bluetooth met je telefoon worden verbonden om al jouw poetsprestaties en de gebruikte instellingen bij te houden.

Opzetborstels: hij wordt geleverd met 4 opzetborsteltjes die allemaal op een andere manier je tanden zullen helpen reinigen en verzorgen.

Verpakking: het volledige pakket bestaat uit 4 verschillende opzetborstels en een unit om ze op te bergen, een luxe reisetui, SmartGuide en een laadstation.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: deze elektrische tandenborstel valt in de hogere prijsklasse waardoor hij minder goed toegankelijk is voor mensen die over een beperkt budget beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. AEG Sonische tandenborstel EZS 5663-elektrische tandenborstel

 

Deze tandenborstel heeft de laagste prijs in onze selectie met toppers. De AEG elektrische tandenborstel heeft een langwerpige borstelkop die sonische en trillende bewegingen maakt zodat je gebit op de meest efficiënte manier wordt gereinigd.

De sonische trillingen verwijderen niet alleen tandplak maar masseren en stimuleren daarnaast ook het tandvlees zodat je volledige gebit in topconditie blijft. Bovendien kan hij in 2 standen worden gezet zodat je hem kunt gebruiken voor de dagelijkse reiniging of wanneer je tanden iets gevoeliger zijn. Verder is hij voorzien van een 2 minuten timer waardoor je gemakkelijk de aanbevolen poetstijd kunt aanhouden.

De complete set bestaat trouwens uit 2 verschillende opzetborsteltjes met zachte kwaliteitsharen, een houder en een laadstation. Deze elektrische tandenborstel werkt met 2 AA batterijen die apart moeten worden aangekocht. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop waardoor hij met 4 van de 5 sterren werd beloond.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: door de snelle sonische trillingen van de borstelkop komt tandplak gemakkelijk los zodat je op een efficiënte manier je tanden kunt poetsen.

Snelheden: hij kan op 2 verschillende standen worden gezet waardoor hij niet alleen kan worden gebruikt voor de dagelijkse reiniging, maar ook om gevoelige tanden te verzorgen.

De prijs: deze elektrische tandenborstel heeft de laagste prijs in onze lijst zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

Verpakking: hij wordt geleverd met een houder, laadstation en 2 opzetborsteltjes met zachte afgeronde haren.

 

Nadelen: 

Kleine borstelvorm: een klant merkt op dat de langwerpige opzetborstel iets te klein is waardoor hij het kauwvlak van de tanden met een traditionele borstel poetst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische tandenborstels Koopgids

 

Ben je op zoek naar een nieuwe tandenborstel? Dan kunnen we je zeker de aanbeveling geven om te kiezen voor een elektrische tandenborstel die je gebit tot in alle hoekjes gaat reinigen en verzorgen. Je zult tijdens je zoektocht al gauw merken dat er verschillende soorten elektrische tandenborstels te koop worden aangeboden. Daarnaast zijn er ook toestellen die diverse instellingen hebben om allerlei behandelingen uit te voeren. Neem even de tijd om alles te bekijken en te vergelijken voor je een beslissing neemt. Misschien vind je tussen de aanbiedingen wel het perfecte apparaat.

Waarom je beter elektrisch kunt poetsen

Wanneer je voor het eerst een elektrische tandenborstel gaat gebruiken, zul je merken dat je tanden veel gladder aanvoelen. Dit komt omdat een elektrische tandenborstel met draaiende en/of trillende bewegingen werkt waardoor je tot 46% meer tandplak kunt verwijderen dan tijdens het poetsen met een gewone tandenborstel. Daarnaast is een elektrische tandenborstel heel gemakkelijk te gebruiken doordat je gewoon de borstel tegen je tanden moet plaatsen en hem na een bepaalde tijd naar de volgende tand moet leiden, het apparaat doet de rest.

Als je je tanden met een traditionele tandenborstel poetst, ben je al snel geneigd om vrij grote schrobbewegingen te maken waardoor je je tanden wel reinigt, maar niet alle tandplak verwijdert. Een elektrische tandenborstel maakt kleine bewegingen waardoor je elk hoekje van je gebit gemakkelijk kunt bereiken. Zo wordt alle tandsteen verwijderd en heb je het schone en gladde gevoel die je ervaart wanneer je van de tandarts komt. Bovendien zijn de meeste toestellen uitgerust met een ingebouwde timer waardoor je gemakkelijk de aanbevolen poetstijd van minimum 2 minuten kunt aanhouden.

 

De verschillende types

De elektrische tandenborstels kunnen in 2 categorieën worden onderverdeeld. Zo is er de tandenborstel met een kleine ronde borstelkop die als het ware de tand volledig omhult. Deze tandenborstels maken snelle ronddraaiende of roterende bewegingen terwijl het borsteltje ook op en neer gaat of oscilleert. Doordat de opzetborstel van een roterende tandenborstel over een klein oppervlak beschikt, kan hij heel goed de moeilijk te bereiken plekjes van het gebit poetsen. Als je tandvlees heel gevoelig is, kun je met een roterende tandenborstel wel tandvleesirritatie krijgen waardoor het gaat bloeden.

Daarnaast is er ook de elektrische tandenborstel die met sonische poetsbewegingen werkt. Deze soort tandenborstel heeft meestal een langwerpige ovale borstelkop die met een hoge frequentie minuscuul kleine heen en weer bewegingen maakt alsof je met een gewone tandenborstel zou poetsen, maar dan veel sneller. De sonische tandenborstel maakt eveneens gebruik van een oscillerende of trillende beweging zodat je ook de tandplak tussen de tanden en de kiezen kunt aanpakken.

 

Het poetsgemak

Er zijn enkele functies die voor heel wat gebruiksgemak zorgen tijdens het tandenpoetsen. Niet alle apparaten hebben ze, dus je kunt ook gewoon een elektrische tandenborstel gebruiken zonder deze speciale werkingen. We hebben het dan bijvoorbeeld over een ingebouwde timer. De meeste elektrische tandenborstels zijn voorzien van een timer die je aangeeft wanneer je de aanbevolen poetstijd van 2 minuten hebt afgewerkt. Dit kan visueel zijn met een klokje, met een trilling of een pieptoon. Daarnaast is er de poetsdruksensor die eigenlijk wel heel gemakkelijk is omdat hij je laat weten wanneer je te hard drukt om zo te voorkomen dat je je tandvlees gaat beschadigen.

Sommige tandenborstels zijn uitgerust met meerdere poetsstanden om de opzetborstel met verschillende snelheden te laten roteren of pulseren. Enkele apparaten kun ook worden ingesteld om de tanden te polijsten, gevoelige tanden te behandelen, de tong schoon te maken of bijvoorbeeld het tandvlees te masseren. Er zijn ook heel geavanceerde tandenborstels op de markt die een bluetooth functie hebben om het toestel met een app op je telefoon of tablet te verbinden. Hierdoor kun je een persoonlijke begeleiding krijgen om je gebit op de beste manier te verzorgen.

De accu en de accessoires

De accu of de batterij van een elektrische tandenborstel is heel belangrijk wanneer je vaak op reis moet. Omdat je niet steeds het volledige laadstation en de tandenborstel zou moeten meenemen zijn de meeste exemplaren voorzien van een degelijke lithium Ion-batterij met een lange gebruiksduur. Wanneer een dergelijke batterij volledig volgeladen is, kun je de tandenborstel in de meeste gevallen gedurende 2 weken gebruiken om tweemaal per dag je tanden te poetsen.

De duurdere toestellen worden vaak aangeboden met 2 laders of met een speciaal reisetui waarmee je bijvoorbeeld zowel je tandenborstel als je telefoon tegelijk kunt opladen. Meestal worden er 1 à 2 opzetborstels bij het apparaat geleverd. Bij enkele apparaten zul je verschillende opzetborsteltjes krijgen om diverse behandelingen te kunnen uitvoeren. We denken dan bijvoorbeeld aan een speciale borstel voor gevoelig tandvlees of een borstelkop om implantaten, facetten of beugels te reinigen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoelang gaat een elektrische tandenborstel mee?

Een elektrische tandenborstel moet je, net zoals een gewone tandenborstel, regelmatig eens vernieuwen. Gelukkig moet je niet de volledige tandenborstel vervangen maar dient enkel de opzetborstel te worden vernieuwd. Wanneer je deze moet vervangen, is voor een groot deel afhankelijk van jouw poetsgedrag. Hoe hard je op de borstel drukt en de frequentie waarmee je je tanden poetst zullen bepalend zijn voor de slijtage van de opzetborstel. Algemeen wordt aangenomen dat de opzetborstel van een elektrische tandenborstel om de 10 à 12 weken moet worden vervangen.

Q2: Hoe gebruik ik een elektrische tandenborstel en hoe werkt hij?

Het gebruik van een elektrische tandenborstel is eigenlijk heel eenvoudig. Je doet wat tandpasta op het borstelkopje en je houdt deze in een hoek van 45° tegen je tanden, net zoals je een gewone tandenborstel zou gebruiken. Vervolgens schakel je de elektrische tandenborstel in en ga je tand per tand poetsen. Beweeg de tandenborstel steeds naar voren/achteren en over het kauwoppervlak heen tot de volledige tand gereinigd is. Zelf hoef je enkel de borstel naar de volgende tand te leiden. Door de snelle bewegingen van de borstel wordt je gebit gepoetst. 

Er zijn 2 types elektrische tandenborstels die op een andere manier werken. De ene soort heeft een ronddraaiende borstel, de andere maakt gebruik van een langwerpige borstel met sonische of op en neer gaande bewegingen. Je mag gemiddeld toch wel 2 minuten rekenen om je tanden te poetsen. Wanneer je klaar bent, spoel je gewoon de borstelkop uit met water en plaats je hem terug in zijn laadstation.

 

Q3: Waar kun je een elektrische tandenborstel kopen?

Tegenwoordig kun je in de meeste groothandels, warenhuizen en elektro speciaalzaken een elektrische tandenborstel aankopen. Ze worden trouwens ook bij de apotheek te koop aangeboden. De meest voorkomende elektrisch tandenborstels zijn de verschillende series van de merken Braun en Philips die je trouwens ook bij diverse webwinkels kunt aankopen.

Je zult natuurlijk nog andere toestellen vinden die de klus kunnen klaren. Wees wel aandachtig bij exemplaren die van Chinese webwinkels komen omdat deze vaak niet over voldoende kracht beschikken om je gebit optimaal te onderhouden. 

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste tandenborstels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Doordat tandenpoetsen tot het dagelijks ritueel behoort, hebben we vaak een nieuwe tandenborstel nodig. Zoals je reeds hebt gemerkt is er een heel ruim aanbod waardoor het niet zo evident is om er eentje uit te kiezen. We hebben voor jou alvast 3 exemplaren geselecteerd om eens op een rijtje te zetten. Zo zou je kunnen kiezen voor de Oral-B Pro 2 2500; een elektrische tandenborstel met een poetsdruksensor en timer. Daarnaast zou de By Olive Bamboe Kindertandenborstel ook een uitstekende keuze kunnen zijn. Deze verpakking bevat 4 tandenborstels die allemaal met een ander dierenfiguurtje gegraveerd zijn om ze goed te kunnen onderscheiden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste tandenborstels (Reviews) van 2022

 

Zoals je zelf wel zult hebben opgemerkt, is er een overvloed aan keuze waardoor het niet zo gemakkelijk is om er de beste tandenborstel uit te kiezen. Ga je voor een elektrische tandenborstel van Braun of heeft een zachte manuele tandenborstel jouw voorkeur. We vroegen het advies en de hulp van enkele tandartsen om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle producten te bekijken en te vergelijken alvorens je er eentje uitkiest die voor jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Oral-B Pro 2 2500 Elektrische Tandenborstel met poetsdruksensor en timer

 

De Oral-B tandenborstel is een elektrische tandenborstel waarmee je tot wel 100% meer tandplak kunt verwijderen dan met een traditionele tandenborstel. Hij beschikt trouwens over een timer die je zal aangeven wanneer de minimale poetstijd van 2 minuten verstreken is.

Doordat hij voorzien is van een oplichtende poetsdruksensor zal de tandenborstel zijn poetssnelheid aanpassen en een signaal geven wanneer je te hard drukt. Bovendien heeft hij een ronde roterende kop die ook vibrerende bewegingen maakt om de tanden op een grondige manier te poetsen waarbij de moeilijk bereikbare plekjes niet worden vergeten. 

Daarnaast kan hij in 2 poetsstanden worden ingesteld zodat je hem zowel voor de intensieve dagelijkse reiniging alsook voor gevoelige tanden kunt gebruiken. Dankzij de degelijke Lithium Ion-batterij kun je hem tot wel 2 weken gebruiken, zonder dat je hem tussendoor moet opladen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en dit toestel zeker aanraden. 

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze tandenborstel kan in 2 poetsstanden worden ingesteld waardoor je kunt kiezen voor een dagelijkse intensieve reiniging of een stand om gevoelige tanden te poetsen.

Timer: de elektrische tandenborstel heeft een handige timer die zal oplichten als de minimale poetstijd voorbij is.

Poetsdruksensor: de poetsdruksensor zal de poetssnelheid aanpassen als je te hard op de borstel drukt zodat het tandvlees en het glazuur beter worden beschermd.

Batterij: dankzij de Lithium Ion-batterij is het mogelijk om hem tot 2 weken te gebruiken zonder dat je hem moet opladen.

 

Nadelen:

Geluid: enkele klanten maken de opmerking dat hij een luid en ronkend geluid maakt dat nogal storend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. By Olive Bamboe Kindertandenborstel 4 St. Bamboo Tandenborstel Kids

 

Deze bamboe tandenborstels zijn bij vele kindjes de populairste keuze omdat ze hele mooie en felgekleurde haartjes hebben. De leuke dierenfiguurtjes die op de steel werden gegraveerd, zorgen er trouwens voor dat je heel gemakkelijk kunt onderscheiden welke tandenborstel bij wie hoort.

Daarnaast worden ze geleverd in een afbreekbaar kartonnen omhulsel waarbij elke tandenborstel ook nog eens afzonderlijk op een ecologisch verantwoorde manier verpakt is, zodat elk kind zijn eigen doosje heeft. De handgemaakte tandenborstels zijn trouwens vervaardigd uit antibacteriële bamboe en voorzien van biologisch afbreekbare nylonhaartjes die op een zachte manier het kindergebit zullen onderhouden.

Doordat de borstelkop volledig afbreekbaar is, kun je de tandenborstels composteren of op hun geheel recycleren, wat bij de meeste andere bamboe tandenborstels niet het geval is. Bovendien is deze tandenborstelset volledig vegan en niet getest op dieren waardoor je de kinderen met een gerust hart kunt laten poetsen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: elke tandenborstel heeft een eigen kleurtje en is voorzien van een gegraveerd dierenfiguurtje zodat de borstels gemakkelijk te onderscheiden zijn.

Verpakking: de 4 tandenborstels zijn afzonderlijk in een biologisch afbreekbare doosjes verpakt.

Recyclebaar: de felgekleurde borstelhaartjes zijn gemaakt uit een soort ecologisch nylon waardoor deze tandenborstels volledig gerecycled of gecomposteerd kunnen worden.

Vegan & cruelty free: deze set is geschikt voor vegan gebruikers en bovendien ook niet op dieren getest wat door bijna alle kinderen heel erg wordt geapprecieerd.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: één klant is minder tevreden over deze handgemaakt tandenborstels omdat de haartjes snel zouden loslaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Meridol Tandenborstel 3 Stuks Voordeelpakket

 

Dit voordeelpakket van Meridol bevat 3 tandenborstels die samen met tandexperts werden ontwikkeld zodat ze zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt zijn. Deze tandenborstels zijn voorzien van zachte borstelharen om gevoelige tanden en geïrriteerd tandvlees op een milde manier te kunnen poetsen.

Dankzij de kegelvormige haren met heel fijne uiteinden, worden de tanden efficiënt gepoetst waarbij bijna alle tandplak wordt verwijderd zodat je veel minder kans hebt op tandvleesproblemen. Daarnaast beschikken deze tandenborstels over een ergonomisch gevormde steel waardoor ze heel gemakkelijk en comfortabel in de hand liggen om je gebit op de moeilijk bereikbare plaatsen ook efficiënt te kunnen poetsen.

Doordat deze set tijdelijk in de aanbieding is, valt hij in de laagste prijsklasse van onze selectie zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. Bovendien merken we in de reviews dat deze tandenborstels een uitstekende score kregen met het maximale aantal sterren.

 

Voordelen: 

Gebruik: door de zachte borstelharen zijn deze tandenborstels heel geschikt om geïrriteerd tandvlees en gevoelige tanden op een milde manier te reinigen.

Ergonomisch: de steel met ergonomische vorm en de kegelvormige fijne borstelharen zorgen ervoor dat je ook op de moeilijk bereikbare plaatsen kunt poetsen.

De prijs: dit voordeelpakket heeft een heel goedkope prijs waardoor hij door iedereen kan worden aangekocht.

Toepassing: deze tandenborstels werden wetenschappelijk getest en zijn ontwikkeld door experts zodat ze zowel door kinderen als volwassenen kunnen worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Geen onderscheid: deze tandenborstels hebben allemaal dezelfde kleur waardoor je niet kunt onderscheiden van wie de tandenborstel is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 Elektrische tandenborstel

 

Het merk Philips draagt een wereldwijde naamsbekendheid. Het wordt dan ook door velen als het beste merk beschouwd voor innovatieve huishoudelijke apparaten die van expertise en vakmanschap getuigen. 

Deze elektrische Philips tandenborstel is voorzien van een poetsdruksensor die je waarschuwt wanneer je te hard aan het poetsen bent zodat zowel de tanden als het tandvlees goed worden beschermd. Bovendien heeft hij één poetsstand die met twee intensiteiten kan worden ingesteld om hem zowel voor de dagelijkse poetsbeurt als voor gevoelige tanden te gebruiken. Hij is eveneens voorzien van een handige timer die de minimale poetstijd aangeeft om lang genoeg te poetsen. 

Dankzij de Brush Sync-functie zal deze tandenborstel bijhouden hoelang je het opzetstukje al gebruikt zodat je het tijdig kunt vervangen. Daarnaast kan de tandenborstel in volledig opgeladen toestand tot wel 2 weken tweemaal per dag worden gebruikt zonder dat je hem tussendoor extra moet opladen. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze elektrische tandenborstel is voorzien van een Brush Sync-functie waardoor je exact weet wanneer het opzetstukje moet worden vervangen.

Poetsstand: hij heeft één poetsstand die je met twee intensiteiten kunt aanwenden waardoor je hem eveneens kunt gebruiken om gevoelige tanden en geïrriteerd tandvlees te poetsen.

Poetsdruksensor: de poetsdruksensor zorgt ervoor dat je je tanden en tandvlees niet kunt beschadigen als je te hard poetst.

Werking: deze tandenborstel werkt met roterende en vibrerende bewegingen zodat hij ook voor tandprothesen of blokjesbeugels kan worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Opzetstukjes: enkele klanten merken op dat de opzetstukjes, die je achteraf moet bijkopen, nogal duur zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Jordan Baby Tandenborstel 1 stuk voor kinderen tussen 0 en 2 jaar

 

Deze tandenborstel voor baby’s is geschikt voor kinderen die een leeftijd tussen 0 en 2 jaar hebben. Omdat het belangrijk is voor de latere tandontwikkeling, is het goed om de eerste tandjes van je kind al meteen te beginnen poetsen. Op die manier leren de kleintjes gelijk een routine aan waarbij het tandenpoetsen een vast ritueel wordt.

Deze Step One tandenborstel is voorzien van een smalle borstelkop waarop zachte borstelharen werden aangebracht zodat je op een milde manier de kleine tandjes en het tandvlees kunt reinigen en masseren. Doordat hij voorzien is van een speciale handgreep, kan deze tandenborstel ook als bijtring worden gebruikt om je kindje wat pijnverlichting te bieden wanneer er een nieuw tandje aan het doorkomen is.

Daarnaast heeft deze tandenborstel een korte nek waardoor hij voorkomt dat de tandenborstel te diep in de mond kan worden gestopt. We zouden ten stelligste willen aanraden om steeds toezicht te houden als je kindje op zeer jonge leeftijd al zelfstandig zijn/haar tandjes poetst. In de reviews merken we dat deze tandenborstel een heel goede score kreeg en dat de klanten zeer te spreken zijn over de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Toepassing: de zachte baby tandenborstel is geschikt om de eerste tandjes van kinderen tussen 0 en 2 jaar op een milde manier te poetsen.

Gebruiksvriendelijk: de speciale handgreep kan ook als bijtring worden gebruikt waardoor je kleintje wat pijnverlichting krijgt als er een nieuw tandje op komst is.

Veiligheid: doordat deze tandenborstel een korte nek heeft, kan hij veilig worden gebruikt omdat hij niet te diep in de mond kan worden gestopt.

Het prijskaartje: deze tandenborstel heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij voor iedereen toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Bijtring: slechts één klant vindt de bijtring iets te hard en oncomfortabel om in te bijten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Elmex Extra Soft 3 Stuks Tandenborstel Voordeelverpakking

 

Het merk Elmex heeft een uitgebreid gamma met verschillende mondverzorgingsproducten die door het ganse gezin kunnen worden gebruikt. Zo hebben ze niet alleen tandenborstels en tandpasta’s die ideaal zijn voor de eerste tandjes van je kroost, maar ze hebben ook producten om het gebit van volwassenen te beschermen tegen cariës of om pijnverlichting te bieden bij gevoelige tanden en/of tandpijn.

Deze tandenborstel van Elmex is voorzien van een ergonomische handgreep en een ovale borstelkop waarop de borstelharen in een X-vorm werden opgesteld. Dit maakt het mogelijk om de tandplak op een efficiënte manier aan te pakken, zelfs op die plekjes die anders heel moeilijk te bereiken zijn. De zachte borstelharen zorgen er bovendien voor dat gevoelig tandvlees en blootliggende tandhalzen op een milde manier worden bewerkt zodanig dat deze niet beschadigd raken.

Deze verpakking bevat trouwens 3 tandenborstels zodat je voor 9 maanden voorzien bent. In de reviews zien we dat deze tandenborstel een beoordeling kreeg met 4,8 van de 5 sterren waaruit een heel hoge tevredenheid blijkt.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze tandenborstel heeft ultra zachte borstelharen waarmee je gevoelig tandvlees en blootliggende tandhalzen op een milde manier kunt poetsen.

Efficiënt: doordat de borstelharen in een X-vorm werden geplaatst, kunt je ook poetsen op plaatsen waar je anders moeilijk bij komt.

Comfort: de Elmex tandenborstel heeft een ergonomisch gevormde handgreep waardoor hij heel comfortabel kan worden gebruikt.

De prijs: deze voordeelverpakking kreeg een heel hoge korting waardoor hij voor elk budget geschikt is.

 

Nadelen: 

Borstelkop: hoewel deze tandenborstel al een vrij kleine borstelkop heeft, is er een klant die hem graag nog iets kleiner had gezien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tandenborstels Koopgids

 

Doordat we dagelijks minstens  tweemaal onze tanden poetsen, kunnen we de aanbeveling geven om een tandenborstel regelmatig te vervangen. Er is trouwens een ruim aanbod met allerlei soorten tandenborstels op de markt. Maar welke borstelhaartjes moet je nu eigenlijk kiezen en waarom is tandenpoetsen zo belangrijk? Neem even de tijd om onze koopgids te bekijken en de verschillende gebruikswijzen te vergelijken. Laat zeker de leuke aanbiedingen niet zomaar aan je voorbijgaan.

Waarom tandenpoetsen heel belangrijk is

We weten natuurlijk allemaal wel dat je dagelijks zeker tweemaal je tanden moet poetsen, niet alleen om een frisse adem te hebben maar ook om je tanden te reinigen zodat je steeds een aangenaam en schoon gevoel hebt. Maar wist je ook dat je door je tanden te poetsen op een heel gerichte manier tandbederf zult tegengaan? Doordat je de ganse dag eet en drinkt, wordt er een geelachtig laagje op de tanden gevormd dat vol met bacteriën zit. Dit laagje wordt ook wel tandplak of tandsteen genoemd en kan schade aan je gebit en tandvlees veroorzaken.

Door op z’n minst na elke hoofdmaaltijd de tanden te poetsen, zul je het tandbederf tot een minimum herleiden waardoor je steeds een gezond gebit blijft behouden. Als je je tanden met een degelijke tandenborstel en tandpasta op de juiste manier poetst, zul je de meeste tandplak kunnen verwijderen. Trouwens, als je je tanden 2 tot maximum 3 minuten poetst zul je een optimale mondhygiëne bekomen. Tandartsen geven wel de raad om niet langer dan 3 minuten te poetsen omdat je anders het tandglazuur zou kunnen beschadigen. De tandhalzen zijn niet met glazuur beschermd waardoor deze veel gevoeliger zijn.

 

De verschillende soorten tandenborstels

We onderscheiden twee verschillende soorten tandenborstels die beiden op hun manier hun werk efficiënt uitvoeren. Welke tandenborstel je uitkiest hangt volledig van je eigen voorkeur af. We hebben de handtandenborstel die we allemaal wel kennen omdat dit de eerste tandenborstel is waarmee je als kind in aanraking komt. Het klassieke model is meestal vervaardigd uit plastic en heeft een langwerpige borstelkop waarop nylonhaartjes werden bevestigd. Tegenwoordig wordt de bamboeversie echter veel meer gebruikt omdat deze ecologisch verantwoord is.

De bamboe tandenborstel heeft dezelfde vorm als de traditionele tandenborstel, maar is gemaakt uit de duurzame houtsoort bamboe en voorzien van biologisch afbreekbare borstelhaartjes. Daarnaast is er de elektrische tandenborstel die steeds vaker op de voorgrond treedt omdat hij efficiënter zou zijn om tandplak te verwijderen. Een dergelijke tandenborstel bestaat uit een houder waarop je verschillende opzetstukjes kunt plaatsen zodat iedereen zijn eigen borstelkopje heeft. Een elektrische tandenborstel is trouwens een pak duurder in aankoop waardoor hij iets minder toegankelijk is.

 

De borstelhaartjes 

Welke tandenborstel voor jou het meest geschikt is, hangt af van je gebit, je poetstechniek en de grootte van je mondholte. Je kunt het best een tandenborstel kiezen met een borstelkop die het volledige tandoppervlak kan schoonmaken. Om te weten welke hardheid je moet aankopen, kun je aan de tandarts advies vragen. Algemeen geldt de regel dat een normaal gebit het meeste baat heeft van een tandenborstel met zachte afgeronde borstelharen. Voor baby’s en kinderen zijn er tandenborstels met ultra zachte haren om het fijne glazuur niet te beschadigen.

Een medium of harde tandenborstel doet eigenlijk meer kwaad dan goed. Doordat tandenpoetsen een automatisme is zul je steeds evenveel druk uitoefenen, of je nu een zachte of een harde borstel gebruikt. Hierdoor zul je met een harde tandenborstel veel sneller je tandglazuur en tandvlees beschadigen omdat de borstelharen veel stugger en ruwer zijn. Heb je last van hardnekkige tandsteen, dan kun je éénmaal per week met een harde of medium tandenborstel eens grondig poetsen.

Kies je voor een elektrische – of een handtandenborstel

Hoewel er niks mis is aan het poetsen met een traditionele tandenborstel lijken tandspecialisten toch meer de voorkeur te geven aan een elektrische tandenborstel. Door elektrisch te poetsen moet je de borstel enkel van tand naar tand brengen, naar de voor-/achterkant en het kauwoppervlak zonder dat je de tandenborstel verder zelf moet bewegen. Het borstelkopje maakt roterende en vibrerende bewegingen en is zodanig gevormd dat de volledige tand als het ware door de borstelharen wordt omhuld.

Bij een handtandenborstel dien je net zoals bij de elektrische variant minstens 2 minuten te poetsen om tot het beste resultaat te komen. Als je je tanden ’s morgens en ’s avonds poetst mag je jezelf als een goede tandenpoetser beschouwen. Het is natuurlijk nog beter om na elke maaltijd te poetsen maar voor velen is dit meestal, door school- of werkomstandigheden, niet mogelijk. Je kunt trouwens beter een halfuurtje wachten nadat je frisdrank, vruchtensap of fruit hebt gegeten.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe vaak moet je een tandenborstel vervangen?

Het is belangrijk om je tandenborstel regelmatig te vervangen zodat hij steeds op een efficiënte en hygiënische wijze je tanden blijft poetsen. Veel tandartsen raden daarom aan om een tandenborstel elke drie maanden te vervangen of zelfs sneller als je ondervindt dat hij versleten is.

Uit onderzoek is gebleken dat een nieuwe tandenborstel beter en gemakkelijker de tandaanslag zal verwijderen dan een oude borstel. Daarnaast is het ook verstandig om je tandenborstel te vervangen als je ziek bent geweest of als je een ontsteking in de mond hebt gehad.

Q2: Welke tandenborstel gebruik je het best wanneer je een blokjesbeugel draagt?

Wanneer je blokjes draagt is het best moeilijk om je tanden grondig te poetsen. Toch is dit een heel belangrijk gegeven omdat je meer kans hebt op een tandvleesontsteking of het krijgen van gaatjes. Als je een blokjesbeugel draagt, kun je beter voor een elektrische tandenborstel kiezen omdat deze borstels met roterende en vibrerende bewegingen werken, waardoor de borstelhaartjes beter op de moeilijk bereikbare plaatsen komen.

Omdat er wordt geadviseerd om, wanneer je een blokjesbeugel draagt, na elke maaltijd te poetsen, kun je een manuele tandenborstel in je handtas of boekentas meenemen alsook interdentale (mini) borsteltjes om alle etensresten te verwijderen.

 

Q3: Hoelang bestaat de tandenborstel?

In 3500 voor Christus werd er al aan de mondhygiëne gedacht. De tandenborstel zelf bestond nog niet, maar er werd wel al een vochtig houtje gebruikt om het gebit te reinigen. Heel wat later bedachten de Chinezen een soort kauwstokje waarmee de tanden werden gepoetst. De aromatische houtsoorten waaruit dit werd vervaardigd zorgden er meteen ook voor dat men een frisse adem had.

Vele jaren later werd dik varkenshaar op een stukje been of op bamboe bevestigd en dit waren de eerste tekenen van een soort tandenborstel. Pas in 1560 werd in Frankrijk de echte tandenborstel populair. In het begin waren deze enkel voor de elite weggelegd, want ze bestonden uit veren of paardenharen die op een dure houtsoort werden gekleefd en daarna met zilver werd afgewerkt. Pas rond 1780 kwam de massaproductie op gang en die bestond uit een steel in been of bot waarop varkensharen werden gehecht.

 

Q4: Waar kun je een bamboe tandenborstel kopen?

Doordat we tegenwoordig veel met het milieu bezig zijn wordt er vaker voor natuurlijke producten gekozen. Een bamboe tandenborstel is vervaardigd uit duurzaam bamboe dat met houtskoolhaar, nylon haren of varkenshaar wordt afgewerkt.

Je kunt vandaag de dag bijna overal waar ze normale tandenborstels verkopen, ook een bamboe tandenborstel verkrijgen. In de meeste warenhuizen, drogisterijen, apotheek en online zul je zeker een ecologische bamboe tandenborstel kunnen terugvinden.

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste tandpasta’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de Ecosym Tandpasta voor Gebitsprothesen kies je voor een krachtige en duurzame tandpasta die speciaal ontwikkeld werd om gebitsprothesen grondig te reinigen. Indien je (nog) geen kunstgebit hebt, dan kun je natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de Sensodyne Tandpasta Fresh Mint die overigens geleverd wordt in een heuse voordeelverpakking van maar liefst 12 tubes. In de tabel hieronder hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd eveneens voorzien van de nodige voor- en nadelen. Bekijk de mogelijkheden even alvorens een weldoordachte keuze te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste tandpasta’s (Reviews) van 2022

 

Tegenwoordig zijn er heel wat tandpasta merken die 1 of meerdere series pasta’s op de markt brengen, wat de keuze alleen maar moeilijker maakt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een tandpasta voor gevoelige tanden, dan lijkt de Sensodyne tandpasta, de Perio Aid tandpasta of de Oral B tandpasta misschien wel wat voor jou. Daarnaast zijn er nog tal van andere merken die hun beste beentje voor zetten zoals de tandpasta van Vitis, al dan niet voor kindjes, de Aquafresh tandpasta, de Smyle tandpasta en de Weleda tandpasta. Bovendien zijn er recent ook heel wat nieuwe whitening tandpasta’s en charcoal tandpasta’s ontwikkeld. Wij zetten alvast 10 toppertjes, inclusief het bijbehorend advies uit de online reviews, in de kijker.

 

1. Ecosym Tandpasta voor Gebitsprothesen 75 ml – Voor witte tanden

 

Ben je op zoek naar een geschikte tandpasta waarmee je je gebitsprothesen grondig kunt onderhouden? Dan is deze Ecosym tandpasta alvast een schot in de roos. In tegenstelling tot normale tandpasta’s van bijvoorbeeld Colgate en Oral B, bevat deze Ecosym tandpasta helemaal geen schurende deeltjes waardoor de kans op eventuele krasjes op het kunstgebit vrijwel onbestaande zijn.

De Ecosym tandpasta wordt jou, net zoals de meeste andere tandpasta’s aangeboden in een praktische tubevorm met een vrij royale inhoud van 75 ml. Zodra je de tube geopend hebt, dien je rekening te houden met een houdbaarheidsdatum van maximaal 3 maanden. Daarnaast zorgt de Ecosym tandpasta uiteraard ook voor een frisse en schone mond en wittere tanden, wat hem alvast de moeite waard maakt om even grondig te bestuderen.

Ondanks het feit dat hij niet meteen tot de aanbiedingen of goedkope tandpasta’s behoort, wordt hij door alle klanten unaniem beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Duidelijk één van de populairste en voor velen ook beste tandpasta’s uit het rijtje.

 

Voordelen: 

Inhoud: de Ecosym tandpasta wordt jou aangeboden in tubevorm met een royale inhoud van maar liefst 75 ml.

Kunstgebit: het gebrek aan schurende deeltjes maakt hem, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Elmex tandpasta of de tandpasta van Colgate, 100% geschikt om een kunstgebit onder handen te pakken.

Gebruiksgemak: uiteraard draagt hij niet alleen bij aan het onderhoud van je gebitsprothesen maar zorgt hij ook voor een frisse en stralende glimlach.

 

Nadelen: 

Prijzig: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sensodyne Tandpasta Fresh Mint Voordeelverpakking 

 

Durf je nogal eens last hebben van gevoelige tanden en een overgevoelig tandvlees? Dan heeft Sensodyne misschien wel dé oplossing voor jou klaar liggen. Sensodyne is één van de bekende, zoniet beste, merken op het gebied van tandpasta’s voor gevoelige tanden en wordt door heel wat tandartsen en klanten warm aanbevolen. Wat de mooie score van 4,8 sterren meteen verklaart.

Het betreft hier bovendien een voordeelverpakking bestaande uit maar liefst 12 aparte tubes Sensodyne tandpasta. Aangezien elke tube een royale inhoud van 75 ml kent, brengt dit het totale plaatje op maar liefst 900 ml aan tandpasta. Uitermate geschikt voor grote gezinnen dus!

Verder blijkt de Sensodyne tandpasta voorzien van een vrij grote hoeveelheid fluoride waarmee hij eventuele gaatjes probeert te voorkomen. Aangevuld met een sterke pepermuntsmaak biedt deze tandpasta je na het poetsen eveneens een frisse mondsmaak.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: doordat het hier een voordeelverpakking betreft bestaande uit maar liefst 12 tubes, valt het prijskaartje bijzonder goed mee.

Inhoud: je krijgt maar liefst 12 tubes van 75 ml aangeboden wat het totaalplaatje op maar liefst 900 ml tandpasta brengt.

Smaak: de tandpasta blijkt afgewerkt met een sterke pepermuntsmaak waardoor eventuele vieze mondgeurtjes kunnen worden weggewerkt.

Handig in gebruik: de Sensodyne tandpasta is in eerste instantie bedoeld voor mensen die te kampen hebben met gevoelige tanden en/ of tandvlees. In combinatie met een hoog fluoride gehalte, kan hij verder ook de vorming van gaatjes gaan voorkomen.

 

Nadelen: 

Geen kinderen: vanwege zijn ruime hoeveelheid aan fluoride, is deze tandpasta minder geschikt voor (jonge) kindjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Prodent Mentol Power – 75 ml – Tandpasta – 12 stuks – Voordeelverpakking

 

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze Prodent tandpasta die, net zoals het vorige product, aangeboden wordt onder de vorm van een voordeelverpakking. Zo wordt hij geleverd per 12 tubes van elk 75 ml inhoud wat het totale plaatje op maar liefst 900 ml aan tandpasta brengt. Op die manier kan de prijs aanzienlijk worden gedrukt waardoor het een aantrekkelijk koop wordt voor mensen die financieel iets minder budget te besteden hebben.

De Prodent tandpasta wordt gekenmerkt door een unieke en sterke mentholsmaak die bijdraagt aan een extreem frisse adem. Niet alleen aangenaam voor jezelf maar ook voor je omgeving. Dankzij zijn grote hoeveelheid aan fluoride helpt hij eventuele gaatjes voorkomen en beschermt hij je gebit tegen eventuele tanderosie.

Ondanks het feit dat hij, volgens de beschrijving, ook geschikt is voor een melkgebit wordt, vanwege het fluoride gehalte, dit door experts toch wel afgeraden. Klanten reageren positief en raden het product 100% aan.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere tandpasta’s, kent deze offerte wel degelijk de laagste prijs.

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 12 afzonderlijke tubes tandpasta die elk een royale inhoud van 75 ml aanbieden.

Gebruiksgemak: de tandpasta is voorzien van een bepaalde hoeveelheid fluoride waardoor eventuele gaatjes kunnen worden voorkomen. Verder beschermt hij je gebit ook tegen de vorming van tanderosie en zorgt hij voor een stralende witte lach.

 

Nadelen: 

Geen kinderen: ondanks wat in de beschrijving vermeld staat, raden heel wat tandartsen het gebruik bij kinderen af.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming – Voordeelverpakking 

 

Door te kiezen voor de Oral B tandpasta, afkomstig uit de gelijknamige Oral-B Pro-Expert serie, kies je niet alleen voor één van de populairste maar misschien ook wel beste merken op het gebied van tandpasta. Zo betreft het hier opnieuw een voordeelverpakking bestaande uit maar liefst 12 afzonderlijke tubes tandpasta die elk een inhoud kennen van wel 75 ml. Dit brengt het totale plaatje op een inhoud van zo’n 900 ml tandpasta; ideaal voor grote gezinnen en/ of personen die het financieel met wat minder moeten stellen.

De Pro-Expert Oral-B tandpasta staat bekend vanwege zijn professionele bescherming en dit gedurende maar liefst 24 uren. Uiteraard betekent dit niet dat je je tanden slechts 1 keer per dag hoeft te poetsen. Experts blijven hameren op het meermaals per dag poetsen om zo eventuele gaatjes en tanderosie tegen te gaan. 

De Oral-B tandpasta is, net zoals zijn voorgangers, voorzien van een bepaalde hoeveelheid fluoride waardoor hij minder geschikt is voor een melkgebit. Naast de dagdagelijkse bescherming zorgt deze tandpasta ook voor een langdurige frisse munt dankzij de sterke muntsmaak. Een echte topper en dit wordt duidelijk door heel wat klanten gewaardeerd.

 

Voordelen: 

Voordeelverpakking: de verpakking telt maar liefst 12 afzonderlijke tubes tandpasta wat het heel aantrekkelijk maakt voor grote gezinnen.

Inhoud: elke tube tandpasta kent een royale inhoud van wel 75 ml wat het totaalplaatje op maar liefst 900 ml tandpasta brengt.

Handig in gebruik: dankzij de royale hoeveelheid fluoride is deze tandpasta in staat om de vorming van eventuele gaatjes te voorkomen. Verder biedt hij 24 uren bescherming, helpt hij bij overgevoelige tanden en/ of tandvlees en zorgt hij voor een frisse smaak.

 

Nadelen: 

Geen melkgebit: bij voorkeur wordt dit type tandpasta niet gebruikt door peutertjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Choose Tandpasta Tabletten met Bamboe Refill Pot – Starter Box – Duurzaam

 

Met de “Choose to bit. Choose to brush. Choose Choose!” tandpasta van het gelijknamige merk “Choose” kies je voor een unieke tandpasta uitvoering onder de vorm van tabletten. Zo omvat de verpakking maar liefst 90 afzonderlijke tabletten die allen 100% vegan zijn en voorzien van een bepaalde hoeveelheid fluoride én bijkomende frisse muntsmaak. Op die manier worden je tanden niet alleen beschermt tegen eventuele gaatjes en/ of tanderosie maar geniet je ook een langdurige frisse mond.

Mocht je nog twijfelen dan kan het misschien helpen als je weet dat de tandpasta 100% dierproefvrij geproduceerd werd én dit alles onder het goedkeurende oog van diverse tandartsen. Een op-en-top veilig product op het gebied van tandhygiëne én mondverzorging.

Jammer genoeg blijken er nog geen online reviews te zijn geplaatst waardoor het voor ons moeilijk wordt om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze tandpasta tabletten zijn niet alleen 100% plasticvrij en vegan maar werden op een dierproefvrije manier ontwikkeld en blijken daarnaast reisvriendelijk.

Fluoride: de tabletten bevatten een bepaalde hoeveelheid fluoride die in staat is om tandbederf te voorkomen en op die manier eventuele gaatjes te vermijden.

Muntsmaak: de frisse muntsmaak zorgt ervoor dat je een frisse mondsmaak aan de poetsbeurt overhoudt.

Gebruiksaanwijzing: per poetsbeurt is 1 tablet voldoende. Kauw grondig op de tablet om vervolgens met de, in water gedrenkte, tandenborstel je gebit grondig te reinigen.

 

Nadelen: 

Prijzig: we durven vermoeden dat het prijskaartje een struikelblok zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Elmex Sensitive Tandpasta 4 x 75 ml – Voordeelverpakking 

 

Net zoals de Smyle tandpasta en tal van zwarte tandpasta’s blijkt ook deze Elmex Sensitive één van de populaire mogelijkheden binnen dit segment. Zo wordt de tandpasta van Elmex Sensitive geleverd per tubes van 4 waarbij elke tube een royale inhoud van 75 ml kent. Dit brengt het totale plaatje op maar liefst 300 ml.

Dankzij de aanwezigheid van aminfluoride worden je tanden niet alleen beschermt tegen eventuele gaatjes maar ook tegen de mogelijke vorming van tanderosie. Kortom, de Elmex Sensitive tandpasta baseert zich op 3 belangrijke punten gaande van het beschermen tot het reinigen en versterken van het gebit.

Uit de beschrijving en samenstelling van de tandpasta kunnen we dan ook opmaken dat hij door zowel mannen als vrouwen kan worden gebruikt met uitsluiting van kinderen. 

 

Voordelen: 

Voordeelverpakking: bij aankoop van deze tandpasta zul je zien dat de verpakking maar liefst 4 tubes aanbiedt.

Inhoud: elke tube wordt gekenmerkt door een royale inhoud van wel 75 ml waardoor je over 300 ml tandpasta zult beschikken na aankoop.

Aminfluoride: de aanwezigheid van aminfluoride beschermt je gebit niet alleen tegen tandsteen en tanderosie maar helpt daardoor ook de vorming van gaatjes voorkomen.

 

Nadelen: 

Geen melkgebit: houd er rekening mee dat deze tandpasta bij voorkeur niet gebruikt wordt in combinatie met een melkgebit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Aquafresh Freshmint – 5x 75 ml – Tandpasta – Voordeelverpakking

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze tandpasta van Aquafresh. Aquafresh is een bekend merk én één van de vaste waarden op het gebied van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Dit wordt meteen bevestigd door de positieve reacties van heel wat klanten en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,6 sterren.

De tandpasta van Aquafresh wordt jou aangeboden in een voordeelverpakking bestaande uit 5 tubes. Daarbij kent elke tube een royale inhoud van 75 ml wat overeenkomt met een totaal volume van 375 ml. 

De Aquafresh tandpasta is bedoeld én met name ontwikkeld voor het hele gezin. Zo wordt hij gekenmerkt door een drievoudige bescherming in combinatie met een vernieuwde glazuur+ formule waardoor hij de tanden niet alleen versterkt maar ook beschermt en 100% reinigt. Dankzij zijn frisse muntsmaak geniet je na elke poetsbeurt van een frisse adem.

 

Voordelen: 

Inhoud: de tandpasta wordt jou aangeboden in een tube die een inhoud kent van 75 ml.

Voordeelverpakking: de verpakking telt maar liefst 5 tubes van 75 ml wat het totale plaatje op zo’n 375 ml tandpasta brengt.

Handig in gebruik: de tandpasta valt op vanwege zijn drievoudige bescherming en unieke glazuur+ formule.

 

Nadelen: 

Muntsmaak: de uiterst sterke en frisse muntsmaak zal niet door alle kindjes als aantrekkelijk worden bevonden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Vitis tandpasta gezond tandvl 75 ml – Voor frisse adem

 

Mensen die te kampen hebben met overgevoelig en kwetsbaar tandvlees kunnen daarnaast ook kiezen voor de tandpasta van Vitis. Dankzij zijn unieke samenstelling werkt hij bovendien niet alleen antibacterieel maar ook anti-plaque waardoor de vorming van eventueel tandsteen effectief kan worden voorkomen. 

Verder biedt de Vitis tandpasta eveneens een goede werking op het gebied van tandglazuur en de algemene conditie van het tandvlees. Hij wordt jou aangeboden in een stevige tube met draaidop en een bijpassende royale inhoud van 75 ml. Tandartsen raden aan om het gebruik van de Vitis tandpasta te combineren met het bijbehorende Vitis mondwater teneinde een optimale mondhygiëne te bekomen.

Wanneer we de reacties bekijken dan zien we dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is met hun aankoop. Slechts één koper blijkt niet helemaal overtuigd vanwege het aandeel natriumfluoride dat in de tandpasta verwerkt zit.

 

Voordelen: 

Inhoud: de tandpasta wordt geleverd in een stevige tube met bijbehorende draaidop en kent een royale inhoud van 75 ml.

Gebruiksgemak: met behulp van de Vitis tandpasta wordt het mogelijk om de vorming van tandplak aanzienlijk te verminderen. Verder verbetert hij ook de conditie van je tandvlees en helpt hij het tandglazuur te versterken.

Doelgroep: vanwege zijn hoeveelheid aan natriumfluoride is deze tandpasta voornamelijk geschikt voor gebruik door volwassenen.

 

Nadelen: 

Prijzig: in vergelijking met de andere tandpasta’s uit de reeks waarbij het telkens om een voordeelverpakking ging, ligt het prijskaartje hier toch een pak hoger.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Magic Smile Charcoal tandpasa met Bamboe tandenborstel

 

Tegenwoordig worden er ook heel wat charcoal tandpasta’s aangeboden; zogenaamde zwarte tandpasta’s die moeten zorgen voor een stralende witte glimlach. Ben je op zoek naar een geschikte tandpasta binnen dit segment dan kan de Magic Smile van LuxSmile mogelijks wel aan de verwachtingen voldoen. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje een pak hoger ligt, alhoewel de meeste klanten zich daar geen zorgen lijken in te maken.

Zo wordt de charcoal tandpasta geleverd inclusief een bijpassende tandenborstel vervaardigd uit 100% milieuvriendelijk bamboe, wat enigszins ook het prijskaartje zou kunnen verklaren. Verder blijkt de houtskool tandpasta voornamelijk vervaardigd op basis van actieve kool afkomstig uit de bast van de eerder genoemde bamboe. Dergelijke stoffen hebben de neiging om onzuiverheden zoals bacteriën en cariës aan te trekken om ze vervolgens te bleken en te polijsten.

De tandpasta wordt jou, net zoals de meeste andere producten uit het lijstje, aangeboden in een stevige tube met bijbehorende draaidop en kent een maximale inhoud van 105 gram. 

 

Voordelen: 

Inhoud: de tandpasta kent een totale inhoud van zo’n 105 gram.

Verpakkingsinhoud: de charcoal tandpasta wordt jou aangeboden in een stevige tube met draaidop en bijbehorende bamboe tandenborstel.

Gebruiksgemak: de tandpasta is niet alleen bedoeld om onzuiverheden aan te pakken maar je tanden vervolgens ook te bleken en te polijsten. Alles voor een stralende witte glimlach.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: ben je van plan om deze tandpasta aan te kopen dan zal zijn hogere prijskaartje jou jammer genoeg meteen opvallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Zendium Classic Tandpasta- 12 x 75 ml – Voordeelverpakking 

 

We sluiten het rijtje tenslotte af met deze unieke tandpasta van Zendium die geleverd wordt in een heuse voordeelverpakking. Zo telt de verpakking maar liefst 12 tubes tandpasta, allen voorzien van een bijpassende draaidop en een royale inhoud van maar liefst 75 ml. Dit brengt het totaalplaatje op een volume van wel 900 ml aan tandpasta en dit aan een prijskaartje van minder dan 30 euro.

De Zendium tandpasta bevat in eerste instantie een flinke portie fluoride om de vorming van eventuele gaatjes te vermijden en het tandglazuur te versterken. Dit betekent gelijk ook dat hij minder geschikt is voor kindermondjes. Daarnaast stimuleert hij het microbioom van de mond, zorgt hij voor een 100% natuurlijk bescherming en is hij eveneens geschikt voor de gevoelige mond.

We stellen dan ook vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de werking en het product warm aanbeveling. Slechts één koper is minder tevreden en dat heeft vooral te maken vanwege de beperkte hoeveelheid aan schuim. Zendium is één van de tandpasta soorten die minder schuim lijkt te produceren.

 

Voordelen: 

Inhoud: de tandpasta wordt geleverd in een stevige tube met bijpassende draaidop en een inhoud van wel 75 ml.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze tandpasta zul je zien dat hij geleverd wordt per 12 stuks van 75 ml wat het totaalplaatje op 900 ml tandpasta brengt.

Handig in gebruik: de Zendium tandpasta verbetert niet alleen het natuurlijk microbioom van de mond maar versterkt daarnaast ook het glazuur. Hij blijkt eveneens geschikt voor mensen met gevoelige tanden en/ of een overgevoelig tandvlees.

 

Nadelen: 

Geen kinderen: ondanks het feit dat de beschrijving anders vermeldt, wordt toch wel aangeraden om deze Zendium tandpasta niet door kinderen te laten gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tandpasta’s Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende tandpasta soorten op de markt waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Het kan daarom handig zijn om te focussen op bepaalde kenmerken zoals de samenstelling, de smaak, het gebruik en de eventuele prijs. Op die manier wordt het vergelijken van de verschillende opties en eventuele aanbiedingen een pak makkelijker. En mocht je toch nog met twijfels zitten, dan lijkt het ons een goede aanbeveling om even bij enkele experts te rade te gaan.

De samenstelling van een kwalitatieve tandpasta

De meeste kwalitatieve tandpasta’s worden gekenmerkt door maar liefst 5 hoofdbestanddelen waarvan fluoride misschien wel de meeste bekende is. Fluoride, steevast uitgedrukt in ppm (parts per million), is een mineraal en is bedoeld om het tandglazuur te versterken waardoor bacteriën en microben minder tot geen kans krijgen. Zo dient een tandpasta voor volwassenen minstens 1000 tot 1500 ppm te bevatten, met een lichte voorkeur voor 1450 ppm volgens de Hoge Gezondheidsraad. In tegenstelling tot tandpasta voor kindjes tussen 2 en 6 jaar waarbij deze waarde tussen 1000 en 1450 dient te liggen. Voor peuters tot maximaal 2 jaar is het streefgehalte maximaal zo’n 1000 ppm.

Het fluoride gehalte wordt verder aangevuld met bepaalde schuurmiddelen die eventuele oppervlakkige aanslag op je tanden zoveel mogelijk moeten verwijderen. Dit wordt dan weer gecombineerd met een bepaalde hoeveelheid detergent en vochtbewarende stoffen respectievelijk om de tandpasta te doen schuimen en het vochtgehalte in de tube tandpasta op peil te houden. Uiteraard wil je als gebruiker graag een leuk smaakje en eventueel geurtje waardoor heel wat fabrikanten geneigd zijn om het goedje te vervolledigen met smaak- én geurstoffen.

Naast deze 5 hoofdbestanddelen zullen de meeste tandpasta’s ook nog een bepaalde hoeveelheid kleur- én bewaarmiddelen bevatten aangevuld met minstens 1 allergeen. Heb je last van overgevoeligheid dan moet je echter op zoek naar een allergeenvrije tandpasta en dan lijkt de Signal Integral 8 complet de best mogelijke aanbeveling te zijn.

 

Gebruiksgemak in functie van de verschijningsvorm

Doordat de meeste tandpasta’s verpakt zitten in een bijbehorende stevige tube, blijken ze vrij makkelijk in gebruik. Zo hoef je bij elke poetsbeurt slechts een geringe hoeveelheid tandpasta uit de tube rechtstreeks op je borstel te knijpen. Vervolgens kun je je tanden grondig poetsen, bij voorkeur na elke belangrijke maaltijd doorheen de dag. Zodra je grondig gepoetst hebt, dien je het schuim van de tandpasta terug uit te spugen. En, in tegenstelling tot wat de meesten verwachten en in de praktijk doen, is het aangewezen om je mond niet meteen na te spoelen met water. Op die manier geef je de tandpasta nog iets meer tijd om in te werken.

Naast de bekende tubes, zijn er vandaag de dag ook heel wat mogelijkheden om tandpasta aan te kopen in een potje of in pilvorm. Denk bijvoorbeeld maar aan de bekende zwarte charcoal tandpasta’s die bedoeld zijn om je tanden een tintje witter te krijgen. Dergelijke varianten schuimen echter niet zo veel als de standaard tubes maar zijn wel degelijk aan een flinke opmars bezig.

 

Het type tandpasta

Zoals reeds min of meer vermeld, bestaan er wel degelijk verschillende soorten tandpasta’s waardoor het niet altijd even makkelijk is om een gegronde en weldoordachte keuze te maken. Zo kunnen we de tandpasta’s in eerste instantie opdelen per leeftijdscategorie. Tandpasta’s voor volwassen personen zullen altijd een hogere hoeveelheid fluoride bevatten in tegenstelling tot de varianten die voor kindjes bedoeld zijn. 

In elke leeftijdscategorie kunnen er dan nog bijkomende onderverdelingen gemaakt worden op basis van de smaak, de geur en het gebruiksgemak of het doel dat wordt aangeprezen. Zo bestaan er in de categorie voor volwassen heel wat tandpasta’s die beloven om je gebit witter te maken anderen zijn dan weer bedoeld voor overgevoelig tandvlees en nog anderen speciaal voor gebruik met een elektrische tandenborstel. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg voor elk wat wils!

Formaat, smaak en eventuele prijskaartje

Of ze nu in tubes, potjes of in pilvorm worden aangeboden, je zult in de meeste gevallen wel degelijk de mogelijkheid krijgen om het volume te bepalen. Zo kun je naast de standaard verpakkingen en bijbehorende standaard volumes ook vaak opteren voor een zogenaamd reizigers exemplaar; iets compacter en geschikt om bijvoorbeeld mee te nemen op het vliegtuig.

Daarnaast kunnen ook de smaak en de kleur voor heel wat klanten een doorslaggevende factor zijn. Sommige kopers houden van een frisse muntsmaak terwijl anderen de voorkeur geven aan een zoet smaakje. Zeker kindjes lijken bijzonder te vinden voor smaken zoals aardbei en banaan waardoor ze met alle plezier hun tandjes zullen poetsen.

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje dat kan gaan van 1 tot 2 euro tot maar liefst 4 à 5 euro of misschien wel meer. Uiteraard zal het prijskaartje niet alleen afhankelijk zijn van het merk, het volume en het type maar ook van de plaats waar je de tandpasta koopt. Drogisterijen bieden vaak budgetvriendelijke prijzen aan tegenover diverse supermarkten en (para) farmacieën waar het prijskaartje vaak de hoogte in wordt geduwd.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat zit er in tandpasta?

Heel wat tandpasta’s bestaan in eerste instantie uit een flinke hoeveelheid fluoride gaande van 500 ppm in peutertandpasta’s tot 1500 ppm in normale tandpasta’s voor volwassen personen. Daarbij helpt fluoride het tandglazuur te versterken én beschermt het je gebit tegen eventuele gaatjes en/ of het ontstaan van cariës. 

Naast fluoride bestaan heel wat tandpasta’s eveneens uit diverse polijstmiddelen, ook wel schuurmiddelen genaamd. Deze verwijderen tandplak en mogelijke bacteriën feilloos van je tanden. Dit goedje wordt verder aangevuld met wasactieve stoffen die voor een aanzienlijke hoeveelheid schuim zorgen waardoor de pasta goed over het volledige gebit verspreid wordt.

Uiteraard dient tandpasta ook prettig in de mond te zijn en heerlijk te ruiken wat meteen verklaart waarom heel wat producenten bepaalde geur- en smaakstoffen aan hun pasta toevoegen. En om te verhinderen dat de tandpasta niet meteen uitdroogt, werden er ook nog enkele vochtvasthoudende stoffen aan toegevoegd. Daarnaast kunnen we ook bindmiddelen, conserveermiddelen en kleurstoffen, al dan niet in beperkte mate, waarnemen.

Q2: Hoe krijg je tandpasta uit kleding?

Tijdens het tandenpoetsen is een vlekje tandpasta op je kleding zo gebeurt. En het lijkt allemaal heel onschuldig als je het zo even met water probeert weg te poetsen, totdat de vlek uiteindelijk beetje bij beetje opdroogt. Uiteindelijk blijf je met een uiterst witte vlek op je kleding zitten. Gelukkig zijn er enkele hulpmiddeltjes die je in dergelijke “noodsituaties” kunt hanteren.

Zo luiden heel wat adviezen om gelijk over de tandpasta vlek heen te strijken. De warmte van het strijkijzer zorgt ervoor dat de vlek minder tot vrijwel helemaal onzichtbaar wordt. Verder kan het ook helpen om je kleding eventjes in een emmer met lauwwarm water te laten weken. 

Betreft het een iets oudere tandpastavlek die toch al goed is opgedroogd, dan kun je altijd nog even met vloeibare groene zeep proberen. Giet een scheutje groene zeep op de vlek en laat het goedje vervolgens 30 minuutjes intrekken alvorens je de kleding op een standaard wasprogramma wast.

 

Q3: Hoe lang is tandpasta houdbaar?

Net zoals bij etenswaren, dranken en medicatie dient ook op de verpakking van tandpasta de houdbaarheidsdatum steevast te worden vermeld. Deze wordt steeds ingeleid met “houdbaar tot” gevolgd tot de datum. 

Indien de verpakking een andere datum vermeld of wanneer er, in het slechtste geval, niets op de verpakking vermeld staat én de tandpasta nog niet geopend werd, dan kun je ervan uitgaan dat de houdbaarheid maximaal 3 jaar betreft. 

Wanneer de verpakking reeds geopend werd, dan dient de houdbaarheid van de tandpasta te worden herleid naar maximaal 3 maanden.

 

Q4: Wat doet tandpasta met aambeien?

Voor sommigen is het gebruik van tandpasta op aambeien een echt wondermiddeltje gebleken terwijl anderen het bestempelen als een regelrechte fabel. Jammer genoeg blijkt het nut ervan nooit wetenschappelijk te zijn bewezen wat het dan ook vrij moeilijk maakt om een rechtlijnig antwoord te bieden op deze vraag.

Onder het motto “baat het niet dan schaadt het niet” lijkt het ons alvast de moeite waard om het even te proberen. Zo ondervinden heel wat personen een positieve en kalmerende werking met dank aan het gebruik van tandpasta. Wanneer je echter een licht brandend gevoel krijgt en/ of beginnende huidirritatie dan wordt uiteraard wel aangeraden om met de behandeling te stoppen!

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste tandpasta tabletten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je met het milieu begaan bent en zoveel mogelijk plastic wilt vermijden, is het een goed idee om tandpasta tabletten te gebruiken. Hiermee kun je je tanden goed poetsen, werk je mee aan het verkleinen van de afvalberg en bovendien zijn deze tabletten veel hygiënischer dan een tube tandpasta. We zochten voor jou alvast 3 toppertjes uit met hun bijbehorende voor- en nadelen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Choose Tandpasta Tabletten vanwege hun hoge gehalte fluoride waardoor je gebit optimaal tegen tandbederf wordt beschermd. Net zoals het eerste product lijken de Denttabs Tandenpoets Tabletten een bepaalde hoeveelheid fluoride te bevatten in combinatie met plantaardige cellulose om je tanden optimaal te poetsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste tandpasta tabletten (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar tandpasta tabletten om je gebit vegan en op een milieubewuste manier te poetsen? Of gaat je voorkeur uit naar de beste tandpasta tabletten om je kind te leren tanden poetsen zonder dat hij/zij schadelijke stoffen binnenkrijgt? Neem dan alvast een kijkje in onze top 5 die we samen met de hulp en het advies van tandartsen hebben samengesteld. Je zult daarin zeker een leuke aanbieding vinden die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Choose Tandpasta Tabletten met Bamboe Refill Pot Starter Box 

 

De Choose tandpasta tabletten met pepermuntsmaak blijken het populairste product in onze lijst met topproducten te zijn. In de reviews merken we dan ook dat deze tabletten heel erg worden gewaardeerd.

De tandpasta tabletten zijn volledig uit natuurlijke componenten samengesteld waardoor ze ideaal zijn voor mensen die een vegan levensstijl volgen. Daarnaast zijn ze niet op dieren getest zodat je zonder wroeging je gebit kunt onderhouden. Doordat er fluoride aan dit product is toegevoegd, zullen je tanden beter bestand zijn tegen tandbederf en wordt je gebit veel sterker.

Bovendien komen de 90 tabletten in een zero-waste verpakking die biologisch afbreekbaar is en je krijgt er een refill doosje in bamboe bij om de tabletten in te bewaren. Op die manier draag je meteen een steentje bij aan het verminderen van de afvalberg.

 

Voordelen: 

Zuinig: tandpasta in tabletvorm is heel zuinig omdat je met elke tablet precies de juiste hoeveelheid hebt om je tanden goed te kunnen poetsen.

Gebruik: door de toevoeging van fluoride zullen je tanden sterker worden en zijn ze goed tegen tandbederf beschermd.

Verpakking: het papieren zakje waarin de 90 tabletten verpakt zijn, is biologisch afbreekbaar waardoor het gebruik van dit product ecologisch verantwoord is. Daarnaast krijg je er ook een bamboe refill doosje bij waar je de tabletten kunt in bewaren.

Vegan: deze tandpasta tabletten zijn geschikt voor mensen met een vegan levensstijl en ze zijn trouwens ook niet op dieren getest.

 

Nadelen: 

De smaak: enkele klanten merken op dat de pepermuntsmaak iets sterker had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Denttabs Tandenpoets Tabletten mét Fluoride – 2×125 stuks

 

Deze tandpasta tabletten van Denttabs hebben een frisse muntsmaak en ze zijn lichtjes gezoet met Stevia waardoor je geen prikkelend gevoel hebt. Een verpakking bevat trouwens 125 tabletten zodat je voor een tijdje bent voorzien.

Bovendien kreeg het plasticvrije zakje aan de binnenzijde een beschermende folie op basis van maïszetmeel waardoor de volledige verpakking biologisch afbreekbaar is. Doordat deze tabletten hoofdzakelijk uit plantaardige cellulose bestaan, worden de tanden niet gepoetst maar gepolijst waardoor je gebit veel meer glanst en ook gladder aanvoelt.

Dankzij de toevoeging van fluoride worden de tanden sterker en ben je beschermd tegen gaatjes. Deze tandpasta tabletten zijn echter niet geschikt voor kinderen die nog hun melktandjes hebben. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over dit product.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze tandpasta tabletten kunnen dagelijks worden gebruikt om de tanden te reinigen en het gebit tegen tandbederf te beschermen.

Smaak: door de frisse muntsmaak met licht zoete toets door toevoeging van Stevia krijg je een fris en schoon gevoel in de mond.

Verpakking: een zakje bevat 125 tandpasta tabletten met fluoride. De biologisch afbreekbare verpakking heeft aan de binnenzijde een beschermende folie op basis van maïszetmeel waardoor de tabletten perfect kunnen worden bewaard.

Samenstelling: de samenstelling bestaat voornamelijk uit natuurlijke cellulose waardoor je tanden als het ware worden gepolijst zodat je een gladder en glanzender effect bekomt.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: enkele klanten vinden dit product best wel prijzig waardoor het minder goed toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. green-goose® Tandpasta Tabletten , 60 Tandpastatabletten, Aardbei, voor kinderen

 

De green-goose tandpasta tabletten met aardbeismaak zijn speciaal bedoeld voor kinderen. Het is heel belangrijk dat kinderen goed hun tandjes leren poetsen zodat het melkgebit een stevige basis biedt voor het latere gebit. 

Deze tandpasta tabletten  bevatten bovendien zonder geen fluoride waardoor je kind op een veilige manier kan poetsen zonder dat hij/zij schadelijke stoffen binnenkrijgt. Doordat de samenstelling volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaat, zijn ze zeker geschikt voor mensen die vegan zijn.

Verder worden de 60 tabletten geleverd in een recycleerbaar papieren zakje waardoor je meteen meewerkt aan het verkleinen van de afvalberg. Na levering kun je de tandpasta tabletten trouwens beter in een mooi glazen bokaaltje bewaren zodat ze goed droog blijven. In de reviews zien we dat dit product een maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: bij deze tandpasta tabletten werd speciaal aan de kinderen gedacht die nog een melkgebit hebben. De 100% biologische tabletten bevatten geen fluoride waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt.

Smaak: de lekkere aardbeiensmaak zet kinderen aan om zonder morren hun tandjes te poetsen.

Milieubewust: het papieren zakje waarin de 60 tabletten worden geleverd, is volledig recycleerbaar waardoor er minder afval is. Bovendien is deze tandpasta geschikt voor vegan gebruikers.

De prijs: deze tandpasta tabletten hebben een goedkope aankoopprijs waardoor ze in quasi elk budget passen.

 

Nadelen: 

Bewaring: doordat de tabletten droog moeten worden bewaard, kun je ze beter in een afsluitbaar potje overgieten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Smyle – Tandpasta Tabletten – Poets Plasticvrij – 100% natuurlijk – Refill

 

 

Deze navulverpakking van Smyle bevat 125 tandpasta tabletten waarmee je gedurende 2 maanden, dagelijks tweemaal je tanden kunt poetsen. Deze tandpasta tabletten kregen trouwens een plasticvrije verpakking die gerecycleerd en gecomposteerd kan worden zodat er minder afval is.

Bovendien zijn deze tabletten enkel uit natuurlijke ingrediënten vervaardigd waardoor ze ideaal zijn voor mensen die een vegan levensstijl hebben. Bij de ontwikkeling van dit product werd er ook gedacht aan personen die aan gluten-intolerantie lijden zodat ook zij, zonder last te hebben van ongemakken, deze tabletten kunnen gebruiken.

Daarnaast bevatten deze tandpasta tabletten een gepaste dosis fluoride om het gebit te versterken en het tandglazuur te beschermen. Door de subtiele pepermuntsmaak kun je je dag met een schoon en fris mondgevoel starten. In de reviews zien we dat er voor dit product nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Vegan: doordat deze tabletten volledig met natuurlijke ingrediënten werden gemaakt, zijn ze geschikt voor vegan gebruikers. De tabletten hebben een lichte pepermuntsmaak die voor een fris mondgevoel zorgt.

Glutenvrij: deze samenstelling bevat geen gluten waardoor mensen met glutenintolerantie ze zonder probleem kunnen gebruiken.

Toepassing: de tandpasta tabletten met fluoride zullen de tanden beschermen en het tandglazuur sterker maken.

Milieuvriendelijk: de verpakking is 100% plastic-vrij en werd vervaardigd uit recycleerbare en composteerbare materialen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit product in de hoogste prijsklasse valt waardoor hij minder goed toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fairytabs Tandpasta Tabletten – 1 maand, Aardbei, Kinderen, Milieuvriendelijk 

 

 

Fairytabs wordt door velen als het beste merk beschouwd voor tandpasta tabletten die geschikt zijn voor kinderen. Doordat deze tabletten een lekkere aardbeiensmaak hebben, zal je kleintje met plezier zijn/haar tandjes poetsen zodat het melkgebit stevig wordt en goed beschermd is.

Deze tabletten voor kids bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten die zorgen voor een stralende glimlach. Daarnaast zijn dit tabletten zonder fluoride waardoor je kind geen schadelijke stoffen binnenkrijgt wanneer er per ongeluk een beetje tandpasta wordt ingeslikt.

Bovendien zijn ze ideaal voor kleintjes die net zoals hun ouders de voorkeur geven aan producten die geschikt zijn voor vegan gebruik. Dankzij de afsluitbare ecologische verpakking kunnen de 62 tabletten goed droog worden bewaard. We merken dat dit vrij recente product nog geen reviews kreeg.

 

Voordelen: 

Kindvriendelijk: deze tabletten zonder fluoride zijn speciaal bedoeld om het melkgebit van kinderen te verstevigen en te beschermen. Door de lekkere aardbeiensmaak zal je kleintje met veel plezier zijn/haar tandjes poetsen.

Ingrediënten: de tandpasta tabletten van Fairytabs bevatten uitsluitend natuurlijke componenten waardoor ze ook geschikt zijn voor vegan gebruikers.

Ecologisch verantwoord: de biologisch afbreekbare verpakking bevat 62 tandpasta tabletten. Bovendien kan het zakje goed worden afgesloten zodat de tabletten droog blijven.

Het prijskaartje: deze tandpasta tabletten hebben de laagste prijs in onze selectie waardoor het product voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Verpakking: we merken dat deze sobere witte verpakking de kinderen niet echt aanspreekt en dit is eigenlijk een gemiste kans om de kids extra te stimuleren om hun tandjes te poetsen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tandpasta tabletten Koopgids

 

Als je op zoek bent naar een goede tandpasta om je gebit op een zuinige en milieubewuste manier te poetsen, dan kan het gebruik van tandpasta tabletten een goede aanbeveling zijn. Maar wat zijn dat nu juist die tandpasta tabletten en hoe worden ze gebruikt? Welke bestanddelen bevatten dergelijke tabletten en zijn die ook geschikt voor vegan gebruik? Neem even rustig de tijd om de verschillende aanbiedingen te bekijken wanneer je de producten in de diverse tests gaat vergelijken.

Wat zijn tandpasta tabletten en hoe worden ze gebruikt

Misschien heb je nog nooit over tandpasta in tabletvorm gehoord? Toch zijn tandpasta tabletten aan een flinke opmars bezig omdat de mensen steeds vaker een alternatief zoeken voor producten die normaal in een plastic verpakking zitten. Bovendien heb je met één tabletje altijd de juiste hoeveelheid tandpasta om je gebit goed te reinigen waardoor het product ook heel spaarzaam is. 

Als je je tanden met een tube tandpasta poetst, wordt de tandenborstel meestal tegen de tube geduwd om het product op de borstelharen aan te brengen. Hierdoor komen er bacteriën op de tandenborstel terecht en vice versa. Een tandpasta tablet stop je gewoon in je mond om op te kauwen en doordat het speeksel met het fijngemalen product in contact komt, ontstaat een pasta waarna je gewoon met de tandenborstel kunt poetsen.

 

De verschillende soorten en hun smaakjes

Net zoals bij gewone tandpasta kun je kiezen uit een formule met – of zonder fluoride. Tegenwoordig kiezen meer mensen tandpasta zonder fluoride omdat dit component een schadelijke invloed op de gezondheid zou hebben. Vooral voor kinderen onder de 7 jaar worden de tandpasta tabletten zonder fluoride aangeraden. Deze tabletten hebben meestal een lekker fruitsmaakje waardoor je kind met plezier zijn tandjes zal poetsen.

De tabletten met fluoride bevatten een minimale dosis die helemaal niet schadelijk is voor het menselijk lichaam. Tandpasta met fluoride zal de tanden trouwens beter tegen tandbederf beschermen waardoor deze voor volwassenen de beste optie zijn. Elk merk biedt de tabletten trouwens in verschillende smaken en sterktes aan.

Er zijn daarnaast ook tandpasta tabletten met houtskool, maar dit wordt door veel tandartsen afgeraden. Houtskool is namelijk nogal ruw waardoor het tandglazuur wordt aangetast en de tanden na verloop van tijd zullen vergelen in plaats van witter te worden. 

 

Welke ingrediënten bevat een tandpasta tablet 

Alle tandpasta tabletten worden in samenwerking met verschillende tandartsen ontwikkeld waarbij steeds wordt gezocht naar de beste bestanddelen om het gebit en het tandvlees optimaal te verzorgen. De tabletten bestaan voornamelijk uit plantaardige ingrediënten zoals essentiële oliën en fluoride.

Daarnaast behoren plantaardige cellulose en sodium bicarbonaat ook tot de vaste componenten in het ingrediëntenlijstje. Doordat er een kleine hoeveelheid silica aan de tabletten is toegevoegd, heeft deze de tandpasta een licht schurend effect waardoor tandplak optimaal wordt verwijderd. Silica kun je overigens in elke tandpasta terugvinden. 

Verder staan er nog diverse ingrediënten op de lijst om de tandpasta tabletten een smaakje en een frisse geur te geven en om het product te laten schuimen. De meeste tabletten zijn trouwens geschikt voor vegan gebruikers en ze zijn ook dierproefvrij waardoor je met een gerust geweten je tanden kunt poetsen. Het product wordt bovendien bijna altijd in biologisch afbreekbare zakjes of in glazen potjes verpakt waardoor tandpasta tabletten heel milieubewust kunnen worden gebruikt.

Het wetenschappelijk onderzoek

Er zijn diverse tandartsen en mondhygiënisten die deze tandpasta tabletten in hun praktijk voorzichtig aanprijzen. Men heeft over dit vrij recente product goed nagedacht voor het op de markt werd gebracht. De tabletten bevatten essentiële fluoride die de tanden gaat beschermen, het is een duurzaam en milieubewust product, maar er is nog niet voldoende onderzoek naar gedaan. 

Omdat het nog te nieuw is weet men nog niet echt wat de tandpasta tabletten op lange termijn voor het gebit kunnen betekenen. Het is alvast een mooi alternatief om de wereld wat groener te laten worden. Wel willen de tandspecialisten benadrukken dat het product niet als vervanging voor het tandenpoetsen mag worden aanzien. Bij het gebruik van deze tabletten moet steeds op de correcte manier worden gepoetst en geflost.

 

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste tandenbleeksets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wie van mooie parelwitte tanden droomt, kan met een degelijke tandenbleekset een prachtig resultaat bekomen. Echter, laat je niet door goedkope producten verleiden, want deze blijken niet altijd ongevaarlijk te zijn. Om je te helpen bij je keuze hebben we alvast 3 toppertjes voor jou uitgezocht om eens met elkaar te vergelijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de Tandenbleekset SmileWhite. Het betreft een gel die uitsluitend met natuurlijke ingrediënten werd samengesteld en geen schadelijk peroxide bevat. Daarnaast blijkt de Optimal White zeker een evenwaardig alternatief te zijn. Deze 100% veilige tandenbleekgel komt in 5 tubes met een inhoud van 10 ml. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste tandenbleeksets (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een tandenbleekset met waterstofperoxide om stralend witte tanden te verkrijgen? Of gaat je voorkeur uit naar een tandenbleekset met biologische ingrediënten zodat je gebit zeker niet beschadigd raakt. We vroegen de hulp en het advies van enkele tandartsen om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste tandenbleekset uitkiest die aan al jouw wensen voldoet.

 

Smile White tandenbleekset

 

1. Tandenbleekset SmileWhite – LED – geen peroxide – met herbruikbaar mondstuk

 

SmileWhite wordt door velen als het beste merk voor tandenbleekgel beschouwd. Deze complete tandenbleekset van SmileWhite blijkt dan ook één van de populairste producten in ons assortiment te zijn en dit merken we ook in de reviews waar hij van bijna alle klanten een uitstekende beoordeling kreeg.

Deze tandenbleekgel wordt namelijk gekenmerkt door zijn unieke samenstelling waarbij uitsluitend natuurlijke ingrediënten werden gebruikt. Doordat de bleekgel op basis van een peroxidevrij bleekmiddel werkt, kun je op een veilige en pijnloze manier je gebit behandelen.  

Verder bestaat deze set uit een herbruikbaar mondstuk, ledbooster met batterij en 3 handige tubes bleekgel die volstaan om een cyclus van 6 dagen te volgen zodat je een prachtig resultaat bekomt. Dankzij deze uitstekende tandenbleekset kunnen je tanden tot wel 8 tinten witter worden.

 

Voordelen:

Verpakking: het pakket bevat onder andere 3 handige tubes bleekgel, ledbooster met batterij en een herbruikbaar mondstuk.

Werking: met deze complete set kun je een behandelcyclus van 6 dagen uitvoeren en deze kan maandelijks worden herhaald om het gewenste resultaat te bekomen.

Samenstelling: deze tandenbleekgel werkt op basis van “PAP”; een peroxidevrij bleekmiddel. Dit werd met andere natuurlijke ingrediënten aangevuld zodat je pijnloos en veilig je tanden kunt bleken.

Resulaat: door deze gel op regelmatige basis te gebruiken, kunnen je tanden tot 8 tinten witter worden.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: hoewel anders beloofd, merken enkele klanten op dat ze na een eerste cyclus nauwelijks tot geen verschil zien. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Optimal White tandenbleekset

 

2. Optimal White – Navulling – Bleekgel – Thuis tanden bleken – Witte tanden 

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt deze navulverpakking een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt. Deze tandenbleekgel werd trouwens uitvoerig getest en voldoet volledig aan de Europese normen en wetgeving waardoor je hem zonder gevaar op tandbeschadiging kunt aanwenden.

De Optimal White tandenbleekset bevat slechts 0,01% waterperoxide en garandeert dan ook een veilige en effectieve behandeling. Het pakket bevat 5 tubes bleekgel met een inhoud van 2 ml wat ruimschoots voldoende blijkt om je tanden 6 à 7 maal te behandelen. 

De bijbehorende herbruikbare bitjes en led-booster kunnen steeds apart worden aangekocht of je zou voor een startpakket kunnen kiezen waarin alle benodigdheden aanwezig zijn. In de reviews zien we dat de meningen over de werking van dit product verdeeld zijn.

 

Voordelen:

Verpakking: deze navulverpakking bevat 5 tubes met een inhoud van 2 ml waarmee je 6 à 7 maal je tanden kunt behandelen.

Goedgekeurd: doordat dit product uitvoerig werd getest en aan de Europese wetgeving omtrent cosmetica voldoet, kan hij zonder probleem worden aangewend. 

Prijsvoordeel: bij aankoop van meerdere verpakkingen kun je dit product aan een voordeliger prijs krijgen.

Resultaat: als deze bleekgel correct en in combinatie met een ledbooster wordt gebruikt, zul je quasi meteen verschil zien.

 

Nadelen:

Gevoelige tanden: enkele klanten merken op dat de tanden na de behandeling vrij gevoelig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tandenbleekset professioneel

 

3. Professioneel Tanden Bleken – Tandbleek Set – Tandenbleekset – Tandbleekset Premium

 

De professionele tandenbleekset van JSJ bevat 3 tubes bleekgel met een inhoud van 3 ml, een herbruikbaar mondstuk en een handige ledbooster zodat je meteen van start kunt gaan. Met dit pakket kun je 6 maal je gebit behandelen om een prachtige glimlach te bekomen.

Doordat dit product een actief bleekmiddel bevat en peroxidevrij is, werd deze bleekgel door de Europese wetgeving goedgekeurd. Hij garandeert een bijzonder effectieve en pijnloze behandeling zonder dat je tanden of tandvlees beschadigd raken. 

Bovendien werd deze set door een testpubliek aan praktische proeven onderworpen en hieruit is gebleken dat 95% van deze personen hun tanden tot 9 tinten witter zagen worden. In de reviews merken we dan ook dat deze tandenbleekset de maximale score van 5 sterren kreeg voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Peroxidevrij: deze tandenbleekgel werkt met een actief bleekmiddel en blijkt peroxidevrij waardoor hij de tanden en het tandvlees niet zal beschadigen.

Goedgekeurd: het product voldoet aan alle normen en werd door de Europese wetgeving goedgekeurd.

Verpakking: de set bestaat uit een voorgevormd bit, 3 tubes gel met een inhoud van 3 ml en een handige ledbooster.

Resultaat: door deze bleekgel 6 dagen te gebruiken verkregen 95% van de testpersonen een opmerkelijk resultaat met tanden die 9 tinten witter waren.

 

Nadelen:

De prijs: hoewel deze starterkit vrij voordelig blijkt, zijn de navullingen heel wat duurder.

Koop bij bol.com (€9.95)

 

 

 

 

Optismile tandenbleekset

 

4. OptiSmile Teeth Whitening Kit Tandenbleekset met Peroxide

 

Deze OptiSmile tandenbleekset kent de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het pakket bevat een herbruikbaar bit, ledbooster, opbergdoos, 3 tubes bleekgel (voor 9 behandelingen) en een handige tintengids waarop je de progressie van het bleken goed kunt volgen.

Daarnaast is deze kit vrij eenvoudig te gebruiken door vooraf de tanden goed te poetsen en vervolgens het bit met de bleekgel 15 minuten op je tanden te plaatsen. Dankzij de ledbooster wordt de 0,01% peroxide geactiveerd en zul je een stralend witte glimlach bekomen.

Na gebruik dient de mond grondig te worden gespoeld zodat er geen gel in het lichaam terechtkomt. De fabrikant geeft het advies om het bleekproces regelmatig te herhalen. In de reviews zien we dat de klanten vrij tevreden zijn over de werking van het bleekmiddel.

 

Voordelen:

Gebruik: om het product optimaal te laten werken moet het gebit grondig worden gepoetst. Vervolgens dien je de bleekgel in het mondstuk te doen en hem 15 minuten te laten inwerken.

Ledbooster: de ledbooster zal de waterstofperoxide activeren waardoor je al snel resultaat zult zien.

Verpakking: het pakket bestaat uit 3 tubes bleekgel, een led-booster, handig opbergdoosje, tintengids en een herbruikbaar mondstuk.

De prijs: doordat deze set de laagste prijs in onze selectie kent, kan hij door vrijwel iedereen worden aangekocht.

 

Nadelen:

Peroxide: hoewel deze gel slechts 0,01% waterstofperoxide bevat, bestaat de kans dat het tandglazuur beschadigd raakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Whitelight tandenbleekset

 

5. B-Deal Whitelight TandenbleekSet, Snel & Veilig Uw Tanden Stralend Wit

 

Deze set bestaat uit 2 flexibele boven- en onderbitjes, een ledbooster en 2 tubes bleekgel waarmee je je gebit 8 à 10 keer kunt behandelen. Doordat deze gel tot diep in de ingekapselde vlekken dringt, zal je tandoppervlak terug mooi en egaal wit worden.

De Whitelight tandenbleekset van B-Deal werkt met de gekende technologie waarbij het actief bleekmiddel door de ledlamp wordt geactiveerd. Om het beste resultaat te bekomen, kun je de behandeling een paar dagen na elkaar herhalen met een maximum van 30 minuten per sessie. 

Voor je het mondstuk met de bleekgel gaat plaatsen, dienen de tanden grondig te worden gepoetst. Dit zorgt ervoor dat het product optimaal kan inwerken en dat eventuele onzuiverheden de werking niet verstoren. We konden voor dit recent toegevoegde product nog geen reviews vinden. 

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met deze complete set kun je je tanden gemakkelijk thuis bleken zodat je hiervoor niet naar de tandarts moet gaan.

Werking: de actieve werkstoffen in het bleekmiddel worden door de handige ledbooster geactiveerd waardoor je vrij snel de eerste resultaten zult zien.

Behandeltijd: elke behandeling neemt maximum 30 minuten tijd in beslag.

Verpakking: het pakket bestaat uit 2 tubes bleekgel, een ledbooster en 2 aparte onder- en bovenbitjes zodat je meteen met de eerste sessie kunt starten.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat deze variant in de hogere prijsklasse valt waardoor hij minder goed toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tandenbleeksets Koopgids

 

Als je van mooie witte tanden droomt, zou je kunnen opteren om je gebit door een tandarts te laten behandelen of zelf met een tandenbleekset aan de slag te gaan . Maar bestaan er eigenlijk verschillende tandenbleeksets? En hoe moet je een tandenbleekset gebruiken. Door even onze koopgids te bekijken, zul je meteen al heel wat wijzer worden. Houd zeker ook rekening met de diverse promoties en aanbiedingen als je de testen gaat vergelijken.

Wat is een tandenbleekset 

Het blijkt tegenwoordig een enorm populaire trend te zijn om zelf je tanden te bleken zodat je een stralende witte glimlach bekomt. Er zijn dan ook diverse tandenbleeksets op de markt die heel eenvoudig te gebruiken zijn. De meeste sets bestaan uit 3 à 4 onderdelen waaronder een bleekgel met actieve ingrediënten die de tanden een aantal tinten lichter zal maken. Verder bevat hij een ledbooster of voorgevormde ledlamp om deze werkstoffen te activeren. Het mondstuk of bit is bedoeld om op je tanden te plaatsen zodat het product optimaal zijn werk kan doen.

Sommige mondstukken zijn reeds voorgevormd en andere moet je zelf naar jouw gebit vormen om een maximaal contact te bekomen. Bij de meeste tandenbleeksets wordt er tevens een handige tintengids aan toegevoegd waarop je perfect de progressie van het bleekproces kunt volgen en bepalen welke tint je wilt bekomen.

 

De verschillende types bleekgel

Er zijn 3 verschillende soorten bleekgels op de markt die zich door hun actieve werkstoffen onderscheiden. Zo is er het product zonder peroxide dat 100% veilig kan worden gebruikt. Een dergelijke gel draagt meestal een goedkeuringslabel om aan te geven dat hij uitvoerig werd getest en volledig aan de Europese wetgeving voor cosmeticaproducten voldoet. Een tandenbeekgel zonder peroxide geniet dan ook de voorkeur en blijkt bovendien een echte aanbeveling om je tanden op pijnloze, niet-agressieve manier witter te maken.

Daarnaast heb je de tandenbleekgel mét peroxide. Deze producten bevatten slechts een zeer minieme hoeveelheid waterstofperoxide, namelijk 0,01%, zodat ze toch nog vrij veilig kunnen worden aangewend. Evenwel, kunnen dergelijke gels met peroxide voor een zekere tandgevoeligheid zorgen waardoor je bewust zijn voor- en nadelen moet afwegen.

Tenslotte zijn er nog de producten die enkel met natuurlijke ingrediënten werden samengesteld. We denken dan bijvoorbeeld aan een bleekgel met “activated charcoal” die door de actieve werkstoffen van houtskool voor wittere tanden zorgt. Uiteraard dragen deze natuurlijke tandenbleeksets het Europese goedkeuringslabel waaruit blijkt dat ze veilig en pijnloos kunnen worden aangewend.

Wanneer je een tandenbleekgel gaat aankopen moet je dus enkele aspecten in overweging nemen. Laat je zeker niet verleiden door onrealistische marketingcampagnes en de bijbehorende spotgoedkope prijs die je vaak in Aziatische webshops terugvindt. Bekijk altijd goed de ingrediëntenlijst én of het product al dan niet aan de Europese normen voldoet. Op deze manier kun je jezelf heel wat ellende besparen.

Het gebruik

Wanneer je voor het eerst een tandenbleekset gaat gebruiken, zul je merken dat dit eigenlijk heel eenvoudig is. Elke kit bevat namelijk alle benodigdheden zodat je meteen van start kunt gaan. Voor je het product gaat aanbrengen, is het vrij belangrijk om je tanden optimaal te reinigen. Wanneer je gebit niet helemaal zuiver blijkt, kan de werking van de actieve ingrediënten worden verstoord waardoor je een minder goed resultaat bekomt.

Na het poetsen, breng je aan beide kanten van het mondstuk de bleekgel aan zodat zowel de boven- als de onderkant worden behandeld. Sommige exemplaren worden met 2 aparte bitjes geleverd waardoor je zelf kunt kiezen of je je volledige gebit of enkel de boven-/onderkant bleekt. Nadat je het mondstuk(jes) op je tanden hebt geplaatst, bevestig je de led-booster tussen je lippen. De meeste ledlampen zijn voorzien van een timer en zullen zichzelf na een bepaalde tijd uitschakelen.

Als de volledige inwerktijd verstreken is, hoef je enkel nog je mond goed te spoelen zodat alle gelresten worden verwijderd. De behandeling kan volgens de gebruiksaanwijzing een aantal dagen na elkaar worden herhaald om het mooiste resultaat te bekomen.

 

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste tongschrapers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De keuze voor een tongschraper – naast het meermaals dagelijks poetsen van je tanden – draagt alvast bij aan een optimale mondhygiëne en verzorging. Of je keuze daarbij uitgaat naar een tongschraper uit RVS dan toch eerder verchroomd zilver of koper; blijft alvast een persoonlijke keuze. Om het jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de 1 Koperen Tongschraper die meteen in het oog springt vanwege zijn ergonomische vormgeving en hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast lijkt ook de Halita tongreiniger een schot in de roos. Makkelijk in gebruik, eenvoudig te onderhouden en vanaf nu steevast een frisse adem!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste tongschrapers (Reviews) van 2022

 

Heb je nog geen directe tongschraper ervaringen maar ben je wel benieuwd om een tongschraper te gebruiken? Dan raden wij aan om de onderstaande top 5 even rustig te bekijken rekening houdend met het advies uit de online reviews. Bedenk of je keuze uitgaat naar een koperen tongschraper dan wel metalen versie of toch liever een tongschraper uit roestvrij staal? En kies je daarbij voor de populairste Halita tongschraper, de tongschraper van Ayurveda, de gum tongschraper of toch liever een aanbieding, het beste merk of het laagste geprijsde exemplaar? Bekijk de opties even alvorens er de beste tongschraper uit te kiezen.

 

Koperen tongschraper

 

1. Koperen Tongschraper / Van Nature Antibacterieel / Tegen Orale Aandoeningen 

 

Heb je al eens geprobeerd om je tong schoon te maken zonder tongschraper? Dan zul je wel al gemerkt hebben dat dit niet altijd van een leien dakje loopt. Een goede oplossing is daarom deze unieke Ayurvedische tongschraper die jou wordt aangeboden door het bekende merk “Artista”. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd van zijn kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat hem gelijk een mooie eindscore van 5 sterren oplevert.

De Artista tongschraper werd vervaardigd uit hoogwaardig puur koper waardoor hij niet alleen makkelijk te onderhouden is maar bovendien ook erg duurzaam en bijgevolg een leven lang kan meegaan. Dit maakt hem meteen een pak aantrekkelijker om een eventuele aankoop te overwegen.

Verder wordt hij gekenmerkt door een unieke ergonomische uitvoering die zich uit in een dubbele lange greep waardoor een krachtige gelijkmatige druk op het volledige tongoppervlak kan worden uitgeoefend. Bij aankoop van deze antibacteriële tongschraper, wordt tevens een handig opbergzakje meegeleverd.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze tongschraper heeft men ervoor gekozen om te werken met puur koper.

Uitvoering: hij kent een ergonomische vormgeving die bijdraagt aan het gebruiksgemak. Zo zorgt de dubbele lange greep voor een gelijkmatige krachtige druk waardoor alle bacteriën en voedselresten kunnen worden verwijderd.

Antibacterieel: de tongschraper blijkt van nature ook 100% antibacterieel te zijn.

Budgetvriendelijk: hoewel de prijs op het eerste gezicht behoorlijk duur lijkt, vinden klanten hem recht evenredig met de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Nadelen:

Geen beginners: indien je nog nooit een tongschraper hebt gebruikt, dan kan dit product – vanwege de krachtige druk – misschien wat teveel van het goede zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Halita tongschraper

 

2. Halita tongreiniger – 1 stuk – Tongreiniger // 1 of 2x per dag reinigen 

 

Net zoals de Scrapy en Orabrush tongschraper behoort ook dit exemplaar van Halita steevast tot de bekende en populaire producten, gequoteerd met een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,7 sterren. De Halita tongschraper rekent in een mum van tijd af met achtergebleven voedselrestjes en eventuele bacteriën waardoor je na iedere sessie geniet van een frisse adem en dito mondhygiëne.

Bovendien wordt de Halita tongreiniger gekenmerkt door een unieke vormgeving die volledig werd afgestemd op de anatomie van de tong. Dat betekent dat je met de Halita tongschraper maar liefst 2 verschillende zijden geniet waarmee je de vervelende plaklaag en bacteriën van je tong kunt schrapen. 

Zijn unieke materialen dragen bij aan het onderhoud en de duurzaamheid. In combinatie met zijn goedkope prijskaartje is hij dus op alle vlak een echte must have!

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere tongschrapers, blijkt hij voorzien van een budgetvriendelijk prijskaartje.

Vormgeving: de tongreiniger werd ontworpen op basis van de anatomie van de tong en blijkt bijgevolg een efficiënt en gebruiksvriendelijk product.

Handig in gebruik: de Halita tongschraper wordt gekenmerkt door 2 verschillende zijden waarmee je het tongoppervlak alsook de zijkanten probleemloos onder handen kunt nemen.

Onderhoud: hij is makkelijk en snel schoon te maken met behulp van wat warm water en een geringe hoeveelheid reinigingsmiddel.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: hoewel heel wat klanten de Halita tongschraper als gebruiksvriendelijk beschouwen, wordt hij door menig expert enkel aangeraden indien er een geringe mate aan bacteriën op de tong wordt geconstateerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tongschraper roestvrij staal

 

3. RX Goods RVS Tongschraper voor Mondverzorging – 4 Stuks – Tongreiniger, Tongborstel & Tong Schraper

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je specifiek op zoek naar een duurzame tongschrapersset? Dan loont het de moeite om deze vierdelige set van RX Goods even van naderbij te bekijken. De set bestaat uit een gebogen tongschraper, waarmee je het centrale gedeelte van je tong onder handen kunt nemen, een rechte zijkanten tongschraper, een rechte open achterkant tongschraper en een stevige opbergcase.

Bovendien is elk van de tongschrapers uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal vervaardigd waardoor je de set – indien correct schoongemaakt – meermaals kunt hergebruiken. Handig in gebruik en ideaal om mee te nemen op reis.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten tevreden zijn met hun aankoop en onder meer een positief advies weten te geven over de uitstekende kwaliteit, de unieke vormgeving en de optimale doeltreffendheid waarmee de set werkt.

 

Voordelen:

Set: het product wordt jou aangeboden als een vierdelige set bestaande uit een gebogen tongschraper, een rechte zijkanten tongschraper, een rechte open achterkant tongschraper en een stevige opbergtas.

Materiaal: bij de productie van deze vierdelige set werd gekozen om te werken met eco-vriendelijk RVS materiaal.

Onderhoud: de tongschrapers zijn bijzonder handig in gebruik en makkelijk en snel schoon te maken na ieder gebruik.

Prijskaartje: hoewel de prijs hoger ligt in vergelijking met de vorige 2 producten, betreft het hier wel een volwaardige set bestaande uit 4 stuks. Dit maakt hem op termijn voordeliger. Bovendien staat hij momenteel extra scherp geprijsd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven stellen dat het prijskaartje op het eerste gezicht misschien wel wat afschrikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gum tongschraper

 

4. Gum Tongreiniger – 1 stuk // 2 rijen borstelharen en tongschrapers

 

Met de Gum tongreiniger kies je gelijk voor een betaalbaar en ogenschijnlijke doeltreffend product waarmee je zonder problemen overtollig plak en eventuele bacteriën van de tong kunt schrapen. Op die manier draag je niet alleen bij aan een frisse adem maar tevens ook aan een optimale mondverzorging én immuniteit.

De Gum tongreiniger wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 2 afzonderlijke rijen borstelharen in combinatie met 2 evenwaardige rijen tongschrapers. Op die manier kun je de tong netjes schrobben alvorens de plaklaag en bacteriën effectief te verwijderen. Zijn handvat doet denken aan dat van een standaard tandenborstel en draagt alvast bij aan het comfort en de gebruiksvriendelijkheid.

Hoewel één koper toch wel zijn bedenkingen heeft, lijkt de overgrote meerderheid wel degelijk overtuigd wat alsnog resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Vormgeving: de tongschraper van Gum wordt gekenmerkt door 2 afzonderlijke rijen borstelharen in combinatie met evenveel rijen tongschrapers.

Gebruiksgemak: schrob het centrale oppervlak van de tong alsook de zijkanten alvorens de plaklaag en eventuele bacteriën met behulp van de 2 rijen tongschrapers te verwijderen.

Uitvoering: de Gum tongschrapers doen qua uitvoering op het eerste gezicht denken aan een standaard tandenborstel en blijken in meerdere kleuren beschikbaar.

 

Nadelen:

Geen set: let wel dat het geen volwaardige tongschrapersset betreft.

Geen opbergtasje: bij aankoop van deze tongreiniger wordt jammer genoeg geen opbergtasje meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tongschraper Ayurveda

 

5. Maharishi Ayurveda Tongschraper (RVS) – Aantal artikelen in verpakking: 1

 

We sluiten het rijtje af met de Maharishi Ayurveda tongschraper die jou wordt aangeboden door Racket Service Stadshagen. De tongschraper blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal en wordt gekenmerkt door een unieke ergonomische vormgeving. De dubbele lange greep maakt het onder meer mogelijk om een krachtige doch gelijkmatige druk uit te oefenen op het volledige tongoppervlak.

Na gebruik kun je de tongreiniger met behulp van wat warm water en een geringe hoeveelheid reinigingsmiddel, schoonmaken om nadien te gaan hergebruiken. Let wel dat bij aankoop geen opbergtasje wordt meegeleverd.

Hoewel deze tongschraper alles in huis heeft om in een optimale mondhygiëne te voorzien, werden er tot op de dag van vandaag nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het om een vrij recente uitgave gaat waardoor klanten misschien nog niet de tijd gevonden hebben om een review neer te pennen.

 

Voordelen:

Materiaal: ook deze unieke tongschraper werd vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig RVS materiaal.

Gebruiksvriendelijk: zijn lange dubbele greep maakt het mogelijk om een gelijkmatige druk op het volledige tongoppervlak uit te oefenen. Dit resulteert dan ook een in optimaal gebruiksgemak.

Handig in gebruik: met behulp van deze tongreiniger kun je zonder problemen overtollige voedselresten alsook andere achtergebleven bacteriën van je tong verwijderen.

 

Nadelen:

Geen trekpleister: ben je op zoek naar een tongschraper trekpleister dan is dit product niet meteen de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tongschrapers Koopgids

 

Hoewel het gebruik van een tongschraper nog steeds niet voldoende ingeburgerd lijkt, zien we het gebruik én de populariteit ervan wel gestaag toenemen. Een goede zaak volgens diverse tandartsen die blijven hameren op het gebruik en de doeltreffendheid van een degelijke tongschraper. Toch is het belangrijk om bij je keuze voor een bepaalde tongschraper ook even stil te staan bij de vele voordelen, materiaalkeuzes, onderhoud en prijskaartjes. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens de verschillende tongschrapers en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat is een tongschraper en het gebruiksgemak

Een tongschraper is een handig instrument dat bedoeld is om bacteriën en/ of eventuele overgebleven etensresten probleemloos van de tong te verwijderen. Op die manier kunnen problemen zoals een slechte/ onfrisse adem alvast grondig worden aangepakt. Bovendien betreft het in de meeste gevallen een vrij compact en lichtgewicht voorwerp – veelal vervaardigd uit duurzaam RVS – dat makkelijk op te bergen is en overal mee naartoe genomen kan worden.

Uiteraard willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste tongschraper in het winkelmandje te plaatsen. Neem de tijd om de verschillende tongschrapers op een rijtje te plaatsen en de voor- én nadelen tegenover elkaar af te wegen. Besef dat er heel wat materiaalkeuzes mogelijk zijn en dat deze – al dan niet – een invloed kunnen hebben op het uiteindelijke onderhoud en prijskaartje. Ben je benieuwd? Aarzel dan niet en lees rustig verder.

 

De gebruiksvoordelen van een degelijke tongschraper

Dat een tongschraper een volwaardige aanvulling blijkt bij het dagelijkse tandenpoetsen, hoeft alvast niet te verwonderen. Onderzoek en studies tonen onder meer aan dat het tweemaal dagelijks gebruik van een tongschraper op allerhande gebied voor heel wat voordelen kan zorgen. Zo draagt het in eerste instantie bij aan een frisse adem door het verwijderen van de bacteriën en/ of overgebleven voedselresten die aan de basis liggen van een slecht geurende adem. Als logische gevolg hiervan, zullen ook je smaakpapillen er met rasse schreden op vooruit gaan. 

Aangezien dergelijke bacteriën en schimmels vaak ook voor heel wat maag- én darmproblemen lijken te zorgen kan het gebruik van een tongschraper eveneens bijdragen aan een sterk verbeterd immuunsysteem en bijgevolg minder maag- en/ of darmklachten. Kortom, een tongschraper zorgt niet alleen voor een betere mondhygiëne maar gaat ook de rest van het inwendige lichaam gaan aanbelangen. 

 

Het formaat, gewicht en de gebruikte materialen

Zoals hierboven reeds meer of min aangegeven, worden de meeste tongschrapers gekenmerkt door een vrij compacte lichtgewicht uitvoering wat het makkelijker maakt om ze overal mee naartoe te nemen. Extra handig als je ergens gaat logeren of wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt. 

Ook wat betreft de gebruikte materiaalsoorten zien we over het algemeen heel wat gelijkenissen opduiken. Zo blijken de meeste tongschrapers uit duurzaam, stevig, roestbestendig én makkelijk te onderhouden RVS materiaal te zijn vervaardigd. In beperkte mate kun je eveneens tongschrapers spotten uit metaal, zilver of koper. Aan jou de keuze dus om te bekijken wat je zelf het meest handige lijkt.

Extra kenmerken en/ of bijkomende opties in verhouding tot de prijs

Wanneer je de verschillende tongschrapers met elkaar gaat vergelijken, zul je uiteraard merken dat bepaalde modellen net iets meer mogelijkheden aanbieden. Zo kun je opteren voor de aankoop van 1 enkele individuele tongschraper of ervoor kiezen om een volwaardige set aan te schaffen. In het laatste geval worden vaak 2 of 3 tongschrapers aangeboden die qua vorm en uitvoering lichtjes van elkaar verschillen. Zo betreft het bij de meeste sets een tongschraper die bedoeld is voor de zijkanten en een ander exemplaar waarmee je het centrale gedeelte van de tong onder handen neemt.

Het spreekt voor zich dat dit alles een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 3 à 4 euro voor een enkelvoudige RVS tongschraper tot maar liefst 40 euro voor een volwaardige set of een enkelvoudige premium tongschraper uit zilver.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een tongschraper?

Niet alleen het principe maar ook het gebruik van een tongschraper is vrij eenvoudig en kan bijgevolg door iedereen – jong en oud – worden toegepast. Zo is het de bedoeling om het instrument zo ver mogelijk achteraan op de tong te plaatsen. In het begin kan dit gevoel – bij sommigen – leiden tot mogelijke braakneigingen waarna het geleidelijk aan begint te wennen.

Vervolgens trek je de tongschraper van helemaal achteraan de tong naar voren toe. In het begin volstaat een lichte tot middelmatige druk. Eenmaal je het gevoel van de tongschraper gewoon bent, wordt aangeraden om de druk tijdens het krabben ietwat op te drijven zodanig dat alle aanwezige voedselresten en bacteriën probleemloos kunnen verwijderd worden. Herhaal dit proces zo’n 4 tot 8 keer waarbij de tongschraper tussen elke sessie door uiteraard grondig dient te worden gereinigd.

Q2: Hoe vaak dien je een tongschraper te gebruiken?

Het advies van menig tandarts luidt steevast om het proces van het tongreinigen meermaals te herhalen. Zo wordt aangeraden om je tong tweemaal daags te schrapen – bij voorkeur ‘s ochtends en ‘s avonds – en per ingelaste sessie het schraapproces gemiddeld zo’n 5 keer te herhalen. Bovendien tonen studies en onderzoeken aan dat het reinigen van je tong met behulp van een tongschraper duidelijk doeltreffender is dan wanneer je dit zou doen met een tandenborstel.

 

Q3: Waar kun je een tongschraper kopen?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte tongschraper? Dan zijn er vandaag de dag verschillende mogelijkheden om er eentje aan te kopen. Zo kun je even langsgaan bij de plaatselijke apotheek, Kruidvat of Hema. 

Echter kun je – net zoals het geval is met heel wat andere producten en voorwerpen – ook online enkele handige tongschrapers op de kop tikken. Klik daarvoor door naar bekende webpagina’s zoals onder meer bol.com, tongschrapers.nl, kruidvat.nl etc.

 

Q4: Wat is een tongschraper en hoe werkt het?

Een tongschraper is een handig – vaak compact en relatief lichtgewicht – instrument waarmee het mogelijk wordt gemaakt om eventuele achtergebleven voedselresten en bacteriën te verwijderen. Op die manier kun je allerhande bijkomende problemen in de kiem smoren gaande van een slechte/ onfrisse adem tot een middelmatige mondhygiëne. Regelmatig gebruik van de tongschraper zorgt echter niet alleen voor resultaten op korte termijn maar biedt ook heel wat langetermijnperspectieven. Zo draagt het bij aan een beter smaakvermogen én sterker immuunsysteem.

Bovendien is het gebruik van een tongschraper vrij eenvoudig. Plaats de schraper zo ver mogelijk achteraan op de tong en trek het instrument vervolgens van de achterkant van je tong naar voren toe. Indien je het gebruik van de tongschraper niet gewoon bent, is het aan te raden om de eerste keren niet teveel druk te zetten. Eenmaal je eraan gewend bent, kun je de druk op de tong verhogen wat het instrument alleen maar doeltreffender maakt. Herhaal deze krab-beweging zo’n 4 tot 8 keer en spoel de schraper tussen elke sessie grondig af. 

 

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Ben jij ook getriggerd door die unieke filmsterren-smile? Een stralend wit gebit met prachtige lijnrechte tanden die het toonbeeld blijken van een jeugdige én tevens gezonde uitstraling. Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat middeltjes om tanden witter te maken zonder dat je daarvoor naar de tandarts hoeft. Wil jij je tanden thuis bleken? Lees dan toch maar eerst even dit artikel door!

 

Waarom zijn je tanden niet stralend wit?

Nu sociale media steeds populairder wordt en het uiterlijk als gevolg onrechtstreeks belangrijker lijkt te worden, gaan we met zijn allen – misschien onbewust – op zoek naar de perfecte tandpasta of filmsterren-smile. Deze wordt gekenmerkt door een prachtig en schoon gebit met lijnrechte parelwitte tanden; wat bijdraagt aan een toch wel ietwat onrealistisch schoonheidsideaal. Want laat ons maar meteen met de deur in huis vallen; niemand heeft van nature uit perfecte witte tanden. In de meeste gevallen kennen tanden een ietwat gelige verkleuring getriggerd door diverse factoren.

Zo kan een dergelijke verkleuring in eerste instantie te wijten zijn aan je DNA wat aantoont dat het – weliswaar in grote mate – genetisch bepaald blijkt. Sommige personen zullen dus net iets meer hinder ondervinden van gele tanden terwijl het bij anderen dan weer amper tot niet zichtbaar is. De gele verkleuring hangt eveneens nauw samen met de kleur van het tandbeen enerzijds én de dikte van het tandglazuur anderzijds wat meteen verklaart waarom ook de leeftijd een belangrijke factor blijkt. Met het ouder worden kan de gele verkleuring geleidelijk aan toenemen.

Naast de genetische bepaling, bestaan er natuurlijk ook externe factoren die – in meer of mindere mate – een invloed kunnen hebben op voornoemde gele verkleuring. Denk hierbij aan sommige voedingsmiddelen gaande van cola en koffie tot thee, allerhande vruchtensappen, bepaalde kruiden, heel wat soorten fruit en rode wijn. Dit lijstje kan verder worden aangevuld met nicotine dat bekend staat om de kenmerkende donkerbruine aanslag ter hoogte van de tanden én de vingertoppen. 

Kortom, het mag onderhand wel al duidelijk zijn dat niemand van nature uit parelwitte tanden heeft en er altijd wel sprake zal zijn van een bepaalde gelige verkleuring. Wil jij toch graag voor wittere tanden gaan thuis, dan is het misschien in eerste instantie aangewezen om een optimale gebitsreiniging door de tandarts te laten uitvoeren. In de meeste gevallen zien je tanden er na een dergelijke reiniging al meteen een pak gezonder en stralender uit. Pas in het laatste geval kun je dan altijd nog aan je tandarts vragen om je tanden te witten of zelf thuis witte tanden te creëren door gebruik te maken van een bepaald type tandpasta, tandpasta tabletten of zogenaamde beste whitening strips. Let wel; al deze producten kennen ook nadelen, die we verder in de tekst uitvoerig zullen bespreken.

 

Gele tanden voorkomen

Dat gele tanden regelmatig voorkomen en bijgevolg van nature perfect normaal zijn, hoeft alvast niet langer te verwonderen. Naast de genetische bepalingen, zijn er ook heel wat bijkomende factoren die een invloed kunnen hebben op de gele verkleuring. Dat betekent dus ook dat je het geler worden van je tanden in bepaalde mate kunt helpen voorkomen door de voornoemde externe factoren te vermijden.

We gaan ervan uit dat bepaalde genotsmiddelen zoals koffie, diverse soorten frisdranken en/ of nicotine makkelijk te vermijden zijn. Andere – toch wel noodzakelijke én gezonde – voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld fruit en/ of thee, zijn dan weer moeilijker uit het dagelijkse dieet te schrappen. Toch kunnen ook deze factoren schade berokkenen aan het tandglazuur. Maar, niet getreurd want er zijn wel degelijk enkele tips & trips die jij kunt volgen zodoende de schade te beperken.

Zo kun je het aantal eetmomenten doorheen de dag drastisch gaan inperken tot bijvoorbeeld 5 maaltijden waarvan 3 volwaardige en 2 keer een tussendoortje. Ben je verzot op fruit? Probeer dan – indien mogelijk – het eten van zure vruchten/ zuur fruit te beperken of eventueel te vervangen door andere vruchten met een lagere zuurtegraad. Hetzelfde principe geldt voor het drinken van vruchtensappen; verdun deze met een kleine hoeveelheid water of beperk het gebruik ervan tot bijvoorbeeld 1 maal per dag of 2 keer per week. 

Beperk de inname van frisdranken of vervang eventueel door melk en/ of water. Indien je voornoemde voedingsmiddelen en dranken toch wilt nuttigen – wat uiteraard kan en mag – dan is het aangewezen om na het nuttigen ervan je mond even schoon te spoelen met water. Poets meermaals per dag je tanden maar nooit direct na het eten van zuur fruit of het drinken van vruchtensappen en/ of frisdrank. En last but not least; ga regelmatig even op controle bij je tandarts en opteer daarbij voor een grondige gebitsreiniging.

 

Mondverzorgingsproducten en speeksel 

Hoewel een regelmatig bezoek aan de tandarts en dito grondige gebitsreiniging bijdragen aan een optimale mondhygiëne, is veel uiteraard ook afhankelijk van het genetische materiaal waaruit elk van ons bestaat. Zo is het onder meer belangrijk dat de speekselproductie op peil blijft aangezien speeksel kan beschouwd worden als een natuurlijke bescherming naar het gebit toe; een geschikt middel zeg maar om zuren te neutraliseren. Echter, is de speekselproductie niet bij iedereen optimaal te noemen. Zo ervaren sommige personen een te hoge speekselproductie terwijl anderen dan weer te weinig speeksel aanmaken. 

Dat je aan je DNA niets kunt veranderen is onderhand wel logisch. Dat andere voedingsmiddelen – die het geler worden van de tanden in de hand werken – te vermijden zijn, werd hiervoor ook al enigszins verduidelijkt. Daarnaast kun je – indien gewenst – besluiten om je dagelijkse mondhygiëne verder aan te vullen met bepaalde mondverzorgingsproducten die gekenmerkt worden vanwege hun natuurlijk blekende werking. Denk onder meer aan tandpasta op basis van actieve koolstof of verzorgingsproducten die voorzien zijn van een geringe hoeveelheid kokosolie.

Wat als je tanden nog niet wit genoeg zijn?

Maar wat als jij regelmatig naar de tandarts gaat om een gebitsreiniging uit te voeren én daarbij ook nog eens een optimale mondhygiëne hanteert en je tanden toch nog witter wilt maken? Ook dan zijn er heel wat mogelijkheden voorhanden. Zo kun je – wat bovendien misschien wel één van de veiligste opties is – je tanden witten bij de tandarts. 

Hoewel het wit maken van de tanden een heel proces met zich meebrengt, bestaan er daarnaast ook al heel wat middeltjes om zelf je tanden te bleken. Denk daarbij aan diverse tandenbleeksets of tanden bleken strips om helemaal zelf thuis je tanden te bleken. Let wel; het bleken van de tanden kan een pijnlijk proces betekenen daar er toch altijd een bepaalde hoeveelheid waterperoxide aan te pas komt. (Verder in de tekst kun je hier meer informatie over terugvinden.)

 

Tanden laten bleken door tandarts of jezelf?

Kortom, wil jij jouw tanden nóg witter krijgen? Dan is een afspraak met je vertrouwde tandarts of een erkend mondhygiënist het eerste wat bij je zou moeten opkomen. De ervaringen van het tanden bleken liegen er niet om en velen beschrijven het proces als behoorlijk pijnlijk. Daarnaast dien je ook rekening te houden met een hoog prijskaartje wat maakt dat heel wat personen naar middeltjes zoals tandenbleek grijpen om het proces gewoon zelfstandig thuis uit te voeren. 

Maar soms is het wel verstandiger om je tanden door een tandarts wit te laten maken. De tandarts zal daarbij eerst uitgaan van een optimale gebitsreiniging en er tevens op toezien dat er verder geen gebreken of schade is. Vervolgens kan het tanden bleken bij de tandarts mits een bitje eenvoudig worden uitgevoerd. Hierbij kan een onderscheid gemaakt worden tussen de bekende bleekbehandeling op basis van bleekgel die met behulp van een laserlamp moet uitharden/ inwerken of een laserbehandeling waarmee je je tanden toch enkele tinten witter krijgt. Let wel; de prijs van beide behandelingen kan behoorlijk oplopen en vaak is het resultaat niet permanent waardoor er regelmatig nabehandelingen nodig zijn. 

Wil je tijd én geld besparen dan kun je er altijd nog voor kiezen om gewoon thuis je tanden te bleken. Ga daarvoor steevast op zoek naar de beste tandenbleekset die zo goed mogelijk aan jouw verwachtingen weet te voldoen. Zo kun je onder meer opteren voor de bekende set tanden bleken van het Kruidvat, de befaamde tandenbleek strips of white strips tandenbleekset. Het lijstje kan verder worden aangevuld met tanden bleekgel of een basis tandenbleekset die je bij de drogisterij aankoopt. Het lijstje kan verder worden aangevuld met speciale bleektandpasta of een bleeklepel van de tandarts.

Let op met waterstofperoxide

Tot slot willen we toch nog even kort wijzen op het gevaar van het tanden bleken. Is het bleken van je tanden slecht en welke nadelen zijn er – al dan niet – aan verbonden? Zo blijken de meeste tandenbleek middeltjes wel degelijk voorzien van een bepaalde hoeveelheid waterstofperoxide; een molecuul dat bekend staat om de 2 waterstof- én evenveel zuurstofatomen. Zijn specifieke chemische verbinding, maakt dat waterstofperoxide bijzonder sterk gaat reageren op de gele verkleuringen wat meteen verklaart waarom je tanden na een behandeling steevast witter tonen.

Maar vergis je niet want waterstofperoxide om je tanden te bleken, kent wel degelijk nadelige gevolgen. Zo ervaren velen pijnlijke tot gevoelige tanden na het bleken die vermijden dat ze het proces opnieuw zouden doorlopen. Daarnaast kan een hoge hoeveelheid waterstofperoxide eveneens het tandvlees verbranden alsook blijvende schade ter hoogte van de mondholte aanrechten. Kortom, dat het bleken van tanden nadelen met zich meebrengt, is onderhand wel al duidelijk. Daarnaast kan de prijs van het  tanden bleken wel eens aanzienlijk oplopen waardoor het niet voor iedereen even toegankelijk is.