Laatste update: 29.05.22

 

Beste krultangen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Vooraleer je een krultang aankoopt, moet je bepaalde vragen beantwoorden om de juiste keuze te maken. Je haartype is heel bepalend, maar ook hoe vaak je ze wilt gebruiken en welke soort krullen je wilt. Wij leggen hieronder de verschillende mogelijkheden uit zodat jij de beste keuze kunt maken. Zo zijn er bekende merken van elektronische schoonheidsproducten zoals Jose Eber en Dyson, echter hebben wij hier 5 andere kwaliteitsmerken vergeleken. De Remington krultang kan dienen voor alle haarsoorten en veel verschillende soorten krullen. Indien je een beginner bent, bekijk dan zeker de BabyLiss Pro, die is heel handig in gebruik. We raden zeker aan om de reviews van kopers na te lezen evenals hun advies op te volgen alvorens te beslissen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste krultangen (Reviews) van 2022

 

Ben jij op zoek naar de perfecte krultang ? Heb je lang en dik haar of toch eerder fijn haar, heb je halflang tot lang haar, welke krul wil je? Als je door de bomen het bos niet meer ziet, lees dan zeker verder. We geven hieronder een beschrijving van de 5 beste krultangen die momenteel op de markt te vinden zijn. Deze producten hebben ook veel reviews en de kopers kunnen je al aardig op weg helpen om je een idee te geven over het resultaat van de krultang.

 

 

1. Babyliss Pro MiraCurl Limited Edition Krultang

 

Als je kiest voor Babyliss haarproducten weet je dat je kwaliteit koopt. Het is meestal niet de goedkope optie maar als je de juiste keuze maakt qua haartype en gewenst kruleffect dan ga je zeker tevreden zijn. Dit model krultang geeft je in luttele seconden mooie pijpenkrullen met behulp van stoomtechnologie. 

De warmte platen hebben een keramische coating wat er voor zorgt dat de warmte beter verspreid wordt over de hele lengte van de tang. Zo zal de krul extra goed blijven zitten. De krultang is automatisch en zonder klem en blijkt heel handig in gebruik doordat de tang amper 10 cm lang is, wat hem tot een mini model krultang maakt.

De ionentechnologie maakt je haar bovendien zijdezacht door statische elektriciteit te vermijden en het vocht in je haar te herstellen. Op enkele weinige uitzonderingen na zijn de reviews van alle kopers zeer positief. Ze zijn enorm enthousiast over de goede kwaliteit en dat ze heel makkelijk is in gebruik. We raden dan ook aan rekening te houden met hun advies. 

 

Voordelen: 

Technische kenmerken: de krultang heeft een opwarmtijd van amper 5 sec en met de keramische coating en ionentechnologie is ze allesbehalve schadelijk voor het haar. 

Handig in gebruik:  door de omvang van maar 10 cm is deze tang enorm handig. Het snoer is 3 m lang en zo kun je makkelijk overal je haar krullen ook al heb je geen stopcontact in de buurt. 

Veiligheid: dit model schakelt zichzelf uit en beschikt over een overhittingsbeveiliging. 

 

Nadelen:

Vergrendeling: er is geen toetsenvergrendeling waardoor het mogelijk is dat de temperatuur gewijzigd wordt zonder dat je er erg in hebt bij het manipuleren van de tang.

Lengte haar: de automatische modellen krultang vereisen toch wel een minimum lengte en zijn dus niet bedoeld voor kort haar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Remington Ci95 Pearl Krultang

 

Deze krultang kun je gebruiken voor alle types haar en doordat deze smaller wordt naar de punt toe, kun je er ook verschillende soorten krullen mee maken. Met Remington haal je zowiezo een topproduct in huis en zelfs zonder korting is dit een aanbieding. 

Dankzij de temperatuurinstelling, van 130ºC tot 210ºC, kan ze dienen voor ieder haartype. Ze heeft speciale parel elementen verwerkt in de keramische coating die ervoor zorgen dat je haar tot 8 maal gladder aanvoelt. Door ook extra keramiek in de coating toe te voegen creëert deze krultang krullen die tot 5 keer langer in model blijven. 

De meningen over deze krultang zijn verdeeld, langs de ene kant zijn er aardig wat kopers tevreden over de kwaliteit van de tang en de krullen die ze creëert. Maar er is toch een aantal kopers die van mening zijn dat de krullen na een kwartier verdwijnen. We kunnen besluiten dat deze krultang wordt aangeboden aan de laagste prijs, maar niet iedereen is er laaiend over.

 

Voordelen: 

Technische kenmerken: de krultang warmt op in 30 seconden en ze biedt verschillende temperaturen van 130 tot 210ºC aan. 

Handig in gebruik: je hebt veel bewegingsvrijheid dankzij het automatische meedraaiende snoer van 3m.

Toebehoren: deze krultang wordt geleverd met een opbergetui en een hittebestendige handschoen. 

Veiligheid: om te voorkomen dat de temperatuur verspringt tijdens het krullen heeft de tang een vergrendeling en na 1 u schakelt de tang zichzelf automatisch uit. 

 

Nadelen: 

Resultaat: veel kopers zijn van mening dat de krullen na zeer korte tijd uitzakken en uiteindelijk verdwijnen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Max Pro Twist 32mm Krultang

 

Ook dit merk is bekend als het gaat om schoonheidsproducten. Het is waarschijnlijk het populairste merk in deze sector en wij zijn het daar alleszins mee eens nadat we deze krultang onder de loep genomen hebben. Deze MaxPro Twist van 32mm is een van de beste krultangen aan een goede prijs als je een dikke, grove krul zoekt voor een beachy wave look. 

Deze krultang heeft een volledig keramische staaf, en zal daardoor langer meegaan ook al gebruik je ze elke dag. Het verschil met een keramische coating is dat de coating sneller verslijt en je haar beschadigt, deze tang daartegenover beschermt het haar tegen de hitte. 

De MaxPro Twist wordt gezien als een professionele tang en wordt graag gebruikt door kappers en haarstylisten. De meeste kopers zijn enthousiast over de krultang en raden ze aan als je dikke natuurlijke krullen wilt.

 

Voordelen: 

Technische kenmerken: de krultang warmt op in 6 luttele seconden en de temperatuur is verstelbaar tussen 80 en 220ºC. Hierdoor kan deze tang kan gebruikt worden op fijn en beschadigd haar evenals erg dik haar. 

Handig in gebruik: de krultang ligt goed in de hand en dankzij de rubberen coating op het handvat heb je een goede grip. 

Veiligheid: om te voorkomen dat de temperatuur verspringt tijdens het krullen heeft de tang een vergrendeling en na 1 u schakelt de tang zichzelf automatisch uit. 

 

Nadelen: 

Resultaat: deze krultang van 32 mm is enkel bedoeld voor dikke krullen, als je een ander soort krul wil moet je een krultang kopen van een minder grote omvang.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Carmen 3-in-1 Pro Curler CT6350 Krultang

 

Met deze Carmen krultang haal je maar liefst 3 krultangen in huis voor een superprijs. Je krijgt namelijk 3 opzetstukken van verschillende omvang, van 19 tot 32 mm. Zo kun je kiezen tussen kleine krullen, een meer chique look met elegante krullen, of een nonchalante look met beachy wave krullen. Met dit model krultang heb je al deze mogelijkheden in een hand omslag.

Deze krultang heeft warmteplaten met een keramische coating en op de koop toe heeft ze een speciale toermalijn toevoeging. Hierdoor wordt je haar perfect beschermd tegen de hitte en nóg gladder, ook al heeft dit model geen ionentechnologie. 

Het is een modern uitziende krultang, met een LCD display, timer, toetsenblokkering en automatische uitschakeling functie. De prijscategorie waar deze krultang zich in bevindt, is de moeite waard om rekening mee te houden. Dit model heeft veel voordelen aan een zeer interessante prijs.

 

Voordelen:

Resultaat: met deze 3-in-1 krultang heb je veel mogelijkheden. De toermalijn keramische coating beschermt je haar tegen de hitte en maakt je haar gladder. 

Toebehoren: met de 3 verschillende opzetstukken, het reisetui en de hittebestendige handschoenen krijg je bij dit model meer waar voor je geld. 

Veiligheid: Dit model biedt alle mogelijke opties om veilig je haar te krullen. Zo heeft ze toetsenblokkering, timer en schakelt ze zichzelf uit.

 

Nadelen: 

Opwarmtijd: in vergelijking met andere krultangen heeft deze de langste opwarmtijd van 60 seconden. 

Snoer: deze krultang heeft ook een minder lang snoer wat onhandig is als je geen stopcontact dicht bij je spiegel hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips StyleCare Prestige MoistureProtect krultang

 

Deze automatische krultang biedt alle comfort en helpt je je haar te krullen zonder moeite te moeten doen. Philips is waarschijnlijk het beste merk als het gaat over elektronische toestellen, maar je betaalt er een prijs voor. Zit jij er niet mee in een cent meer te betalen voor uitstekende resultaten, dan is deze krultang de beste keuze voor jou. 

Dit zou wel eens de beste krultang kunnen zijn, en zeker als je een beginner bent. Je kunt namelijk moeiteloos krullen creëren dankzij het speciale design van Philips. Het systeem waarschuwt als er teveel haar in zit en met zijn open design kun je dat meteen oplossen. Ook geeft de krultang aan wanneer je krullen klaar zijn met een piepsignaal, zo wordt je haar ook beschermd tegen oververhitting. 

De iets hogere prijs wordt verklaard door alle opties die deze krultang aanbiedt. Ze is 100% keramisch en uitgebreid met keratine, ze beschikt over ionentechnologie, en je kunt tot 27 verschillende stijlen creëren met deze krultang. Ook alle kopers hebben tot nu toe niets dan lof over dit topproduct van Philips.

 

Voordelen: 

Technische kenmerken: deze krultang heeft het allemaal: 100% keramische warmte platen met keratine, ionentechnologie en waarschuwingssignaal als het haar vast zit. 

Resultaat: deze automatische krultang van Philips garandeert tot 27 verschillende stijlen. Je kunt ze gebruiken voor alle types haar, droog, fijn, dik en zelfs beschadigt of gekleurd haar, en ook verschillende lengtes zijn geen probleem .

Opwarmtijd: de tang warmt op in 30 seconden. 

Verzorging: de krultang heeft Moisture Protect technologie. Dit wil zeggen dat het apparaat de temperatuur aanpast om de natuurlijke vochtbalans van je haar te behouden. 

 

Nadelen: 

Prijskaartje: jammer genoeg ligt de prijs van dit model krultang een beetje boven het gemiddelde. 

Lengte haar: dit model automatische krultang vereist een minimum haarlengte en is niet geschikt voor kort haar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krultangen Koopgids

 

Wil je snel en makkelijk krullen in je haar zonder steeds naar de kapper te moeten lopen? Lees dan even door deze koopgids waar wij je advies geven, verschillende modellen krultangen vergelijken en jou zo op weg helpen om het juiste model te kopen. Er spelen verschillende aspecten een belangrijke rol zoals je haartype, haarlengte, en het soort krullen dat jij graag wilt hebben. Volg zeker onze aanbiedingen in dit artikel, dan kun je er zeker van zijn dat je een goede koop doet.

Wat is een krultang en hoe gaat het in zijn werk.

Een krultang is een elektronisch apparaat dat je kunt gebruiken om zelf je haar te krullen. Er zijn verschillende soorten krultangen met elk zijn voor- en nadelen. Het juiste model hangt ook af van je haartype natuurlijk. Daar geven we in de volgende punten verder uitleg over. Eerst en vooral leggen we kort uit hoe een krultang werkt in het algemeen voor de absolute beginners. 

Het basisprincipe van de werking van de krultang is een buis die heet wordt waar het haar omheen gevouwen wordt voor enkele seconden. Bij het loslaten vormt het haar een krul en naargelang je haartype en de hitte van de krultang zal de krul steviger of losser zitten. Er zijn krultangen met klem, zonder klem, in kegelvorm en automatisch.

 

Welke krullen kan ik krijgen met een krultang?

Alhoewel dit een makkelijke vraag lijkt, is niets minder waar. De eerste vraag die je je moet stellen is: welke soort krullen wil ik? Het antwoord op deze vraag leidt naar enkele belangrijke eigenschappen bij het kiezen van de krultang. De dikte van de krultang bepaalt de grootte van de krul, hoe kleiner de diameter hoe fijner de krul. De vorm van de krultang bepaalt welk type krul je creëert, namelijk cilindervormig voor krullen van gelijke grootte of kegelvormig voor krullen met afwisselende grootte.

Je kunt ook een krultang vinden die voor ieder haartype en voor verschillende krulsoorten geschikt is. In dit geval zijn het meestal iets duurdere modellen die verschillende opzetstukken aanbieden of meerdere interne opties per apparaat aanbieden zoals een ruime marge in temperatuur. 

 

Wat zijn de verschillen in materiaal en wat zijn de functies hiervan 

Er zijn verschillende opties in de warmteplaten van de krultang en hier is het belangrijk te denken over hoe vaak je de krultang wilt gaan gebruiken. Materialen zoals keramische coating, toermalijn, keratine, ionentechnologie etc. bepalen langs de ene kant de levensduur van je krultang. Langs de andere kant beschermen ze op een verschillende manier je haar tegen de hitte van de krultang en verbeteren ze de kwaliteit van je haar. 

Ga je de krultang vaak gebruiken dan raden we aan een model te nemen met 100% keramische warmteplaten. In tegenstelling tot krultangen met een keramische coating hebben deze modellen een veel langere levensduur dankzij de kwaliteit van het materiaal. De keramiek zorgt ervoor dat de warmte gelijk verdeeld wordt over de warmteplaten. Een coating is slechts een laag en door het veelvuldig gebruik van de tang verslijt de laag en kan ze het haar beschadigen.

Als de krultang op de koop toe keratine, toermalijn of ionentechnologie heeft, krijgt je haar nog een boost erbij. De keratine of toermalijn zorgen ervoor dat je haar extra glad wordt, en ionen vermijden statische elektriciteit, waardoor het haar een mooie glans krijgt en er gezond uitziet.

Welke tang moet ik kiezen volgens mijn haartype en haarlengte

Hier bepaal je welk soort haar je hebt en daarna is het voornamelijk belangrijk te kijken naar de warmtestanden die je kunt instellen op de krultang. Voor dun, fijn haar is een temperatuur tot 180ºC al ruim voldoende. Dus haar wordt snel warm en de krul wordt sneller gevormd. Voor normaal haar zit je goed rond de 200ºC en voor dik haar moet je toch aan 220ºC geraken om goede resultaten te krijgen. Heb je geverfd of beschadigd haar dan is ook de maximum van 180ºC aangeraden.

Qua haarlengte is de dikte van de tang belangrijk omdat je moet rekenen dat je haar meerdere keren rond de buis moet gedraaid worden om een krul te creëren. Een smalle krultang, tussen 1 en 3 cm, is dan ook aangeraden voor kort haar, en een dikkere buis, tussen 2 en 5 cm, voor halflang en lang haar. Een smallere tang kan ook gebruikt worden voor kleinere krullen te maken met lang haar, maar een dikkere buis gaat geen resultaten opleveren bij korter haar.

 

Automatisch of manueel.

Als je meestal over weinig tijd beschikt of je bent een beginner, dan raden we een automatische krultang aan. In deze modellen moet je enkel de haarlok aangeven, waarna een motortje de lok haar zelf rond de buis draait. Meestal hebben ze ook de optie om een timer in te stellen dus zo gauw je weet hoe snel je haar krult, stel je hem zo in en heb je in geen tijd je haren gekruld zonder moeite. Vind je dit interessant dan zal je merken dat deze modellen een beetje duurder zijn, maar het is zeker een aanbeveling als je voor makkelijke krullen gaat. 

De manuele modellen zijn iets omslachtiger en je moet een beetje handiger zijn. Hier bestaat ook het gevaar dat je je kunt verbranden dus het gebruik van een hittebestendige handschoen is zeker aan te raden. Deze modellen worden aangeboden met en zonder klem. Met klem wordt de lok op zijn plaats gehouden, zonder klem moet je zelf de lok vasthouden tot de krul gevormd is.  

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe gebruik je een krultang? 

Het gebruik van een krultang hangt af van het model dat je gekozen hebt. Zo zijn er krultangen met klem, zonder klem, in kegelvorm, en automatisch. Elk model heeft zijn eigen specifieke werking en resultaat. De krultang met of zonder klem is gelijkaardig, alleen moet je zelf een beetje handiger zijn als je het model wilt zonder klem. Je moet namelijk zelf je haar rond de tang vouwen en zorgen dat je je hand en vingers niet verbrandt terwijl de tang je haar krult. 

Het model met klem maakt het iets eenvoudiger, nadat je je haar rond de tang gevouwen hebt blijft het vastzitten met de tang totdat de gewenste krul bereikt is. Bij het automatische model doet het apparaat al het werk zelf, je moet enkel de lok aangeven en de tang zorgt ervoor dat je haar gevouwen en verwarmd wordt, en ze lost je haar zo gauw de gewenste vorm bereikt is. 

Q2: Hoe krijg je mooie krullen zonder krultang? 

Om krullen te krijgen zonder krultang zijn er weinig opties. De enige twee mogelijkheden is thuis zelf je haar inrollen met krulspelden. Vermits je thuis waarschijnlijk niet beschikt over een warmtekap en andere toebehoren is dit niet de meest efficiënte optie en de krullen verdwijnen onmiddellijk zo gauw je je haar wast. 

De andere optie is naar het kapsalon gaan. Hier kun je kiezen voor een krul die verdwijnt bij een eerste wasbeurt, ofwel kun je kiezen voor een permanent. Het prijskaartje dat vasthangt aan een bezoek aan de kapper voor een permanent of zelfs voor een dag krullen is een goede reden om een krultang aan te kopen en zelf thuis je haar te stylen. 

 

Q3: Hoe lang mag je de krultang in je haar laten? 

Het beste advies dat we kunnen geven is dat je het moet uitproberen. Er is geen exact antwoord op te geven omdat het voornamelijk afhangt van je haartype en van de temperatuur van de krultang. Als je de krultang pas aangekocht hebt en je een beginner bent, probeer dan eerst met de lok 10 seconden om de tang te houden en los dan je haar. Ben je niet tevreden, verleng dan de tijd met 5 seconden elke keer tot je het gewenste resultaat krijgt. 

Enkele basistips: bij dun, fijn haar moet de tang minder lang in je haar, met dikker haar duurt het iets langer vooraleer het opwarmt en de vorm aanneemt. Je krullen blijven normaal gezien 1 dag zitten. Als je de volgende dag opstaat kun je je krullen even opfrissen en even de krultang door je haren halen, dit zal iets sneller gaan dan de dag voordien want de krul zat al in je haar.

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste stijltangen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er goed en verzorgd uitzien is voor vele vrouwen een belangrijk punt en dat begint vaak met een mooi gestyled kapsel. Een stijltang is daarbij een handig hulpmiddel om dagelijks je lokken in model te brengen. Zo zijn er stijltangen die je haar stylen en glad maken en andere modellen waarmee je ook mooie krullen kunt maken. We hebben de 3 best beoordeelde stijltangen voor jou op een rijtje gezet. Zo blijkt de Carmen CR-1070 warmteplaten te hebben met een keramische coating en de stijltang van Babyliss Diamond Ceramic ST327E biedt dan weer 6 temperatuurinstellingen aan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste stijltangen (Reviews) van 2022

 

Door te kiezen voor een stijltang kun je snel en makkelijk zelf je haar in model brengen om er goed en verzorgd uit te zien. Geef je de voorkeur aan een stijltang met afgeronde platen zodat je hem ook kunt gebruiken om te krullen of wil je liever een mini stijltang om in je handtas mee te kunnen nemen? We hebben voor jou 6 topproducten geselecteerd aan de hand van het advies van haarspecialisten en de reviews van klanten. Kies er de beste stijltang uit voor jouw haar en misschien heeft hij wel de laagste prijs.

 

1. Carmen CR-1070 Smooth & Shine stijltang maximum 230°C

 

De Carmen CR-1070 is een stijltang met standaard platen die een breedte hebben tussen 2,5 cm en 3,5 cm waardoor hij geschikt is om alle haarsoorten in model te brengen. Lang en dik haar wordt door de extra lange platen van 110 mm probleemloos glad gemaakt en bovendien hebben ze een keramische coating waardoor de stijltang gemakkelijk door het haar glijdt. Omdat deze platen afgerond zijn kun je ook mooie krullen maken.

De stijltang is regelbaar tussen 120°C en 230°C waardoor kroezend of dik krullend haar goed kan gestyled worden en daarnaast is hij binnen de minuut opgewarmd en klaar voor gebruik. De platen kunnen vergrendeld worden zodat je stijltang veilig kan opgeborgen worden.

Het automatisch uitschakelsysteem zorgt ervoor dat de stijltang na een uur in slaapstand gaat waardoor je je geen zorgen moet maken omtrent oververhitting. Door het lange meedraaiende snoer van 1,8 m heb je meer dan genoeg bereik om vlot te kunnen werken en kun je overal gemakkelijk bij. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het toestel ligt comfortabel in de hand en is makkelijk hanteerbaar dankzij het meedraaiende snoer van 1,8 m.

Platen: de lange platen laten je toe om iets sneller te werken doordat je bredere lokken kunt stylen. Bovendien is deze stijltang binnen de minuut opgewarmd en klaar voor gebruik.

Veiligheid: de platen kunnen vergrendeld worden zodat je de stijltang veilig kunt opbergen.

 

Nadelen: 

Onstabiel: door de bolle onderkant en het kleine steunpunt onderaan gaat de stijltang rollen als je hem neerlegt, wat wel gevaarlijk kan zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Babyliss Diamond Ceramic ST327E stijltang met 6 temperatuurinstellingen

 

Babyliss wordt door velen beschouwd als het beste merk in haarverzorgingsproducten waardoor deze stijltang dan ook niet in onze lijst mocht ontbreken. Het toestel heeft een cool-touch buitenzijde waardoor je je niet snel zal verbranden. Daarnaast heeft de stijltang extra brede platen van 35 mm breed en 110 mm lang die zijn afgewerkt met een geavanceerde Diamond Ceramic coating. Hierdoor is er minder wrijving op het haar wat meteen een betere bescherming biedt. Bovendien garandeert deze coating een langere levensduur van het toestel.

De stijltang warmt onmiddellijk op en kan ingesteld worden op 6 temperaturen waardoor hij geschikt is voor alle haartypes. Door de lengte van de platen is hij het meest geschikt voor halflang en lang haar. Op de led-display kun je zien op welke temperatuur hij staat ingesteld en aan de hand van een indicatie toont hij wanneer hij de juiste temperatuur heeft bereikt.

Het toestel is beveiligd met een automatisch uitschakelsysteem zodat je stijltang niet kan overhit raken. De stijltang heeft een snoer dat kan meedraaien van 2,80 m waardoor hij handig is in gebruik en je makkelijk overal bij kunt. In de reviews merken we op dat alle klanten zeer tevreden zijn over dit product. Hij wordt door iedereen aangeraden.

 

Voordelen: 

Diamond Ceramic coating: door de coating glijdt de stijltang soepel door het haar en bovendien is je haar hierdoor beschermd tegen wrijving. Hierdoor gaan de haarschubben zich makkelijk sluiten en krijg je een mooie glans.

Temperatuur: het toestel haalt een maximum temperatuur van 235°C. Daarnaast warmt hij snel op en koelt hij snel af.

Beveiliging: de platen kunnen vergrendeld worden waardoor je hem veilig kunt opbergen.

 

Nadelen:

Geen beschermhoes: een klant merkt op dat er bij dit toestel geen hoesje wordt meegeleverd om hem netjes te kunnen opbergen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Chi G2 met print- professionele stijltang limited edition

 

De Chi G2 professionele stijltang is de populairste in onze lijst. De platen in titanium hebben een standaard breedte tussen 2,5 cm en 3,5 cm met een keramische coating die extra bescherming biedt aan je haar. Door deze coating zijn de platen krasvrij en zal de warmte gelijkmatig verdeeld worden.

De stijltang kan ingesteld worden op 3 voorgeprogrammeerde temperatuurstanden tussen 180°C en 220°C waardoor hij geschikt is om te gebruiken voor dun, normaal of dik haar. Hij kan ook nog stapsgewijs ingesteld worden op 5 standen zodat je hem naar wens kunt gebruiken voor jouw haartype. De afgeronde platen zorgen ervoor dat je naast het stylen van je haar ook krullen kunt maken met deze stijltang. 

Het toestel heeft een extra lang meedraaiend snoer van 3 m waarmee je alle kanten uit kunt en waardoor hij ook zeer handig is voor gebruik  in een salon. Bovendien is hij uitgerust met een oververhittingsbeveiliging. In de reviews zien we een zeer goede tevredenheid over deze stijltang.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de afgeronde platen kun je met dit toestel zowel je haar stylen als krullen maken.

Korte opwarming: door de korte opwarmtijd van 40 sec is toestel snel klaar voor gebruik .

Beveiliging: het toestel heeft een oververhittingsbeveiliging waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken of je nu wel of niet het toestel hebt uitgeschakeld.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken op dat de prijs van deze stijltang aan de hoge kant ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Remington S8500 Shine Therapy stijltang met 9 temperatuurstanden

 

De Remington S8500 is een aanbieding en komt hierdoor in de laagste prijscategorie van onze top 6. De stijltang heeft standaard platen van 35 mm breed en 110 mm lang met een keramische coating die gedrenkt is in verzorgende arganolie. Deze wordt door de warmte geactiveerd en tijdens het stylen zal de arganolie afgeven op het haar om het te verzorgen en een glanzende uitstraling te geven.

De stijltang heeft 9 temperatuurstanden waarop je hem kunt instellen tussen 150°C en 230°C en die kunnen afgelezen worden op de LCD-display. Bovendien is hij amper in 15 sec gebruiksklaar. Door de uitgebreide keuze aan temperatuurstanden is deze stijltang geschikt om te gebruiken voor elk haartype. 

Het draaibare snoer van 1,8 m zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier kunt werken. In de online reviews zien we dat er een algemene tevredenheid is over de prijs-kwaliteitverhouding van deze stijltang. Bovendien hebben de klanten geen enkel minpunten opgemerkt.

 

Voordelen:

Platen: de stijltang heeft flexibel bewegende platen waardoor er een gelijkmatige druk is over de volledige lok die gestyled wordt en de warmte gelijkmatig verdeeld is. 

Opbergen: de platen kunnen vastgezet worden om je stijltang veilig te kunnen opbergen en de coating niet te beschadigen.

Veiligheid: het apparaat gaat in slaapstand na 1 uur zodat hij nooit oververhit kan raken.

 

Nadelen:

Brede platen: doordat de brede platen niet afgerond zijn kan de stijltang niet gebruikt worden om krullen te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Max Pro mini stijltang met titanium platen 

 

De Max pro mini stijltang is een goedkope en kwaliteitsvolle stijltang die niet moet onderdoen voor de grote varianten. Het is een compact en professioneel toestelletje dat je makkelijk kunt opbergen in je handtas of je kan het meenemen op reis in je bagage. Het apparaat is in amper 6 sec opgewarmd en biedt één temperatuurstand van 220°C. 

De kleine standaard platen hebben een breedte van 2,5 cm en het toestel heeft een totale lengte van 20 cm. Door de korte en fijne platen in 100% titanium is deze stijltang perfect voor kroeshaar dat van dicht bij de wortel moet gestyled worden. Bovendien is door de kortere grip van de platen het apparaat ook geschikt voor kort, fijn en dun haar.

De stijltang sluit met een kliksysteem om hem makkelijk te kunnen opbergen of mee te nemen. Hij heeft een snoer dat kan ronddraaien met een lengte van 2,30 m die  heel wat bewegingsvrijheid biedt om op een comfortabele manier te kunnen werken. In de reviews van klanten merken we een uitstekende tevredenheid op over zowel de kwaliteit van het apparaat als de prijs. Alle klanten raden deze mini stijltang aan.

 

Voordelen:

Veelzijdig: de platen zijn afgerond en niet te breed waardoor ze ook geschikt zijn  om krullen te maken.

Gebruiksgemak: het apparaat is compact en handig in gebruik zodat het perfect past in de handtas of reiskoffer.

Snelle opwarming: het toestel is binnen de 6 sec gebruiksklaar.

 

Nadelen:

Temperatuur: de enige temperatuurstand die deze stijltang heeft is 220°C.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. ghd stijltang mini styler met keramische platen

 

Ghd is een merk dat wordt aangeraden door haarspecialisten en gebruikt wordt in vele salons, daarom mocht deze mini styler zeker niet in ons lijstje ontbreken. De afgeronde platen van het apparaat zijn gemaakt uit keramisch materiaal en ze zijn extra smal waardoor ze uiterst geschikt zijn om kort haar en pony’s te stylen.

Met zijn totale lengte van 20 cm wordt hij vooral gebruikt om fijn en dun haar te stylen. Het apparaat heeft een maximum temperatuur van 180°C en is in 30 seconden gebruiksklaar. Doordat hij na 30 min in slaapstand gaat hoef je nooit te twijfelen of je het apparaat wel hebt afgezet.

Het meedraaiend snoer dat 360° kan draaien heeft een lengte van 2,70 m om op een comfortabele manier te kunnen stylen. In de reviews merken we een uitstekende tevredenheid op over dit apparaat. Zowel haarspecialisten en klanten vinden dit een aanrader.

 

Voordelen:

Smalle platen: de extra smalle platen zorgen ervoor dat dit toestel handig is om kort haar en pony’s te stylen.

Krasvrij: door de keramische platen is dit toestel krasvrij en kun je veilig je haar stylen zonder verbrandingsgevaar. 

Gebruiksklaar: het toestel is super snel opgewarmd en gebruiksklaar in 30 sec.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we hebben opgemerkt dat deze mini stijltang nogal prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stijltangen Koopgids

 

Voor veel dames is een stijltang niet meer weg te denken uit de dagelijkse verzorging en daarom is het belangrijk om het geschikte apparaat te vinden. De stijltang moet eerst en vooral de juiste temperatuur bereiken voor jouw haartype. Daarnaast zijn de materialen van de warmteplaten en ook de breedte ervan belangrijk. Wil je een mini stijltang om mee te nemen op reis of toch liever een gewoon exemplaar? Neem rustig de tijd om de verschillende toestellen te vergelijken. De aanbeveling van haarspecialisten en van klanten die deze toestellen hebben uitgetest kunnen een goede gids zijn bij het maken van een keuze.

De temperatuur 

Stijltangen zijn verkrijgbaar met een vaste of instelbare temperatuur. Is het de bedoeling dat alleen jij de stijltang gaat gebruiken, dan kun je er eentje kiezen met een vaste temperatuur. Zijn er meerdere haartypes waarvoor de stijltang zal gebruikt worden, dan kies je er best een toestel uit met een verstelbare temperatuur.

Het is belangrijk bij de aankoop van een stijltang om goed te bekijken of het toestel de temperatuur haalt die nodig is voor jouw haartype. Voor mensen met dun haar zijn temperaturen tussen 150°C en 180°C al voldoende. Mensen met dik of kroezend haar hebben hogere temperaturen nodig om hun haar te stylen. Hier spreken we algauw van 190°C tot 220°C om tot een goed resultaat te komen. Let er wel steeds op dat je je haar niet op een te hoge temperatuur gaat stylen, anders zul je het verbranden en gaat het pluizen.

 

Het materiaal van de warmteplaten

Het materiaal waaruit de warmteplaten is gemaakt, mogen we ook niet uit het oog verliezen. Als je meerdere keren per week je haar gaat stylen is het beter om warmteplaten te kiezen uit titanium of keramiek. Deze verdelen de warmte gelijkmatig waardoor je haar beter beschermd is tegen de hitte. Bovendien hebben deze platen negatieve ionen waardoor het eindresultaat van je kapsel veel gladder en ook veel minder statisch zal zijn.

Stijltangen met keramische of titanium warmteplaten zijn duurder in aankoop maar hebben ook een langere levensduur. Als je maar af en toe je stijltang gebruikt, kun je makkelijk een goedkoper model kiezen met een keramische coating. Het nadeel hiervan is dat je haar minder goed beschermd is. 

 

Het formaat 

Er zijn verschillende formaten van stijltangen. Je hebt de gewone stijltang, maar je kunt ook kiezen voor een mini stijltang. Deze mini styler is makkelijk om mee te nemen in je handtas als je bijvoorbeeld net voor een belangrijke afspraak nog snel even je haar in orde wilt brengen. Ook in de reiskoffer is hij handig meegenomen omdat hij niet veel plaats inneemt.

Deze mini styler wordt vaak gebruikt door mensen met een kort kapsel of om de pony te stylen. Ook voor kroezend haar is deze mini stijltang eigenlijk nog de beste keuze omdat je met de korte en fijne platen dicht bij de wortel kunt komen om vanaf daar te beginnen stylen. Als je dik haar hebt kies je beter een toestel met brede warmteplaten.

Doordat de warmte verdeeld is over een groter oppervlak zal je haar makkelijker en sneller gestyled worden. Brede platen zijn minder flexibel en kun je minder goed meebewegen in je haar, hierdoor zul je ook moeilijker krullen kunnen maken. Heb je dun haar of kort haar dan ga je logischerwijze kiezen voor een model met dunne en korte platen. 

Extra kenmerken

Sommige stijltangen worden gemaakt in samenwerking met een bekend haarsalon of een beroemde ontwerper en hebben daardoor een uniek design. Een toestel kan ook nog extra functies hebben zoals bijvoorbeeld het stijlen met stoomfunctie of afgifte van een verzorgend product via de coating. 

De meeste apparaten hebben een meedraaiend snoer die lang genoeg is om gemakkelijk overal bij te komen en comfortabel te kunnen werken. Een ingebouwde kam of borstel is een extra die je haar nog steiler kan maken en vooral geschikt is voor dames met lang en dik haar.

 

Het prijskaartje

Bij de aankoop van een stijltang is de prijs afhankelijk van de gebruikte materialen en de mogelijkheden van het toestel. Kan het toestel naast het haar stylen ook krullen maken en heeft het apparaat een meedraaiend snoer? Geven de platen een goede bescherming tegen de hitte en beschikt het toestel over een LCD scherm of een ingebouwde kam? Hoe meer functies het toestel heeft hoe duurder het wordt in aankoop. De meeste stijltangen worden geleverd met een beschermhoes zodat je hem veilig kan opbergen.

Voor stijltangen met warmteplaten met keramische coating betaal je tussen € 24 en € 95. Voor mini stylers met titanium of volledige keramische platen mag je rekenen tussen € 23 en € 160. Daarnaast is de prijs van een stijltang in het gewone formaat met deze platen gemiddeld tussen € 60 en € 180. Ga zeker ook de aanbiedingen niet uit de weg want soms verkopen de grote merken hun einde reeksen aan een leuke prijs.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak je krullen met een stijltang?

Om haar te krullen start je altijd met droog haar. Als je haar pas gewassen en gedroogd is, dan gebruik je best een mousse voor wat stevigheid in je krullen. Er wordt aangeraden om steeds een beschermende spray tegen hitte te gebruiken. Gebruik een dunne stijltang en laat deze opwarmen tot de minimumtemperatuur die nodig is voor jouw haar. Vervolgens deel je je haar op in secties en zet alles vast met knijpers of spelden. 

Nu begin je onderaan en rond de oren met draaien (voor golfjes) en krullen (voor echte krullen). Wissel deze technieken af voor een natuurlijk resultaat. Nu kun je zelf verder gaan experimenteren welke techniek voor jouw kapsel het beste is. Hoe strakker je de tang in je haar draait, hoe strakker de krul zal zijn. Voor lichte en natuurlijke golven beweeg je de stijltang snel door je haar.

Q2: Hoe krijg je steil haar zonder stijltang?

Om je haar steil te maken zonder stijltang is het vooral belangrijk om de juiste producten te kiezen. Gebruik een gladmakende shampoo en conditioner of zelfs een stay-in conditioner. Vervolgens ga je na het wassen je haar wikkelen in een super absorberende handdoek zodat je een tulband op je hoofd hebt. Laat hierin je haar zo lang mogelijk drogen. 

Daarna kun je je haren föhnen met koude lucht terwijl je ondertussen steeds je haren blijft doorkammen. Gebruik hierbij een goede verzorgingsolie op de puntjes zodat je haar niet gaat kroezen. Als afwerking doe je nog wat verzorgingsolie op je haarlengten en de puntjes om je haar mooi en glad te maken en te laten glanzen. 

 

Q3: Hoe gebruik je een stijltang en hoe warm moet hij worden?

Bij sommige stijltangen kun je de temperatuur zelf instellen. Kies de temperatuur die voor jouw haartype geschikt is. Voor fijn en ontkleurd haar gebruik je best 140°C tot 160°C. Bij normaal, gekleurd of licht golvend haar wordt 160°C tot 180°C aangeraden. Dik of gekroesd haar stijl je met 180°C tot 230°C. Als je een te hoge temperatuur gaat gebruiken zal dit je haar beschadigen.

Zorg er steeds voor dat je haren goed droog zijn en gebruik een hittebestendige spray om je haar te beschermen. Vervolgens ga je je haren opdelen en steek je alles met knijpers of spelden omhoog. Je begint best onderaan en rond de oren.

Het is beter om elke lok maar 1 maal langzaam te steilen en zo ga je lok per lok met de stijltang door je haar tot je volledige kapsel is gedaan. Als afwerking kun je nog eens snel met een hete stijltang door je haren gaan. Doe wat verzorgingsolie op je puntjes en haarlengten om een extra glad en glanzend resultaat te verkrijgen.

 

Q4: Vanaf welke leeftijd kan je een stijltang gebruiken?

Een stijltang kan in principe gebruikt worden vanaf de leeftijd dat je kind goed kan stilzitten zodat het geen gevaar loopt op brandwonden. Het is belangrijk om het haar goed te beschermen met een hittebestendige spray. Natuurlijk moeten de haren bij jonge kinderen niet dagelijks gestyled worden maar voor een speciale gelegenheid kan het wel. 

Gebruik ook steeds een goede naverzorging want bij het gebruik van hete styling apparaten is hydrateren noodzakelijk voor de gezondheid van het haar. Vanaf de leeftijd van 13 à 14 jaar kun je het apparaat al eens meer gebruiken maar dit is volledig afhankelijk van jouw voorkeur als ouder.

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste föhns – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Voor een belangrijke afspraak of een feestje wil je er op en top uitzien en niet iedereen heeft de tijd om daarvoor naar de kapper te gaan. Een föhn is daarbij een handig hulpmiddel om er zelf voor te zorgen dat je een fris kapsel hebt dat mooi in model is. Wij hebben voor jou 3 haardrogers uitgekozen die de beste beoordeling kregen in de online reviews. Zo is de Carmen Curlomatic CB3081 een föhn en krulborstel in één apparaat. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor de Dyson Supersonic die het nieuwe paradepaardje is en een intelligente warmteregeling heeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste föhns (Reviews) van 2022

 

Een onverwacht feestje en net een bad hair day? Met de hulp van de beste föhn zorg je zelf voor een frisse en verzorgde look net alsof je pas van bij de kapper komt. We hebben voor jou de 5 populairste haardrogers uitgekozen die je zullen verbazen met hun mogelijkheden. We hebben deze lijst samengesteld met het advies van professionele kappers en aan de hand van de online reviews van klanten. Vergeet ook niet om even naar de aanbieding te kijken, misschien is deze wel net van het beste merk voor jou.

 

1. Carmen Curlomatic CB3081 Krulborstel met keramische coating kleine diameter

 

De Curlomatic van Carmen valt meteen in de laagste prijscategorie en is de goedkope föhn in onze lijst met toppers. De haardroger met een borstel die een diameter heeft van 18 mm heeft haren in kunststof en is ideaal om krullen te maken in kort haar.

De keramische coating op de buis van de borstel zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en geeft extra glans aan je haardos. Bovendien zorgt de ronddraaiende borstel ervoor dat je je haar mooi kunt uitrollen om op die manier perfecte krullen te bekomen in kort tot schouderlang haar.

Met zijn vermogen van 15 Watt bereikt de föhn op een snelle manier zijn maximumtemperatuur van 180°C. Daarnaast kun je hem aansluiten op dual voltage, dit wil zeggen 100 volt of 240 volt op om het even op welk elektriciteitsnet in de wereld. Door het meedraaiend snoer heb je voldoende bewegingsruimte om je haren te bewerken in alle comfort. In de reviews zien we dat de klanten zeer tevreden zijn over hun aankoop en het apparaat daarom belonen met 4,7 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Keramische krulborstel: de keramische coating op de buis zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de hitte zodat het haar extra wordt beschermd en gaat glanzen.

Temperatuur: door de lage temperatuurstand van maximum 180º C is de krulborstel geschikt om te gebruiken op dun of beschadigd haar.

Gebruiksgemak: de borstel heeft een kleine diameter van 18 mm waardoor deze ideaal is voor kort of schouderlang haar.

Onderhoud: de afneembare borstelharen zorgen ervoor dat de buis eenvoudig en snel schoon te maken is.

 

Nadelen:

Niet antistatisch: dit toestel heeft geen ionentechnologie om statisch haar en pluis te voorkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dyson Supersonic föhn met 4 temperatuurstanden en 3 snelheden

 

De Supersonic haardroger is het nieuwe paradepaardje van het populaire merk Dyson. Dit innovatief toestel ziet er helemaal anders uit dan we van een föhn gewoon zijn. Voor een betere gewichtsverdeling en meer gebruikscomfort is de motor met een vermogen van 1600 Watt in het handvat geplaatst.

De nieuwe technologie van de intelligente warmteregeling meet de luchttemperatuur 20 keer per seconde en past deze aan om te hoge temperaturen te voorkomen. Op deze manier wordt het haar beschermd en blijft het zijn natuurlijke glans behouden. Bovendien kan de haardroger ingesteld worden op 4 temperatuurstanden en heeft het toestel 3 snelheden zodat je hem volledig kunt gebruiken volgens jouw haartype. Op die manier kun je je  coupe stylen of drogen op de temperatuur die jij wenst.

De verschillende opzetstukken die worden bijgeleverd kunnen door middel van een magneet gemakkelijk op de föhn worden vastgezet. Daarnaast zorgt het extra lange snoer van 2,7 m voor heel wat bewegingsruimte om je haar comfortabel te kunnen bewerken. De klanten laten in de reviews weten dat dit echt een top toestel is waar weinig op aan te merken valt.

 

Voordelen:

Vermogen: de föhn heeft een vermogen van 1600 Watt met een AC-motor die in het handvat zit voor de juiste balans.

Temperatuur: het toestel heeft 4 temperatuurstanden waarbij de warmte voortdurend gemeten wordt door de intelligente warmteregeling. Hierdoor zal je haar extra beschermd worden en zijn glans blijven behouden.

Accessoires: de haardroger wordt geleverd met een diffuser, een opzetstuk voor glad haar en een kleine blaasmond om de luchtstroom precies op één punt te richten. Daarnaast krijg je er ook nog een opberghanger en een antislipmatje bij.

Antistatisch: dit toestel heeft negatieve ionen af zodat statisch haar voorkomen wordt.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit toestel nogal prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Moisture Protect HP8280/00 haardroger met thermoprotect temperatuurinstelling

 

De Philips haardroger heeft een infrarood technologie die zorgt voor een goede bescherming en een mooie glans op je haar. Deze functie zal je haar regelmatig analyseren om de temperatuur aan te passen zodat de natuurlijke vochtbalans behouden blijft.

De föhn heeft een DC-motor met een vermogen van 2300 Watt die een krachtige luchtstroom realiseert. Bovendien kan hij ingesteld worden op 6 snelheden en warmtestanden zodat je een perfecte controle hebt over je styling. De geïntegreerde ionenconditioner zorgt ervoor dat je haar glanzend blijft en bovenal pluisvrij. Met het 2,5 m lange snoer heb je voldoende bewegingsvrijheid om in alle comfort je haar te drogen of te stylen.

In de reviews zien we dat de klanten allemaal zeer tevreden zijn over de prijs en de kwaliteit van dit mooie apparaat. Echter, er wordt wel door een aantal personen de opmerking gemaakt dat het toestel nogal zwaar aanvoelt maar dat je dit na een tijdje wel gewoon wordt.

 

Voordelen:

Temperatuur: met de de thermoprotect temperatuurinstelling past de föhn de warmte aan om de natuurlijke vochtbalans te behouden.

Antistatisch: de ionenconditioner zorgt voor glanzend en pluisvrij haar.

Coolshot-functie: deze haardroger heeft een CoolShot-knop die gebruikt kan worden om na het stylen je coupe te fixeren.

Accessoires: het toestel wordt geleverd met een blaasmond en een diffuser.

 

Nadelen:

Levensduur: de basis DC-motor  gaat minder lang mee dan een duurzame AC-motor van hoge kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. BaByliss Le Pro Light Ionic 6609E haardroger met duurzame AC-motor

 

De Le Pro Light Ionic föhn heeft een sterke AC-motor met een vermogen van 2100 Watt om je haar snel te drogen en te stylen. Bovendien is deze haardroger van BaByliss door zijn kracht van 95 km/h  geschikt voor dik haar.

Het toestel heeft een ionengenerator die ervoor zorgt dat je haar zijn mooie glans blijft behouden en niet statisch wordt. Daarnaast versterken de ionen ook de werking van de verzorgingsproducten die je hebt gebruikt. Het toestel dat geleverd wordt met 1 blaasmond heeft bovendien een snoerlengte van 2,5 m om op een comfortabele manier te kunnen werken aan je coupe.

De 3 temperatuurstanden en de 2 snelheden laten je toe om je haar te behandelen met de gepaste warmte volgens jouw haartype. Een koude luchtstand zorgt er bovendien voor dat je je coupe kunt fixeren. In de reviews merken we dat er een goede tevredenheid is over het lichte toestel en dat de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit correct is.

 

Voordelen:

Duurzaamheid: deze föhn beschikt over een krachtige en duurzame AC-motor met 2100 Watt vermogen om op een snelle manier je haar te föhnen.

Gebruiksvriendelijk: door het lichte gewicht van dit toestel is hij zeer handzaam en ligt hij goed in de hand.

Antistatisch: de ionentechnologie zorgt ervoor dat je haar niet statisch is en mooi glanst.

Temperatuurregeling: de temperatuur kan ingesteld worden op 3 standen zodat het toestel voor elk haartype geschikt is.

 

Nadelen: 

Snoerlengte: enkele klanten maken de opmerking dat het snoer ondanks zijn 2,5 m toch nog te kort is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Remington Keratin Protect AC8820 haardroger met 5 temperatuurstanden

 

De haardroger van Remington heeft een verzorgende ring die verrijkt is met amandelolie en keratine om je haar sterk en gezond te maken. Daarnaast zorgt de keramische coating voor een gelijke verspreiding van warme lucht zodat je haar geen kans loopt op oververhitting. De föhn laat 90% meer ionen vrij dan een ander toestel waardoor je een pluisvrij en glanzend resultaat verkrijgt.

De professionele AC-motor van 2200 Watt zorgt voor snel resultaat zelfs bij dik haar. Bovendien heeft het toestel 5 standen en een Coolshot-knop om op een eenvoudige manier de gewenste temperatuur te kiezen en te fixeren. Verder heeft de haardroger een snoerlengte van 3 m die voor ruim voldoende bewegingsvrijheid zorgt om je haar op een efficiënte manier te stylen.

In de reviews lezen we dat er een grote tevredenheid heerst onder de klanten die dit toestel aangekocht hebben. Iemand maakt de opmerking dat de knopen in het handvat niet echt handig zijn maar dat het ook een manier van werken is die je moet gewoon worden.

 

Voordelen: 

Bescherming: door de keramische warmteverdeling zorgt deze haardroger voor een goede bescherming tegen te hoge temperaturen en oververhitting van het haar.

Verzorging: de 90% meer ionen die vrijkomen samen met de verzorgende keratine ring zorgen ervoor dat je haar niet statisch is en bovendien pluisvrij en mooi glanzend.

Onderhoud: dankzij het uitneembare rooster achteraan de föhn kan het apparaat snel en eenvoudig gereinigd worden.

Accessoires: de haardroger wordt geleverd met 2 blaasmonden van 7 mm en 11 mm en daarbij ook nog een diffuser.

 

Nadelen:

Gewicht: voor sommige klanten ligt dit apparaat wat zwaar in de hand

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Braun Satin Hair 5 PowerPerfection HD585 föhn met krachtige AC-motor

 

De föhn Satin Hair 5 is met zijn AC-motor met 2500 Watt vermogen de krachtigste in ons lijstje. Zijn compacte en elegante design met een ergonomische handgreep zorgen ervoor dat hij heel licht is in gebruik en goed hanteerbaar. In de reviews merken we dat alle klanten een zeer goede tevredenheid tonen over dit product al zijn ze niet allemaal overtuigd van de kwaliteit.

Het toestel heeft  2 warmtestanden en 2 snelheden om je haar op een snelle en efficiënte manier te kunnen stylen naar wens. Daarnaast heeft hij ook een Coolshot-knop om je kapsel te fixeren.  Het toestel wordt geleverd met een blaasmond en een diffuser zodat je ook krullend haar makkelijk in model kunt brengen.

De snoerlengte van 1,8 m is net genoeg om in de badkamer je kapsel te föhnen maar die had toch wel net iets langer mogen zijn om comfortabel te kunnen werken. De ionentechnologie zorgt voor een zichtbare vermindering van pluizig en statisch haar. Daarnaast heeft het toestel een infrarood verwarmingssysteem dat ervoor zorgt dat het toestel snel zijn ingestelde warmte bereikt om vlot te kunnen werken.

 

Voordelen:

Antistatisch: de negatieve ionen zorgen ervoor dat je haar niet statisch is en bovendien een mooie glans krijgt na het stylen.

Temperatuur: het toestel van Braun kan in meerdere warmtestanden worden ingesteld en heeft bovendien een Coolshot-knop om je kapsel te fixeren zodat het lang in model blijft.

Gebruiksvriendelijk: dit vrij compacte apparaat met ergonomische handgreep is zeer licht in gebruik en ligt goed in de hand.

Vermogen: de AC-motor van deze föhn heeft een vermogen van 2500 Watt waardoor hij zeer krachtig is en je haar snel gedroogd wordt.

 

Nadelen:

Achterkant: een terugkerende opmerking is toch dat de achterkant van het apparaat niet voldoende is afgeschermd waardoor lange haren naar binnen gezogen worden en bijgevolg komen vast te zitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. CHI Onyx Euroshine 3.0 föhn met negatieve ionen

 

De CHI OnyxEuroshine 3.0 Digital Hair Dryer heeft een mondstuk met een compact ontwerp zodat er heel weinig lucht verloren gaat. Bovendien zorgt dit ervoor dat je een sterke en meer geconcentreerde luchtstroom hebt voor een snellere styling. Daarnaast heeft de haardroger ook een Coolshot-knop om na het drogen de styling te fixeren.

De föhn met Onyx-Ceramic geïmpregneerd rooster zorgt ervoor dat hij negatieve ionen gaat verspreiden tijdens het drogen waardoor je een intensere glans krijgt en minder kans hebt op statisch haar. Op het digitale scherm kun je niet alleen aflezen in welke van de 3 warmtestanden hij staat ingesteld maar ook welke van de 3 snelheden gekozen is.

De DC-motor van dit toestel heeft een vermogen van 1800 Watt waardoor hij meer dan voldoende kracht heeft om de gewenste temperatuur te leveren voor elk haartype. De levensduur van deze basismotor is iets minder lang dan een AC-motor. Voor deze recent toegevoegde föhn hebben de klanten nog geen review gegeven.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze lichte haardroger heeft makkelijk verstelbare knoppen waarmee de warmte en de snelheid kunnen worden ingesteld en een digitaal scherm waarop alles kan afgelezen worden. Bovendien ligt hij heel comfortabel in de hand.

Antistatisch: de 2 punt ionengenerator zorgt ervoor dat het haar niet statisch is en een mooie glans heeft.

Bescherming: door de keramische coating is er een gelijke verdeling van de warmte zodat je haar niet oververhit wordt.

Coolshot: met de afkoelfunctie kun je je coupe fixeren.

 

Nadelen: 

Levensduur: een DC-motor heeft een minder lange levensduur omdat dit een basismotor is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Föhns Koopgids

 

Een föhn is het toestel bij uitstek om ‘s morgens na het douchen je haar te drogen en in model te brengen. Door de warme luchtstroom die het toestel voortbrengt, gaat dit vrij snel en zie je eruit alsof je net van bij de kapper komt. Het enige verschil tussen de soorten haardrogers zijn de opzetstukken en de technologieën die gebruikt worden om je haar te verzorgen tijdens het drogen. We raden je aan om ze allemaal eens te bekijken en te vergelijken. De aanbeveling van de kapsters en de klanten kunnen je helpen om de juiste keuzes te maken. Misschien valt jouw oog wel net op één van de aanbiedingen.

Het gebruik van de föhn

Door je haar dagelijks droog te blazen of te stylen kun je het makkelijk beschadigen. Daarom hebben verschillende merken föhns op de markt gebracht die de nieuwste technologieën hebben om je haar te beschermen en te verzorgen. Zo heb je bijvoorbeeld toestellen met ionen die ervoor zorgen dat je haar niet statisch wordt en niet gaat pluizen. Daarnaast heb je ook apparaten die via de warme lucht keratine of een verzorgende olie verspreiden voor extra glans en verzorging van je haar.

 

De verschillende opzetstukken

Bij de aankoop van een föhn zie je dat er verschillende opzetstukken worden bijgeleverd. Een toestel met een smalle blaasmond is geschikt om het kapsel te stylen omdat je met dit opzetstuk de luchtstroom beter kunt richten. Bovendien is deze ideaal om je pony in model te brengen. De brede blaasmond is dan weer beter om het haar gewoon droog te blazen en een meer natuurlijke look te creëren. 

Daarnaast heb je ook nog de diffuser die een opzetstuk is om je haar meer volume te geven. Bovendien is hij de ideale hulp als je krullend of golvend haar hebt. Doordat je je krullen als het ware in de diffuser legt, zal de hete luchtstroom deze ronddraaien zodat je mooie volle krullen krijgt die er verzorgd uitzien en bovendien niet gaan pluizen.

 

Het vermogen en de luchtstroom

De kracht van de luchtstroom is afhankelijk van het vermogen dat de motor van het toestel heeft. De tijdsduur voor het drogen en stylen van je haar is afhankelijk van deze kracht. Wanneer je dik en/of krullend haar hebt, dan heb je een föhn nodig met een hoge capaciteit. Dit komt omdat deze haartypes iets stugger zijn en moeilijker te bewerken dan fijn en sluik haar. Ook personen met lang haar hebben baat bij een toestel met een hoog vermogen, terwijl iemand met fijn of kort haar gerust een toestel kan gebruiken met een lagere capaciteit.

De warmtestanden en de snelheden

De meeste apparaten beschikken over minstens 2 tot 3 temperatuur- of warmtestanden. Je hebt de hete luchtstroom waarmee je je haar snel kunt drogen en die bovendien ook geschikt is om krullend haar glad te stylen. Wees hier wel voorzichtig mee want de hitte zou je haar kunnen beschadigen. Daarnaast heb je ook nog de gematigde en de koude luchtstroom die het meest geschikt zijn voor fijn en sluik haar omdat het minder snel zal beginnen pluizen of beschadigd raken.

Verder zijn er ook nog toestellen waarbij je de luchtsnelheid apart kunt instellen en ook dit gaat voor een deel de temperatuur van de luchtstroom bepalen. Hoe lager je de snelheid instelt, hoe warmer de luchtstroom zal zijn. Bij een hoge snelheid zal de temperatuur vrij laag blijven en op deze manier kun je ook nog schakelen in de gekozen warmtestand. Veelal heeft een föhn ook nog een Coolshot-knop die dient om je haar na het stylen af te koelen om je kapsel te fixeren.

 

De lengte van het snoer en het prijskaartje

Meestal gebruik je je föhn bijvoorbeeld in de badkamer voor de spiegel of in de slaapkamer. Anderen zullen hun föhn misschien ook gebruiken in de sportclub of in het kapsalon. Je hebt dus altijd een stopcontact nodig in de nabije omgeving en met een haardroger die een netsnoer heeft van minimum 1,8 m kom je al een eindje ver. Daarnaast zijn er ook toestellen die een snoer hebben van 2,5 m tot wel 3,5 m die voor heel wat bewegingsvrijheid zorgen en dan ook heel handig zijn als je kapster bent.

Er is een waaier aan toestellen op de markt, elk met hun eigen functies en aangepaste technologieën. Deze extra’s hebben natuurlijk wel een invloed op de prijs van je haardroger. Het is belangrijk om een degelijk apparaat aan te kopen dat niet alleen een lange levensduur heeft maar bovendien ook verschillende temperatuurstanden zodat hij door elk gezinslid kan gebruikt worden.

Bekijk even de aanbiedingen van de verschillende verkopers om een idee te krijgen welk toestel voor jou en je gezin geschikt is. Voor een toestel met verschillende opzetstukken en warmtestanden kun je kiezen in de prijsklasse tussen 20 euro en 120 euro. Wil je echt een toptoestel dat alle mogelijke technologieën en functies combineert dan mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 400 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe föhn je je haar in model?

Een makkelijke manier om je haar in model te brengen is om te starten met  je haar ondersteboven al half droog te föhnen. Vervolgens ga je je haar in vier verdelen en zet je deze delen vast met clips of spelden. Neem dan het eerste gedeelte onderaan in de nek en test of je borstel goed door het haar kan glijden, als dat niet zo is dan is de pluk haar te groot.

Blaas vervolgens met je haardroger langs het haar op de borstel, terwijl je deze door de pluk haar  naar boven toe laat glijden. Doe dit een keer of 3 per pluk en je krijgt glanzend mooi haar. Zo behandel je elk gedeelte van je haar dat je vooraf in 4 hebt gedeeld, pluk voor pluk. Als je klaar bent dan laat je je haar goed afkoelen voordat je erin gaat borstelen.

 

Q2: Welke föhn gebruiken de kappers?

De föhns die de kappers gebruiken hebben verschillende warmtestanden. Een lage temperatuur wordt gebruikt voor geverfd of fijn haar en ook voor droog of beschadigd haar. Voor gezond, normaal en dik haar kun je de hogere temperaturen gebruiken. Een föhn met verschillende warmtestanden is dus heel belangrijk. 

Kappers gebruiken ook steeds verschillende opzetstukken om je coupe in model te brengen. In de meeste kapsalons zien we dat er gebruik gemaakt wordt van een Dyson of Babyliss en ook de föhns van het merk Ghd of Braun worden vaak gebruikt.

Q3: Hoe gebruik je een föhn met diffuser?

Een diffuser wordt gebruikt voor krullend haar. Zorg er na het wassen voor dat je je haar goed kunt doorkammen en dat er geen klitten zijn. Bovendien is het beter dat je haar niet te droog is zodat je geen pluizig kapsel krijgt en dit kan voor een deel voorkomen worden door je haar regelmatig te behandelen met een hydraterende olie. 

Nu kun je je voorover buigen om een gedeelte van je haar in de diffuser te laten vallen. Om een mooi en pluisvrij resultaat te bekomen houd je de föhn met de diffuser het best stil. Zo kun je deel per deel je haar drogen. Als je je haar nu terug na achteren flipt kun je ook de onderste plukken van je haar föhnen. Werk nog even af door de zijkanten in te spuiten met haarlak en nog eens in de diffuser te plaatsen terwijl je je hoofd schuin gaat houden.

 

Q4: Hoe droog je je haar snel zonder föhn?

Het begint bij het gebruiken van een conditioner na het wassen zodat het water van je haren afglijdt. Terwijl je in de douche staat kun je je haar al even uitknijpen om het meest water te verwijderen. Vervolgens ga je met een goed absorberende handdoek je haar droog deppen. Zorg wel dat je eerst bij de wortels begint want als die droog zijn dan zullen de punten ook sneller drogen.

Eenmaal je haar is drooggedept kun je nog even je haren goed los schudden om alle knopen weg te krijgen die eventueel nog water vasthouden. Een andere manier om je haar snel te drogen is door je haren voor een tijdje in een handdoek te wikkelen zoals een tulband. 


Q5: Hoe föhn je je pony?

Om je pony te föhnen gebruik je best een ronde borstel. Voor een rechte pony houd je je föhn boven je hoofd en richt je naar je voorhoofd terwijl je hem borstelt tot hij droog is. Bij een schuine pony of een 70’s pony föhn je de voorste lokken in verschillende richtingen naar achteren met gebruik van de ronde borstel. Gebruik de borstel ook om volume in je pony te krijgen als je dit wenst. Het is een beetje zoeken in het begin om de juiste techniek te vinden voor de coupe die jij wilt. Na een tijdje loopt dit gesmeerd.

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste haarverven – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Sommige dames veranderen graag wel eens van haarkleur of ze willen hun natuurlijke kleur accentueren. Andere vrouwen hebben misschien nood aan een haarverf die de grijze haren goed bedekt. We hebben voor jou 3 producten uitgekozen en ze naast elkaar gezet om ze te vergelijken. Zo kun je zien dat de Syoss Color Oleo Intense een permanente kleuring is waarbij de kleuring geactiveerd wordt met een olie booster en bovendien geen ammoniak bevat. Daarnaast vind je L’Oréal Paris Excellence Age Perfect die 100% grijsdekking garandeert en speciaal gemaakt is voor ouder wordend haar dat moeilijk kleur opneemt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste haarverven (Reviews) van 2022

 

Haarverf wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt om grijze haren te verbergen maar ook om je natuurlijke haarkleur te accentueren of gewoon om eens van look te veranderen. We hebben 6 toppertjes uitgekozen met het advies van kappers en klanten. Neem even de tijd om de verschillende producten te bekijken en kies er vervolgens de beste haarverf uit die past bij jouw haartype. Passeer ook even langs de koopjeshoek voor een eventuele aanbieding.

 

1. Syoss Color Oleo Intense 9-60 haarverf met professionele grijsdekking

 

Color Oleo van Syoss is een permanente kleuring die een professionele grijsdekking garandeert. De haarverf heeft een activerende olie booster die zorgt voor een maximale kleuring met een langdurige kleurintensiteit zodat je haren tot wel 6 weken mooi blijven. 

Daarnaast werkt het product zonder ammoniak en dankzij een unieke formule van olie die verwerkt zit in de crème, krijgt je haar een verzorgende boost. Bovendien worden de haren sterker en zien ze er veel gezonder uit. Ze worden voor 50% beter gevoed en ze hebben 90% meer glans na de behandeling met de Syoss haarverf die bovendien geschikt is voor lichtblond tot middenblond haar.

Het product moet worden aangebracht op droog en niet gewassen haar om het beste resultaat te bekomen. Na de inwerktijd  van 30 minuten dien je na het uitspoelen een Color Protect Complex op het haar aan te brengen en even in te masseren om de kleur te fixeren zodat hij zeker niet zal vervagen. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het product is zeer eenvoudig aan te brengen op de volledige hoofdkruin waarna je het kunt inmasseren en laat inwerken.

Professionele dekking: Syoss staat garant voor een professionele grijsdekking.

Niet schadelijk: deze haarverf werkt zonder ammoniak. De unieke olie-in-crème formule zorgt er bovendien voor dat de haren 50% meer gevoed zijn en 90% meer glans hebben.

Het prijskaartje: dit product valt momenteel in de laagste prijscategorie omdat het verkocht wordt met een fikse korting van 50%.

 

Nadelen:

Kleurkaart: enkele klanten melden dat de kleur niet overeenkomt met de verpakking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. L’Oréal Paris Excellence Age Perfect 7.31 permanente haarkleuring

 

De L’Oréal haarverf Excellence Age Perfect behoort tot de populairste kleuringen in onze top 6. L’Oréal wordt door velen beschouwd als het beste merk op gebied van haarverzorgingsproducten. Deze Age Perfect zorgt voor 100% grijsdekking en een natuurlijke kleur voor ouder wordend haar zodat je er alle dagen stralend uitziet.

Deze kleuring geeft je een rijke en levendige blonde haarkleur met een perfecte grijsdekking.  Daarnaast past de verf zich aan de mate van de vergrijzing aan. Bovendien voelen de haren sterk en zijdezacht aan en het heeft een mooie glans.

Met dit product zal de uitgroei vloeiend overlopen in de rest van het haar waardoor hij zo goed als niet zichtbaar is. Deze haarverf is zeer eenvoudig aan te brengen door gebruik te maken van de bijgeleverde borstel. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop. Ze raden dit product sterk aan.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze haarverf is heel eenvoudig te mengen en aan te brengen. 

Grijsdekking: Age Perfect is speciaal gemaakt zodat hij zich zal aanpassen aan elke mate van vergrijzing.

Kleuren: deze haarverf is te verkrijgen in de kleuren midden asblond en parelmoerblond.

Gebruiksgemak: dankzij een speciale formule zal de uitgroei zich vermengen met de rest van het haar zonder dat je hem apart moet behandelen.

 

Nadelen:

Inhoud: voor schouderlang haar wordt aangeraden om 2 verpakkingen te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Schwarzkopf Keratine Color 9.1 permanente kleuring met color care systeem

 

Deze Keratine Color Vital Beauty is een haarverf voor een donkerblond kleuring. Daarnaast is hij verkrijgbaar in 11 andere haarverf kleuren. De permanente  crèmekleuring is speciaal ontworpen voor ouder wordend haar dat moeilijk kleur opneemt. Bovendien staat Schwarzkopf garant voor een natuurlijke vermenging van gekleurd en grijs haar met 100% grijsdekking.

Dankzij het 3 stappen care color systeem wordt het haar versterkt en verzorgd. Je hebt trouwens 80% minder kans op haarbreuk en daarnaast krijgt je haar een voller gevoel. Het product is heel eenvoudig te vermengen en gemakkelijk aan te brengen. De kleuring wordt het best gebruikt op niet gewassen en droog haar omdat het beter de pigmenten zal opnemen.

Wanneer je het product lok per lok hebt aangebracht moet je alles goed inmasseren zodat iedere laag zich goed gaat vermengen. Na de aangegeven inwerktijd, dien je het haar grondig uit te spoelen en na te behandelen met de bijgeleverde conditioner. Hierdoor krijg je een goede kleurfixatie waardoor de kleur langer mooi blijft. In de reviews zien we dat het overgrote deel van de klanten, heel tevreden zijn over hun aankoop. Deze kleuring kreeg dan ook 4,6 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Uitgebreid kleurenpallet: deze haarverf is verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren.

Gebruiksvriendelijk: de aparte componenten zijn heel eenvoudig te vermengen in de bijgeleverde aanbrengflacon.

Grijsdekking: de kleuring van Schwarzkopf zorgt voor een perfecte grijsdekking van ouder wordend haar.

Het prijskaartje: dit product is in de aanbieding en kreeg een korting van 50%.

 

Nadelen:

Kleur: de kleur zou niet overeenkomen met de afbeelding op de kleurenkaart.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Surya Brasil Henna Haarverf Crème 70 ml 

 

Deze Surya Brasil Henna haarverf is een 100% natuurlijke haarverf die gemaakt is op basis van gecertificeerde henna uit India en daarnaast met kruiden en fruitextracten die afkomstig zijn uit het Braziliaanse regenwoud. Deze grijze haarverf is trouwens ook verkrijgbaar in 9 andere tinten die heel natuurlijk ogen.

De plantaardige kleuring is een uitwasbare haarverf die na gemiddeld 4 tot 6 weken geleidelijk zal verdwijnen. De haarverf heeft een crème basis die het haar een levendige en intense kleur geeft en waardoor het bovendien zijdezacht aanvoelt. Daarnaast heeft de kleuring ook een verzorgend effect op het haar en de hoofdhuid waardoor je haren heel gezond zullen aanvoelen.

Deze haarverf bevat geen enkele schadelijke stof en is vrij van ammoniak en kunstmatige kleur- en geurstoffen. Hierdoor kan de haarverf zonder problemen gebruikt worden op haar dat al dan niet reeds chemisch geverfd is. Dit product kreeg in de reviews een goede beoordeling. 

 

Voordelen:

Natuurlijk: deze haarverf is gemaakt met 100% natuurlijke producten zonder toevoeging van parabenen en kunstmatige kleur- en geurstoffen.

Verzorgend: dit product heeft een verzorgend effect op het haar en de hoofdhuid.

Inhoud: de inhoud van het flesje van 70 ml is ruim voldoende om schouderlang haar te kleuren.

Semi permanente kleuring: dit is een uitwasbare haarverf waarbij de kleur geleidelijk verdwijnt na 4 tot 6 weken.

 

Nadelen:

Geen grijsdekking: de haarverf zou niet sterk genoeg zijn om de grijze haren voldoende te bedekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kis KeraCream Color 100ml professionele permanente kleuring

 

De KeraCream Color van het merk Kis is een professionele permanente kleuring die wordt aangeboden in 72 verschillende kleurnuances. Door zijn exact en betrouwbaar kleurresultaat met 100% grijsdekking wordt dit kleurproduct dan ook vooral aangeraden voor gebruik in kapperszaken. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden waarom er nog geen reviews zijn geplaatst.

De Kis haarverf is verrijkt met het Keratin Infusion System, waartoe ook de merknaam zich leende. Deze haarverf met baanbrekende formule werd ontwikkeld in Amerika die de koploper is op het gebied van haarproducten en haarverzorging. De productie van de KIS-producten gebeurt met uiterste zorg in Italië en bovendien bevatten alle producten het Keratin Infusion System waarbij zelfs tijdens een chemische behandeling het haar van binnenuit wordt hersteld. 

Deze formule heeft een verzorgend effect op het haar door gebruik van keratine zodat het gezond en glanzend is na een haarkleuring. De kwaliteit van dit product garandeert een intensieve kleur die langer mooi blijft en het haar daarnaast ook nog versterkt.

 

Voordelen:

Uitgebreid kleurengamma: het product is verkrijgbaar in 72 verschillende kleurnuances in natuurtinten en modekleuren zodat iedereen zeker wel zijn gading zal vinden.

Verzorgend: het Keratin Infusion System met keratine heeft een verzorgend en beschermend effect.

Kwaliteit: dit is een professioneel product met een uitstekende kwaliteit die vooral geschikt is voor kapsalons.

Het prijskaartje: bij aankoop van meerdere producten krijg je deze haarverf aan een goedkope prijs.

 

Nadelen:

Thuisgebruik: we merken op dat dit product beter kan gebruikt worden door professionelen want het moet heel correct gemengd worden met andere producten die apart moeten bijgekocht worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. W7 Hair Camouflage Pen Take Cover Root voor uitgroei grijze haren

 

De Hair Camouflage Pen van W7 is een super handig hulpmiddeltje wanneer je niet direct tijd hebt om je haren te kleuren. Met deze camouflage pen kun je je grijs wordende haarwortels wat wegwerken zodat deze niet meer zo in het oog springen.

Daarnaast is deze camouflage pen ook geschikt wanneer je last hebt van dunner wordend haar waardoor je hier en daar kale plekken krijgt. Het product in poedervorm is heel gemakkelijk aan te brengen. Je strooit het poeder gewoon op je kruin bij de haarwortel waarna je de haren gewoon goed moet borstelen. Hiervoor kun je de bijgeleverde speciale borstel gebruiken om je haren vanaf de haarwortel tot de puntjes goed te borstelen. 

De camouflage pen kan dagelijks gebruikt worden en is beschikbaar in de kleuren zwart, donkerbruin, bruin, licht bruin en blond. Het product zal geleidelijk na 2 tot 5 wasbeurten, afhankelijk van je haartype en de kleur, uit het haar verdwijnen . Er zijn voor dit vrij nieuwe product nog geen reviews gegeven.

 

Voordelen:

Dagelijks gebruik: dit product is geschikt voor dagelijks gebruik.

Camouflage: de pen is het ideale hulpmiddeltje wanneer je nog even moet wachten tot de volgende kleuring.

Grijsdekking: dit product is speciaal om de grijze haren in je uitgroei te behandelen.

Uitwasbaar: Na 2 tot 5 wasbeurten is deze kleur zo goed als volledig verdwenen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: de camouflage pen blijkt nogal prijzig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haarverven Koopgids

 

Haarverf of haarkleuring is één van de best verkopende haarproducten in de warenhuizen en drogisterijen. Er is een heel groot aanbod van verschillende kleuren, merken en aanbrengmethodes. Je kunt bovendien ook kiezen tussen  verschillende soorten haarverf die al dan niet uitwasbaar zijn. We raden je aan om je goed te laten adviseren en volg zeker de aanbevelingen van de kappers op. Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden even te vergelijken alvorens de haarverf te kiezen die het beste bij jouw haartype past.

Wat is haarverf en waarvoor wordt het gebruikt

Haarverf is een samenstelling van een aantal producten waarmee je je haar een andere haarkleur kunt geven of je natuurlijke haarkleur kunt accentueren. Het wordt vaak ook gebruikt om het verouderingsproces van het haar te verbergen. Ons haar wordt, net zoals onze huid, door de jaren heen ouder en krijgt daardoor een andere structuur en uitzicht. Door gebruik te maken van specifieke soorten haarverf kunnen de grijze haren voor 100% bedekt worden waardoor je terug een jongere uitstraling en een levendige kleur krijgt.

Haarverf wordt soms bestempeld als schadelijk voor de gezondheid en de haarstructuur. Echter, tegenwoordig worden de haarverven zodanig ontwikkeld dat er maar heel weinig of geen chemische producten in worden verwerkt. Er zijn bovendien ook haarkleuringen op de markt die een volledige natuurlijke samenstelling hebben zonder toevoegingen van chemische kleur- of geurstoffen en parabenen. Meestal heeft haarverf ook een verzorgende werking waarbij het haar zal gevoed worden en veel sterker zal zijn dan voor de kleuring.

 

De verschillende soorten haarverf

We onderscheiden verschillende types van haarkleuring. De tijdelijke haarverf is meestal te verkrijgen in felle of speciale modekleuren. Deze soort kun je gewoon uitwassen en is leuk als je voor een speciale gelegenheid of een gek feestje eens een heel flashy kleur wilt proberen. Daarnaast heb je de semi permanente haarkleuring die waterstofperoxide bevat en pigmenten. Deze haarverf is minder agressief dan de permanente kleuring en geeft bovendien wel een kleurtje maar zal de structuur van het haar niet veranderen. De semi permanente haarverf wordt vaak gebruikt wanneer je nog niet zeker bent van de kleurkeuze. Meestal kun je gemiddeld 4 tot 5 weken genieten van deze kleuring.

Dan heb je de permanente haarverf die in het haar blijft en niet zal vervagen bij het wassen. Dit product bevat meestal waterstofperoxide en ammoniak waardoor je grote kleurveranderingen kunt aanbrengen omdat deze haarverf veel van de natuurlijke pigmentatie gaat elimineren. Als laatste is er de natuurlijke haarverf. Dit product is samengesteld uit pigmenten die 100% natuurlijk zijn en die worden verkregen uit kruiden, planten en oliën. Deze haarverf accentueert meer de natuurlijke haarkleur en doet het haar opleven. Deze haarverf is echter niet volledig dekkend.

 

De verschillende kleurtechnieken

Wanneer je beslist om je haren thuis zelf te kleuren, kun je gebruik maken van verschillende technieken waardoor je telkens een ander resultaat zult verkrijgen. Zo heb je de eenvoudigste methode en dat is de volledige haarkleuring. Hier begin je steeds bij de haarwortel om een latere uitgroei te vermijden. Daarna moet je lok per lok behandelen met dezelfde hoeveelheid product tot je volledige haar klaar is. Wanneer alles goed is aangebracht, dan kun je het product goed inmasseren waarna de inwerktijd start.

Bij de highlight techniek worden smalle lokjes van het haar geblondeerd. Hiervoor moet je fijne haarstrengen van het haar behandelen met het product door middel van een speciale verfkwast. Door gebruik te maken van aluminiumfolie kun je de geblondeerde haarstrengen scheiden van de rest van het haar terwijl het product inwerkt. Tenslotte heb je de Dip style waarbij je enkel de haarpunten gaat kleuren. Je kunt dit doen door deze te dompelen in de haarverf. Een kleuring met deze techniek laat je beter door een professionele haarstylist(e) doen.

Voor welke haarverf kies je best

Graag willen we je adviseren om een haarverf te kiezen van een bekend merk. De grote merken zijn vaak gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met haarverzorging waardoor je zeker weet dat ze productkennis hebben. Een haarverf die gemaakt is uit natuurlijke en plantaardige producten is natuurlijk beter dan een kleuring waar chemische producten in verwerkt zitten. Echter, het doel heiligt niet altijd de middelen. Wanneer je een haarverf nodig hebt om je grijze haren te bedekken, dan ben je er met een natuurlijke haarverf aan voor de moeite.

Voor 100% grijsdekking kijk je beter uit naar haarverf waarbij dit specifiek op de verpakking vermeld staat. Daarnaast kies je best een kleurtje dat goed samengaat met jouw huidskleur. Te grote contrasten kunnen je uiterlijk veranderen en je gezicht een andere uitstraling geven. Wanneer je voor de eerste keer een haarkleuring gebruikt is het beter om even na te gaan of je niet allergisch bent aan het product. Dit doe je door een klein beetje aan te brengen op de binnenkant van je arm en een 5-tal minuutjes te wachten. Wanneer je geen reactie krijgt, dan kun je het product veilig gebruiken.

 

Het prijskaartje

Bij de aankoop van haarverf neem je beter niet het goedkoopste product uit de schappen. De samenstelling van het product en de gebruikte ingrediënten gaan hier toch wel voor een groot stuk de prijs bepalen. Bij haarkleuring wordt vaak gebruikt gemaakt van chemische producten waardoor je beter iets meer betaalt aan een merk dat weet waar ze mee bezig zijn. De gemiddelde aankoopprijs ligt tussen 15 en 25 euro. Soms zijn er aanbiedingen te verkrijgen van bekende merken die hun producten aan een mindere prijs geven bij aankoop van meerdere stuks.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoelang duurt een allergische reactie op haarverf?

Een allergische reactie is vaak te wijten aan de PPD of Paraphenylenediamine in haarverf. Deze stof komt het vaakst voor in permanente kleuringen en donkere haarverven. De stof komt gemiddeld 2% voor in de verf waarvan slechts een klein gedeelte via de hoofdhuid in het lichaam terecht komt.

Indien je een allergische reactie hebt, dan zal deze stof binnen de 24 uur alweer worden afgebroken door het lichaam, waarna ook alle symptomen verdwijnen. De meeste mensen hebben echter nergens last van. Wanneer je niet zeker bent is het beter eerst een beetje verf aan te brengen op je pols of op de binnenkant van je elleboog om zekerheid te hebben.

 

Q2: Hoelang moet haarverf intrekken?

De inwerktijd voor haarverf is meestal afhankelijk van het merk en de kleur die je gebruikt. Het is beter om steeds de gebruiksaanwijzing die bij de verf zit nauwgezet te volgen. Daarin wordt uitgelegd hoe je de verf moet aanbrengen en wat de inwerktijd is voor de betreffende kleur. De gemiddelde inwerktijd is 35 minuten. Echter, wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld een zeer lichte asblonde kleur, dan is de inwerktijd gemiddeld 45 minuten.

Dit is dan meteen ook de maximale tijd dat de verf werkzaam is. Een langere inwerktijd aanhouden dan 45 minuten heeft dus geen enkel effect. Houd precies de aangegeven inwerktijd aan want de verf heeft een minimum tijd nodig om zijn werk te doen. Het is zelfs zo dat bij enkele kleuren de kleurtint pas in de laatste momenten van het verfproces tot stand komt. De inwerktijd gaat in wanneer je volledig klaar bent met het aanbrengen van de verf.

Q3: Welke haarverf dekt het beste de grijze haren?

Een permanente haarverf dekt het best haar dat voor een groot gedeelte vergrijsd is. Donkere kleuren zullen beter pakken dan lichte kleuren. Kleuren die je haar lichter maken dan je natuurlijke haarkleur of producten die je haar blonderen zijn minder geschikt. Bij de kapster lukt dit wel omdat die gebruik maken van professionele producten en technieken. Een natuurlijke haarverf op grijs haar is niet dekkend.

De natuurtinten zijn beter omdat deze meer kleurpigmenten bevatten. Hier spreken we dan over kleuren als bruin, lichtblond en zeer lichtblond. Dit zijn niet de kleuren waar woorden zoals goud, parel, honing en as in de naam voorkomen die op de verpakking hebben. Natuurtinten zijn te herkennen omdat ze meestal de letter N voor het kleurnummer hebben staan. Kijk ook steeds uit naar producten die specifiek 100% grijsdekking op de verpakking vermeld hebben staan.

 

Q4: Hoe krijg je de haarverf van je handen?

Het komt wel eens voor dat er wat haarverf op je huid terechtkomt. Dit kan gemakkelijk verwijderd worden met een dotje shampoo of wat conditioner op een wattenschijfje. Ook een klein beetje aceton of azijn op een wattenschijfje doet al wonderen. Ben je verstrooid en vergeet je je handschoenen aan te trekken dan is de slimme kappers truc om je handen in te smeren met sigarettenas net alsof het zeep is. Wrijf de as goed in op je vochtige handen alsof je een scrub zou gebruiken. Daarna je handen goed wassen en alle verf zou weg moeten zijn.

 

Q5: Welke haarverf is niet schadelijk voor je haren?

Natuurlijke haarverf waaraan geen schadelijke producten zoals ammoniak, resorcinol en andere agressieve kleurstoffen zijn toegevoegd is beter voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Deze haarverf is veel milder waardoor je haar veel minder zal uitdrogen en je een natuurlijker kleurresultaat verkrijgt. 

In haarverf zit waterstofperoxide die nodig is om het haar te kunnen kleuren. De hoeveelheden die in de haarkleuring gebruikt worden zijn zo klein dat ze geen enkel gevaar vormen voor de algemene gezondheid. Producten met een EU-label die voor lichaams- en haarverzorging gebruikt worden zijn gekeurd volgens de EU-richtlijnen en zijn veilig voor gebruik.

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste föhnborstels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij veel dames behoort modelleren van het kapsel tot het vaste ochtendritueel. Door te investeren in een goede föhnborstel zul je ‘s morgens heel wat tijd besparen en kun je bovendien met één enkel toestel verschillende stijlen creëren. We hebben 3 apparaten uitgekozen waarvan we de voor- en nadelen even op een rijtje zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Agermann 4-in-1 Föhnborstel die gekenmerkt wordt door de keramische coating én ionische technologie. Daartegenover staat de BaByliss Smooth Boost 668E borstel die dan weer in het oog springt vanwege zijn dual voltage en daardoor makkelijker kan worden meegenomen op reis.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste krulborstels (Reviews) van 2022

 

Veel vrouwen hebben de gewoonte aangenomen om ‘s ochtends hun haar netjes te stylen zodat ze goed voor de dag komen. Daarom is de aankoop van een föhnborstel een goede keuze. We hebben voor jou 6 topproducten uitgekozen die het ochtendritueel gemakkelijker zullen maken. We hebben ons hiervoor gebaseerd op de online reviews en het advies van kappers. Neem even de tijd om alles te bekijken en kies er vervolgens de beste krulborstel uit die het meest aan jouw wensen voldoet.

 

1. Agermann 4-in-1 Föhnborstel – Keramische Magic Brush – 1200W

 

Ben je het beu om ‘s morgens heel wat tijd te verliezen aan je kapsel? Dan is de Agermann 4-in-1 föhnborstel precies wat jij nodig hebt! Het veelzijdige apparaat combineert moeiteloos de kenmerken van een haarborstel, stijltang, krulborstel én föhn waardoor je ‘s ochtends een pak sneller klaar bent dan normaal. Bovendien is hij voorzien van 3 verschillende blaasstanden inclusief een geïntegreerde koudelucht stand waardoor hij geschikt is voor eender welk haartype en/ of haardikte.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want verder kan deze Agermann föhnborstel een ruim vermogen tot wel 1200 watt bereiken wat resulteert in een relatief korte opwarmtijd van amper 20 seconden. Afhankelijk van de gekozen warmtestand kan een temperatuurbereik gesitueerd worden van 50 tot maximaal 80ºC waardoor het haar niet alleen sneller droogt maar tegelijk ook sneller geföhnd wordt. Dit alles wordt aangevuld met een ionentechnologie zodoende statisch/ pluizig haar te voorkomen, flexibele nylon pins én borstels, een keramische coating en een ergonomische handgreep met 360º meedraaiend snoer. 

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: eenmaal aangesloten op het stroomnet, kan een ruim vermogen tot maximaal 1200 watt worden geleverd wat resulteert in een korte opwarmtijd van amper 20 seconden.

Gebruiksgemak: dankzij de verschillende warmtestanden inclusief bijbehorende koudelucht stand, is deze 4-in-1 föhnborstel geschikt voor eender welk haartype en dikte.

Ionische technologie: de ionische technologie zorgt ervoor dat pluizig, droog en/ of statisch haar kan worden voorkomen.

Comfort: het ergonomische handvat én het praktisch 360º meedraaiend snoer dragen alvast bij aan het uiteindelijke gebruikscomfort.

 

Nadelen:

Geen accessoires: bij aankoop van deze 4-in-1 föhnborstel worden jammer genoeg geen accessoires meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BaByliss Smooth Boost 668E, Föhnborstel Dual voltage

 

Tussen de goedkope föhnborstels zul je vast en zeker dit exemplaar van BaByliss kunnen spotten. BaByliss is een bekend merk én gevestigde waarde op het gebied van haarverzorgingsproducten en mocht dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Bovendien maakt de combinatie van de dual voltage en het compacte lichtgewicht design, van deze BaByliss krulborstel een bijzonder handzaam product om overal mee naartoe te nemen. 

De BaByliss 668E föhnborstel wordt overigens geleverd inclusief 2 borstelopzetstukken van 22 mm waarvan eentje met harde pinnen en een andere met zachte borstelharen. Welke je ook kiest is vooral afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur en smaak. Verder dragen het dunne ergonomische handvat en het meedraaiende snoer alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Wanneer je de borstel correct weet in te schakelen, kun je overigens gebruik maken van een ruim maximaal vermogen van 300 Watt alsook diverse temperatuurinstellingen en warmtestanden. Ondanks de vele voordelen en mogelijkheden vindt één koper dat het toch wel wat moeite en ervaring kost om er probleemloos mee te kunnen werken.

 

Voordelen:

Voeding: de föhnborstel is voorzien van een 1,8 meter lang meedraaiend snoer dat je in het stopcontact dient te pluggen rekening houdend met een maximaal voltage van 115 of 230 Volt.

Vermogen: bij een correcte inschakeling van het apparaat kan een ruim vermogen van 300 Watt worden geleverd, verdeeld over verschillende temperatuurinstellingen. 

Comfort: het dunne ergonomische handvat zorgt voor een unieke en comfortabele grip wat algemeen bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Borstelopzetstukken: de borstel wordt geleverd inclusief 2 opzetstukken van 22 mm waarbij 1 borstel gekenmerkt wordt door zachte borstelharen en de andere door harde pinnen. De compacte opzetstukken blijken vooral geschikt voor kort tot halflang haar.

 

Nadelen:

Geen coolshot: ben je van plan om deze föhnborstel aan te kopen, houd er dan wel rekening mee dat er geen sprake is van een zogenaamde coolshot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. UFOpro professionele 3in1 Föhnborstel – fohn – fohnborstel – föhnborstel

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij geen enkel probleem, dan loont het de moeite om ook deze UFOpro professionele 3-in-1 föhnborstel eens even onder de loep te nemen. Zo weet dit veelzijdige apparaat de kenmerken van een goed werkende krulborstel, stijlborstel én föhn moeiteloos met elkaar te combineren waardoor je ‘s morgens heel wat extra tijd kunt besparen.

Eenmaal aangesloten op het stroomnet, weet de UFOpro föhnborstel een ruim vermogen tot 1000 watt te bereiken verdeeld over meerdere warmtestanden inclusief een geïntegreerde koudelucht stand. Dit maakt de föhnborstel geschikt voor eender welk haartype en/ of dikte. Het geheel wordt overigens verder aangevuld met een ionische technologie, een keramische coating, een coolshot functie, een ruim temperatuurbereik gaande van 0 tot 120ºC, een 360º meedraaiend snoer en een toetsvergrendelingsfunctie. 

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de mogelijkheden, vindt één koper dat de blaaskracht toch wel wat beter had gekund. Bovendien zou de UFOpro professionele föhnborstel vrij groot zijn en daardoor minder handig in gebruik.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de veelzijdige föhnborstel wordt geleverd inclusief een harde borstel van 50 mm, een plastic borstel van 36 mm en een Engelstalige handleiding.

Materiaal: het apparaat is uitgerust met een keramische coating die bijdraagt aan een optimale én uniforme warmteverdeling.

Gebruiksvriendelijk: dit multifunctionele apparaat is niet alleen geschikt om het haar te drogen maar bewijst eveneens een dienst bij het creëren van volume én extra slag. 

 

Nadelen:

Te groot: met een formaat van 41 x 12 x 8 cm en een gewicht van 655 gram, is deze föhnborstel volgens sommige kopers best wel onhandig in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips ProCare Airstyler HP8656/00 multistyler

 

Met deze Philips ProCare föhnborstel kun je het kapsel gelijktijdig drogen en stylen. De krulborstel beschikt over een ionenconditioner waarbij de negatieve ionen de statische elektriciteit gaan wegnemen waardoor je glanzend en pluisvrij haar krijgt. De keramische laag op de borstels zal de temperatuur gelijkmatig verdelen en je haar beschermen tegen te grote hitte pieken.

De ProCare heeft een vermogen van 1000 Watt waardoor hij in een mum van tijd de juiste temperatuur bereikt. Bovendien kan het toestel ingesteld worden op 2 verschillende warmtestanden en 3 snelheden zodat je je haar kunt stylen zoals jij het graag hebt.

Bovendien wordt het apparaat geleverd met 5 verschillende opzetstukken waaronder een intrekbare borstelpen voor golven en krullen en een platte borstel voor een natuurlijke stijle look. Daarnaast heb je ook nog een volumizer, een thermoborstel en een spuitkop voor een gerichte luchtstroom. Dankzij dit apparaat hoef je echt geen enkele haarstijl uit de weg te gaan. De reviews zijn voor het overgrote deel allemaal zeer positief en de klanten zijn tevreden over hun aankoop.

 

Voordelen:

Functioneel: met dit toestel kun je tegelijk je haren drogen en stylen waardoor je heel wat tijd bespaart.

Antistatisch: dankzij de ionenconditioner is je haar pluisvrij en extra glad en glanzend.

Gebruiksvriendelijk: door de 5 verschillende opzetstukken kun je om het even welke haarstijl creëren.

Veilig: de keramische laag op de borstels en de Thermo Protect instelling beschermen je haar tegen oververhitting.

 

Nadelen:

Geluid: enkele klanten melden dat het toestel nogal veel lawaai maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Revlon RVDR5222E warmeluchtborstel met keramische coating

 

De Revlon krulborstel heeft een specifieke ovale vorm waardoor het haar mooi glad wordt terwijl er toch volume wordt gecreëerd bij de haarwortel. Deze krulborstel zou geschikt zijn voor elk haartype maar in de reviews wordt melding gemaakt dat fijn en dun haar snel beschadigd raakt door de hoge temperatuur. Daarnaast zien we dat andere klanten dan wel weer heel tevreden zijn over deze föhnborstel. 

De krulborstel heeft een vermogen van 800 Watt en hij heeft bovendien 3 verschillende warmtestanden en snelheden waardoor je hem kunt instellen zodat hij zeker bij jouw haartype past. De grote borstel heeft een diameter van 3 cm waardoor hij kan gebruikt worden voor het creëren van volume, het haar stijlen en om een lichte golving in het haar te brengen. Doordat deze borstel zo groot is, is hij niet geschikt om krullen in het haar te maken. 

Het apparaat heeft bovendien een extra lang meedraaiend netsnoer waardoor je op een comfortabele manier kunt werken. De keramische coating en de ionen technologie beschermen het haar tegen statische elektriciteit en oververhitting. Dankzij de coolshot functie kun je het kapsel fixeren zodat je haar langer in model blijft.

 

Voordelen:

Unieke borstelvorm: dankzij de speciale ovale vorm van de borstel kun je volume steken aan de haarwortel terwijl je de haren stijl brusht.

Tijdbesparend: doordat je tegelijk je haren kunt drogen terwijl je het stylt zul je heel wat tijd besparen.

Coolshot functie: door de coolshot functie kun je de coupe fixeren zodat het haar langer in model blijft.

Beschermend: door de keramische coating wordt het haar beschermd tegen oververhitting. Daarnaast zorgt de ionen technologie ervoor dat je haar mooi glanst en pluisvrij is.

 

Nadelen:

Haartypes: we merken in de reviews dat dit apparaat toch niet voor elk haartype geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. AEG Hot Air Styler HAS 5660 föhnborstel

 

De AEG Hot Air krulborstel behoort tot de laagste prijsklasse van onze lijst.  Het toestel heeft een vermogen van 600 Watt waardoor hij vrij snel de gewenste temperatuur heeft. Er zijn bovendien 2 temperatuurinstellingen en 2 snelheden zodat je het apparaat volledig volgens eigen wens kunt gebruiken op elk haartype.

De föhnborstel wordt geleverd met 2 verschillende ronde borstels met een diameter van 20 en 30 mm. De grootste borstel heeft bovendien intrekbare borstelharen waardoor dit apparaat ook ideaal is voor gebruik bij lang haar. Daarnaast heeft de kleinere borstel grove borstelharen waardoor deze krulborstel voor elk haartype geschikt is.

Door de oververhittingsbeveiliging zal het toestel zichzelf uitschakelen wanneer de temperatuur te hoog wordt en er risico is voor beschadiging van het haar. Wanneer de borstel weer de juiste warmte heeft kun je hem gewoon terug verder gebruiken. Dankzij de coolshot functie fixeer je het kapsel zodat je de ganse dag van een mooie coupe kunt genieten. Voor deze föhnborstel zijn nog geen reviews gegeven.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de ergonomische handgreep met soft-touch ligt deze föhnborstel comfortabel in de hand.

Instellingen: het apparaat kan ingesteld worden op 2 verschillende temperaturen en snelheden. Daarnaast zorgt de coolshot functie voor de fixatie van het kapsel.

Opzetstukken: de krulborstel wordt geleverd met 2 borstels die een diameter hebben van 20 en 30 mm.

Veiligheid: het toestel zal zichzelf uitschakelen wanneer het een te hoge temperatuur bereikt heeft.

 

Nadelen: 

Vermogen: we merken op dat de krulborstel een vermogen heeft van 600 Watt. Echter, dit lijkt ons onvoldoende om het haar gelijktijdig te kunnen stylen en drogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krulborstels Koopgids

 

Een net en verzorgd kapsel is één van de dingen waar veel dames belang aan hechten als ze de deur uit moeten. Door voor een föhnborstel te kiezen gaat dit vrij vlot. Welk toestel je kiest hangt natuurlijk af van je haarlengte en haartype. Er zijn verschillende soorten op de markt die allemaal ook extra functies hebben of beschikken over andere opzetstukken. Neem de tijd om alle mogelijkheden even te bekijken en te vergelijken en bepaal welk budget je er wilt aan uit geven. De aanbevelingen van de klanten in de reviews kunnen een goede wegwijzer zijn.

Het gebruik

Een föhn- of krulborstel is een handig apparaat om het haar te stylen of om snel van look te veranderen. Dames die krulletjes hebben en wel eens iets anders willen kunnen door middel van een föhnborstel hun haar volledig steil maken. Een krulborstel kan ook gebruikt worden om krullen in steil haar te maken of om een lichte golving te bekomen. Daarnaast kun je met het toestel ook gewoon je kapsel snel in model brengen en bijvoorbeeld bij een bob-kapsel de haarpuntjes naar binnen of naar buiten krullen.

Met een krulborstel of föhnborstel hoef je bovendien ook niet elke keer dat je een feestje hebt, naar een kapsalon te gaan. Met je eigen toestel creëer je thuis een feestelijke look en bespaar je heel wat tijd en geld. Een föhnborstel is bovendien vrij makkelijk hanteerbaar en je hebt weinig moeite om jezelf in een handomdraai een nieuw kapsel aan te meten.

 

De verschillende types 

Wanneer je een föhnborstel wilt aankopen, dan merk je meteen dat er verschillende types worden aangeboden. Zo zie je dat er föhnborstels zijn die een netsnoer hebben en daarnaast zijn er toestellen die draadloos kunnen worden gebruikt. Een elektrisch krulborstel heeft warmte af en zorgt voor mooie krullen. Bij een handmatige krulborstel daarentegen heb je de warmte nodig van een aparte föhn om tot enig resultaat te komen.

Wanneer een föhnborstel over voldoende vermogen beschikt kan hij niet alleen gebruikt worden om je haar in model te brengen maar kun je daarnaast ook je haren drogen. Sommige toestellen kunnen zelfs alles tegelijk waardoor je gewoon op hetzelfde moment je natte haar kunt drogen en stylen. 

 

Het haartype en het vermogen

Bij het kiezen van een föhnborstel is het belangrijk om even stil te staan bij welke haartype je hebt. Heb je krullend haar of heb je veel en dik haar, dan kies je beter voor een krachtig toestel dat voldoende vermogen heeft. Bij deze haartypes heb je een hogere warmtestand nodig om tot een goed resultaat te komen. Door gebruik te maken van een apparaat met een hoog vermogen kun je vrij vlot je haar in model brengen.

Personen die steil en dun haar hebben kunnen gebruik maken van een toestel met een mindere wattage. Föhnborstels die over een hoog vermogen beschikken hebben meestal ook meerdere warmte- en snelheidsstanden. Dit is belangrijk wanneer het toestel door meerdere gezinsleden met verschillende haartypes zal worden gebruikt. Ook de opwarmsnelheid van het toestel is afhankelijk van het vermogen.

 

De verschillende mogelijkheden

Sommige toestellen hebben extra mogelijkheden en functies. Er zijn toestellen waarbij de borstel een keramische coating heeft zodat de warmte gelijkmatig over het opzetstuk verdeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen hitte pieken. Daarnaast worden er ook toestellen aangeboden met ionentechnologie. Deze maakt gebruik van negatieve ionen waardoor het haar een mooie glans krijgt en bovendien pluisvrij en antistatisch is. 

Er zijn ook föhnborstels die beschikken over een automatische uitschakeling waardoor het toestel zichzelf in stand-by gaat zetten wanneer het enkele minuten niet gebruikt wordt. Een apparaat met hittebeveiliging controleert de ingestelde temperatuur. Wanneer die te hoog is, zal het apparaat zichzelf even uitschakelen tot het terug een veilige temperatuur heeft om verder te werken. Er zijn ook krulborstels die een roterende borstel hebben waardoor je makkelijk het haar kunt uitrollen.

De accessoires

De duurdere borstels worden meestal geleverd met meerdere opzetstukken zodat het apparaat voor verschillende looks of door andere gezinsleden kan worden gebruikt. Zo zijn er ronde borstels met verschillende diameters om te stylen of krullen te maken. Een platte borstel om het haar te stijlen of een opzetstuk om volume aan te brengen bij de haarwortels behoren ook tot de mogelijkheden. 

Sommige ronde borstels hebben intrekbare haartjes of tandjes zodat je haar niet komt vast te zitten en zodat de mooie krullen in het haar blijven. Een thermoborstel wordt gebruikt om golven in het haar te brengen en om te stijlen. Kortom met een toestel dat verschillende opzetstukken heeft, kun je alle kanten uit. Veelal wordt een föhnborstel geleverd in een handig reisetui zodat hij netjes kan opgeborgen worden.

 

Het prijskaartje

Je merkt het al, er zijn borstels op de markt met zo veel verschillende mogelijkheden dat het je niet zal verwonderen dat ook de prijzen nogal uiteenlopend zijn. Neem ook even de tijd om in de outlet-store of in de koopjeshoek te kijken naar eventuele aanbiedingen. Je vindt al een gewone krulborstel voor een gemiddelde prijs tussen 18 en 30 euro. Toestellen die een hoger vermogen hebben en/of meerdere opzetstukken hebben zijn te verkrijgen tussen 35 en 60 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is het verschil tussen een krulborstel en een krultang?

Het grote verschil tussen een krulborstel en een krultang is eigenlijk de werking. Een krulborstel brengt volume en krullen aan in het haar door middel van warme lucht. Daardoor kan een krulborstel ook gewoon op nat haar gebruikt worden. Met een borstel zul je geen kleine krullen kunnen maken en bekom je een ander effect dan met een krultang. Hij dient eigenlijk meer om volume en golven in je haar te brengen of om de haarpunten naar binnen of naar buiten te krullen. Kortom een krulborstel is geschikt om je haren te stylen te drogen.

Een krultang daarentegen kan enkel worden gebruikt om je haar te krullen. Grote krullen, kleine krullen en natuurlijk ogende golvingen zijn met een krultang eenvoudig in je haar te brengen door middel van de verhitting van de buis. De tang wordt op een snelle manier opgewarmd door een keramisch verwarmingselement.

Q2: Wat doet een krulborstel?

Een krulborstel is een combinatie van een borstel en een föhn. Een krulborstel werkt door de warme lucht van de föhn en wordt voornamelijk gebruikt om het kapsel in model te brengen terwijl je de haren aan het drogen bent. Er zijn gewone krulborstels op de markt waarbij je zelf je lokken door je haar moet draaien. Daarnaast kun je ook een automatische krulborstel vinden die het haar zelf rond de borstel zal draaien door middel van een roterende kop.

 

Q3: Welke maat föhnborstel?

Meestal worden de föhnborstels geleverd met verschillende opzetstukken. Zo kun je ronde borstels vinden met een diameter die varieert tussen 12 en 70 mm. De borstels met een kleine diameter worden het best gebruikt door mensen met kort haar. Bij gebruik op lang haar kun je met een smalle borstel knopen krijgen en kan hij in je lange haar vast komen te zitten.

In sommige gevallen kan dit alleen maar opgelost worden door het haar eraf te knippen. Borstels met een grote diameter zijn bedoeld om te gebruiken op halflang tot lang haar om volume en golvingen in het haar te brengen. Deze modellen worden ook vooral gebruikt bij een boblijn om de haarpunten mooi naar binnen te krullen en het kapsel te stylen.

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste haarmaskers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je last hebt van droog en futloos haar, dan kun je je toevlucht zoeken tot een goed haarmasker. Dit product zorgt ervoor dat je haardos op een korte tijdspanne terug een levendige en gezonde uitstraling heeft. De keuze aan producten is eindeloos en daarom hebben we er voor jou 3 uitgezocht om eens te vergelijken. Zo blijkt het L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil haarmasker op basis te zijn van fijne kokosolie waardoor het haar wordt gevoed zonder het te verzwaren. Je kunt ook kiezen voor Shea Moisture Raw Shea Butter Deep Treatment Mask voor droog, broos en beschadigd haar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste haarmaskers (Reviews) van 2022

 

Wanneer je je haar vaak kleurt of bewerkt met een haardroger of stijltang wordt het advies gegeven om je haardos regelmatig met een flinke oppepper te verwennen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor het beste haarmasker voor droog en beschadigd haar zal je haardos terug een gezonde en levendige uitstraling krijgen. We hebben voor jou 7 topproducten uitgezocht om de keuze wat gemakkelijker te maken. Neem je tijd om alles eens te bekijken alvorens het beste haarmasker uit te kiezen.

 

1. L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Haarmasker

 

Het L’Oréal haarmasker is ontwikkeld voor normaal tot droog haar om het intens te voeden zonder dat het haar zwaarder zal aanvoelen. Daarnaast heeft het product de eigenschap om de haren super zacht en levendig te maken met een heel mooie glans.

Het haarmasker met kokosolie heeft bovendien een heerlijke subtiele geur. De smeltende textuur van de crème zorgt ervoor dat je het masker gemakkelijk op de haren kunt aanbrengen zodat het snel wordt opgenomen. Het product kan trouwens op 3 manieren worden gebruikt. Op droog haar, net voor je het gaat wassen, laat je het intrekken zolang het nodig is. Je kunt het 5 minuten laten intrekken maar ook een ganse nacht.

Je kunt het ook na de wasbeurt gebruiken op nat haar om het na 5 minuten uit te spoelen. Daarnaast kun je het ook gewoon na het douchen aanbrengen op nat of droog haar en het niet uitspoelen. Dit product is dermatologisch getest en het is bovendien hypoallergeen. Het haarmasker zit trouwens verpakt in een pot met een inhoud van 300 ml en hij heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen een stuk toegankelijker is. In de reviews zien we dat dit masker een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Haartype: het haarmasker van L’Oréal is geschikt om te gebruiken op droog tot normaal haar en kan voor elke haarkleur worden aangewend.

Gebruiksvriendelijk: het product kan op 3 manieren worden gebruikt om een optimaal resultaat te bekomen.

Dermatologisch getest: het product is uitgebreid getest waaruit blijkt dat het hypoallergeen is en dus door mensen met een gevoelige huid kan worden gebruikt.

De prijs: het haarmasker wordt verkocht in een pot van 300 ml en heeft de goedkoopste prijs in onze lijst waardoor hij ook door mensen met een kleiner budget kan worden aangekocht.

 

Nadelen:

De geur: één klant vindt de geur nogal indringend. Dit heeft natuurlijk met persoonlijke smaak te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Shea Moisture Raw Shea Butter Deep Treatment Mask 355 ml

 

Het Deep Treatment masker met rauwe shea butter van Shea Moisture zorgt voor een intense verzorging van broos, droog en beschadigd haar. Het product is overigens vrij van parabenen en sulfaten waardoor het toch op een vrij duurzame manier tot stand kwam. Bovendien is het niet op dieren getest.

De herstellende werking is afkomstig van de actieve ingrediënten waaronder zeekelp, arganolie en shea butter. De arganolie zorgt ervoor dat het haar terug zijn elasticiteit vindt en glans heeft. De shea butter gaat het haar herstellen waardoor het terug een gezonde uitstraling krijgt. Daarnaast is er de zeekelp die het haar reinigt  en van alle onzuiverheden ontdoet zodat de andere ingrediënten diep in het haar kunnen doordringen.

Het product kan trouwens worden aangebracht op droog haar waarop je het 10 à 20 minuten laat inwerken waarna je het  grondig moet uitspoelen. Bovendien wordt de crème verpakt in een pot met een inhoud van 400 ml. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de werking van dit haarmasker.

 

Voordelen:

Haartype: het product van Shea Moisture is speciaal ontwikkeld om op broos, droog en beschadigd haar te gebruiken.

Gebruiksgemak: het haarmasker kan worden aangebracht op droog haar om het vervolgens 10 à 20 minuten goed te laten inwerken waarna je het grondig met water uitspoelt.

Natuurlijke ingrediënten: het Deep Treatment masker heeft een samenstelling van onder ander zeekelp, arganolie en shea butter.

Verpakking: het product wordt verkocht per pot van 400 ml waardoor je voorzien bent voor enkele behandelingen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: de producten van Shea Moisture blijken nogal prijzig te zijn waardoor ze toch iets minder toegankelijk zijn voor mensen met een klein budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Keune Care Vital Nutrition Mask 200 ml

 

Keune wordt door veel professionelen geroemd als het beste merk voor haarproducten. Het merk is dan ook de grootste Nederlandse producent die reeds in 80 landen professionele haarproducten levert aan haarsalons en haarstylisten. Het Keune haarmasker is trouwens het populairste product in de lijst en het is geschikt voor elk haartype dat wat extra liefde nodig heeft.

Het haarmasker dat werkt met essentiële mineralen zorgt ervoor dat droog, poreus en beschadigd haar op een optimale manier wordt gevoed en hersteld. De speciale Nutri-technology zorgt voor een beschermlaag zodat het haar bestand is tegen uitdroging en uv-stralen. Deze technologie bezorgt je bovendien ook een mooie glans. De micro proteïnen zullen het haar voeden en hydrateren en deze zullen trouwens ook de vochtbalans in het haar herstellen.

Daarnaast is er de Vital Nutrition dat het haar zal versterken en verzorgen waardoor het  ook zijn elasticiteit zal terugvinden. Het product wordt gebruikt op gewassen en handdoekdroog haar waarin het 5 à 10 minuten moet intrekken. Voor een optimaal resultaat wikkel je best een warme handdoek over je haar. Na de inwerktijd moet de haardos goed worden uitgespoeld. In de reviews zien we dat het product het maximale aantal sterren kreeg.

 

Voordelen:

Haartype: het product van Keune is geschikt voor elk haartype dat wat zorg en aandacht nodig heeft.

Samenstelling: door de natuurlijke essentiële mineralen wordt het haar gevoed en hersteld. De verschillende innovatieve technologieën zorgen voor een optimale werking van het product.

Gebruik: het haarmasker moet op gewassen handdoekdroog haar worden gebruikt. Na een inwerktijd van 5 à 10 minuten moet het product  grondig worden uitgespoeld.

Kwaliteit: de producten van Keune worden voor professionele doeleinden gebruikt en zijn van topkwaliteit.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: het gebruik van essentiële mineralen en de innovatieve technologieën weerspiegelen zich in de duurdere prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Garnier Loving Blends Milk Mask amandel haarmasker

 

Het Garnier haarmasker is een aanbieding waardoor je een betere prijs krijgt op deze multiverpakking. Het product zit in knijpflessen van 2 x 250 ml waarmee je gemakkelijk de hoeveelheid kunt doseren. Bovendien is het haarmasker samengesteld uit ingrediënten die voor 98% van natuurlijke oorsprong zijn.

De Loving blends haarmaskers van Garnier zorgen ervoor dat het haar extra verzorging krijgt zonder het te verzwaren waardoor je haardos licht en luchtig blijft. Dit masker bevat biologische amandelmelk die uit Spanje afkomstig is en werd tevens ook verrijkt met natuurlijk agavesap uit Mexico. Hierdoor worden je haren gehydrateerd en gerevitaliseerd  om het beste resultaat te bekomen.

Bovendien werkt  het masker het best op gewassen haar dat reeds met een conditioner is behandeld. Vervolgens ga je het masker aanbrengen van de wortel tot de punten om het enige tijd te laten inwerken. Tenslotte moet het product goed uit de haren worden gespoeld om de crème volledig te verwijderen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Voordeelprijs: door de multiverpakking van 2 x 250 ml koop je het product aan een voordelige prijs waardoor het voor iedereen meer bereikbaar is.

Natuurlijke samenstelling: dankzij de biologische samenstelling van natuurlijke amandelmelk en agavesap krijg je een optimale werking.

Haartype: dit product is geschikt voor licht droog tot normaal haar. Daarnaast zijn er nog 2 andere variaties op de markt voor beschadigd en breekbaar haar en voor onhandelbaar en pluizig haar.

Gebruiksvriendelijk: het product kan het best worden aangebracht op gewassen haar dat reeds een behandeling kreeg met conditioner. Na de inwerktijd moet het haar goed worden uitgespoeld.

 

Nadelen: 

Consistentie: enkele klanten merken op dat de substantie nogal melkachtig is waardoor het gemakkelijk tussen je vingers glipt wanneer je het product in je hand giet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Keratine haarmasker keratine behandeling herstelt beschadigd haar en beschermt de kleur 

 

Het product van HairCare is een keratine haarmasker dat door gebruik van een gepatenteerde technologie een intensieve behandeling biedt aan droog en beschadigd haar. Een keratine behandeling zal het eiwit (keratine) dat zich van nature in het haar bevindt, laten herstellen waardoor je haardos terug glans krijgt en levendig wordt.

Het vernieuwende haarmasker zal het haar voeden en herstellen zodat het meer weerstand krijgt en beter is beschermd tegen beschadiging tijdens het föhnen, stylen en bij chemische behandelingen. Het masker zal er bovendien voor zorgen dat je coupe langer zijn styling zal behouden. Doordat het product verrijkt is met natuurlijke producten waaronder keratine, arganolie, shea butter en dergelijke meer zal het haar zich snel herstellen waarna het soepel, zacht en gezonder is.

Daarnaast is je haardos gemakkelijk te kammen en kun je het goed stylen. Dit product, dat bovendien ook dermatologisch is getest, zal ervoor zorgen dat je haarkleur langer goed blijft. Het wordt trouwens verkocht in een mooie pot met een inhoud van 400 ml. In de reviews merken we dat de klanten over het algemeen tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruik: het product is gemakkelijk aan te brengen op gewassen haar waarna het na een inwerktijd moet worden uitgespoeld.

Werking: het masker biedt een keratine behandeling die de natuurlijke eiwitten in het haar zal herstellen waardoor je terug een mooie glans krijgt.

Bescherming: het haarmasker werkt ook beschermend zodat je haar niet beschadigd raakt tijdens, het föhnen, stylen en bij chemische behandelingen. Bovendien zul je ook langer van je haarkleuring kunnen genieten.

 

Nadelen: 

De prijs: een klant is behoorlijk boos omdat hij/zij het product heeft gevonden in een discounter waar de prijs een stuk lager ligt. Dit kan goed zijn omdat dit waarschijnlijk een lot is met een beperkte houdbaarheidsdatum.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Herbolive Avocado haarmasker voor gekleurd & beschadigd haar 100% biologisch

 

Het avocado haarmasker van Herbolive is een aanbieding en valt in de laagste prijsklasse van onze lijst met topproducten. Hij kreeg daarnaast ook nog eens een uitstekende beoordeling in de reviews. Bovendien is het haarmasker samengesteld met biologisch geteelde ingrediënten zoals avocado, aloë vera en olijfolie.

De avocado-olie zal het haar voeden waardoor beschadigd en gekleurd haar meteen een boost krijgt. Je kleur zal bovendien langer mooi en levendig blijven. De aloë vera zorgt voor een bescherming en voeding van de hoofdhuid zodat ook de haarwortels in een optimale conditie verkeren.

Je kunt het masker 2 maal per week gebruiken op gewassen haar. Na een inwerktijd moet je de haren goed naspoelen zodat al het product uit het haar is verdwenen. Wanneer je last hebt van erg beschadigd haar, dan kun je de behandeling om de andere dag herhalen. Het vegan haarmasker wordt trouwens geleverd in een pot met 250 ml inhoud.

 

Voordelen:

Bescherming: het haarmasker biedt bescherming aan je hoofdhuid waardoor deze in optimale conditie is zodat het haar van aan de haarwortel tot de puntjes is verzorgd.

Kleur: dit product is speciaal ontwikkeld om gekleurd haar langer mooi te houden en om de verschillende kleurtonen ook beter te accentueren.

Ingrediënten: het masker bestaat uit 96% biologisch geteelde ingrediënten en het is volledig vegan. Het product  is trouwens ook dierproefvrij.

Dermatologisch getest: deze crème bevat geen parabenen, minerale oliën en genetisch gemodificeerde plantenextracten. Het masker is dan ook geschikt voor gebruik op een gevoelige huid.

 

Nadelen:

Verpakking: wanneer je meerdere keren per week de behandeling wilt herhalen lijkt de inhoud van 250 ml toch wel wat weinig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Olive-elia haarmasker met olijfolie natuurlijke haarmasker

 

Het haarmasker van Olive-elia is gemaakt met 97% natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat problemen zoals een doffe kleur, gespleten haarpunten en statisch haar worden opgelost.  Het masker is bovendien vrij van minerale oliën, propyleenglycol en parabenen.

Het haarmasker voor droog haar zal je hoofdhuid een oppepper geven door de hoge concentratie van panthenol en niacinamide. Hierdoor wordt je haardos van aan de wortels tot de puntjes verzorgd. Daarnaast is er ook olijfolie voor de glans en laurierolie voor herstelling en het verzachten van het haar aan toegevoegd. De honing zorgt voor de antibacteriële werking en hydratatie van de hoofdhuid. Er zijn nog tal van andere ingrediënten aan toegevoegd die allemaal een positieve werking hebben op de haarstructuur en de hoofdhuid.

Het product is trouwens heel gemakkelijk aan te brengen. Je gebruikt het masker op gewassen haar waar je hem goed gaat inmasseren. Vervolgens laat je de crème 3 tot 5 minuten inwerken om hem daarna grondig uit te spoelen. Daarnaast wordt het product aangeboden in een pot van 200 ml. Er zijn voor dit haarmasker nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruik: het haarmasker met olijfolie is heel eenvoudig in gebruik door het in te masseren op gewassen haar waarna je het 3 tot 5 min laat inwerken. Vervolgens moet je het gewoon grondig uitspoelen.

Natuurlijke samenstelling: het product bestaat voor 97% uit natuurlijke bestanddelen die allemaal een gunstig effect hebben op de haarstructuur en je hoofdhuid.

Haartype: door de verschillende voedende, herstellende en hydraterende ingrediënten is dit haarmasker specifiek bedoeld voor droog haar.

Verpakking: het product is verpakt in een handige een pot met 200 ml inhoud waardoor je het masker gemakkelijk kunt doseren.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: het haarmasker van Olivia-elia is nogal prijzig waardoor het minder toegankelijk is voor wie minder te besteden heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haarmaskers Koopgids

 

Het gebruik van een haarmasker is een goede aanbeveling om je haren een optimale verzorging te bieden of wanneer het net een behandeling heeft gekregen met chemische producten. Een haarmasker zorgt ervoor dat je haardos terug straalt. Maar wat is een haarmasker nu juist en welke verschillende soorten zijn er op de markt. We raden je aan om alles eerst goed te bekijken en te vergelijken alvorens een keuze te maken. Neem ook even een kijkje in de koopjeshoek voor diverse aanbiedingen van volledige pakketten inclusief shampoo en conditioner.

Wat is een haarmasker en waarvoor wordt het gebruikt

Een haarmasker is een verzorgingsproduct dat je op regelmatige basis kunt gebruiken. Het masker zal ervoor zorgen dat het haar voldoende voeding krijgt en goed wordt gehydrateerd. In tegenstelling tot een conditioner dringt een haarmasker tot diep in de haarstructuur door zodat het ook van binnenuit wordt hersteld. Wanneer je haar wat dof, droog, pluizig en/of futloos is, dan kan het wel wat liefde en aandacht gebruiken. Een haarmasker zal je haren oppeppen zodat ze er terug stralend en gezond uitziet. Naast de herstelling van de haarstructuur en de voedende werking heeft een haarmasker ook een beschermende eigenschap.

Onze haardos wordt constant blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals het weer of luchtverontreinigingen. Ook door de verontreiniging vanuit ons eigen lichaam krijgt je haar het soms zwaar te verduren. Door regelmatig gebruik te maken van een haarmasker wordt het hiertegen beschermd en krijgt je haar een stevige boost. Sommige mensen gebruiken het 1 à 2 maal per week, andere personen die zwaar beschadigd haar hebben kunnen gebaat zijn wanneer ze het om de andere dag aanbrengen tot het haar volledig is hersteld. 

 

Wat zijn de actieve bestanddelen

Het geheim van een goed werkend haarmasker zit hem in de combinatie van ingrediënten die samen zorgen voor een integrale werking. Een haarmasker is een samenstelling van hydraterende bestanddelen gecombineerd met plantaardige ingrediënten die het haar versterken. Het water en de stollingsmiddelen zorgen voor een consistentie die het product gemakkelijk laat aanbrengen. De belangrijkste componenten in een haarmasker zijn echter de vochtinbrengers waaronder oliën, boters en vetten die het haar op een intensieve manier gaan hydrateren.

Enkele van de meest effectieve ingrediënten zijn arganolie die zorgt voor glans en zachtheid, honing die het haar herstelt en bescherming biedt en groene thee die het haar voedt en verrijkt. Daarnaast is er kokosolie die een zeer krachtige hydraterende werking heeft en kokoswater dat zorgt voor de nutritionele eigenschappen. Shea boter is een vochtinbrengend ingrediënt dat een bron is van gezonde vetzuren en avocado-olie is een vochtinbrengend component dat over essentiële vitaminen en mineralen beschikt. Zo zijn er nog een hele lijst met ingrediënten die elk hun specifieke kwaliteiten hebben.

 

Welke soorten haarmasker zijn er en hun consistentie

Net zoals bij shampoos en conditioners zijn er ook voor elk haartype verschillende haarmaskers op de markt. Elk masker zal over bepaalde kwaliteiten beschikken om een haartype aan te pakken of een haarprobleem op te lossen. Er zijn speciale maskers die het haar glad maken of die juist de krullen in het haar zullen versterken. Andere producten zijn bedoeld als kleurbeschermers voor gekleurd haar. Deze gaan trouwens ook het haar oplichten waardoor de kleuraccenten beter uitkomen. Er zijn haarmaskers die specifiek droog en beschadigd haar gaan behandelen of dun en breekbaar haar.

Dik haar, krullend haar, vet haar en steil haar, voor elk haartype is er wel een haarmasker te vinden. Ook zul je merken dat een haarmasker kan verschillen van vorm of consistentie. Zo is het meest voorkomende haarmasker een product in crèmevorm dat meestal hydraterend werkt. Een exfoliërend masker behandelt de hoofdhuid  tegen opgehoopt vuil en overtollige talg. Sommige maskers zijn geïmpregneerd in een douchekapje en je kunt er ook vinden in poedervorm. De nieuwste maskers hebben trouwens een warmte effect waardoor de effectieve bestanddelen nog beter in het haar dringen.

Hoe breng je een haarmasker aan

Een haarmasker aanbrengen is eigenlijk vrij eenvoudig. Je kunt het best een masker gebruiken op pas gewassen haar dat handdoekdroog is. Je smeert het masker uit op het haar over de ganse lengte tot aan de punten. Je kunt het product het best even inmasseren zodat het goed over het haar wordt verdeeld.

Vervolgens wikkel je een warme handdoek rond je hoofd voor de periode van de inwerktijd. De meeste maskers hebben genoeg aan 5 tot 15 minuten maar je kunt het masker ook een ganse nacht laten inwerken. Tenslotte moeten de haren goed worden gespoeld met water tot alle restjes zijn verdwenen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een haarmasker en hoe lang moet het inwerken?

Een haarmasker moet je in eerste instantie gebruiken wanneer jij vindt dat je haar een diepe boost nodig heeft. Normaal is 1 maal per week voldoende. Wanneer je haar erg beschadigd is of als je last hebt van zeer droog en pluizig haar kun je de behandeling ook om de andere dag uitvoeren. Je brengt het aan op gewassen en handdoekdroog haar waar je het goed gaat inmasseren.

Verdeel het product goed over de volledige lengte van je haar tot aan de puntjes. Vervolgens kun je voor het beste resultaat je haar in een warme licht vochtige handdoek wikkelen om het een tijdje te laten inwerken. Dit kan 5 tot 10 min zijn en je kunt het ook een volledige nacht laten inwerken. Tenslotte moeten de haren grondig worden gespoeld zodat al het product verdwenen is.

Q2: Wat is een goed haarmasker voor droog haar?

Voor droog en pluizig haar heb je een haarmasker nodig dat de haren gaat voeden en hydrateren. Je kunt beter voor een masker kiezen dat samengesteld is met natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, avocado-olie, arganolie, shea butter en olijfolie. Het product moet diep in het haar kunnen dringen om het goed te kunnen herstellen. Daarom is het belangrijk om een haarmasker te gebruiken op gewassen haar. Panthenol en provitamine B5 zorgen voor een indringende voeding en de herstelling van de vochtbalans in het haar.

 

Q3: Hoe maak je een haarmasker?

Om een natuurlijk en effectief haarmasker te maken kun je verschillende ingrediënten gebruiken. Je kunt op het internet wel honderden recepten vinden die allemaal hun specifieke werking hebben voor elk haarprobleem. Zo is er het simpele recept om droog haar te hydrateren en te voeden met slechts 2 ingrediënten.

Je laat kokosolie op kamertemperatuur komen zodat je hem goed kunt mengen. Hier voeg je een hoeveelheid honing aan toe en je hebt het perfecte haarmasker om droog haar te behandelen. Andere veel gebruikte ingrediënten zijn avocado, banaan, een rauw ei, olijfolie en nog veel andere producten die je meestal wel in huis hebt.

 

Q4: Wat is een haarmasker?

Een haarmasker is bedoeld om je haar een diepe verzorging te geven. Het zal er vooral voor zorgen dat het haar wordt beschermd en gehydrateerd. Een haarmasker werkt in tegenstelling tot een conditioner tot diep in de haarstructuur waardoor het haar een complete verzorging krijgt. Een haarmasker heeft ook de eigenschap dat het lang blijft nawerken wat uiteindelijk de gezondheid van je haardos ten goede komt.

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste haarborstels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om je haardos optimaal te verzorgen kun je best ‘s morgens beginnen met een flinke borstelbeurt. Tijdens de nacht hebben je haren immers flink wat te verduren gekregen door de wrijving met de stof van je kussensloop. Een degelijke haarborstel is dan ook een absolute aanrader om je ochtendritueel mee te beginnen. We hebben voor jou 3 haarborstels uitgezocht om eens met elkaar te vergelijken. Zo merk je dat de NL Future Haarborstel een limited edition is die in een mooie geschenkverpakking wordt geleverd. Daarnaast staat de Balmain Borstel met synthetische haren die speciaal voor haar met extensions ontwikkeld is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste haarborstels (Reviews) van 2022

 

Wanneer je ‘s morgens uit bed stapt lijken je haren soms op een vogelnestje. Om er netjes uit te zien gebruiken de meeste mensen een borstel om hun haar te ontwarren en in model te brengen. Ben je op zoek naar een haarborstel met zwijnenhaar of gaat je voorkeur uit naar een roterende haarborstel die je haar ook stylt? We hebben voor jou 6 toppers uitgezocht om je te helpen bij je keuze. Vraag zeker ook om  advies aan je kapper om de beste haarborstel uit te kiezen die het meest geschikt is voor jouw haartype.

 

1. NL Future Haarborstel limited edition massage spa brush 

 

Deze haarborstel met varkenshaar van NL Future is de populairste borstel om cadeau te doen. De borstel is een limited edition in een mooie geschenkverpakking waarmee je elke vrouw gelukkig maakt. Hij is trouwens te verkrijgen in 4 prachtige kleuren namelijk rosé goud, goud, zilver en zwart.

De haarborstel zorgt ervoor dat het haar gemakkelijk kan worden ontward en verwijdert klitten zonder dat je het haar beschadigd. Daarnaast krijgt je haardos een zijdezachte glans waardoor het er stralend en gezond uitziet.

Bovendien wordt  de hoofdhuid met deze zachte haarborstel op een fijne manier gemasseerd. Door je haren regelmatig te borstelen zal het meer natuurlijk volume krijgen en zul je minder snel last hebben van beschadiging. We merken in de reviews dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze haarborstel.

 

Voordelen:

Materiaal: deze haarborstel heeft fijne varkensharen waardoor je minder last zult hebben van statische energie op je haar.

Gebruiksgemak: door het lichte gewicht en de handige greep ligt hij heel goed in de hand zodat je gemakkelijk lang haar kunt borstelen. 

Haartype: deze haarborstel is speciaal ontwikkeld om te gebruiken voor lang haar waarin extensions verwerkt zitten.

Extra: de limited edition haarborstel wordt geleverd in een mooie cadeauverpakking waarin je hem gemakkelijk kunt bewaren.

 

Nadelen:

Harde pinnen: enkele klanten merken op dat de overstap van een synthetische borstel naar eentje met varkenshaar toch wel even wennen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Balmain Borstel voor haar met hairextensions met synthetische haren

 

De Balmain haarborstel is speciaal ontwikkeld voor dames die extensions hebben. Hij zorgt ervoor dat zowel het eigen haar als de extensions tijdens het borstelen niet worden beschadigd of gaan klitten.

Bovendien krijgen de haren een mooie glans en voelen ze zacht aan. Door je haardos regelmatig te borstelen blijft het in een goede conditie en ziet het er gezond uit. Deze witte haarborstel heeft het mooie logo van Balmain op de handige greep.

Daarnaast is hij gemaakt uit hardhout en heeft hij synthetische haren om je extensions in topconditie te houden. Hij heeft een licht gewicht van slechts 100 g waardoor hij bijzonder gemakkelijk te hanteren is. Dit mooie exemplaar kreeg in de reviews een zeer goede beoordeling met 4,7 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze haarborstel is door zijn lichte gewicht van 100 g heel gemakkelijk te gebruiken.

Design: de witte hardhouten borstel heeft het knappe logo dat je ook kunt terugvinden op de couture kleding van het merk Balmain.

Haartype: hij is speciaal ontwikkeld om te gebruiken voor haar waarin hairextensions verwerkt zijn. 

Borstelharen: de synthetische borstelharen zijn ideaal om je natuurlijk haar en de extensions op de beste manier te ontwarren en een zijdezachte uitstraling te geven.

 

Nadelen: 

De prijs: we zien dat enkele klanten deze haarborstel nogal prijzig vinden waardoor hij minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bristle & Nylon Brush  haarborstel anti klit varkenshaar 

 

Royaume de la Beauté wordt vaak beschouwd als het beste merk voor haar- en beautyproducten die worden gemaakt met voortreffelijke kwaliteitsmaterialen. Het Amsterdamse merk schenkt trouwens een deel van elke aankoop aan de Nederlandse Stichting Haarwensen. Zij maken gratis haarstukjes van echt haar voor kinderen onder de 18 jaar die om diverse redenen hun haar zijn verloren.

Deze zwarte borstel is gemaakt uit nylon en is voorzien van natuurlijk varkenshaar om op een zachte manier haarklitten te verwijderen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de haardos zijdezacht wordt en een mooie glans krijgt. 

Bovendien stimuleert en masseert deze borstel de hoofdhuid waardoor de bloedstroom naar de haarwortels wordt verhoogd en het haar er gezond uitziet en een natuurlijk volume heeft. In de reviews zien we dat de haarborstel die trouwens in de goedkope categorie valt,  een heel goede beoordeling kreeg voor de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Materiaal: de haarborstel van Royaume de la Beauté is vervaardigd uit nylon en heeft zacht natuurlijke varkenshaar.

Gebruik: hij is ideaal om op een pijnloze manier je haar te ontklitten en het een natuurlijk volume te geven met een zijdezachte glans.

Hanteerbaarheid: doordat de greep breed is en de borstel een licht gewicht heeft van 300 g ligt hij bijzonder comfortabel in de hand.

Stichting Haarwensen: het merk schenkt een deel van de aankoopsom aan de Stichting Haarwensen.

 

Nadelen: 

Niet voor kinderen: een klant merkt op dat haar kind het borstelen pijnlijk vond en dat deze borstel niet geschikt is om kinderhaar te ontwarren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. 5 in 1 Föhnborstel en Magic Brush föhn krulborstel haardroger

 

Deze elektrische haarborstel is echt een manusje van alles. Hij wordt geleverd met wel 5 opzetstukken om je haar op een snelle en gemakkelijke manier te verzorgen en jezelf een stralende look te geven.

Er is een föhn opzetstuk om je haren droog te blazen en een accessoire om je haardos glad te maken en te steilen. Daarnaast krijg je er een opzetstuk bij om de hoofdhuid te masseren zodat er een goede bloedtoevoer is naar de haarwortels. Er zijn trouwens ook 2 ronde haarborstels met verschillende afmetingen om grote en kleine krullen te maken.

Bovendien kan de warmte tussen 60 en 140°C worden ingesteld om en heeft hij een actieve luchtstroom die zorgt voor meer volume. Het toestel is voorzien van een 2 m lang netsnoer dat gemakkelijk om zijn as meedraait om comfortabel te werken. We zien in de reviews dat dit product een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Veelzijdig: de elektrische haarborstel wordt geleverd met 5 opzetstukken om het haar optimaal te stylen en te verzorgen.

Warmteregeling: de warmte van de luchtstroom kan worden ingesteld tussen de 60 en de 140°C.

Gebruiksvriendelijk: dankzij het lange netsnoer van 2 m dat ook meedraait met het toestel is deze elektrische haarborstel heel gemakkelijk te hanteren.

Vermogen: het apparaat heeft een vermogen van 1000 Watt waardoor hij sterk genoeg is om zelfs een bos krullen te steilen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: het apparaat is nogal prijzig waardoor hij minder toegankelijk is voor mensen met een klein budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ego Professional ronde borstel föhn keramisch anti statisch

 

Hoewel deze haarborstel niet echt een aanbieding is krijgt hij toch een mooie korting als je meerdere stuks aankoopt. De keramische haarborstel van EGO Professional is een ronde haarborstel met een diameter van 25 mm. 

Hierdoor is het mogelijk om krullen te maken en extra volume te creëren zodat het haar mooie vloeiende bewegingen maakt. De haarborstel is voorzien van keramisch gecoate pinnen die ervoor zorgen dat de warmte van de föhn optimaal wordt verdeeld.

Dankzij de ioniserende werking wordt het haar minder statisch en krijgt het een mooie gezonde glans. Hij is trouwens geschikt voor gebruik op kort en halflang haar. We zien in de reviews dat de klanten zeer tevreden zijn over hun aankoop en het toestel zeker aanraden.

 

Voordelen:

Antistatisch: door de keramische coating en de ioniserende werking is het haar na behandeling minder gevoelig aan statische elektriciteit.

Keramische coating: de keramische coating zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld om zonder risico op beschadiging het haar te stylen.

De prijs: deze ronde haarborstel valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij voor iedereen toegankelijk is.

Haartype: het toestel kan voor kort en halflang haar worden gebruikt om krullen te maken en om meer volume in het haar te brengen.

 

Nadelen:

Gebruik: deze borstel moet voor een optimaal effect samen met een föhn worden gebruikt. Zonder warme luchtstroom heeft hij weinig nut.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Cnxus Mch ionische stijlborstel elektrische haarborstel met keramische verwarming

 

De ionische haarborstel van Cnxus is een elektrische haarborstel van topkwaliteit. Het merk Cnxus zie je vaak in professionele haarsalons waar het gebruik van degelijke kwaliteitsproducten een must is. Deze haarborstel is dan ook uitermate geschikt om je haar dagelijks te borstelen zonder het te beschadigen.

Doordat de warmte gelijkmatig over de pinnen met keramische coating  wordt verdeeld kun je de borstel veilig gebruiken. De ioniserende werking zorgt voor vloeiend glad en gezond glanzend haar alsof je net van bij de kapper komt.

Bovendien heeft hij een instelbare temperatuur tussen 150 en 230°C waardoor je elk haartype gemakkelijk kunt behandelen. Het netsnoer met een lengte van 1,5 m kan trouwens 360° draaien waardoor hij heel gemakkelijk te hanteren is. We merken in de reviews dat dit apparaat de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: doordat het netsnoer 360° draaiend is kan hij heel gemakkelijk worden gehanteerd zonder dat het snoer zich gaat opkrullen.

Warmteregeling: de warmte kan worden ingesteld tussen 150 en 230°C om verschillende haartypes te behandelen.

Ioniserend: de ioniserende werking van het apparaat zorgt ervoor dat de haren mooi glanzen en er stralend en gezond uitzien. 

Keramische coating: door de keramische coating en de synthetische haren kan de haardos op een veilige manier worden gestyled zonder gevaar op beschadiging.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: deze haarborstel valt in de duurste prijsklasse waardoor hij minder toegankelijk is voor mensen die minder te besteden hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haarborstels Koopgids

 

Wanneer je uitkijkt naar de aankoop van een nieuwe haarborstel zul je merken dat het aanbod behoorlijk uitgebreid is. Het is dan ook een goede aanbeveling om niet overhaast te werk te gaan. Er zijn verschillende varianten op de markt die zich onderscheiden door de borstelharen, hun vorm en door hun werking. Neem even de tijd om de haarborstels te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Laat ook de aanbiedingen niet zomaar passeren want misschien staat jouw perfecte haarborstel er wel tussen.

De borstelharen

Er zijn verschillende soorten borstels op de markt met telkens andere borstelharen of pinnen. Deze vormen samen met het bed waarin ze vastzitten het belangrijkste onderdeel van een haarborstel. Er zijn 3 meest voorkomende soorten borstelhaar. Een borstel met varkenshaar is geschikt om te gebruiken voor elk haartype. De natuurlijke haren zijn flexibel en zacht en glijden gemakkelijk door je lokken waardoor de haren minder snel afbreken. Bovendien wordt hiermee de hoofdhuid gemasseerd waardoor de natuurlijke stoffen die vrijkomen over de volledige haarlengte worden verdeeld.

Een borstel met synthetische borstelharen kan gemaakt zijn uit rubber, nylon of plastic. Dergelijke borstelharen hebben meer grip waardoor deze ideaal zijn voor mensen met dik haar. Synthetische borstelharen hebben trouwens het voordeel dat ze de statisch elektriciteit tegengaan. Vervolgens zijn er ook de gemengde borstels die gemaakt zijn uit een mengeling van natuurlijke en synthetische borstelharen waardoor hij meteen ook de voordelen van beiden combineert. Deze “porcupine” borstels zijn geschikt voor elk haartype.

 

De verschillende soorten haarborstels

Je zult borstels terugvinden in alle maten en vormen en elk hebben ze hun eigen specifieke eigenschappen. Iedereen heeft echter een gewone degelijke basisborstel nodig om ‘s morgens de wilde haren te temmen. Bij de zachte pneumatische haarborstel zijn de borstelharen in een soort rubberen kussen geplant dat de kambeweging over de schedel meevolgt. Hierdoor worden bruuske bewegingen goed opgevangen waardoor het haar niet afbreekt. Je kunt deze borstel vinden in een ovale of vierkante vorm. De ovale of “looper” borstel is de perfecte basisborstel voor de meeste haartypes.

De vierkante of “paddle” borstel is ideaal voor mensen met lang en/of dik haar omdat hij meer grip heeft op de lokken zodat hij meer volume kan bewerken. Hij is trouwens ook een goede hulp voor mensen met kroezend haar. De antiklitborstel of “tangle teezer” is het beste maatje van kleine meisjes die veel last hebben van weerbarstig haar dat snel samenklit. Doordat de borstelharen afwisselend lang en kort zijn en in een zacht kussenbed zijn geplant kun je zonder moeite de haren pijnloos ontwarren. Deze borstels zijn ook heel geschikt om krullen te borstelen.

 

De stylingborstels

Nadat je je haardos hebt geborsteld en ontdaan van knobbels en klitten is het tijd om je haar te stylen. Ook daarvoor kun je gebruik maken van verschillende haarborstels. Met de ronde borstel breng je volume en krullen in je haar. Deze borstel kan voor elk haartype worden gebruikt en je verkrijgt een heel natuurlijk effect. Daarnaast is er de föhnborstel die samen met een haardroger wordt gebruikt. De warme lucht van de föhn zal extra volume creëren en je kunt bovendien ook krullen maken. Vervolgens is er de half ronde borstel die het meest veelzijdig  is dankzij zijn halve cilindervorm.

Hij dient om te stylen en ook om krullen te maken of extra volume te bekomen. Hij wordt trouwens ook gebruikt om het haar te ontwarren. De visgraat borstel dient om kort en lang breekbaar haar in model te brengen. Door de wijd uit elkaar staande tanden en de openingen in het bed worden de haren op een snelle manier droog geföhnd terwijl er ook volume inkomt. Tenslotte is er de toupeerborstel om volume in een opsteekkapsel te creëren. Omdat touperen niet goed is voor je haar kun je beter gebruik maken van een degelijke toupeerborstel met varkenshaar.

Het onderhoud

Wanneer je net een nieuwe haarborstel hebt aangekocht is hij fris en zonder stofjes. Na verloop van tijd zullen er haartjes in zitten en zal er zich op de borstelharen een dun laagje vuil hebben opgehoopt. Dit is afkomstig van restjes haarlak, gel of andere stylingproducten die tussen de borstelharen en op het borstelbed achterblijven. Dit laagje voelt meestal wat plakkerig aan en ruikt wat muf. Daarom is het belangrijk om je haarborstel toch regelmatig te reinigen.

Met de hand kun je al het meeste haar uit de borstel halen. Voor de overtollige haartjes die rond de borstelharen zijn gewikkeld kun je een kam gebruiken. Vervolgens maak je een sopje met lauw water waarin je een scheutje shampoo of wat sodakorrels giet. Hierin kun je je haarborstels minimum een half uur laten weken. Door even met een oude tandenborstel over de borstelharen te schrobben kun je de laatste onreinheden weg werken. Spoel je borstels vervolgens goed uit en laat ze drogen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak je een haarborstel schoon?

Het is belangrijk om toch zeker maandelijks je haarborstels te reinigen. Doordat je je haar behandelt met allerlei producten blijft er na een borstelbeurt altijd haar en residu van bijvoorbeeld haarlak of gel op de borstelhaartjes achter. Je kunt een haarborstel gemakkelijk schoonmaken door hem een half uurtje in een bakje met lauw water te leggen waarin je wat shampoo of soda hebt opgelost.

Met je vingers of een oude tandenborstel kun je even de borstelharen en het oppervlak van de borstel schrobben om het vuile laagje te verwijderen. Vervolgens ga je de borstel goed naspoelen en laat je hem tussen een badhanddoek goed drogen.

Q2: Wat is een ionische haarborstel?

Een ionische haarborstel is een borstel die over negatief geladen ionen beschikt waardoor je haren na een borstelbeurt er glanzend en gezond uitzien. De actieve ionen hebben als doel de haarschubben te sluiten zodat het haar zijn vocht blijft behouden. Daarnaast zorgen de negatieve ionen ervoor dat het haar minder gevoelig is voor statische elektriciteit. Door gebruik te maken van een ionische haarborstel kun je je haar mooi glad stylen alsof je net een bezoek hebt gebracht aan de kapper. De meeste kapsalons maken trouwens gebruik van ionische haarborstels.

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste kappersscharen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je zelf je haarpuntjes wilt knippen of wanneer je een professionele schaar zoekt om in je haarsalon te gebruiken, zul je merken dat er echte pareltjes worden aangeboden. Met een degelijke kappersschaar zul je met meer gemak de haren van je klanten of van je huisgenoten kunnen knippen. We hebben voor jou alvast 3 toppertjes uitgezocht om eens wat beter te bekijken. Zo kun je kiezen voor de Allures Professionele Kappersschaar Set met zijn diamant geslepen schaarbladen. Of misschien gaat je voorkeur uit naar de Professionele Uitdunschaar die uit vernikkeld staal vervaardigd is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kappersscharen (Reviews) van 2022

 

Als je zelf je pony wilt knippen of je bent toe aan een nieuwe kappersschaar voor je salon, dan kunnen we het advies geven om onze onderstaande lijst met topproducten even te bekijken. Ben je op zoek naar een kappersschaar voor linkshandigen? Of misschien wil je liever een ergonomische kappersschaar om de ganse dag in je kapsalon te gebruiken? Neem even de tijd om alle mogelijkheden te vergelijken om pas daarna de beste kappersschaar uit te kiezen. Ga zeker ook even langs de outletstore voor een leuke aanbieding.

 

1. Allures Professionele Kappersschaar Set Rechtshandig set 

 

Deze mooie set van Allures bestaat uit een kappersschaar, kam en een lederen etui waarin je alles netjes samen kunt bijhouden. Bovendien is de schaar uit hoogwaardig roestvrij staal gemaakt en voorzien van diamantgeslepen schaarbladen zodat je hem zowel voor professioneel als thuisgebruik kunt aanwenden.

Bij een kappersschaar die op dergelijke wijze wordt geslepen, ben je trouwens zeker van snijbladen met een permanente scherpte waardoor je hem minder snel zult moeten slijpen. Daarnaast beschikt deze kappersschaar voor rechtshandigen over een ergonomische vormgeving zodat hij goed in de hand ligt om er steeds creatief mee om te gaan.

Doordat er in deze professionele kappersschaar ook een pinksteun werd verwerkt, liggen alle vingers comfortabel op een gelijke lijn waardoor je nog meer gebruiksgemak verkrijgt. We merken in de reviews dat deze set tot de populairste producten in onze selecte behoort. Hij kreeg dan ook een zeer goede beoordeling voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze kappersschaar set van Allures bestaat uit een professionele kappersschaar en een kam die in een handig lederen etui netjes kunnen worden opgeborgen.

Snijvlakken: de schaar werd diamantgeslepen waardoor hij bijna permanent scherp zal blijven.

Ergonomisch: door zijn handige pinksteun kun je deze schaar gedurende een lange periode comfortabel hanteren. Hij is trouwens voor rechtshandige gebruikers ontworpen.

Materiaal: de kappersschaar werd uit roestvrij staal gemaakt waardoor hij zeker niet gaat roesten. 

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn niet tevreden over de kwaliteit van deze set waarbij vaak wordt vermeld dat de kam kapot is en dat de rubberen bescherming in de vingerogen ontbreken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Professionele Uitdunschaar Effileerschaar uitdunschaar kapper RVS Kappersschaar

 

Deze effileerschaar heeft een betaalbare en vrij goedkope prijs zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. Doordat hij ook als coupeschaar en kappersschaar te verkrijgen is, kun je voor elke snijtechniek het gepaste materiaal aankopen zonder dat je daarbij diep in je buidel moet tasten.

Wanneer je deze kappersschaar gaat gebruiken om het haar uit te dunnen, zul je een heel luchtige coupe bekomen. Bovendien is hij gemaakt uit vernikkeld staal en voorzien van diamantgeslepen schaarbladen waardoor hij altijd heel scherp zal blijven. Zijn ergonomische vorm en zijn totale lengte van 16 cm zorgen er trouwens voor dat hij heel stabiel in de hand.

Deze uitdunschaar is daarnaast ook voorzien van een pinksteun waardoor je hem op een comfortabele manier kunt vasthouden, en hij kan daarbij zowel door links- als rechtshandigen worden gebruikt. In de reviews zien we dat hij een uitstekende score met 4,8 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: doordat er op één schaarblad tanden zijn geplaatst, is deze schaar ideaal om de haren uit te dunnen.

Materiaal: deze kappersschaar is uit vernikkeld staal vervaardigd waardoor hij ook door mensen met een metaalallergie kan worden gebruikt.

Slijping: hij is diamantgeslepen zodat je een perfecte droge snede hebt waarbij de haarstructuur niet wordt beschadigd.

De prijs: deze effileerschaar heeft een voordelige prijs waardoor hij heel goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Gebruik: hoewel er in de beschrijving wel wordt vermeld dat dit een professionele schaar is, kunnen we hem niet als dusdanig beschouwen. Voor professioneel gebruik zijn er betere scharen op de markt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Jaguar Pre Style Ergo Knipschaar 5,5 Inch instapmodel

 

De kappersschaar van Jaguar behoort tot de top van onze selectie. Hij kreeg in de reviews een uitstekende beoordeling voor zijn prijs-kwaliteitverhouding. Dit prachtige exemplaar heeft een klassieke vormgeving waardoor je tijdens het knippen de beste voeling behoudt. 

Doordat hij voorzien is van een eenzijdige microvertanding, wordt deze kappersschaar als het ideale instapmodel voor leerling-kappers beschouwd. De microvertanding zorgt er trouwens voor dat hij gemakkelijker te gebruiken is omdat het haar minder snel van tussen de schaarbladen glijdt. Bovendien werden de vingerogen symmetrisch naast elkaar geplaatst waardoor hij goed hanteerbaar is en een beter knipgevoel heeft.

Daarnaast is deze knipschaar verkrijgbaar in 5,5 of 6,0 inch zodat je zelf kunt uitzoeken welke afmeting voor jou het meeste gebruiksgemak biedt. Verder is deze uitvoering geschikt voor rechtshandige gebruikers, maar hij kan ook in een versie voor linkshandigen worden verkregen. Je kunt trouwens uit dezelfde serie een Jaguar Pre Style Ergo 28 coupeschaar aankopen om je set compleet te maken. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door zijn eenzijdige microvertanding is hij een perfect instapmodel voor beginnende kappers.

Ergonomie: de vingerogen werden symmetrisch geplaatst waardoor je een betere voeling krijgt met de traditionele manier van knippen. Hij is trouwens ook voorzien van een pinksteun zodat je hem gedurende een lange periode comfortabel kunt gebruiken.

Maatserie: deze professionele kappersschaar kun je in de maten 5,5 en 6,0 inch verkrijgen.

Hantering: de Jaguar kappersschaar wordt in een versie voor rechts- of linkshandigen aangeboden.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat deze kappersschaar in de middelste prijsklasse valt waardoor hij voor de meeste thuisgebruikers iets minder aantrekkelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kappersschaar Set Rechtshandig bestaat uit een kam, kappersschaar en uitdunschaar

 

Deze set valt in de laagste prijsklasse van onze lijst waardoor hij ook voor mensen met een klein budget goed toegankelijk is. De kappersschaar set van VaiVe bestaat uit een kappersschaar, uitdunschaar en een kam waardoor je meteen van start kunt gaan om je capaciteiten als thuiskapper aan je huisgenoten te etaleren.

Bovendien wordt de set in een handig zakje geleverd zodat je alles samen kunt opbergen en/of met je meenemen. Doordat de scharen een ergonomische vormgeving hebben en voorzien zijn van een handige pinksteun, zijn ze heel gemakkelijk hanteerbaar. Deze set is trouwens enkel geschikt voor rechtshandige gebruikers.

De scharen zelf zijn uit metaal gemaakt terwijl de vingerogen met een zwarte kunststof materie werden afgewerkt om allergische reacties te vermijden. Daarnaast meet de uitdunschaar 16 cm en heeft  de kappersschaar een totale lengte van 17 cm waardoor ze beiden heel veel gebruiksgemak bieden. In de reviews kunnen we zien dat de meningen over de kwaliteit van dit product nogal verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Verpakking: deze set wordt geleverd in een handig opbergzakje waarin een uitdunschaar, kappersschaar en een gewone kam zitten om al je huisgenoten van de gewenste snit te voorzien.

Materiaal: de metalen scharen werden afgewerkt met zwarte kunststof waardoor ze ook voor mensen met nikkelallergie geschikt zijn.

Kostprijs: het setje voor thuisgebruik valt in de laagste prijsklasse zodat hij voor elk budget geschikt is.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn minder tevreden over het snijvermogen van deze scharen en de te kleine vingerogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cosy Home Professionele 8 in 1 kappers set Zwarte Scharen

 

Deze kappersschaar set voor thuis is een waar pareltje om te zien. Hij bestaat uit wel 8 verschillende onderdelen waarmee je helemaal voorzien bent om meteen aan de slag te gaan. Dankzij de kappers- en effileerschaar en het effileermes kun je je volledige gezin met je kapperskunsten bedienen.

Bovendien zorgen een reinigingsdoek, kam, 2 haarspelden en een kappersmantel ervoor dat je op een efficiënte manier te werk kunt gaan. Het volledige pakket is trouwens in een handige lederen opbergtas verpakt zodat je alles goed samen kunt houden. Daarnaast zijn de scharen en het effileermes vervaardigd uit roestvrij staal dat met een hittebestendige zwarte coating werd afgewerkt om een lange levensduur te garanderen.

De ergonomische vormgeving van de beide scharen zorgt er overigens voor dat je op een comfortabele manier kunt knippen zonder dat je vingers vermoeid raken. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Verpakking: dit pakket bestaat uit een kappers- en een effileerschaar, kam, effileermes, 2 haarspelden en een kappersmantel. Daarnaast krijg je er ook nog een reinigingsdoek en een handig lederen etui bij om alles samen te bewaren.

Gebruiksgemak: doordat je hier meteen een volledige set hebt kun je hem voor het ganse gezin gebruiken.

Materiaal: de scharen en het effileermes zijn uit roestvrij staal gemaakt dat werd voorzien van een zwarte hittebestendige coating.

Comfort: de kappers- en effileerschaar hebben een ergonomische vorm waardoor ze heel comfortabel in de hand liggen.

 

Nadelen: 

Effileermes: deze set bevat eveneens een effileermes waarvoor je toch over enige handigheid moet beschikken om hem veilig te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. BeautyTools Gold Line Uitdunschaar/Effileerschaar Linkshandig voor Dik Haar

 

Het merk BeautyTools heeft een ruim assortiment met kwalitatieve en efficiënte producten om professionele kappers van de beste materialen te voorzien. Deze professionele effileerschaar van BeautyTools is speciaal bedoeld om dik haar gemakkelijk te kunnen uitdunnen.

Door de fijne vertanding zul je trouwens weinig weerstand ondervinden waardoor je vlotjes door een dikke haardos kunt gaan. Bovendien is deze uitdunschaar voor linkshandigen uit kwaliteitsvol verhard inox vervaardigd, zodat je een heel scherpe snede hebt om een coupe op de meest efficiënte manier uit te dunnen. De ergonomische vormgeving zorgt er overigens voor dat je vingers niet vermoeid zullen raken waardoor je kracht zou verliezen.

Daarnaast wordt deze schaar met een extra paar ringen geleverd, een lederen opbergtas en een tool om de kappersschaar naar wens te kunnen aanspannen. Om een dergelijke kappersschaar te slijpen kun je trouwens beter naar een professionele scharenslijper stappen zodat de schaar niet beschadigd raakt. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de fijne vertanding kun je heel vlot een dikke haardos uitdunnen zonder dat je daarvoor echt kracht moet gebruiken.

Ergonomie: deze schaar voor linkshandigen heeft een ergonomische vormgeving waardoor hij moeiteloos een ganse dag kan worden gebruikt.

Verpakking: de kappersschaar wordt in een lederen etui geleverd met een extra paar ringen om in de vingerogen te plaatsen. Dankzij de meegeleverde tool kun je de schaar naar eigen wens goed aanspannen.

Kwaliteit: de producten van BeautyTools ondergaan een grondige kwaliteitscontrole en bovendien wordt elke schaar geseald voor ze wordt afgeleverd.

 

Nadelen: 

Hantering: deze schaar wordt enkel aangeboden voor linkshandigen. Personen die rechtshandig zijn moeten voor een andere uitvoering kiezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Kyone Original 800 Black Vintage Knipschaar 7,00 Inch

 

Voor professionele kappers is deze Kyone kappersschaar een echt juweeltje. Kyone staat garant voor kwaliteitsvolle tools die in geen enkele kapperszaak zouden mogen ontbreken en wordt dan ook door veel haarstylisten als het beste merks beschouwd.

Deze prachtige titanium kappersschaar is met een zwarte coating afgewerkt waardoor hij ook geschikt is voor mensen die aan nikkelallergie lijden. Doordat de Kyone 800 Black Vintage een ergonomische vormgeving met hoge snijbladen heeft, kun je deze schaar voor verschillende snijtechnieken gebruiken. Bovendien worden er in hetzelfde assortiment ook scharen aangeboden om te slicen, onder- of bovenhands te knippen, te contouren en nog veel meer andere kniptechnieken uit te voeren.

Daarnaast kan het schroefwerk van deze schaar traploos worden versteld, zodat je hem gemakkelijk naar eigen behoefte kunt aanpassen. De schroef is trouwens mooi in de schaar is ingewerkt waardoor het quasi onmogelijk is dat de haren komen vast te zitten. Er werden voor deze professionele kappersschaar nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: doordat de Kyone schaar zich automatisch naar de hand van de gebruiker zet, is hij echt bedoeld voor professionele kappers die graag hun eigen materiaal gebruiken.

Antiallergisch: de titanium schaar met zwarte coating kan zonder probleem ook door mensen met een nikkelallergie worden gebruikt.

Verstelbaar: door het geïntegreerde schroefwerk kan deze kappersschaar traploos worden aangepast.

Vormgeving: de ergonomische vormgeving en de hoge snijbladen zorgen voor een heel comfortabel gebruik.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze schaar wel een heel duur prijskaartje heeft waardoor hij voor de meeste thuisgebruikers minder interessant is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kappersscharen Koopgids

 

Wanneer je thuis je kapperskunsten tevoorschijn wilt toveren om je kinderen van een leuke en nette coupe te voorzien, kunnen we de aanbeveling geven om te investeren in een degelijke kappersschaar. Er zijn verschillende soorten kappersscharen op de markt waardoor het niet altijd evident lijkt om een keuze te maken. Je zult trouwens merken dat het formaat en de vormgeving belangrijke aandachtspunten zijn waardoor je beter even de diverse mogelijkheden gaat bekijken en vergelijken. Neem zeker ook een kijkje in de koopjeshoek voor enkele leuke aanbiedingen.

Waarom je beter voor een kappersschaar kunt kiezen om je haren te knippen

Velen onder ons hebben wel eens geprobeerd om hun eigen haar of dat van een vriendin wat bij te knippen, en in de meeste gevallen was het resultaat niet meteen waar men op gehoopt had. Dat heeft vooral te maken met het type schaar dat hiervoor wordt gebruikt waarbij een duidelijk verschil merkbaar is tussen een gewone schaar enl een professionele kappersschaar. Als je een kappersschaar iets beter gaat bekijken, zul je merken dat deze er wel wat anders uitziet dan een gewone keuken- of bureauschaar. 

Een kappersschaar is doorgaans iets duurder dan een gewone schaar omdat hij uit hoogwaardige materialen is vervaardigd die op een speciale manier heel scherp kunnen worden geslepen. Dit zorgt ervoor dat je een precieze en droge snede bekomt waarbij de haarschubben en de haarstructuur niet beschadigd raken. Daarnaast heeft een kappersschaar meestal een ergonomische vorm waardoor je hem op een ontspannen manier kunt gebruiken, om moeiteloos gedurende een langere periode te knippen.

 

De verschillende kappersscharen en hun  gebruik

Je zult zeker al gemerkt hebben dat er diverse soorten kappersscharen zijn die voor verschillende technieken worden gebruikt. Met een knipschaar kun je bijvoorbeeld het haar knippen, langs de oren of in de nek contouren en je kunt er ook mee slicen. Bovendien is een knipschaar in 2 varianten verkrijgbaar; met of zonder microvertanding. De gewone knipschaar is op beide snijbladen voorzien van microvertanding die ervoor zorgt dat het haar niet van de schaar wegglijdt. Om het haar te slicen, kun je beter voor een knipschaar zonder microvertanding kiezen zodat de haarstructuur niet beschadigd raakt.

Daarnaast is er ook de effileer- of uitdunschaar om het haar zodanig uit te dunnen dat je een luchtige coupe verkrijgt. Deze soort scharen hebben altijd op beide snijbladen tanden staan. Hoe minder tanden de schaar heeft, hoe meer het haar wordt uitgedund. Tenslotte is er ook nog de coupe- of modelleerschaar die wordt gebruikt om een mooie coupe in het haar te knippen. Dergelijke schaar heeft een gewoon snijblad en een snijblad met tanden. Ook hier geldt hetzelfde principe van hoe minder tanden, hoe meer er wordt weggeknipt.

 

Formaat, design en ergonomie

Het formaat van de kappersschaar hangt voor een groot deel samen met de vormgeving of de ergonomie van een schaar en hoe ze kan worden gebruikt. Een kleine schaar zal bijvoorbeeld handig zijn om heel precies te werk te gaan en de contouren rond de oren of de nekpartij te knippen. Hij heeft kleinere snijbladen waardoor je een betere controle hebt. Een grote schaar is dan weer handig om grote stukken haar weg te knippen. Doordat deze schaar lange snijbladen heeft, kun je met één knip meer haar weghalen.

Daarnaast kun je kiezen uit 2 soorten designs. Doordat het klassieke model volledig symmetrisch gemaakt is en over snijbladen beschikt die even lang zijn, staan ook de vingerogen mooi naast elkaar. Met deze schaar zul je het traditionele knipgevoel behouden en zul je meer bewegingsvrijheid ervaren. Je kunt ook kiezen voor het offset design dat zodanig ontworpen is dat de positionering van de vingers heel ontspannen aanvoelt. Het vingeroog voor de duim staat verder naar achteren geplaatst zodat alle vingers op één lijn staan.

De slijpwijze

Een schaar kan op twee verschillende manier geslepen zijn. De schaar met een vlakke slijping is de enige waarbij sprake is van microvertanding waardoor deze meer grip op het haar heeft. Deze schaar is ideaal om strakke kapsels met consistente haarlengtes te knippen. Een vlak snijblad kan trouwens gemakkelijker, goedkoper en vaker worden geslepen wat bijdraagt aan de duurzaamheid.

Een kappersschaar met een convex snijblad wordt bol afgeslepen waardoor deze onmogelijk microvertanding kan hebben. Deze scharen zijn heel scherp zodat ze perfect zijn om het haar te slicen en zachte lijnen te creëren. Mits je over de nodige ervaring beschikt, kan een schaar met een convex snijblad eigenlijk voor elke kniptechniek worden gebruikt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe kun je een kappersschaar het best slijpen?

Als je zelf wat handig bent, kun je gemakkelijk je kappersschaar zelf slijpen. Hiervoor zijn er een aantal benodigdheden die je vooraf al kunt klaarleggen waaronder een wetsteen met korrel 1000 en eentje met korrel 3000, enkele tissues en een schroevendraaier. Je begint met de schaar uit elkaar te halen door de schroef los te draaien. Alvorens je de wetsteen gaat gebruiken, moet je deze wat nat maken om efficiënt te kunnen werken.

Slijp het schaarblad eerst met korrel 1000 door het snijblad naar beneden te richten en deze op en neer over de steen te bewegen. Wanneer het snijvlak scherp genoeg is, kun je met de wetsteen korrel 3000 dezelfde handeling herhalen. Vervolgens neem je het tweede deel van de schaar om deze op dezelfde manier te slijpen. Nu kun je je schaar terug in elkaar zetten en met een natte tissue reinigen.

Q2: Waarvoor kun je een kappersschaar gebruiken?

De naam van de schaar laat al duidelijk merken waarvoor hij bedoeld is. Een kappersschaar dient uitsluitend om haar te knippen. Deze scharen zijn trouwens uit speciale materialen vervaardigd die ervoor zorgen dat je een heel precieze en scherpe snede verkrijgt, zodat de haarschubben niet beschadigd raken.

Afhankelijk van welke snit je wilt bekomen en omdat er diverse kniptechnieken zijn, kun je voor elke techniek een andere schaar gebruiken. Met een normale knipschaar kun je knippen, inknippen of de coupe gewoon bijwerken. Om je haar te slicen heb je een schaar nodig die convex geslepen is. Een effileerschaar of coupeschaar, die voorzien is van twee snijbladen met tanden, is dan weer bedoeld om de haardos uit te dunnen.

 

Q3: Hoe houd je een kappersschaar vast?

Doordat je altijd 2 handen gebruikt wanneer je haar aan het knippen bent, is het belangrijk om voor een schaar te kiezen die voor jou goed hanteerbaar is. Er worden immers scharen aangeboden voor links- of rechtshandigen zodat de kappersschaar perfect in je hand ligt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een schaar met of zonder pinksteun.

Om op een comfortabele manier te werken, geven de meeste kappers de voorkeur aan een kappersschaar met pinksteun omdat dit ervoor zorgt dat alle vingers op dezelfde lijn liggen. In tegenstelling tot een gewone schaar waarbij je de duim en de wijsvinger gebruikt, ga je bij een kappersschaar je duim en ringvinger in de vingerogen plaatsen om op de meest efficiënte manier te kunnen knippen.

 

Q4: Wat is het verschil tussen een kappersschaar en een gewone schaar?

Op het eerste zicht zul je misschien niet veel verschil opmerken, toch is een kappersschaar helemaal anders dan een gewone schaar. Een kappersschaar is uit speciale metaalsoorten gemaakt, zoals bijvoorbeeld titanium of vernikkeld staal, waardoor je een droge en precieze snede kunt maken die de haarstructuur niet gaat beschadigen.

Daarnaast hebben de meeste kappersscharen een andere vormgeving die in vergelijking met een normale schaar, veel fijner en langer is. Een kappersschaar heeft trouwens een ontwerp dat ergonomisch beter in de hand ligt waardoor je bewegingen kunt maken die met een gewone schaar bijna niet mogelijk zijn.

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste droogshampoos – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Velen onder ons hebben al snel last van vet haar en moeten bijna dagelijks hun haar wassen. Op bepaalde momenten heb je daar echter net geen tijd of zin voor en dan kan een droogshampoo een snelle oplossing bieden. In onze huidige top 3 zul je al gauw merken dat je met de Andrelon Droogshampoo Verrassend Volume vast en zeker een degelijk product in huis haalt. Je doffe en futloze haardos krijgt meteen een flinke boost zodat je weer stralend voor de dag komt. Ook de Batiste Tropical Droogshampoo blijkt een uitstekende keuze te zijn om droog en beschadigd haar er weer tiptop te laten uitzien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste droogshampoos (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een droogshampoo voor gekleurd haar? Of gaat je voorkeur uit naar een natuurlijke droogshampoo om je haar te behandelen? Gezien het ruime assortiment lijkt het niet onlogisch om jezelf de vraag te stellen welke droogshampoo nu eigenlijk het beste is voor jouw haartype. Daarom hebben we alvast de hulp en het advies gevraagd aan enkele haarstylisten om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste droogshampoo uitkiest.

 

1. Andrelon Droogshampoo Verrassend Volume – 6x 245 ml – Voordeelverpakking

 

De Andrelon droogshampoo is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Hij blijkt tevens één van de populairste producten te zijn in onze selectie en dat kunnen we wel merken in de online reviews waar hij van bijna elke klant een uitstekende beoordeling kreeg. 

Wanneer je vaak last hebt van slap en futloos haar, dan is dit product van Andrelon een welkome hulp. Hij zorgt ervoor dat de overtollige talg bij de haarwortels vlot wordt geabsorbeerd zodat je haardos er tussen 2 wasbeurten altijd verzorgd uitziet. Je stralende look wordt zelfs nog een tikkeltje stijlvoller omdat hij met collageen werd verrijkt wat voor een soort lift-up zorgt om meer volume te creëren.

Daarnaast is deze droogshampoo in sprayvorm voor elk haartype geschikt zodat iedereen er gebruik van kan maken. Dit product wordt geleverd in een pakket met 6 flacons die een inhoud van 245 ml hebben zodat je voor een hele tijd bent voorzien. 

 

Voordelen: 

Haartype: deze droogshampoo kan op elk haartype worden gebruikt om je lokken er tussen 2 wasbeurten door fris te laten uitzien.

Gebruiksgemak: de droogshampoo in sprayflacon kan heel eenvoudig worden aangebracht waardoor elke leek hem kan gebruiken.

Resultaat: doordat hij met collageen werd verrijkt, zal hij de haarwortel een soort lift geven zodat je haar meer volume krijgt.

Verpakking: deze voordeelverpakking bevat 6 flacons van 245 ml zodat je meteen voldoende voorraad in huis hebt.

 

Nadelen: 

Toepassing: enkele klanten merken op dat dit product niet geschikt is om meerdere dagen na elkaar te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Batiste Tropical Droogshampoo – 6x 200 ml – Voordeelpakket

 

De Batiste droogshampoo wordt geleverd in een voordeelverpakking van 6 spuitbussen met een inhoud van 200 ml. Hij kan heel eenvoudig vanop een afstand van 10 cm worden aangebracht om hem vervolgens na een korte inwerktijd van slechts 1 minuut terug uit te borstelen om zo het beste resultaat te bekomen.

Doordat hij verrijkt is met rijstzetmeel zullen alle overtollige oliën en vetten op de hoofdhuid optimaal worden geabsorbeerd zodat je haardos er terug schoon en verzorgd uitziet. Bovendien zorgt hij voor een mooie glans, extra volume en textuur waardoor hij tevens geschikt is om opsteekkapsels in model te houden.

Deze heerlijk ruikende shampoo met zijn frisse geur van kokos en tropisch fruit kan voor alle haartypes worden aangewend en is bijzonder adequaat voor vet haar. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze droogshampoo kent een korte inwerkperiode van slechts 1 minuut waarna het product al terug kan worden uitgeborsteld.

Verpakking: het pakket bestaat uit 6 sprays met een inhoud van 200 ml zodat je voor een lange tijd bent voorzien.

Toepassing: hij kan op elk haartype worden aangewend en is heel efficiënt om vet haar te behandelen.

Geur: dit product heeft een frisse geur van kokos en tropische bloemen waardoor je hcaar de ganse dag heerlijk ruikt.

 

Nadelen: 

Witte schijn: enkele klanten merken op dat er een lichte witte waas op het haar achterblijft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Moroccanoil Droogshampoo Light Tones – 205 ml

 

Moroccanoil wordt door velen als het beste merk beschouwd voor haar- en huidverzorgingsproducten. Deze Moroccanoil droogshampoo werd speciaal ontwikkeld voor haar dat snel vettig wordt zodat je altijd piekfijn de deur uit kunt.

Er werd voor deze samenstelling een ruime hoeveelheid talk gebruikt wat ervoor zorgt dat de overtollige talg en onfrisse geurtjes maximaal worden geabsorbeerd. Bovendien werd hij verrijkt met arganolie die lila ondertonen bevat waardoor dit een geschikt product is om op lichtere haartinten te gebruiken. Zijn doeltreffendheid wordt nog net iets meer bekrachtigd door de uv-filterende formule die een adequate bescherming biedt tegen schadelijke zonnestralen.

De droogshampoo wordt aangeboden in een handige en mooie sprayflacon met een inhoud van 205 ml zodat je hem gemakkelijk in je handtas kunt opbergen om overal mee naartoe te nemen. We merken dat er voor dit product nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Haarkleur: deze Morrocanoil haarshampoo bevat arganolie met lila ondertonen waardoor dit product heel geschikt is voor mensen met blonde en licht gekleurde haren.

Haartype: door de rijke aanwezigheid van talk, is dit product ideaal om vet haar te behandelen.

Beschermend: doordat deze droogshampoo over een uv-beschermende formule beschikt, worden de zonnestralen maximaal gefilterd en hebben deze bijgevolg geen schadelijk effect op je haardos.

Formaat: de spuitfles heeft een inhoud van 205 ml en handig formaat zodat je hem vlot kunt opbergen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze droogshampoo in de duurste prijsklasse valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nivea – Fresh Revive Dry Hair Shampoo With Bright

 

De droogshampoo van Nivea heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij in bijna elk budget past. Dit product voor lichte haartinten is perfect om tussen 2 wasbeurten, je haardos goed te reinigen zodat je met een verzorgde coupe de deur uit kunt.

Hij kent een sterk absorberend vermogen waardoor de olieachtige substantie bij de haarwortels en op de hoofdhuid maximaal wordt verwijderd. Daarenboven zal hij het haarvolume herstellen en een aangename textuur aanbrengen zodat je lokken terug veerkrachtig worden en je bijgevolg een piekfijn resultaat bekomt.

Verder kan deze droogshampoo op elk haartype worden aangewend waardoor het ganse gezin er gebruik van kan maken. Doordat deze spuitbus een handig formaat heeft met een inhoud van 200 ml, kun je hem gemakkelijk overal meenemen. Er werden voor dit vrij recente product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Werking: dit product heeft een sterk absorberende werking waardoor alle onreinheden en vet uit het haar worden verwijderd.

Veerkrachtig: doordat hij op de lokken enige structuur aanbrengt, wordt er meer veerkracht en volume gecreëerd wat voor een stralende en verzorgde look zorgt.

Haartype: deze droogshampoo kan zonder probleem op elk haartype worden gebruikt.

Het prijskaartje: de Nivea droogshampoo voert de laagste prijs in onze lijst zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Haarkleur: we merken dat deze uitvoering enkel geschikt is voor lichte haartinten waardoor donkere types voor een andere versie zullen moeten kiezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wash + Blow Clean Supreme (dry Shampoo) 180 Ml

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, kun je deze droogshampoo tijdelijk aan een voordelige prijs aanschaffen als je meerdere stuks aankoopt. Het product wordt aangeboden in een sprayflacon met een inhoud van 180 ml waardoor hij vrij compact is om in je handtas mee te nemen.

De heerlijk geurende droogshampoo van Aussie kan op alle haartypes en -kleuren worden toegepast en zorgt voor een frisse coupe met veel volume zodat je steeds een verzorgde look hebt. Doordat hij over een sterke absorberende werking beschikt, zullen alle onzuiverheden en overtollige talg optimaal worden verwijderd waardoor je haren eruit zien alsof ze pas gewassen zijn.  

Hij kan bovendien eenvoudig worden aangebracht en na een korte inwerkperiode hoef je nog enkel het residu met de haardroger te verwijderen. We konden voor dit vrij recente product nog geen reviews terugvinden.

 

Voordelen: 

Verpakking: de Aussie droogshampoo wordt geleverd in een sprayflacon met een inhoud van 180 ml waardoor hij een handig formaat heeft om hem vlot te kunnen meenemen.

Geur: dankzij zijn heerlijke geur zal je haardos de ganse dag fris en aangenaam ruiken.

Werking: het product is sterk absorberend zodat hij alle onzuiverheden en de vette substantie zal wegnemen om je lokken er glanzend en schoon te laten uitzien.

Gebruiksvriendelijk: de resten van de droogshampoo kunnen na de inwerktijd gemakkelijk met een haardroger worden verwijderd.

 

Nadelen: 

Haarkleur: hoewel deze droogshampoo op elke haarkleur kan worden aangebracht, bestaat de kans dat hij op donkere haartinten een licht schijn achterlaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Droogshampoos Koopgids

 

Wanneer je tussen 2 wasbeurten merkt dat je lokken er niet meer zo fris uitzien, kan het een goede aanbeveling zijn om in een degelijke droogshampoo te investeren. Maar wat is nu juist een droogshampoo en hoe gebruik je dit product? En zijn er ook verschillende soorten? Door even onze koopgids te bekijken zul je al snel wat wijzer worden. Neem ook even rustig de tijd om alle aanbiedingen in de diverse testen te vergelijken voor je een keuze maakt.

Wat is droogshampoo en de voordelen van dit product

Droogshampoo is eigenlijk niet meer en niet minder dan een shampoo in poedervorm. Hij werd speciaal ontwikkeld om je haardos tussen 2 wasbeurten door zonder water te reinigen waardoor het lijkt of je lokken pas gewassen zijn.

Na het sporten, tijdens de warme zomermaanden of na een zware inspanning op het werk is het niet altijd mogelijk om meteen je haren te wassen. Door een droogshampoo te gebruiken, zal je haardos er in een oogwenk terug stralend en fris uitzien. Het product zal de overtollige talg op de hoofdhuid absorberen waardoor je coupe terug volume krijgt, mooi glanst en tevens zullen de schilfertjes verdwijnen.

Daarnaast is het gebruik van droogshampoo een uitstekend hulpmiddel om bijvoorbeeld opsteekkapsels in model te brengen. De meeste varianten zijn dan ook in een handige kleine spuitbus verpakt zodat je hem gemakkelijk in je handtas, sport- of rugzak kunt opbergen om overal mee naartoe te nemen.

 

De verschillende soorten en de haartypes

Er zijn 3 belangrijke types droogshampoo die zich onderscheiden door de manier waarop ze moeten worden aangebracht. Het product in poedervorm lijkt erg veel op talkpoeder en wordt voornamelijk op de haarwortels aangebracht om de overtollige talg op de hoofdhuid te verwijderen. De droogshampoo in crèmevorm heeft dan weer een romige structuur waardoor je hem gemakkelijker over de volledige lengte van je haardos kunt verdelen zodat je een natuurlijker resultaat bekomt.

Droogshampoo in sprayvorm is heel eenvoudig te gebruiken en dit is dan ook de best verkochte variant. Deze shampoo is eigenlijk vergelijkbaar met de versie in poedervorm, maar doordat de spray het product gelijkmatiger verspreidt, kan hij veel eenvoudiger over het haar en de wortels worden verdeeld.

Net zoals bij de gewone shampoos kun je droogshampoo voor verschillende haartypes terugvinden. Het is dus belangrijk om even na te gaan of je een product voor fijn of dik haar nodig hebt en of je haar vettig en zwaar is of eerder droog en futloos. Er zijn trouwens ook droogshampoos voor gekleurd haar die een speciale formule bevatten waardoor je lokken naast het reinigen tevens van een vleugje kleur worden voorzien om bijvoorbeeld de uitgroei wat bij te werken.

Hoe moet je droogshampoo aanbrengen

Elk product kent een specifieke gebruiksaanwijzing die je best zorgvuldig kunt opvolgen om een optimaal resultaat te bekomen. Toch kunnen we je enkele handige tips geven over het gebruik van droogshampoo in sprayvorm. Zo is het heel belangrijk dat je haar altijd volledig droog is voor het product wordt aangebracht. 

Eerst moeten je lokken grondig worden geborsteld zodat de droogshampoo overal gelijkmatig kan intrekken. Nadat je de sprayflacon goed hebt geschud, kan het product met een afstand van 20 à 30 cm op het haar worden gesprayd. Bij voorkeur start je eerst met de wortels aan de voorkant en zijkanten van je kruin en dan pas doe je de achterkant en in de nek. Op de zones waar je haren iets vetter lijken, kun je meer product aanbrengen om betere resultaten te verkrijgen.

Terwijl de droogshampoo wordt aangebracht, masseer je het product goed in je haar zodat je volledige haardos een gelijkmatige structuur krijgt. Na een inwerktijd van 2 à 3 minuten mag je je haren nog even goed borstelen of je kunt je vingers gebruiken om zichtbare resten te verwijderen. Voor deze laatste stap is een haardroger op de laagste temperatuurstand eveneens een handig hulpmiddel om het residu weg te blazen. Nu ben je klaar en kun je de deur uit met een coupe dat eruitziet alsof het pas gewassen is.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is droogshampoo en hoe gebruik je het?

Droogshampoo is eigenlijk gewoon shampoo, maar dan in poedervorm. Het product is speciaal ontwikkeld om je haar er schoon en fris te laten uitzien zonder dat er water aan te pas komt. Het product zal je haren en hoofdhuid reinigen, absorbeert de overtollige talg en zorgt ervoor dat schilfertjes verdwijnen. Hierdoor krijg je terug een levendige haarkleur en meer volume zodat het lijkt of je haren pas echt gewassen zijn.

De meest voorkomende droogshampoo is de versie in sprayvorm en die kun je heel eenvoudig aanbrengen. Nadat je het haar goed geborsteld hebt, kun je het product vanop een afstand op je haarwortels sprayen terwijl je de shampoo goed in je lokken masseert om overal een gelijkmatige textuur te bekomen. Na een inwerktijd van 2 à 3 minuten mag je je haardos borstelen om alle resten te verwijderen. Je kunt hiervoor trouwens ook je vingers gebruiken of je blaast met een haardroger op de laagste stand eens goed door je haar.

Q2: Hoe werkt droogshampoo?

Je hoofdhuid is met haarzakjes of follikels bedekt. Hieruit groeien niet alleen haren, maar de haarzakjes produceren ook talg om je kruin te verzachten en het haar een zekere structuur te geven. Bovendien biedt deze olieachtige substantie een natuurlijke bescherming voor je hoofdhuid en tevens maakt het je haar zachter. 

Echter, wanneer er zich teveel talg heeft opgehoopt, zal je haar er vettig uitzien waardoor je coupe niet meer fris oogt. Droogshampoo bevat actieve ingrediënten die gebaseerd zijn op alcohol en/of zetmeel (talk) om de olie en het zweet te absorberen. Door een dergelijke shampoo te gebruiken, zal de overtollige talg worden opgenomen en ziet je haar er terug schoon uit. Vaak worden er lekkere geurtjes aan toegevoegd zodat je lokken altijd heerlijk fris ruiken.

 

Q3: Waar kun je droogshampoo kopen?

Droogshampoo is al een hele tijd op de markt en je kunt het product tegenwoordig in bijna elk warenhuis kopen. Wanneer je even langs de drogisterij loopt of je kijkt in de vele webshops, dan zul je zeker een droogshampoo kunnen vinden die aan al jouw wensen voldoet. Sommige kappers hebben diverse varianten in hun assortiment en je krijgt er meteen hun deskundig advies bij. Het product wordt trouwens in verschillende prijsklassen aangeboden waardoor je al shampoos kunt aankopen vanaf gemiddeld 12 euro.

 

 

 

Laatste update: 29.05.22

 

Beste antiroosshampoos – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je last hebt van een droge hoofdhuid en roos, is het gebruik van een degelijke antiroosshampoo de perfecte manier om dit probleem aan te pakken. We hebben gemerkt dat er een vrij groot aanbod op de markt is en daarom hebben we alvast 3 toppers voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Uit diverse testen is gebleken dat je met de Sebamed Anti-Roos Shampoo een meer dan degelijk product in huis haalt. Hij reinigt het haar en de hoofdhuid op een milde wijze én verzacht de jeuk. Daarnaast blijkt de Andrelon Anti-Roos Shampoo met zijn actieve antiroosformule en gemberextracten een meer dan waardig alternatief te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste antiroosshampoos (Reviews) van 2022

 

Als je problemen hebt met schilfertjes, willen we je graag het advies geven om in een degelijke antiroosshampoo te investeren. Ben je op zoek naar de Neutral antiroosshampoo waarover je vriendin zo lovend spreekt? Of gaat je voorkeur uit naar een specifieke antiroosshampoo voor kinderen? We hebben alvast een lijst met 6 toppers samengesteld aan de hand van de online reviews van klanten. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste antiroosshampoo uitkiest die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Sebamed Anti-Roos Shampoo – 400 ml – tegen jeuk en geïrriteerde hoofdhuid

 

Sebamed wordt door velen als het beste merk beschouwd voor shampoos die je hoofdhuid en haardos in topconditie houden. Deze Sebamed antiroosshampoo kent een inhoud van 400 ml en blijkt één van de populairste producten te zijn om schilfertjes op een doeltreffende manier aan te pakken.

De medicinale antiroosshampoo wordt getypeerd door de pirocotone olamine, een werkzaam bestanddeel dat vettig aanvoelende schilfertjes optimaal onder controle zal houden. Zijn verzorgende en reinigende eigenschappen worden nog verder uitgebreid door zijn extra milde samenstelling waardoor je het product om de 2 à 3 dagen kunt aanwenden om de huidirritatie en jeuk te kalmeren.

Doordat hij tevens over 5,5 pH-waarde beschikt, zal de natuurlijke beschermingslaag van de hoofdhuid worden versterkt en wordt de haarstructuur maximaal beschermd. Deze antiroosshampoo werd trouwens dermatologisch getest en kan door alle haartypes worden gebruikt. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en dit product dan ook sterk aanraden.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: deze flacon met een inhoud van 400 ml kent de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. 

Eigenschappen: zijn verzorgende en reinigende werking zal de geïrriteerde hoofdhuid en jeuk optimaal behandelen en schilfertjes wegnemen.

Gebruik: door zijn milde samenstelling kan deze antiroosshampoo zonder probleem om de 2 à 3 dagen worden gebruikt.

Haartype: de shampoo werd dermatologisch en klinisch getest en blijkt voor alle huid- en haartypes geschikt te zijn.

 

Nadelen: 

Droog haar: één klant is minder tevreden en merkt op dat deze shampoo het haar uitdroogt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Andrelon Anti-Roos Shampoo – 6 x 300 ml – Voordeelverpakking

 

Deze voordeelverpakking van Andrelon is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een vrij goedkope prijs waardoor hij in quasi elk budget past. Het pakket bestaat overigens uit 6 flacons met een inhoud van 300 ml zodat je meteen voldoende voorraad in huis hebt. 

De Andrelon antiroosshampoo werd verrijkt met gemberextracten en beschikt over een actieve antiroosformule om de schilfertjes optimaal te bestrijden. Dankzij zijn milde samenstelling kan dit product om de 2 à 3 dagen worden gebruikt om de hoofdhuid en haardos te reinigen en verzorgen. Daarnaast zorgt hij voor een frisse geur en mooie glans waardoor je met een goed gevoel de deur uit kunt.

Verder hebben diverse testen uitgewezen dat dit product voor alle haarkleuren geschikt is en zowel door dames als heren kan worden gebruikt. In de reviews zien we dat de meeste testpersonen heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze shampoo.

 

Voordelen: 

Voordeelpakket: deze voordeelverpakking bestaat uit 6 handige flacons met een inhoud van 300 ml zodat het ganse gezin meteen voor een tijdje voorzien is.

Antiroosbehandeling: hij werd verrijkt met gemberextracten die heel doeltreffend blijken te zijn om schilfertjes te behandelen en de jeukende hoofdhuid te kalmeren.

Toepassing: dit product wordt bij voorkeur om de 2 à 3 dagen aangewend en met een milde shampoo afgewisseld.

Verzorgend: naast de bestrijding van roos kent deze shampoo een verzorgende werking die de haardos mooi laat glanzen.

 

Nadelen: 

Niet dermatologisch getest: deze uitvoering werd niet dermatologisch getest waardoor we niet met zekerheid kunnen zeggen dat hij voor elk huidtype geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vichy Dercos Anti-roos Shampoo voor normaal tot vet haar – 200ml

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, kun je deze antiroosshampoo van Vichy Dercos aan een voordelige prijs krijgen als je meerdere stuks aankoopt. De flacon kent een inhoud van 200 ml en werd voorzien van een handige clickdop zodat je de fles met één hand kunt openen en sluiten.

Deze gepatenteerde formule wordt gekenmerkt door zijn unieke samenstelling met selenium DS en cohesyl die samen voor een gezonde hoofdhuid en schilfervrije haren zorgen. Zijn krachtdadige werking wordt zelfs nog iets versterkt door zijn verzorgende en voedende eigenschappen die ervoor zorgen dat de haardos er veel luchtiger en glanzender uitziet.

Daarnaast helpt deze antiroosshampoo om haaruitval te voorkomen en het jeukende gevoel tegen te gaan. Dit product wordt bij voorkeur gedurende 4 weken dagelijks aangebracht om het beste resultaat te bekomen. In de reviews merken we dat de meeste klanten tevreden zijn, maar deze shampoo best wel prijzig vinden.

 

Voordelen: 

Flacon: deze antiroosshampoo wordt verkocht in een flacon met een inhoud van 200 ml. De handige clickdop zorgt ervoor dat je de fles in één beweging kunt openen/sluiten.

Samenstelling: de unieke formule bevat selenium DS en cohesyl, een uitstekende combinatie om de hoofdhuid en haren te verzorgen en schilfertjes tegen te gaan.

Haartype: het product is ideaal om vettige haren en hoofdhuid te behandelen en roos te verwijderen.

Gebruik: dit is een 4 weken durende kuur waarbij de antiroosshampoo dagelijks moet worden aangewend om een optimaal resultaat te bekomen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: enkele klanten zijn minder tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van deze shampoo en vinden hem best wel prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Schwarzkopf Shampoo Anti-roos – 5 stuks – voor mannen

 

Ook deze antiroosshampoo wordt aangeboden in een voordeelverpakking waardoor je dit product vrij goedkoop kunt aankopen. De flacons kennen elk een inhoud van 400 ml zodat je voor een tijdje bent voorzien.

Deze Schwarzkopf antiroosshampoo voor mannen werd speciaal ontwikkeld om roos te voorkomen en bestrijden. Hij werd verrijkt met het actieve ingrediënt zinkpyrithion dat de schilfertjes op een doeltreffende manier aanpakt en het haar tot wel 6 weken roosvrij houdt waardoor je altijd netjes de deur uit kunt. Daarnaast zal de shampoo de geïrriteerde en jeukende hoofdhuid kalmeren zodat je je meteen een stuk comfortabeler voelt.

Dankzij zijn milde eigenschappen kan dit product zonder probleem dagelijks worden aangewend om krachtig en gezond haar te verkrijgen. In de reviews zien we dat dit product een zeer goede score van 4,6 sterren kreeg waaruit blijkt dat de klanten heel tevreden zijn.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze shampoo werd speciaal samengesteld voor mannen en is geschikt om dagelijks te gebruiken.

Verpakking: het voordeelpakket bestaat uit 5 flacons met een inhoud van 400 ml zodat je voldoende voorraad hebt.

Eigenschappen: doordat hij met zinkpyrithion werd verrijkt, zal hij roos doelgericht aanpakken en voorkomen. Daarnaast wordt de jeukende en geïrriteerde hoofdhuid meteen gekalmeerd.

De prijs: dit pakket kent een heel schappelijke prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Geur: door zijn specifieke samenstelling en mannelijke geur is hij minder geschikt voor dames.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Chi Tea Tree / Eerste Hulp Kuur – 150 ml – Shampoo

 

De shampoos van Chi Natural Life kunnen door het ganse gezin worden aangewend om allerlei haarproblemen op te lossen. Deze Eerste Hulp Kuur van Chi werd verrijkt met 5% tea tree olie waardoor hij bijzonder doeltreffend optreedt om roos te bestrijden.

Zijn uitstekende eigenschappen worden gekenmerkt door zijn reinigende, voedende en verzorgende werking die zowel je haren als de hoofdhuid in een optimale conditie houden. Daarnaast zorgt zijn natuurlijke samenstelling met onder andere lavendel, geranium, eucalyptus en rozemarijn tevens voor een goede bloedsomloop die nodig is om de verminderde haargroei opnieuw te stimuleren. 

Deze heerlijk ruikende antiroosshampoo zorgt voor extra glans en is een bijzonder aangenaam product om te gebruiken. Hij wordt verkocht in kleine verpakkingen met een inhoud van 150 ml en blijkt vaak effectiever te werken dan de gewone antiroosshampoos. In de reviews zien we dat de klanten deze antirooskuur een maximale score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Samenstelling: deze shampoo wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke samenstelling met Tea Tree olie, lavendel, geranium, rozemarijn en eucalyptus.

Toepassing: de krachtdadige kuur zal de roos en schilfervorming effectief aanpakken waardoor je vrij vlug van dit probleem verlost bent.

Gebruik: het product kan zowel door kinderen als volwassenen worden gebruikt om terug een gezonde en glanzende haardos te bekomen.

Verpakking: de flacon kent een inhoud van 150 ml wat ruim voldoende is om de kuur 3 maal in de week toe te passen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit product vrij prijzig is zodat niet iedereen er gebruik van kan maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Resdan Anti-Roos Shampoo Geverfd Haar 125 ml

 

De Resdan antiroosshampoo is een professionele shampoo die je gewoon in de drogisterij kunt aankopen. Mensen met gekleurd haar hebben ook vaak last van schilfertjes waardoor een aangepaste antiroosshampoo echt wel aangewezen is.

Deze shampoo werd dan ook speciaal ontwikkeld zonder schurende bestanddelen zodat de kleur van je geverfde haar veel langer mooi blijft. Doordat hij salicylzuur en pirocotone olamine bevat, zal deze shampoo de belangrijkste oorzaken aanpakken die voor de schilfertjes, jeukende en geïrriteerde hoofdhuid zorgen. 

Daarnaast bevat hij tevens de UV-beschermende filter benzophenone-4 en natuurlijke eiwitten die de haarkleur maximaal beschermen. Dit product wordt verkocht in een verpakking van 125 ml en draagt bij aan gezond, glanzend en sterk haar. In de reviews zien we dat de klanten deze variant een zeer goede beoordeling van 4,7 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Gebruik: door zijn speciaal ontwikkelde formule bevat dit product geen schurende elementen waardoor de gekleurde haren hun mooie intense kleur langer blijven behouden.

Verpakking: de flacon kent een inhoud van 125 ml en werd van een handige clickdop voorzien zodat je de fles in één beweging kunt openen/sluiten.

Samenstelling: de shampoo bevat onder andere natuurlijke eiwitten, salicylzuur, pirocotone olamine en benzophenone-4 om het haar mooi en gezond te houden.

UV-bescherming: de UV-beschermende filter zorgt ervoor dat de haarkleur niet door de zonnestralen kan worden aangetast.

 

Nadelen: 

Langdurig gebruik: een klant merk op dat het product het roosprobleem niet volledig oplost waardoor je de shampoo eigenlijk altijd moet blijven gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Antiroosshampoos Koopgids

 

Roos is een vaak voorkomend probleem waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Het is dan ook een goede aanbeveling om in een degelijke antiroosshampoo te investeren zodat je haardos er in een mum van tijd terug fris en gezond uitziet. Maar welke antiroosshampoos bestaan er zoal? En hoe moet je het product gebruiken? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en alle aanbiedingen in de verschillende testen te vergelijken.

Wat is antiroosshampoo

Wanneer je last hebt van roos is dit niet zozeer te wijten aan de conditie van je haardos, maar wel aan een huidprobleem. Doordat bepaalde micro-organismen de hoofdhuid prikkelen ontstaat er een overproductie van talg die de dode huidcellen als het ware laat samenkleven. Roos wordt dan ook getypeerd door droge witte schilfertjes en een geïrriteerde jeukende hoofdhuid die je automatisch doet krabben waardoor het probleem eigenlijk nog erger wordt. 

Antiroosshampoo werd speciaal ontwikkeld om deze schilfervorming op een doeltreffende manier tegen te gaan. De unieke samenstelling van deze producten zal de hoofdhuid namelijk optimaal reinigen om te voorkomen dat roos zich verder kan ontwikkelen. Daarnaast zal de shampoo de celdeling normaliseren zodat de hoofdhuid minder snel nieuwe huidcellen aanmaakt.

Wanneer je er extreem veel last van hebt kan een dermatoloog eventueel aanraden om gedurende een korte periode een medicinale antiroosshampoo te gebruiken. De meeste varianten kennen trouwens een milde samenstelling die je haar hydrateert en verzorgt waardoor je haardos er terug tiptop uitziet.

 

De verschillende samenstellingen

Er zijn diverse soorten antiroosshampoos op de markt die zich onderscheiden door hun actieve bestanddelen. Bepaalde ingrediënten zul je in elke variant terugvinden om de behandeling van roos efficiënt te laten verlopen. Zo bevat een antiroosshampoo quasi altijd het schimmelwerende en antibacteriële zinkpyrithion om de irritatie van de hoofdhuid aan te pakken. Een ander krachtig ingrediënt dat meestal wordt toegevoegd, is selenium sulfide dat niet alleen de talgproductie reduceert, maar tevens bepaalde schimmels en gisten elimineert.

Bovendien worden aan alle shampoos milde reinigers toegevoegd die nodig zijn om de onzuiverheden en talg uit het haar te wassen. Er wordt ook vaak conditioner in de antiroosshampoo verwerkt om ervoor te zorgen dat je haardos zacht en soepel blijft. Als dit element ontbreekt zul je zeker een aparte conditioner moeten gebruiken om te voorkomen dat je haren uitdrogen en samenklitten. 

Het is trouwens heel goed mogelijk dat een gewone antiroosshampoos ontoereikend is om jouw hoofdhuidproblemen op te lossen waardoor je dermatoloog je andere producten zal voorschrijven. Een speciale shampoo op basis van teer vertraagt de snelheid waarmee de huidcellen afsterven wat tot minder schilfers zal leiden. Antiroosshampoo met salicylzuur blijkt bijzonder efficiënt te werken bij ernstige roos om de schilfertjes maximaal te verwijderen. Er zijn ook producten waaraan ketoconazol werd toegevoegd om de roos-verwekkende schimmels op je hoofdhuid te doden.

Het gebruik

Sommige shampoos hebben een bepaalde inwerktijd en moeten gemiddeld 5 minuten op de hoofdhuid blijven en andere producten moeten quasi onmiddellijk worden uitgespoeld. Om optimale resultaten te behalen dien je de antiroosshampoo steeds volgens de bijgevoegde instructies aan te wenden. We willen je graag nog enkele tips meegeven om het maximum uit dit krachtdadige product te halen. Zo is het aangewezen om de grote schilfers met een kam zoveel mogelijk te verwijderen voor je je haren gaat wassen. 

Een antiroosshampoo wordt in eerste instantie om de 2 à 3 dagen gebruikt maar eens het probleem verdwenen is, kun je overschakelen naar 1 maal per week om preventief te werken. Daarnaast komt het vaak voor dat één soort antiroosshampoo na tijdje zijn werkzaamheid verliest waardoor je beter twee verschillende merken met elkaar kunt combineren.

Door de antiroosshampoo met een milde reguliere shampoo af te wisselen kun je de krachtige werking van het product ten volle bewaren én je haardos gezond houden. Het is overigens vrij belangrijk dat je je hoofdhuid en haar goed verzorgt en hydrateert, want de antiroosshampoo zal de huid en het haar uitdrogen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe vaak mag je een antiroosshampoo gebruiken?

Als je last hebt van een jeukende hoofdhuid en/of roos, wil je natuurlijk zo snel mogelijk het probleem oplossen zodat je altijd netjes voor de dag komt. Met een antiroosshampoo kun je de vorming van schilfertjes bestrijden en je haardos zacht en gezond houden. De meeste antiroosshampoos worden gekenmerkt door hun zeer milde werking waardoor je ze 2 tot 3 maal per week kunt gebruiken.

Het is aangewezen om af en toe met een gewone zachte shampoo af te wisselen om een optimaal resultaat te bekomen. Doordat elk merk zijn eigen samenstelling kent, dien je steeds de gebruiksaanwijzing goed op te volgen.

Q2: Hoe werkt een antiroosshampoo?

Een antiroosshampoo zorgt er niet alleen voor dat de vorming van roos wordt tegengegaan, hij zal tevens de geïrriteerde hoofdhuid kalmeren en helpt je haar zacht en gezond te houden. Doordat de huidcellen van je hoofdhuid zich veel sneller dan normaal vernieuwen zal de huid meer talg of huidvet produceren waardoor de dode huidcellen samenklonteren en er schilfertjes ontstaan.

Het overgrote deel van de antiroosshampoos bevat zinkpyrithion, een element dat de snelle huidvernieuwing zal afremmen. Het antibacteriële seleniumsulfide zal er dan weer voor zorgen dat de aanmaak van talg wordt afgeremd en gisten en schimmels worden gedood. Daarnaast bevat een dergelijke shampoo soms salicylzuur waardoor de dode huidcellen zullen losweken zodat er geen schilfers kunnen ontstaan.