Laatste update: 11.08.22

 

Beste handzepen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn we er ons allemaal wel van bewust dat veelvuldig de handen wassen een goede preventie is tegen virussen en ziekteverwekkers. Om je handen grondig te reinigen en in sommige gevallen ook te ontsmetten, kun je een degelijke handzeep met een heerlijke geur gebruiken. We hebben er alvast 3 voor jou uitgekozen om eens hun voor- en nadelen te bekijken. Met de Rituals The Ritual of Sakura kies je voor een zeepvrije handzeep die je handen verzorgt en hydrateert. Daarnaast zou je ook voor de Dettol No-Touch kunnen gaan, een uitstekend product met antibacteriële werking dat bovendien verrijkt is met aloë vera om je handen te voeden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste handzepen (Reviews) van 2022

 

Het Centrum voor Volksgezondheid heeft het advies om de handen veelvuldig te wassen om je op die manier enigszins tegen besmettingen te beschermen. Ben je op zoek naar een vloeibare handzeep voor het ganse gezin? Of kies je voor een Seepje handzeep die heerlijk ruikt en bovendien voor het ganse lichaam kan worden gebruikt? We hebben 8 toppers uitgekozen om aan jou voor te stellen. Neem even rustig de tijd om alle producten te bekijken en er vervolgens de beste handzeep uit te kiezen die jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Rituals The Ritual of Sakura Hand Wash – 300 ml

 

De handzeep van Rituals is het populairste product in onze lijst met toppers en hij heeft bovendien ook de laagste prijs waardoor hij in elk budget past. De heerlijk geurende handzeep ruikt naar Japanse kersenbloesem of Sakura dat een symbool is voor het leven en de schoonheid ervan.

De vloeibare handzeep is verpakt in een mooie doorzichtige flacon met een inhoud van 300 ml die net zoals de Sakura (Japanse kersenbloesem) roze kleurt. Doordat hij voorzien is van een handig pompsysteem kun je telkens de gepaste dosis zeep gebruiken om je handen te reinigen en een subtiele aangename geur te geven. 

Daarnaast is de zeepvrije samenstelling verrijkt met rijstmelk waarmee je handen worden gehydrateerd en beschermd zodat ze altijd mooi blijven. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de vloeibare handzeep kan door het handige pompsysteem perfect worden gedoseerd zodat je niet onnodig product verspilt.

Inhoud: de mooie doorzichtige flacon heeft een inhoud van 300 ml waarmee je voor een tijdje bent voorzien.

De geur: hij ruikt naar heerlijke Japanse kersenbloesem en hij is verrijkt met rijstmelk die voor de hydratatie en bescherming zorgt.

Het prijskaartje: dit product heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Verpakking: enkele klanten lijken problemen te hebben met de flacon die zou lekken waardoor het product er aan de onderzijde uitloopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dettol No-Touch incl. navulling Hydraterende Aloë Vera Handzeep – 250ml

 

Dettol wordt door velen als het beste merk beschouwd voor verzorgingsproducten en reinigingsmiddelen die de verspreiding van bacteriën tegengaan. Deze Dettol antibacteriële handzeep zorgt ervoor dat je handen hygiënisch schoon worden en alle ziekteverwekkers worden verwijderd.

Bovendien krijgen de handen, door de toevoeging van aloë vera, een heerlijke frisse geur en een optimale verzorging om mooi zacht te blijven. Doordat de No-touch dispenser automatische de handen detecteert, hoef je hem niet aan te raken waardoor de verspreiding van bacteriën wordt vermeden. Dankzij dit handige systeem kun je trouwens je kinderen op een leuke manier aanleren hoe ze hun handjes moeten wassen. 

Daarnaast zal dit pompsysteem automatisch een gepaste dosis vrijgeven zodat je nooit teveel product gebruikt. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: dankzij het automatische No-touch pompsysteem worden de handen gedetecteerd waarna een dosis zeep wordt vrijgegeven zonder dat je het apparaat moet aanraken.

Hydraterend: door de toevoeging van aloë vera krijgen de handen een heerlijke frisse geur en worden ze ook goed verzorgd.

Antibacterieel: de antibacteriële handzeep zal alle bacteriën en ziekteverwekkers zorgvuldig aanpakken waardoor je handen hygiënisch schoon zijn.

Verpakking: het pakket bevat een No-touch dispenser en een handzeep navulling met een inhoud van 250 ml zodat je hem meteen in gebruik kunt nemen.

 

Nadelen: 

Navulling: enkele klanten maken de opmerking dat de navulling nogal duur uitvalt waardoor deze zeep toch iets minder toegankelijk wordt.

Koop bij bol.com (€9.99)

 

 

 

 

3. Neutral Handzeep Parfumvrij – 6 x 250 ml – Voordeelverpakking

 

De parfumvrije handzeep van Neutral is dermatologisch getest en bevat geen schadelijke stoffen die de handen kunnen aantasten waardoor er een minimaal risico is op allergische reacties. Hij is trouwens speciaal ontwikkeld voor mensen die een heel gevoelige huid hebben.

De pH neutrale handzeep bevat bovendien verzorgende bestanddelen waardoor de handen op een milde manier worden gereinigd en gehydrateerd. Deze Neutral handzeep is bijgevolg geschikt voor dagelijks gebruik en kan door het ganse gezin worden gebruikt. Doordat hij zeepvrij is en geen parfum bevat zal de zeep niet in de oogjes prikken wanneer je kleintje per ongeluk met zeephandjes in zijn gezicht wrijft.

Daarnaast wordt de vloeibare substantie in een handige flacon van 250 ml verkocht en is hij voorzien van een handig pompsysteem waarmee je telkens een kleine hoeveelheid product verkrijgt zodat hij extra zuinig te gebruiken is. Deze voordeelverpakking van 6 x 250 ml kreeg in de reviews een goede beoordeling voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Huidtype: deze Neutral handzeep werd dermatologisch getest en goedgekeurd voor de gevoelige huid zodat hij meteen voor elk huidtype geschikt is.

Samenstelling: de zeep is 100% parfumvrij en bevat geen parabenen en kleurstoffen waardoor hij op een milde manier de huid gaat reinigen.

Verzorgend: naast de milde reiniging heeft deze handzeep ook een verzorgende werking zodat je hem dagelijks kunt gebruiken.

Verpakking: dit pakket wordt als voordeelverpakking aangeboden met 6 flacons van 250 ml waardoor je voor een hele tijd voorzien bent.

 

Nadelen: 

Geurloos: doordat deze handzeep geen enkele geur afgeeft, vinden enkele klanten hem minder fris.

Koop bij bol.com (€14.99)

 

 

 

 

4. Dove Fine Silk Handzeep – 6 x 250ml – Voordeelverpakking

 

De Dove handzeep is momenteel in de aanbieding zodat je dit pakket van 6 stuks aan een goedkope prijs kunt aankopen en hij voor iedereen goed toegankelijk is. Bovendien is deze handzeep dermatologisch getest waardoor hij door het ganse gezin kan worden gebruikt.

Door je handen met deze huidvriendelijke zeep te wassen, zullen ze niet alleen heel goed worden gereinigd, maar krijgen ze ook een verzorgende behandeling. Hij bestaat namelijk uit 1/4de hydraterende crème die de huid diep gaat voeden waardoor je dagelijks meermaals je handen kunt wassen zonder dat deze uitdrogen.

Daarnaast heeft de handzeep een zachte geur van blauwe orchidee om je een aangenaam en fris gevoel te geven. Deze antibacteriële handzeep kreeg in de reviews een goede beoordeling met 4,4 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de 250 ml flacon beschikt over een handig pompsysteem om de gepast hoeveelheid product te bekomen.

Verzorgend: de hydraterende en verzorgende bestanddelen zorgen ervoor dat de handen door dagelijks gebruik heel zacht en glad aanvoelen.

Geur: deze zeep heeft een lichte aangename geur van blauwe orchidee die heerlijk fris ruikt.

Voordeelverpakking: deze tijdelijke aanbieding bevat 6 flacons aan een heel voordelige prijs waardoor hij in elk budget past.

 

Nadelen: 

Overheersend: de meningen over dit product zijn niet eenzijdig. Enkele klanten vinden de geur van deze handzeep te sterk en overheersend. Andere klanten vinden hem dan weer heerlijk ruiken.

Koop bij bol.com (€17.22)

 

 

 

 

5. Unicura Balans Antibacteriële Vloeibare Handzeep – 6 x 250 ml – Voordeelverpakking

 

De desinfecterende handzeep van Unicura bevat een antibacteriële formule waarmee de handen grondig worden gereinigd en die bovendien bescherming biedt tegen ziekteverwekkers die op de huid aanwezig zijn.

Doordat de Unicura handzeep met verzorgende elementen verrijkt is, zul je zelfs bij dagelijks gebruik een zachte en soepele huid blijven behouden. Het product werd overigens dermatologisch getest en blijkt voor elk huidtype geschikt te zijn waardoor je hem zonder risico op huidirritaties of allergische reacties kunt gebruiken. Daarnaast zorgt de subtiele geur ervoor dat je handen altijd fris ruiken en aangenaam aanvoelen.

De vloeibare handzeep is trouwens verpakt in een handige flacon met een inhoud van 250 ml zodat het ganse gezin naar hartenlust de handen kan wassen. Deze voordeelverpakking met 6 stuks kreeg in de reviews een heel goede score voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Dagelijks gebruik: deze handzeep werd klinisch getest en is geschikt voor dagelijks gebruik zodat alle gezinsleden zonder probleem hun handen kunnen wassen.

Voedende werking: hij is verrijkt met hydraterende en voedende elementen waardoor de handen mooi zacht en glad blijven.

Geur: de subtiele en aangename geur blijft lang behouden zodat je steeds een fris gevoel behoudt.

Antibacterieel: de antibacteriële formule zorgt voor een efficiënte barrière tegen bacteriën waardoor je veel minder kans op besmettingen hebt.

 

Nadelen: 

Vrouwelijk: hoewel deze handzeep geschikt is voor het ganse gezin vindt één klant dat de geur te vrouwelijk is. Voor mannen prefereert hij een meer neutrale geur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Meraki handzeep Linen Dew 490 ml

 

De Meraki handzeep is samengesteld uit 100% natuurlijke producten zonder toevoeging van kleurstoffen en parabenen waardoor je hem probleemloos voor elk huidtype kunt gebruiken. De organische handzeep uit de lijn Linen Dew heeft trouwens een heerlijke natuurlijke geur van tijm die niet als storend wordt ervaren.

Bovendien is hij verrijkt met aloë vera en extracten van bosbessen en brandnetels waarmee het product gelijktijdig een voedende en verzorgende werking heeft die de handen mooi zacht en soepel houdt. Om de huid van je handen optimaal te verzorgen kun je uit dezelfde collectie een Meraki handcrème gebruiken die eveneens volledig uit natuurlijke producten is samengesteld.

Daarnaast vond Meraki zijn inspiratie in de Scandinavische natuurgebieden om deze prachtige groene 500 ml flacon te ontwerpen. Hij is voorzien van een zwarte pomp die telkens een kleine hoeveelheid van het product zal vrijgeven. In de reviews zien we dat deze handzeep een uitstekende score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Samenstelling: deze 100% natuurlijke handzeep werd samengesteld met etherische oliën zonder toevoeging van parabenen en kleurstoffen waardoor hij voor elk huidtype geschikt is.

Geur: de subtiele geur van tijm-extracten zorgt voor een schoon en fris gevoel zodat hij door het ganse gezin kan worden gebruikt. 

Hydraterend: de extracten van brandnetel en bosbessen hebben een voedende en verzorgende werking waardoor de huid heel zacht aanvoelt.

Flacon: het mooie doch eenvoudige ontwerp van deze 500 ml flacon werd geïnspireerd op de uitgestrekte natuurgebieden in Scandinavië.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: deze organische handzeep valt in de duurste prijsklasse waardoor hij iets minder toegankelijk is voor mensen met een klein budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Palmolive handzeep Naturals olijf – Moisture care met olijven – 16 x 90 gram 

 

 

Deze Palmolive handzeep Naturals is een ware klassieker die geschikt is om dagelijks door het ganse gezin te worden gebruikt. Het gerenommeerde merk Palmolive staat sinds jaar en dag bekend om zijn traditionele handzepen die met verzorgende ingrediënten verrijkt zijn.

Doordat er olijfolie en olijfextracten aan deze stukken zeep werden toegevoegd, biedt hij een bijzonder milde reiniging waardoor de huid mooi zacht blijft. Bovendien zorgt de natuurlijke en frisse geur van olijfbomen ervoor dat je steeds een verzorgd en hygiënisch gevoel hebt.

Daarnaast wordt deze handzeep aangeboden in een verpakking van 4 x 4 stuks die ook nog eens individueel in een mooi stuk papier verpakt zijn. Een handzeeptablet is trouwens heel zuinig in gebruik waardoor je voor een hele tijd voorzien bent. In de reviews merken we dat dit product een uitstekende beoordeling kreeg met het maximale aantal sterren.

 

Voordelen: 

Zuinig: een handzeep in tabletvorm zul je veel langer kunnen gebruiken dan een vloeibare handzeep die trouwens ook duurder is in aankoop.

Verpakking: het voordeelpakket bevat 4 x 4 handzepen die elk apart zijn verpakt zodat je ze netjes kunt bewaren.

Milde reiniging: door de toevoeging van olijfextracten heeft deze handzeep niet alleen een milde reiniging maar ook een voedende en verzorgende functie.

Huidtype: deze zeep is dermatologisch getest waaruit blijkt dat hij voor alle huidtypes geschikt is.

 

Nadelen: 

Tabletvorm: doordat deze handzeep in tabletvorm is, hebben kinderen in het begin toch wat hulp nodig om de handjes te wassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Soapy handzeep soft – Loves your skin – Monoi & arganolie – 3 x 300ml

 

Deze vloeibare handzeep is dermatologisch getest en kan door alle gezinsleden zonder risico worden gebruikt. Doordat hij pH neutraal is wordt de zuurtegraad van de huid niet aangetast waardoor je geen last zult hebben van huidreacties of eventueel eczeem zult krijgen.

De zachte en milde handzeep heeft bovendien door de toevoeging van biologische argan- en monoi-olie een voedende en verzorgende werking zodat je handen heel glad en zacht worden. Daarnaast heeft deze zeep een exotische doch frisse en aangename geur die niet overheersend is.

De handzeep van Soapy wordt aangeboden in een voordeelpakket met 3 flacons die een inhoud van 300 ml vloeibare zeep hebben. Doordat de flacons voorzien zijn van een handig pompje wordt telkens de benodigde hoeveelheid zeep gedoseerd om op een zuinige manier de handen te wassen. In de reviews merken we dat dit product nog geen beoordelingen kreeg.

 

Voordelen: 

pH neutraal: deze Soapy handzeep is pH neutraal waardoor hij mild is voor de huid en je geen trekkerig gevoel zult hebben.

Verzorgend: door de toevoeging van natuurlijke monoi- en arganolie wordt de huid gevoed en verzorgd waardoor de handen heerlijk zacht zijn.

Geur: deze handzeep heeft een exotische geur die heerlijk fris ruikt zodat je hem voor het ganse gezin kunt gebruiken.

Voordeelpakket: deze verpakking bevat 3 flacons die een inhoud van 300 ml hebben. Een handig pompje zorgt voor de juiste dosering.

 

Nadelen: 

De prijs: doordat deze handzeep in de middelste prijsklasse valt is hij iets minder toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handzepen Koopgids

 

Omdat we heel vaak onze handen moeten wassen, is het een goede aanbeveling om hiervoor een degelijke handzeep te gebruiken. Maar waarom is het nu echt zo belangrijk om de handen grondig te wassen? En welke soort handzeep moeten we daarvoor gebruiken? Ga er even rustig bij zitten en neem de tijd om alle aanbiedingen te bekijken en te vergelijken. Vervolgens kun je voor jezelf beslissen welke handzeep jouw voorkeur geniet.

 

Waarom is handen wassen zo belangrijk

Vroeger was handzeep slechts een accessoire dat bij de wastafel werd gelegd om de gezinsleden de mogelijkheid te bieden hun handen, na een toiletbezoek of na een vuil werkje, te reinigen. Tegenwoordig is het wassen van de handen een belangrijk ritueel om jezelf tegen virussen, bacteriën en ziekteverwekkers te beschermen. Je gebruikt je handen namelijk continu om voorwerpen aan te raken die mogelijke dragers van het Covid virus ook hebben beroerd.

Daarna kom je vaak onbewust met je handen aan je gezicht waardoor ziektekiemen in de slijmvliezen van de neus, mond of ogen terechtkomen met alle gevolgen van dien. Door je handen veelvuldig en intensief te reinigen, voorkom je dat ziekteverwekkers zich gaan verspreiden waardoor je minder kans op besmetting hebt. Wanneer je kiest voor een heerlijk geurende handzeep die ook een ontsmettende en voedende werking heeft zullen je handen trouwens niet uitdrogen en lekker fris ruiken.

 

De verschillende soorten handzepen

Handzepen kunnen we in 3 categorieën onderverdelen die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk de handen reinigen en ontsmetten. Het hangt volledig van je persoonlijke voorkeur af welk product je het liefst gebruikt. Vloeibare zeep is de populairste variant doordat hij op een effectieve manier de ziektekiemen gaat doden. De consistentie van het product is afhankelijk van het merk dat je uitkiest en kan variëren tussen gelachtig dik tot licht en bijna even lopend als water. Een vloeibare handzeep is trouwens veel hygiënischer om te gebruiken omdat de substantie in een fles met een handig pompsysteem wordt bewaard. 

Vervolgens zijn er zeepstaven die vaak een hydraterende werking hebben en voor elk huidtype kunnen worden gebruikt. Je kunt hierbij het best voor een handzeep kiezen met een lage pH-waarde en met voedende bestanddelen zodat de handen niet uitdrogen. Een dergelijke handzeep bewaar je bij voorkeur in een speciaal doosje zodat de zeep niet aan bacteriën en ziektekiemen wordt blootgesteld.

Tenslotte zijn er de schuimzepen die vaak bij kinderen heel populair zijn. Van dit product moet je minder gebruiken en heb je veel meer schuim, maar hij blijkt minder effectief te zijn dan de gewone vloeibare handzeep. Een schuimzeep wordt wel als een milieuvriendelijk product beschouwd omdat hij sneller biologisch afbreekbaar is en er minder water nodig is om je handen te wassen. Zo zou je tot wel 16% minder water verbruiken in vergelijking met de traditionele vloeibare handzeep.

 

De heerlijke geuren voor je handen

Net als de diverse haarshampoo ’s, doucheschuimproducten en badschuim heeft de handzeep niet alleen een reinigend effect, maar laat hij ook een heerlijke geur na zodat je steeds een fris en schoon gevoel hebt. De meeste handzepen worden verrijkt met de heerlijke aroma’s van bloemen-, fruit- of kruidenextracten waardoor ze ook een ontspannend gevoel kunnen geven. 

Er verschillende geuropties die je kunt kiezen zoals bijvoorbeeld de frisse Provençaalse geur van lavendel, citroen of jasmijn waardoor je je meteen in het Middellandse Zeegebied waant. Of je zou ook kunnen gaan voor de verleidelijke tropische geuren van kokos, magnolia, vanille of gember. Echter, sommige mensen ervaren een geurende handzeep als storend en op een gevoelige huid kan dit zelfs irritaties opwekken. Een ongeparfumeerde handzeep biedt dan de uitkomst.

De ingrediënten

Elke handzeep bevat zijn eigen specifieke combinatie van ingrediënten om optimaal hun werk te kunnen doen. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen werd, blijken antibacteriële zepen toch zeer efficiënt te werken. Deze handzepen hebben een samenstelling van plantaardige oliën, zeezout en benzalkoniumchloride om het antibacterieel effect te versterken. Echter, deze producten kunnen hard zijn voor je huid en de natuurlijke beschermingslaag aantasten.

Handzepen waar triclosan in verwerkt zijn hebben een antimicrobiële werking, maar zijn ook schadelijk voor de gezondheid. Het zou de werkzaamheid van antibiotica verminderen omdat door triclosan de bacteriële resistentie wordt verhoogd. Daarnaast zorgt dit product er eveneens voor dat het immuunsysteem verzwakt en dat de hormoonspiegel wordt verstoord.

Handzepen die samengesteld zijn uit natuurlijke ingrediënten genieten de voorkeur omdat ze veilig zijn voor de gezondheid en bovendien de ziekteverwekkers elimineren. Zo zijn de etherische oliën van bijvoorbeeld tijm-extract een geweldig antiseptica. Wanneer er zeezout aan de ingrediëntenlijst wordt toegevoegd zal de levensvatbaarheid van een aanwezig virus drastisch verkorten en daarnaast zal het ook de slechte bacteriën doden.

 

 

 

Laatste update: 11.08.22

 

Beste tandpasta’s zonder fluoride – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar een product om je tanden en tandvlees op een gezonde manier te poetsen en te beschermen, dan zou je kunnen kiezen voor tandpasta zonder fluoride. Door even onze 3 geselecteerde tandpasta’s te bekijken, zul je al snel merken dat je met de blue®m Fluoride vrije tandpasta een goede keuze maakt. Deze tandpasta is geschikt voor de dagelijkse verzorging en kan bovendien perfect voor implantaten worden gebruikt. Ook de Jack ‘N Jill – Kinder Tandpasta Zonder Fluoride blijkt een uitstekend product te zijn en is vooral gericht op de verzorging van het kindergebit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste tandpasta’s zonder fluoride (Reviews) van 2022

 

Wanneer je op zoek bent naar de beste tandpasta zonder fluoride, kunnen we het advies geven om alvast onze lijst met topproducten even te bekijken. Gaat je voorkeur uit naar een tandpasta zonder fluoride om je kind goed te leren poetsen zonder dat er schadelijke stoffen in zijn lichaam terechtkomen? Of verkies je een natuurlijk tandpaste zonder fluoride om je implantaten te beschermen? Je zult al gauw zien dat er heel wat grote merken zijn die tandpasta zonder fluoride aanbieden om je tanden en je tandvlees optimaal te verzorgen.

 

1. blue®m Fluoride vrije tandpasta 75 ml, bluem tandpasta, Tandpasta zonder fluoride

 

Deze tandpasta zonder fluoride van Blue®m valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. De tandpasta is speciaal ontwikkeld voor mensen met tandimplantaten, kronen of tandprothesen om hen een optimale mondverzorging te bieden.

De Blue®m tandpasta heeft een unieke formule waaraan actieve zuurstof werd toegevoegd waardoor het product een bacteriedodende werking heeft zodat gevoelig tandvlees extra wordt beschermd. Bovendien bevat dit product geen schurende bestanddelen noch fluoride waardoor je op een veilige manier implantaten en prothesen kunt onderhouden zonder dat de titanium bovenlaag beschadigd raakt.

Deze fluoridevrije tandpasta kan trouwens dagelijks worden gebruikt om vaak voorkomende kwaaltjes zoals aften, een slecht ruikende adem en een droge mond te vermijden. In de reviews merken we dat de klanten dit product de maximale score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze tandpasta is speciaal bedoeld voor mensen met tandprothesen, – implantaten of kronen om het volledige gebit optimaal te verzorgen.

Bacteriedodend: de tandpasta werd verrijkt met actieve zuurstof waardoor hij een bacteriedodende werking heeft.

Mondverzorging: het product werkt uitstekende om een slechte adem te voorkomen, aften en/of een droge mond te vermijden.

Veilig: hij bevat geen schurende componenten die de titanium toplaag van implantaten en prothesen zouden kunnen aantasten.

 

Nadelen: 

Verpakking: hoewel deze tandpasta al heel lang op de markt is, zullen veel mensen hem door de recente naamswijziging van “Implant Care” naar “Blue®m” niet herkennen.

Koop bij bol.com (€12.5)

 

 

 

 

2. Jack ‘N Jill,  Kinder Tandpasta Zonder Fluoride,  Framboos – 50ml

 

De biologische tandpasta zonder fluoride van Jack ’N Jill is een natuurlijk product zonder bewaarmiddelen en kleurstoffen. En dit is nu net de reden waarom deze tandpasta zonder fluoride bij veel jonge ouders het populairste product is om hun kinderen op een gezonde en veilige manier hun melkgebit te laten poetsen.

Bovendien smaakt de speciale babytandpasta heerlijk naar frambozen waardoor zelfs de kleinsten onder ons zonder morren hun tandjes zullen schrobben. Het is trouwens heel belangrijk dat een kind van kleins af aan voldoende aandacht besteedt aan een goede mondverzorging, want een stevig melkgebit zorgt ervoor dat men later gezonde tanden heeft.

Verder is deze babytandpasta zonder fluoride verpakt in een handige knijptube met een inhoud van 50 ml. Deze verpakking werd overigens versierd met grappige tekeningen waardoor je kindje onmiddellijk zijn/haar tandpasta zal herkennen. In de reviews zien we dat dit product de maximale score kreeg.

 

Voordelen: 

Samenstelling: deze kindertandpasta zonder fluoride bevat enkel natuurlijke ingrediënten zonder toevoeging van chemische bewaarmiddelen en kleurstoffen.

Smaak: de tandpasta heeft een lekkere frambozensmaak waardoor je kindje met plezier zijn tandjes zal poetsen.

Verpakking: de knijptube met een inhoud van 50 ml werd met leuke tekeningen afgewerkt waardoor hij voor je kind heel goed herkenbaar is.

Verzorging: het product zorgt voor een optimale verzorging van het melkgebit en voorkomt gevoelig tandvlees.

 

Nadelen: 

Gebruik: hoewel deze tandpasta 100% veilig kan worden gebruikt, is het niet de bedoeling dat je kind de tandpasta opeet of inslikt omdat hij lekker smaakt.

Koop bij bol.com (€9.49)

 

 

 

 

3. Tandpasta Zonder Fluoride , Fluoride vrije, Made in Germany

 

De tandpasta zonder fluoride van Lavera zal het gebit optimaal tegen tandplak beschermen. Verder gaat hij door zijn actieve bestanddelen op een doeltreffende manier tandsteen verwijderen waardoor je steeds een schoon mondgevoel en gladde tanden hebt.

Door dagelijks je tanden tweemaal met deze antitandplak tandpasta te poetsen, kun je pijnlijke gaatjes vermijden die normaal door tandplak ontstaan. Bovendien zorgt de toevoeging van essentiële oliën en biologische extracten voor een frisse adem zodat je zonder probleem iedereen kunt aanspreken.

Deze antitandplak tandpasta zonder fluoride wordt verkocht in een handige knijptube met een inhoud van 75 ml zodat je toch enkele weken voorzien bent. Dit product is overigens niet geschikt voor melktanden. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze tandpasta is speciaal ontwikkeld om op een efficiënte manier tandplak te verwijderen waardoor je gebit terug glad aanvoelt.

Verpakking: de tandpasta zit in een handige knijptube met een inhoud van 75 ml zodat je toch gedurende een tweetal weken, 2 maal per dag je tanden kunt reinigen.

Beschermende werking: het product heeft tevens een beschermende werken waardoor het gebit goed bestand  is tegen cariës.

Frisse adem: door de toevoeging van essentiële oliën en biologische extracten zorgt de tandpasta ervoor dat je adem fris ruikt.

 

Nadelen: 

Gebruik: we merken dat deze tandpasta niet geschikt is voor jonge kinderen die nog een melkgebit hebben.

Koop bij bol.com (€9.49)

 

 

 

 

4. Pasta del Capitano 1905 Charcoal – Tandpasta  Zonder Fluoride

 

Pasta del Capitano wordt door velen als het beste merk beschouwd omdat je door dit product met actieve plantaardige houtskool mooie witte tanden krijgt. Deze tandpasta zonder fluoride pakt efficiënt de vergeling van het gebit aan en verwijdert tandvlekken die met andere tandpasta’s moeilijk weg te halen zijn.

Daarnaast zorgt de toevoeging van de actieve houtskool ervoor dat het product bepaalde stoffen gaat absorberen waardoor tandvlekken worden vermeden en een slecht ruikende adem wordt geëlimineerd. Verder zal de tandpasta zonder fluoride het gebit optimaal tegen tandsteen beschermen zodat je veel minder risico loopt om gaatjes te krijgen.

Het bijzondere aan deze tandpasta is dat hij een zwarte kleur heeft. Dit lijkt heel vreemd omdat het toch de bedoeling is dat je mooie witte tanden krijgt. Echter, nadat je je tanden hebt gepoetst en met water hebt nagespoeld zal je gebit goed schoon zijn en een mooie natuurlijk witte kleur hebben. Deze tandpasta wordt trouwens verkocht in knijptubes van 75 ml. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Efficiënt: deze tandpasta pakt op een grondige manier de vergeling van het gebit aan en beschermt de tanden tegen tandplak en tandbederf.

Bestanddelen: naast de vaste bestanddelen, die in elke tandpasta terug te vinden zijn, bevat hij actieve natuurlijke houtskool om de tanden grondig te reinigen.

Frisse adem: hij absorbeert bepaalde substanties die voor vlekken en een slechte geur zorgen waardoor je steeds een fris en schoon mondgevoel hebt.

Gebruik: deze tandpasta is enkel geschikt voor volwassenen en zorgt voor witte tanden en gezond tandvlees.

 

Nadelen: 

Productkleur: doordat deze tandpasta natuurlijke houtskool bevat, heeft hij een zwarte kleur wat sommige mensen minder aangenaam vinden.

Koop bij bol.com (€11.9)

 

 

 

 

5. Neem Tandpasta, Total Care Naturally, zonder fluoride

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt dit product een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt. De Neem tandpasta zonder fluoride bevat extracten van de neemboom waarvan de twijgjes sinds de oudheid als tandenborstel werden gebruikt.

Deze neemextracten hebben een sterke antibacteriële werking waardoor gevoelig tandvlees snel zal genezen. De unieke formule helpt tevens bloedend tandvlees en tandvleesontstekingen te voorkomen zodat je mondholte gezond blijft. Bovendien bevat neem eveneens samentrekkende eigenschappen waardoor tandplak grondig wordt aangepakt en je bijgevolg minder snel gaatjes zult krijgen.

Verder zorgt de heerlijke muntsmaak ervoor dat je urenlang een frisse adem hebt om tegen iedereen ongegeneerd te kunnen praten. Een knijptube Neem tandpasta zonder fluoride bevat een inhoud van 125 ml zodat je wel voor een tijdje voorzien bent.

 

Voordelen: 

Helende werking: de Neem tandpasta is ideaal om gevoelig tandvlees te genezen en te beschermen waardoor hij perfect is om na een tandextractie te gebruiken.

Antibacterieel: het product heeft een antibacteriële werking waardoor bloedend tandvlees en ontstekingen worden behandeld en voorkomen.

Antitandplak: de samentrekkende eigenschappen van neem zorgen ervoor dat tandplak efficiënt wordt verwijderd waardoor je minder tandbederf hebt.

Frisse adem: deze tandpasta heeft een frisse muntsmaak zodat je bijna de ganse dag een frisse adem hebt en tegen iedereen kunt praten.

 

Nadelen: 

Gebruik: we merken dat deze tandpasta enkel geschikt is voor volwassenen waardoor je voor kinderen een ander product moet aankopen.

Koop bij bol.com (€10.95)

 

 

 

 

Tandpasta’s zonder fluoride Koopgids

 

Als je bezorgd bent dat je tijdens het poetsen te veel schadelijke stoffen zou binnenkrijgen, dan kan het gebruik van tandpasta zonder fluoride een goede aanbeveling zijn. Maar waarom is men zo fel tegen fluoride gekant? Waaruit is tandpasta zonder fluoride gemaakt? En is deze tandpasta wel geschikt voor kinderen? Neem even rustig de tijd om de diverse aanbiedingen te bekijken en te vergelijken alvorens je een beslissing neemt.

Waarom is er zoveel ophef rond fluoride

Het heikel punt over wel of geen fluoride in tandpasta dateert al van de jaren ’60 toen enkele Nederlandse gemeenten fluoride aan het drinkwater hadden toegevoegd. De overheid besliste om fluoride in het water te doen om ervoor te zorgen dat de mensen stevige botten en sterke tanden kregen. Echter, toen dit bekend werd was er felle tegenkanting van de bevolking omdat men vond dat er te veel inmenging van de overheid was.

In vele dorpen en gemeenten kwam het zelfs tot opstanden en om hun protest te versterken, werd door de bevolking aangegeven dat er ernstige gezondheidsproblemen kunnen optreden wanneer je fluor binnenkrijgt. Er werd hierna geen fluoride meer aan het drinkwater toegevoegd, maar het kwaad was geschied. Fluoride kreeg foutievelijk een slechte naam toegeschreven omdat veel mensen niet willen begrijpen dat fluoride en fluor twee verschillende dingen zijn.

Zoals correct door de bevolking werd aangegeven, is fluor zeker giftig voor de mens. Fluoride is dit echter niet, tenzij je een heel grote dosis binnenkrijgt. De termen worden nog steeds vaak abusievelijk met elkaar verbonden waardoor zowel fluor als fluoride angst inboezemt.

 

Waarom kies je voor tandpasta zonder fluoride

Sommigen onder ons zijn bezorgd dat het gebruik van tandpasta met fluoride, de gezondheid gaat schaden. Wanneer men te veel fluoride binnen krijgt kunnen de nieren, het beenderstelsel, de spieren en zenuwen worden aangetast en volgens bepaalde critici zou fluoride ook kankerverwekkend zijn. De gezondheidsrisico’s manifesteren zich echter pas na inname van een overdosis fluoride. In tandpasta zit slechts 1 tot 1,5 mg fluoride per gram tandpasta.

Het Academisch Centrum van Tandheelkunde in Amsterdam verklaart dat fluoride pas schadelijk wordt na inname van 3 tot 5 g per kilogram lichaamsgewicht. Dat neemt niet weg dat er mensen zijn die het niet prettig vinden om tandpasta met fluoride te gebruiken. Hierdoor is tandpasta zonder fluoride reeds enkele jaren aan een stevige opmars bezig en het product wordt vooral aangekocht door gezinnen met jonge kinderen. 

 

Wat zijn de bestanddelen van tandpasta zonder fluoride

Een dergelijke tandpasta is vaak samengesteld uit natuurlijke ingrediënten die de werkzaamheid van fluoride evenaren. De effectieve werking van fluoride op het tandglazuur kan echter door geen enkel ander ingrediënt worden vervangen omdat fluoride een unieke verbinding heeft.

De meeste tandpasta’s zonder fluoride bevatten trouwens voor het overgrote deel dezelfde componenten als elke normale tandpasta. Dit zijn dan vooral de bestanddelen die nodig zijn om het schurend effect te bekomen, een aangename smaaksensatie te verkrijgen en om het product te laten schuimen. Enkele tandpasta’s zonder fluoride hebben een andere samenstelling door de toevoeging van een hoge concentratie zuurstof die zorgt voor een bacteriedodende werking. 

Er zijn trouwens steeds meer natuurlijke en biologische varianten die gebruik maken van munt, kokos, groene thee en aloë vera zonder toevoeging van synthetische componenten die ervoor zorgen dat de pasta goed schuimt. Met een natuurlijke tandpasta kun je bovendien even goed je gebit reinigen en een frisse smaak hebben als met een gewone tandpasta. 

Is tandpasta zonder fluoride geschikt voor kinderen

Dat mondhygiëne voor iedereen belangrijk is, staat buiten kijf, maar aan de mondzorg bij kinderen moet er extra aandacht worden besteed. Het tijdelijke melkgebit is namelijk een belangrijke basis voor de ontwikkeling van het eigenlijke gebit. Daarom moeten kinderen al op jonge leeftijd aanleren hoe ze goed hun tandjes moeten poetsen. Tot enkele jaren geleden werd er standaard fluoride tandpasta aangeraden omdat het melkgebit heel gevoelig is voor gaatjes en tanderosie.

Daarom kun je beter voor een tandpasta kiezen waaraan een minimale hoeveelheid fluoride is toegevoegd. Echter, vele jonge ouders willen hun kroost liever niet met fluoride laten poetsen omdat kleine kinderen vaak al eens tandpasta doorslikken of opeten omdat hij een lekker smaakje heeft. Bij overmatige inname wordt de veilige hoeveelheid fluoride soms overschreden.

Een tandpasta zonder fluoride kan perfect door kinderen worden gebruikt op voorwaarde dat er supplementen zoals bijvoorbeeld Xylitol, onder de vorm van kauwtabletjes, worden bij gegeven om de tanden en het tandglazuur te versterken. Speciale kleutertandpasta’s met een laag fluoridegehalte zijn de beste optie. Daarnaast kunnen we je enkel aanraden om altijd toezicht te houden als je kindje de tandjes poetst en hem/haar aanleren dat je tandpasta altijd moet uitspugen, zelfs als hij lekker smaakt.

 

 

 

Laatste update: 11.08.22

 

Beste handcrèmes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Onze handen worden constant aan invloeden van buitenaf blootgesteld waardoor de huid vrij gevoelig is. Het is dan ook vrij belangrijk om je handen dagelijks met een degelijke handcrème te verzorgen. Door even onze huidige top 3 te bekijken, zul je al gauw merken dat je met de Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm een uitstekend product in huis haalt. Hij werd speciaal ontwikkeld om droge handen te herstellen en bestaat uit 95% natuurlijke bestanddelen. Daarnaast blijkt de Vaseline Handcreme zeker een evenwaardig alternatief te zijn. Hij zal de huid niet alleen hydrateren en herstellen, maar zorgt tevens voor sterkere nagels.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste handcrèmes (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een natuurlijke handcrème om je handen optimaal te verzorgen? Of gaat je voorkeur uit naar een handcrème met een SPF die je tijdens de zomer kunt gebruiken? We vroegen de hulp en het advies van enkele dermatologen om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens er de beste handcrème uit te kiezen.

 

Rituals handcrème

 

1. Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm – 70 ml

 

De Rituals handcrème blijkt één van de populairste producten in onze selectie te zijn en dat merken we ook in de reviews waar hij een uitstekende score van 4,8 sterren kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding. Deze handbalsem kan in 5 verschillende geuren en samenstellingen worden aangekocht zodat je er zeker eentje kunt vinden die aan al jouw wensen voldoet.

De Ritual of Sakura handcrème wordt gekenmerkt door zijn zoete volle aroma van de Japanse kersenbloesem of Sakura. Hij kent een samenstelling die meer dan 95% natuurlijke bestanddelen bevat en werd speciaal ontwikkeld om de droge handen te hydrateren en verzorgen.

Zijn uitstekende eigenschappen worden nog verder uitgebreid door de toevoeging van rijstmelk die de huid zal herstellen, verzachten en soepeler maken waardoor je handen er goed verzorgd uitzien. De hele mooi knijptube kent een inhoud van 70 ml en is vrij compact zodat je hem gemakkelijk in je handtas kunt meenemen.

 

Voordelen: 

Uitvoering: de Rituals handcrème is in 5 uitvoeringen te verkrijgen met verschillende geuren en ingrediënten zodat je zeker een gepast product kunt vinden.

Samenstelling: deze handbalsem kent een samenstelling die uit meer dan 95% natuurlijke componenten bestaat.

Toepassing: door de toevoeging van rijstmelk zal deze crème droge handen voeden, verzorgen en zachter maken.

Inhoud: de luxueus uitziende knijptube kent een inhoud van 70 ml en is vrij compact waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen.

 

Nadelen: 

Geur: enkele klanten vinden de geur van deze Ritual of Sakura handbalsem vrij zoet en overheersend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vaseline handcrème

 

2. Vaseline Handcreme – 6 x 75 ml – Voordeelverpakking – zeer droge huid

 

Deze Vaseline handcrème wordt geleverd in een voordeelverpakking en kent een vrij goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het pakket bestaat uit 6 knijptubes met een inhoud van 75 ml zodat je voor een tijdje bent voorzien.

De handbalsem van Vaseline kent het vermogen om heel droge handen te voeden, herstellen en beschermen. Doordat hij verrijkt werd met Vaseline Original Protecting Jelly, zal hij een beschermlaag op de huid vormen om het vochtverlies te beperken. Daarnaast wordt de droge huid gekalmeerd waardoor het jeukend gevoel verdwijnt.

Zijn verzorgende eigenschappen worden zelfs nog een tikkeltje versterkt door de toevoeging van keratine dat versterkende eigenschappen kent zodat de nagels minder snel afbreken. Deze handcrème wordt optimaal door de huid en nagels opgenomen en voelt niet plakkerig aan. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over de kwaliteit van dit product.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze handcrème is geschikt om zeer droge handen te hydrateren en verzorgen zodat ze er terug stralend uitzien. Hij wordt snel door de huid en nagels opgenomen en voelt niet vettig aan.

Beschermend: door de toevoeging van Vaseline Original Protecting Jelly microdruppels wordt er een beschermlaag op de huid aangebracht.

Versterkend: hij werd verrijkt met keratine om de nagels te versterken waardoor je binnen 2 weken gezonde nagels hebt die niet afbreken.

Verpakking: het voordeelpakket bevat 6 handige knijptubes met een inhoud van 75 ml zodat je er op verschillende plaatsen eentje kunt bewaren. 

 

Nadelen: 

Consistentie: enkele klanten merken op dat deze handcrème een waterige structuur kent waardoor je soms te veel gebruikt. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Neutrogena Handcrème

 

3. Neutrogena Ongeparfumeerd Handcrème – met glycerine – geconcentreerde formule

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijg je de Neutrogena handcrème aan een voordeliger prijs als je meerdere stuks aankoopt. Deze hydraterende handcrème wordt gekenmerkt door zijn Noorse formule met glycerine waarbij uitdroging wordt tegengegaan. 

Daarnaast zorgt hij er niet alleen voor dat droge en ruwe handen zich optimaal herstellen, maar zal hij tevens de huid tegen agressieve koude temperaturen beschermen waardoor hij ideaal is voor mensen die vaak buiten vertoeven. Deze handcrème is verkrijgbaar in 2 varianten namelijk met of zonder parfum zodat hij op bijna alle huidtypes kan worden aangebracht.

Doordat dit product een sterk geconcentreerde samenstelling kent, heb je slechts een kleine hoeveelheid nodig. Hij wordt aangeboden in handige knijptubes van 100 ml waardoor hij heel gemakkelijk in je jas of handtas kan worden meegenomen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en dit product zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Gebruik: door de toevoeging van glycerine is deze handcrème perfect voor mensen die vaak buiten in koude temperaturen werken. Hij kent een sterk hydraterende werking en houdt het vocht in de bovenste huidlagen vast.

Zuinig: dankzij de geconcentreerde formule heb je heel weinig van deze crème nodig om droge en ruwe handen te herstellen en beschermen.

Prijsvoordeel: deze knijptubes met een inhoud van 100 ml krijgen bij aankoop van meerdere stuks een voordeliger prijs.

Huidtype: hij wordt aangeboden met of zonder parfum waardoor hij voor quasi elk huidtype geschikt is.

 

Nadelen: 

De prijs: doordat deze tubes slechts 100 ml bevatten, vinden sommige klanten hem best wel prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Clarins handcrème

 

4. Clarins Hand & Nail Treatment Cream Handcrème – 100 ml

 

De Clarins handcrème wordt aangeboden in een handige knijptube van 100 ml die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Hij wordt gekentekend door zijn verzorgende eigenschappen die de droge en gevoelige huid van de handen behandelen én de nagels verstevigen. 

Doordat de samenstelling van deze handbalsem onder andere sesamolie bevat, zal de huid kalmeren waardoor het jeukend gevoel wegtrekt. Daarnaast werd hij verrijkt met extracten van de Japanse moerbeiboom en karitéboter die ervoor zorgen dat de huid en nagelriemen tot in de diepste lagen worden gevoed en verstevigd zodat je handen er steeds stralend uitzien.

Bovendien zal deze handcrème de huid tegen allerlei weersinvloeden beschermen en de huidveroudering tegengaan. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over dit product dat snel door de huid wordt opgenomen en niet plakkerig aanvoelt.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze handcrème wordt snel door de huid opgenomen en is verpakt in een handige knijptube met een inhoud van 100 ml.

Werking: de heerlijk ruikende handbalsem werd ontwikkeld om droge en gevoelige handen te verzachten en de nagels te versterken.

Samenstelling: het product werd verrijkt met sesamolie, karitéboter en extract van de Japanse moerbeiboom om de huid te kalmeren, verzorgen en beschermen.

Anti-aging: de crème zal de tekenen van huidveroudering tegengaan en pigmentvlekjes laten vervagen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken op dat deze uitvoering vrij prijzig is waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dr. Swaab handcrème

 

5. Dr. Swaab Glyca Kamfer – 100 ml – Handcrème – tegen huidkloven

 

De handcrème van Dr. Swaab kent de laagste prijs in ons assortiment waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Dit product wordt aangeboden in een pot met een inhoud van 100 ml die gemakkelijk op je nachttafeltje kan worden gezet om voor het slapengaan nog even je handen in te smeren.

Door zijn farmaceutische samenstelling zal hij op een intensieve manier de ruwe en schrale huid van je handen optimaal verzorgen en herstellen. Zijn helend effect wordt nog verder uitgebreid door de toevoeging van ontstekingswerend glyca en verkoelend kamfer die de huidkloven optimaal zullen behandelen.

Deze handbalsem met heerlijke rozengeur legt tevens een beschermlaagje op de handen om de huid tegen vrije radicalen te beschermen. In de reviews merken we dat bijna alle klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen: 

Inhoud: de Dr. Swaab handcrème is verpakt in een pot van 100 ml die je gemakkelijk op je wastafel of bureau kunt zetten.

Gebruik: hij herstelt huidkloven en zorgt ervoor dat ruwe en gesprongen handen op een efficiënte manier worden verzorgd.

Huidtype: deze handcrème wordt getypeerd door zijn huidvriendelijk samenstelling waardoor hij door iedereen kan worden aangewend.

Samenstelling: door de toevoeging van glyca en kamfer wordt de huid tegen ontstekingen beschermd en kent hij tevens een verkoelend effect.

 

Nadelen: 

Verpakking: doordat deze handcrème in een pot zit, is hij minder handig om mee te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Atrix handcrème

 

6. Atrix Intensief Beschermende Crème Handcrème – 100 ml – met kamille extracten

 

De Atrix handcrème is verkrijgbaar in knijptubes van 100 of 250 ml en deze zijn bij aankoop van meerdere stuks meteen een pak voordeliger zodat je gerust een voorraadje kunt inslaan. Doordat de 100ml tube een handig formaat kent, kun je hem gemakkelijk in je jas of tas meenemen.

Deze handbalsem wordt gekentekend door zijn intensief beschermende formule met kamille extracten die de ruwe en beschadigde huid gladdere en zachter zal doen aanvoelen. Hij kent tevens een diepgaande hydratatie die tot in de onderste huidlagen dringt waardoor je handen er in no-time terug stralend en jeugdig uitzien.

Daarnaast blijkt deze crème over een aangename geur en textuur te beschikken die vrij snel door de huid wordt opgenomen. In de reviews zien we dat de meningen over de product verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over de verpakking.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: doordat deze handcrème in knijptubes met een inhoud van 100 en 250 ml wordt aangeboden, kun je zelf bepalen of je kiest voor een kleine tube om mee te nemen of een grote om in je bureaulade te leggen.

Toepassingen: deze samenstelling met kamille extracten zal de huid beschermen en je handen heerlijk zacht maken.

Textuur: de licht vloeibare crème wordt snel door de huid opgenomen waardoor je handen niet vettig aanvoelen.

Hydraterend: hij zorgt voor een diepe hydratatie van de huid zodat je handen er verzorgd en stralend uitzien.

 

Nadelen: 

Verpakking: enkele klanten merken op dat de dop tijdens de levering was losgekomen waardoor een deel van de crème uitgelopen was.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nivea handcrème

 

7. Nivea Express – Handcrème – Droge huid – 6 x 100ml – met zeemineralen en bamboe

 

Nivea wordt sinds jaar en dag door velen als het beste merk voor huidverzorgingsproducten beschouwd en dit merken we ook in de reviews waar deze Nivea handcrème de maximale score kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Deze hydraterende handcrème met bamboe-extract en natuurlijke zeemineralen zal de handen optimaal voeden en verzorgen zodat ze terug heerlijk zacht aanvoelen. Door zijn licht vloeibare textuur, wordt deze crème bijzonder snel door de huid opgenomen zonder plakkerig aan te voelen.

Daarnaast wordt hij gekenmerkt door zijn aangename doch subtiele geur waardoor je handen altijd fris ruiken. Deze handcrème werd dermatologisch getest en blijkt geschikt voor de normale tot droge huid. Het voordeelpakket van Nivea bevat 6 flacons met een inhoud van 100 ml zodat je meteen voldoende voorraad in huis hebt om je volledige gezin te voorzien. 

 

Voordelen: 

Huidtype: deze Nivea handcrème werd dermatologisch getest en is geschikt voor mensen met een droge tot normale huid.

Samenstelling: hij werd verrijkt met bamboe-extract en zeemineralen die voor een diepgaande hydratatie en aangename frisse geur zorgen.

Textuur: de lichte handbalsem wordt snel door de huidlagen opgenomen en voelt niet vettig aan waardoor je hem gerust overdag kunt aanbrengen.

Voordeelpakket: het voordeelpakket bevat 6 handige flacons met een inhoud van 100 ml zodat je voor een tijdje bent voorzien.

 

Nadelen: 

Niet parfumvrij: we merken op dat deze handcrème niet parfumvrij is waardoor niet iedereen hem zal kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eucerin handcrème

 

8. Eucerin 5% Urea Herstellende Handcrème – voor droge tot extreem droge handen

 

De handcrème van Eucerin werd speciaal ontwikkeld om droge tot extreem droge handen intensief te voeden waardoor de huid snel terug gladder en zachter zal aanvoelen. Uit diverse klinische testen is overigens gebleken dat deze crème voor een onmiddellijke verlichting van de ruwe en gespannen huid zorgt en dit tot wel 48 uren lang. 

Daarnaast versterkt hij de natuurlijke huidbarrière die ervoor zorgt dat de handen door het veelvuldig wassen niet verder uitdrogen. Doordat deze handcrème met 5% ureum en ceramiden werd verrijkt, blijkt hij ideaal voor mensen met psoriasis, dermatitis en diabetes.

Deze substantie kent een lichte structuur en wordt bijgevolg bijzonder snel door de huid opgenomen zonder dat hij een vettige laag achterlaat. De parfumvrije handcrème wordt aangeboden in een handige knijptube met een inhoud van 100 ml. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende beoordeling van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze handcrème is geschikt voor mensen met droge tot extreem droge handen om de huid gedurende 48 uren te beschermen en hydrateren.

Samenstelling: door de toevoeging van 5% ureum en diverse ceramiden zal hij de natuurlijke huidbarrière optimaal herstellen.

Huidtypes: dit klinisch geteste product blijkt bijzonder doeltreffend als aanvullende verzorging voor mensen die aan dermatitis, psoriasis en diabetes lijden.

Textuur: de handcrème kent een licht vloeibare structuur waardoor hij snel in de huid trekt en niet plakkerig aanvoelt.

 

Nadelen: 

Geur: hoewel dit product heel effectief blijkt te werken, merkt één klant op dat deze handcrème niet echt fris ruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Glycerona handcrème

 

9. Glycerona Calendula – Handcreme – 2 x 150 ml – Voordeelverpakking

 

De Glycerona handcrème komt in een voordeelverpakking met 2 potten die een inhoud van 150 ml hebben zodat je voor een tijdje bent voorzien. Deze uitstekende handcrème kent een huidvriendelijke pH-waarde waardoor hij door quasi iedereen kan worden gebruikt.

Hij wordt gekenmerkt door zijn bijzondere samenstelling die niet alleen voor een voedende en kalmerende werking zorgt, maar tevens antibacteriële eigenschappen kent. Door de toevoeging van het ontstekingsremmende calendula wordt de bloeddoorstroming maximaal gestimuleerd zodat de huid zich sneller kan herstellen.

Daarnaast is hij verrijkt met allantoïne om de handen te beschermen en provitamine B5 om de huid te hydrateren en het vochtgehalte terug in balans te brengen. Deze handcrème ruikt heerlijk fris en wordt snel door de huid opgenomen. In de reviews merken we dat dit product de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Werking: deze handcrème kent herstellende, vochtinbrengende en ontstekingsremmende eigenschappen waardoor hij ideaal is voor droge en ruwe handen waarvan de huid barstjes vertoont.

Huidtype: doordat dit product over een lage pH-waarde beschikt, kan hij door elk huidtype worden aangewend.

Samenstelling: hij bevat onder andere antibacterieel calendula, het huidbeschermend element allantoïne en provitamine B5 dat een hydraterende werking kent.

Voordeelpakket: deze voordeelverpakking bestaat uit 2 potten met een inhoud van 150 ml.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: de crème is verpakt in een vrij grote pot en bijgevolg niet handig om mee te nemen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

O’Keeffe’s handcrème

 

10. O’Keeffe’s – Working hands – tube 85ml – 2 pak – extreem droge handen

 

De O’Keeffe’s handcrème werd speciaal ontwikkeld om de huid te beschermen en het vochtgehalte in balans te houden zodat je geen droge en ruwe handen krijgt. Wanneer je vaak buiten vertoeft, zal de natuurlijke beschermingslaag worden aangetast waardoor de huid uitdroogt en er barstjes ontstaan wat vaak heel pijnlijk is.

Deze Working Hands handcrème wordt getypeerd door zijn geconcentreerde formule waarmee extreem droge en beschadigde handen zich vrij snel herstellen. Hij zal tevens voor een doeltreffende pijnverlichting zorgen en de huid kalmeren. Zijn verzorgende eigenschappen worden zelfs nog iets krachtiger door zijn sterk hydraterend vermogen dat de vochtbalans quasi meteen reguleert.

Dit product blijkt een afgeleide versie te zijn voor de Europese markt en kent bijgevolg een andere samenstelling dan de Amerikaanse variant. Hij wordt geleverd in een pakket met 2 handige knijptubes die een inhoud van 85 ml hebben zodat je de tube gemakkelijk in je zak kunt meenemen. Er werden voor deze handcrème nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Inhoud: deze parfumvrije handcrème wordt aangeboden in een pakket van 2 knijptubes met een inhoud van 85 ml.

Huidtype: de geconcentreerde formule is geschikt voor de extreem droge huid die barstjes vertoont.

Werking: door zijn actieve ingrediënten is hij ideaal voor mensen die dagelijks buiten werken. Hij zal de huid namelijk voeden, herstellen en beschermen.

Prijsvoordeel: bij aankoop van meerdere stuks krijg deze handcrème een voordeliger prijs.

 

Nadelen: 

Levering: we merken op dat de leverancier naar willekeur de Europese of Amerikaanse variant levert waardoor je niet altijd hetzelfde product krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handcrèmes Koopgids

 

Om je handen optimaal te verzorgen en beschermen, willen we je graag de aanbeveling geven om in een degelijke handcrème te investeren. Maar welke ingrediënten zijn belangrijk in een handcrème en hoe moet je hem gebruiken? Moet je rekening houden met je huidtype? In onze koopgids zul je de nodige informatie vinden om de beste keuze te maken. Neem ook even de rustig de tijd om alle aanbiedingen uit de verschillende testen te vergelijken.

Waarom is het gebruik van handcrème zo belangrijk

Hoewel de handen tijdens de dagelijkse huidverzorging vaak worden vergeten, is het toch vrij belangrijk om er voldoende aandacht aan te besteden. De handen worden namelijk altijd blootgesteld aan invloeden van buitenaf zodat ze heel wat te verduren krijgen. We denken dan bijvoorbeeld aan koude, zon, water en diverse detergenten en producten die de huid beschadigen. Daarbovenop komt het veelvuldig wassen en ontsmetten van onze handen waardoor de natuurlijke beschermlaag wordt aangetast.

Wanneer deze huideigen barrière beschadigd is, zal de huid zijn vochtgehalte minder goed in balans kunnen houden en zullen de handen heel droog worden waarna ze er rood en ruw gaan uitzien. Dit kan zelfs tot pijnlijke huidkloven en andere wondjes leiden die heel moeilijk te genezen zijn. 

Door een degelijke handcrème te gebruiken wordt de huid voldoende gehydrateerd waardoor de vochtbalans zich zal herstellen. Daarnaast wordt de natuurlijke beschermlaag hersteld en versterkt zodat de huid beter tegen vrije radicalen bestand is. Je zult vrijwel meteen merken dat de huid van je handen anders aanvoelt en dat ze er terug stralend en gezond gaan uitzien.

 

De samenstelling

Het belangrijkste aspect waar je bij je aankoop rekening mee moet houden, is de samenstelling van het product. Een degelijke handcrème moet namelijk over diverse actieve bestanddelen beschikken die de huid optimaal hydrateren. Als je een heel gevoelig huid hebt, moet je ook op de andere elementen letten want niet elk product kent dezelfde kwaliteit. Zo zijn handcrèmes met alcohol, parfum, parabenen en sulfaten beter te vermijden omdat deze ingrediënten vaak voor irritaties en verdere uitdroging zorgen.

De hoofdbestanddelen van een degelijke handbalsem zijn water en oliën om de huid optimaal te hydrateren en verzorgen. Daarnaast worden er occlusieve stoffen aan toegevoegd (afgeleiden van petroleum) die een extra beschermlaag aanbrengen zodat de huid geen vocht verliest. De vochtinbrengende elementen zoals glycerine, ureum en honing zorgen er tevens voor dat het vocht in de huid beter wordt vastgehouden.

Bijna elke handcrème bevat verzachtende ingrediënten die voor een aangenaam gevoel zorgen. De vitamines A, C en E kennen voedende en verzorgende eigenschappen en stimuleren de collageenproductie waardoor eventuele littekens en huidverouderingstekenen zullen vervagen. Om de huid soepel en jeugdig te houden en het vochtverlies tegen te gaan, wordt een handcrème meestal met hyaluronzuur of melkzuur verrijkt.

 

De huidtypes

Net zoals bij alle andere huidverzorgingsproducten worden handcrèmes voor verschillende huidtypes aangeboden. Voor droge en/of ruwe handen kun je een handcrème gebruiken die de huidbeschadigingen herstelt én de huidconditie gezond houdt. Mensen met gebarsten handen hebben baat bij een sterk hydraterende en herstellende handbalsem die natuurlijke oliën bevat. We denken hierbij aan karitéboter, avocado-olie of arganolie die de huid maximaal zullen voeden en herstellen.

Als je last hebt van diepe huidkloven zal een regenererende handcrème met antibacteriële en genezende werking de beste optie zijn om de huid volledig te herstellen. Daarnaast is de verzorging van de rijpere huid minstens even belangrijk want dit huidtype heeft wat extra aandacht nodig. Voor een oudere huid is een handcrème met een SPF van vrij groot belang. Een balsem met vitaminen en voedende bestanddelen zullen de souplesse en elasticiteit van de rijpere huid herstellen waardoor je handen er terug jeugdig en stralend zullen uitzien.

 

Hoe moet je handcrème gebruiken

Er is eigenlijk geen juiste of foute manier om handcrème te gebruiken. Het feit dat je er eentje gebruikt is veel belangrijker dan de manier waarop je hem op je huid smeert. Wel kunnen we stellen dat je bij het eerste gebruik beter met een kleine hoeveelheid van het product start om te zien hoe snel hij door de huidlagen wordt opgenomen.

Handcrème is vooral doeltreffend op de rug van je handen omdat de huid daar vrij delicaat is. De bovenkant van je handen zal veel sneller uitdrogen doordat, in vergelijking met de handpalmen, daar veel minder talgklieren aanwezig zijn. Sommige mensen moeten meerdere keren per dag smeren en voor anderen is het voldoende om de handcrème enkel ’s avonds net voor het slapengaan aan te brengen.

 

 

 

Laatste update: 11.08.22

 

Beste inlegkruisjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heel wat vrouwen hebben al meermaals te maken gehad met vaginale afscheiding en/ of licht bloedverlies als gevolg van beginnende regels. Het gebruik van een inlegkruisje – dat overigens kan beschouwd worden als een compacte vorm van maandverband – is dan alvast een welkome aanbeveling. Daar het aanbod tegenwoordig behoorlijk uitgebreid is en de keuze bijgevolg niet altijd vanzelfsprekend, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Always Dailies Extra Protect Long Plus inlegkruisjes die meteen in het oog springen vanwege de voordeelverpakking die wordt aangeboden. Daartegenover staan de Sanature 100% Katoenen inlegkruisjes die – zoals de naam doet vermoeden – geheel uit duurzaam ademend katoen vervaardigd zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste inlegkruisjes (Reviews) van 2022

 

Het beste inlegkruisje is uiteraard datgene waarmee jij je 100% voelt. Of daarbij je voorkeur uitgaat naar wegwerpbare dan wel wasbare inlegkruisjes, witte dan wel zwarte inlegkruisjes; is eerder persoonlijk. Wij maakten alvast een selectie van 7 toppertjes inclusief het advies uit de bijbehorende reviews. Neem even een kijkje en bepaal of je kiest voor het populairste en beste merk dan wel de voorkeur geeft aan een aanbieding of laagst geprijsde set inlegkruisjes. Zo namen wij onder meer de inlegkruisjes van Always, de Yoni inlegkruisjes en de Tena Lady inlegkruisjes in het rijtje op.

 

Always inlegkruisjes

 

1. Always Dailies Extra Protect Long Plus Inlegkruisjes – Voordeelverpakking – 232 Stuks

 

Last van een onregelmatige menstruatiecyclus of heb je regelmatig te kampen met vaginale afscheiding. Alvast niets om je over te schamen daar heel wat vrouwen er vroeg of laat mee te maken krijgen. Kies daarom vandaag nog voor de Always Dailies Extra Protect Long Plus inlegkruisjes die bekend staan vanwege hun optimaal absorberende zone én geurneutraliserende technologie. Dankzij de inlegkruisjes van Always Dailies hoef jij niet langer voor verrassingen te komen staan.

De inlegkruisjes worden jou aangeboden in een stevige voordeelverpakking die maar liefst 232 afzonderlijke stuks telt. Op die manier kun je best een hele poos verder en hoef je je niet langer ongemakkelijk te voelen. De large inlegkruisjes kennen een normaal absorptievermogen en zijn uitgerust met een neutrale frisse geur. Hoewel ze niet voorzien zijn van de bij maandverband kenmerkende vleugels, zijn ze heel eenvoudig in gebruik en vormen ze een geheel met het dagelijkse ondergoed.

Hoewel heel wat vrouwen overtuigd zijn van het fijne draagcomfort en de subtiele geur, lijkt een kleine minderheid dat jammer genoeg niet. Zo zorgt het gebruik van deze Always Dailies inlegkruisjes bij één enkele dame voor ongemakkelijke irritaties.

 

Voordelen:

Voordeelverpakking: het betreft een heuse voordeelverpakking die maar liefst 232 afzonderlijke inlegkruisjes telt.

Dermatologisch getest: de inlegkruisjes werden uitvoerig dermatologisch getest door het Skin Health Alliance team en werden voorzien van het FSC keurmerk.

Maat: de large inlegkruisjes staan bekend vanwege hun grotere formaat en bijgevolg extra bescherming bij eventuele vaginale afscheiding en/ of onregelmatige menstruatie.

Gebruiksvriendelijk: de inlegkruisjes garanderen een neutraal absorptievermogen en maken gebruik van de bekende geurneutraliserende technologie. 

 

Nadelen:

Irritatie: volgens één koper zou het gebruik van deze inlegkruisjes tot irritatie leiden.

Koop bij bol.com (€23.96)

 

 

 

 

Sanature inlegkruisjes

 

2. Sanature 100% Katoenen Inlegkruisjes Normaal 6 x 24 stuks 

 

Of de Sanature inlegkruisjes tot de goedkope alternatieven behoren of niet, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten alvast overtuigd van de geleverde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 op 5 sterren oplevert. De moeite waard om deze katoenen inlegkruisjes eens even van naderbij te bekijken.

Zo lopen de Sanature inlegkruisjes alvast goed in de kijker vanwege de gebruikte materialen zoals katoen. Katoen is een duurzame stof die niet alleen ademend maar tevens ook beschermend werkt en daardoor geschikt is voor vrouwen met een gevoelige huid. Roodheid, jeuk, een branderig gevoel of eender welke andere vorm van irritatie krijgt met de Sanature inlegkruisjes helemaal geen kans.

De inlegkruisjes kennen daarbij een normaal formaat met een groot absorptievermogen en worden geleverd in een heuse voordeelverpakking die maar liefst 144 stuks telt. Echter, in vergelijking met het voorgaande product gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat de prijs toch net iets hoger ligt in verhouding tot het aantal.

 

Voordelen:

Materiaal: de inlegkruisjes werden vervaardigd uit katoen en kennen daardoor een ademend en beschermend karakter.

Hypoallergeen: verder blijken de inlegkruisjes ook 100% hypoallergeen en bijgevolg geschikt voor vrouwen met een gevoelige huid.

HyDri filter: de katoenen HyDri filter zorgt voor een extra droog gevoel en draagt daardoor meteen bij aan het uiteindelijke draagcomfort.

Gebruiksvriendelijk: verder garanderen de normaal gebouwde inlegkruisjes een groot absorptievermogen en werden bij de productie geen geurstoffen noch bleekmiddelen toegevoegd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel het een voordeelverpakking betreft, blijkt de prijs in verhouding tot het aantal hoger te liggen in vergelijking met het voorgaande product.

Koop bij bol.com (€18.99)

 

 

 

 

Wasbare inlegkruisjes

 

3. Imsevimse inlegkruisjes van biologisch jersey katoen – dun en soepe wasbare inlegkruisjes

 

Ben je specifiek op zoek naar wasbare inlegkruisjes? Dan raden wij jou aan om de ImseVimse inlegkruisjes eens even onder de loep te nemen. De inlegkruisjes – die overigens meteen opvallen vanwege hun unieke zwarte design – werden vervaardigd uit duurzaam biologisch jersey katoen. Het ademende en beschermde karakter geeft irritatie, jeuk en/ of roodheid alvast geen kans wat ze geschikt maakt voor de gevoelige huid.

De katoenen inlegkruisjes kennen een normale pasvorm en kunnen dankzij de elasticiteit en vleugels makkelijk op het ondergoed worden aangebracht. Het normale absorptievermogen alsook de dunne en soepele uitvoering dragen eveneens bij aan het gebruiksgemak van deze wasbare inlegkruisjes.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren waarbij klanten tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het ultieme draagcomfort. 

 

Voordelen:

Wasbaar: de inlegkruisjes kunnen na gebruik eenvoudig door de wasmachine gereinigd worden.

Verpakking: hoewel de verpakking “slechts” 3 inlegkruisjes telt, zijn ze wel wasbaar én bijgevolg herbruikbaar waardoor de prijs te rechtvaardigen is.

Design: de inlegkruisjes worden gekenmerkt door een dunne doch soepele uitvoering voorzien van vleugels en een normaal absorptievermogen. Qua design geniet je een prachtige zwarte kleur.

 

Nadelen:

Geen geur: het gebrek aan geur zou een minpunt kunnen betekenen voor sommige klanten.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Libresse inlegkruisjes

 

4. Libresse Extra Long inlegkruisjes – 6 x 22 stuks – halgjaar voorraad

 

De Libresse Extra Long inlegkruisjes worden geleverd in een multipack van 6 x 22 wat het totaal op maar liefst 132 stuks brengt zodat je makkelijk een half jaartje verder kunt. De ongeparfumeerde Libresse inlegkruisjes worden daarbij gekenmerkt door een praktische CurveFit pasvorm die de lijnen van je lichaam automatisch weet te volgen, wat resulteert in een optimale en comfortabele pasvorm.

De inlegkruisjes kennen daarbij een large formaat met een kern die voldoende absorberend is en daarbij tevens in staat is om voldoende warmte én lucht door te laten. Op die manier kan de huid de hele dag door op een natuurlijk manier ademenen waardoor eventuele irritaties geen kans maken.

Hoewel de inlegkruisjes op het eerste gezicht alle kenmerken in huis hebben om een heus topproduct te worden, werden er tot op de dag van vandaag nog geen reviews geplaatst. Dit maakt het bijzonder lastig om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Ademend: de inlegkruisjes vallen meteen op vanwege hun ademende karakter dat doet denken aan katoenen ondergoed.

CurveFit: dankzij de CurveFit technologie zullen de inlegkruisjes niet verschuiven wat een ideale pasvorm garandeert.

ProSkin Formula: de ProSkin Formula toont aan dat de inlegkruisjes verrijkt werden met pH neutraal melkzuur zodoende de gevoelige huid van de intieme zone zo goed mogelijk te beschermen/ verzorgen.

 

Nadelen:

Met vleugels: de inlegkruisjes kennen een standaard uitvoering zonder vleugels.

Koop bij bol.com (€15.42)

 

 

 

 

Inlegkruisjes string

 

5. Libresse String inlegkruisjes – 8 x 30 stuks – halfjaar voorraad 

 

Draag je regelmatig een string? Dan zijn deze string inlegkruisjes – jou overigens net zoals het vorige product aangeboden door Libresse – alvast een schot in de roos. De inlegkruisjes worden dan ook gekenmerkt door een typische string-achtige uitvoering en blijken vervaardigd uit vrij dun materiaal met een licht absorptievermogen. 

Maar dat is natuurlijk niet alles want verder springen de inlegkruisjes in het oog vanwege hun ademende karakter waardoor de kans op huidirritaties meteen een pak kleiner wordt. Het gebruiksgemak wordt nog net dat tikkeltje verder aangedikt doordat de inlegkruisjes uitvoerig dermatologisch getest werden en geleverd worden in een milieuvriendelijke verpakking.

Ondanks de vele positieve kenmerken lijken de reacties van kopers eerder verdeeld. Zo zijn sommige klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid terwijl andere klanten van mening zijn dat de inlegkruisjes behoorlijk oncomfortabel aanvoelen. 

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking blijkt vervaardigd uit 100% hernieuwbare vezels en telt een inhoud van maar liefst 240 inlegkruisjes.

Getest: de inlegkruisjes werden uitvoerig dermatologisch getest en zijn geschikt voor dagelijks gebruik.

Parfumvrij: net zoals heel wat andere inlegkruisjes, blijkt ook deze set 100% parfumvrij en gekenmerkt door een ademend karakter.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: volgens enkele kopers zouden de inlegkruisjes allesbehalve comfortabel aanvoelen.

Koop bij bol.com (€20.56)

 

 

 

 

Yoni inlegkruisjes

 

6. Yoni inlegkruisjes Extra Lang, 100% Biologisch Katoen, 20 stuks 

 

De Yoni inlegkruisjes kennen een standaard formaat en werden vervaardigd uit een combinatie van 72% biologisch katoen én 28% bioplastic, wat ze meteen biologisch afbreekbaar én composteerbaar maakt. Dé ideale oplossing voor wie op zoek is naar milieuvriendelijke inlegkruisjes.

Maar dat is natuurlijk niet alles want hun gebruiksvriendelijke karakter wordt verder aangesterkt doordat ze gekenmerkt worden door een licht absorberende kern, 100% parfumvrij zijn en tevens ook hypoallergeen. Bij aankoop worden de inlegkruisjes geleverd in – eveneens – een milieuvriendelijke verpakking die maar liefst 20 stuks telt.

Ondanks het feit dat deze inlegkruisjes heel wat positieve kenmerken naar voren weten te brengen, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien voldoen deze inlegkruisjes wel aan jouw verwachtingen.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 20 afzonderlijke long+ inlegkruisjes.

Materiaal: de inlegkruisjes werden voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam biologisch katoen in combinatie met een bioplastic achterkant die 100% afbreekbaar én composteerbaar is.

Hypoallergeen: de inlegkruisjes bieden een uitstekende absorptievermogen, zijn hypoallergeen en volledig parfumvrij.

 

Nadelen:

Te weinig: in vergelijking met de voorgaande toppertjes, omvat deze verpakking slechts 20 stuks waardoor je minder lang verder kunt.

Koop bij bol.com (€7.95)

 

 

 

 

Tena Lady inlegkruisjes

 

7. Tena Lady Discreet Mini’s – 20 stuks // microPROTEX technologie

 

We sluiten het rijtje af met de Tena Lady Discreet mini inlegkruisjes die jou worden geleverd in een stevige verpakking bestaande uit maar liefst 20 stuks. De inlegkruisjes staan bekend omwille van hun drievoudige werking waarbij ze niet alleen bescherming bieden tegen urineverlies maar tevens ook tegen geurtjes en/ of een vochtig gevoel. 

Maar dat is natuurlijk niet alles want de Tena Lady inlegkruisjes blijken tevens ook uitgerust met de bekende microPROTEX technologie waardoor een uitstekend absorptievermogen wordt beoogd. Het geheel wordt verder aangevuld met een perfecte pasvorm, een ultiem comfort en een 100% veilig gevoel daar de inlegkruisjes ook nog eens dermatologisch getest zijn.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen reacties zijn geplaatst waardoor het voor ons bijzonder moeilijk is om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Dermatologisch getest: de inlegkruisjes werden meermaals uitvoerig dermatologisch getest en vervolgens goedgekeurd.

Veelzijdig: de inlegkruisjes van Tena Lady worden gekenmerkt door een drievoudige werking waarbij niet bescherming geboden wordt tegen doorlekken, geurtjes en/ of een vochtig gevoel.

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 20 afzonderlijke mini inlegkruisjes.

 

Nadelen:

Geen vleugels: de inlegkruisjes kennen ook hier een uitvoering zonder bijbehorende vleugels.

Koop bij bol.com (€10.21)

 

 

 

 

Inlegkruisjes Koopgids

 

Wat zijn inlegkruisjes en waarvoor worden ze gebruikt? Is er een verschil met het standaard maandverband en hoe uit zich dat? Bestaan er meerdere types, formaten en designs en welke mogelijkheden bieden deze dan? Kortom, heel wat vragen die meteen de kop opsteken wanneer het gaat over inlegkruisjes. Wij hebben in de onderstaande koopgids getracht om een zo duidelijk mogelijk antwoord te bieden zodoende de zoektocht makkelijker/ aangenamer te maken. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende soorten inlegkruisjes en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat zijn inlegkruisjes en waarvoor worden ze gebruikt?

Inlegkruisjes zijn dunne absorberende stukjes stof die bedoeld zijn om in het ondergoed te worden gedragen. In de volksmond worden ze ook wel eens omschreven als partyliners of gewoon kortweg “liners”; verschillende termen die naar één en hetzelfde product verwijzen. En hoewel ze op het eerste gezicht heel wat gelijkenissen lijken te vertonen met het klassieke maandverband, is hun gebruiksgemak toch net een tikkeltje verschillend.

Zo worden inlegkruisjes hoofdzakelijk gebruikt als een voor de hand liggende barrière tegen (dagelijkse) vaginale afscheiding, lichte urine-incontinentie en tegen een eventuele afscheiding na het vrijen. Maar dat is natuurlijk niet alles want inlegkruisjes hebben ook al meermaals hun dienst bewezen als back-up bij een onregelmatige menstruatiecyclus en kunnen daarnaast eveneens worden ingezet aan het begin en/ of het einde van de menstruatiecyclus. Kortom, heel wat toepassingsvelden waarin het inlegkruisje handig van pas lijkt te komen.

 

Het verschil met klassiek maandverband

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk werd, lijkt het klassieke maandverband en het traditionele inlegkruisje qua uitvoering behoorlijk goed op elkaar; maar toch kennen ze een verschillend toepassingsveld. 

Zo is het klassieke maandverband alvast veel dikker qua structuur en daarbij voorzien van een hoger absorptievermogen. Dit maakt het dan ook uitermate geschikt om tijdens de meest zware dagen van de menstruatiecyclus het bloed probleemloos op te vangen en daarbij doorlekken te voorkomen.

Inlegkruisjes daarentegen zijn niet alleen dunner qua structuur maar bieden tevens ook een licht tot matig absorptievermogen wat ze minder geschikt maakt voor gebruik tijdens de zware dagen van de cyclus. Anderzijds zijn ze dan weer wel een aanrader bij vaginale afscheiding, lichte urine-incontinentie, als back-up bij een onregelmatige cyclus, als bijkomende extra naast het gebruik van een tampon of menstruatiecup en voor gebruik aan het begin en/ of einde van de cyclus.

 

Het type inlegkruisje

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar het voor jou perfecte inlegkruisje? Dan is het in eerste instantie aangewezen om een keuze te maken uit de verschillende types. Algemeen kunnen we 2 grote groepen onderscheiden gaande van de wegwerpbare modellen tot de wasbare exemplaren; elkeen met bijkomende voor- én nadelen.

Zo worden de wegwerpbare inlegkruisjes tot op heden het meest frequent aangekocht; al dan niet in voordeelverpakking. Dergelijk inlegkruisjes zijn vaak een pak goedkoper in de aankoop maar kunnen – zoals de naam doet vermoeden – slechts eenmaal worden gebruikt. Wasbare inlegkruisjes daarentegen richten hun pijlen op milieuvriendelijkheid én duurzaamheid. Ietwat duurder in de aankoop maar – vanwege hun wasbare karakter – meermaals te hergebruiken.

Binnen elke groep kunnen vervolgens meerdere subcategorieën worden genoteerd die nauw samenhangen met het type ondergoed waarvoor het inlegkruisje bedoeld is. Ben je op zoek naar de standaard klassieke inlegkruisjes of ga je specifiek op zoek naar modellen die geschikt zijn voor string of tanga ondergoed?

Het formaat en bijkomende kenmerken

Tot slot willen we nog even kort wijzen op het formaat van het inlegkruisje en de eventuele bijkomende kenmerken die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen. Zo zijn er – net zoals bij het klassieke maandverband – heel wat mogelijkheden op het gebied van maat en uitvoering gaande van gevormd tot ultradun, naar mini, medium, large of meer. 

Daarbij zullen sommige inlegkruisjes – waaronder vooral de wasbare modellen – uitgerust zijn met extra vleugels zodoende het inlegkruisje stevig aan het ondergoed vast te maken. Daarnaast kan het voor sommige gebruikers eveneens een pluspunt zijn indien de inlegkruisjes biologisch geproduceerd zijn, parfumvrij, hypoallergeen en dermatologisch getest werden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat zijn inlegkruisjes?

Een inlegkruisjes – in de volksmond ook wel eens omschreven als een partyliner of kortweg liner – is een dun stukje absorberende stof dat zonder problemen in ondergoed kan worden gedragen. Qua uitzicht lijken ze veel weg te hebben van het klassieke maandverband maar in tegenstelling tot maandverband, worden inlegkruisjes eerder gebruikt bij lichte ongesteld, lichte incontinentie en/ of beperkte vaginale afscheiding.

The sanitary napkin lying with blossom on pink background.

Q2: Wat is het verschil tussen maandverband en inlegkruisjes?

Zoals in het antwoord bij vraag 1 reeds min of meer duidelijk werd, lijken inlegkruisjes en maandverband op het eerste gezicht bijzonder goed op elkaar. Toch is er een wezenlijk verschil tussen de beide producten te noteren waardoor ze niet zomaar door elkaar kunnen worden gebruikt. 

Zo is het inlegkruisje qua uitvoering vaak dunner dan het klassieke maandverband waardoor het absorptievermogen ook eerder beperkt zal zijn. Dit maakt inlegkruisjes hoofdzakelijk geschikt op dagen van lichte/ beginnende menstruatie, bij vaginale afscheiding en/ of lichte incontinentie. Heb je een vrij zware menstruatiecyclus met heel wat bloedverlies dan is het absorptievermogen van een inlegkruisjes bijvoorbeeld veel te beperkt waardoor de voorkeur aan maandverband wordt gegeven.

 

Q3: Waar kun je katoenen inlegkruisjes kopen?

Ben je specifiek op zoek naar een setje katoenen inlegkruisjes? Dan zijn er vandaag de dag heel wat opties voorhanden. Zo kun je tegenwoordig in diverse supermarkten terecht alsook in tal van andere winkelketens zoals het Kruidvat. Daarnaast kun je vaak ook katoenen inlegkruisjes vinden bij de plaatselijke apotheek en/ of drogisterij.

En indien je de inlegkruisjes bij jou thuis geleverd wilt hebben, dan kun je ze ook gewoon online bestellen. De meest voor de hand liggende webpagina waarop heel wat katoenen inlegkruisjes te vinden zijn, is bol.com. 

 

Q4: Waarom worden inlegkruisjes gedragen?

Inlegkruisjes worden gekenmerkt door een dunne stof uitvoering met een licht tot matig absorptievermogen waardoor ze voornamelijk geschikt zijn bij (lichte) vaginale afscheiding (bijvoorbeeld na het vrijen), lichte/ beginnende menstruatie of lichte incontinentie. In tegenstelling tot maandverband, kunnen inlegkruisjes zonder problemen dagelijks worden gebruikt mits ze regelmatig te vervangen.

 

Q5: Waar kun je wasbare inlegkruisjes kopen?

Hoewel de wegwerpbare inlegkruisjes tot de meest bekende en meest frequent gekochte varianten behoren, lijken de wasbare inlegkruisjes aan een niet mis te verstane opmars bezig. Op het eerste gezicht misschien wat duurder qua prijs maar niet als je het bekijkt op de lange termijn. Doordat dergelijke inlegkruisjes wasbaar zijn – vaak op een programma van 60 of 90ºC – kun je ze meermaals gaan hergebruiken.

Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat bedrijven die inspelen op deze vorm van inlegkruisjes daar het concept bijdraagt aan een milieuvriendelijke en ecologische gedachte. Neem daarom even een kijkje bij de plaatselijke drogisterij of bestel online bij tal van bekende webpagina’s zoals bol.com, beslist.nl of greenjump.nl.

 

 

 

Laatste update: 11.08.22

 

Wil je graag zelf zeepjes maken dan zijn er tegenwoordig heel wat methodes en recepten die je zoal kunt volgen. Sommigen daarvan zijn aangenaam en leuk om samen met de kids te ondernemen, terwijl anderen dan weer voor de gevorderde doe-het-zelver geschikt zijn. Benieuwd? Aarzel dan niet en ontdek samen met ons de wondere wereld van de (zelfgemaakte) zeepjes!

 

Zelf zeepjes maken; hoe begin je eraan? 

Houd jij ook zo van zeepjes in allerhande vormen, formaten en geuren? En ben je enigszins creatief aangelegd? Dan weet je vast en zeker dat het mogelijk is om je eigen zeepjes te creëren. De manieren daarvoor zijn bijzonder divers en kennen bijgevolg een uiteenlopende moeilijkheidsgraad waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. 

Zo kunnen we de verschillende methodes en recepten onderverdelen in 2 grote groepen waarbij we hoofdzakelijk focussen op de aan- of afwezigheid van eventuele chemische reacties en verbindingen. Het gebrek aan chemische reacties kun je hoofdzakelijk terugvinden in het maken van zeepjes op basis van een bijbehorend zeepjespakket of door middel van restjes van bestaande zepen. Doordat het zelf zeep maken volgens een pakket dan wel op basis van samengevoegde restjes geen chemische reactie vereist, is het uitermate geschikt om samen met kinderen uit te voeren.

Echter, het zelf (biologisch) zeep maken kan eveneens volgens het benutten van een chemische reactie waarbij er onder meer natriumhydroxide aan te pas komt. Binnen deze categorie kunnen we nog een extra onderscheid maken tussen het “hot processed” dan wel “cold processed” principe waar we verder in de tekst dieper op ingaan.

 

Zeepjes zonder chemische reactie

Het is wel degelijk mogelijk om op een relatief eenvoudige en behoorlijke snelle manier zeepjes te creëren, wat het dan weer bijzonder aantrekkelijk maakt om even samen met de kinderen uit te proberen. We hebben het hier uiteraard over de methodes waarbij geen verdere chemische reactie noodzakelijk blijkt. Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk werd, kunnen we eenvoudig zeepjes creëren met behulp van een vooraf aangekocht basispakket dan wel door gebruik te maken van restjes zeep die je zelf nog ergens had opgeslagen.

Kies je voor de meest eenvoudige methode om zelf zeep te maken via een pakket, dan wordt het zeep maken recept alsook de benodigde ingrediënten en materialen veelal op de verpakking aangegeven. Zo bevatten de meeste van deze pakketjes een standaard combinatie van een mal, een zeep basis voldoende voor 1 enkel zeepje en een bijbehorend flesje etherische olie. Indien gewenst kun je het recept verder aanvullen met gedroogde bloemen, kurkuma voor de kleur of zelfs koffie zodoende een goede scrub te bekomen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Om zelf een zeepbar te maken – weliswaar op basis van een vooraf samengesteld pakket – is het aangewezen om de zeepbasis vooreerst in kleine blokjes te versnijden. Laat deze blokjes vervolgens in de magnetron op een vermogen van 650 watt en gedurende 1 minuut smelten waarna je de mengeling even grondig door elkaar roert tot het goedje helemaal is afgekoeld. Voeg vervolgens de ingrediënten uit de verpakking toe zoals etherische olie al dan niet in combinatie met zelfgekozen benodigdheden zoals gedroogde bloemen. Roer nogmaals grondig door alvorens het geheel in de betreffende mal te gieten. Laat vervolgens zo’n 10 minuutjes staan en klaar is Kees!

Heb je helemaal geen nood aan zo’n typisch zelf zeep maken pakket uit de Action of Kruidvat en kies je ervoor om te werken met oude bewaarde restjes zeep, dan ziet de verwerkingsmethode er net iets anders uit. De ingrediënten van deze zeep zijn vrijwel gelijklopend aan de eerder genoemde methode op basis van het zeeppakket, en baseren zich bijgevolg op een combinatie van oude restjes zeep met bijvoorbeeld etherische olie, gedroogde bloemen/ kruiden, honing en/ of scrub extracten zoals koffie.

Daarbij dien je de oude restjes zeep allereerst zo fijn mogelijk te raspen of in stukjes te snijden waarna het geheel – in combinatie met gedestilleerd water – au-bain marie wordt gesmolten. Het is aangewezen om het mengsel tussendoor goed door te roeren waarna je er de oliën en andere extracten aan toevoegt. Roer het geheel nogmaals goed door en verdeel het mengsel vervolgens over de mallen. Druk het mengsel zodra het enigszins is afgekoeld, nog eens extra goed aan met je vingers en laat het geheel nadien nog 4 tot 6 uurtjes uitharden.

 

Zeep maken aan de hand van een chemische reactie

Zeep maken zonder loog is vrij eenvoudig en behoorlijk snel klaar; wat het extra aangenaam maakt om eventueel samen met de kinderen te doen. Daarnaast bestaan er echter nog diverse andere technieken om zelf handzeep te maken waarbij evenwel gesteund wordt op het principe van een chemische reactie. Dergelijke technieken steunen op de bekende hot of cold processed methode waarbij een geringe hoeveelheid natriumhydroxide zijn intrede doet om zelf handzeep te maken dan wel natuurlijke zeepjes te maken. 

 

Verschil tussen hot en cold processed

Maar laat ons even van bij het begin beginnen want waar zit nu precies het verschil tussen het zogenaamde hot dan wel cold processed principe? Eenvoudig uitgeklaard dien je het zeepmengsel bij het warme proces (hot processed) gedurende 2 à 3 uren te koken waarna je het gelijk in de desbetreffende mal giet. Het koudeproces (cold processed) betekent dat je het zeepmengsel – zonder het eerst te koken – grondig gaat mixen alvorens het in de mal te gieten waarna je het eveneens laat uitharden. Hoewel de beide technieken steunen op het principe van een chemische reactie alsook de kwaliteit van beide evenwaardig is, verschillen ze wel degelijk op tal van andere vlakken gaande van design tot uiterlijk én droogtijd.

Zo biedt de cold processed methode alvast meer ruimte om diverse ontwerpen en designs tot stand te brengen alsook de mogelijkheid om het gekozen ontwerp te verfijnen. Bij het zogenaamde hot processed principe geniet je dit voordeel weinig tot niet doordat het goedje reeds van bij het begin en gedurende 2 tot 3 uren dient te worden gekookt. Daarnaast is er ook een groot verschil wat betreft de droogtijd. Zo dien je bij het cold processed type toch wel rekening te houden met een droogtijd van 4 tot 8 weken die – in sommige gevallen – zelfs zou kunnen oplopen tot 3 à 9 maanden afhankelijk van het recept. Bij de hot processed methode beperkt de droogtijd zich tot ongeveer 2 weken. 

 

Benodigdheden volgens het chemische principe 

Ben je toch nog steeds voor het idee gewonnen en besluit je zelf zeepjes te maken volgens het chemische principe dan heb je uiteraard enkele belangrijke ingrediënten zoals gedestilleerd water, olie en NaOH nodig. Dit laatste is veelal bekend onder de term “Natriumhydroxide” en wordt beschouwd als een bijtend middel dat je veelal terug vindt als gootsteenontstopper. Of je de gootsteenontstopper bij de Action/ Kruidvat dan wel de drogist koopt, is uiteraard een persoonlijke keuze net zoals de aanschaf van het basisch water uit het Kruidvat of elders. Let wel dat het kopen van Natriumhydroxide eveneens gepaard gaat met de aanschaf van een goed paar beschermende handschoenen alsook een veiligheidsbril daar dergelijke stof voor irritatie op de huid kan zorgen.

Het geheel kan verder worden aangevuld met glycerinezeep (uit Kruidvat/ Hema of drogist), lijnoliezeep en tal van extra’s zoals bijvoorbeeld etherische oliën, gedroogde bloemen, kruiden etc. Qua materiaal dien je vooral een goed paar handschoenen bij de hand te houden alsook een veiligheidsbril, een stevige ovenbestendige pan, een oven, een weegschaal, een maatbeker, hittebestendige schaaltjes en lepels, een staafmixer en diverse zeepmallen of geschikte vormpjes.

 

Stappenplan om hot processed zeep te maken

Laten we ons even focussen op het maken van hot processed zeep – vanwege de extreem korte droogtijd in vergelijking met het cold processed principe – dan kan het stappenplan er als volgt uitzien:

1. Giet een goede hoeveelheid olijfolie en kokosolie in de pan.

2. Giet vervolgens het afgewogen gedestilleerde water in één van de beschikbare hittebestendige schaaltjes waarna je de nodige NaOH korrels aan het bakje met water toevoegt. Roer het geheel stevig door met een hittebestendige lepel.

3. Roer het goedje voorzichtig door tot alle Natriumhydroxide korrels volledig zijn opgelost. Zodra dit gebeurd is, zal het bakje heet aanvoelen en zullen er dampen vrijkomen. (Bij voorkeur doe je deze stap buiten zodoende de dampen niet in te ademen.)

4. Vervolgens giet je de natronloog in de desbetreffende pan met olie.

5. Daarna dien het mengsel voorzichtig maar gestaag met de staafmixer te mixen tot het geheel wat dikker lijkt te worden.

6. Is het mengsel voldoende dik, dan kun je het geheel gedurende 15 à 25 minuutjes in de oven plaatsen. Haal de pan na zo’n 15 minuutjes eventjes kort uit de oven om het goedje nogmaals goed door te roeren en vervolg tenslotte met de resterende 10 minuten.

7. Voeg vervolgens een gering scheutje glycerine toe (ongeveer 1 à 2 eetlepels); de nodige etherische olie en de eventueel bijkomende extracten zoals kleurstoffen. Roer het geheel nogmaals grondig om alvorens in de mal over te gieten. 

8. Nu dien je de mallen gedurende 2 tot 3 weken te laten uitharden waarna je kunt genieten van zelfgemaakte zeepjes.

 

Laatste update: 11.08.22

 

Elektrische Voetvijlen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je op zoek gaat naar een elektrische voetvijl dan is het aangewezen om op voorhand even stil te staan bij het verwachtingspatroon. Wil je de elektrische voetvijl regelmatig dan wel sporadisch gebruiken of wil je het toestelletje vooral kunnen meenemen op reis? Daar er tegenwoordig best wel wat keuze voorhanden is, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Scholl Velvet Smooth; een handig apparaatje dat is uitgerust met de nodige vervangbare rollers en in staat is om de eelt op je voeten te verwijderen. Daartegenover staat de Elektrische Eelt Verwijderaar die dan weer gekenmerkt wordt door 3 krachtige opzetstukken en daardoor onder meer geschikt is voor dagelijks gebruik.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Elektrische Voetvijlen (Reviews) van 2022

 

Heb jij ook last van ruwe huid aan de onderkant van jouw voeten? Dan heb jij waarschijnlijk eelt en droge huid dat verwijderd moet worden. Hiervoor kun je liever de beste elektrische voetvijl gebruiken, zodat je kunt genieten van een gladde en verzorgde huid aan de onderkant van je voeten.

 

1. Scholl Velvet Smooth 

 

Met de Scholl Velvet Smooth elektrische voetvijl heb je altijd mooie en gladde voeten zonder eelt.

Dit apparaat is ideaal voor het verwijderen van eelt of harde huid op een snelle en effectieve manier. De rollers zijn vervangbaar en zijn voorzien van heel fijne synthetische diamantkristallen die zorgen voor een optimaal resultaat. Het is gemakkelijk en handig om te gebruiken.

In vergelijking met de andere producten zijn er voor dit product heel veel reviews geplaatst en wel meer dan 500. Voor enkele van de gebruikers verwijdert het niet alle eelt en zijn de rollers duur.

De kwaliteit ten opzichte van de prijs is ook niet wat het wezen moet. Voor het grootste deel van de gebruikers is dit een prima apparaat, want het werkt goed en doet wat het moet doen. Het is gemakkelijk om te gebruiken en ziet er ook leuk uit.

Als je vaak last hebt van eeltplekken en harde droge stukken huid dan kan deze elektrische voetvijl van Scholl misschien wel wonderen doen. Het is zeker één van de populairste merken. Of het ook het beste merk is dat is dan weer afhankelijk van de voordelen ervan. We bekijken deze even grondig en wegen ze af tegen de eventuele nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Rollers: de verpakking bevat 2 afneembare rollers die je kunt plaatsen in het “Scholl Velvet Smooth” apparaat.

Prijs-kwaliteitverhouding: uit de vele beoordelingen leren we dat de rollers echt wel van een degelijke kwaliteit zijn en voor velen helemaal niet zo duur.

 

Nadelen: 

Prijzig: een aantal kopers zijn van mening dat het apparaatje toch wel vrij duur is. Ook de rollers zijn in aankoop volgens hen best prijzig.

Koop bij bol.com (€15)

 

 

 

 

2. Elektrische Eelt Verwijderaar – Elektrische Eeltvijl – Elektrische Voetvijl – 3 Opzetstukken

 

Afgaande op de mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren in combinatie met de verschillende positieve klantenreviews, zouden we kunnen stellen dat je met de Omorfia eeltverwijderaar alvast voor een functionele en goede elektrische voetvijl lijkt te kiezen. De moeite waard om de kenmerkende eigenschappen eens even van naderbij te bekijken.

Zo is de Omorfia elektrische voetvijl uitgerust met een krachtige ingebouwde 1200 mAh batterij die je met behulp van je laptop, het stroomnet of een powerbank snel en makkelijk kunt opgeladen. Eenmaal opgeladen garandeert de batterij een aanzienlijk gebruiksduur van wel 2 uren, wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Je kunt daarbij kiezen uit maar liefst 3 verschillende opzetstukken en 2 verschillende snelheden van respectievelijk 1700 en 2000 toeren per minuut.

Maar dat is nog lang niet alles want verder zorgen zijn ergonomische design inclusief LCD display én waterbestendige behuizing voor het absolute totaalplaatje. Bij aankoop worden – naast de opzetstukken – ook een oplaadkabel, een schoonmaakborsteltje en een instructieve handleiding meegeleverd.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de elektrische voetvijl wordt geleverd inclusief 3 opzetstukken, een degelijke oplaadkabel, een schoonmaakborsteltje en een informatieve handleiding.

Voeding: de krachtige ingebouwde 1200 mAh batterij kan zonder problemen worden opgeladen via de powerbank, de laptop of door aansluiting op het stroomnet.

Snelheden: je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit 2 snelheden van respectievelijk 1700 en 2000 toeren per minuut.

Opzetstukken: bij aankoop worden maar liefst 3 verschillende opzetstukken meegeleverde. Zo is het fijne opzetstuk geschikt voor dagelijks gebruik; wordt het middelgrof opzetstuk aangeraden om dode huidschilfers te verwijderen en is het grof opzetstuk uitermate geschikt om eelt te behandelen.

 

Nadelen: 

Geen diabetes patiënten: dit apparaat is jammer genoeg niet geschikt om door diabetes patiënten te worden gebruikt.

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

3. LifeWise Elektrische Eelt Verwijderaar – Elektrische Voetvijl 60 Vervangbare Schuurpads

 

Of je met de LifeWise eeltverwijderaar ook meteen één van de goedkope elektrische voetvijlen op de kop tikt, is nog maar te bezien. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van deze professionele voetvijl, wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren weet te verklaren. Kortom, de moeite waard om de LifeWise voetvijl en eeltverwijderaar eens even van dichterbij te bekijken.

Zo kent het apparaatje een vrij handzaam formaat van 10,2 bij 4,5 cm en wordt het geleverd inclusief een bijbehorende netstroomadapter, een afstandsbediening, 60 vervangbare schuurpads en een instructieve handleiding. Door de elektrische voetvijl op het stroomnet aan te sluiten, kan een constante kracht worden geleverd wat de kwaliteit van de behandeling alleen maar ten goede komt.

Daarbij kun je gebruik maken van de geïntegreerde afstandsbediening waarmee je niet alleen de draairichting maar ook de snelheid – en bijgevolg de intensiteit van de behandeling – kunt aanpassen. Zo kan de snelheid maximaal worden aangepast tot ongeveer 1200 toeren per minuut. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij het stevige ontwerp, zijn multifunctionele karakter en het grote 360º ronddraaiende oppervlak.

 

Voordelen: 

Plug and Play: dankzij het Plug and Play systeem is de elektrische voetvijl meteen klaar voor gebruik zodra deze op het stroomnet werd aangesloten.

Snelheid: naast de draairichting, is het eveneens mogelijk om de snelheid van het apparaat aan te passen waarbij je een snelheid geniet tot maximaal 1200 toeren per minuut.

Schuurpads: bij aankoop van het apparaat worden eveneens 60 vervangbare schuurpads aangeboden wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het hygiënische aspect ervan.

 

Nadelen: 

Prijzig: de hogere prijs – hoewel te rechtvaardigen – zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen voor sommigen.

Koop bij bol.com (€59.95)

 

 

 

 

4. Elektrische Eelt Verwijderaar – Voetvijl – Krachtige Motor 2500rpm – Geïntegreerde Zuigfunctie

 

In tegenstelling tot de vorige eeltverwijderaars, lijk je met dit product wel voor een elektrische voetvijl aanbieding te kiezen. Zijn vriendelijke prijskaartje maken het apparaat alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking, wat eveneens bijdraagt aan de mooie eindscore van 4,8 op 5 sterren.

De elektrische voetvijl kwam pas recentelijk in 2021 op de markt en steunt op het gebruik van een bijzonder krachtige accu die, met behulp van een USB-kabeltje, eenvoudig op te laden is en vervolgens een snelheid garandeert tot maximaal 2500 toeren per minuut. Deze snelheid kun je aanvullen met 1 van de 3 meegeleverde vijlschijven om dode huidschilfers dan wel lichte tot harde eeltplekken te behandelen.

Maar dat is uiteraard nog lang niet alles want verder zorgen zijn compacte formaat van 14 bij 8 cm en ergonomische uitvoering voor een handzaam toestelletje dat makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Bij aankoop worden tevens ook een schoonmaakkwastje, 2 filters en een Nederlandstalige handleiding aangeboden.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de eeltverwijderaar wordt geleverd inclusief 3 verschillende minerale vijlen, een USB-oplaadkabel, een schoonmaakkwastje, 2 filters en een Nederlandstalige handleiding.

Zuigfunctie: in tegenstelling tot sommige andere eeltverwijderaars, blijkt deze elektrische voetvijl eveneens uitgerust met een geïntegreerde zuigfunctie.

Voeding: je kunt de krachtige ingebouwde batterij makkelijk opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel.

 

Nadelen: 

Niet krachtig: volgens een kleine minderheid van de kopers zou de elektrische voetvijl niet voldoende krachtig zijn.

Koop bij bol.com (€17.95)

 

 

 

 

5. Beeperfect Elektrische Eeltverwijderaar met Stofzuigsysteem – Voetvijl – Eeltvijl

 

We sluiten het rijtje af met de bekende elektrische eeltverwijderaar van Beeperfect die – net zoals het voorgaande toppertje – gekenmerkt wordt door een geïntegreerd stofzuigsysteem en een IPX7 waterdichte behuizing. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de verschillende meegeleverde schuurschijven én de gratis bijbehorende pedicureset, wat zijn prijskaartje duidelijk lijkt te rechtvaardigen.

De Beeperfect eeltverwijderaar is uitgerust met een krachtige ingebouwde batterij die, met behulp van de meegeleverde USB-kabel, makkelijk en snel op te laden is. Vervolgens kun je gebruik maken van de 2 beschikbare snelheden van respectievelijk 1900 en 2300 toeren per minuut, de vacuüm functie en het heldere duidelijk leesbare LCD display.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren zien waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper is niet tevreden over de kwaliteit en vindt het apparaat niet krachtig genoeg.

 

Voordelen: 

Behuizing: de eeltverwijderaar geniet een IPX7 behuizing die aanduidt dat het toestel 100% waterdicht blijkt te zijn.

Voeding: de elektrische voetvijl is uitgerust met een krachtige ingebouwde batterij die met behulp van de USB-kabel makkelijk kan worden opgeladen. Eenmaal opgeladen geniet je een gebruiksduur van wel 120 minuten.

Snelheid: je geniet 2 verschillende snelheidsstanden van 1900 en 2300 toeren per minuut die kunnen worden gecombineerd met 1 van de 3 meegeleverde schuurpads.

 

Nadelen: 

Niet krachtig: een enkele koper is van mening dat het apparaat net niet voldoende krachtig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische voetvijlen koopgids

 

Heb jij ook vaak last van eelt en een droge huid aan de onderkant van je voeten? Het is dan ook belangrijk dat je die regelmatig verwijdert zodat je van een gladde en verzorgde huid kunt genieten. Een elektrische voetvijl kan je hier zeker en vast bij helpen. Wanneer je de aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken probeer dan te letten op het gebruik, de mogelijkheden en de prijs.

 

Gebruik

Sommige mensen hebben vaak last van een ruwe huid aan de onderkant van de voeten. In de meeste gevallen gaat het hier dan vaak over een droge huid en dan kan een goede hydraterende crème al soelaas bieden. In andere gevallen kan het ook zijn dat je last hebt van eelt. Eelt is eigenlijk gewoon een plaatselijke verdikking van de opperhuid dus de bovenste huidlaag. Door wrijving of veel druk door bijvoorbeeld het lopen van lange afstanden en marathons kan eelt ontstaan.

Eelt is tot op een bepaald punt echt wel functioneel in die zin dat het de opperhuid dus die bovenste laag kan helpen beschermen. Toch is het niet goed om te veel eelt op je voetzool te hebben. Want dit kan er dan weer voor zorgen dat je op een bepaald moment last gaat krijgen van infecties en schimmels. En bovendien ziet het er ook gewoon niet gezond en hygiënisch uit. Het is daarom dus ook aan te raden om regelmatig de eelt van je voetzolen te krabben.

En dit kan dus gemakkelijk met de elektrische voetvijl. Dit is over het algemeen zelfs volledig pijnloos en gaat daarnaast ook nog eens heel snel. Er zijn apparaten die je gemakkelijk mee kunt nemen onder de douche. Er zijn ook toestellen waarbij je naast het apparaat ook enkele leuke toebehoren bijgestopt krijgt. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en misschien stoot je wel op een elektrische voetvijl aanbieding die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Mogelijkheden

Bij de zoektocht naar een elektrische voetvijl zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn en er een ruim assortiment op de markt gebracht is. Dit maakt het natuurlijk niet altijd even gemakkelijk om het voor jou geschikte toestel te vinden. Maar tegelijkertijd ben je wel echt zeker dat er ergens in dat ruime assortiment een toestel bestaat dat echt volledig ideaal zal zijn voor jou.

Er zijn bijvoorbeeld elektrische voetvijlen die werkzaam zijn op batterijen die je moet vervangen na een bepaalde periode. Maar je hebt ook de elektrische modellen die voorzien zijn van oplaadbare batterijen. Op die manier hoef je het toestel gewoon maar op te laden. Vaak is dit bijvoorbeeld ook mogelijk door het met een usb kabel aan de computer te verbinden. Een elektrische voetvijl die oplaadbaar is, is bovendien ook veel praktischer omdat je dan niet elke keer naar de winkel moet voor nieuwe batterijen.

Bij heel wat hedendaagse elektrische voetvijlen krijg je er ook vaak een aantal extra toebehoren bij. Zo zijn er toestellen die bijvoorbeeld een of twee extra rollers meegeven of wat extra verzorgingscrème en een reinigingsproduct. Houd er wel rekening mee dat als je zelf de rollers moet aankopen dat soms wel handiger kan zijn. Er bestaan namelijk rollers met een fijne korrel en met een grove korrel voor als je meer last hebt van eelt. Een product dat je zowel droog als nat kunt gebruiken is bovendien een goede aanbeveling.

 

Prijs

Je zult al gauw zien dat er heel wat toestellen zijn in de categorie van elektrische voetvijlen. Het zal dan ook niet verwonderen dat er verschillende prijsklassen waar te nemen zijn. Het is mogelijk om goedkope elektrische voetvijlen te spotten maar uiteraard zijn er ook dure exemplaren te koop. Belangrijker dan de prijs is dat je vooral gaat voor één van de beste elektrische voetvijlen die ook volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Als je vaak en veel last hebt van een ruwe huid en eeltplekken op je voetzool dan is het misschien beter om voor een duurder exemplaar te gaan met iets meer mogelijkheden en extra verzorging. Uiteindelijk beslis je wel zelf welk bedrag je wilt en natuurlijk ook kunt spenderen aan dit product. Het is namelijk het belangrijkste dat jij zelf voor de volle honderd procent tevreden bent met je aankoop.

Het is ook altijd aan te raden om de reviews van kopers te lezen. Deze beoordelingen kunnen je een bepaald idee geven over een specifiek toestel. Zo kun jij beter inschatten of het wel iets voor jou is of misschien juist niet. Houd ook zeker rekening met eventuele promoties en op die manier zul jij beslist een toestel vinden dat volledig aan jouw verwachtingen en persoonlijke voorkeur voldoet.