5 Beste lippenbalsem Test Van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Lippenbalsems – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een kwalitatieve lippenbalsem hydrateert, kalmeert en voedt de lippen. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken aangezien het assortiment tegenwoordig behoorlijk uitgebreid blijkt. Daarom zijn we op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten die het misschien voor jou iets makkelijker kunnen maken. Zo blijkt de Carmex lipbalm classic alvast een goede aanbeveling te zijn indien je op zoek bent naar een kwalitatief, duurzaam én betaalbaar product. Indien je niet echt een budget voor ogen hebt, dan kan ook de Australian Gold een goede optie zijn. Dergelijke lippenbalsem wordt gekenmerkt door een hoge SPF waarde van 30.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste lippenbalsems (Reviews) van 2024

 

Of je nu kiest voor een lippenbalsem van Eos, Weleda, Carmex of Purol; de beste lippenbalsem kan voor iedereen anders zijn. Het komt er daarom op aan om op voorhand goed rekening te houden met wat je wilt. Het kan daarom een goed advies zijn om de 5 topproducten die we geselecteerd hebben alvast even te bekijken. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en kun je misschien makkelijker tot een keuze komen.

 

 

1. Carmex lipbalm classic pot 7.5 gr SPF 0 8,4 ml

 

Tussen de goedkope lippenbalsems zul je vast en zeker dit unieke product van het bekende merk Carmex tegenkomen. Het is een duurzaam product dat geleverd wordt in een stevige verpakking met een totale inhoud van 8,4 ml. Zo kun je toch wel weer een poosje verder. Je hebt de mogelijkheid om, indien je dit wenst, een keuze te maken tussen lipstick vorm, een potje of een tube.

Bij de productie van deze unieke lippenbalsem werd gebruik gemaakt van verschillende bestanddelen. Zo kun je rekenen op het gebruik van menthol en kamfer maar ook het gebruik van bijenwas en cacaoboter komen vast en zeker aan bod. In combinatie met het aanwezige vanille-aroma zorgt dit niet alleen voor een efficiënte lippenbalsem maar ook eentje die bovendien lekker geurt.

Tot op heden zijn er nog maar 3 kopers die een reactie hebben geplaatst bij dit product. Alle 3 de klanten hebben de lippenbalsem, unaniem van elkaar, met een maximumscore van maar liefst 5 sterren beoordeeld. Kortom, het blijkt hier wel degelijk om een topproduct te gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Australian Gold SPF 30 Lipbalm Lucky lips are always kissing

 

Indien het toch allemaal net een tikkeltje meer mag zijn dan zou je eventueel ook kunnen opteren voor deze unieke lippenbalsem van het bekende merk Australian Gold. Het is misschien niet meteen een lippenbalsem aanbieding maar toch zien we hoofdzakelijk positieve online reviews verschijnen.

De lippenbalsem wordt aangeboden in een uitnodigende en stevige verpakking met een totale inhoud van ongeveer 4,2 ml. De transparante kleur en de neutrale smaak zijn alvast belangrijke kenmerken. Verder zul je merken dat de lippenbalsem volledig watervast is en zelfs voorzien is van een SPF-factor 30.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat de klanten tot op heden alleen maar positieve reacties hebben geplaatst. Kopers zijn overtuigd van de doeltreffendheid van deze lippenbalsem en raden het product iedereen aan. Vooral voor mensen met een droge en/ of gevoelige huid is dit alvast een goede optie.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Weleda Everon Lippenbalsem Met natuurlijke beschermingsfactor 4

 

Ook Weleda behoort tot de bekende merken wanneer het gaat over degelijke lippenbalsems. Het product wordt geleverd in een stevige verpakking en wordt je aangeboden in een unieke lipstick formule. Met een inhoud van maar liefst 4,5 ml kun je bovendien best wel een poosje verder.

Het is de ideale lippenbalsem om ervoor te zorgen dat je lippen een optimale bescherming genieten tegen de koude, de wind en de zon. Het product is zelfs voorzien van een natuurlijke beschermingsfactor 4 en maakt de kans op uitdroging meteen ook een pak kleiner. Bovendien geniet je van een lekker geurtje van romige vanille in combinatie met geurige roosjes.

Opnieuw moeten we vaststellen dat ook deze lippenbalsem met een monsterscore werd beloond. Beide kopers hebben de maximumscore van maar liefst 5 sterren gegeven. Verder wordt een bijzonder positief advies gegeven over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit en over de duurzaamheid van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Purol stick 5 ml Lippenbalsem SPF 8 UVA en UVB filter

 

Je zou uiteraard ook nog altijd kunnen opteren voor deze unieke lippenbalsem van het bekende en sterk gewaardeerde merk Purol. Ook hier wordt de lippenbalsem aangeboden in een soort van lipstick vorm met een inhoud van maar liefst 5 ml. Werkelijk het ideale product om je lippen zoveel mogelijk bescherming te bieden tegen de invloeden van de zon, de koude en de wind.

Je zult merken dat deze lippenbalsem voorzien is van een betrouwbare UVA en UVB filter in combinatie met een beschermingsfactor 8. Kortom, de lipstick is niet alleen doeltreffend maar ook veilig en betrouwbaar. Je zult merken dat dit type lippenbalsem een verkoelende en verzachtende werking biedt. Bovendien kun je dergelijke lippenbalsem ook zonder problemen gebruiken als lipstick basis.

Tot op heden heeft er nog maar één enkele koper een reactie bij het product geplaatst. De klant is duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en beloont het product met een maximumscore van maar liefst 5 sterren. Kortom, een waar topproduct!

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. EOS Lip Balm EOS ? Blackberry Nectar natuurlijke verzorgende olie

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke lippenbalsem van het bekende merk EOS. In tegenstelling tot de vorige producten zul je merken dat dergelijke lippenbalsem jou wordt aangeboden in een prachtig ontworpen potje. De lippenbalsem heeft bovendien een transparante kleur en is makkelijk om aan te brengen.

Het product zorgt in de eerste plaats voor een hydraterende werking van de lippen maar voedt ze daarnaast ook. De verzorgende werking wordt bereikt door middel van het gebruik van natuurlijke verzorgende oliën. Bovendien kun je genieten van een heerlijke zoete smaak. Houd er wel rekening mee dat de natuurlijke beschermingsfactor 0 bedraagt.

Echter blijkt het ondanks dit kleine minpuntje, voor de koper nog steeds om een topproduct te gaan. Dat bewijst ook de maximumscore van maar liefst 5 sterren. De klant is tevreden over de kwaliteit en de duurzaamheid van het product en raadt het vervolgens aan iedereen aan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lippenbalsems koopgids

 

Heb je regelmatig te kampen met droge lippen? Dan kan één van de beste lippenbalsems vaak wel soelaas bieden. Toch is het niet de bedoeling om gelijk de eerste de beste lippenbalsem aan te kopen. Neem de tijd om de verschillende balsems te bekijken en met elkaar te vergelijken. Zo zul je zien dat er verschillende verschijningsvormen mogelijk zijn en dat er ook heel wat onderscheid kan zijn op basis van de SPF waarde. Het is een aanbeveling om eventuele aanbiedingen en promoties te bekijken en wie weet zo een leuke lippenbalsem aanbieding te spotten.


Wat is lippenbalsem en het nut ervan

In vergelijking met andere delen van je lichaam, blijkt de huid ter hoogte van je lippen behoorlijk fijn en dun te zijn. Je huid bevat daar dus bijgevolg veel minder water in vergelijking met andere zones op je lichaam. Het ontbreekt de lippen aan een soort van beschermingslaag dus. Dat wil dus zeggen dat onze lippen extra gevoelig zijn voor koude en droge lucht maar ook fel zonlicht en bepaalde soorten eten en drinken. Denk bijvoorbeeld maar aan een pikant gerecht dat je lippen meteen uitdroogt.

Door gebruik te maken van een degelijke lippenbalsem, is het mogelijk om je lippen niet alleen voldoende te hydrateren maar eveneens te verzorgen. Bij voorkeur gebruik je de lippenbalsem meerdere malen per dag. Uiteraard ook afhankelijk van de omstandigheden en situaties. Als je gaat skiën is het nog net iets belangrijker dan wanneer je gewoon binnen in huis zit.

In de meeste gevallen gebruikt men bij de productie van lippenbalsem voornamelijk bijenwas. Dat kan dan verder worden aangevuld met bijvoorbeeld kamfer, menthol en eventueel een bepaalde aromatische olie. Er zijn ook heel wat balsems die extra vitamines bevatten of eventueel zelfs een speciale UV filter. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden.

 

Het type lippenbalsem in combinatie met de SPF waarde

Er bestaan wel degelijke verschillende soorten lippenbalsems. We kunnen dit onderscheid voornamelijk maken op basis van de diverse verschijningsvormen. Zo heb je lippenbalsem die voorkomt onder de vorm van tubes, sticks, kleine potjes of misschien wel compacte blikjes. Of je nu kiest voor de lippenzalf, de lippenbalsem, het lippenvet of de standaard lippencrème; ze hebben allemaal maar 1 doel: je lippen hydrateren en verzorgen.

Daarom raden wij jou aan om ook rekening te gaan houden met de SPF, de zogenaamde beschermingsfactor. Biedt de lippenbalsem een bepaalde bescherming aan tegen de zon en UV stralen of niet? Een hoge SPF biedt uiteraard meer bescherming aan dan een lippenbalsem met een gemiddelde of lage SPF waarde.

 

Dermatologisch getest en andere kenmerken

Zodra je besluit een lippenbalsem aan te kopen dan zul je merken dat er bepaalde opties en extra kenmerken voorhanden zijn. Sommige van deze opties kunnen echter wel als een meerwaarde beschouwd worden en, misschien ook een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje van het product.

Zo is het alvast een meerwaarde indien de lippenbalsem niet alleen dermatologisch werd getest maar ook werd goedgekeurd. Op die manier garandeert men dat het product 100% veilig is om te gebruiken en dat er geen schadelijke stoffen aan te pas kwamen.

Voor sommige klanten kan het een meerwaarde zijn om te weten dat de lippenbalsem 100% vegan is. De productie van dergelijke lippenbalsems werd volledig gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en niet langer op tal van dierlijke bestanddelen.

Daarnaast kan een lippenbalsem met UV-filter dan weer een goede aanbeveling zijn indien je gaat skiën of regelmatig buiten bent. Op die manier worden je lippen niet alleen beschermd tegen uitdroging maar tegelijk ook tegen de gevaarlijke UV zonnestralen.


Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Tot slot willen wij graag nog even wijzen op het mogelijke prijskaartje. Een degelijke en duurzame lippenbalsem kost gemiddeld al gauw zo’n 14 euro. Dergelijk exemplaar behoort niet echt tot de goedkope lippenbalsems, maar kan in bepaalde gevallen wel beter zijn. Bedenk waar jij zelf naar op zoek bent en wat je verwachtingen zoal zijn. Ben je van plan om de lippenbalsem regelmatig te gebruiken of is het zo nu en dan eens een keertje?

Uiteraard kan het prijskaartje door bepaalde factoren, in meer of mindere mate worden beïnvloed. Zo kunnen extra kenmerken ervoor zorgen dat de prijs de hoogte wordt ingeduwd. Evenals de merknaam en het design van de verpakking. Indien je mocht twijfelen tussen 2 of meerdere lippenbalsems dan kan het handig zijn om de online reviews er even bij te nemen. Bedenk wat kopers van een bepaalde balsem vinden en houd hier rekening mee.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE